Podpowiedzcie, proszę, gdzie W Warszawie można pójść z dzieckiem (3 lata)? Mieszkamy w Warszawie, więc czas w weekendy nieograniczony
W ciągu ostatnich weekendów zaliczyliśmy już:
1.Muzeum Ewolucji w PKiN. Jak dla mnie, jest to muzeum małe i nudnawe, ale młody był mega zachwycony i chce tam jeszcze wrócić, koszt ja 8 zl., syn- bezpłatnie, więc możemy wracać
2.Muzeum techniki w PKiN. Duże, fajne, naprawdę dużo techniki, zanim doszliśmy do samolotów młody się trochę znudził. Nie wspomina, że chce tam wrócić, może za parę lat będzie bardziej zainteresowany.
3. Automatyczna myjnia samochodowa

Wbrew pozorom, była to dla niego mega atrakcja, aż mało się nie posikał z wrażenia

Wszystkim dookoła opowiada o tej myjni.
4. Centrum Nauki Kopernik. Zaczęliśmy od Planetarium, byliśmy na pokazie 3D dla dzieci w wielu 3-5 lat. Było MEGA!!! Sama jestem pod wrażeniem, a co dopiero młody. Pokaz trwał 40 min. Zleciało błyskawicznie. Warto wcześniej zarezerwować bilety przez internet. Z planetarium syna wyciągałam siłą
W samym centrum tez było super, załapaliśmy się na warsztaty o wodzie, synek brał udział w badaniach. Miałam wątpliwości czy będzie zainteresowany tymi wszystkimi urządzeniami, ale biegał, kręcił, pytał czemu to tak działa. Najbardziej go zachwyciły eksperymenty z wodą. Warto! Radzę bilety kupić przez internet, bo kolejki są ogromne.
Teraz gdzie jeszcze? Puki wiosna/wojna nie nadeszła trzeba korzystać