Dodaj do ulubionych

czerwone pesto

24.03.14, 18:25
do czego oprocz makaronu?
Obserwuj wątek
    • koronka2012 Re: czerwone pesto 24.03.14, 18:30
      Na grzanki stosuję.
    • rhaenyra Re: czerwone pesto 24.03.14, 18:30
      opiekanego pieczywa
      • verdana Re: czerwone pesto 24.03.14, 18:32
        Robię z nim gulasz.
      • aqua48 Re: czerwone pesto 24.03.14, 18:33
        Można nim posmarować rybę, kurczaka, lub warzywa przed zapieczeniem. Dodać do białego sera. Po rozmieszaniu z oliwą zrobić sos do sałaty. Lub wyżerać łyżeczką.
        • sueellen Re: czerwone pesto 24.03.14, 18:41
          juz jestem głodna...
    • gretchen184 Re: czerwone pesto 24.03.14, 18:45
      roladki z ciasta francuskiego, szynki parmeńskiej (albo zwykłej), sera żółtego i czerwonego pesto.pyszne i szybkie.
    • paul_ina Re: czerwone pesto 24.03.14, 21:41
      Obśliniłam się.
      Uwielbiam pesto, niekoniecznie swojej roboty, bo bardzo podchodzi mi Barilla i Agnesi.
    • maggi9 Re: czerwone pesto 24.03.14, 21:43
      Do kanapek.
      • myszomle Re: czerwone pesto 24.03.14, 22:22
        Zupa z czerwonym pesto.

---
        truskawkiwmilanowku.blox.pl/html
        najlepszepolskiefilmyiseriale.blox.pl/html
    • malgosiek2 Re: czerwone pesto 24.03.14, 22:48
      do ryby, mięsa jako marynaty.
    • beverly1985 Re: czerwone pesto 24.03.14, 23:12
      Do bakłazana.
    • marghe_72 Re: czerwone pesto 24.03.14, 23:27
      jeśli rozcieńczysz je nieco bardziej to powstanie z niego świetny dressing do sałat wszelakich

można nim posmarować ciasto na pizzę i zrobić zawijasy - tego typu miszmasz-marghe.blogspot.com/2011/02/pizzowe-slimaki.html

można dodać do kuskusu marghe.przepisy.net/kuskus-z-pesto-z-suszonych-pomidorow/
    • klamkas Re: czerwone pesto 24.03.14, 23:35
      Jako dressing.

Jako nadzienie do mięsa (smaruję mięso pesto, daję kawałek mozzarelli i zielsko (zwykle bazylię)) -głównie do drobiu.

Do kanapek - chlebek, biały ser, czerwone pesto (zielone równie dobre). Albo do zapiekanych - żółty ser + jakaś egzotyczna szynka + pesto). Albo rukola + szynka dojrzewająca + pesto.

Smaruję łososia i wrzucam do piekarnika. Albo podaję jako dodatek do ryby (jak borówkę do mięsa).

Dodaję odrobinkę do zup - kremu z białych warzyw, kremu z pomidorów ( w zależności od przypraw), ostatnio młoda dodała do szpinakowej i efekt był zaskakująco dobry.

Smaruję tosta.

Do tarty - smaruję ciasto pesto, na to kładę duszoną cebulę, bakłażany, cukinię, paprykę, posypuję parmezanem.
      • naturella Re: czerwone pesto 25.03.14, 07:29
        Uwielbiam czerwone pesto, właśnie Barilla i Agnesi. Używam do makaronów, a do marynowania mięsa kupuje za 5 zł w Lidlu (tamtych mi szkoda). Drób - filet z indyka albo z kurczaka smaruje pesto i pieke, bardzo dobry wychodzi, taki wilgotny i miękki. Zielone pesto tez sie nadaje.
    • joanna51 Re: czerwone pesto 25.03.14, 08:15
      Jako marynata do ryby w folii, miesa, dodatek do sosow, podklad na bagietke.
      Joanna
    • emily.1 Re: czerwone pesto 25.03.14, 08:37
      Dawno temu w lidlowej ulotce był przepis na łososia zapieczonego w sosie z czerwonego pesto i śmietany (nie pamiętam czy w przepisie była 12 czy 18- ale ja daję jaką akurat mam pod ręką). Szybkie i bardzo dobresmile Często też wymieniam łososia na inną rybę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka