Dodaj do ulubionych

stroje karnawlowe

11.01.14, 19:45
A propos modnego gender:
za co sie wasze dzieci przebieraja na szkolny bal ?
Obserwuj wątek
    • edelstein Re: stroje karnawlowe 11.01.14, 20:09
      Eee myslam,ze bedzie za ci my sie przebieramy.Syn,nie mam pojecia,co chwila zmienia koncepcje.
      • edelstein Re: stroje karnawlowe 11.01.14, 23:06

Ja zamierzam zostac postacia z mangi.Specjalne szkla kontaktowe juz zamowilam.
    • 77kunda Re: stroje karnawlowe 11.01.14, 20:29
      dwóch chłopców ninja i zorro
    • maltry Re: stroje karnawlowe 11.01.14, 20:36
      Syn - pirat. Córka ewoluowała od Draculaury, przez Smerfetkę i Hello Kitty, na końcu pozazdrościła bratu i będzie Piratką smile
    • jolinka102 Re: stroje karnawlowe 11.01.14, 20:36
      Corka bedzie syrenka i ksiezniczka, ale do wieku szkolnego jeszcze jej daleko.
      • jematkajakichmalo Re: stroje karnawlowe 11.01.14, 20:40
        Moja tak samo - ksiezniczka i to niezmiennie od 3 lat big_grin
        • bbuziaczekk Re: stroje karnawlowe 11.01.14, 20:44
          Moi przedszkolaki jesli tez sie liczy.
          3 latka bedzie ksiezniczka/wrozka bo taki stroj dostalismy od kogos kiedys lub bedzie czarownica lub dynia - te 2 stroje bardziej na haloween ae dostalismy za free i to nowki z metkami wiec zal nie wykorzystac na karnawal.
          5 latek mial do wyboru kosciotrupa lub pirata (takie stroje znalazlam na ogloszeniach z mojego miasta) do sprzedania.
          Wybral kosciotrupa.
        • jolinka102 Re: stroje karnawlowe 11.01.14, 20:46
          W zeszlym roku bylysmy obie przebrane za czarownice, ale w tym roku mloda nie chce byc juz czarnym charakterem.
          • lillaj Re: stroje karnawlowe 11.01.14, 21:02
            Za Elsę z Krainy lodu smile
    • klubgogo Re: stroje karnawlowe 11.01.14, 21:11
      Za dzikiego kota, czyli przebranie obupłciowe wink wybiłam córce z głowy księżniczki i wróżki, argumentując tym, że 95% dziewczyn nimi będzie.
      • 25marzka25 Re: stroje karnawlowe 11.01.14, 21:29
        w przedszkolu bedzie wróżką DZWONECZKIEM -CYNKĄ z krainy elfów.Uwielbia ją i taki strój też jej kupiłam
        • klubgogo Re: stroje karnawlowe 11.01.14, 21:33
          Poproszę więcej głosów za księżniczkami i wróżkami big_grin
          • naomi19 Re: stroje karnawlowe 12.01.14, 10:02
            Ależ pproszę bardzo moja w zeszłym roku była Kopciuszkiem, w tym roku Bellą.
    • yenna_m Re: stroje karnawlowe 11.01.14, 21:47
      starszy się nie przebiera, będzie nagłaśniać dyskotekę i didżejować
      młodszy się nie przebiera, bo przebieranki ma w tyle
      może jakąś maskę diabła na twarz włoży wink
    • szanowna_pani Re: stroje karnawlowe 11.01.14, 21:52
      Do przedszkola - za księżniczkę Jasminę
      Na angielski - za księżniczkę Bellę
      Na karate - ja za diablicę córa za anioła
    • werualta Re: stroje karnawlowe 11.01.14, 22:00
      3 klasa:
      zakłada czarne dżinsy, czarną bluzkę z kościotrupem na przodzie, kupiłam kiedyś czarny płaszcz lejący za 9 zł, doszyłam kaptur z bawełniaka zużytego czarnego; tak był na imprezie z j. angielskiego a dziś dokupiłam maskę ,( bo chciał) za całe 9 zł. I tak idzie ubrany/przebrany
    • maanki Re: stroje karnawlowe 11.01.14, 22:01
      Spectra z MH.
      Teraz cholerny fiolet nie chce jej z włosów dokładnie zejść i ma różowo/fioletową poświatę na głowie ;o))
    • thea19 bob budowniczy 11.01.14, 22:22
      maly wybor strojow dla przedszkolakow a nie bardzo chce mi sie tworzyc
    • saszanasza Re: stroje karnawlowe 11.01.14, 22:28
      Moja córka za choinkęsmile
      • saszanasza Re: stroje karnawlowe 12.01.14, 16:17
        Znalazłam zdjęciesmile Kostium z zeszłego roku, niestety niewykorzystany, bo młoda się rozchorowała, w tym roku trochę przymały, ale cóż....

http://i42.tinypic.com/2egag7n.jpg
        • kkalipso Re: stroje karnawlowe 12.01.14, 17:00
          Pomysłowe -super wyglądała .
          • saszanasza Re: stroje karnawlowe 12.01.14, 17:12
            kkalipso napisała:

> Pomysłowe -super wyglądał

dzięki, no właśnie w zeszłym roku nie wyglądała, a w tym, mam nadzieje że wyglądać będzie (o ile znów się nie rozchoruje). przynajmniej nie będzie różowa i nie będzie 100 księżniczkąwink
            • kkalipso Re: stroje karnawlowe 12.01.14, 17:16
              Wiem wiem , przynajmniej na zdjęciu smile

Kupiłaś , wypożyczyłaś , czy może sama taka zdolna jesteś i uszyłaś ? Bardzo fajny strój i na upartego można spróbować uszyć.
              • saszanasza Re: stroje karnawlowe 12.01.14, 17:54
                Coś Ty, ja mam problemy z przyszyciem guzika do bluzki, bo niteczki na igiełkę nie potrafię nawlec, a co dopiero z uszyciem czegokolwiekwink
                Kupiłam na allegrobig_grin
                Ale rzeczywiście, dla osoby która jest obeznana z maszyną, to nie jest jakieś specjalne wyzwaniesmile
        • aandzia43 Re: stroje karnawlowe 12.01.14, 20:17
          Śliczne smile A w ogóle to chyba zaczyna mi się chcieć wnuczki, bo wzruszyły mnie te chude, długie, poobijane nożyny smile
    • kkalipso Re: stroje karnawlowe 12.01.14, 00:07
      Do tej pory była , aniołkiem , nutką , krową . W tym roku nie mam pojęcia zobaczymy.
    • to_ja_tola Re: stroje karnawlowe 12.01.14, 00:09
      w zeszły roku Batman w tym jakaś postac z BEN 10.
    • gaga-sie Re: stroje karnawlowe 12.01.14, 00:22
      3,5 latek-George-brat Pepy.
    • szalona_krycha Re: stroje karnawlowe 12.01.14, 01:00
      Moja fazę księzniczek ma za sobą, najeździłam się z nią dzisiaj w poszukiwaniu stroju, koniecznie chciała być piratką i ciężko znaleźć strój piratki dla dziewczynki. Skończyło się na tym, że zamówiłam w necie.
      A co do dżender - rzuciło mi się w oczy w Smyku i trochę mi ciśnienie skoczyło. Stroje dla chłopcow - indianin, zorro, policjant, batman i inne (do wyboru, do koloru). Stroje dla dziewczynek... księżniczka, pszczółka, wróżka i... tyle smile
      • bei Re: stroje karnawlowe 12.01.14, 01:54
        Moj był traktorkiem , marsjaninem, rajdowcem, Anakinem, robotem, a teraz cyborgiem.
      • klubgogo Re: stroje karnawlowe 12.01.14, 09:32
        Dlatego bojkotuję wszystkie księżniczki, szyję strój sama.
    • grave_digger Re: stroje karnawlowe 12.01.14, 09:54
      9-latka będzie kotkiem.
      7-latka będzie 'zaczarowaną'.
      rok wcześniej starsza była cyganką, młodsza króliczkiem.
    • ga-ti Re: stroje karnawlowe 12.01.14, 10:34
      My anty genderowo smile
      Córka była biało-różowym kotkiem, i 2 razy księżniczką. W tym roku sama nie może się zdecydować: wróżką, pieskiem, księżniczką, biedronką... ja namawiam na czarownicę.
      Syn był smokiem, Indianinem, kowbojem, piratem, a od 2 lat bojkotuje bale przebierańców - taki wiek smile
      • bea_safir Re: stroje karnawlowe 12.01.14, 16:24
        marynarz-sama uszyłam
        • kuna821 Re: stroje karnawlowe 12.01.14, 17:23
          mój 4 latek chce być uśmiechniętą dynią więc będzie smile
    • kufferrek Re: stroje karnawlowe 12.01.14, 19:44
      Syn - był diabełkiem, księciem, teraz będzie kowbojem
      córka - pszczółka, roszpunka, księżniczka, teraz jeszcze nie wiem jaki będzie bal tematyczny w szkole
    • aandzia43 Re: stroje karnawlowe 12.01.14, 20:02
      Dziecko płci żeńskiej swego czasu przebierało się różniście. Jakieś grzybki, owady, zwierzaki i księżniczki były, jest szansa że i męskie przebranie się trafiło, bo córuś była temperamentnym i chętnie eksperymentującym dzieckiem. Nie pamiętam dokładnie, bo to było dawno temu. Ale do końca życia nie zapomnę, jak się małż przebrał kilka lat temu na karnawałowy bal przebierańców za ludową dziewoję. Strój, perukę i dodatki skompletowaliśmy wspólnie, ja zrobiłam makijaż i stary, 183 cm wzrostu, szerokie bary, broda i wąsy, był absolutnym przebojem imprezy. Rewelacyjnie wczuł się w rolę i odgrywał kobietę z dużą swadą. Panowie bardzo chętnie szli z nim w tany wink W ogóle niezłe balety były.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka