wlazkotnaplot 27.12.13, 14:50 Takie tam odnośnie noworocznych postanowień i czy warto walczyć Udało się którejś z pań (-40+) pozbyć cellulitu? Nie pytam o sposoby ale czy tego cholerstwa można się w ogóle pozbyć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
murwa.kac Re: Celulit kto sie pozbył? 27.12.13, 14:52 ja. cwiczeniami. ja co prawda nie +/- 40, ale sie udalo. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo Prosty sposób 27.12.13, 14:54 Ja znalazłem prosty sposób na cellulit. Wyprosiłem pannę cellulitem z domu... Odpowiedz Link Zgłoś
yeerba Re: Prosty sposób 03.01.14, 16:28 tanebo napisał: > Ja znalazłem prosty sposób na cellulit. Wyprosiłem pannę cellulitem z domu... cholera, ale jak to zastosować z punktu widzenia kobiety, która chce się pozbyć cellulitu u siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Celulit kto sie pozbył? 27.12.13, 15:06 Ja osobiscie nie wierze, ze mozna pozbyc sie cellulitu. Probowalam jak bylam mloda (I bardzo wtedy chuda!). Bez rezultatu - cellulit jest ze mna nadal. Taka juz nasza uroda . Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: Celulit kto sie pozbył? 27.12.13, 16:03 Taka juz nasza uroda . chrzanisz. Można się pozbyć, ale jeśli nie pytasz o metody to nie napiszę ja się pozbyłam, każdy może. Chyba, że waży 300 kilo. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.pio Re: Celulit kto sie pozbył? 27.12.13, 16:09 ja nawet przy sporej nadwadze prawie się go pozbyłam (prawie, bo jednak nadwaga często wzmaga widoczność cellulitu). Przepis= zdrowe, regularne posiłki bez rzeczy wysokoprzetworzonych plus dość intensywna i regularna aktywność fizyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
ladnyusmiech Re: Celulit kto sie pozbył? 27.12.13, 16:10 Ja jestem ledwo 30+ , mam szczupłą sylwetkę i dość pokaźną kolekcję cellulitu. Chciałabym bardzo się go pozbyć, ale z tego co wyczytałam należy dużo ćwiczyć, i nie mówię tu 3 x tygodniowo po godzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
ina_nova Re: Celulit kto sie pozbył? 27.12.13, 16:36 Ale to nie jest kwestia wiary tylko diety, ćwiczeń i masaży. Odpowiedz Link Zgłoś
k1k2 Re: Celulit kto sie pozbył? 28.12.13, 02:45 I od genów. Ja mam - minimalny ale mam, od od 16rż. Teraz mimo zdrowej diety, aktywności fizycznej, rozm. 34 itp mam nadal. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Celulit kto sie pozbył? 27.12.13, 16:07 Odstawilam hormony. 3/4 cellulitu zniklo w trzy tygodnie, pozostala 1/4 ujawnia sie tylko po scisnieciu tkanek wiec nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Celulit kto sie pozbył? 27.12.13, 16:09 A kiedys tam stosowalam krem Erisa Tricellux - rewelacja. Ale nie wiem czy jeszcze robia. Odpowiedz Link Zgłoś
ina_nova Re: Celulit kto sie pozbył? 27.12.13, 16:35 Tutaj pani sobie całkiem nieźle poradziła www.my-cellulite-treatment.com/cellulite-on-thighs.html Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Celulit kto sie pozbył? 27.12.13, 16:43 40+ nie jestem, raczej 30 ale walczylam wiele lat. Co pomaga _naprawde_: - odstawienie hormonow - polewanie tylka i ud codziennie zimna woda (poczatki sa trudne, ale czego sie nie robi..) - odstawienie paczkow, slodkich buleczek, cukierkow etc - cwiczenia fizyczne (nie musza byc jakies kosmiczne, wystarczy 10 min dziennie, albo szybki marsz) Co nie dziala _kompletnie_: - masaze - kremy - suplementy diety - rollery i te inne wichajstry A cellulit zniknal mi calkowicie jak musialam pracowac fizycznie, duzo chodzic, prysznic bralam tylko zimny (bo nie bylo opcji cieplej wody), jadlam zdrowe, niskoprzetworzone jedzenie (duzo ) Odstawienie hormonow tez b. pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
azomim Re: Celulit kto sie pozbył? 27.12.13, 19:04 mam 30 lat, cellulit zniknął zupełnie wraz z tkanką tłuszczową, po ok.2 miesiącach regularnego biegania (po 7-10 km) 5-6 razy z tygodniu. da się!! Odpowiedz Link Zgłoś
azomim Re: Celulit kto sie pozbył? 27.12.13, 19:05 a! zimne prysznice też stosuję,może ma to wpływ Odpowiedz Link Zgłoś
kodam3 Re: Celulit kto sie pozbył? 28.12.13, 07:09 miałam po urodzeniu dziecka sporo wtedy przytyłam i odbiło sie to na moich udach i mimo,że do poprzedniej wagi wrociłam szybciutko to cellu pozostał od kilku lat sporo biegam mam nogi ładniejsze niz przed urodzeniem dziecka i bez cellulitu a do tego ładnie wyrzeźbione dla niedowiarków-jest sposób-naprawdę Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Celulit kto sie pozbył? 28.12.13, 08:30 Większość kobiet ma go w pakiecie już przy urodzeniu-a związany jest on z naszym systemem hormonalnym. Jednak poza tym są jego dwa typy-tzw.twardy i miękki. Twardy często mają sportsmenki. Miękki zwiiązany jest z tkanką tłuszczową. Jeśli nie chcesz go mieć musisz : - dużo pić -najlepiej wody -dużo się ruszać -stosować masaże-suche i mokre -sprawdzić hormony A teraz nie : -nie pić alkoholu, nie palić - nie jeść ryb wędzonych, tłustych potraw, słodyczy -nie nosić obcisłych spodni -nie nosić butów na wysokim obcasie -nie zakładać nogi na noge To w skrócie p.s. nie mam wciąż cellulitu ale to bardziej zasługa genów, potem ruchu a na końcu diety Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Celulit kto sie pozbył? 28.12.13, 09:52 ja pomogłam kilku kobietom się pozbyć odpowiednim masażem, efekty były spektakularne, szczególnie u kobiet, które jednocześnie zrezygnowały z beznadziejnego jedzenia, słodkich gazowanych napojów i stosowały zalecone przeze mnie ćwiczenia osobę, która tak po prostu z siebie nie ma celluitu znam jedną- jest to zawodowa pływaczka Odpowiedz Link Zgłoś
wielkafuria Re: Celulit kto sie pozbył? 28.12.13, 12:04 nie mozna. mozna zmniejszyc ale pozbyc sie nie. tak mi kiedys powiedziala: dietetyczka, pani od fitnesu i dermatolog a poniewaz mam niewidoczny celulit to olałam sprawe Odpowiedz Link Zgłoś
zolla78 Re: Celulit kto sie pozbył? 28.12.13, 12:48 Wprawdzie nie mam lat 40+, ale spróbuj endermologii albo innego masażu tego typu. Boli, mało przyjemne, ale daje rezultat. Na jakiś czas niestety, ale widoczny. Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: Celulit kto sie pozbył? 28.12.13, 16:25 Mam 45+, w monopolowym dowodu nie muszę pokazywać, ale celulitu ani ani ... Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Celulit kto sie pozbył? 28.12.13, 16:38 Nie mam widocznego, jak znalazłam miejsce gdzie po ściśnięciu pojawiał się efekt skorki pomarańczowej to rozmasowywalam ( nie wazny jest krem, tylko masaż) Biegam, piję duzo wody, zapewne tym pomagam sobie, ze na razie mi nie wylazla niechciana pomarańcza. Moja koleżanka odkryła świetny sposob- chodzila wcześniej na wacum- taki odkurzacz, zniszczyl jej purchle na pupie i udach. Po latach przytyla, cellulit wrocił, więc wyprobowala DOMOWY odkurzacz. Oliwila skorę i odkurzala. Widzialam na wlasne oczy- cellulit ZLIKWIDOWALA! Śmialyśmy się, ze teraz kolejn na żelazko do prasowania zmarszczek. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Celulit kto sie pozbył? 28.12.13, 17:01 zastosowała próżnie, czyi dokładnie to c ja w moich masażach- profesjonalnych i tez cellilut ZNIKA Odpowiedz Link Zgłoś