Dodaj do ulubionych

Specki od CROCS'ów - pomóżcie

19.03.14, 11:18
Po przeczytaniu wielu zachwytów na CROCS'ami, postanowiłam sobie zamówić klapki.
Obmierzyłam się, zamówiłam, dostałam - za małe.
OK, odesłałam, zamówiłam o numer większe (W8, czyli 38-39). No i są "na styk" w pięcie.

Teraz pytanie do tych, które noszą, lubią i są zadowolone. Ma tak być (dopasuje się podczas chodzenia) czy potrzebny jednak delikatny luz? Jak rozgryźć tę upiorną rozmiarówkę?

Z góry dziękuję smile
Obserwuj wątek
    • run_away83 Re: Specki od CROCS'ów - pomóżcie 19.03.14, 11:37
      Wszystkie modele są podzielone na trzy kategorie: standard fit, relaxed fit i roomy fit. Te puerwsze powinny dobrze przylegać do stopy. Te drugie mogą przy l egać do stopy po bokach i na pięcie, ale w palcach powinny mieć luz. Te trzecie (a do tej kategorii należą klasyczne crocsy) nie piwinny dotykać stopy ani po bokach, ani na pięcie, ani na palcach, mają być tak jakby trochę za duże. Jak są na styk, to spróbuj przymierzyć rozmiar większe.

Ja mam taką stopę, że rozmiar w5 modeli standard fit pasuje mi jak ulał, ale już modele relaxed fit mam w rozmiarze w6.

Jak masz opcję, to wybierz się do sklepu stacjonarnego u poprzymierzaj różne modele, zobaczysz jaki powinnaś mieć rozmiar w zależności od modelu.
      • goodnightmoon Re: Specki od CROCS'ów - pomóżcie 19.03.14, 11:51
        HA! No właśnie powynny być relaxed fit (Bequeme Passform), tu zresztą:
        www.crocs.de/crocs-meleen/11853-28M-460,de_DE,pd.html?cgid=women-footwear-flipflopsSandals&sid=m
        Ale i tak się boję tej pięty sad

Boziu, crocsy dały znać, że mam gigantyczną stopę ...

Dzięki, Run_away!!!
    • helufpi Re: Specki od CROCS'ów - pomóżcie 19.03.14, 13:21
      W Crocsach po prostu rozmiarówka różnie wypada. Trzeba mierzyć. Wszystkie zawsze trochę mi się po jakimś czasie chodzenia rozczłapywały. Najmniej skórzane, najbardziej te z miękkiej żywicy, kozaki z misiem w środku tak średnio. Nie kupowałabym ich wcale, gdyby nie komfort termiczny i lekkość.
      • naturella Re: Specki od CROCS'ów - pomóżcie 19.03.14, 14:53
        Pięta nie powinna być na styk, bo porobią Ci się odciski. To jednak twardy materiał, mimo wszystko, i nie może tak być. Do pięty ma przylegać pasek, i to też niezbyt ścisło, a w pięcie powinno być trochę luzu, nawet do cm.
        • naturella Re: Specki od CROCS'ów - pomóżcie 19.03.14, 14:53
          Aha, Crocsy się nie rozciągają, więc nie ma co liczyć, że się "rozchodzą".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka