Dodaj do ulubionych

depilacja laserowa

20.01.14, 09:08
jak długotrwały to daje efekt?
ile razy to tzreba powtórzyć zeby w ogóle mówić o efekcie?
kto ma z tym doswiadczenie?
Obserwuj wątek
    • cherry.coke Re: depilacja laserowa 20.01.14, 09:11
      Kilka razy, efekt w zaleznosci od wlosa, mnie sie pozbylo elegancko, ale po paru latach musze jednak zrobic mala poprawke. Odrastaja jednak slabe.
      • nowi-jka Re: depilacja laserowa 20.01.14, 09:12
        czyli ogólnie polecasz?
        • cherry.coke Re: depilacja laserowa 20.01.14, 09:16
          Tak, zdecydowanie. Oszczedza mnostwo czasu. ALE: musisz miec odpowiedni typ wlosa, ciensze i jasniejsze slabiej lapie. U mnie byl najpierw zabieg testowy i ocena.
        • annajustyna Re: depilacja laserowa 20.01.14, 10:08
          Ale uwazaj, bo jak masz silny zarost, to i 15 zabiegow niewiele da, a majatek wydasz uncertain.
          • nowi-jka Re: depilacja laserowa 20.01.14, 10:15
            własnei ze tak to teraz staniało ze 1 partia ciała nawet 75zł
            ja pamietam jak to x10 kosztowało
            dlatego teraz rozwazam ta depilacje
            kilka lat to mnei juz satysfakcjonuje ale bardzo nie ejstem zakrzaczona wie cmoze kilkunastu zabiegów nie bedzie
            potrzeba smile
    • jusytka Re: depilacja laserowa 20.01.14, 10:39
      Zależy czym się ją robi, jeśli IPL, to włosy ci odrosną. Ja zdecydowałam się na najnowszy laser VECTUS, jestem po pierwszym zabiegu i jestem zachwycona efektem. Depilacja tym laserem jest trwała, podobno do końca życia będzie spokój.
      • dankaimirek Re: depilacja laserowa 20.01.14, 10:46
        jestem swieżo po IPL, tzn w sierpniu robiłam raz, moje grube czarne włosy(chamy dosłownie) po jednym zabiegu odpadły ok 70%. Nic nie odrastało. Myslałam ze nie pójde. ale wykupiłam karnet na 4 zabiegi. Więc poszlam drugi raz ale zamiast po miesiącu to po dwóch bo nie było co depilować. Po 2 mieisacach słabe odrosły ok 30% z całości.
        3 raz byłam w grudniu i zostało mi 20% albo mniej, delikatne, nie gole bo nie ma co ale coś odrosło, nie kłujące więc nawet nie zwracam uwagi. W styczniu mam miec ostatni zabieg ale przekładam. Nie polecam nabierać się na karnet 10 zabiegów!!!! szkoda kasy. Na ciemne, twarde włosy wystarczy spokojnie 3 razy.
        • wielkafuria Re: depilacja laserowa 20.01.14, 10:54
          ja mysle o bikini głębokim i gdzie nie spojrze to w kazdym salonie zamieniaja w tym przypadku 10 zabiegów na 5.
          czyli co? jak chce sobie zrobić łydki to mam 10 zabiegów (po 5 na jedną nogę) a jak chce bikini to już o połowe obcinaja za tą samą cenę.
          nie czaję wink
      • jematkajakichmalo Re: depilacja laserowa 20.01.14, 11:57
        Nie wiem kto wymyslil to, ze po IPL wlosy odrastaja... Sama jestem po tych zabiegach. Na pachy potrzebowalam 5, na bikini jak pamietam 7. Rewelacja, nic nie rosnie.

Po kazdej metodzie wlosy moga troche odrosnac w okresie menopauzy i calych okolomenopauzalnych zmian hormonalnych wink

Ja polecam bardzo, im ciemniejsze wlosy i jasniejsza skora tym lepiej.
    • whitediamond Re: depilacja laserowa 20.01.14, 10:58
      Przy pomocy IPL nie pozbedziesz sie wlosow na zawsze (z definicji). Mialam robione nogi, rece, pachy i bikini, efekt byl rewelacyjny ale po ok roku zaczely odrastac i musialam zabieg powtorzyc.
      Generalnie polecam bardzo, skora gladka, zadnych wrosnietych wloskow. Jak zaczna mi odrastac fundne sobie znowu bo warto.
      • jematkajakichmalo Re: depilacja laserowa 20.01.14, 12:00
        Znam przynajmniej 4 osoby, ktore sa po IPL i od lat im nic nie rosnie, przepraszam moze jakies pojedyncze (doslownie) wloski, ktore mozna ewentualnie jednorazowo usunac ta metoda i to wsio.
        • whitediamond Re: depilacja laserowa 20.01.14, 12:16
          bzdura

wyjasnienie ponizej
          www.nomasvello.pl/prawdy-i-mity-o-ipl
    • anika772 Re: depilacja laserowa 20.01.14, 11:00
      Tu masz całkiem świeży wątek:
      forum.gazeta.pl/forum/w,567,146258670,,Depilacja_laserem_warto_.html?v=2
      • jusytka Re: depilacja laserowa 20.01.14, 22:07
        Ja przekopalam masę opinii na ten temat w necie, zanim sama podjelam decyzję Niestety większość osób wypowiadających się po IPL twierdziła że włosy odrastają, ale nie odrazu, mnóstwo osób pisało nawet że włosy odrosly niemal w 100 % Polecam poczytać więc opinię innych, nawet w cytowanym tu wątku, by na IPL nie stracić niepotrzebnie kasy
        • kasiak24be Re: depilacja laserowa 27.01.14, 13:09
          Dużo się słyszy zachwytów na temat depilacji laserowej, jednak ja nie jestem całkiem pewna czy to zupełnie zdrowe i czy faktycznie warto wydawać tyle pieniędzy skoro wiele osób twierdzi, ze to nie działa. Ja używam depilatora nie laserowego i jestem zadowolona jak nie wiem. braun epi silk mój faworyt od trzech lat, Nie żałuje zakupu opłacał sie i efekty mnie zadowalają ;] mozecie zerknać to chyba najnowszy model www.redcoon.pl/c08100200-Depilatory-i-golarki-damskie
    • joxanna1 a co sądzicie o takich urządzeniach IPL do domu? 21.02.14, 13:13
      spotkałyście się z tym? Warto?
      • koronka2012 Re: a co sądzicie o takich urządzeniach IPL do do 21.02.14, 13:51
        Nie wiem czy warto, ale z pewnością nie warto ryzykować, że się przypali skórę czy zrobi trwałe ślady nie mając szkolenia w temacie korzystania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka