Dodaj do ulubionych

Celulit kto sie pozbył?

27.12.13, 14:50
Takie tam odnośnie noworocznych postanowień i czy warto walczyćwink
Udało się którejś z pań (-40+) pozbyć cellulitu? Nie pytam o sposoby ale czy tego cholerstwa można się w ogóle pozbyć.
Obserwuj wątek
    • murwa.kac Re: Celulit kto sie pozbył? 27.12.13, 14:52
      ja.
      cwiczeniami.
      ja co prawda nie +/- 40, ale sie udalo.
    • tanebo Prosty sposób 27.12.13, 14:54
      Ja znalazłem prosty sposób na cellulit. Wyprosiłem pannę cellulitem z domu...
      • yeerba Re: Prosty sposób 03.01.14, 16:28
        tanebo napisał:

> Ja znalazłem prosty sposób na cellulit. Wyprosiłem pannę cellulitem z domu...

big_grin cholera, ale jak to zastosować z punktu widzenia kobiety, która chce się pozbyć cellulitu u siebie...
    • majenkir Re: Celulit kto sie pozbył? 27.12.13, 15:06
      Ja osobiscie nie wierze, ze mozna pozbyc sie cellulitu.
      Probowalam jak bylam mloda (I bardzo wtedy chuda!). Bez rezultatu - cellulit jest ze mna nadal. Taka juz nasza uroda smile.
      • sanrio Re: Celulit kto sie pozbył? 27.12.13, 16:03
        Taka juz nasza uroda smile.
        chrzanisz.
        Można się pozbyć, ale jeśli nie pytasz o metody to nie napiszętongue_out ja się pozbyłam, każdy może. Chyba, że waży 300 kilo.
        • joanna.pio Re: Celulit kto sie pozbył? 27.12.13, 16:09
          ja nawet przy sporej nadwadze prawie się go pozbyłam (prawie, bo jednak nadwaga często wzmaga widoczność cellulitu). Przepis= zdrowe, regularne posiłki bez rzeczy wysokoprzetworzonych plus dość intensywna i regularna aktywność fizyczna.
        • ladnyusmiech Re: Celulit kto sie pozbył? 27.12.13, 16:10
          Ja jestem ledwo 30+ , mam szczupłą sylwetkę i dość pokaźną kolekcję cellulitu. Chciałabym bardzo się go pozbyć, ale z tego co wyczytałam należy dużo ćwiczyć, i nie mówię tu 3 x tygodniowo po godzinie.
      • zuzann-a Re: Celulit kto sie pozbył? 27.12.13, 16:06
        Też nie wierzę.
        • ina_nova Re: Celulit kto sie pozbył? 27.12.13, 16:36
          Ale to nie jest kwestia wiary tylko diety, ćwiczeń i masaży.
          • k1k2 Re: Celulit kto sie pozbył? 28.12.13, 02:45
            I od genów. Ja mam - minimalny ale mam, od
            od 16rż. Teraz mimo zdrowej diety, aktywności fizycznej, rozm. 34 itp mam nadal.
    • dziennik-niecodziennik Re: Celulit kto sie pozbył? 27.12.13, 16:07
      Odstawilam hormony. 3/4 cellulitu zniklo w trzy tygodnie, pozostala 1/4 ujawnia sie tylko po scisnieciu tkanek wiec nie przeszkadza.
      • dziennik-niecodziennik Re: Celulit kto sie pozbył? 27.12.13, 16:09
        A kiedys tam stosowalam krem Erisa Tricellux - rewelacja. Ale nie wiem czy jeszcze robia.
    • ina_nova Re: Celulit kto sie pozbył? 27.12.13, 16:35
      Tutaj pani sobie całkiem nieźle poradziła www.my-cellulite-treatment.com/cellulite-on-thighs.html
    • fragile_f Re: Celulit kto sie pozbył? 27.12.13, 16:43
      40+ nie jestem, raczej 30 ale walczylam wiele lat.

Co pomaga _naprawde_:

- odstawienie hormonow
      - polewanie tylka i ud codziennie zimna woda (poczatki sa trudne, ale czego sie nie robi..)
      - odstawienie paczkow, slodkich buleczek, cukierkow etc
      - cwiczenia fizyczne (nie musza byc jakies kosmiczne, wystarczy 10 min dziennie, albo szybki marsz)

Co nie dziala _kompletnie_:
      - masaze
      - kremy
      - suplementy diety
      - rollery i te inne wichajstry

A cellulit zniknal mi calkowicie jak musialam pracowac fizycznie, duzo chodzic, prysznic bralam tylko zimny (bo nie bylo opcji cieplej wody), jadlam zdrowe, niskoprzetworzone jedzenie (duzo smile ) Odstawienie hormonow tez b. pomaga.
    • azomim Re: Celulit kto sie pozbył? 27.12.13, 19:04
      mam 30 lat, cellulit zniknął zupełnie wraz z tkanką tłuszczową, po ok.2 miesiącach regularnego biegania (po 7-10 km) 5-6 razy z tygodniu.
      da się!!
      • azomim Re: Celulit kto sie pozbył? 27.12.13, 19:05
        a! zimne prysznice też stosuję,może ma to wpływ
    • kodam3 Re: Celulit kto sie pozbył? 28.12.13, 07:09
      miałam po urodzeniu dziecka
      sporo wtedy przytyłam i odbiło sie to na moich udach
      i mimo,że do poprzedniej wagi wrociłam szybciutko to cellu pozostał
      od kilku lat sporo biegam
      mam nogi ładniejsze niz przed urodzeniem dziecka
      i bez cellulitu
      a do tego ładnie wyrzeźbione

dla niedowiarków-jest sposób-naprawdę
    • guderianka Re: Celulit kto sie pozbył? 28.12.13, 08:30
      Większość kobiet ma go w pakiecie już przy urodzeniu-a związany jest on z naszym systemem hormonalnym. Jednak poza tym są jego dwa typy-tzw.twardy i miękki. Twardy często mają sportsmenki. Miękki zwiiązany jest z tkanką tłuszczową.
      Jeśli nie chcesz go mieć musisz :
      - dużo pić -najlepiej wody
      -dużo się ruszać
      -stosować masaże-suche i mokre
      -sprawdzić hormony
      A teraz nie :
      -nie pić alkoholu, nie palić
      - nie jeść ryb wędzonych, tłustych potraw, słodyczy
      -nie nosić obcisłych spodni
      -nie nosić butów na wysokim obcasie
      -nie zakładać nogi na noge
      To w skrócie
      p.s. nie mam wciąż cellulitu ale to bardziej zasługa genów, potem ruchu a na końcu diety
    • naomi19 Re: Celulit kto sie pozbył? 28.12.13, 09:52
      ja pomogłam kilku kobietom się pozbyć odpowiednim masażem, efekty były spektakularne, szczególnie u kobiet, które jednocześnie zrezygnowały z beznadziejnego jedzenia, słodkich gazowanych napojów i stosowały zalecone przeze mnie ćwiczenia
      osobę, która tak po prostu z siebie nie ma celluitu znam jedną- jest to zawodowa pływaczka
    • wielkafuria Re: Celulit kto sie pozbył? 28.12.13, 12:04
      nie mozna. mozna zmniejszyc ale pozbyc sie nie. tak mi kiedys powiedziala: dietetyczka, pani od fitnesu i dermatolog smile
      a poniewaz mam niewidoczny celulit to olałam sprawe smile
    • zolla78 Re: Celulit kto sie pozbył? 28.12.13, 12:48
      Wprawdzie nie mam lat 40+, ale spróbuj endermologii albo innego masażu tego typu. Boli, mało przyjemne, ale daje rezultat. Na jakiś czas niestety, ale widoczny.
      • sarah_black38 Re: Celulit kto sie pozbył? 28.12.13, 16:25
        Mam 45+, w monopolowym dowodu nie muszę pokazywać, ale celulitu ani ani ...
    • bei Re: Celulit kto sie pozbył? 28.12.13, 16:38
      Nie mam widocznego, jak znalazłam miejsce gdzie po ściśnięciu pojawiał się efekt skorki pomarańczowej to rozmasowywalam ( nie wazny jest krem, tylko masaż)
      Biegam, piję duzo wody, zapewne tym pomagam sobie, ze na razie mi nie wylazla niechciana pomarańcza.
      Moja koleżanka odkryła świetny sposob- chodzila wcześniej na wacum- taki odkurzacz, zniszczyl jej purchle na pupie i udach.
      Po latach przytyla, cellulit wrocił, więc wyprobowala DOMOWY odkurzacz.
      Oliwila skorę i odkurzala.
      Widzialam na wlasne oczy- cellulit ZLIKWIDOWALA!
      Śmialyśmy się, ze teraz kolejn na żelazko do prasowania zmarszczek.
      • naomi19 Re: Celulit kto sie pozbył? 28.12.13, 17:01
        zastosowała próżnie, czyi dokładnie to c ja w moich masażach- profesjonalnych i tez cellilut ZNIKA big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka