Dodaj do ulubionych

"Gwiazdka" w listopadzie

27.11.13, 15:17
Czemu ludzie się ciskają, że sklepy się dokorują już w listopadzie, skoro sami już od początku listopada o świętach gadają: kto kiedy urlop, co kto komu kupi, co kto dostał w zeszłym roku i dlaczego to było beznadziejne, co i ile ugotować i co z tym potem zrobić, kto jakie dekoracje robi/kupuje/nie robi/nie kupuje, kto do teściowej jedzie a kto na Kanary.

Na forum też - co trzeci wątek to wątek świąteczny, ale sklepy nie mają prawa być udekorowane i grać "last x-mas".
Obserwuj wątek
    • edelstein Re: "Gwiazdka" w listopadzie 27.11.13, 15:22

Ja sie ciskalam,bo sklepy byly u nas udekorowane od poczatku pazdziernika,czyli prawie 2 i pol miesiaca przed swietami.

"Geld bestimmt dein Ich, Geld bestimmt dein Sitz, Wo du grade bist, und wen du grade fickst"
    • joa66 Re: "Gwiazdka" w listopadzie 27.11.13, 15:24
      nie mają prawa być udekorowane i grać "last x-mas".

Bo 'last x-mas" to beznadziejna piosenka jest wink
      • eo_n Re: "Gwiazdka" w listopadzie 27.11.13, 17:27
        Też się nad tym zastanawiałam big_grin
        Bo lubią się czepiać? Jakby bombki rzucali dopiero w grudniu, to pewnie by zrzędzili, że w listopadzie nigdzie nie można dostać...
        • bei Re: "Gwiazdka" w listopadzie 27.11.13, 17:33
          Przecież to wygodnie, gdy asortyment świątecznych dekoracji można nabyć wcześniej.
          W grudniu są święta, robimy delikatesowe zakupy hurtowo, prezenty, zamykamy rok w miarę bezdłużnie i na kalejne pudła bombek budżet zamknięty.
          A tak, bez paniki oglądamy, wybieramy i coś tam przybywa.
    • bei Re: "Gwiazdka" w listopadzie 27.11.13, 17:43

• bei Ojjjjj, post mial być w wątku 27.11.13, 17:44
        O szefowej dekoratorce, nie wiem, jakas pomroczność blondynki figle płata
    • vilez Re: "Gwiazdka" w listopadzie 27.11.13, 18:14
      Bo to kicz. A kicz drażni. Zwłaszcza taki wlokący się dwa miesiące albo i dłużej.
      • eo_n Re: "Gwiazdka" w listopadzie 27.11.13, 20:07
        vilez napisała:

> Bo to kicz.

W BN moja tolerancja dla kiczu okresowo rośnie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka