beatulek Re: Grzecznie uprzedzam 31.12.13, 21:13 Autorka jakoś zamilkła - pewnie zasnęła albo dołączyła się do imprezy Odpowiedz Link Zgłoś
ghrtth Re: Grzecznie uprzedzam 31.12.13, 21:39 Ew. z rumieńcami wpatruje się w zegarek i odlicza... 10, 9, 8,7... DWUDZIESTA DRUGA! Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 31.12.13, 23:11 Zamilkła,bo z rodzina jadla sylwestrowa kolacje. Odpowiedz Link Zgłoś
7katipo Re: Grzecznie uprzedzam 31.12.13, 21:24 To uprzejma też bądź, i w drodze wyjątku policje wezwij o 23.00, a nie cztery minuty po zwyczajowej godzinie ciszy nocnej, po 22 czyli Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 01:04 No i jak impreza? Co powiedzieli funkcjonariusze? My wlasnie wróciliśmy z ulicznej imprezy, cicho nie byliśmy i nie będziemy, a dziecko poltoraroczne swietnie sie bawi Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 02:30 U nas w mieszkaniu półtoraroczniak spał kamiennym snem w pokoju obok(z obu stron za ścianą odbywały się domowe imprezy), przy oknie waliły petardy-spał niewzruszony, wcześniej bawił się doskonale na jednej z tych imprez...sorry ale do klubu dzieci nie będę ciągnąć- impreza odbyła się zatem w mieszkaniu, sąsiedzi obok też imprezowali, bez uprzedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 03:24 a ja uprzedzam grzecznie,że będę wywalać śmieci niesegregowane na beton.UPRZEDZAM! GRZECZNIE ! Hahaha ciekawe co na to nasi sąsiedzi (domki jednorodzinne ) Współczuje. Imprezy-to w klubie Albo do 22. Albo niech sobie domek kupią. Odpowiedz Link Zgłoś
moonshana Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 09:16 a mnie zostało po wczorajszej imprezie trochę plastikowych butelek.. zaraz przejdę po sąsiadach i uprzedzę grzecznie, że wyjątkowo dziś spalę to w piecu co. muszą zrozumieć, dostosować się oraz iść na kompromis. a jak nie - to niech se w lesie zamieszkają. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 09:50 W młodości nigdy nie byłaś na domowej imprezie z muzyką również po 22.00? Tylko chadzaliście po lokalach? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 10:20 Ta..... Choc w sumie,jak nie były zapraszane to i nie bywały hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 17:57 Mamaemmy w domku mieszka od niedawna chyba wiec jeszcze sznyt nowosci ma Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 10:19 Bosze jak ty cos napiszesz....czy może ktoś pod twoim nickiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
lucerka Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 06:55 Lola, masz male dziecko i sen jest dla ciebie wazny. Rozumiem rozdraznienie z powodu imprezy sylwestrowej. Powiem szczerze, ze popieram argumenty wiekszosci forumek jednak punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia...stopnia zmeczenia opieka nad niemowleciem. Odpowiedz Link Zgłoś
moonshana Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 09:24 powiedział mi kiedyś Polak mieszkający na obczyźnie, jaka jest różnica w mentalności naszej i inszej taki np. Niemiec myśli : chcę urządzić imprezę, ale mieszkam w domu wielorodzinnym ( blok, apartamentowiec itp), mam sąsiadów za ścianą, prawo zabrania... hałasowania po takiej a takiej. zrobię w lokalu - muszę się dostosować jak żyję wśród ludzi. Polak myśli: chcę zrobić imprezę w mieszkaniu, mam sąsiadów za ścianą, prawo zabrania... zrobię w mieszkaniu, niech się sąsiedzi dostosują jak żyją wśród ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 11:52 Daj inny przyklad,Niemcy urzadzaja domowki.Wywieszaja kartke,ze tego i tego bedzie zabawa urodzinowa,o sylwestrowej wcale sie nie zawiadamia,bo to oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 18:32 Hmmm Najlepsza i najbardziej huczna impreza w moim życiu odbyła się w Wiedniu w mieszkaniu (i na tarasie) rodowitego Niemca, w kamienicy w samym centrum miasta. Było na niej chyba z 60 osób. Większośc szalała na tarasie na 3 piętrze (kamienica miała 6 pięter). Towarzystwo było w większości niemiecko i francuskojęzyczne... Odpowiedz Link Zgłoś
ladnyusmiech Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 09:24 Nie lepiej poczekać na fakty, a nie je uprzedzać? Może się jednak okazało, że impreza znośna? Dziecku nie przeszkadza to tym bardziej tobie? Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 09:35 ja mam mega migreny obecnie i mimo, że mi łeb rozsadzało w nocy od huków i szczekania psów to do głowy mi nie przyszło, żeby się obrażać na rzeczywistość sylwestrową cieszę się tylko, że nie mieszkam na rynku w Krakowie Odpowiedz Link Zgłoś
ladnyusmiech Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 09:49 Jeśli coś jest w zwyczaju i świętuje większość społeczeństwa to nie zamierzam stać, tupać nogą i się sprzeciwiać. Mnie też zabrania się pracować w Święta bo jest ustawowy zakaz. Większość je obchodzi i potrafię to uszanować. Z sylwestrem sprawa się ma podobnie. A autorka wątku jest wg mnie uciążliwa bo imprezy jeszcze nie było a ona już zrzędziła. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 10:30 A ta moja uciazliwosc to niby na czym mialaby polegac? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 09:52 Pamiętam, że miałaś problemy jeszcze z innymi sąsiadami, którzy śmiali zapalić papierosa na swoim własnym balkonie. Są dwa wyjścia, albo jesteś bardzo konfliktowa albo mieszkasz wśród jakiejś hołoty, wśród której Ty jedna dajesz dobry przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 09:59 Tak, mam sasiadke, ktora cale lato zasmradza otoczenie palac na balkonie. Jest przez to uciązliwa. Powinna palic w swoim mieszkaniu,a nie swoim nałogiem pchac sie komus do jego czterech kątów. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 10:00 Skoro powołujesz się na prawo odnośnie sąsiada i jego Sylwestra to przypominam, że i palenie na własnym balkonie nie jest póki co zakazane prawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 10:07 Tylko dlatego sasiadka moze bezkarnie jeszcze smrodzic,prawo w tym zakresie jest jeszcze ulomne. Na szczescie prawo tez nie zabrania podlewania kwiatów brudna woda w czasie,gdy palacz puszcza dymka. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 09:57 Impreza byla do 4 rano. Młody obudzony dwukrotnie. Udalo mi sie pospac 3 godziny, bo o 7.00 musialam wstawac,by sie dzieciem zajac. U sasiada byla interwencja.Sasiadów z dołu.Musieli dojsc do porozumienia,bo troche sciszyli muzyke.Towarzystwo na szczescie nie łaziło po klatce, pewnie nie bylo wsrod nich palaczy. Moje stanowisko jest jasne- imprezy calonocne powinny odbywac sie w klubach. Uprzedzanie o imprezie niczego nie załatwia. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 10:01 Nigdy nie byłaś na domówce? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 10:12 Lola masz 40 na karku i NIE BYŁAŚ NIGDY NA DOMÓWCE?Nikt nie zaprosił? Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 10:29 Ze znajomymi umawiamy sie w lokalu, a nie na zadnych domówkach. Jak mialam z 16 lat to spotykalismy sie na chacie u kogos, ale do domu wracalo sie najpozniej o polnocy i nie było mowy o dzikich imprezach,bo takie było zastzrezenie rodziców. Od kiedy jestem pełnoletnia bawie sie w lokalach,tym samym nie uprzykszajac zycia czyimkolwiek sąsiadom. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 10:32 Nudziara i już. Domówki to nie nie tylko hałasliwe i uprzykrzające życie sąsiadów libacje do rana.Ale kto nie bywał nie wie i już. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 10:45 Fakt,niewiele mam wspolnego z zabawowym towarzystwem,ktore jest udręką dla sasiadów. I absolutnie nie chce miec. Bawię sie tam,gdzie wiem,ze to nikomu przeszkadzac nie bedzie. Faktycznie, tragedia miec mnie za sasiada. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 10:51 Oj wiele lokali połozonych jest pod budynkami mieszkalnymi, wśród budynków mieszkalnych i tez ludziska sie uskarżają. Ale ty od zawsze wybierałas lokale w głuszy, na pustkowiu,że piszesz o nieprzeszkadzaniu nikomu. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 11:48 Kluby i knajpy o wiele bardziej przeszkadzają ludziom w ich sąsiedztwie niż prywatna impreza w bloku. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 15:20 Ona ma chyba wiekowego męża wiec kto chciałby na swojej domowce kolezanke z ojcem Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 10:10 Bosze ktoś z lokatorów twojej kamienicy ma jaja i jak mu przeszkadzała muzyka głośna zgłosił pretensje ?? I poskutkowało??Brawo dla sąsiada. Masz już instrukcję jak to działa. Nie na forum żale wylewać a do organizatora iść Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 10:26 Jakbys uwazniej czytala zamiast skupiac sie na jałowych dowalankach to bys wiedziala,ze niejednokrotnie zdarzalo sie mi uciszac towarzystwo.A tak to chrzanisz dla zasady. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 10:30 Uważnie czytać hahahaha daj spokój lola.... Ale sąsiedzi mają większą siłę przebicia.Ich interwencja poskutkowała heheheheh Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 10:41 Poszukaj postu,gdzie piszę o niejednokrotnych osobistych interwencjach,zamiast dalej głupio brnąc. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 10:43 Ale skoro były NIEJEDNOKROTNE znaczy nie skutkowały.Może idź sie połóż,chyba już nie imprezują? Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 10:48 Niejednokrotne oznacza ni mnie ni wiecej tylko to, ze było ich wiecej niz jedna.A bylo ich wiecej, bo imprez było kilkanascie. Kilka razy trzeba bylo towarzystwo uciszac.Kilka razy, ale nie w ramach jednej imprezy. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 10:51 Sadziłam,że piszesz i TEJ KONKRETNEJ IMPREZIE. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 11:46 Zaraz wyjdzie, że sąsiedzi to menelstwo, które chleje i drze ryja codziennie... Odpowiedz Link Zgłoś
majowa_lamia Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 11:59 ach lolu, żałuję, że nie jestem Twoją sąsiadką - domówki urządzam przynajmniej 3 razy do roku, na kilkanaście osób, z pijaństwem i tańcami, mam balkon, na którym palę i większość moich gości to palacze i stać mnie na mandaty za zakłócanie spokoju loli ach, jak byłoby cudnie trochę Cie pow...wiać szczęśliwego nowego roku drętwa babo Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 12:18 och, a kiedy odsypiasz te imprezy? bo wiesz, jak cudownie jest na miejscu tych Lol wlączyć glośną muzę dzień po imprezie sąsiadów, gdzieś tak w okolicach 7 rano ? Kiedy caaaale osiedle jest uspione w błogiej ciszy ? Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: Grzecznie uprzedzam 02.01.14, 11:09 > ach lolu, żałuję, że nie jestem Twoją sąsiadką - domówki urządzam przynajmniej > 3 razy do roku, na kilkanaście osób, z pijaństwem i tańcami, mam balkon, na któ > rym palę i większość moich gości to palacze > i stać mnie na mandaty za zakłócanie spokoju loli > > ach, jak byłoby cudnie trochę Cie pow...wiać Zastanawiam się, w jakim celu ludzie chełpią się swoim buractwem? Są po prostu głupi? Pytam, bo nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
king_of_rats Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 10:31 ewidentnie jesteś sąsiadką jak ze złych snów. wszystko ci przeszkadza, cała klatka ma żyć tak,żeby tobie było dobrze, jesteś aspołeczna i konfliktowa. boże uchowaj od takiego sąsiedztwa. i nie chce mi się wierzyć,że każda impreza,na której w życiu byłaś odbywała się w klubie czy restauracji. oznacza to bowiem,że albo nie bywałaś na imprezach wogóle ( w co jestem w stanie uwierzyć) albo zwyczajnie zmyślasz i dostosowujesz fakty do własnej potrzeby. a twoja rodzina każde urodziny czy imprezę rodzinną urządza w lokalu? Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 10:40 A rozrózniasz ty domówke w glosna muza i tańcami do pozna od imprezy urodzinowej? Bo ja tak. Nigdy nie musialam chodzic po sasiadach i uprzedzac, ze bedzie glosno.Bo nie urzadzam w domu potancówek.Od tego sa lokale. I tak samo nie chadzam na jakies party do mieszkan tylko w sposob cywilizowany umawiamy sie w miejscu do tego przeznaczonym. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 10:56 No i co to zmienia,ta twoja racja?Masz i co? Odpowiedz Link Zgłoś
king_of_rats Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 10:49 lola211 napisała: > A rozrózniasz ty domówke w glosna muza i tańcami do pozna od imprezy urodzinowe > j? Bo ja tak. a czym się różni wg ciebie domówka z głośną muzą od imprezy urodzinowej,na której głośno śpiewa się sto lat, słychać głośne rozmowy i śmiechy? moi emerytowani sąsiedzi urządzają takie urodziny-dwa razy do roku siłą rzeczy. musiałabym być rąbniętą zimną suczą,żeby wtedy dzwonić na policję Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 11:05 Jak dla mnie to roznica jest zasadnicza. W domówkach najwiekszy problem jest z glosna muzyka. Przynajmniej tu gdzie mieszkam. Stado ludzi siedzace przy stole i soiewajace sto lat jest u mnie praktycznie niesłyszalne.W odróznieniu od imprezy,gdzie muzyka daje na full. Odpowiedz Link Zgłoś
totorotot Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 10:49 Dobra, to następnym razem wzywaj policję i tyle. Ja do jednych wzywam, do drugich nie wzywam, zależy od muzy, którą katują i czy ich lubię czy nie lubię W tym roku najbardziej dręczeni przeze mnie policemanami zrobili pokaz fajerwerków tak zapierający dech chyba za pare tysi, że im w głowie postanowiłam odpuścić ze dwie letnie imprezki z Krzysiem Krawczykiem i Majteczkami w Kropeczki Odpowiedz Link Zgłoś
xxe-lka Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 10:46 ale naprawdę uważacie, że impreza na 20 osób z alkoholem i wszystkimi imprezowymi przyległościami w bloku, kamienicy, domku szeregowym - no jakimkolwiek miejscu gdzie ludzie żyją na kupie - jest ok? Czy tylko z jakże doniosłej okazji Sylwestra ta tolerancja? Dla mnie takie zachowanie to przesada bo pan imprezowicz choć uprzejmy - postawił calą resztę użytkowników tejże kamienicy w dość trudnej sytuacji. Nie wszyscy świętuję sylwestra jednakowo - niektórzy na drugi dzień idą do pracy, mają małe dzieci, albo zwyczajnie inne plany niż 01.01 chodzić jak zombie. A pan miał fantazję urządzić dużą imprezę na prywatnej przestrzeni niekoniecznie należącej wyłącznie do niego. I to takie ekstra fajne i należy zęby zacisnąć w imię sylwestrowej zabawy sąsiada? Odpowiedz Link Zgłoś
king_of_rats Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 10:50 jak widać większość nie ma problemu z imprezą sylwestrową po sąsiedzku. ale jak ktoś lubi robić problemy z niczego to powód zawsze znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 11:02 Widocznie tak uwazaja.Podejrzewam, ze dlatego,iz same urzadzaja takie imprezy lub w nich uczestniczą i traktuja temat bardzo osobiscie. Jest widac w narodzie przyzwolenie na brak szacunku dla innych. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 11:03 Oczywiście,ty jedyna prawa obywatelka. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 11:11 > Jest widac w narodzie przyzwolenie na brak szacunku dla innych. > Może sąsiad skorzystał z Twojej dewizy Ty powinnaś go zrozumieć... "Naprawde- nie interesuja mnie inni.Robie jak uwazam i robic bede, a usprawiedliwiac sie nie zamierzam.Doskonale wiem, ze mam racje i to jest dla mnie wystarczajace. " Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 11:19 Kompromitacji twojej ciąg dalszy.. No chyba ze wykazesz na jaką to racje moze powołac sie urzadzajacy głosna impre w mieszkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 11:25 O kompromitacji już było i to już ustalone.... "Nie paraduje codziennie z psem po sklepach. Nie zamierzam jednakze dostosowywac sie do wzystkich wkolo, w tym do tych ktorym zwierzeta przeszkadzaja. " Pan sąsiad ma swoje racje i nie obchodzi go sąsiadka z kijkiem w tyłku...nie zamierza się dostosowywać do wariatki której przeszkadza sylwestrowa impreza jeszcze zanim się zaczęła-to proste-Ty jak nikt inny powinnaś Pana zrozumieć Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 11:27 No dobra Ale co było dalej ? Była policja, sąsiad usadzony, dobrze spałaś lolu ? Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 12:13 4 kilowy pies w torbie a glosna impra do rana...Juz nie wiesz co masz wymyslic. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 12:21 Ale to nie ja wymyślam 4 kilowy pies w sklepie, urzędzie, itd.. czy zajęte przez lolunię miejsce dla niepełnosprawnych może komuś bardziej przeszkadzać niż impreza sąsiada w Sylwestra-to proste. Jak widać racje loli nie są jedynymi słusznymi a nawet rzekłabym, że w zdecydowanej mniejszości są uznawane za te słuszne... Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 12:25 Sama nie wierzysz w to co piszesz.Inny zupelnie ciezar gatunkowy- zajecie koperty na 10 min.(zaznaczam, ze tylko w sytuacji, gdy jest kilka kopert wolnych) lub wejscie na 5 min z psem do sklepu pod pacha a calonocna glosna impreza- nie trzeba byc mistrezm intelektu by pojąc róznice w uciązliwosci tych zachowan. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 12:27 Zajmowanie miejsc dla niepełnosprawnych nawet na "10 minut" jest czystej formy buractwem. Całonocna impreza w sylwestra nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
king_of_rats Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 12:30 lola211 napisała: > Sama nie wierzysz w to co piszesz.Inny zupelnie ciezar gatunkowy- nie no- zajęcie miejsca parkingowego inwalidzie to pikuś. impreza sylwestrowa to dopiero szczyt sku...syństwa ależ ty masz obrzydliwie giętki kręgosłup moralny Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 12:32 Kopert pod dostatkiem,kazdy sie pomiesci. Odpowiedz Link Zgłoś
king_of_rats Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 12:37 lola211 napisała: > Kopert pod dostatkiem,kazdy sie pomiesci. zrozum- to nie ma znaczenia. jest przepis prawa,który łamiesz bo masz taki kaprys. każde tłumaczenie z twojej strony to buractwo Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 12:39 Serio? Identycznie jak zaklocanie ciszy nocnej.Grozi to mandatem. Ematki jak widac mocno wybiórczo podchodza do tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
king_of_rats Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 12:42 lola211 napisała: > Serio? Identycznie jak zaklocanie ciszy nocnej.Grozi to mandatem. > Ematki jak widac mocno wybiórczo podchodza do tematu. napisano ci,ze cisza nocna jest jednorazowo zniesiona w tę jedną noc. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 12:56 Nie,nie jest.Jest tylko zezwolenie na fajerwerki.Zakaz zaklocania ciszy nocnej wywieszony przez s-lnie trwa przez 365 /366 dni w roku. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 13:27 ale to już było - źródło to zgoda na używanie petard i fajerwerków doskonale zakłócających ciszę nocną..... Odpowiedz Link Zgłoś
king_of_rats Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 14:45 iwles napisała: > > naprawdę? > Podaj źrodlo. > najpierw niech lola poda gdzie jest dozwolone stawianie samochodu przez zdrową osobę na kopercie-oczywiście tylko na chwileńkę Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 15:12 no tak, zapomnialam, że istnieje taka korelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 15:14 Nigdzie. Tylko co to ma do rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
king_of_rats Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 16:53 lola211 napisała: > Nigdzie. > Tylko co to ma do rzeczy? to ma do rzeczy,że oskarżasz sąsiadów o łamanie prawa a sama to robisz. sąsiad miał na tyle przyzwoitości,że przyszedł i poinformował o głośnej imprezie,żebyś mogła jakoś się przygotować. ty zaś buracko i prostacko zastawiasz kopertę będąc zdrową na ciele i łamiąc w ten sposób przepisy i jeszcze stawiasz się nie widząc najwyraźniej nic nagannego w swym zachowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 16:56 Aha.Jemu łamac wolno.Mnie nie. Kolejna. Odpowiedz Link Zgłoś
king_of_rats Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 17:06 lola211 napisała: > Aha.Jemu łamac wolno.Mnie nie. > Kolejna. > ale co "kolejna"? zarzuć mi jeszcze hipokryzję i padnę ze śmiechu Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 17:55 Nie sąsiadowi też łamać nie wolno...myk tylko polega na tym, że coś takiego jak cisza nocna w Sylwestra nie istnieje bo prawnie jest przyzwolone jej zakłócanie chociażby przez puszczanie fajerwerków i petard.... Skoro uważasz, że nie dotyczy Cię zakaz wprowadzania zwierząt wszędzie(bo to tylko czterokilogramowy jorczuś w torebce),czy parkowania na miejscu do niepełnosprawnych(bo to tylko chwila) czemu tak jesteś oburzona tym, że sąsiad chce zrobić imprezę w sylwestrową noc(która i tak do cichych nie należy)? Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 18:38 A ja gdzies sie oburzam? Ja tylko twierdze, ze uprzedzanie o tym nie zalatwia sprawy i ze glosne imprezy w mieszkaniu naruszaja przepisy. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 19:57 >A ja gdzies sie oburzam? nie no skądże... Ja tylko twierdze, ze uprzedzanie o tym nie zalatwia sprawy i ze glosne imprezy > w mieszkaniu naruszają przepisy. no ale nikt inny nie powinien rozumieć pana naruszającego te przepisy tak dobrze jak Ty właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 20:04 Alez ja jak najbardziej rozumiem,ze on chce sie zabawic. Co nie znaczy,ze jakby co, to nie skorzystam z opcji przywolania go do porzadku. Odpowiedz Link Zgłoś
king_of_rats Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 20:10 lola211 napisała: > Alez ja jak najbardziej rozumiem,ze on chce sie zabawic. > Co nie znaczy,ze jakby co, to nie skorzystam z opcji przywolania go do porzadku > . mam nadzieję,ze jak ty buracko staniesz na kopercie to ktoś przywoła cię do porządku dzwoniąc po policję Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 20:12 > Alez ja jak najbardziej rozumiem,ze on chce sie zabawic. serio? przez te wszystkie posty udowadniasz, że kompletnie nie rozumiesz... > Co nie znaczy,ze jakby co, to nie skorzystam z opcji przywolania go do porzadku no ale ktoś Ci takie prawo odbiera? Nikt tutaj chyba nie twierdzi że nie powinnaś interweniować w żadnym wypadku.. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 18:31 > Aha.Jemu łamac wolno.Mnie nie. > Kolejna. Do siebie powinnaś to napisać - Tobie wolno, a sąsiadowi bronisz. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 18:40 Alez jemu tez wolno.I kazdemu innemu. Tyle ze nie ma twierdzenia, ze na to nie ma paragrafu. Wolno mu,jak reszta ewentualnie pozwoli. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 17:54 Może inwalidztwo umysłowe ma. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 12:45 Nie ematki widzą racje sąsiada odnośnie urządzania imprezy sylwestrowej w Sylwestra, bo sąsiad też może mieć swoje racje i mieć gdzieś to co myślą inni, zupełnie jak ty w niektórych tematach-nieprawdaż loluniu? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 12:47 No toteż Lola najpierw pytala, czy jest jakiś przepis zezwalający na zakłocanie ciszy nocnej w czasie Sylwestra ? Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 12:53 No raczej skoro używanie petard w sylwestrową noc jest prawnie dozwolone i zaznaczone w uchwałach Rad Miast. Nie znam żadnego w którym byłby zakaz albo przyzwolenie do 22.... Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 12:58 Co innego zgoda na petardy,co innego lamanie zakazu zaklocania ciszy nocnej.Poczytaj przepisy,doszkol sie, a potem pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 13:04 ale ja znam ten przepis który jakby przestaje funkcjonowac gdy wali petarda za petardą, bo odpalanie i walenie petard doskonale zakłóca cisze nocną...tak tak wiem, u ciebie ściany sie trzesą od muzyki sąsiada a nie petard czy tryków dzieciaka ale u większości normalnych ludzi jedank petardy słychać znacznie lepiej...... Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 17:54 Nie da sie petardami nie zakłócac ciszy nocnej Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 13:00 Nie to nie o to chodzi. To o czym piszesz dotyczy tylko i wylacznie pozwolenia na fajerwerki i petardy, i musi być ten przepis, ponieważ fajerwerki są zabronione w ciągu calego roku ( tez w dzień, nie tylko w nocy). Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 13:05 i te patrady i fajerwerki nie zakłócają ciszy nocnej? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 13:07 zakłocają. I jak sama napisalas poniżej - tez można wezwać policję. Nie ma zniesienia ciszy nocnej. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 13:12 > I jak sama napisalas poniżej - tez można wezwać policję nie dostanie nikt mandatu za odpalanie petrad w sylwestra bo jest na to przyzwolenie, petardy zakłócają cisze nocną, nie ma mowy w tę noc o ciszy i spokoju gdy mieszka się w mieście bo petardy walą na okragło...no ale zawsze można sie czepić sąsiada jeszcze zanim zrobił imprezę... Oczywiście że można wezwac policję do zakłócającego ciszę nocną sąsiada robiłam to kilkakrotnie-jakoś nie w sylwestra akurat gdy i tak mało cicho jest.... Tyle, że ten wątek powstał zanim sąsiad zaczął te ciszę zakłócać... Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 13:25 ale jak zycie pokazało (i przeczucie Loli) interwencja jednak sie odbyla, i to nie na prośbę Loli, tylko innych sąsiadów. Bo impreza pewnie byla z gatunku tych nieco bardziej glośniejszych niż glośnych. I chyba nie masz racji z tym, że policja nic by nie zrobila, gdyby dostala zgłoszenie o petardach w nocy. Gdyby mi sąsiad przez calą noc wypuszczal petardy pod moim oknem, to jak najbardziej musieliby zainterweniować. Nie mowię o tych kilkunastu minutach w okolicy pólnocy - bo to prawie każdy zrozumie. Chociaż z trzeciej strony - ja bym chyba jednak zabroniła, jak Boga kocham, tych rac i petard wypuszczanych przez kazdego barana, zwłaszcza, że większośc z nich to okolo pólnocy sa już dobrze napici. Wczoraj taki jeden zabawial się na ulicy, gdzie byl największy tlum, nawet nie bylo gdzie uciekać, a był to taki bączek, ktory najpierw kręcil sie po chodniku i strzelal niemalze w ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 13:36 hmmm....czy zycie pokazało nie wiem...bo nie wątpiłam że taki post się pojawi następnego ranka skoro nie interweniowała lola to znaczy chyba że az tak jednak jej nie przeszkadzało? prawda? bo czemu miaąłby tego nie zrobic gdyby było inaczej? przecież nie z powodu Sylwestra-to juz wiemy.... I chyba nie masz racji z tym, że policja nic by nie zrobila, gdyby dostala zgło > szenie o petardach w nocy nie sądze, ze jakiegokolwiek sasiada stac na wypuszczanie cała noc petard pod twoimi oknami-raczej nie mieszkałby wtedy w bloku czy kamienicy... jakby tak za to setka sąsiadów puszczała po kilka przez całą to nie widze powodu do interwencji skoro jest przepis który pozwala to robić...petardy waliły wczoraj od samego rana nie zauważyłam interweniujacej policji.. Wczoraj taki jeden zabawial się na ul > icy, gdzie byl największy tlum, nawet nie bylo gdzie uciekać, a był to taki bąc > zek, ktory najpierw kręcil sie po chodniku i strzelal niemalze w ludzi. kiedys dostaliśmy taką właśnie petarda i pewnie dlatego panicznie się ich boję ale nie odmawiam zabawy nimi tym normalnym ludziom tylko z powodu kilku idiotów i mojego panicznego strachu... Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 13:43 no to skoro dla Loli nie bylo az tak źle, to znaczy, że ma wyższa tolerancje halasu, niz niejednej ematce z tego watku sie wydawalo Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 13:49 nie lola od razu na początku tego wątku dość jasno pokazała jaką ma tolerancje dla imprezy sylwestrowej sąsiada.... Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 14:20 no ale tolerancja nie dotyczny tego, co kto mysli, tylko co kto robi. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 17:27 Naprawdę? i jak ktoś nienawidzi homoseksualistów, Afroamerykanów czy żydów, brzydzi się nimi i uważa że są gorszym gatunkiem człowieka ale nie rzuca w nich kamieniem jak idą ulicą to znaczy, że jest tolerancyjny? Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 13:56 Niektore ematki beda zapewne gleboko rozczarowane.Nie wezwalam policji, nie wpadlam do sasiada z piana na pysku,nie zrobilam dzikiej awantury.A taki przeciez wykreowaly sobie moj wizerunek. Zacisnelam zeby, przezylam niekomfortowa noc. To absolutnie nie zmienia mojego podejscia do tematu i zdania na temat organizowania glosnych imprez w domach.Jest to uciązliwe i kazdy kto urzadza takie spędy musi zdawac sobie sprawe, ze sprawia problem.A sam fakt uprzedzenia o imprezie wszystkiego nie załatwi. Odpowiedz Link Zgłoś
totorotot Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 15:47 A Twój mąż nie mógł się zająć dzieckiem żebyś pospała dłużej niż trzy godziny? Sylwester jest raz w roku w końcu Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 13:01 "W nocy z 31 grudnia na 1 stycznia cisza nocna obowiązuje tak jak zawsze, czyli w między godz. 22 a 6 rano. Jest to wyjątkowa noc, więc trzeba podejść do tego przepisu z wyrozumiałością i większą niż zazwyczaj dozą tolerancji. Oczywiście, jeśli nasz patrol zostanie wezwany, podejmie interwencję i pouczy zbyt głośne towarzystwo lub wystawi mandat w wysokości od 20 do 500 zł. Co zrobić, żeby sylwestrowe szaleństwo nie skończyło się awanturą z sąsiadami? W dobrym tonie jest informowanie współmieszkańców o planowanej imprezie, np. wywieszając ogłoszenie na klatce schodowej oraz ściszenie muzyki, gdy zostaniemy o to poproszeni. " to ze strony Straży Miejskiej. Jak widac sąsiedzi zrobili wszystko co w dobrym tonie, poinformowali o imprezie i ściszyli muzykę gdy zostali o to poproszeni. Druga strona niestety nie wykaząła sie ani tolerancją ani wyrozumiałością nakręcając sie zanim impreza sie zaczęła. Sylwestrowa noc niestety ogólnie do cichych nie należy... i tak mam dużo wiekszą tolerancję dla imprezy sylwestrowej w tą noc akurat. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 13:17 > Druga strona niestety nie wykaząła sie ani tolerancją ani wyrozumiałością nakrę > cając sie zanim impreza sie zaczęła. Ha ha, dobre sobie, jak ty wybiorczo czytasz.Otoz nikt inny,ale wlasnie ja wykazalam sie najwieksza tolerancja, bo moglam sasiadowi od razu zaznaczyc ze W nocy z 31 grudnia na 1 stycznia cisza nocna obowiązuje tak jak zawsze, cz > yli w między godz. 22 a 6 rano i sorry winetou,ale masz czas do 22 jak nie chcesz miec problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
zmianaustawy Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 13:21 Oj, lola, lola głupiaś i nieużyta kiedyś może zrozumiesz, że ludźmi warto żyć dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 13:22 Ha ha, dobre sobie, jak ty wybiorczo czytasz.Otoz nikt inny,ale wlasnie ja wyka > zalam sie najwieksza tolerancja, bo moglam sasiadowi od razu zaznaczyc ze W > nocy z 31 grudnia na 1 stycznia cisza nocna obowiązuje tak jak zawsze, cz > > yli w między godz. 22 a 6 rano i sorry winetou,ale masz czas do 22 ja > k nie chcesz miec problemow. tolerancją? po prostu nie miałas jaj żeby to zrobić, wolałaś żale na złego sąsiada wylać na forum...przeciez nakręciłas się zanim impreza się odbyła...trudno tu mówić o tolerancji... Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 13:26 Gdzie ty bylas, jak w szkole wyjasniali definicje tolerancji.. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 18:59 Najpierw się, Lola, doszkol, zanim zaczniesz wszystkich pouczać przepisami. Policję do hałasujących sąsiadów można wezwać równie dobrze o 19:30 jak 22:01. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 19:01 Mnie interesuja przepisy zarzadcyStoi jak wól- cisza nocna obowiazuje w godz 22-6. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 19:03 Przepisy zarządcy to se możesz... Nie ma czegoś takiego jak cisza nocna w przepisach. Odpowiedz Link Zgłoś
king_of_rats Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 19:12 lola211 napisała: > Mnie interesuja przepisy zarzadcyStoi jak wól- cisza nocna obowiazuje w godz 22 > -6. twoje dziecko drąc się w nocy nie przestrzega ciszy nocnej. czy należy wezwać straż miejską czy raczej opiekę społeczną? i nie pisz proszę,że twojego dziecka nie słychać..tu większość ma dzieci więc taką ciemnotę to na cip-ie bezdzietnym wciskaj Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 19:44 Moje dziecko w nocy spi. Jesli ktos sie drze to sa to dorosli,którzy sie bawią. Odpowiedz Link Zgłoś
king_of_rats Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 19:49 lola211 napisała: > Moje dziecko w nocy spi. > oczywiście- w 100% każdą noc przesypia. jasne. wszystkie ci uwierzyłyśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 20:37 Lola ma kulturalne dziecko, które przestrzega ciszy nocnej i nie ząbkuje w nocy, nie ma koszmarów i napadów wrzasku przed snem. A świstak siedzi i zawija... Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 12:40 > Sama nie wierzysz w to co piszesz napisała lola....a skad ty mozesz wiedzieć w co ja wierzę a w co nie? >Inny zupelnie ciezar gatunkowy- zgadzam się...zajęcie miejsca dla niepełnosprawnego przez panieneczkę z jorczusiem w torbeczce uważam za wyjątkowe ku... Imprezę sylwestrową w Sylwestra niekoniecznie Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 13:00 Zdradze ci pewna tajemnice- spora liczba osob stajacych na kopertach ma lewe znaczki. Blokuja te koperty calymi dniami. Nie okazjonalnie na 10 minut w wyjatkowych sytuacjach, tylko perfidnie dzien w dzien po kilka godzin i niewazne, ze koperty sa tylko dwie.Przy tym moje parkowanie w centrum handlowym raz a ruski rok to jedno wielkie NIC. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 13:07 Zdradze ci pewna tajemnice- spora liczba osob stajacych na kopertach ma lewe zn > aczki. ależ ja zdaję sobie z tego sprawę ale wcale nie uważam, że jesteś od nich lepsza i cie to tłumaczy w jakikolwiek sposób... Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 13:18 Co ja poradze, ze ty masz problem z logicznym mysleniem. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 13:24 nie to nie ja mam problem z logicznym myśleniem....obie sztuki to buraki i w obu przypadkach to k... Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 15:48 Jakbyś zaparkowała prawidłowo i musiała z piesuńciem przejść te kilkanaście metrów to by nóżki odpadły co? Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 14:25 Lola-jakby to wyraźnie powiedzieć. Chodzi o sposób myślenia i widzenie szerzej niż czubek swojego nosa. W każdym przypadku -rozumiesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 15:12 Rozumiem doskonale.I staram sie tego trzymac.I dlatego nigdy nie zajmuje koperty,gdy widze ze sa dwie ostatnie.I zawsze staram sie znalezc miejsce parkingowe inne niz koperta.Ale BYWA czasem tak, ze musze zajac koperte na kilka minut - a tych kopert na parkingu wolnych jest pełno. Ematki tu na forum pomijaja zupełnie te fakty i jak juz im brakuje argumentow to czepiaja sie tego. Jednoczesnie dajac przyzwolenie na lamanie innych przepisów. Hipokrytki. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 15:49 Czepiasz się ew. zakłocania spoczynku nocnego a sama nie przestrzegasz prawa- pełna hipokryzja, brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 16:15 A sąsiad nigdy nie imprezuje-tylko w Sylwestra Tak BYWA na CAŁYM ŚWIECIE tę jedną noc w roku-mimo że tych nocy w roku jest pełno Jeśli inne to hipokrytki-to kim Ty jesteś ? Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 16:36 Jak to nigdy nie imprezuje? Przeciez pisalam co i jak. Roznica pomiedzy mna a ematkami jest taka, ze ja nie twierdze, iz łamiac przepis jestem korekt. A one za wszelka cene i wbrew rozsadkowi próbuje uzasadniac lamanie prawa w innej sytuacji nie dopuszczajac w ogole zadnej mozliwosci.Gdzie tu logika? Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Grzecznie uprzedzam 02.01.14, 07:31 Jakie łamanie przepisu ? Bo się chce bawić w sylwestrową noc tak jak wszyscy inni-w swoim domu i uprzejmie informuje o tym ? Mogłaś wezwać patrol na to łamanie prawa a nie współuczestniczyłaś bo wiedziałaś że robi źle i nic z tym nie zrobiłaś Mogłaś też zadzwonić i poprosić o interwencje na rynku w Krakowie, Wrocławiu i innych większych miastach- tyle ludzi o tej porze-piją alkohol w miejscu publicznym i strzelają i śpiewają. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 11:43 ja nie urządzam głośnych imprez, rzadko też na takowe chodzę, ale mam jednak ciut tolerancji dla innych- zwłaszcza w Sylwestra. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 11:02 Przesada,nie powinno. Tak jak przesadą jest lamentowanie na kilka godzin przed taką imprezą. A jak już to trzeba interweniować tak,aby interwencja przyniosła zamierzony skutek.Forumowe lamenty chyba nie podziałały.Ale wątek dośc zabawny. Odpowiedz Link Zgłoś
xxe-lka Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 12:12 no dla ciebie na pewno wątek zabawny skoro siedziałaś na nim całego "lolowego" sylwestra i spory kawałek nowego roku, a innych wyzywasz od nudziarzy Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 13:31 No przykre, jednak nie towarzyszyła loli w jej niedoli CAŁY CZAS.Był sylwester,niektórzy mają inny model jego spędzania niz lola. Ale uwielbiam poczytac o prawdziwych problemach pań z "wyższych sfer" Odpowiedz Link Zgłoś
anomalia_pogodowa81 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 11:08 A ja trochę rozumiem lolę. Przez kilka lat trzy piętra pode mną, na parterze, mieszkali tacy kulturalni, przyjemni ludzie, z wyższym wykształceniem, którzy lubowali się w domówkach, zaś po alkoholu im zwyczajnie odpie....ało. Darli ryje (i to dosłownie - czasem po prostu krzyczeli w stylu tego japońskiego konkursu na najgłośniejszy wrzask) i to najchętniej w ogródku, muzę rozkręcali do jakiegoś absolutnego maksimum i nie muszę chyba dodawać, że była to najgorszego sortu rąbanka. Regularne wzywanie policji nie robiło na nich wrażenia. Na karteczkach wywieszanych na klatce z prośbą o szanowanie nocnego spokoju innych dopisywali, że widocznie im zazdrościmy, że nie zostaliśmy zaproszeni. Rozpacz. W końcu się wyprowadzili, ale od tamtej pory mam koszmarny uraz do ludzi przekonanych, że mają prawo raz na jakiś czas urządzać sobie imprezki domowe. I gdybym była królową świata to wprowadziłabym zapis, że w mieszkaniach nie ma miejsca na urządzanie imprez. Wówczas jeśli ktoś decydowałby się na urządzanie życia w mieszkaniu, to musiałby liczyć się z tym, że imprezy są wychodzące. I takie ogólne podsumowanie - ten wątek wraca tutaj jak bumerang i zdania są na ogół równiutko podzielone. A ja zachodzę w głowę, jak to jest możliwe, że część z Was przyznaje sobie i innym prawo do totalnego tumiwisizmu, który z założenia narusza zasady spokojnego współżycia w większych grupach społecznych. I niezmiennie śmieszy mnie argument, że moje prawo do ciszy zakłóca prawo innych do imprezy Otóż są prawa nadrzędne i prawa z nich wynikające. Prawo do tego mitycznego "miru domowego" jest nadrzędne, prawo do twoich imprez musi mu się podporządkować. Możecie się na to oburzać, ale póki co - takie jest prawo. Szkoda, że w Polsce tak słabo respektowane. Ech, rozpisałam się na Nowy Rok Odpowiedz Link Zgłoś
moonshana Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 11:15 brawo. a i tak Ci zaraz napiszą, że zazdrościsz, bo Ciebie widać nie zapraszali to takie ludzkie: mam prawo hałasować, mam prawo śmiecić na ulicach, mam prawo palić odpadami, mam prawo łamać przepisy ruchu drogowego, mam prawo drzeć buźkę do rana - a jak masz coś przeciwko temu to jesteś nudny, stary i g..o rozumiesz tylko potem zdziwko, że są wypadki, że dzieci niewychowane, że brudno i śmierdzi. łaleeee ło cooo chodzi???? przecież jematka tylko w sylwestra/urodziny/imieniny/z okazji awansu nie daje sąsiadom spać, tylko raz rzuciła śmieć na ulicę, tylko raz jechała 80km/h w terenie zabudowanym i tak dalej. ale jematka jest uspołeczniona i jej wolno Odpowiedz Link Zgłoś
king_of_rats Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 11:19 moonshana napisała: > > to takie ludzkie: mam prawo hałasować, mam prawo śmiecić na ulicach, mam prawo > palić odpadami, mam prawo łamać przepisy ruchu drogowego, mam prawo drzeć buźkę > do rana - a jak masz coś przeciwko temu to jesteś nudny, stary i g..o rozumies > z > tylko potem zdziwko, że są wypadki, że dzieci niewychowane, że brudno i śmierdz > i. łaleeee ło cooo chodzi???? przecież jematka tylko w sylwestra/urodziny/imien > iny/z okazji awansu nie daje sąsiadom spać, tylko raz rzuciła śmieć na ulicę, t > ylko raz jechała 80km/h w terenie zabudowanym i tak dalej. ale jematka jest usp > ołeczniona i jej wolno o ja cię pierdzielę..nie ma to jak dorobienie dupnej ideologii do zabawy w jedną noc sylwestrową Odpowiedz Link Zgłoś
moonshana Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 11:25 ideologia dupna bo jakoś taka... prawdziwa? kolejna z argumentami od czapy.właśnie o tym pisałam. dla każdego człowieka jest jakaś tylko jedna noc ( a dla wielu takich nocy jest kilka....naście) . może kiedyś zrozumiesz co oznacza słówko "szacunek" i zaczniesz szanować sąsiadów patrząc nieco dalej niż czubek własnej d...y. EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
king_of_rats Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 11:32 moonshana napisała: > ideologia dupna bo jakoś taka... prawdziwa? kolejna z argumentami od czapy.wła > śnie o tym pisałam. dla każdego człowieka jest jakaś tylko jedna noc ( a dla wi > elu takich nocy jest kilka....naście) . może kiedyś zrozumiesz co oznacza słówk > o "szacunek" i zaczniesz szanować sąsiadów patrząc nieco dalej niż czubek włas > nej d...y. ale zdaje się,że rozumiesz imperezę z tańcami, śpiewem i głośną muzyką? tak pisałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 11:35 Tyle, ze sylwester jest raz w roku i cały świat świętuje. No sorry, ale w ten jeden dzień można sobie darować narzekanie na hałasy od sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 11:33 > o ja cię pierdzielę..nie ma to jak dorobienie dupnej ideologii do zabawy w jedn > ą noc sylwestrową i w andrzejki, i ostatki, i oblewanie sesji zimowej, a potem letniej... itd. Odpowiedz Link Zgłoś
king_of_rats Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 11:37 iwles napisała: > > i w andrzejki, i ostatki, i oblewanie sesji zimowej, a potem letniej... itd. > wątek na ponad 300 wpisów a ty nie zorientowałaś się,że tu konkretnie chodzi wyłącznie o sylwestra? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 11:54 tyle wpisów, a ty nie zauwazylas, że takie imprezy u sąsiada Loli to nie tylko "ta jedyna noc w roku"? Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 11:56 ale w tą jedyną noc w roku można oko przymknąć. A w pozostałe wzywać policję. Odpowiedz Link Zgłoś
braenn7044 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 12:00 Tym bardziej trzeba ustalic z sasiadami "grafik" Skoro przychodzi "grzecznie uprzedzic", to chyba taki najgorszy nie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
king_of_rats Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 12:32 iwles napisała: > > tyle wpisów, a ty nie zauwazylas, że takie imprezy u sąsiada Loli to nie tylko > "ta jedyna noc w roku"? > ale watek jest o sylwestrze. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 12:40 a gdyby był o Andrzejkach, uznalabyś, że Lola ma rację ? Odpowiedz Link Zgłoś
king_of_rats Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 12:43 iwles napisała: > > a gdyby był o Andrzejkach, uznalabyś, że Lola ma rację ? > nie wiem,wątek jest o sylwestrze- nie o andrzejkach, urodzinach, ostatnim dniu wakacji.przestań szukać zaczepki bo nie masz racji. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 12:50 No to podaj mi przepis mówiący o tym, że nie mam racji i w Sylwestra wolno zakłocac cisze nocną ? Odpowiedz Link Zgłoś
adorra0 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 13:10 A jest przepis mówiący, że nie wolno w Sylwestra zakłócać ciszy nocnej? Odpowiedz Link Zgłoś
majawrzosowa Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 13:14 dzień świra. a jest przepis mówiący o tym, że nie wolno w SYlwestra sra...ć na rynku w Krakowie? jest? nie ma? to idź w przysżłym roku i na...raj. Odpowiedz Link Zgłoś
adorra0 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 13:23 Weź zaparz sobie meliskę. Tak się składa, ze nie znoszę Sylwestra z całego serca, ale dość trudno mi wyobrazić sobie sytuację, w której policja interweniuje na każde zgłoszenie o zakłócanie ciszy nocnej. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 13:29 no ale skoro nie ma przepisu znoszącego przepis o ciszy nocnej (obowiązującego 24h/7dni/12miesięcy), to nie wiem, o czym ty piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
adorra0 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 13:34 Iwles to w przyszłym roku dzwoń ile wlezie na policję, w końcu takie Twoje święte prawo, a jak jeszcze skrzykniesz się z kilkoma innymi z kijkiem w doopce to będą większe szanse, że posadzą pół Polski za zakłócaniee ciszy nocnej Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 13:45 ach, to o takim zniesieniu przepisow piszesz.... Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Grzecznie uprzedzam 02.01.14, 00:06 uojezu, kobieto, ale w ogole nie ma przepisu o ciszy nocnej w kodeksie, kilka osób już to w tym watku napisało. to wewnetrzne przepisy spółdzielni/wspólnoty i wspólnota moze sobie co najwyżej sama radzić z tymi, którzy te przepisy łamią. policję można wezwac do zakłocania porządku i spokoju o każdej porze, ale w Sylwestra to pewnie policja przyjeżdża do wyjątkowych przypadków, bo musieliby stan osobowy zwiększyć o 1000%, żeby przyjeżdżać do każdej imprezy. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 13:14 jest-ten doskonale rozmijający się z tym który daje przyzwolenie na używanie petard Odpowiedz Link Zgłoś
xxe-lka Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 12:08 no ktoś wreszcie ludzkim głosem przemówił, bo już zwątpiłam Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 11:17 To tylko jedna noc w roku. Do przejścia. Jak się chce oczywiscie. Jak jest za ostro zawsze można zareagować. To nie palenie na klatce przez cały rok, bo tu autorka wątku ma bezwzględną rację, że tępi ten proceder. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 11:21 Jakby sie uprzec to wszystko,ale naprawde wszystko jest do przejcia i do przezycia.Nic nie powinno zatem budzxic sprzeciwu. Odpowiedz Link Zgłoś
braenn7044 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 11:26 W tym przypadku impreza sylwestrowa jest do przezycia. Czeste, glosne imprezy w bloku gdy nikt nie moze spać - nie. Moze warto pogadac z sasiadami i ustalic co jest do przezycia a co nie? tylko nie wychodz ze stanowiska ze imprezy w domu NIGDY. Kompromis musi byc po obu stronach. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 11:32 Nie musi, ona ma małe dziecko, ma być cisza i kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
braenn7044 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 11:35 melancho_lia napisała: > Nie musi, ona ma małe dziecko, ma być cisza i kropka. no wlasnie, nie da sie stawiac swojego dziecka w centrum swiata reszty ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 11:36 Jak widać się da. Sylwester też ma być absolutnie cichy, bo jeszcze niemowlaka obudzą. Odpowiedz Link Zgłoś
braenn7044 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 11:40 I zawsze i wszedzie znajdzie sie jakies dziecko, ktoremu bedzie przeszkadzac to, co akurat robimy tym sposobem wszyscy zawsze beda chodzic na paluszkach wokol swoich i obcych dzieci wielka szkoda ze wiekszosci nie stac na domek za miastem gdzie mieliby cisze i spokoj a tak, bloki, kamienice, sila rzeczy ucza kompromisow I kompromis nie polega na tym, by nic nigdy nikomu nie przeszkadzalo, tylko czasem zeby po prostu przeszkadzalo MNIEJ. Bo nie da sie zadowolic wszystkich bez wyjątku w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 11:28 Nie, nie... Nie wszystko. Zresztą jak impreza byłaby za głośna zawsze miałaś prawo zareagować. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 12:31 Kamien z serca, ze w ogole jakies prawo mam.. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 11:32 W Suylwestra hałas nie przeszkadza. To taki jedyny dzień w orku, kiedy więcej uchodzi. W sylwestra nie wzywam policji do imprezy za ścianą, nawet głośnej. Mam dzieci, kiedyś też były niemowlakami i naprawdę ten jeden dzień można wytrzymać. Sąsiad uprzedził, mogłaś się przygotować i tyle. A swoją drogą ząbkujące i ryczące dziecko też potrafi dać sąsiadom do wiwatu, no ale kto matce uwagę zwróci? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 11:36 > Sąsiad uprzedził, mogłaś się przygotować i tyle. Melancholia, ale wlasnie chodzi o to, jak można sie przygotować ? Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 11:39 Można położyć dziecko spać w innym pomieszczenie- zawsze znajdzie się cichszy kąt. Można nastawić spokojną muzykę, można zmienić własne nastawienie (dziecko wyczuwa nerwy rodzica i automatycznie nerwowe się staje). Można jak ktoś ma możliwość wyjechać. Można samemu zorganizować spotkanie towarzyskie. Możliwości sporo jest, trzebva tylkko pomyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 12:01 > Można położyć dziecko spać w innym pomieszczenie- zawsze znajdzie się cichszy k > ąt. to już Lola wyasnila. > Można nastawić spokojną muzykę, dwie nakladające sie na siebie muzyki - to nie jest dobry pomysl. Mysle, ze to nie tyle chodzi o to, ze slychać muzykę, ile (jak np. u mnie w bloku) roznosi się poglos po ścianach, takie "lubu-dubu", kurcze, nie przesadzę, jak powiem, że to raczej ściany drżą w rytm muzyki > Można samemu zorganizować spotkanie towarzyskie. a to tez już Lola wyjaśnila, że woli bawic się poza domem. No i nie oszukujmy się, dziecko dzieki temu lepiej nocy nie prześpi. > Można jak ktoś ma możliwość wyjechać No i chyba tylko to pozostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 12:09 dlatego tak przydatne jest nauczenie dziecka spania w róznych warunkach i w hałasie Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 12:16 Im dalej w lasy tym wiekszy stek bzdur. Jak niby przyzwyczaic dziecko i SIEBIE do spania w halasie? Nocami puszczac radio na caly regulator? Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 12:26 To nie jest takie głupie. Jak przyzwyczajasz dziecko do spania w normalnych warunkach, czyli jak śpi to prowadzicie normalne życie domowe, to od byle huknięcia się nie obudzi. A jak macie zasadę, ze jak dziecko śpi to na paluszkach chodzicie to się nie dziw że wszystko je wybudza. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 12:37 Normalne warunki do spania to cisza oraz spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 12:41 Od kiedy to huk petard i muzyczny łomot to normalne warunki?? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 12:42 Normalne odglosy zycia codziennego to cos zupelnie innego. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 12:22 Najpierw wytrzeźwiej a potem dopiero zacznij pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 12:19 Nie zawsze jest w mieszkaniu mozliwosc polozenia sie spac w innym pomieszczeniu.Co ma niby dac spokojna muzyka w tle łupanki zza sciany?A organizowanie na cito wlasnej imprezy to juz w ogole kuriozalny pomysl.Sasiad uprzedzil mnie w dzien sylwestra. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 11:43 Przygotować się może nie, ale nie zdziwić pewną dawką hałasu, której na co dzień lola nie doświadczać. Odpowiedz Link Zgłoś
braenn7044 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 11:52 a jak juz jest naprawde glosno, to pojsc i poprosic o sciszenie nie do poziomu 0% ale 50% tez powinno wystarczyc do dobrej zabawy Odpowiedz Link Zgłoś
adorra0 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 11:45 Psychicznie, zmieniając na tę jedną noc oczekiwania i przygotowując się na niedogodności typu dziecko pewnie się wybudzi, a ja się nie wyśpię. Odpowiedz Link Zgłoś
king_of_rats Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 11:40 melancho_lia napisała: > A swoją drogą ząbkujące i ryczące dziecko też potrafi dać sąsiadom do wiwatu, n > o ale kto matce uwagę zwróci? ej no- dziecko loli nie ryczy i nie ząbkuje. a nawet jeśli to robi to po cichu i kulturalnie,nikt nie słyszy. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 11:37 No własnie- trzeba odróżnić imprezę w Sylwestra od notorycznego zakłocania spokoju poprzez darcie ryja pod blokiem, palenie na klatce czy imprezowanie świątek piątek. Narzekania na hałas w Sylwestra świadczy o zwykłym czepialstwie i egocentryzmie. Odpowiedz Link Zgłoś
anomalia_pogodowa81 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 12:08 Ale może być też trochę tak, że jak sąsiedzi notorycznie są uciążliwi, to człowiekowi nawet w "tę jedną, jedyną noc w roku" nerwy puszczają i tolerancji już mu nie staje Odpowiedz Link Zgłoś
thegimel Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 12:16 10/10. Też miałam takich sąsiadów. Impreza przynajmniej raz w miesiącu, łomot, darcie dzioba na balkonie, do tego sąsiadka mogła śmiało startować w konkursie na najbardziej irytujący śmiech. I jak inni robili domówki sylwestrowe to pomimo tego, że było słychać, to się człowiek tak nie irytował. A ich domówka zawsze wkurzała. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 17:41 Impreza sylwestrowa jest raz w roku. Gdyby takie zloty robili raz na tydzień to fakt, należy dzialać bo żyć trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
bei A jak było? 01.01.14, 12:18 Szukam i nie mogę znaleźć, czy było głośno? Pamiętam, jak moj syn wyprawial osiemnastkę. Mieszkamy w domu, ulica spokojna. Domki nie są stawiane na ścisk. Syn przeszedł się do najbliższych sąsiadów przepraszając już z gory na wypadek, gdyby cokolwiek mogło zakłocic ciszę nocną. Wszyscy składali życzenia i takie, by zabawa udała się. Na drugi dzień żartowali, ze rozczarowal ich, bo nic nie było słychać. Ale to inne warunki, niż przyjęcie przez ścianę. Moze wizyta sąsiada te byla taka pro forma? Jak Wasza noc, czy dziecko spało? A jak Ty, slyszałaś coś, czy impreza nie była uciążliwa? Wszystkiego dobrego w Nowym Roku! olaromanska.blox.pl/html www.dlaleszka.cba.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: A jak było? 01.01.14, 12:42 Impreza byla do 4 rano. Młody obudzony dwukrotnie. Udalo mi sie pospac 3 godziny, bo o 7.00 musialam wstawac,by sie dzieciem zajac. U sasiada byla interwencja.Sasiadów z dołu.Musieli dojsc do porozumienia,bo troche sciszyli muzyke.Towarzystwo na szczescie nie łaziło po klatce, pewnie nie bylo wsrod nich palaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: A jak było? 01.01.14, 14:30 Czyli nie zrobiłaś nic, poza szczekaniem na forum jesteś tak samo wygadana jak Twój 4 kg piesek Rozpuść warkocze bo Cię cisną i zapisz niemowlę na terapię-bo pewnie po takiej nocy będzie miało traumę Siebie przy okazji może też ? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: A jak było? 01.01.14, 16:37 Przecież to troll, oczywiście może nie aż tak widoczny i oczywisty jak np. Jozef to ja czy Jolka-kotka, ale jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: A jak było? 01.01.14, 17:14 Sama sie zastodsuj do swoich rad. Serio nie lapiesz, ze wykazalam sie mega wyrozumialoscia i pozwolilam sasiadowi sie swobodnie bawic? Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: A jak było? 01.01.14, 17:17 lola211 napisała: > Serio nie lapiesz, ze wykazalam sie mega wyrozumialoscia i pozwolilam sasiadowi > sie swobodnie bawic? łzy wzruszenia ciekną mi po policzkach Odpowiedz Link Zgłoś
king_of_rats Re: A jak było? 01.01.14, 17:19 kosheen4 napisała: > lola211 napisała: > pozwolilam sas > iadowi > > sie swobodnie bawic? > > łzy wzruszenia ciekną mi po policzkach > rozumiesz-pozwoliła ludzka pani Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: A jak było? 01.01.14, 18:11 Serio nie lapiesz, ze wykazalam sie mega wyrozumialoscia i pozwolilam sasiadowi > sie swobodnie bawic? O dzięki Ci wielki łaskawco!! <turla się ze śmiechu> Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 12:29 Zawsze możesz kupić domek w szczerym polu. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 12:42 To jest jakies wyjscie, poinformuje sasiada, by sprawdzil swoja zdolnosc kredytową, powinno byc go stac. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka.p Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 14:18 A ja Cię Lola popieram. W czasach gdy jest tyle klubów, knajp itp. tylko buraki robią w mieszkaniach całonocne imprezy dla dwudziestu osób z głośną muzą i darciem ryja. Na szczęście coraz wiecej ludzi normalnych to kuma. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 14:35 No ale jak ja się buraczę to mam powód i zdanie własne i reszta ma to przyjąć i już. Inaczej sprawa ma się, gdy buraczane zachowanie innych mnie przeszkadza. To zmienia postac rzeczy czyż nie? Nie ma osób zawsze właściwie postępujących i przestrzegających wszelakich przepisów, co np loli wytknięto tu kilka razy.No ale loli zachowania to nic,a ci inny to dopiero dali popis buractwa..... Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 15:09 I ja się zgadzam. Głośne domówki to sobie można robić jak się ma warunki do tego - czyli dom, najlepiej nie sąsiadujący bezpośrednio z nikim. Ja sama mam blisko sąsiadów, bo nasze posesje sąsiadują i do głowy by mi nie przyszło robić huczne imprezy w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 15:25 Jak często chodzisz na imprezy taneczne , głośne w roku? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 19:10 Ano niby nic. Ale jak nie chadzasz na takie imprezki, nie masz znajomych z którymi możesz się spotkac to opcja nie przyszłoby mi do głowy robić imprezę w domu jest oczywista. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 21:57 Znajomych mam, przychodzą do mnie, ja do nich. Na imprezy też chodzę. Nadal nie widzę związku związku z tym, że nie przyszłoby mi do głowy urządzać hucznych zabaw w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Grzecznie uprzedzam 02.01.14, 07:34 Domówka nie równa się huczna zabawa.Może być , ale nie musi.Kto bywał ten wie. Ludziska nie organizują imprez z tańcami w domach, bo potem trza posprzątac, pilnowac w trakcie i takie tam. Nazywa się to z wygody i szanowanie prawa do ciszy sąsiadów jest w takich wypadkach na ostatnim miejscu. Możesz zaprzeczać, ale tak jest. Zawsze na pierwszym miejscu sa moje potrzeby i moja wygoda. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Grzecznie uprzedzam 02.01.14, 18:13 No z tobą w istocie czasem ciężko dojść do ładu Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: Grzecznie uprzedzam 02.01.14, 11:28 osobiscie uważam, że domówka do najlepsza forma imprezowa a bywam na bardzo różnych domówkach- i glośnych i cichych i z tancami i bez i w domach i w mieszkaniach i 20 osób na domowce w sylwestra mnie... nie szokuje Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Grzecznie uprzedzam 02.01.14, 12:15 Jak osoba po 40 pisze, że nigdy nie była na domówce bo miała na względzie sasiadów i ich spokój to tylko usmiechnąć się mogę. Nie była bo nie zapraszano, rodzice nie puszczali ale ze względu na ew hałas dajcie spokój. Wówczas większość imprez to domówki były,a juz sylwestry.... gdzie 18latki rocznik 70-76 chodził do klubów? Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: Grzecznie uprzedzam 02.01.14, 12:24 dla mnie to szokujące- osoby 40+ które znam z rozrzewnieniem wspominają nie zawsze przyzwoite parapetówki ( kiedys jakże popularne) i inne moi rodzice- moja mama ma 53 lata- ze znajomymi imprezowali tak, że siemasz wiktor- gdy ja byłam w podstawówce a gdzie mieli imprezowac np w roku 87? w jakim klubie Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Heh, a gdzie ja napisałam, że NIGDY nie byłam? 02.01.14, 18:19 Byłam, owszem w czasach licealnych, bo w studenckich to się w pubach i klubach już bawiliśmy, domówi były passe . Teraz znajomi do mnie też przychodzą, ja również chodzę do znajomych, ale nie są to głośne imprezy z tańcami, tylko "nocne Polaków rozmowy" przy jakimś alkoholu. Na coś większego to się to knajp chodzi, a nie zakłóca ludziom spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 16:35 nie chciałabym mieć takiej upierdliwej, przy okazji sfrustrowanej sąsiadki. ktoś cię musiał pomylić z wampirem i wsadził gruby kołek osinowy w dupę. prezentujesz swoimi wątkami typ pokrewny chyba erotomanowi-gawędziarzowi - asertywnego gawędziarza. oho ho, jak to się interwencji nie boję. tylko jakoś te sąsiadki ciągle jarają na balkonach, a imprezy trwają. rotfl. co do sedna: wszystko jest dla ludzi, potrzeba ciszy też, oczywiście. rozumiem problem, bo mam za ścianą towarzystwo które ani za kołnierz nie wylewa, ani przed hałasami się nie wzbrania. ale jak mi przeszkadza, to biorę słuchawkę i dzwonię na policję, policja przyjeżdża i ucisza. takoż inne tarcia okołosąsiedzkie wyjaśniane są na bieżąco. szkoda byłoby mi dwóch dni na rozkminę problemu na forum i mozół dziesiątek odpowiedzi w tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 16:58 Mysle, ze moj sasiad woli jednak mnie niz wariatke, co policje wzywa. Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 17:08 lola211 napisała: > Mysle Wątpię szczerze. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 17:16 Lola chodzi o to, że sama podkreślasz, że sąsiada nie zwalnia z przestrzegania prawa fakt, że to sylwester tak samo jak Ciebie nie zwalnia z przestrzegania przepisów fakt, ze parkujesz tylko na chwileczkę na kopercie to TY grzmisz o przestrzeganiu prawa zawsze i wszędzie- dlatego Ci to wyciągnęły Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 17:39 Lola uzjake prawo Kalego- Jak Kali ukradnie komuś krowę to dobrze ale jak Kalemu krowę gwizdną to juz łamanie prawa Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 18:32 A,nie,nie. Jak byl temat zajmowania kopert to wszystkie jednomyslnie grzmialy jak to trzeba przestrzegac prawa.I nie ma zadnych wyjatkow.Absolutnie.Moge stracic noge ,nie zdazyc jeszcze uzyskac statusu inwalidy,a na kopercie nie mam prawa stanąc.Mam dokustykac na jednej konczynie parkujac 2 km dalej. A tu prosze-przy okazji sylwestra wyszlo, ze jednoczesnie daja przyzwolenie na lamanie innych przepisów. Wybiórcze bardzo te ematki jak widac. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 18:34 Gdybyś stracila kończyne to do czasu rehabilitacji, zmiany samochodu na odpowiedni, zmiany prawa jazdy na inne uprawnienia spokojnie dokument mialabyś wyrobiony. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 18:53 Nie odbiegasz od typowej ematki. Nie przestrzegasz tych przepisów z którymi ci nie po drodze,cóż samo życie. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 19:00 W odróznieniu od ematek nie twierdze,ze przepisu nie łamie.To zasadnicza roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 19:10 W odróznieniu od ematek nie twierdze,ze przepisu nie łamie.To zasadnicza roznic > a. Nie, to żadna różnica, jedynie w mowie. Zupełnie tak samo, jak uprzedzenie o imprezie. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 19:49 No to z czystym juz sumieniem moge sobie nawet codziennie stawac na tej nieszczesnej kopercie.Wiekszosc ematek usprawiedliwia lamanie przepisów okolicznoscia,np. sylwestrem. Odpowiedz Link Zgłoś
adorra0 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 20:11 No nie możesz codziennie - Sylwester jest raz w roku Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 19:14 Dla inwalidy żadna jak nie ma gdzie zaparkować. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 19:16 A gdzie tam, wielka - inwalida dostanie skrzydeł od Lolinej swiadomości łamania przepisów. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 19:41 Jak to -nie ma gdzie zaparkowac.Kopert od zbója i ciut ciut. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 20:04 Za to zwykłych miejsc ani jednego. Już to pisałaś.Nie zmienia fakty,że parkując tam zachowujesz się jak sąsiad z organizacja imprezy.On też mógł sobie pomyśleć będzie tyle spokojnych wieczorów,jak raz zaszaleje sąsiedzi przeżyją. I przeżyli.Tak jak inwalidzi którym miejsce zajmujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 20:07 No ale przeciez caly czas chodzi o udowadnianie, ze on ma pelne prawo do urzadzania imprez, bo to sylwester. No to ma prawo czy jednak łamie przepisy? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 20:14 Połamał i ? Typowo jak KAZDA Z NAS spojrzał na problem ze swego punktu widzenia. Przeżyłaś, dałaś radę i dzieckiem się zając cały dzień choć nie dospałaś (czyżbyś była samotną matką?) i robotę nadgoniłaś i upewniłaś się,ze sąsiad nie powinien urządzać imprezy. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 20:16 > No to ma prawo czy jednak łamie przepisy? Urządzając imprezę łamie przepisy? chyba Cię nieco poniosło...za to tak stając na kopercie łamiesz jak najbardziej.... Sąsiad złamie przepisy dopiero jak zakłóci porządek publiczny ale chyba go nie zakłócił skoro Policja interweniować nie musiała i mandatu za to rzekome zakłócanie nie dostał? zakłócanie zostało wymyślone przez ciebie zanim impreza się zaczęła... Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 20:22 Urzadzajac glosna impre po 22 lamie obowiazujace przepisy. ale chyba go nie > zakłócił skoro Policja interweniować nie musiała i mandatu za to rzekome zakłóc > anie nie dostał? Policja nie interweniowala, bo ma fajnych sasiadów. Znowu masz problem z logicznym mysleniem. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 20:31 > Policja nie interweniowala, bo ma fajnych sasiadów. Nie ma, ty jesteś jego sąsiadką i uważasz, że łamie przepisy tylko dlatego, że śmie urządzić w domu imprezę... > Znowu masz problem z logicznym mysleniem. Nie, Ty masz...nie było żadnego zakłócenia porządku publicznego w tym przypadku. Sąsiad uprzedził o imprezie wcześniej - rozumiem, że nie usłyszał od nikogo, że się nie zgadza i sobie takowej imprezy nie życzy, wiec doszła ona do skutku.... potem ściszył muzykę jak tylko ktoś tam zgłosił, że mu muzyka przeszkadza a nie podkrecił basy, nikt nic nie zdemolował w częściach wspólnych budynku, nikt nie jarał na klatce, nikt nie zadzwonił po służby porządkowe - o jakim zakłócaniu mówimy?... Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 20:37 Sama fakt puszczania glosno muzyki jest zaklocaniem ciszy nocnej.Bez wzgledu na to czy uprzedzil czy nie.Bez wzgledu na to czy ktos zglosil czy nie zglosił. Odpowiedz Link Zgłoś
adorra0 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 20:53 Wczoraj ciszę nocną zakłócało pól Polski łącznie z popularnymi stacjami telewizyjnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 21:12 ale wczoraj ludzie mieli przyzwolenie od władz miasta, gminy czy czego tam jeszcze na zakłócanie tej ciszy nocnej- to jedyna taka noc gdy mogli to robić legalnie.....nie wmówisz nikomu, że muzyka sąsiada była głośniejsza niż huk petard bo tego nikt potulnie by nie wytrzymał tylko wezwal odpowiednie służby... Sąsiad nie usłyszał sprzeciwu sąsiadów odnośnie urządzenia imprezy. Sąsiadowi zwrócono uwagę, że jest za głośno i ściszył muzykę. Skoro nikt więcej nie interweniował rozumiem, ze mieściło się zachowanie jego imprezowiczów w granicach normy i nie zakłócało porządku publicznego ani nie złamało prawa.... Nakręciłas się zanim impreza sie zaczęła, już wtedy rozpisywałaś się o łamaniu prawa choć nie miałas pojecia jeszcze czy będzie łamane...podczas gdy ty z tym przecież nie masz problemu...impreza w domu łamaniem prawa nie jest, parkowanie na miejscu dla niepełnosprawnego tak, wchodzenie z jorczusiem w miejsce do którego zwierząt wprowadzać nie należy także przestrzeganiem zasad bym nie nazwała.. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 23:00 Impreza trwala wiele godzin.Zas petardy i fajerwerki to raptem z pol godziny w wiekszym natezeniu. Zezwolenie wladz dotyczy tylko fajerwerkow, nie zas urzadzania głosnych imprez.Chocbys sie skichala, to tak wlasnie jest.I niewazne ze sylwester,przepisy dotyczace zachowania sie w mieszkaniu sa takie same jak w inne dni roku. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 23:22 Impreza trwala wiele godzin.Zas petardy i fajerwerki to raptem z pol godziny w > wiekszym natezeniu. Ty aby na pewno o Sylwestrze piszesz? pól godziny to jest masakra o północy, przez całą noc walą na okrągło w większym natężeniu..ale tak wiem, petard nie słyszysz za to muzykę u sąsiada bardzo..... > Zezwolenie wladz dotyczy tylko fajerwerkow, nie zas urzadzania głosnych imprez. serio? dałabym głowę, ze głośne imprezy w noc sylwestrową są urządzane nawet przez te władze.... Chocbys sie skichala, to tak wlasnie jest.I niewazne ze sylwester,przepisy doty > czace zachowania sie w mieszkaniu sa takie same jak w inne dni roku. Nie sa takie same bo zakłócanie ciszy nocnej jest pojęciem subiektywnym i większość normalnych ludzi choćbyś sie skichała, nie uważa, ze noc powszednia i sylwestrowa to taka sama noc i to samo dokładnie ten porządek zakłóca. Nawet władze które w sylwestrowa noc dają zezwolenie na używanie czegoś co tę ciszę doskonale zakłóca i nie są to tylko fajerwerki ale i głośne imprezy odbywające sie z ich całym błogosławieństwem... A twój sąsiad przypominam przepisów nie złamał tylko grzecznie ściszył muzykę jak ktoś mu zwrócił uwagę, ze jest za glośna...nikt więcej nie interweniował , że cos dalej nie tak, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 23:49 Moze u ciebie tak jest.U mnie petardy słychac sporadycznie,a tak naprawde to kanonada trwa od polnocy przez pol godziny. > A twój sąsiad przypominam przepisów nie złamał tylko grzecznie ściszył muzykę j > ak ktoś mu zwrócił uwagę, ze jest za glośna...nikt więcej nie interweniował , ż > e cos dalej nie tak, prawda? Sam fakt,ze ktos musial interweniowac oznacza, ze cisza nocna zostala zakłocona. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Grzecznie uprzedzam 02.01.14, 09:06 Oczywiście petardy słychać sporadycznie w sylwestra...za to tego sąsiada który śmie wyprawiać domówkę, zaraz napiszesz, że je zagłuszał...... a przepisy ciągle niezłamane bo zakłócenia porządku publicznego nie było...Twój ryczący dzieciak także zakłóca cisze nocną przypominam(chociaż oczywiście od powstania tego wątku on nie płacze w nocy) i do zakłócania porządku publicznego ma się to tak jak sylwestrowa impreza sąsiada....Wczoraj mój sąsiad brał prysznic o 23.30 powinnam to gdzieś zgłosić? Odpowiedz Link Zgłoś
ewekub Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 23:36 Przepisy przepisami, ale też musi być zdrowy rozsądek i życzliwość, której Ci ewidentnie brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 23:50 Tak, tak, bardzo mi brakuje, dlatego tez w ramach braku zyczliwosci nie przeszkadzalam sasiadowi sie bawic.Oraz nie wzywalam policji. Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: Grzecznie uprzedzam 02.01.14, 00:31 lola211 napisała: > Policja nie interweniowala, bo ma fajnych sasiadów. raczej brandzlujących się swoją szlachetnością (nie zadzwonili na policję a mogli! brakuje jeszcze przerywnika w postaci planszy A MOGŁA ZABIĆ!, he he), oraz pseudoasertywnych (rozbijanie gowna na atomy w przestrzeni wirtualnej, zamiast skutecznych działań realnych). Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 19:05 akurat parkowanie na kopercie jest wyjątkowym buractwem- nie ważne co na to przepisy Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 17:36 Masz racje, wyszlas na tę tolerancyjna bo interweniowal kto inny Dupochron ci sie wlączyl, ujadasz na foru a do brudnej roboty inni sąsiedzi musieli sie zabrac Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 17:11 z okazji Nowego Roku zycze ci sasiadow z Ameryki Polodniowej ))) A twoj dziec obudzilby sie tak , czy siak i dobrze o tym wiesz. Dzieci zazwyczaj maja gdzies glosna muzyke. Jak chca spac to spia, zeby tylko czuly sie bezpieczne. Im szybciej zrozumiesz , ze nie jestes pepkiem swiata, a twoje dziecko to nie wszystko na swiecie, tym szybiej wyzdrowiejesz. Nerwica, przewrazliwienie tylko ciebie zezre, a sisiedzi i tak beda sie dobrze bawic. Takie zachowanie matki tylko zle wplywa na twoich bliskich, nie na sasiada. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 17:15 Nastepny forumowy twór plecie farmazony. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 18:21 To już ponad 14 godzin po imprezie a ty jeszcze rozpamiętujesz.O rany................ Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 18:23 A potem przyjdzie lato i fajczący sąsiedzi. Jak żyć? Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 18:33 Od tego chyba jest forum?? By zdechlo,jakby nikt nie pisal. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 18:40 Masz rację.Oby więcej imprezy w twojej kamienicy. I palaczy hahahahahahah to forum przeżyje. Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 18:42 lola a co im zrobilas, ze cie obsobaczyly na ponad 400 postow? Ja tam uwazam, ze domowek na 20 osob w mieszkankach sie nie robi, nawet na Sylwestra, ale ja jestem stara i mam kij w doopie (doczytalam sobie wlasnie powyzej) Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 18:46 Nie naleze do kólka wzajemnej adoracji i smiem miec lepiej niz niektore z nich.To w zupelnosci wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 18:51 Tak masz lepiej.Nawet imprezę za ścianą miałaś a większośc nie hahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
king_of_rats Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 19:09 lola211 napisała: > Nie naleze do kólka wzajemnej adoracji i smiem miec lepiej niz niektore z nich. > To w zupelnosci wystarczy. jak rany.. weź ty już nie brnij więcej, coraz większą żałość wzbudzasz Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 20:50 Lepiej?w tym watku wychodzi,ze meczysz sie w mieszkaniu w kamienicy z sedziwym mezem,czego to Maja ci zazdroscic? Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Grzecznie uprzedzam 02.01.14, 04:08 lola211 napisała: > Nastepny forumowy twór plecie farmazony. Wlasnie mnie olsnilo dlaczego dziewczyny pisaly o kiju w doopie... Toc to kij od szmaty do podlogi. Odpowiedz Link Zgłoś
irmaaa Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 19:54 Ja Cie Lola rozumiem i popieram. Też zależy mi na tym, żeby moje małe dziecko się wyspało. Sąsiad po imprezie prześpi cały dzień, a Ty - również niewyspaną będąc, będziesz się zajmować marudzącym niemowlakiem. Poza tym, Ty masz prawo! do ciszy nocnej, sąsiad nie ma prawa! jej zakłócać. Mimo wszystko, odpuściłabym jakakolwiek interwencję, wolałabym przecierpieć jedną noc niż potem znosić przykrości ze strony buraczanego sąsiada do końca swoich dni. Piszę "buraczany", ponieważ buraczane jest urządzanie głośnej imprezy do rana, kiedy za ścianą mieszka rodzina z małym dzieckiem. Ematki zarzucają Ci upierdliwość, na szczęście się tym, jak widzę, nie przejmujesz i masz rację. Większość ludzi bardziej ceni wolność bez hamulców niż dobre obyczaje. Póki ta wolność nie okazuje się dla nich samych uciążliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
adorra0 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 19:58 > Poza tym, Ty masz prawo! do ciszy nocnej, sąsiad nie ma prawa! jej zakłócać. Ale oczywiście, że ma. I dlatego powinna była wydzwaniać co pięć minut na policję z żadaniem interwencji. Dlaczego tego nie zrobiła? Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 20:23 Dlaczego tego nie zrobiła? Bo nie jest pieniaczka i woli zyc z sasiadami w zgodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 20:37 > Bo nie jest pieniaczka Co pokazuje ten wątek Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 23:03 Ten watek pokazuje, ze jesli ktos sie pieni to stado ematek z frakcji antylolowej. Nick tak na nie dziala, ze traca zdolnosc logicznego myslenia i plota farmazony. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 23:59 Wiesz co, jesteś następna z obsesją nicka, następna której nic nie można powiedzieć, bo zwali na uwzięcie się na nią. Dla mnie jesteś jedną z dziesiątek ematek, w jednym wątku Cię poprę a w innym objadę, jak ze wszystkimi. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Grzecznie uprzedzam 02.01.14, 00:11 Chyba jaja sobie robisz. Jaka znow frakcja antylolowa? Nawet ja mam tylko dwie na krzyz lasencje co dostaja piany Jak tylko moj nick ujrza,obojetnie co jest tematem watku,one sa da i odwalaja maniane.Nie pochlebiaj sobie. Zwyczajnie twoja hipokryzja odnosnie przestrzegania prawa siega zenitu. , Odpowiedz Link Zgłoś
adorra0 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 20:38 Tak myślałam Wizerunek święta rzecz, bo obrabianie sąsiadom tyłka anonimowo już Ci nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 22:54 Obrabianie tyłka? Od czego niby jest forum jak nie od poruszania spraw z reala? Odpowiedz Link Zgłoś
adorra0 Re: Grzecznie uprzedzam 02.01.14, 11:34 Poruszania spraw, które w realu nas frustrują, ale jesteśmy zbyt wielkimi tchórzami, żeby je tam odreagować. Jeszcze by nas przestali lubić i uznali za stare dziwadło Odpowiedz Link Zgłoś
ola_fatyga Re: Grzecznie uprzedzam 02.01.14, 14:45 Jeszcze by nas przestali lubić i uznali za stare > dziwadło szczegolnie jak jest sie juz czterdziestoletnia dzidzią piernik Odpowiedz Link Zgłoś
bloopsar Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 20:22 > Większość ludzi bardziej ceni wolność bez hamulców niż dobre obyczaje Np. taka lola parkując bez żenady i wahania na kopertach dla niepełnosprawnych. Jedna głośna impreza w roku i to w Sylwestra to ledwo drobne drgnięcie karmy. Pozostaje mieć nadzieję, że los bardziej się postara Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 20:28 Bez zenady i wahania? Gdyby tak było to bym parkowala co i rusz, bo po co mi szukac wolnego miejsca.Jakos tego nie robie.Ciekawe czemu. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 23:09 wiesz co lola, tak czytam ten wątek, te twoje argumenty, teksty że "ty nigdy na domowce nie bylaś" itp i teraz czytam o tym parkowaniu na miejscu dla niepelnosprawnych itak sobie myslę.... mój maż prowadzi auto, często robimy zakupy w hiperkarkecie, często parking, zwłaszcza teraz w okresie światecznym, zawalony był na maksa a miejsca dla niepełnosprawnych wygodnie przy samym wejściu i wiesz co? NIGDY ale to NIGDY W ŻYCIU nie zaparkował na takiej kopercie. Ba, powiem więcej, specjalną plakietkę uprawniającą do takiego parkowania ma moja mama, moglibyśmy korzystać z niej kiedy chcemy, bo wystarczy że mama jest z nami, ale nie, mama wyciąga papierek w wyjątkowych sytuacjach. Więc tak - parkowanie na miejscu dla niepełnosprawnych NAWET na 10 minut to oprocz lamania prawa buractwo pierwszej wody. Zrobienie imprezki w Sylwestra i poinformowanie o tym wcześniej sąsiadów ani łamaniem prawa ani buractwem nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 23:43 Na parkingu przy hipermarkecie nie staje na kopertach.Rzecz sie tyczy parkingu w galerii handlowej, gdzie jest tych kopert mnóstwo i spokojnie jak sie uprawniony znajdzie, to bedzie tych miejsc miec wiele do wyboru. Szkodliwosc mojego czynu- minimalna. Zrobienie imprezki w Sylwestra i poinformowanie o tym wcześniej s > ąsiadów ani łamaniem prawa ani buractwem nie jest. Tu sie mylisz, bo wszystko zalezy od tego jak głosna jest impreza. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Grzecznie uprzedzam 02.01.14, 17:05 Niepełnosprawni do ga;erii nie jeżdżą? Odpowiedz Link Zgłoś
irmaaa Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 20:35 Myślałam,ze piszemy na temat. Szukanie haka w celu bezinteresownego dokopania mnie nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
adorra0 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 20:42 To jest właśnie jak najbardziej na temat - Autorka wszak zauważyła źdźbło w oku sąsiada Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 20:42 Wolność bez hamulców równa się dla ciebie imprezie sylwestrowej.... Świat upada. To jest bardzo smutny wątek, bo wychodzi na to, że ematki nawet na domówkach nigdy nie bywały. Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Grzecznie uprzedzam 02.01.14, 00:19 nie no, jedna ematka. ta wyjątkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_tola Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 22:46 Widze ze bardz zalezy ci na czepianiu sie.Ot tak po prostu. Doopke sciska ze siedzisz w chacie w sylwka? Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 22:55 Siedze z wlasnego wyboru,wiec co niby ma mi sciskac? Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_tola Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 23:16 Poczytałam wątek i ni niestety...masz nieźle narąbane!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 23:44 A jakos tak bardziej merytorycznie.. potrafisz? Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_tola Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 23:52 Wez dziewcze zacznij odsypiac tego sylwestra co ci sąsiad spierdzierdzielił rzekomo, zajmij sie dzieckiem czy czymś a nie odpisujesz na kazdy post i próbujesz udowodnic " ze biale jest czarne a czarne jest białe" Chociaz kazdy ci pisze ze czepiasz sie jak rzep psiego ogona brniesz dalej i dalej w ten syf.Idz spac jak masz zarwana nocke. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 23:56 Nie moge, bo czekam az pralka skonczy prac. Odpowiedz Link Zgłoś
ewekub Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 23:33 Jezu, sylwester jest raz w roku i nawet jak tej jednej nocy nie prześpisz, to nic Ci się nie stanie! Trudno się dobrze bawić po cichu, żeby nie przeszkadzać U nas impreza była od 20-ej do 19-ej następnego dnia i nikt nie miał pretensji, ale ja nie mam tak upierdliwych sąsiadów jak Ty. Wielu odświeżających refleksji życzę Ci w nowym roku Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 23:46 i nawet jak tej jednej nocy nie prześpisz, to n > ic Ci się nie stanie Tym bardziej nie stanie sie nic tym,ktorzy chca imprezowac.Po prostu nie urzadza imprezy. Odpowiedz Link Zgłoś
ewekub Re: Grzecznie uprzedzam 01.01.14, 23:56 Ale to jest sylwestrowa noc i większość normalnych ludzi się bawi! W ogóle nie pojmuję Twojego myślenia i chyba jak większość osób udzielających się w tym wątku... T. 2006r. T. 2009r. www.kochamylaure.pl Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Samoboj #1 02.01.14, 04:28 Najbardziej samobojczy ( a moze sadomacho bardziej pasuje?) watek jaki kiedykolwiek widzialam nie dosc , ze nie spisz przez sasiada, to teraz przez watek, bo na kazdy post musisz odpisac. Niezly poczatek roku zafundowalas sobie i swojej rodzinie, bo pewnie sie teraz wyzywasz przez nerwy ii niewyspanie. Luz to taki fajny stan. Odpowiedz Link Zgłoś