Dodaj do ulubionych

gastrolog - choroba Hirschsprunga

31.05.12, 11:54
witam,
Szukam gastrologa (najlepiej dziecięcego )z doświadczeniem w prowadzeniu choroby Hirschsprunga.W szpitalu byliśmy pod opieką dr Hapyn - chciałabym potwierdzić konieczność wykonywania niektórych badan.
Z góry dziękuję
a.
Obserwuj wątek
    • mazajac Re: gastrolog - choroba Hirschsprunga 01.06.12, 11:43
      może powinnaś do Bydgoszczy uderzyć, może dr Anna Szaflarska, przyjmuje w przychodni przy JUraszu,
    • lenas01 Re: gastrolog - choroba Hirschsprunga 15.06.12, 08:02
      Witam-jestem mamą dwuletniej dziewczynki, która zmaga się z ta choroba i chętnie odpowiem i podpowiem rodzicom dzieciaczków chorych na tę chorobę. Wiem, jak ciężko jest cokolwiek uzyskać poza naukowymi określeniami i medycznym językiem, wiem też, że ta rzadka choroba opiera się na prawidłowej diagnostyce i właściwym leczeniu, niestety chirurgicznym. Wiem też, jak wyglada codzienność i zmagania ztą chorobą.
      • achna.1 Re: gastrolog - choroba Hirschsprunga 15.06.12, 22:40
        leczycie się w Toruniu lub okolicach?
      • ziomczykowa Re: gastrolog - choroba Hirschsprunga 18.06.12, 22:25
        lenas01 wlasnie chyba pani spadla mi z nieba bardzo prosze o kontakt , wlasnie mam problem z synkiem i szukam szpitala i lekarzy , potrzebuje namiarow na szpital i wlasnie wszystko o tej chorobie, bo mam problem z synem i podejrzewam ze to moze byc ta choroba i musze zaczac dzialac a nie wiem gdzie, mysle ze wlasnie czd bedzie najlepsze moj emial ewulka6@tlen.pl prosze o kontakt z gory dziekuje
    • lenas01 Re: gastrolog - choroba Hirschsprunga 16.06.12, 08:13
      Witam-powiem tak-nigdzie tak fachowo nas nie potraktowano, jak w CZD w W-wie. Pod kierunkiem profesora Kalicińskiego-mieliśmy wszystkie badania wykonane, to niestety trwało w czasie, ale warto było czekać. Wcześniej bylismy leczeni w Szczecinie, właśnie ze Szczecina dostalismy skierowanie od ordynatora, wraz z listem polecającym i zostalismy przyjęci na ponowne badania, choć mieliśmy juz komplet badań ze Szczecina. CZD wykonało serię badań swoich, a badania histopatologiczne były wykonane śródoperacyjnie, operacja trwała 10 godzin i akurat ten typ i sposób operacji wykonuje tylko jeden lekarz w Polsce:-), właśnie w CZD. Nadmieniam, że kazde dziecko ma prawo być leczone w CZD, wystarczy tylko skierowanie. Wcześniejsze badania sugerowały, ze nasze dziecko wcale nie posiada komórek zwojowych, więc dziwnym trafem żyje...Dlatego też ordynator ze Szczecina skierował nas do CZD. Tu jest diagnostyka i czasowo wszystko się dobrze splata. Opieka, wsparcie, pomoc i traktowanie rodziców jest super:-) Szczerze polecam ten szpital i tych lekarzy, do tej pory co pół roku jeździmy na konsultacje, a i w razie czegoś zawsze można zadzwonić i uzyskać kompetentną pomoc. W CZD jesteśmy jak u siebie:-)
      • achna.1 Re: gastrolog - choroba Hirschsprunga 21.06.12, 17:48
        A można umówić się do tego profesora na wizytę?Muszę coś zrobić,a w Toruniu lekarze mnie mnie przekonali.Boję się nawet pod ich opieką wykonać biopsję jelita,bo mają różne zdania...a czas płynie,synek na Forlaxie...Moge napisać mejla do Ciebie?mam mnóstwo pytań
        • lenas01 Re: gastrolog - choroba Hirschsprunga 22.06.12, 05:57
          Podam Ci swój adres-napisz, chętnie pomogę i podpowiem, szkoda, żeby dziecko się dłużej męczyło...Pytaj, postaram się odpowiedzieć, kto, jak nie matka innego malucha, który przeszedł tę chorobę wie lepiej , o czym mówisz? Dlatego pytaj kochana, chętnie podpowiem i odpowiem.
          lenas01@gazeta.pl
          • achna.1 Re: gastrolog - choroba Hirschsprunga 22.06.12, 09:52
            Dziękuję
          • nata606 Re: gastrolog - choroba Hirschsprunga 17.08.15, 23:23
            witam,
            Mam 3,5 letniego synka który urodził się z chorobą Hirspchprunga.Chciałabym z kimś pogadać, ew.wymienić się doświadczeniami. Proszę o kontakt
            Pozdrawiam Natalia
            • majeczka2904 Re: gastrolog - choroba Hirschsprunga 20.01.16, 11:57
              Witaj Natalia moj syn także choruje na ta chorobe bardzo bym chciala sie z toba skontaktowac i porozmawiac prosze napisz do mnie to moj email majka1979@vp.pl jesli posiadasz whatsapp prosze podaj numer napewno sie odezwe.z gory dziekuje .Maja
    • framaga32 Re: gastrolog - choroba Hirschsprunga 16.06.12, 11:30
      od siebie mogę dodać, że leżeliśmy na gastrologii w CZD i potwierdzam, tam pełen profesjonalizm,
      • lenas01 Re: gastrolog - choroba Hirschsprunga 25.07.12, 20:35
        Wszystkie mamy zainteresowane tematem, mające pytania odsyłam do swojego forum-Hirschprung okiełznany.Postaram sie odpowiedzieć na Wasze pytania.
        • iv.ziecik Re: gastrolog - choroba Hirschsprunga 29.01.13, 15:24
          a możesz podać linka do tego forum, bo nie mogę znaleźć?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka