Dodaj do ulubionych

Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini

26.03.14, 10:35
Bikini w KAŻDYM sklepie w mieście jest w komplecie. Nie ma mozliwościu zakupu stanika i majtek oddzielnie, ani "wymieszania par", ale ematka biuściasta i szczupła - potrzebuje duże miski i małe matki.

Zapytany wprost, żaden sprzedawca nie zgodził się na "wymieszanie" rozmiarów.
Obserwuj wątek
    • grave_digger Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 10:36
      Uszyć wink
      • melancho_lia Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 10:38
        Można jeszcze topless latać wink
    • melancho_lia Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 10:37
      A jest opcja np. zwężenia majtek?
      Ja kiedyś tak kupiłam- stanik dobry, gacie na wielkie dupsko. Krawcowa mi ładnie je zwęziła.
      • sueellen Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 10:43
        kostiumy są szyte z tego specyficznego rociągliwego materiału, który ocięty, przeszyty recznie zaraz się pruje.
        • aankaa Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 10:50
          kostiumy są szyte z tego specyficznego rozciągliwego materiału, który odcięty, przeszyty recznie zaraz się pruje.

1) gatki niesiesz do krawcowej, która ma overlock
          2) mierzysz się dokładnie i kupujesz (każdą część osobno) w necie (na lobby biuściastych jest info o sklepach)
    • tonik777 Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 10:40
      Nie uwzględniono wszystkich odpowiedzi. Na pewno w KAŻDYM sklepie? Jeśli tak to może trzeba pojechać gdzieś dalej i poszukać.
      • sueellen Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 10:42
        w kazdym, dalej nie ma jak jechac, albo koszt tej jazdy równałby sie dwóm kompletom bo by trzeba brac taksowkę.
    • gryzelda71 Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 10:41
      No jak mateczka malusią dupcie ma i wielki cyc, to kupić komplet z majtkami wiązanymi sznureczkami po boku i maksymalnie związać.
      • ichi51e Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 10:48
        Otoz to - ja tez kupuje te wiazane
      • madzioreck Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 11:10
        > No jak mateczka malusią dupcie ma i wielki cyc, to kupić komplet z majtkami wią
        > zanymi sznureczkami po boku i maksymalnie związać.

Numer z wiązaniem działa przy jednym rozmiarze za dużo, a nie trzech. Inaczej przód i tył się pomarszczy, bo są za szerokie, i mamy śliczny efekt pieluchy/wiszące na tyłku majtki.
        • gryzelda71 Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 12:19
          Jesli ma się taki rozrzut między górą, a dołem z definicji nie mierzy się w stroje sprzedawane jako komplet.
    • gaskama Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 10:43
      Generalnie obie opcje są głupie. Nie możesz kupić przy okazji będąc w innym mieście. Mam ten sam problem, mimo, że nie jestem jakoś mega szczupła ani mega biuściasta. W ubiegłym roku miałam po raz pierwszy taką sytuację, że pani w outlecie Schiesser sama zaproponowała zdekompletowanie kompletu. Dała górę większą a dół mniejszy.
      • sueellen Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 10:45
        > Generalnie obie opcje są głupie. Nie możesz kupić przy okazji będąc w innym mie
        > ście.

3 miesiace mineły, nie byłam "przy okazji" w innym miescie. Tzn byłam, ale wtedy nie było zupełnie okazaji do latania po centrach handlowych. Z reszta, prawdę powiedziawszy, jeszcze nigdy nie spotkałam się aby bikini można było kompletować osobno.
        • melancho_lia Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 10:47
          Ja kupuję osobno od lat. Inaczej nie dałoby rady (rozmiar w cyckach 38/40, rozmiar w biodrach 34...)
        • lisek.chytrusek Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 10:49
          Spotkałam się w Avocado. Kilka lat temu bez problemu kupiłam stanik z miseczką E i gacie S (ach, gdzie te piękne czasy gaci S smile ).
      • sueellen Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 10:46
        W ubiegłym roku miałam po raz pierwszy taką sytuację, że pani w outlec
        > ie Schiesser sama zaproponowała zdekompletowanie kompletu. Dała górę większą a
        > dół mniejszy.

Niestety, pytalam w 2 sklepach i mi w obu odmówiono uncertain
    • landora Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 10:47
      Kupić przez internet, w Brastopie albo Bravissimo.
    • snob_nad_snoby Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 10:50
      moja kolezanka chciała podmienic i przy kasie sprawdzili rozmiary wink
      dobra krawcowa zwęzi tak, ze nie będzie widać
      • sueellen Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 11:13
        ok, mam krawcowa koło domu, zapytam czy zwezi.
    • ga-ti Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 10:50
      Eeee, a nie lepiej (uczciwiej wink ) poszukać sklepu gdzie można oddzielnie kupić majtki i stanik? Jakieś sieciówki bieliźniane, np. Calzedonia, czy inne?
    • sylwiam_m Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 10:55
      W zeszłym roku w h&m i w croop mozna było kupić osobno. W sklepach z bielizną i w zwykłych , prywaciarskich sklepach odzieżowych oraz na bazarkach też można kupić osobno.
    • madzioreck Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 10:57
      W zestawach w rozmiarach konfekcyjnych razem z dużymi gaciami i dużymi miskami występuje tez duży obwód pod biustem. Nie lepiej zamówić przez net ze sklepu z normalną rozmiarówką, a choćby 2-3 rozmiary obok, dobrać górę w normalnej rozmiarówce bieliźnianej i dół osobno w odpowiednim rozmiarze?
      • sueellen Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 11:04
        Bikini, które biore pod uwagę jest wiązane na placach, więc z obwodem nie ma problemu. Gacie niby też wiązane, ale i tak rozmiar 46 jest kilka numerów za duży. Potrzebuję 38-40.
    • anika772 Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 11:00
      Kupuję oddzielnie, nawet niekoniecznie od kompletów. Mieszane też lubię.
      Żadna z Twoich opcji nie wchodzi w grę.
    • zielonakrufka88 Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 11:01
      ematka powinna dobrze sie pomierzyc i zamówic online Freye - dół osobno, góra osobno.
    • mejerewa Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 11:01
      Opcja C - umówić się z koleżanką, która ma odwrotny problem. Albo od razu kupić dwa komplety i odsprzedać drugi. Wbrew temu, co tu podajecie (czyli seksbomby z małym tyłeczkiem), większość kobiet w pewnym wieku ma odwrotne proporcje, czyli mały biust po ciążach i większe biodra i brzuch , też po ciążach smile
      • madzioreck Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 11:13
        Wbrew temu, co tu podajecie (czyli seksbomby
        > z małym tyłeczkiem), większość kobiet w pewnym wieku ma odwrotne proporcje, czy
        > li mały biust po ciążach i większe biodra i brzuch , też po ciążach smile

Gucio prawda. Większość kobiet w pewnym wieku ma najróżniejsze proporcje i jak ktoś ma wąskie biodra, to po ciąży gruszką nie zostanie, i jak ktoś ma duży biust, to po ciąży się mały nie robi.
      • edelstein Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 11:15
        Uff na szczescie nie mam tego problemu,by cyc byl mniejszy i jakos sie nie spotkalam w realu.Bikini kupuje w sieciowkach gdzie sprzedaja osobno gory,osobno doly.Np. H&M,New Yorker,primark.Nie wszystkie modele sa skrojone na duzy biust,ale z reguly znajduje cos dla siebie.
        -
        "Znasz mnie lepiej niż ja siebie? Widziałeś mnie na glebie?
        Znasz upadek i cierpienie? Znasz każde wydarzenie,
        Które miało wpływ na mnie? Znasz mnie lepiej niż ja klaunie?...
        Śmiejesz się,zgadnij,kto się będzie śmiał ostatni"
    • a1ma Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 11:02
      Odpowiedź na wszystkie Twoje problemy: INTERNET.
      Nie ma za co.
      • sueellen Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 11:07
        i tu jest problem - musiałabym sprowadzac z UK albo z Polski albo prosic kogos o kupowanie. Hiszpania pod tym względem jest mocno zacofana, bez hiszpanskiego dowodu tożsamości zakupy przez Internet to droga przez mękę. Nie wiem tez jak wygląda sprawa zwrotów i wymiany.
        • melmire Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 11:15
          Z ciekawosci - po co ci dokument tozsamosci? Nie mozna jak zwierze paypalem zaplacic? sklep przeciez wysle gdzie chcesz?
        • madzioreck A może 26.03.14, 11:22
          tu zajrzyj:
          www.curvaciones.com/
          Ponoć w Hiszpanii jest też Change of Scandinavia - powinni też mieć sklep internetowy.
        • agni71 Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 11:25
          Od kiedy to dowód tożsamości jest potrzebny do płacenia karta przez Internet?
          • sueellen Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 15:15
            No wymagany i to nie kazdy numer przejdzie. Ostatnim razem gdy kupowałam dla dziecka matę edukacyjnąprzez neta musiałam sobie numer wymyslić, bo za cholere nie wchodziło, godzinę zajęło mi przejście dalej do zapłaty.
        • landora Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 12:16
          No ale jaki to problem, zamówić z UK? Przesyłka nie jest droga, do Polski idzie max. tydzień.
    • run_away83 Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 11:06
      Zagłosowałam na opcję numer jeden i śpieszę dodać, że niepotrzebne elementy (za mały stanik i za duże majty) spieniężam na allegro/ebayu.

Ewentualnie daję sobie spokój z zakupami w stacjonarnych sklepach i kupuję bikini przez internet, w sklepie, w którym mogę dowolnie wybrać rozmiar góry i dołu.
    • adwarp Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 11:15
      nie ma w twoim mieście Intimissimi, bo u nich można kupić oddzielnie
      • madzioreck Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 11:23
        Duże miski w Intimissimi?
        • paskudek1 Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 12:41
          no jak to madzioreck, nie wiesz że oni znajda rozmiar dla KAŻDEJ kobiety smile
    • ina_nova Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 11:26
      kupić przez net?
    • bambzgrozja Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 11:42
      Ematka powyżej 25 roku życia powinna zrezygnować z bikini. Obleśnie wygląda ciało z cellulitem i rozstępami wciśnięte w bikini...
      • cosmetic.wipes Sueellen 26.03.14, 12:41
        kupuj kozuch, aby do ziemi bylbig_grin

Swoja droga, temat mnie zaciekawil. Moge prosic bambzgrozje o linki do zrodel, ktore twierdza, ze cellulit i rozstepy sa skorelowane z wiekiem.

> wciśnięte w bikini...

Blad logiczny - autorka szuka wlasciwego rozmiaru, wiec 'wcisnieta' nie bedzie.
      • paliwodaj Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 21:37
        > Ematka powyżej 25 roku życia powinna zrezygnować z bikini. Obleśnie wygląda cia
        > ło z cellulitem i rozstępami wciśnięte w bikini...
        uwierz mi niejedna 18 nie powienna sie pokazywac na plazy bez glugiego plaszcza i czapki i niejedna 45- latka zawstydzi 20-tke. Jezeli kobieta nie pracuje nad cialem staje sie ono oblesne w kazdym wieku
    • wuika Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 11:51
      Poprzymierzać i kupić w necie osobno gatki i osobno stanik. A najpierw - żeby było uczciwiej, poprosić sprzedawców, czy są w stanie zamówić pojedyncze sztuki, a nie tylko komplety. Skoro netowi umieją, to niech stacjonarni wysilą makówkę.
    • lilly_about Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 12:23
      Jak to nie ma możliwości wymieszania par? Zazwyczaj kupuję różne rozmiary
    • paskudek1 Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 12:40
      nie mogę zagłosować na żadną opcję bo zabrakło mi właściwej - idzie do sklepu gdzie staniki i majtki kupowac można ODDZIELNIE oraz dobiera się je do właściwych rozmiarów. Sa takowe sklepy, tylko niestety koszt kostiumu wydatnie wzrasta. Ba, mozna nawet - o zgrozo - kupic stanik z jednego modelu i majtki z innego, tak jak zrobiłam to ja smile
      • madzioreck Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 13:02
        No tyle w Hiszpanii chyba nie ma sklepów brafittingowych, do których można tak po pójść wink
        • paskudek1 Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 13:06
          w Polsce też kiedyś nie było, pamiętasz? A i do dziś wiele kobiet nie wie, że są.....
        • sueellen Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 15:12
          Może i są, ale mieszkam w małym nadmorskim kurorcie. Bikini tu po kokardę, ale wszystkie sparowane. Nie chce mi się jechać do Malagi do CH specjalnie po gacie i stanik. Kupiłam pod domem w sklepie przy plaży i zaniosłam gatki do krawcowej przecznicę dalej. Będą na popołudnie, więc jutro rano na plażę tongue_out
    • goodnightmoon Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 12:53
      Dla mnie żadna z tych opcji.
      Znalazłabym normalny sklep, gdzie części bikini są sprzedawane oddzielnie lub zamówiłabym online (z możliwością zwrotu) - też w takim, gdzie sprzedawane osobno.
    • peggy_su Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 15:30
      Kupić przez net smile
    • kota_marcowa Re: Co zrobiłaby ematka? O kupowaniu bikini 26.03.14, 15:52
      Ani jedno ani drugie.
      Od lat kupuję osobno, i proszę, w tej zacofanej Polsce nie ma z tym problemu tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka