Dodaj do ulubionych

Przyznać się, która głosowała na JKM? :P

25.05.14, 21:07
Kurde, partia tego oszołoma naprawdę wejdzie europarlamentu.
Obserwuj wątek
    • anika772 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:11
      Obstawiam że osoby w wieku 18-25 lat; jedynie młodość i cechujące ją buntowniczość oraz upodobanie do rewolucji ich usprawiedliwia.
      • andaba Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:30
        anika772 napisała:

> Obstawiam że osoby w wieku 18-25 lat; jedynie młodość i cechujące ją buntownicz
        > ość oraz upodobanie do rewolucji ich usprawiedliwia.

Myślisz?

U syna w szkole były jakieś niby-wybory, pytałam na kogo głosowali, na co odparł "połowa na Korwina, połowa na Palikota" na widok mojej miny parsknął śmiechem i dodał "niech się cieszą, że ich młodziaż popiera, wszyscy dla beki ich wybierali".
        Czyli jak zrozumiałam, pewnie w razie prawdziwych wyborów jednak decyzja byłaby inna.
        • anika772 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:32
          > Czyli jak zrozumiałam, pewnie w razie prawdziwych wyborów jednak decyzja byłaby
          > inna.

Obyś miała rację. Jednak dziś, w prawdziwych wyborach, Korwin Mikke dostał wcale nie tak mało głosów...
      • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:30
        a skąd wiecie, że młodzi?
        • anika772 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:32
          Nie wiem, intuicja mi mówi. Poczekam na szczegółowe analizy.
        • latarnia_umarlych Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:33
          bo mamy wielką nadzieję, że z korwinizmu się wyrasta
        • triss_merigold6 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:34
          Bo statystyczny zwolennik Korwina jest młodym bezrobotnym mężczyzną na utrzymaniu rodziców. O tyle komiczne, że w darwinistycznych warunkach jakie proponuje Korwin, tacy zostaliby zabici i zjedzeni w pierwszej kolejności.
          • latarnia_umarlych Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:35
            oraz wg jego logiki nie mieliby praw wyborczych
            • triss_merigold6 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:39
              To swoją drogą. Za to mieliby przymusowe przeszkolenie wojskowe, co mnie - z pokolenia, które bało się zasadniczej służby wojskowej jak ognia - dziko bawi.
      • anorektycznazdzira dlaczego młodzi 25.05.14, 23:33
        Dlaczego młodzi? Patrząc na nich mam podejrzenie graniczące z pewnością, że nie mają bladego pojęcia jaki Korwin ma program i całość poglądów. Nie mają w ogóle pojęcia o czimkolwiek programie i poglądach. Ponieważ jest cool i trendi miec w dupie i olewać, a poza tym nie ma czasu bo go zajmuje klapanie na fajsie, instagramie i robienie sobie selfii. Za to raz przypadkiem trafili na TiVi, jak korwin mówił, że to pogwałcenie wolności obywatelskiej żeby kazać ludziom jeździć w pasach a straż miejską trzeba rozwiązać razem z fotoradarami. Albo inne w tym stylu. I się spodobało.
    • triss_merigold6 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:11
      I będzie robić oborę.
      Czytam właśnie program Nowej Prawicy (zabrakło im kasy na redakcje tekstu i korektora?) i zastanawiam się jak można zagłosować tak samobójczo.
      • martishia7 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 23:49
        > I będzie robić oborę.

Bez przesady. Nigel Farage będzie już chyba z czwartą kadencję w Europaplamencie, a Unia od tego nie padła, a królowa nie pokraśniała na jagodach. Ot, taki koloryt lokalny. Nie jest tak, że takie rzeczy się nie zdarzają nigdzie na świecie. Taki koloryt.
        • cherry.coke Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 26.05.14, 00:03
          JKM nie zrobi zadnej obory, bo nie bedzie zapewne w stanie podlaczyc sie pod zadna frakcje, taki jest niepowtarzalny. A to prawie jak nie miec glosu. Cos tam bedzie trul, zadne media oprocz polskich tego nie zauwaza.
          • totorotot Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 26.05.14, 01:20
            Ważne, że nie w Polsce. Ja juz przejrzałam plan młodych: głosować na niego, żeby wywalic z PL. Jakby było głosowanie do parlamentu międzygalaktycznego z siedzibą w bardzo odległej galaktyce, też bym na niego w takich okolicznościach zagłosowała.
          • morekac Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 26.05.14, 08:49
            JKM nie zrobi zadnej obory, bo nie bedzie zapewne w stanie podlaczyc sie pod zadna frakcje, taki jest niepowtarzalny.
            Podłączy się gdzieś, spoko.
      • ruda_owca Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 26.05.14, 16:01
        Abstrahujac od realnosci i poziomu ogolnosci, to ktory to punkt sposrod tych pieciu sklonil cie do tego zastanawiania sie?
    • gazeta_mi_placi Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:12
      Nasza Kochana emigranteczka się chwaliła na innym wątku. Suellen. Łatwo narobić gó... w Polsce i spieprzyć gdzie indziej.
      • kol.3 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:16
        Zawsze twierdziłam że emigranci nie powinni mieć prawa głosu. Największych kretynów wybierają.
        • kropkacom Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:34
          Jak widać kij się zawsze znajdzie.
          • gazeta_mi_placi Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:53
            Jak ktoś się sam prosi i wręcz woła "kopnij mnie"?
            • kropkacom Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:55
              A może sobie jaja nawet robi tongue_out
      • latarnia_umarlych Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:20

> Nasza Kochana emigranteczka się chwaliła na innym wątku. Suellen.

Nie wierzę.
        • gazeta_mi_placi Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:20
          Serio, udzieliła się na innym wątku, nie wiem czy nie wykasowanym, ale chyba dość dużo ludzi widziało jej wpis więc potwierdzi.
          • triss_merigold6 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:22
            O nie wiedziałam... cóż... hm...
            • nangaparbat3 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:24
              Widziałam, sądzilam, że żartuje.
              • triss_merigold6 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:28
                Dlaczego, przecież nigdy nie była miszczem intelektu.
                • gazeta_mi_placi Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:33
                  To jakim cudem skończyła "dwie prestiżowe uczelnie", jedną w Warszawie, drugą albo też gdzieś w Polsce albo za granicą z wyróżnieniem i teraz robi karierę w tajemniczej branży gdzie nawet po macierzyńskim proponują jej awanse i podwyżki?
                  • kropkacom Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:39
                    No ale to dzięki niej samej taki wynik? big_grin No ludzie...
                    • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:44
                      Nie samej, nie samej
                      ale co trzeba mieć w głowie, żeby głosować na tego oszołomasa?
                      to tak jakby czarny zagłosował na rasistę
                      albo Żyd na faszystę
                      • kropkacom Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:50
                        No ja wiem, ale histeria jakby to dzięki niej weszli do parlamentu. Już nawet emigranci oberwali big_grin Przyjdą konkretne wyniki to dowiemy się kto na partię tego pana głosował.
                        • gazeta_mi_placi Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:52
                          Odpowiedziałam tylko do tematu wątku, nic więcej.
                          • kropkacom Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:54
                            Tia... Siejesz burzę jak zwykle.
                          • kosheen4 [...] 25.05.14, 22:15
                            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                            • sueellen Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 22:25
                              a ja nie, bo mam niezłą polewkę big_grinbig_grin Prosze NICZEGO nie kasowac!
                            • gazeta_mi_placi Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 26.05.14, 07:53
                              Nie rozumiem o co Ci chodzi, wiele wątków zbacza z tematu i nie są usuwane ani nikt się ich nie czepia, a ludzi faktycznie może ciekawić, że osoba głosująca na JKM to nie jakaś matka po podstawówce opiekująca się kilkorgiem dzieci tylko osoba która chwali się na forum (nie wyciągam tego ani z jej bloga ani z innych for tylko samej E-mamy) ukończeniem dwóch prestiżowych uczelni i karierą zawodową.
                              • kosheen4 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 26.05.14, 10:04
                                gazeta_mi_placi napisała:

> Nie rozumiem o co Ci chodzi,

już ty dobrze wiesz o co mi chodzi, mąciwodo.
                        • sueellen Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 22:11
                          No zaraz się dowiem, że przeważył głos emigrantów z Hiszpanii big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                    • sueellen Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 22:27
                      Pewnie, że dzięki mnie! w dodatku wynik unieważnią, bo cisze wyborczą przerwałam!
                  • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:40
                    bo przebojowość w życiu zawodowym nie musi przekładać się na przebojowość w życiu osobistym
                    a bo to jedna co karierę robi i uniwersytety pokończyła w domu daje sobą pomiatać i toleruje różne takie?
                    bicz pliz
                  • przystanek_tramwajowy Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:40

> To jakim cudem skończyła "dwie prestiżowe uczelnie", jedną w Warszawie, drugą a
                    > lbo też gdzieś w Polsce albo za granicą z wyróżnieniem i teraz robi karierę w t
                    > ajemniczej branży gdzie nawet po macierzyńskim proponują jej awanse i podwyżki?

Żartujesz? Dla mnie ona raczej wygląda na osóbkę, co po maturze zdanej w prowincjonalnej dziurze wyrwała się w szeroki świat i udało jej się dochrapać stanowiska pomocy biurowej. Reszta to bajeczki wymyślone na potrzeby forum.
                    • gazeta_mi_placi Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:58
                      W sumie też tak myślę.
                  • kosheen4 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:52

> To jakim cudem skończyła "dwie prestiżowe uczelnie", jedną w Warszawie, drugą a
                    > lbo też gdzieś w Polsce albo za granicą z wyróżnieniem i teraz robi karierę w t
                    > ajemniczej branży gdzie nawet po macierzyńskim proponują jej awanse i podwyżki?

czy ktoś mógłby wykasować ten fragment wątku, w którym gnideta-mi-płaci manipuluje rozmową w kierunku szczucia jednej z forumek?
                    • misterni Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:58
                      Popieram wniosek Kosheen
                      • sueellen Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 22:49
                        a ja nie. Dawno się tak nie ubawiłam big_grinbig_grinbig_grin
                        • gazeta_mi_placi Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 26.05.14, 07:54
                          Dziękuję zwłaszcza że regulaminu nie łamię, a na forum kobiet mimo posiadania dzieci najczęściej pracujących zawodowo, wykształconych osobę głosującą na JKM powinno się potraktować na równi z Jolką Paczką.
                  • totorotot Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 22:43
                    Ja skończyłam trzy prestiżowe uczelnie a wczoraj dzwonił do mnie Obama, żebym przeprowadziła remont białego domu-przemalowala go na różowo.
                    Już, już, bym przyjęła ofertę, ale przebił ją jakoś genio rerau z nasa, który ustawił mi na poniedziałek lot na urana, gdzie miałabym nadzorować budowę wodociągów. Wynegocjowalam wyższy wychowawczy i możliwość zabrania ze sobą męża i dzieci. No i właśnie się pakuje, tylko pociąg nie chce mi się zmieścić do walizki, mimo że upycham kolanem, w czym pomaga mi mój kuzyn brad pitt i jego laska, taka bardzo chuda i ich ośmioro dzieci też siedzi na tej walizce...
                    • antyk-acap Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 26.05.14, 09:19
                      Leża i kwicza. Czy ktoś mógłby przykleić ten post? Please......
          • latarnia_umarlych Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:30
            Nie znalazłam nic takiego (szybki risercz...), zresztą jakoś mi to nie pasuje do innych jej wypowiedzi odnośnie k-m.
            Poczekam na dementi, takie oskarżenie każdego może zaboleć. suspicious
            • gazeta_mi_placi Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:34
              Zapytaj moderatorów, być może skasowali wątek ze względu na ciszę wyborczą.
              • latarnia_umarlych Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:37
                Mogło tak być, bo inne forumki pamiętają taką wypowiedź. Ale nie jestem aż tak ciekawa wink
            • przystanek_tramwajowy Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:41
              Potwierdzam - też pamiętam ten jej wpis.
              • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:45
                a co napisała?
                tak z ciekawości?
                • triss_merigold6 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:50
                  Luz. Meduzy od 650 milionów lat żyją bez mózgu więc i wyborcy JKM dadzą radę.
                  • attiya Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:53
                    no faktbig_grin naczelna meduza kazała głosować, to meduziątka tak uczyniły, w końcu nie mają mózgów więc nie wiedziały co czynią suspicious
                  • karola1008 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 26.05.14, 13:18
                    triss_merigold6 napisała:

> Luz. Meduzy od 650 milionów lat żyją bez mózgu
                    Ale meduzy nie mają czynnego prawa wyborczego, do cholery!
                • sueellen Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 22:51
                  Napisałam, że zrobiłam Wam psikusa i zagłosowałam na JKM smile
            • nangaparbat3 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 22:03
              zresztą jakoś mi to nie pasuje d
              > o innych jej wypowiedzi odnośnie k-m.

Więc piszę, że czytalam jej wpis i pomyslalam, że zartuje. A tu zaraz piekło jakieś sad
        • sueellen Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 22:08
          > > Nasza Kochana emigranteczka się chwaliła na innym wątku. Suellen.
          >
          > Nie wierzę.

Ja też nie wierzę. Niektórzy to łykają kity jak foka śledzie tongue_out Będzie wesoło. Mnóstwo ludzi głosowało dla jaj. PE nie ma aż tak wielkiej władzy. Generalnie jest to instytucja, której zadaniem jest generowanie kosztów.
          • nangaparbat3 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 22:18
            Myślalam, ze żartujesz na forum. Żarty podczas rzeczywistego glosowania jednak mnie przerastają.
            • sueellen Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 22:40
              Gdyby to było głosowanie do polskiego parlamentu, to faktycznie byłby problem, ale do europejskiego... naprawdę nie ma się czym przejmowac. To organ przede wszystkim doradczy i sam właściwie nic nie może. Moim zdaniem powienien zostać zlikwidowany.
              • nangaparbat3 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 22:50
                Jasne, po co za duzo gadać, rozważać, dyskutować. Wysłać błazna, niech figluje, a potem zlikwidować.
                • sueellen Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 22:55
                  Ale PE naprawdę jest nazywany cyrkiem obwoźnym - nie ja to wymyśliłam. Widać obywatele Polski i innych państw wzięli to dosłownie smile
                • morekac Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 26.05.14, 08:48
                  . Wysłać błazna, niech figluje,
                  > a potem zlikwidować.
                  A to nie JKM zamierzał wysadzać? Przecież jedzie tam wyłącznie w celu likwidacji (może i samo)...
                  • sueellen Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 26.05.14, 09:42
                    Tak? No to dobrze!
      • naomi19 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 26.05.14, 00:14
        . Suellen.W ogóle nie jestem zaskoczona. Brakuje jeszcze moofki i innych podobnego typu. Ematka za KM!!! Takie elyty z was...
    • latarnia_umarlych Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:12
      Wiem, załamka.
      Pocieszam się tylko tym, że może teraz zbuntowana młodzież zobaczy, kogo wybrała i nastąpi otrzeźwienie.
      Na przykład któż podejrzewał, że taka Pawłowicz okaże się tak wstrząsającym bytem? A tak - cała Polska wie.
    • kosheen4 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:13
      misterni napisała:

> Kurde, partia tego oszołoma naprawdę wejdzie europarlamentu.
      no nawet nie gadaj
      https://media.celinaryden.se/2013/11/133797222737858.jpg

mnie tu interesuje z krakowskiej perspektywy wynik referendum, zwłaszcza pytanie o igrzyska olimpijskie - idę szukać info.
      • gazeta_mi_placi Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:16
        Nie będzie olimpiady, będzie cała reszta smile
        • andaba Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:19
          Gazeta, weź przestań, metro też???
          Przecież my dożyjemy jedynie permanentnych wykopków (czy wykopek?), a nie metra...
          Że nie wspomnę o kosztach.
          • gazeta_mi_placi Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:21
            Chodziło mi o same wyniki.
    • a1ma Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:15
      Każda kobieta, ktora na niego głosowała powinna od razu założyć burke i zwrócić państwu koszt własnego wykształcenia - wszak zbędnego zupełnie kobietom.
      Facetów głosujących na tego oszoloma jeszcze moge zrozumieć, ale kobiety - za nic.
    • bramstenga Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:17
      Ha ha, a ja się bardzo cieszę - a wynik Palikociarni dopełnił radości.
      • vilez Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:31
        Możesz dojasnić? Bo ja mam dzis zły dzień ew czytaniu i niechę Cię źle ocenić z własnej winy wink
        • latarnia_umarlych Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:42
          idealistka big_grin
    • lauren6 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:18
      Młode pokolenie zagłosowało.

Żal peel.
      • triss_merigold6 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:25
        Młode pokolenie wykazało brak mózgu, bo połączenie państwa autorytarnego z darwinistycznym to jakiś niepojęty kosmos (autorytarne reżimy preferowały silną ingerencję w gospodarkę). Oznacza to, że młode pokolenie w pełni zasługuje na status wiecznych bezpłatnych stażystów.
        • lauren6 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:34
          Kosmosem dla mnie jest to, że JKM ma olbrzymie poparcie również wśród młodych kobiet.

Podziękujmy kolejnym rządom akceptujących kato-oszołomów szwędających się po szkołach i od lat sączących w młodych ludzi nienawiść do wszystkich. Akceptując wszechobecność kleru wychowaliśmy pokolenie o poglądach skrajnie prawicowych, co więcej, pokolenie młodych kobiet, które nie mają szacunku do samych siebie.
          • triss_merigold6 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:38
            Szczerze wątpię czy istnieje korelacja między obecnością kleru w szkołach i katechezy, a poparcie dla JKM.
            • vilez Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:44
              Jest. Poczytaj prawackie fora- to kombinacja szczególnej "wiary, libertarianizmu i neliberalizmu. Zrozumiec sie tego nei da, ale to jest fakt.
              Kamyczek to Twego ogródka - szczeóglne wzięcie ma wśród...rekonstruktorów.
              • triss_merigold6 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:49
                Bitch pliz, znam teoretyczne i ideologiczne założenia różnych ruchów i obecnie u większości to się kupy nie trzyma. Nigdy nie interesowałam się poglądami politycznymi rekonstruktorów, nie rozmawiamy na imprezach w klimacie XVII-XVIII w. o polityce.
              • cherry.coke Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 22:03
                Ooo rekonstrukcja kocha Korwina. I Ziemkiewicza.
                Ja bym to wiazala mniej z religia w szkolach, a bardziej z rozwarstwianiem spoleczenstwa, grodzeniem, checia posiadania broni. Meksyk taki, i kazdej plotce sie wydaje, ze jest facetem z jajami jak melony.
                • anulka.p Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 22:15
                  >a bardziej z rozwarstwianiem spol eczenstwa, grodzeniem, checia posiadania broni

Coś w tym jest.
              • lauren6 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 22:06
                To jest pokolenie wychowane w czasach gdy rzady przejely partie prawicowe, a poglady lewicowe staly sie obciachem. Mlodosc ma to do siebie, ze musi byc bardziej radykalna od rodzicow. Tym sposibem masz pokolenie dla ktorego Tusk i Kaczynski to komuchy, a pozbawienie kobiet ich praw to rzecz naturalna. Ciekawe kto tym dzieciakom wtaczal w szkole pogarde dla praw kobiet.
                • triss_merigold6 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 22:10
                  W szkole zapewne nikt, bo uczy ich jednak pokolenie obecnych 35+ latków. Szkoła nie jest jedynym ani głównym miejscem nabywania poglądów politycznych.
                  • lauren6 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 22:31
                    Oczywiscie, ze szkola nie jest jedynym zrodlem pogladow mlodych ludzi. Mamy hejt dla wszelkiej innosci saczony na lekcjach religii i akceptowany przez dyrekcje szkol. Do tego wieloletnie rzady prawicy, wiec poglady neoliberalne staly sie akceptowalna norma. Do tego dodajmy rozwiniete ruchy narodowe i posuche jesli chodzi o inne organizacje dla mlodziezy. Dzieki temu wszystkiemu mlodziez ma mix pogladow, o ktorym pisze vilez.
                • woman_in_love siostry boromeuszki niechybnie i im podobne 25.05.14, 22:11

• anorektycznazdzira Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 23:25
          > Młode pokolenie (...)
          > Oznacza to, że młode pokolenie w pełni zasługuje na status wiecznych bezpłatnych stażystów.
          Boskie big_grinbig_grin
    • misterni Kurde, on liczył na jeszcze wyższy wynik :O 25.05.14, 21:19

• nangaparbat3 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:25
      Taki sam chwilowy sukces jak palikota, spoko.
    • vilez Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:29
      Ja pytam: kto ich napompował?
    • minerallna Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:32
      A czym niby NP różni się od innych partii? Chyba tylko konsekwencją poglądów.
      Może tylko z nimi będzie weselej.
    • mid.week Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:33
      OJP... co trzeba mieć w głowie żeby na niego głosować...?
      • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:37
        Może faceci głosowali na tego oszołoma, ale kobiety? Serio jest jakaś taka głupia picz?
        • kukaszkaa Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 26.05.14, 07:22
          Ta od polerowania zbroi mogła spokojnie głosować.
      • anulka.p Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:45
        No cóż, nie byłoby partii o której tyle by nie pisano, mówiono, zajmowano w mediach. Na gazeta.pl chociażby codziennie pojawiał się JKK. Słyszałam róźne spiskowe teorie - dlaczego tak. Ze chodzio o zabranie paru punktów pisowi, że coś tam.
        Dla mnie nikt o zdrowych zmysłach nie zagłosuje na JKK i jego gromadkę. No ale społeczeństwo nie składa się z ludzi tylko o zdrowych zmysłach przecież.
        Z drugiej strony przestańcie z samobiczowaniem, że NAS skompromituje itd. Nie takie oszołomy i osobniki ą w tym Europarlamecie też. We Francji teraz WYGRAŁA skrajnie prawicowa, faszyzująca partia Le Pena, i to jest powód do wstydu naprawdę.
        • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:53
          > We Francji teraz WYGRAŁA
          > skrajnie prawicowa, faszyzująca partia Le Pena, i to jest powód do wstydu napr
          > awdę.

To było do przewidzenia, po tym jak wcześniej Front Narodowy Marine Le Pen był wybierany przez ludzi w wyborach samorządowych w różnych miastach.

• frania.mania Re: JA głosowałam na JKM 27.05.14, 09:20
        mid.week napisała:

> OJP... co trzeba mieć w głowie żeby na niego głosować...?

mózg, którego tobie brakuje!

mam 35 lat, męża i dwoje dzieci, mam stałą prace. Milo mi, że nazywają mnie młodzieżą.
        Nigdy nie głosowałam na palikota ( zawsze PIS) i bardzo się cieszę ze dostał tak mało głosów.
        Wreszcie skończą się tematy związków partnerskich, parad równości lesbijek i pedałów.
        Tak tak "tolerancyjne" matki! Siejecie propagandę, jesteście otumanione TV! tyle w temacie!
        • aneta-skarpeta Re: JA głosowałam na JKM 27.05.14, 09:37
          mam 35 lat, męża i dwoje dzieci, mam stałą prace. Milo mi, że nazywają mnie młodzieżą.

bardzo mi przykro, nikt Cię nie nazywa młodzieżą. Jeśli ktos pisze, ze na Korwina głosuje młodzież to oznacza, że w WIĘKSZOŚCI to młodzież, a nie że wszyscy

każda partia ma swój elektorat, co nie zmienia faktu, że czasem trafią sie wyborcy spoza danej grupy
          • jakw Re: JA głosowałam na JKM 27.05.14, 16:39
            aneta-skarpeta napisała:

> mam 35 lat, męża i dwoje dzieci, mam stałą prace. Milo mi, że nazywają mnie
            > młodzieżą.

>
            > bardzo mi przykro, nikt Cię nie nazywa młodzieżą. Jeśli ktos pisze, ze na Korwi
            > na głosuje młodzież to oznacza, że w WIĘKSZOŚCI to młodzież, a nie że wszyscy
            >
            > każda partia ma swój elektorat, co nie zmienia faktu, że czasem trafią sie wybo
            > rcy spoza danej grupy
            Obawiam się, że wyborcy spoza danej grupy "statystycznych wyborców" głosujących na jakąś partię są zwykle większością. To, że "niemal połowa wyborców Korwina jest w wieku 18-25" tak naprawdę oznacza, że przeszło połowa jest starsza niż te 25 lat.
            • aneta-skarpeta Re: JA głosowałam na JKM 27.05.14, 16:53
              o rany

i znowu tłumaczyc rzeczy oczywiste

odnosiłam sie do słów " mam 35 lat.Milo mi, że nazywają mnie młodzieżą"

a przecież nikt jej tak nie nazywa

Korwin ma najwieksze poparcie w przedziale 18-25 lat, ale nie oznacza to, że druga połowa to przedział 25-35 ( w tym przedziale głosowało 30%) itd itd

tylko ta druga połowa rozchodzi się na ludzi w kazdym wieku

wiec najwieksza grupą która na niego głosuje to młodzież
              • jakw Re: JA głosowałam na JKM 27.05.14, 18:15
                aneta-skarpeta napisała:
                >
                > tylko ta druga połowa rozchodzi się na ludzi w kazdym wieku
                Nie w kazdym - powyżej 25 lat.
                > wiec najwieksza grupą która na niego głosuje to młodzież
                Największą grupą, która na niego głosuje, są ludzie w wieku powyżej 25 lat.
                Osobiście bardzo nie lubię tych powyborczych statystyk. Bo potem wychodzi z tego stwierdzenie "młodzi głosowali na JKM". A tymczasem większość młodych pewnie i tak na te wbory nie poszła. A na JKM nie zagłosowała nawet 1/3 tych młodych co poszli do wyborów.
                • aneta-skarpeta Re: JA głosowałam na JKM 27.05.14, 21:01
                  > Największą grupą, która na niego głosuje, są ludzie w wieku powyżej 25 lat.

na boga, przestań się ośmieszać
        • misterni Re: JA głosowałam na JKM 27.05.14, 17:44
          frania.mania napisał(a):

Tak tak "tolerancyjne" matki! Siejecie propagandę, jesteście otumanione TV! tyle w temacie!

Tak, tak, bez TV ani rusz. Nie ma szans, żeby w sferach światopoglądowych dojść za pomocą swojego rozumu do innych wniosków niż frania.mania. big_grin
          Zastanawiam się, skąd u korwinistów tyle pychy, że uważają swoje racje za jedyne właściwe.
    • moonshana Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:37
      a ja go kiedyś szanowałam... albo byłam niedoinformowana, albo on zgłupiał dopiero na starość.
      teraz na niektóre wypowiedzi wtrąciłabym go do lochu. i żryć nie dała.
    • vilez Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:39
      A widzieliście wyniki we Francji?
      Sukces Frontu Narodowego Le Pen

ojp ojp ojp!
      • triss_merigold6 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:40
        To akurat absolutnie nie dziwi, chyba Francuzów męczą ich islamscy współmieszkańcy.
        • vilez Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:52
          Mnie to jednak zszokowało- procent.
          • triss_merigold6 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:53
            Szokująco wysoki to mają odsetek wyznawców Allaha na przedmieściach dużych miast.
            • gazeta_mi_placi Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:57
              Po prostu są tolerancyjnym krajem, ciekawym bo multikulturowym, nie to co nudna nietolerancyjna monokulturowa Polska.
            • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:59
              Pojawiły się pierwsze informacje, że w UK również zwyciężyła narodówka.
              Nie dziwi mnie ten trend.
              • gazeta_mi_placi Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 26.05.14, 07:57
                A mnie dziwi, serio. W kraju tak tolerancyjnym, tak pokojowo i przyjaźnie nastawionym na emigrantów, bez rasizmu itp. wygrywa narodówka? Poważnie piszesz?
      • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:42
        vilez napisała:

> A widzieliście wyniki we Francji?
        > Sukces Frontu Narodowego Le Pen
        >
        > ojp ojp ojp!

No widziałam.
        Francuzi mają dość roszczeniowych, niebezpiecznych muzułmanów, trochę późno się obudzili, ale dobrze, że w ogóle.
    • oqoq74 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:40
      No cóż. Widocznie jego elektorat się zmobilizował. Całkowicie nie po drodze mi z jego poglądami.

Przykre, że tak mało ludzi w ogóle poszło głosować.
      • verdana Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:43
        Bardzo jestem ciekawa, czy wynik utrzyma sie do jutra. Bo przecież te wyniki są zliczane na podstawie tego, co mówią ludzie ankieterom przed lokalem wyborczym. Ja szacuję, choć mogę sie mylić, niewielką przewagę Pis i spadek JKM o jakieś 2 %, po podliczeniu głosów.
        • nangaparbat3 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 22:16
          Bardzo prawdopodobne. Jeszcze może dodadzą SLD, kosztem PO.
          • marychna31 Myslę, ze niestety będzie w druga stronę 25.05.14, 23:00
            Rzeczywiście to mogą dostać więcej bo ludzie się wstydzą tego, że na niego głosowali - tak jak na PIS. Dlatego Pis tez jest zawsze nieoszacowany w sondażach.
            I tak to zidiociały staruch trafi na salony.
    • iziula1 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:42
      Jak go widzę i słyszę w TV to rozumiem dlaczego nasze ssaki naczelne rzucają odchodami w innych. tongue_out
    • maslova Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 21:49
      Nie wiem czemu, ale mam wrażenie, że misiu-1 mógł maczać w tym palce wink
    • feleedia postympówki w szoku 25.05.14, 21:57
      Na czele z formową naukawczynią z doktoratem w dekodowaniu i maryśką31 z kijem w dooopie big_grin

Europa olała lewactwo i politpop. FN zwycięża we Francji, w Niemczech neonazi
      • triss_merigold6 Re: postympówki w szoku 25.05.14, 21:59
        Vilez nie ma doktoratu.
      • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: postympówki w szoku 25.05.14, 22:00
        Niemcy tez? Wszyscy mają dość multi-kulti?
        Rosia się zapłacze.
        • kropkacom Re: postympówki w szoku 25.05.14, 22:03
          Zapewne ci którzy mają dość poszli do urn. Negatywna kampania wyborcza jest zawsze skuteczna tongue_out Trudno mówić wszyscy przy tak niskiej frekwencji.
          • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: postympówki w szoku 25.05.14, 22:06
            ok, bez kwantyfikatorów
        • riki_i Re: postympówki w szoku 26.05.14, 01:36
          wyznawczyni_wielkiego_czerwia napisała:

> Niemcy tez? Wszyscy mają dość multi-kulti?
          > Rosia się zapłacze.

Hahaha, ciekawe jak wytłumaczy wyniki w UK. Przecież wciskała tutaj z uporem, że wszyscy na Wyspach tak jak ona kochają mieć za sąsiadów Pakoli, Cyganów i Murzynerię. A tu, pacz Pani, wyszedł lekki surprajz, no i ten wstrętny Farage na przedzie. No i jak kochają, skoro nie kochają? wink
          • antyk-acap Re: postympówki w szoku 26.05.14, 09:50
            OK. Zatem jeśli będzie wojna z Rosją to nie uciekniesz do UK? Po co denerwować Angoli?
      • feleedia Re: postympówki w szoku 25.05.14, 22:01
        w Niemczech AfD wchodzi, podobnie Syriza w Grecji, w UK UKIP prawie podwaja liczbe mandatów.

Idą cięzkie czasy dla zmywaków big_grin
        • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: postympówki w szoku 25.05.14, 22:03
          a tam zmywaków
          przecież wiadomo kogo wszyscy mają dość
          • feleedia Re: postympówki w szoku 25.05.14, 22:11
            Chapatti lova ?
      • marychna31 wow! mam psychofana! 25.05.14, 23:02
        Jeszcze się w ogóle w temacie nie wypowiedziałam a wielbiciel już antycypował.
        Uwielbiam te twoje mizoginistyczne pierdysmile
    • sueellen Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 22:02
      Ja, na forum ematka głosowałam big_grin - bedzie niezła komedia.

Nie wałnujties, Parlament europejski to i tak cyrk objazdowy, JKM tam pasuje idealnie big_grin
      • mama303 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 22:14
        sueellen napisała:

> Nie wałnujties, Parlament europejski to i tak cyrk objazdowy, JKM tam pasuje id
        > ealnie big_grin

Weź przestań, wstyd jak beret. Oszołoma wysłac w świat.
        • sueellen Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 22:31
          większośc krajów wyslała swoje lokalne oszołomy. Polska nie odstaje od normy. Luzik.
          • antyk-acap Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 26.05.14, 10:29
            Czyli podczas kryzysu na Ukrainie bronił na cyrk objazdowy?
            • sueellen Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 26.05.14, 12:23
              o czym mówisz, przepraszam? PE nas bronił big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin???? A to PE ma jakąś władze w UE???
              Poczytaj sobie o kompetencjach Parlamentu Europejskiego.
              • sueellen Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 26.05.14, 12:24
                i pewnie jak łypnie złym okiem na Rosję, ta od razu się go wystraszy big_grin
                • antyk-acap Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 26.05.14, 12:29
                  A sankcje?
                  • sueellen Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 26.05.14, 14:31
                    antyk-acap napisał:

> A sankcje?

Pozajączkowało Ci sie z Rada UE big_grin

ale nie przejmuj się, 90% ematek nie ma pojęcia o instytucjach UE i ich kompetencjach.
    • heca7 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 22:16
      Żeby nie było. W ogóle dziś nie poszłam głosować tongue_out
      • nangaparbat3 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 22:22
        heca7 napisała:

> W ogóle dziś nie poszłam głosować tongue_out

Nie ma sie czym chwalić tongue_out
        • vilez Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 22:53
          Bo ja wiem...nie było na kogo. Może wreszcie dosc głosowania na "mniejsze zło"? Żeby ten szantaż nie trwał ad infinitum.
          • triss_merigold6 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 22:58
            Miałam faworyta, ale on kandydował z list Ruchu Palikota, no trudno żebym głosowała na ugrupowanie, które wystawiło Kazię Szczukę, bez przesady.
            • lauren6 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 26.05.14, 07:31
              Palikot popłynął. W poprzednich wyborach wystawił całkiem niezły zestaw kandydatów. Teraz chciał jeszcze więcej, więc bez sensu postawił na niesprawdzone dinozaury polskiej sceny politycznej. Jeśli się dziwi, że przegrał niech spojrzy na tego spasionego chomika Piskorskiego, który stał za nim gdy odczytywali wyniki. To był właśnie mój głos, który poszedł na inną partię.
              • triss_merigold6 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 26.05.14, 08:51
                O tak, widok autora tunelu wzdłuż rzeki też mnie odrzucił. A może niesłusznie, bo może warto było głosować na szczęściarza, który majątek zgromadził grając w kasynie i sprzedając antyki po babci. tongue_out
          • nangaparbat3 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 26.05.14, 07:39
            Od lat nie ma na kogo. Od lat wybieram mniejsze, czy najmniejsze zło. Ale miedzy nimi naprawdę są rożnice, chyba że nie ma dla kogoś znaczenia, czy ma PO, PIS czy KNP.
            Poza tym są jeszcze konkretni ludzie - u nas na przyklad Zdrojewski, wyjątkowo solidna firma.
            • vilez Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 26.05.14, 08:36
              Jasne. Ale takie głosowanie na "mniejsze zło" może być słuszne jako awaryjne. U nas zaś przerodziło się w stałą praktykę. Taka ustalona praktyka to kanał i zjazd w dół- utrwala się tylko establishment. Ludzie mają tego dość i zaczynają rzeczywiście reagowac jak na cyrk. I się zabawiają.
              Teraz będa szlochy pt: słaba frekwencja i głupie ludzie. Niech się tak bawią w te miałkie szlochy, a peron będzie im odjeżdżał coraz szybciej.
        • heca7 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 22:57
          Cóż kiedy żaden kandydat mnie nie zachwycił uncertain Miałam się zmuszać i strzelać na oślep?
          • gazeta_mi_placi Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 26.05.14, 07:59
            Lepsze zło wybrać Kochana, lepsze zło sad
    • raszefka Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 22:24
      No ja na ten przykład.

• wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 22:26
        raszefka napisała:

> No ja na ten przykład.
        >

Serio?
        Dlaczego? Chciałabyś oddać swoje prawo do kształcenia się i głosowania i przejść pod opiekę mądrzejszego mężczyzny? Czy spodobał ci się tekst JKM o gwałtach, że każda kobieta troszkę lubi?
        • sueellen Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 22:32
          może jest fanką 50 twarzy Greya?
          • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 22:45
            ciebie nie pytam, ty byś na pierwsze majtki z brzegu poleciała tongue_out
        • riki_i Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 26.05.14, 01:38
          w_w_c , możesz przejść pod moją opiekę. ja rzadko gwałcę wink
      • anika772 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 22:27
        Czy jesteś w grupie wiekowej 18-25?
        • triss_merigold6 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 22:28
          + na utrzymaniu rodziców
    • anorektycznazdzira Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 22:39
      Jeszcze na łeb nie upadłam.
      • sarah_black38 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 22:59
        JKM i jego ugrupowanie to taka nowość jak niegdyś p. Palikot i ruch. Ci drudzy odpadli w tych wyborach i mają niewielkie szanse w następnych. Takie egzotyczne ugrupowania mają krótki żywot, bo ludzie zobaczą, że sobą niewiele reprezentują ( chodzi mi oczywiście o program i ewentualne rządy) i odchodzą w polityczny niebyt. Szkoda, że taki JKM wiochy nam narobi w Europie. Na partię tego pana głosowali raczej młodzi ludzie. W szkole była akcja ,,Młodzi głosują", zdecydowanie zwyciężył...
        • sueellen Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 23:06
          > JKM i jego ugrupowanie to taka nowość jak niegdyś p. Palikot i ruch.

jaka nowość? Od czasów dzieciństwa go pamiętam, on zawsze na prezydenta kandydował .
          • sarah_black38 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 23:12
            sueellen napisała:

> > JKM i jego ugrupowanie to taka nowość jak niegdyś p. Palikot i ruch.
            >
            > jaka nowość? Od czasów dzieciństwa go pamiętam, on zawsze na prezydenta kandydo
            > wał .

Dla mnie też nie, ale dla młodych tak. Ja gościa pamiętam jak kiedyś był w naszym parlamencie. Raz mu się zdarzyło tongue_out Natomiast wśród młodych to świeżynka, wiem, bo rozmawiałam z licealistami w zeszłym tygodniu.
            • sueellen Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 23:18
              Nie wierzę, przecież gościu kandydował i w 2000 i chyba w 2005 czy kiedy tam te wybory były.. w ostatnich nie pamiętam, ale generalnie co wybory sie reaktywował. Po śmierci Kaczynskiego chyba też.
              • anorektycznazdzira Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 23:56
                Z nieznanych mi przyczyn tym razem wyciągnęły go media. Nie wiem dlaczego- nie było akurat żadnej mamy Madzi na podorędziu albo Trybsona co zapłodnił pannę na wizji. Gdyby mieli lepszą aferę na topie, to by może standardowy zestaw kolesi przewinął się przez programy informacyjne. A tak- ktoś wpadł na pomysł żeby ubarwić nudy kampanii jednym oszołomem i proszę.
                • sueellen Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 26.05.14, 00:03
                  za każdym razem gościu ubarwiał kampanię - tym razem było podobnie, tyle że ludzie lekko podeszli do tych wyborów.
                  • joa66 Sueellen - ważne 26.05.14, 08:04
                    To mówi JKM o Twojej siostrze:

natemat.pl/29939,janusz-korwin-mikke-atakuje-paraolimpijczykow-powinnismy-ogladac-zdrowych-pieknych-a-nie-zboczencow-i-inwalidow
                    W dalszym ciągu uważasz, że to śmieszne co zrobiłaś i w ogóle "jaja"?

Że dawanie mandatu na oficjalne istnienie w przestrzeniu publicznej "pajacom" jest zabawne?

Proszę , zostań w domu kiedy będą następne wybory.
                    • sueellen Re: Sueellen - ważne 26.05.14, 08:26
                      ale co zrobiłam???
                      • sueellen Re: Sueellen - ważne 26.05.14, 08:29
                        Jaja sobie z was robię od góry do dołu i bawi mnie ten bulwers ogólny big_grin

Dla jasności: NIE głosowałam na JKM
                        • joa66 Re: Sueellen - ważne 26.05.14, 08:36
                          Jeżeli Ciebie to bawi (bez względu na to jak głosowałaś, bo wybacz nie będę śledziła zmieniających się wersji) to moja prośba pozostaje taka sama - zostań w domu kiedy będą następne wybory.
                          • sueellen Re: Sueellen - ważne 26.05.14, 09:39
                            Kochana, JKM wygrał dlatego, że ludzie zostali w domach albo oddali niewazne głosy. A próbując zakazać mi głosowania właśnie podzielasz właśnie zdanie JKM big_grinbig_grinbig_grinbig_grin Paradne
                            • joa66 Re: Sueellen - ważne 26.05.14, 10:08
                              Ja nie proponuję "zakazania" tylko pozostanie w domu jezeli dla niego wybory to "jaja"
                              • slawekopty Re: Sueellen - ważne 26.05.14, 10:17
                                joa66 napisała:

> Ja nie proponuję "zakazania" tylko pozostanie w domu jezeli dla niego wybory to
                                > "jaja"

A według ciebie to co to jest ?? i dlaczego zachowujesz się niedemokratycznie ??
                                • joa66 Re: Sueellen - ważne 26.05.14, 10:39
                                  Nie tylko liczyc nie umiesz, ale i mysleć. Ja nie proponuję ZAKAZU , a dopiero to byłoby niedemokratyczne.
                                  • slawekopty Re: Sueellen - ważne 26.05.14, 10:42
                                    joa66 napisała:

> Nie tylko liczyc nie umiesz, ale i mysleć. Ja nie proponuję ZAKAZU , a dopiero
                                    > to byłoby niedemokratyczne.

Ech i jak tu was nie lubić wink
                                    • joa66 Re: Sueellen - ważne 26.05.14, 10:48
                                      Możesz "nas" nie lubić, kogokolwiek masz na mysli. Jestem wybredna jezeli chodzi o adoratorów wink
                                  • sueellen Re: Sueellen - ważne 26.05.14, 12:27
                                    Może i zakazu nie proponujesz ale naciskasz na mnie bym nie głosowała big_grin To sprzeczne z moim prawem do głosowania. JKM tez proponuje by kobiety zostały w domu - macie więcej wspólnego niż Ci się wydaje big_grin
                                    • joa66 Re: Sueellen - ważne 26.05.14, 12:32
                                      Tak, proponuję, zeby Ci dla których to "jaja" nie głosowali - nie dlatego, że im nie wolno, tylko z nadzieją, że jak nie mają na kogo głosowac to żeby sobie przynajmniej jaj nie obili.

Liczę na zdrowy rozsądek, a nie na policjanta, który przypilnuje "jajcarzy".

• sueellen Re: Sueellen - ważne 26.05.14, 12:34
                                        niczego sobie nie obiją, już się nie bój. A Ty głosowałaś? Na kogo?
                                        • joa66 Re: Sueellen - ważne 26.05.14, 12:40
                                          Głosowałam. Zgodnie ze swoim sumieniem. A na kogo to chyba nie muszę pisac?
                                          • sueellen Re: Sueellen - ważne 26.05.14, 12:45
                                            wstydzisz się??
                                            • joa66 Re: Sueellen - ważne 26.05.14, 12:54
                                              Czego? I przed kim?
                                              • joa66 Re: Sueellen - ważne 26.05.14, 13:00
                                                p.s. nikogo nie pytałam na kogo glosował i dlaczego. Jego/jej wola, że ogłasza to publicznie. A skoro ogłasza to publicznie , np na forum, to mogę komentować (a) wybór (jeżeli ta osoba glosowała zgodnie z własnym sumieniem) lub (b) podejscie do zagadnienia czyli np robienie sobie jaj.
                                                • sueellen Re: Sueellen - ważne 26.05.14, 13:25
                                                  Tym bardziej musisz zaakceptowac, że inni też mają prawo głosować zgodnie ze swoim sumieniem albo dla jaj. Taka jest demokracja.
                                                  • joa66 Re: Sueellen - ważne 26.05.14, 14:13
                                                    To zależy co rozumiesz przez "akceptację" - więzienia dla nikogo nie proponuję - krytkować "wybory dla jaj" zamierzam.

Jesteś naiwna sądząc, że to 'tylko parlament europejski" - nie, to jest finansowanie promowania chorych idei. Dla jaj ofkors.
                                                  • sueellen Re: Sueellen - ważne 26.05.14, 14:33
                                                    dla kogo chorych dla tego chorych. Wyborcy JKM (a jak widać mało ich nie ma) uważają inaczej.
                                                  • aneta-skarpeta Re: Sueellen - ważne 26.05.14, 14:37
                                                    Wyborcy JKM (a jak widać mało ich nie ma)

bez przesady

7% z 23% to nie jest dużo
                                                  • sueellen Re: Sueellen - ważne 26.05.14, 14:47
                                                    przy takim zainteresowaniu wyborami - duzo. Ale co się dziwić. Większość ludzi ma zerowe pojęcie o tym jak funkcjonuje UE i czym się zajmuje PE. Antek myli parlament z Radą, tam w watku obok czytam dyskusję o zusie (jakby pe sie zusem zajmował) i inne ciekawe kwiatki, ze az chce sie prosi by jajo podrzucic i posmiać z ludzkiej niewiedzy big_grin
                                                  • aneta-skarpeta Re: Sueellen - ważne 26.05.14, 14:49
                                                    ale zdajesz sobie sprawę, ze wyborcy korwina w zdecydowanej wiekszosci poszli na wybory i jakby frekwencja była 46 procent, to korwin dostałby ok 4%?
                                                  • sueellen Re: Sueellen - ważne 26.05.14, 14:54
                                                    gdyby babcia miała wąsy...

Większość wybrała. Wybrała wdupiemanie. Naprawde nie mozesz więc mieć pretensji do wyborców korwina i jajcarzy tylko do tych którzy NIE POSZLI albo oddali nieważne głosy - sporo ematek się do tego przyznało. Byłas na wyborach? Oddałas wazny głos?
                                                  • aneta-skarpeta Re: Sueellen - ważne 26.05.14, 15:12
                                                    ależ oczywiscie, ze zagłosowałam i nawet nie było to takie hop siup bo nie mieszkam w miejscu zameldowania i cała rodziną pojechalismy specjalnie zagłosować
                                                  • gazeta_mi_placi Re: Sueellen - ważne 26.05.14, 17:23
                                                    Jestem z Ciebie dumna, szkoda że niewiele takich osób.
                                                  • jakw Re: Sueellen - ważne 26.05.14, 22:14
                                                    aneta-skarpeta napisała:

> ale zdajesz sobie sprawę, ze wyborcy korwina w zdecydowanej wiekszosci poszli n
                                                    > a wybory i jakby frekwencja była 46 procent, to korwin dostałby ok 4%?
                                                    Ale dlaczego zakładasz, że teraz mu nie wzrośnie. Dostał wiatr w żagle.
                                                  • aneta-skarpeta Re: Sueellen - ważne 27.05.14, 06:24
                                                    BO wbrew pozorom JKM jest taki sam jak inni, dużo gada, mało robi, idzie do PE żeby dobrze zarobić, zapchał listy swoimi dziecmi, synowymi, modelką

i ludzie szybciutko zobaczą, że z jego ględzenia NIC nie wynika, że to jest puste

dodatkowo on ma gł. poparcie wśród młodcyh radykałów, a wiadomo z młodego radykalizmu większość z nas wyrasta

na mnie osobiscie nie robią wrażenia "spalny tą budę PE", bo każdy średnio rozgarnięty człowiek wie, że JKM NIC NIE ZROBI w tej kwestii, pogada sobie i tyle

Można też obiecywać- 500 zł miesiecznie na każde dziecko- ale tylko kretyn wierzy, że ktoś to spełni
                                                  • aneta-skarpeta Re: Sueellen - ważne 27.05.14, 06:28
                                                    zresztą przerabialismy to już z Palikotem- też ludzie na niego głosowali, bo wreszcie zrobi porządek, ma świeże spojrzenie lub dla jaj

ale szybko ludzi zmęczyło jego pajacowanie, za którym nic wiecej nie szło.
                                                  • jakw Re: Sueellen - ważne 27.05.14, 17:10
                                                    aneta-skarpeta napisała:

> zresztą przerabialismy to już z Palikotem- też ludzie na niego głosowali, bo wr
                                                    > eszcie zrobi porządek, ma świeże spojrzenie lub dla jaj
                                                    >
                                                    > ale szybko ludzi zmęczyło jego pajacowanie, za którym nic wiecej nie szło.W
                                                    Oszem, szło. Strojąc się w piórka obrońcy ludu pracującego ws emerytur głosował tak jak koalicja rządowa. W rezultacie wiarygodny pozostał wyłącznie ws "dżenderu i antyklerykalizmu".
                                                  • jakw Re: Sueellen - ważne 27.05.14, 17:07
                                                    To, jak ludzi interesuje praca europarlamentu to widać po frekwencji w wyborach. A jak Korwin będzie trochę pajacował i wygłaszał swoje bon-moty to przynajmniej będzie w mediach - akurat w jego przypadku do tej pory świetnie sprawdzało się "nieważne jak mówią, byle po nazwisku".
                                                    > dodatkowo on ma gł. poparcie wśród młodcyh radykałów, a wiadomo z młodego radyk
                                                    > alizmu większość z nas wyrasta
                                                    Większość wyborców Korwina była w wieku powyżej 25 lat. Więc wcale nie jest pewne, że ci młodzi aż tak szybko wyrosną z Korwina. Na dokładkę mogą pojawić się nowi - ci, którzy teraz mają lat 17 czy 16.
                                                    > na mnie osobiscie nie robią wrażenia "spalny tą budę PE", bo każdy średnio rozg
                                                    > arnięty człowiek wie, że JKM NIC NIE ZROBI w tej kwestii, pogada sobie i tyle
                                                    Ależ on zastrzegał od razu, że żartuje. Btw chyba mówił o wysadzaniu w powietrze.
                                                  • aneta-skarpeta Re: Sueellen - ważne 26.05.14, 14:50
                                                    tam w watku obok czytam dyskusję o zusie (jakby pe sie zusem zajmował)

chyba coś Ci umknęło, bo my nie rozmawiamy o ZUSie w oparciu o PE, tylko w oparciu po poglady Korwina na gospodarke
                        • gazeta_mi_placi Re: Sueellen - ważne 26.05.14, 08:40
                          Myślę, że było tak jak u mojej znajomej.
                          Jako bardzo młoda osoba, tuż po pełnoletności dla "jaj" (sama tak powiedziała) zagłosowała faktycznie w wyborach na jakiegoś oszołoma typu Lepper czy JKM wiedząc, że i tak nie wygra. I faktycznie nie wygrał, można było się pośmiać. Ty zapewne też tak zrobiłaś wierząc, że taki oszołom nie wygra, a tu przykra niespodzianka bo wygrał i to między innymi Twoim głosem, więc teraz się wycofujesz, że to był tylko żart. I tak Cię nikt nie sprawdzi (tak jak z Twoją prestiżową karierą którą robisz za granicą i kuzynem gwiazdora hollywodzkiego), prawda?
          • jakw Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 26.05.14, 21:58
            sueellen napisała:

> > JKM i jego ugrupowanie to taka nowość jak niegdyś p. Palikot i ruch.
            >
            > jaka nowość? Od czasów dzieciństwa go pamiętam, on zawsze na prezydenta kandydo
            > wał .
            A to fakt. Jego fanów przeróżnych znam od co najmniej 1990. Tylko kiedyś nazywało się to UPR.
        • andaba Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 23:17
          sarah_black38 napisała:

W szkole była akcja ,,Młodzi głosują", zdecydowa
          > nie zwyciężył...

Powyżej wyjaśniłam, co było powodem głosujących, przynajmniej niektórych.
          Młodzież nie podeszła do tego zbyt poważnie oglednie mówiąc.
          • misterni Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 25.05.14, 23:35
            No niestety tym bardziej fatalnie świadczy to o tej młodzieży.
            • riki_i Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 26.05.14, 01:40
              Dlaczego fatalnie? Korwin nie kłamie, ma od kilkudziesięciu lat te same, niezmienne poglądy. To jest jakaś wartość w porównaniu z politycznym szambem np. takiego Kurskiego. Stałość poglądów to imho duży plus, pomijam zupełnie ich ocenę merytoryczną.
              • vilez Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 26.05.14, 07:39
                > Stałość poglądów to imho duży plus, pomijam zupełnie ich ocenę m
                > erytoryczną.

Raczysz żartować. Skoro pomijać zawartośc merytoryczną, to może od razu oddajmy głosy na osły? Bedziemy wybierac osłów zamiast posłów i spoko.
              • misterni Pomijając już wszystko 26.05.14, 07:43
                to naprawdę uważasz, że głosowanie dla jaj świadczy dobrze o głosującym? Bo mnie to przeraża po prostu.
                • triss_merigold6 Re: Pomijając już wszystko 26.05.14, 08:49
                  Co chcesz, pokolenie sweet foci, wiocha.pl i nowej matury.
                  • joa66 Re: Pomijając już wszystko 26.05.14, 09:30
                    "stara matura" głosowała na Tyminskiego.
                    • vilez Re: Pomijając już wszystko 26.05.14, 09:34
                      Celne.
                      • triss_merigold6 Re: Pomijając już wszystko 26.05.14, 09:37
                        Niecelne. Porównaj jaki % uprawnionych do głosowania w 1990 r. w ogóle miał maturę, a jaki obecnie.
                        • slawekopty Re: Pomijając już wszystko 26.05.14, 09:49

> Niecelne. Porównaj jaki % uprawnionych do głosowania w 1990 r. w ogóle miał mat
                          > urę, a jaki obecnie.

Porównaj poziom matur wink
                        • joa66 Re: Pomijając już wszystko 26.05.14, 10:10
                          ?

No i ?

Przecież głosują wszyscy i co dot ego ma poziom matur, który tutaj przywołałaś? Społeczeństwo jest takie same.
                          • andaba Re: Pomijając już wszystko 26.05.14, 13:37
                            Tymiński wtedy zdobył nieco więcej niż 7% i owszem młodzież na niego głosowała, byłam wtedy młodzieżą to wiem (ja jeszcze nie miałam 18, ale koleżanki wszystkie głosowały na niego, niektóre bez matury, ale krótko potem ją zdały - wielkie aj waj, matura sprawdzana przez nauczyciela, który uczył - mało który chciał wyjść na debila, który nie potrafi przygotować do matury)...
                            • misterni Re: Pomijając już wszystko 26.05.14, 14:37
                              W środowiskach wiejskich owszem, młodzież głosowała na Tymińskiego, to pamietam, bo byłam w czasie kampanii wyborczej u rodziny na wsi. W miastach nie, przynajmniej ja nie znałam ani jednej osoby, która by na niego glosowała.
                              • vilez Re: Pomijając już wszystko 26.05.14, 14:57
                                Ja niestety znałam. Niejedna. Patrzyłam na to w oszołomieniu.
                                • vilez Re: Pomijając już wszystko 26.05.14, 15:00
                                  Ps. Na pana z czarną teczka i egzostyczną żoną oraz pustką we łbie głosowały dojrzałe kobiety (np. moja ówczesma teściowa i jej psiapsióły). Głoswały "na złość" - Mzowieckiemu i Wałęsie.
                                  • misterni Re: Pomijając już wszystko 26.05.14, 16:27
                                    A to widzisz, ja nie znałam nikogo wtedy, kto by głosował na złość Mazowieckiemu czy Wałęsie wink
                                    Wtedy w moim środowisku trwała jeszcze euforia po obaleniu komuny wink
                              • nanuk24 Re: Pomijając już wszystko 26.05.14, 17:18
                                No nie mow, w mojej miejskiej szkole wiekszosc nauczycieli glosowalo na Tyminskiego, w mojej klasie polowa rodzicow glosowala na Tyminskiego- byli to wyksztalceni, z dobra posada ludzie. Na Walese glosowali ludzie z klasy robotniczej.
                                U mojej babci na wsi ludzie glosowali na Walese.
                                • misterni Re: Pomijając już wszystko 26.05.14, 17:36
                                  nanuk24 napisała:

Na Walese glosowali ludzie z klasy robotniczej.
                                  U mojej babci na wsi ludzie glosowali na Walese.

To klasy robotniczej, czy rolnicy? wink
                                  Na "mojej wsi" ludziska nienawidziły Wałęsy, o Mazowieckim nie mieli zdania, a Tymiński objawił się jako "pan z zagramanicy" co to pewnie wielki kapitał do Polski wniesie big_grin
                                  Natomiast w moim krakowskim środowisku był podział na tych co głosowali na Wałęsę i Mazowieckiego. Do drugiej tury wiadomo, przeszedł Wałęsa i Tymiński, ale wtedy nawet Ci co głosowali wcześniej na Mazowieckiego przełamali niechęć i poszli głosować na Wałęsę.
                                  • nanuk24 Re: Pomijając już wszystko 26.05.14, 18:27
                                    Mowie o klasie robotniczej z mojego miasta.
                                    I rolnikach ze wsi mojej babci.
                                    • misterni Re: Pomijając już wszystko 26.05.14, 18:33
                                      Moje środowisko w Kraku było głownie artystyczno - inteligenckie i bardzo pro solidarnościowe, w dużej mierze zaangażowane w działalność opozycyjną, wiec trudno żeby nagle zaczęli głosować na jakiegoś kosmitę wink
                                  • nanuk24 Re: Pomijając już wszystko 26.05.14, 18:32
                                    Ja bylam wtedy w podstawowce, ale wybory w domach komentowano glosno, wiec i dzieci sie orientowaly w wyborach swoich rodzicow, a znowu nauczyciele wypytywali uczniow. Wiadomo, wypytywani ucziowie zwsze odspiewaja. Dobrze pamietam jak mnie i moje kolezanki z frakcji W obsmiewano i nazywano tepymi robotnikami.
                            • jakw Re: Pomijając już wszystko 26.05.14, 22:18
                              andaba napisała:

> Tymiński wtedy zdobył nieco więcej niż 7% i owszem młodzież na niego głosowała,
                              > byłam wtedy młodzieżą to wiem (ja jeszcze nie miałam 18, ale koleżanki wszystk
                              > ie głosowały na niego, niektóre bez matury, ale krótko potem ją zdały - wielkie
                              > aj waj, matura sprawdzana przez nauczyciela, który uczył - mało który chciał w
                              > yjść na debila, który nie potrafi przygotować do matury)...
                              W wyborach prezydenckich 1990 Tymiński w I turze dostał 20 czy 21%.
                  • jakw Re: Pomijając już wszystko 26.05.14, 22:07

> Co chcesz, pokolenie sweet foci, wiocha.pl i nowej matury.
                    Znam takich, co głosowali dla jaj na Tymińskiego 24 lata temu. Nie było to pokolenie internetu i sweetfoci.
                • sueellen Re: Pomijając już wszystko 26.05.14, 14:49
                  > to naprawdę uważasz, że głosowanie dla jaj świadczy dobrze o głosującym?

A co to za różnica czy dla jaj czy z niewiedzy?
                  • aneta-skarpeta Re: Pomijając już wszystko 26.05.14, 14:52
                    sueellen napisała:

> > to naprawdę uważasz, że głosowanie dla jaj świadczy dobrze o głosującym?
                    >
                    > A co to za różnica czy dla jaj czy z niewiedzy?

dla mnie jest ogromna różnica

intencje

tak jak jest róznica ze ktos wjechał w drugi samochód "niechcący", a specjalnie- choc skutek obu sytuacji jest taki sam- wypadek
                    • sueellen Re: Pomijając już wszystko 26.05.14, 14:57
                      dobrymi intencjami piekło jest wybrukowane
                  • joa66 Re: Pomijając już wszystko 26.05.14, 14:54
                    A co to za różnica czy dla jaj czy z niewiedzy?

Taka mniej więcej jak niechcący oblac kogoś wrzącą herbatą i zrobic to specjalnie.
              • sueellen Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 26.05.14, 08:00
                Może i poglądy ma te same, ale sam się już zestarzał, a naście lat temu głosił, że starcom trzeba uświadomić że ich czas minął tongue_out
                • triss_merigold6 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 26.05.14, 08:47
                  Przecież Korwin w połowie lat 90-tych twierdził, że nie powinni rządzić starcy, kobiety i dzieci. big_grin
                  • sueellen Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 26.05.14, 09:47
                    no właśnie o tym piszę. A teraz ma sam z osiemdziesiąt lat! Dlatego nie rozumiem tego bulwersu emateczek, które albo wcale nie głosowały, albo oddawały niewazne głosy. Dzadek jest stary, niedługo sam zdecyduje że trzeba odpocząć i problem JKM sam się rozwiąże. A na razie, mleko się rozlało. Wylewanie pomyj na prawdziwych czy fałszywych wyborców Korwina nie ma sensu. Jest demokracja - trzeba było iść głosować.
                    • vilez Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 26.05.14, 15:01
                      Ale demokracja nie polega na tym, że trzeba isc głosować. Mozna nie iść, i to też może być akt wyborczy.
                      • sueellen Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 26.05.14, 15:08
                        No i nie poszli - kto inny zadecydował. Pretensje tylko do siebie. Ciekawa jestem ile naprawdę oburzonych ematek poszło na wybory i oddało ważny głos.
                        • joa66 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 26.05.14, 15:54
                          Pisałam - ja poszłam.
                        • vilez Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 26.05.14, 16:19
                          Ty naprawdę nie rozumiesz. Niska frekwencja jest też informacją dla polityków. To moze być akt polityczny.
                          • joa66 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 26.05.14, 16:28
                            O ile jest świadomym wyborem, a nie akcją "dla jaj"
                          • aneta-skarpeta Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 26.05.14, 16:38
                            oczywiscie, że to moze byc akt polityczny, ale wcale nie musi
                            w PL nigdy frekwencja nie była zabijająca, bo generalnie polakom się nie chce, ale narzekać juz sie chce
                      • jakw Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 27.05.14, 17:23
                        vilez napisała:

> Ale demokracja nie polega na tym, że trzeba isc głosować. Mozna nie iść, i to t
                        > eż może być akt wyborczy.
                        Ale nie należy wtedy wylewać pomyj na tych, którzy poszli i zagłosowali tak, że nam się nie podoba.
                        Założę się jednak, że większość nie poszł nie z powodu dokonywania jakiegokolwiek aktu tylko dlatego, że europarlament to mało kogo interesuje. Bo jest to jakaś mało zrozumiała struktura (ilu ludzi odróżnia od siebie te frakcje w europarlamencie?) zajmująca się rzeczami typu "ślimak jako ryba śródlądowa" i "marchewka jako owoc" względnie wyłaniająca grono osób, które takimi bzdurami się zajmują. Na dokładkę ordynacja wyborcza jest mało przejrzysta (ile osób rozgryzło procedurę przydziału tych 51 euromandatów?). Naprawdę to chyba trzeba być fanem rozgrywek partyjnych żeby lecieć na takie wybory.
                  • jakw Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 26.05.14, 21:47
                    Może po prostu przesunęła mu się granica starości. Btw ciekawe byłoby odgrzebać to co twierdzili ci wszysct politycy (a ci główniejsi to w większości już brali udział w życiu politycznym) kilkanaście lat temu wink
    • naomi19 Re: Przyznać się, która głosowała na JKM? :P 26.05.14, 00:16
      Ludzie to jednak durni są.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka