Dodaj do ulubionych

jakim trzeba być chamem

13.12.13, 19:21
żeby komuś kto nie ma dzieci powiedzieć: nono pośpieszcie się z mężem bo ci zegar biologiczny tyka.
Nosz... wa....
Nie wie jaki powód jest,że nie mają dzieci, a to kolejny występ tego Pana, a małżonka kwituje to głupim śmiechem. Już pomijam, że poraz kolejny się wpraszają dzwoniąc domofonem... " o widzieliśmy że się u ciebie świeci to wstąpiliśmy..." telefony komórkowe posiadają oboje.
A może to moda nowa jakaś na wstawianie krzywych tekstów gospodyni i wpraszanie się. A może ja głupia już całkiem jestem i się nie znam?sad
i już nie wspomnę o tym że maluch zdemolował lampion ze świeczką w środku, uświnił całą szafkę rtv stearyną i kawałek ściany no i usłyszałam że jak dziecko przychodzi to trzeba myśleć.
no i ciśnienie mam ze 200sad((
Obserwuj wątek
    • triss_merigold6 Re: jakim trzeba być chamem 13.12.13, 19:23
      Z tym zegarem biologicznym to pewnie szczerość, tak ceniona na forum i w okolicach.
      • kamea_chateau Triss ty tak poważnie?? 13.12.13, 19:27
        to ja przeproszę koleżankę bo jej napisałam, że uwagi jej mężą są nie na miejscu i czuję się poprostu urażona.
        • triss_merigold6 Re: Triss ty tak poważnie?? 13.12.13, 23:29
          Nie, to była ironia nawiązująca do niedawnego wątku o umiłowaniu prawdy.
    • ichi51e Re: jakim trzeba być chamem 13.12.13, 19:25
      Niektorzy wrecz uwazaja ze takie pytania to pokaz dobrego wychowania big_grin
    • twoj_aniol_stroz Re: jakim trzeba być chamem 13.12.13, 19:28
      A Ty musisz tych ludzi wpuszczać do domu? Koniecznie musisz z nimi utrzymywać kontakt? Przecież to jest totalny brak kultury, bezczelność i parę jeszcze innych rzeczy wink
      Fakt, że świeci się światło nie oznacza, że musisz mieć ochotę na gości. Następnym razem nastaw się na odpowiedź w stylu: przepraszam, ale mam ważnego gościa i potrzebuję spokojnie porozmawiać lub ach to wy? no bardzo mi przykro, ale właśnie robię peeling całego ciała i nie mogę was wpuścić.
    • nenia1 Re: jakim trzeba być chamem 13.12.13, 19:30
      kamea_chateau napisała:

> żeby komuś kto nie ma dzieci powiedzieć: nono pośpieszcie się z mężem bo ci zeg
      > ar biologiczny tyka.

To są komentarze tych, którzy sami mają dzieci a innym zazdroszczą wolności smile
    • sumire Re: jakim trzeba być chamem 13.12.13, 19:32
      tekst o zegarze godny ciętej riposty.
      ale - nie wpuszczaj. niech sobie dzwonią. mogłaś zapomnieć zgasić światło, gdy wychodziłaś, co nie?... nie musisz biec do domofonu za każdym razem, gdy się odzywa, straż pożarna i CBŚ w razie potrzeby potrafią sobie otworzyć wink
      • annajustyna Re: jakim trzeba być chamem 13.12.13, 21:07
        A skad ma wiedziec, ze to oni stercza pod domofonem?
        • sumire Re: jakim trzeba być chamem 13.12.13, 21:18
          cóż, skoro wszyscy w domu, to po co domofonem się interesować w dobie telefonów komórkowych, internetów i stu innych sposobów nawiązania kontaktu?
          (tak, wiem, socjopata ze mnie).
          • 3-mamuska Re: jakim trzeba być chamem 13.12.13, 21:45
            sumire napisała:

> cóż, skoro wszyscy w domu, to po co domofonem się interesować w dobie telefonów
            > komórkowych, internetów i stu innych sposobów nawiązania kontaktu?
            > (tak, wiem, socjopata ze mnie).

Dokładnie u nas gdy dzwoni dzwonek do drzwi , patrzymy z mężem na siebie z pytaniem czekasz na kogos/zsmowilas cos??
            Jesli odpowiedz brzmi nie to nie idziemy do drzwi.

Jesli ktos sie dobija patrzę przez okno kto stoi na przed drzwiami.
            I wtedy decyduje czy otworzyć, ale najcześciej to z jakimiś promocjami/zbieraniem na dzieci zwierzeta/lub do sąsiadów.

Nie znam nikogo kto bez zapowiedzi wpada do nas , bo mieszkamy na uboczu dzielnicy i trochę trzeba iść , nikomu sie nie chce iść bo moze nas nie byc, wola zadzwonić.
            -----------------
            ,,Miłość jest bólem ,powiedział zając jeża ściskając"
          • goodnightmoon Re: jakim trzeba być chamem 13.12.13, 23:25
            sumire napisała:

> cóż, skoro wszyscy w domu, to po co domofonem się interesować w dobie telefonów komórkowych, internetów i stu innych sposobów nawiązania kontaktu?

Czy listonosz, kiedy przynosi list polecony lub paczkę, też ma najpierw zadzwonić na telefon komórkowy lub odpowiednio wcześniej wysłać E-Mail?

> (tak, wiem, socjopata ze mnie).

E tam, od razu socjopata. Po prostu dziwny człowiek.
            • misterni Re: jakim trzeba być chamem 13.12.13, 23:31
              No akurat poczta polska powiadamia smsowo, że paczka zostanie dostarczona danego dnia smile
    • thorgalla Re: jakim trzeba być chamem 13.12.13, 19:39
      Przy następnym pytaniu o dziecko,powiedz,że jak patrzysz na ich bachora to ci się dziecka odechciewa.
      • aga_martusia Re: jakim trzeba być chamem 13.12.13, 20:01
        Dobre!
        • kamea_chateau super 13.12.13, 20:07
          a na Pana jest tekst
          cham chamem na wieki wieków amen
          • zuzi.1 Re: super 13.12.13, 20:10
            wyślij to jego żonie sms-em z pozdrowieniami wink z takimi burakami nie ma co utrzymywac kontaktu
            • zuzi.1 Re: super 13.12.13, 20:21
              podsyłam Ci tekst do wykorzystania:

Cham chamem na wieki wieków amen !
              Z pozdrowieniami,
              Camea-Chateau wink
    • jematkajakichmalo Re: jakim trzeba być chamem 13.12.13, 20:12
      Ale dlaczego Ci sie podnosi cisnienie, skoro wiesz, ze koles taki juz jest? Jak jest tepy to nic nie poradzisz, a jak zlosliwy to... tez w sumie nic, zlej cieplym moczem
      Wspolczuc tylko jego zonie.
      • zuzi.1 Re: jakim trzeba być chamem 13.12.13, 20:19
        skoro żonę stac jedynie na głupi uśmiech po jego głupich tekstach, to można przypuszczac, że owa pani z podobnej mąki co pan...
    • to_ja_tola Re: jakim trzeba być chamem 13.12.13, 20:27
      Wiesz? Niektórzy pytają i bezwiednie sprawiają przykrość.
      Ale sa tez chamy, którzy pytają bo są po prostu wścibscy.
      • kamea_chateau i jaka róznica? 13.12.13, 20:28
        bo chamstwo jest chamstwem
        • kroliczyca80 Re: i jaka róznica? 13.12.13, 20:34
          Różnica w intencjach. Albo złe, albo żadne. Albo cham, albo głupol.
    • kikimora78 Re: jakim trzeba być chamem 13.12.13, 20:47
      Gdyby nie to, ze gazeta nie ma dzieci, to bym pomyslala, ze to ona sie do ciebie wprosila.
    • run_away83 Re: jakim trzeba być chamem 13.12.13, 20:53
      Ludzi, którzy nie pilnują swojego potomstwa i nie poczuwają się do odpowiedzialności w obliczy zniszczeń lub strat, nie wpuszczam do domu. A jak ktoś mi się wprasza w taki sposób ("a bo akurat przechodziliśmy i pomyśleliśmy że wpadniemy") to mowię, że przykro mi, ale nie da rady, bo właśnie wychodzę/usypiam dziecko/mam epidemię rotawirusa/inna wymówka która w danej sytuacji zabrzmi wiarygodnie. Polecam. Jest duża szansa, że po kilkukrotnym spławieniu nieproszeni goście się obrażą i przestaną się do ciebie wpraszać.

A komentowanie ilości czyjegoś potomstwa lub jego braku jest niegrzeczne, niesmaczne i dowodzi wyjątkowego braku taktu.
      • ania_2000 Re: jakim trzeba być chamem 13.12.13, 21:32
        Nie tlumaczyc sie z niewpuszczania - po co cham ma cie zmuszas do klamania itp?
        Nastepnym razem jak beda dzwonic domofonem powiedziec tylko-
        niestety, nie mozemy sie spotkac, mamy w tej chwili w planach cos innego.
        I tyle.
    • blond_suflerka Re: jakim trzeba być chamem 13.12.13, 21:35
      Spójrz na to inaczej. On jest cham a Ty nieasertywna i niepewna siebie skoro po pierwszze kontaktujesz się z chamem(po co?) a po drugie sprawiasz, że słowa chama jakkolwiek Cię ranią.
      Zostaw już chama i zajmij się sobą. Popracuj nad tym, żeby nie wpuszczać chamów do swojej przestrzeni.
    • misterni Re: jakim trzeba być chamem 13.12.13, 21:57
      Następnym razem nie wpuszczaj.
      Kolejnym razem też nie wpuszczaj.
      I kolejnym też nie.
      Jak spotkasz przypadkiem, na ewentualne próby wproszenia się, mów, że nie masz czasu.
      Gwarantuje Ci, że w końcu zaczną omijać Twój dom smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka