Dodaj do ulubionych

Ipod (touch) a komputer z windows

24.03.14, 13:11
mam pytanie, czy Ipod będzie współpracował ze zwykłym kompem np w kwestii przegrywania muzyki, filmów czy tylko z Makiem? nigdy nie miałam sprzętu apple i podchodzę jak pies do jeża.
a jeszcze, może ktoś ma Ipod touch, jak rozumiem z niego dzwonić się nie da choc wygląda jak telefon? ma miejsce na kartę sim ale chyba tylko na internet. mozna wiec pewnie dzwonic przez skype ale nie przez gsm?
i czy zwykły smartfon / iphone nie jest w takim razie dużo sensowniejszym zakupem? w zbliżonej cenie a będzie miał dużo więcej funkcji niż ipod
Obserwuj wątek
    • wtopek Re: Ipod (touch) a komputer z windows 24.03.14, 13:32
      na komputerze będziesz musiała zainstalować program iTunes

poza tym nie widzę specjalnych korzyści posiadania ipoda czy iphona, smartfony pracujące na Androidzie albo Windowsie są o niebo praktyczniejsze pod względem oprogramowania

tak samo jeśli chodzi o odtwarzacze mp3

mam na myśli oczywiście sprzed dobrych firm, który w dodatku jest zwykle sporo tańszy od produktów Appla, no chyba że chodzi ci o lans, albo należysz do "wyznawców"...
      • swiecaca Re: Ipod (touch) a komputer z windows 24.03.14, 13:35
        wtopek napisał:
        > poza tym nie widzę specjalnych korzyści posiadania ipoda czy iphona, smartfony
        > pracujące na Androidzie albo Windowsie są o niebo praktyczniejsze pod względem
        > oprogramowania
        też tak uważam ale dziecko sobie wymarzyło (koleżeński lans niestety) i kasę urodzinową zebrało...
        a ten Itunes normalnie na windowsie czy linuxie będzie działał?
        • wtopek Re: Ipod (touch) a komputer z windows 24.03.14, 13:47
          itunes jest jest do ściągnięcia w wersji windowsowej
    • peggy_su Re: Ipod (touch) a komputer z windows 24.03.14, 14:15
      Ipod nie ma miejsca na kartę sim. Można korzystać z netu i ściągać gierki czy muzykę przez net o ile jest się w zasięgu Wifi. Nie da się dzwonić.
      • ichi51e Re: Ipod (touch) a komputer z windows 24.03.14, 14:54
        Nie da sie bo on chyba nawet nie ma mikrofonu wbudowanego (moj stary nie mial nie wiem moze to zmienili) - i nawet gadanie przez skype nie wchodzi w gre.
        Chyba bym jednak postawila na starszy model iphone'a jesli by cenowo bylo podobnie.
        • peggy_su Re: Ipod (touch) a komputer z windows 24.03.14, 15:03
          Mikrofon ma bo filmiki z dzwiękiem nagrywa.
    • maggi9 Re: Ipod (touch) a komputer z windows 24.03.14, 14:16
      Tak, ipod będzie działał z windowsem ale musisz mieć itunes. Itunes działa z windowsem.
      • feleedia Re: Ipod (touch) a komputer z windows 24.03.14, 20:39
        Przecież powyżej już jej wyjaśniono, czytasz wątki? Po co się wpisujesz niepotrzebnie?
        • k1k2 Re: Ipod (touch) a komputer z windows 24.03.14, 21:13
          hehe "uwielbiam" takie ematki-policjantki. co ci cholera szkodzi ze ktos sie wpisze z odpowiedzia? nawet jesli takowa juz padla wczesniej? przeciez dlugopisu ci nie wypisala smile
        • maggi9 Re: Ipod (touch) a komputer z windows 24.03.14, 21:19
          feleedia napisał(a):

> Przecież powyżej już jej wyjaśniono, czytasz wątki? Po co się wpisujesz niepotr
          > zebnie?

A Ty po co się wpisujesz niepotrzebne? big_grin

Jak zakładam wątek z pytaniem to wolę, żeby mi to potwierdziło więcej osób niż jedna. Zawsze jest bardziej wiarygodnie. No i jest to przydatne w przeciwieństwie do postów zwracających komuś uwagę. Co? Internetu od tego zabraknie? Transfer Ci się skończy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka