Dodaj do ulubionych

No i stało się ;)

25.02.14, 16:08
Ruchy dziecka z wyczuwalnych stały się widoczne. Wygląda to momentami jakbym wykonywała taniec brzucha albo ćwiczyła pojedyncze mięśnie metodą Prana-Bindu. Po feriach czeka mnie próba wyciągnięcia z uczniów ich opinii na temat Fair Trade z podskakującym brzuchem.

I teraz pytanie, na które oczekuję wyłącznie stosownych odpowiedzi:
P r a w d a, że uczniowie drugiej licealnej to dojrzali ludzie i podskakujący brzuch nauczycielki nie wywoła chichotu i komentarzy?
Obserwuj wątek
    • moofka Re: No i stało się ;) 25.02.14, 16:13
      nie wywola
      jestem przekonana, ze uczniow drugiej klasy bardzo malo interesuje brzuch ich nauczycielki
      a juz nie na tyle zeby go obserwowac
      ruchu zapewne widzi jedynie sama zainteresowana
      \swoja droga podziwiam, ze przy tak wysokiej ciazy chce ci sie mlodziez edukowac big_grin
    • ichi51e Re: No i stało się ;) 25.02.14, 16:14
      Dzieciak nie rusza sie caly czas. Przewaznie spi. Z odleglosci lawki nie bedzie widac. Bratowa mi 150 razy probowala pokazac jak sie maly ruszal a ja nic nie widzialam. Nawet jak mi lape na brzuchu kazala polozyc. Bylam mega zaskoczona jak okazalo sie ze mam obcego smile
      • madzioreck Re: No i stało się ;) 25.02.14, 16:22
        Czasem widać. Zależy od brzucha. U ostatniej koleżanki, która była w ciąży, brzuch w sekundzie z okrągłego robił się kanciasty, głowa przy pachwinie, stópka pod żebrami big_grin Gapiłam się jak zaczarowana - tak, normalnie przez ciucha było widać big_grin
        • szmytka1 Re: No i stało się ;) 25.02.14, 16:43
          u mnie też, 6-7 miesiąc jak miał jeszcze sporo miejsca na fikołki, to bardzo było widać.
    • nangaparbat3 Re: No i stało się ;) 25.02.14, 16:46
      Ale Ci zazdroszczę!
      A uczniowie - lubia Cię, moze się usmiechną (też bym sie uśmiechnela), bedzie dobrze smile
    • zona_mi Re: No i stało się ;) 25.02.14, 16:49
      Będą się chichrać i pisać o tym w ukrytej grupie na fejsie smile
    • 3fanta Re: No i stało się ;) 25.02.14, 17:18
      Jak byłam w drugiej klasie LO to jedna z naszych nauczycielek była w ciąży.To była jedna z mniej wymagających nauczycielek.Uczyła prawie do końca.nasza klasa to same dziewczyny.Kiedyś zapowiedziała ostre pytanie na nastepnej lekcji bo już koniec roku się zbliżał a ocen mało było.jak następna lekcja nadeszła to myśmy ją tak zagadały,że prawie cała godzina zeszła na wybieraniu imienia dla dzidzismile.Czasy były takie,że usg i wiedza o płci dziecka dopiero wchodziło w modę a więc płeć nie znana.Wybrałyśmy w końcu Elę i Marcina.Urodził się Marcin i pani takie imię nadała smile.Także nie piszcie,że brzuch nauczycielki drugoklasistów nie interesuje.nauczycielka była bardzo lubiana przez uczniów
      • raczek47 Re: No i stało się ;) 25.02.14, 17:51
        Ja pracowałam( pracuję w szkole średniej)w obu ciążach do 9 i do 7-go miesiąca.W pierwszej ciąży na zwolnienie poszłam dwa dni przed porodem.Żadnych głupich komentarzy ani uwag, ani podśmiechujek nigdy nie słyszałam.Raczej pełne zrozumienie,jak czasem słabiej się czułam i lekcję prowadziłam na siedząco czy cóś.
        W średniej szkole zresztą zdarzają się uczennice w ciąży, nie jest to więc stan tabu.
    • aquella Re: No i stało się ;) 25.02.14, 19:02
      mój się wogóle nie ruszał, albo inaczej- miałam takie brzuszysko, że mógł sobie wyprostować nogi i fikołka zrobić i tego nie było widać ani ja nie czułam, ale brzuch był sensacją, wolałabym jako nauczycielka mieć ruchliwy niż taki ogrooomny brzuch
    • echtom Asia, a kiedy to? :) n/t 25.02.14, 19:08

• asia_i_p Re: Asia, a kiedy to? :) n/t 25.02.14, 20:23
        Podobno 8 maja.
    • wuika Re: No i stało się ;) 25.02.14, 19:20
      Prawda prawda. Co prawda dorośli po studiach, jak widzieli mój brzuch (bliźniaki kopiące!) to padali ze śmiechu, ale po prostu zgłupieli na wykładach suspicious
    • totorotot Re: No i stało się ;) 25.02.14, 20:08
      A czemu nie miałby wywołac? Co złego jest w śmiechu z tańczącego brzucha? Co złego jest w komentarzach: ale skacze, ale tańczy, ale łobuz? smile Fajnie, że Twoi uczniowie będą mieli szanse zdobyć to cenne doświadczenie smile
    • awidyna Re: No i stało się ;) 25.02.14, 20:21
      wink do 8 miesiąca uczyłam. Nigdy nikt nie zauważył skaczącego brzuszka a wyglądałam jak słonica wink Z resztą jak byłam w pracy to dzidzia chyba spała słuchając mojego głosu wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka