Dodaj do ulubionych

Macie fanaberie - jakie ??

28.02.14, 10:53
Jestem za tym, że fanaberię każdy jakąś musi mieć co by nie zwariował ( nie ważne czy to pani do sprzątania jak się siedzi w domu czy małe zoo w ogrodzie), im bardziej niepotrzebna w mniemaniu naszego otoczenia tym bardziej potrzebna naszemu samopoczuciu.
Za czasów bezdzietnych fanaberią moją było kupowanie perfum, butów i torebek w nadmiarze oraz łażenie do kina nawet kilka razy w tyg. ( często lubiłam filmy niszowe puszczane o jakiejś 21ej w maratonie np.)
dzisiejszą fanaberią jest pieczenie chleba w domu i ogólnie szukanie zdrowej żywności, a chemia i tak się sączy w moje żyły, ale ważne , że samopoczucie mam lepsze...
A Wy, macie jakieś fanaberie ??
Obserwuj wątek
    • przystanek_tramwajowy Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 10:56
      Nie mam. Znaczy jestem nienormalna! O kurcze!

---
      Ja mówię dzieciom: Nie, nie przejedziesz się na koniku, ale jak wrócimy do domu, to co byście przejeździli w 30 sekund, dostaniecie do skarbonki. I też mają ogromne uśmiechy (by upartamama.
      • aquella Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 11:02
        nie nie , Ty jesteś właśnie normalna, spokojnie
    • mx3_sp Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 10:56
      każdy ma jakiegoś bzika, każdy jakieś hobby ma, np. ja lubię planować remonty, jakieś zmiany, kupuję farby, szyję pokrowce i .. rzucam w kąt. Słomiany zapał to moja fanaberia.
      • amandaas Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 11:04
        Ej, to wpadnij do mnie chociaż zaplanować ten remont, ja już go skończe według Twoich wytycznych!
        Moge Ci za to poprasować wszystkie ubrania! ;D
        • przystanek_tramwajowy Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 11:06
          Słownik Języka Polskiego:

fanaberia - rzecz wyszukana, bez której można by się obejść

---
          Ja mówię dzieciom: Nie, nie przejedziesz się na koniku, ale jak wrócimy do domu, to co byście przejeździli w 30 sekund, dostaniecie do skarbonki. I też mają ogromne uśmiechy (by upartamama.
          • mx3_sp Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 11:09
            fanaberia a więc fana + beria , dodajmy duże litery z przodu, będzie Fana Beria a więc Beria soviecki polityk był Fanem a kogo to już domyślmy, i co?
            • aquella Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 11:22
              swojego fana Beria zesłał do łagru/ odznaczył/ zgwałcił .... w ramach makabrycznej fanaberii
              to o to chodziło??
              • mx3_sp Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 11:25
                każdy ma jakiegoś bzika...
                • aquella Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 11:29
                  a ja w domu mam chomika, znaczy świnkę morską - czysta fanaberia - żadnego pożytku z niej nie ma
                  • mindtriper Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 11:35
                    Moje dziecko spiewa tę pieśń następująco "każdy ma jakiegoś bzika, każdy jakieś hondy ma. A ja w domu mam konika, kota, myszki oaz psa!". Na bogato! To są dopiero fanaberie.
                    • aquella Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 11:41
                      ja już nie śpiewam ale pamiętam, wszystkie fanaberie mam zaliczone z tej piosenki, tyle, że kot to dla mnie potrzeba smile
      • misiowamama-2 Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 21:22
        mx3_sp napisała:

> każdy ma jakiegoś bzika, każdy jakieś hobby ma, ...<

jak w piosence : "każdy ma jakiegoś bzika, każdy jakieś hobby ma, a ja w domu mam konika, kota, rybki oraz psa! lalala" big_grin

moim bzikiem są... buty. Mam chyba ze sto par, i ciągle nowe na oku wink
        • capa_negra Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 21:52
          Przybij piątkę.
          Nie wiem ile mam par butów - dziś biegając po obuwniczym złapałam się na tym, że nie wiem.
          Kocham kupować buty, kupuje bo mi się spodobały, a nie że potrzebuję.
          Warunek, mają być skórzane. Czasem robię wyjątek najczęściej dla jakiś letnich
          To czy mi aktualnie do czegoś pasują nie mam najmniejszego znaczenia.
          Dziś spodobała mi się jedna para, wiec pewnie po nią wrócę.
          Takie piękne czerwone.... i widziałam pasująca do nich torebkę.
          Torebek mam mniejwink
    • shumi-mi-las Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 11:08
      Glownie jedzeniowe np czekolada ekologiczna z pipa albo almy, owoce morza krore jem tylko ja, dziczyzna jak wyzejsmile
      Poza tym nie zauwazylam albo nikt juz ich jako fanaberie nie traktuje. Wyzej wspomniane i owszem bo nikt w rodxinie poza mna nie podziela moich upodobanwink
    • slonko1335 Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 11:14
      Od wczoraj są to pewne koszulki. Zobaczyłam i wymięłam ale stówa za t-shirt na weekend nieco ostudza mój zapał choć wiem ,że pewnie i tak kupię jak tylko zdecyduję którą, póki co sobie tłumaczę, że nie, nie, nie nie wydam stówy na głupi t-shirtwink...
      • guderianka Re: słonko 28.02.14, 15:50
        jakie? ale mnie zaciekawiłaś wink
        • slonko1335 Re: słonko 28.02.14, 19:37
          Są genialne, Alka jak zobaczy te z psami też wymięknie...
          veoveo.pl/the-mountain-dla-doroslych
          • guderianka Re: słonko 28.02.14, 20:28
            Jessu, te ze zwierzętami sa ....straszne!!
            Ale z czołgiem kupię M na urodziny-dzięki! big_grin
            p.s. mi się podoba Indianin
            • ichi51e Re: słonko 28.02.14, 21:13
              W zyciu bym nie dala
              • slonko1335 Re: słonko 28.02.14, 21:27
                ja też nie..znaczy teoretycznie ...ja się nie mogę zdecydować która mi się podoba najbardziej, moje typy to Nietoperz, Gekon, B52, leniwiec, koza, touch of gold, cymbal monkey, ptaszki na gałęzi, Twister, no i mogłabym tak długo-no ale nie oszukujmy się do pracy w tym nie wyskoczę, pozostaje na weekend ...stąd jak kupię to będzie prawdziwa fanaberia...

Moja córka by zwariowała na te:
                veoveo.pl/ajax/pinfo/gallery/1225/0/
                veoveo.pl/ajax/pinfo/gallery/1905/0/
                veoveo.pl/Golden-Retriever-Puppy-junior
                • aquella Re: słonko 01.03.14, 11:01
                  uszy pitbulla idealnie wpasowują się w rękawki
          • klubgogo Re: słonko 28.02.14, 21:20
            Dzięki!!! Są genialne, jak je znalazłaś i czy równie dobrze prezentują się na tułowiu?
            • slonko1335 Re: słonko 28.02.14, 21:29
              Nie widziałam na żywo i nie wiem czy aby tak samo genialne-wynalazł mąż bo też zachorował na kilka...wiec mam najbliższą okazję jakąś z głowy bo też stwierdził że to fanaberia...jego wzorów do pracy i nawet na weekend z rodziną nie da się założyć, wiec jeszcze większa niż moja...
              • guderianka Re: słonko 01.03.14, 07:52
                ha, wyobraziłaś sobie mojego w pracy z koszulką z psem big_grin
          • kota_marcowa Re: słonko 01.03.14, 13:43
            o muj borze big_grin
            taką sobie kup
            veoveo.pl/Hairless-Pussycat-Face

Ja bym nie chciała nawet za darmo tongue_out
            • slonko1335 Re: słonko 01.03.14, 14:09
              Kot mnie nie rusza.
              Ja mam już swoje dwa typy-podobają mi się baaardzo te:
              veoveo.pl/Night-Day
              veoveo.pl/green-woman
              ale i papuga na wiosnę mnie kusi...
              veoveo.pl/Big-Face-Parrot
              • kota_marcowa Re: słonko 01.03.14, 14:15
                Mój m jest fanem czołgów, więc może sprezentuję mu taką

veoveo.pl/M1-Abrams-Tank-Breakthrough
                Cholercia, jak dzieci big_grin
                • guderianka Re: słonko 01.03.14, 18:09
                  kota -WOT ?
                  ja też tę kupię wink
              • guderianka Re: słonko 01.03.14, 18:04
                dwie pierwsze fajne-ta papuga chyba nie bardzo kolorystycznie do karnacji będzie Ci pasowała (?)
    • edelstein Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 11:15

Ogladanie wyscigow Formuly 1wylacznie z paddock clubu.
      kupowanie butow bez szansy,ze zaloze je wiecej niz raz.
      Kupowanie pie...onowego kosmetyku,ktory i tak zestarzeje sie zanim go wykorzystam,bo mam pierdylion innych.
      Smarowanie sie 8mazidlami na 8roznych partii twarzy co wieczor.
    • morgen_stern Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 11:17
      Nie mam fanaberii, tylko potrzeby!
      • mx3_sp Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 11:20
        znajdź lepszą pracę.
        • morgen_stern Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 11:23
          Do mnie to piszesz? Mam dobrą pracę smile
      • panidemonka Re: Macie fanaberie - jakie ?? 01.03.14, 08:04
        No właśnie, ja też mam potrzeby a nie fanaberie smile
    • afro.ninja Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 11:24
      Ostatnio kupuje wylacznie sobie bardzo drogie chrusty, uwazam, ze to fanaberia. big_grin
      • aquella Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 11:31
        >bardzo drogie chrusty,

znaczy faworki??
        • mx3_sp Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 11:32
          no 5 zł na 100g to nie mało.
    • default Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 11:33
      Nie mam właściwie fanaberii. Nie poświęcam czasu na zbędne zajęcia, ani nie kupuję zbędnych rzeczy. Oczywiście z mojego puntu widzenia smile
      Chyba raczej trudno określić jakieś swoje własne potrzeby jako "fanaberie" - skoro są "potrzebami" to nie są dla nas zbędne. To innym wytykamy "fanaberie" smile
      Wg mojego męża moją "fanaberią" jest kupowanie i czytanie dużej ilości książek - ale z kolei dla mnie jego "fanaberią" jest kupowanie pińcetnego zestawu "śpilorków" czy zarywanie całej nocy (i w efekcie następnego dnia) by obejrzeć jakąś "galę zawodowego prania się po mordach"...
      • kropkacom Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 11:41
        Fanaberia to taka potrzeba, która dla innych stała się dziwactwem. Zapewne mam całe mnóstwo fanaberii. big_grin Tylko ludzi trzeba by zapytać big_grin
    • beataj1 Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 11:45
      Kupowanie połaczone ze zbieractwem. Jak się na cos uprę to kupuje bez opamiętania. Jedyne co to dbam by nie wydawać za dużo kasy i wybieram w miarę tanie przedmioty do zbierania. Jak miałam jazdę ma lakiery do paznokci to skończyłam z prawie 100 różnych kolorów. Jak miałam jazdę na włóczkę to skończyłam z taką ilością włóczki że musiała bym przeżyć 3 życia by ją wyrobić. Teraz mam jazdę na tkaniny i kocyki dla córki. Własnie kończę 14 jej kocyk i już grzebie w necie bo są takie piękne tkaniny i takie kolorowe.
      Dzięki bogini nie mam jazdy na zbieranie czegoś droższego bo bym musiała nerkę sprzedać....
    • neffi79 Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 11:45
      żadne pragnienie/potrzeba nie jest fanaberią w moim odczuciu, choć pewnie dla otoczenia bywa...bo bez wielu rzeczy przeciez "da się żyć"tongue_out
      np. lubię buty (koniecznie na obcasie, w różnych kolorach), kilku nigdy nie nosiłam
      to, że mam kilmatyzację w domu
      to, że wszystkie naczynia muszę mieć białe a sztućce jednakowe, tej samej firmy
      to, że farbuję włosy tylko u fryzjera
      lubię jezdzić na motocyklu, lubię białe samochody i jasne wnetrza w nich . toteż taki mam
      mam kilka fanaberii w sferze intymnej
      etc, itp...............

pieczenie chleba fanaberią?suspicious
      • aquella Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 11:52
        podobno jest w każdej piekarni, dlatego tak, uważam że pieczenie chleba można śmiało zaliczyć do fanaberii

• neffi79 Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 11:56
          to dopisuję jeszcze jedną: też pieke chleb. I mam zboczenie co do zdrowej zywności
    • 59kg Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 12:53
      tak smile
      chleb za 15zł za bochenek smile mogę nie jeść wcale jak go nie ma, nie ma problemu tongue_out
      • solange123 Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 13:16
        Tak, mam. smile
        Z serów dlugodojrzewających jadam tylko Bursztyn smile Sushi zamawiam tylko z jednego z dwoch barow -tylko one spełniają moje wymagania jakości.
        Samochód sobie kupiłam tylko dlatego, że mi się podobal, bo nie potrzebujemy takiego (moglibyśmy się zadowolić mniejszym). I parę innych rzeczy też by się znalalo. smile Ale przecież raz się zyje :
        • solange123 Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 13:22
          aaa...i domowa konfitura z dzikiej róży do herbaty podawana goścom smile)))))))))))))))))))
        • dhafira Re: Macie fanaberie - jakie ?? 07.03.14, 14:06
          Ostatnio mam tylko dwie - nauczyć się sushi i kupić sobe takie szpilki jak ma omena tutaj big_grin www.youtube.com/watch?v=Is_M5wq6gQ0
    • ichi51e Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 13:43
      Nie mam. uncertain no dobra uwielbiam kupowac zabawki.
      • aquella Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 15:56
        sobie? jakie? tongue_out
        • ichi51e Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 21:16
          Lego... I habe... I Barbie ale na te mam zakaz po tym jak sie wydala sprawa ebaya i loubutinow big_grin
    • girl.anachronism Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 15:32
      Mam - kupuję jakąś dziką ilość kosmetyków, mimo że nie zużyłam starych i że spokojnie mogłabym ich używać. Ale kupuję, bo może się okażą lepsze od poprzednich wink I potem się przeterminują, a ja wyrzucam połowę opakowania.
      • guderianka Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 15:49
        kurde, nie mam
        czas znaleźć ?
        suspicious
        • maj18-98 Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 16:01
          ja tam uważam ze to zadna fanaberia ale mnie pouczono, ze normalna nie jestem bo zmieniam pościel co tydzień, a ja lubię tak,
          • anaspa Re: Macie fanaberie - jakie ?? 01.03.14, 14:15
            A co ile powinno się zmieniać? Bo dla mnie tydzień to jest maks. Jak miałam jeszcze Panią do sprzątania to zmieniała nam co drugi dzień... może też jestem dziwna ?
      • aquella Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 16:15
        odnośnie kosmetyków i zabawek- mam lalkę w domu, którą hm.. mój syn się nie pobawi ale, że nie mogłam patrzeć na sfilcowane włosy to kupiłam małą buteleczkę jedwabiu do włosów i tym jej po wyczesaniu wygładziłam i wybłyszczyłam czuprynę - teraz jeszcze pozostało poszukać stroju flamenco - w takim ją widzę
    • moofka Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 16:11
      nie mam
      jestem benadziejnie zdroworozsadkowa
      chleba nie pieke bo wole jesc go mniej niz wiecej
      lubie ladna bielizne i buty, ale kupuje ja w ilosci optymalnej
      autem jezdze ladnym bo maz unal, ze takie mam miec
      kosmetyki to nie fanaberia tylko inwestycja
      studia moze?
      koncze kolejna podyplomowke i zawsze sledze ciekawe szkolenia
      ale to te wybieram glowa i zawsze sie przydaje
    • majenkir Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 16:19
      KURY big_grinbig_grinbig_grin
      Znosza najdrozsze jajka na calym swieciewink
    • awidyna Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 16:26
      Książki, książki i jeszcze raz książki. Nie ważne jakie, mogą być naukowe, może być historyczna, najciekawsze to te z medycyną w tle.
      No i jak to pieczenie chleba jest fanaberią to też wink
      • aga_sama Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 17:08
        Mam
        książki naukowe z dziedziny studiów, które zarzuciłam 10 lat temu.
        jedzenie - eko i bezglutenowe, no mam świra, potrafię kupić 2 rogaliki za 20 zł...
    • rhaenyra Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 17:21
      lalkowe big_grin
      • aquella Re: Macie fanaberie - jakie ?? 01.03.14, 11:02
        znaczy??
        • rhaenyra Re: Macie fanaberie - jakie ?? 01.03.14, 17:51
          znaczy kupuje sobie zajefajne lalki big_grin
    • gretchen184 Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 17:55
      ładne,firmowe stringi
      takie z koronkami, kwiatuszkami i innymi duperelkami
      • aqua48 Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 18:06
        Ja mam wyłącznie fanaberie smile
    • eo_n Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 20:01
      No mamy... Za dużo wink
      Książki... i to dużo ponad minimum. Bo nie dość, że nie korzystam z biblioteki, to jeszcze zdarza mi się dokupywać ładniejsze wydanie tego samego, albo zamawiać zagraniczne nowości w chorych cenach...
      Wystrój domu - a to ładny ptaszek, a to nowa miseczka, a to świeczuszki... zawsze coś smile
      Jedzeniowo - albo za drogi ser, albo za drogie wino...
      Wakacyjnie - zamiast patrzeć gdzie tanio, to jadę tam, gdzie kocham jeździć...
      Ciuchowo - przede wszystkim fajne t-shirty kupuję, niestety też w nierozsądnych cenach.
      Kosmetykowo - jak moja ulubiona firma robi -50% na cały asortyment, to tracę hamulce...

Tak, bez tego wszystkiego mogłabym się wspaniale obejść smile
    • gendrenam Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 21:15
      Lakiery do paznokci, moje bejbiczki, mam ich kilka setekbig_grin
      • klubgogo Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 21:22
        No właśnie, z ciekawości przejrzałam, co może być fanaberią, i chyba mam powoli tak z lakierami - zmieniam kolor co 3-4 dni i mam ich już całkiem sporo, a jeszcze rok temu, paznokcie dłoni malowałam tylko bezbarwnym...
        • gendrenam Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 21:38
          no wlasnie ja mam mozliwosc umalowac co 7-10 dni, a kolekcja rosnie. Wraz z kolekcja - frustracja: mam za malo paznokci/za malo czasu, zeby wyprobowac nowy lakierek... ech...
    • anika772 Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 21:31
      Całe mnóstwo. Bywam kapryśna, wybredna i marudna, więc i o fanaberie nietrudno.
      • ponis1990 Re: Macie fanaberie - jakie ?? 28.02.14, 22:08
        Według siebie- nie mam żadnej. Według mojej mamy- mam całkiem sporo : bo myję włosy codziennie/co drugi dzień (wszystkie włosy ci wylecą, za moich czasów myło się co tydzień i było dobrze), nie mam dywanów, zasłon, obrusów, serweteczek i durnostojek co to tylko kurz zbierają (bo tobie sie nie chce odkurzać i dlatego), żelowałam kiedyś paznokcie - teraz dla mnie samej to fanaberia i wolę naturalnesmile
    • elske Re: Macie fanaberie - jakie ?? 01.03.14, 08:16
      Mam swinki morskie , kupione dla dzieci . Ostatecznie to ja zajmuje sie wszystkim. Kupilam dwoch chlopcow, trzy mies pozniej jeden z chlopcow urodzil 3 slodkie swineczki ( teraz juz bezblednie potrafie plec rozroznic). Sprzedalam jedna samiczke , reszte zostawilsm w domu. Mam teraz dwie samiczki i dwa samce . I lubie im sie przygladac big_grin . Sa przeslodkie big_grin
      • aquella Re: Macie fanaberie - jakie ?? 01.03.14, 11:03
        już sobie wyobrażam ile na wióry i karmę wydajesz dla tej menażerii
        • elske Re: Macie fanaberie - jakie ?? 01.03.14, 11:23
          Fakt , troche kasy idzie , ale skoro juz to zostana u mni do konca. Czasami sobie mysle po co mi to wszystko ? A pozniej przypominam sobie jak porod odebralam . Akurat siedzialam w domu ze skrecona kostka i cos mnie tknelo zeby mmusce dorzucic wiecej siana. Godzine pozniej urodzila maluchy a ja doczytalam ze powinno sie w dniu porodu dac wiecej trocin i siana do klatki big_grin . Instynkt maciezynski dzialam. Po porodzie rozchorowala sie i przeszlo na inne ( swierzb ). 4 miesiace leczylsm , kazda swinke trzymalam osobno , sprzatalam co drugi dzien ( mycie klatki amoniakiem ). Pozniej odrobaczanie wszystkich swinek. Wszystkie sa zdrowe , puszyste kulki . Mamuska tez urosla sporo po chorobie. Nie oddam ich nikomubig_grin .
          • igge Re: Macie fanaberie - jakie ??/elske 01.03.14, 11:54
            elske, masz najsłodsze i najpiękniejsze fanaberie na świecie.
            Zakupoholizm lakierowy i butowy i takie tam pieczenie chleba to pestka.
            Ty dzieki swoim fanaberiom musisz się trochę napracować smile)
      • majenkir Re: 01.03.14, 13:57
        elske napisała:
        >Mam teraz dwie samiczki i dwa samce

Mam nadzieje, ze nie w jednej klatce wszystkie cztery wink.
    • sueellen Re: Macie fanaberie - jakie ?? 01.03.14, 11:48
      Odkąd mam dzieci, zrobiłam się wielką minimalistką. 3 kubki, 3 miski, 3 szklanki, 3 talerze, 1 patelnia itd. Okazuje się, że wystarcza, kuchnia czysta, niezagracona, mało zmywania, a jak przuchodzą goście, zapraszam ich z talerzami lub wyjmuje tekturowe, ale ja nie robię wystawnych obiadów tylko kameralne domówki z bliskimi znajomymi lub rodziną. Podobnie z zabawkami. Zabawek jest mało, cyklicznie są chowane. Wszyscy myjemy glowę jednym szamponem, używamy jednego balsamu (dla dzieci), kupuje jeden płyn do prania w którym piore wszystkie ciuchy. Okazuje się, że wcale mi nie brakuje różnych detergentów i przedmiotów - przeciwnie - zrobiło się przestronnie, mniej sprzątania, miejsce na wszystko. Taką mam minimalistyczną fanaberię tongue_out
      • cilantre Re: Macie fanaberie - jakie ?? 01.03.14, 12:16

ZAZDRASZCZAM ...
      • majenkir Re: 01.03.14, 13:59
        sueellen napisała:
        > a jak przuchodzą goście, zapraszam ich z talerzami

Zartujesz...?big_grin
        • sueellen Re: 01.03.14, 17:22
          Ani trochę smile Mają przywlec własne talerze jeśli mamy u nas jeść, a ostatnio jedliśmy wspólnie wczoraj. Tyle, że tacy goście to teściowie i szwagierka z córką. Wszyscy mieszkamy w jednym bloku, więc się nie nachodzą z tą zastawą stołową smile Pozostali, mieszkajacy dalej nie jadają u nas - spotykamy się w restauracjach, a że mieszkamy niemalże nad kilkoma knajpkami, nie ma problemu smile
    • wegatka Re: Macie fanaberie - jakie ?? 01.03.14, 13:11
      W sumie to nie wiem, czy mam jakieś fanaberie. Ale kiedyś, podczas wakacyjnego wyjazdu, mój znajomy, który skąpił własnym dzieciom na lody, a sam musiał codziennie wypić dwa wcale nie tanie piwa, stwierdził, że jestem burżuj i mam fanaberie, gdy kupiłam paczkę whiskasa zabiedzonym kotom gospodarza, u którego mieszkaliśmy big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka