Dodaj do ulubionych

Zdjęcia nastolatek

18.11.13, 21:57
Nie żebym miała dużo znajomych małolat, ale czasem jakieś zdjęcie na fejsie czy gdzieś w sieci widzę. I co to jest z tymi pannami, że wszystkie zdjęcia jak spod stempla jakiegoś. Robione z góry, na twarzy grzywka, oczy w ramkach (krechy góra-dół).
Japan style.
Nie wypada inaczej, czy coś?
Obserwuj wątek
    • andaba Re: Zdjęcia nastolatek 18.11.13, 22:07
      Dziwnych masz znajomych.

Patrząc na swoja córkę, jej koleżanki oraz koleżanki synów nie widzę takiego trendu.
      Powiedziałabym, ze te z oczami na czarno to jakieś 5-10% ogółu.

Możliwe, że do zdjęć się malują specjalnie, ale na co dzień tak nie chodzą na pewno.
      • monika3411 Re: Zdjęcia nastolatek 18.11.13, 22:10
        Moja 15 latka i kilka jej najbliższych koleżanek też nosi się jak ludzie, ale że to 5% to się nie zgodzę. Przeglądając zdjęcia znajomych córki z fb widzę, że tak prezentujących się/ tak pozujących do zdjęć dziewczyn jest cała masa.
    • monika3411 Re: Zdjęcia nastolatek 18.11.13, 22:08
      Zapomniałaś o przymrużonych oczach tongue_out mina powyższa ma wyrażać romantyzm, a także urodę, wrażliwość bla bla bla wink generalnie jest to niby wygląd glamour ;/ córka wczoraj mi to tłumaczyła na przykładzie koleżanki z gimnazjum. Wypisz wymaluj opisana przez Ciebie mina/ poza plus przymrużone oczy. Mówią na nią kotek. Normalnie czuję jak mi się zmarchy robią jak próbuję powtórzyć tę okropną minę wink
    • k1k2 Re: Zdjęcia nastolatek 18.11.13, 22:24
      Toz to typowe "selfie" smile czyli zdjecie robione z trzymanej przez siebie komorki.
      Do tego generalnie laski wola miec na zdjeciu duze oczy i mala szczeke, niz male oczy i duza szczeke - wiec preferuja ujecie nieco z gory. Potem wszystkie wychodza identycznie wykadrowane.
    • menodo Re: Zdjęcia nastolatek 18.11.13, 22:37
      Japan style.
      > Nie wypada inaczej, czy coś?"

Zazdrościsz czy co?
      Stara ciotka jesteś po prostu.
    • gryzelda71 Re: Zdjęcia nastolatek 19.11.13, 08:06
      Zapomniał wół jak cielęciem był.....
    • mindtriper Re: Zdjęcia nastolatek 19.11.13, 08:14
      No, strasznie byłam ciekawa co też mi panie napiszą (w naprawdę mało ważnym dla mnie temacie, rzuconym tak, o, na dobranoc) smile
      I proszę, na kilka wypowiedzi w wątku pojawiło siębig_grinziwnych masz znajomych, zazdrościsz?, stara jesteś.
      Za to wy, moje kochane, jesteście niezawodne.
      Dzień dobry, żmije smile
      • moofka Re: Zdjęcia nastolatek 19.11.13, 09:55
        bo to troche nie wypada doroslej kobiecie ekscytowac sie tym co robia malolaty
        przywilej mlodosci, ze mozna robic i smiesznie i glupio
        natomiast trzesienie grdyka i gęganie - coz to za nowa moda
        nasuwa skojarzenia z kotem, kanapa i naftalina
        wiocha
        i bunajmniej nie o nastolatkach mysle
        • morgen_stern Re: Zdjęcia nastolatek 19.11.13, 10:01
          No właśnie. Urodziłyście się już takie stare i nadęte? Ja przed era komórek i internetu robiłam sobie z przyjaciółką zdjęcia z kukurydzianymi chrupkami w ustach, jak się dobrze upchało od środka policzka wyglądało się jak ułom wink umierałyśmy ze śmiechu. Nagrywałyśmy swoje beknięcia na magnetofon (znów umierałyśmy ze śmiechu), w sumie to chyba dobrze, że wtedy internetu nie było big_grin Nastolatki mają pstro w głowie, lubią się wygłupiać i popisywać, więc przestańcie marudzić.
          • mindtriper Re: Zdjęcia nastolatek 19.11.13, 10:05
            Kochana, mam serię zdjęć z naklejonymi czarnymi papierkami na zębach, ja pisałam o identycznych zdjęciach małolat. Nie wiem czy ma to wiele wspólnego z młodzieńczą fantazją...
            • morgen_stern Re: Zdjęcia nastolatek 19.11.13, 10:09
              Ale wiele z modą i próbami dostosowania się do grupy, o tym też nie słyszałaś? Ja byłam załamana, bo jako ostatnia w klasie dostałam szalenie wtedy modną dekatyzowaną kurtkę dżinsową i to jeszcze nie taką, jak chciałam. Mogę wymieniać takich przykładów tysiące. Dziewczyny robią sobie takie a nie inne zdjęcia, każda chce mieć takie samo i w ogóle mnie to nie dziwi. Naprawdę NIC się nie zmieniło, pojawił się jedynie internet.
        • mindtriper Re: Zdjęcia nastolatek 19.11.13, 10:02
          Ja to się, moofko, zastanawiam jakie skojarzenia mam z tobą...
          Osobą biorącą wszystko na śmiertelnie poważnie, w dodatku taką, która widzi coś, czego nie ma (ekscytacja).
          Jak wymyślę, to napiszę.
          Albo nie.
          smile
          • moofka Re: Zdjęcia nastolatek 19.11.13, 10:30
            widzialam watek ktorego nie ma?
            Re: Zdjęcia nastolatek - mindtriper
            czas sie wylogowac z forum w takim razie
    • lukas.2004 Re: Zdjęcia nastolatek 19.11.13, 11:09
      Trochę obok tematu, ale nie do końca.
      Ja wczoraj spotakłam grupkę gimnazjalistek odprowadzajac moją córkę na basen. Poniewaz dziecko w wieku przedszkolnym i jeszcze nie mam porównania a "wół zapomniał, jak cielęciem był" to sobie pomysłama - o matko jakie one głupiutkie sa (cały czas głośno hahaha hihihi). I druga myśl dopiero - o matko, ja byłam taka sama głupiutka i najprawdopodobniej za jakiejs 8-10 lat identyczna będzie moja córa smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka