kosmitka06 28.11.13, 11:17 Pochwalcie się U mnie opcja zegarek lub portfel, ale za nic w świecie decydować się nie mogę.. i znając życie kupię zupełnie coś innego. A może są tu jacyś panowie i zabiorą głos Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morgen_stern Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 11:21 U mnie żadnych niespodzianek, kamizelka motocyklowa, której nie może się już doczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
run_away83 Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 11:26 Waham się między grą na PS3 a ebookiem. Prawdopodobnie kupię i to i to, bo nie mogę się zdecydować. I może jeszcze jakiś ciuch dorzucę. Odpowiedz Link Zgłoś
vocativa Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 11:30 Czytnik ebooków. Taki z niższej półki, ale wiem,że ten konkretny model mu się podobał Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 11:34 gramofon i 3 płyty winylowe. ma już jeden i ponad 600 płyt ale tamten stoi w pracowni, ten będzie do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
anka_na_sankach Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 11:38 Nic. Mój facet nie jest próżny i nie leci na świecidełka/prezenciki rzucane pod choinkę. Zresztą sam powiedział, że NIC NIE CHCE. Dodatkowo nie rozumiem całkowicie, jak można dać komuś prezent, o którym wiadomo co to będzie. To już jest chora tradycja. Jak choinka zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 11:45 nie wiedzialam ze smerf maruda mial corke ... Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 11:50 To troll przecież Odpowiedz Link Zgłoś
anka_na_sankach Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 12:01 Sama jesteś trolką Zawsze, się musisz wmieszać w moje przemyślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 12:28 Jakie przemyślenia? I jakie ZAWSZE? Dopiero drugi raz, ale jak chcesz, mogę zawsze! Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 11:41 Nic - no chyba że przypadkowo przed Świętami trafię na coś, co wyda mi się rzeczą, którą mąż chciałby mieć, z której by się ucieszył. Ale nie szukam prezentu specjalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 11:46 Zapewne odbierzecie to niewłaściwie - ale kupię alkomat. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 11:51 Wspaniały prezent! Mój ma, taki naprawdę porządny i przed wyjazdem z każdego zlotu moto stoi do niego kolejka kolegów Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 11:56 Sprawdza się? Może polecisz jakieś? Często dzień po imprezie chłop ma jakieś niespodziewane wezwanie i się boi że nie powinien kierować. A tak będzie miał "decyzator" Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 12:00 Muszę zapytać chłopa, jaki ma model i wyślę ci na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
25marzka25 Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 17:51 ja tez poprosze co to za model,bo taki prezent zamierzam kupić i nie qiem który wybrać,tyle tego mail marz25@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 29.11.13, 09:22 Jakbyś była tak miła to pisz na chipsi@op.pl bo na gazetowy od dłuższego czasu nie mogę się @%$#! zalogować. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 29.11.13, 11:25 Dziewczyny, zajrzyjcie na pocztę! Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 13:02 W zeszłym roku na sylwka piliśmy pod alkomat. Łyk drina i dmuchnięcie. Rekord imprezy to 12 promili czterokrotność dawki śmiertelnej Niezła zabawa i ile śmiechu. Gadżet śmieszny. Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 13:50 To alkomat ześwirował, bo musi upłynąć 20 min. od picia, żeby dmuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 29.11.13, 08:36 po zjedzeniu cukierka z wódką- od razu po zjedzeniu miałam tyle promili, jakbym chlała cała noc. Do 1000zł to niestety badziew, dodatkowo alkomaty trzeba kalibrować... nawet co pół roku. że też ludzie nie potrafią po prostu ocenić czy są trzeźwi czy nie... Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 29.11.13, 09:19 > że też ludzie nie potrafią po prostu ocenić czy są trzeźwi czy nie... Masz poczucie humoru Pokaż mi jednego, który dzień po przyzna że jest pijany Odpowiedz Link Zgłoś
karolciab125 Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 10.12.13, 14:39 Mój mąż, nawet pod koniec imprezy, kiedy już widzę po jego zachowaniu, że ma mocno w czubie, twierdzi że "pszecieszzzz on jest sześśśwy" Na szczęście do samochodu się w takim stanie nigdy nie pcha... Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 29.11.13, 09:26 Wiadomo, że jeśli ktoś "czuje się pijany" to nie pojedzie, a przynajmniej tak powinno być jak wiadomo rzeczywistość była różna. Poza tym oni często czują się całkiem spoko, ale alkomat nadal może pokazywać jakieś 0,2 po dobrej popijawie. Mój kiedyś poczekał pół dnia z wyjazdem, bo choć alkomat pokazywał 0,0 to czuł się "niegotowy" i nie chciał ryzykować opóźnionej reakcji czy czegoś podobnego. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 17:59 Czekaj, czekaj, wyjaśnijmy to do końca. Chcesz powiedzieć, że na każdym zlocie moto przed Twoim mężem stoi kolejka facetów, chcących mu dmuchnąć w rurkę??? Eeee, mój na zlotach nie pije w ogóle, więc alko niespecjalnie mu się przyda. Podrzuć inny pomysł, bo aktualnie waham się między bielizną termo a kompletem kluczy nasadowych... Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 29.11.13, 09:28 Tak, wszyscy go chcą dmuchać i muszę kijem odpędzać Jak coś do motoru, to może takie koziołki do postawienia motoru na zimę? Mój właśnie będzie kupował, podobno to NIEZBĘDNE Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 02.12.13, 16:48 > Tak, wszyscy go chcą dmuchać i muszę kijem odpędzać Jak chłopy to pół biedy, o baby byłabym zazdrosna > Jak coś do motoru, to może takie koziołki do postawienia motoru na zimę? Mój wł > aśnie będzie kupował, podobno to NIEZBĘDNE Nasze moto zimują u dealera, bo nie mamy garażu. Chyba, że koziołki przydają się do czegoś jeszcze poza zimowaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
bloopsar Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 29.11.13, 08:22 > przed wyjazdem z każdego zlotu moto stoi do niego kolejka kolegów Znaczy stoją następnego dnia po piciu żeby sprawdzić czy na pewno wytrzeźwieli, tak? Bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że kultura tego środowiska się tak zmieniła od tych 5-6 lat wstecz, a wtedy brać motocyklistów (a nie posiadaczy motocykli) nigdy nie piła przed jazdą. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 29.11.13, 09:15 Cytatwtedy brać motocyklistów (a nie posiadaczy motocykli) nigdy nie piła przed jazdą Wiesz co, nie wiem o kim piszesz, bo to nie są w większości ludzie, którzy dopiero co kupili motocykle, a średnia wieku to trzydzieści kilka lat. Na ogół na takim zlocie byłam jedyną, która poprzestawała na jednym piwie, więc nie opowiadaj bajek. Przecież oni tam jadą, żeby pić... Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 02.12.13, 16:49 Oj, piją. Im młodsi i z krótszym stażem, tym jest gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 03.12.13, 18:35 a ci starzy harleyowcy z brzuchami i brodami to na zlotach herbatę piją? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 03.12.13, 18:55 No pewnie, że herbatę- w dodatku przywożoną z domu w małej maniereczce trzymanej na piersi... Ale harley to przynajmniej powolny jest, szlifierka z pijanym głupkiem może narobić więcej złego, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 11:48 Nie robimy sobie prezentów z mężem.Tylko dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
peggy_su Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 11:50 Nie wiem, chyba nic sobie nie dajemy w tym roku. Narazie żyję organizacją jutrzejszych jego urodzin Odpowiedz Link Zgłoś
pole_koniczyny Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 11:54 Sweter. Długo się wahałam bo po pierwsze mało oryginalny prezent, a po drugie nie przepadam za ubieraniem swojego faceta. Ale on nienawidzi zakupów, jest chory jak ma pójść coś wybrać, a ja wiem jakie parametry sweter ma spełniać, więc zdjęłam mu ten ciężar z barków Najlepsze są podobno prezenty związane z hobby, ale w moim przypadku to rozwiązanie odpada - wybranie czegoś sensownego wymaga nie lada wiedzy specjalistycznej, nie piszę się. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwony_nos_rudolfa_2013 Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 12:12 pole_koniczyny napisała: > Najlepsze są podobno prezenty związane z hobby, ale w moim przypadku to rozwiąz > anie odpada - wybranie czegoś sensownego wymaga nie lada wiedzy specjalistyczne > j, nie piszę się. Znam ten ból Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 11:58 jeszcze nie wiem film albo gre albo jakies urzadzenie do niewiadomoczego Odpowiedz Link Zgłoś
czerwony_nos_rudolfa_2013 Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 12:10 GPS i coś, nie wiem, co, jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
podkocem Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 12:12 NIC - nie ma w Hiszpanii takiego zwyczaju. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 12:12 Książkę i serial na DVD. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 12:14 Nie wiem. Może nic. Może wręcz na odwrót Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 12:25 Chciałam tylko zaznaczyć, że mój mąż jest dziwny i dla niego prezenty zdają się nie być ważne. Znaczy jak coś chce, o czymś marzy i go na to stać, to sobie sam kupi. Tak postawa, nie powiem, podcina skutecznie skrzydła chcącemu delikwenta obdarować. Odpowiedz Link Zgłoś
eo_n Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 12:31 kropkacom, mam to samo... W tym tygodniu miał imieniny. Prezenty leżą na podłodze w torbach, na papierach, tak jak położył po odpakowaniu Przykro mi, bo naprawdę się starałam (nie tylko ja z resztą, tyle że pozostali nie widzą) Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 12:34 To nie to, on się nawet cieszy, odpakuje, ale brak tego oczekiwania jakiegoś. Sobie sprawę zdałam, że ja mu nawet ciuchów nigdy nie kupuje, bo wszystko sobie sam kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 12:42 To już jest chamstwo, mam uczulenie na taką postawę. Nie kupiłabym takiej osobie już nigdy niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
anka_na_sankach Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 13:35 kropkacom napisała: > Chciałam tylko zaznaczyć, że mój mąż jest dziwny i dla niego prezenty zdają się > nie być ważne. Znaczy jak coś chce, o czymś marzy i go na to stać, to sobie sa > m kupi. Tak postawa, nie powiem, podcina skutecznie skrzydła chcącemu delikwent > a obdarować. Ale masz mądrego faceta! Mój też olewa tą dziecinadę zwaną: masz zestaw NIVEA za 93zł i ciesz się. My się cieszymy sobą a nie oklepanymi zwyczajami, które się podtrzymuje dla wyników sprzedaży nikomu niepotrzebnych dupereli. Po co na siłę dajesz mu coś czego on może nie chcieć? Ma się cieszyć na siłę? To nie znaczy, że Cię nie kocha, ale może nie ulega psychozie konsumpcjonizmu i kupowania (często rzeczy niepotrzebnych). Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 13:41 A ja go nawet nie podejrzewałam o brak miłości... Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 18:05 > Ale masz mądrego faceta! Mój też olewa tą dziecinadę zwaną: masz zestaw NIVEA z > a 93zł i ciesz się No rzeczywiście, skoro nie wiesz, o czym może marzyć Twój mąż, to zostaje Wam tylko kupowanie oklepanych zestawów toaletowych lub olewanie Świąt z miną pełną pogardy. Ale można inaczej- można poobserwować, zastanowić się o czym marzy partner/dziecko/babcia, a czego sobie nie kupuje (czasem są to rzeczy nie do kupienia...) i zrealizować to marzenie... Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 18:14 Ja tam po prawie 9 latach razem to mam wrażenie, że wiem lepiej co mój mąż chce dostać niż on sam. ale on zawsze się cieszy z prezentów, nawet z dezodorantu/wody po goleniu za 15,99/paczki skarpetek - takie prezenty zawsze dostaje od swojej rodziny Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 12:43 Sluchawki (od razu prosba - poleccie jakies przyzwoite, nierujnujace), spodnie i jakies drobiazgi, ale my lubimy jak jest duzo paczek pod choinka. Odpowiedz Link Zgłoś
adellante12 Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 12:56 jak przyzwoite ale nie z odjechaną cena celuj w SONY. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 29.11.13, 08:41 Na 40 tke kupiłam mojemu m.in słuchawki sony-super.Kupiłam w Avansie i wytargowalam kilkadziesiąt złotych Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 29.11.13, 09:17 A jaki model polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 13:41 jak mają być przyzwoite i w miarę tanie to AKG. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 14:21 Przez kilka lat prowadzilam sklep komputerowy i serwis. Najmniej awaryjne słuchawki i głośniki jakie sprzedawałam, były firmy Genius. Cena bardzo zrównoważona. Misterni Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 12:43 No własnie nie wiem. Za to mam już prezent dla byłego męża, to dopiero skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 13:11 Wstydziłabyś się Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 13:16 Trochę mi głupio, wszak na obecnego nie mam cienia pomysłu! Odpowiedz Link Zgłoś
melmire Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 12:44 Zawsze sa ksiazki, gry planszowe plus "niespodzianka" jak sie uda wykombinowac cos zaskakujacego Odpowiedz Link Zgłoś
czerwony_nos_rudolfa_2013 Re: lutownica z regulacją temp. /nt. - prośba 28.11.13, 13:07 z_lasu, możesz zalinkować? Albo podać model? > . Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: lutownica z regulacją temp. /nt. - prośba 28.11.13, 18:01 Jak podam linka to mnie wytną, a konto masz nieaktywne. Wpisz sobie w allegro "lutownica z regulacją 200-450 50W" - wszyscy mają tę samą chińszczyznę. A jak już obejrzysz jaka to ma być to wpisz samo "lutownica z regulacją" - dostaniesz 10x tyle tych samych lutownic. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwony_nos_rudolfa_2013 Re: lutownica z regulacją temp. /nt. - prośba 29.11.13, 11:01 Dzięki! Na Gwiazdkę to nie, ale na urodziny kupię mężowi Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 13:01 Jako ze jest maniakiem puzzli, zamowilam mu takie ze zdjeciem dzieciakow. Na pudelku nie ma podgladu zdjecia, i tez go nigdy nie widzial Wiec troche potrwa zanim sie kapnie co uklada. I jak go znam, to bedzie zachwycony prezentem Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 13:05 na razie mam dwie niespodzianki: grę planszową "Kolejka" i suszarke do butów i rękawic, mam nadzieje, ze sie przyda na nartach. Jeszcze chcę kupic koszulę, ale tu nie będzie niespodzianki, bo sam zasugerował i pokazał jaka konkretnie. W grudniu ma tez urodziny: dostanie książkę i płyte CD z muzyką (płyta zamawiana, a książka konsultowana, ale dawno i moze zapomniał). Jeszcze mogłabym mu kupić grę sportową na xboxa, ale to jesli trafię dobrą cenę, jak nie to pomysł zostawię na inna okazję, bo jemu trudno cos wymyslić. Odpowiedz Link Zgłoś
aknaszilak suszarka do butów 28.11.13, 13:52 Podpowiesz coś? Na allegro rozstrzał cen piorunujący, ja nie jeżdżę, więc nawet nie wiem na co patrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: suszarka do butów 28.11.13, 15:57 Ja tez sie nie znam, wzięłam jakąs tanią (35-40 zł) marki Bushman czy Bushmen w Merlinie. Jak sie nie sprawdzi, to przynajmniej nie będzie szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
sinusoidaa Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 13:07 Mój mąż jest z gatunku majsterkujących, naprawiających, poprawiających W ubiegłym roku kupiłam mu ledową latarkę, wielkości grubego długopisu, teleskopową, po rozłożeniu można jej nadac kształt (tzn wygiąć ją w dowolny sposób) i co najważniejsze, końcówka, wokół ledów, jest magnesem. podczas grzebania pod maską samochodu, bywało, ze jakas podkładka, śrubka spadła wewnątrz bebechów, taką zmyślną latarką bez trudu można element wyciągnać. Mąż cieszył się jak dziecko. A sama latarka kosztowała niewiele. Zazwyczaj wiec kupuję mu jakiś sprzęcik ułatwiający naprawy, a do tego ciuch, kosmetyk (bo chronicznie nie lubi chodzić po sklepach) Odpowiedz Link Zgłoś
sinusoidaa Re: sinusoidaa 28.11.13, 21:55 Tak, mniej więcej tak to wygląda po wysunięciu Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 13:37 ostrożnie rozważam dres ale nie wiem, czy jest już na coś takiego gotowy Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 13:39 Płyty winylowe. W ogóle to jest pożądany prezent na dowolną okazję. Odpowiedz Link Zgłoś
olewka100procent Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 14:04 nic Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Co kupujecie swoim mężom/partnerom pod choink 28.11.13, 14:25 Nie wyobrazam sobie,nie dostac nic na Gwiazdkę.To musi byc strasznie smutne. I nie wyobrazam sobie nie obdarować ukochanej osoby prezentem. Odpowiedz Link Zgłoś