Dodaj do ulubionych

Chazan - dwulicowy tchórzliwy hipokryta

16.06.14, 18:00
www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,16163796,Chazan__Ze_wstydem_musze_powiedziec__byl_czas__kiedy.html
"Ze wstydem muszę powiedzieć, że (...) był czas, kiedy dokonywałem aborcji. Nie kontestowałem prawa w PRL - mówił dyrektor warszawskiego szpitala Świętej Rodziny w rozmowie z tygodnikiem "Do Rzeczy"

Bo się bał? Bo był zwyłym oportunistą? Kupą co płynie z prądem?

"Jak wyjaśnił, trudno mu wskazać, kiedy nastąpił przełom i zdecydował się nie przeprowadzać takich zabiegów. - Ale nie ma wątpliwości, że w 1993 r., w czasie debaty aborcyjnej, byłem już po stronie pro-life."

Aaa czyli jak się wiatr odwrócił po upadku komuny to ten wstetny typ nagle zmienił poglądy.

Teraz już widać z kim mamy do czynienia.
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: Chazan - dwulicowy tchórzliwy hipokryta 16.06.14, 18:04
      A ja pytam gdzie były wszelakie ruchy antyaborcyjne i prolife za czasów PRL? Też organizowały w centrach miast mięsne wystawki pt. "Wybierz życie" (sorry, ale ich wystawki na serio kojarzą mi się z surowym mięsem)? Jak walczyły wówczas z aborcją? Były marsze przeciwko aborcji jak dzisiaj i ganianie za kobietami które legalnie chciały usunąć ciąże?
      Czy też siedzieli cicho jak zając na miedzy?
      • bramstenga Re: Chazan - dwulicowy tchórzliwy hipokryta 17.06.14, 08:19
        Były - pamiętam. Wystawek oczywiście być nie mogło (zgadnij dlaczego?), świadomość ludzi też była inna, ale były. Z mojego (łódzkiego) podwórka wystarczy wspomnieć prof. Fijałkowskiego, który poza zdecydowanym sprzeciwem wobec aborcji (w czasach, gdy po potwierdzeniu ciąży pierwszym pytaniem lekarza często było "to co, usuwamy?") był znany jako orędownik "rodzenia po ludzku", a na jego oddział do szpitala Madurowicza ustawiały się kolejki. Było to jedno z pierwszych miejsc w Polsce, gdzie można było rodzić w wodzie, z partnerem, wybrać pozycję do rodzenia i w ogóle matkę traktowano jak człowieka.
        • mary_ann Re: Chazan - dwulicowy tchórzliwy hipokryta 18.06.14, 16:37
          bramstenga napisała:

> Były - pamiętam.

Ale to były lata 80,. schyłek PRL, ogólne poluzowanie. A erupcja protestów antyaborcyjnych to 1989 rok.
    • lauren6 Re: Chazan - dwulicowy tchórzliwy hipokryta 16.06.14, 18:25
      Kwintesencja ruchu pro life. Dopóki na lewych aborcjach nie dało się zarobić takiej kasy jak dzisiaj to skrobanki mu nie przeszkadzały. Teraz nagle zaczęły. Przypadek?
    • myelegans Re: Chazan - dwulicowy tchórzliwy hipokryta 16.06.14, 18:41
      W ramach pokuty powinien oddac wszelkie profity, ktorych dorobil sie na wykonywaniu aborcji, z tytulem prof. wlacznie.... Gdyby odmawial zabiegow, watpie zeby profesorem zostal, bylby zbyt niewygodny...
    • kamunyak Re: Chazan - dwulicowy tchórzliwy hipokryta 16.06.14, 19:03
      Niczego innego o nim nie myślałam.
      To taki katolicyzm kiedy jest wygodny, kiedy nie jest, to hulaj dusza...rzygać się chce.
      Swoją drogą to ciekawe, że na temat aborcji i prokreacji, najwięcej do powiedzenia maja stare pryki, które już dawno "nie mogą", a Bóg jeden wie (nomen omen), czy w ogóle pamiętają.
      • memphis90 Re: Chazan - dwulicowy tchórzliwy hipokryta 18.06.14, 22:17
        A czemu "nomen omen"?
    • d.o.s.i.a Re: Chazan - dwulicowy tchórzliwy hipokryta 16.06.14, 19:12
      I to tlumaczy dlaczego uwaza, ze aborcja to rozrywanie ciala nienarodzonego dziecka na kawalki. Sam to robil, a ze juz nie robi to nawet nie wie jak sie to robi teraz, ale powtarza glupoty.
    • marianna1960 Re: Chazan - dwulicowy tchórzliwy hipokryta 16.06.14, 19:17
      Po prostu nie był świadomy że mordował dzieci, każdy może się nawrócić i odpokutować swoje grzechy nawet wy drogie koleżanki które zabiłyście swoje dzieci
      • niebieskie.kwiatki Re: Chazan - dwulicowy tchórzliwy hipokryta 16.06.14, 19:32
        Nie no, kto jak kto, ale lekarz ginekolog w życiu nie wpadlby na to, czym jest aborcja. Lat do tego potrzeba i modlitwybig_grin
        Sumienie to on ma na pstryczek. Na znanym lekarzu jest wpis dziewczyny, której kilka lat temu sumienie doktora Ch. nie pozwalało założyć spiralki w szpitalu. Prywatnie, zgodnie z wpisem, sumienie zostały znieczulone odpowiednia ilością gotówki i spiralkę pozwoliły założyć.
        Zreszta z wpisów na tamtej stronie wcale nie wyłania sie obraz dobrego, dbajacego o matki i dzieci bogobojnego doktora.
        Za jego czasów, rodzilam dziecko w IMiDz i dbałość o kobietę i nowe zycie było ostatnia rzeczą jaka interesowała doktora i nadzorowania przez niego zespół.
        • lauren6 Re: Chazan - dwulicowy tchórzliwy hipokryta 16.06.14, 19:42
          Wystarczy wejść sobie na CiP żeby poczytać jakim prorodzicielskim szpitalem jest Święta Rodzina. Ze mną na sali poporodowej leżała babka, która urodziła na izbie przyjęć. Wolała urodzić w tym szpitalu na korytarzu niż być odesłana na Madalińskiego, gdzie rodziła pierwsze dziecko i potraktowano ją jak kawał mięcha. Od innych koleżanek też słyszałam ciekawe opinie o tym szpitalu.
      • gazeta_mi_placi Re: Chazan - dwulicowy tchórzliwy hipokryta 16.06.14, 19:36
        To w tamtych czasach płody (dzieci na etapie ciąży - co kto woli) wyglądały inaczej niż obecnie, że nie wiedział, a teraz go oświeciło? Czy jak?
      • kamunyak Re: Chazan - dwulicowy tchórzliwy hipokryta 16.06.14, 19:54
        > Po prostu nie był świadomy że mordował dzieci, każdy może się nawrócić i odpoku
        > tować swoje grzechy nawet wy drogie koleżanki które zabiłyście swoje dzieci

Jasne!
        Najpierw "nachapał się" a potem nawrócił.
        Wygodne!
        Poza tym, ja akurat nie korzystałam z usług p. Chazana, p. Piechy i innych, w tym zakresie.
        Natomiast śmieszne mi sie wydaje "nawrócenie' starych dziadków i babć (to delikatna forma), w rodzaju p. Chazana czy p. Wróbel.
      • cosmetic.wipes Re: Chazan - dwulicowy tchórzliwy hipokryta 17.06.14, 07:18
        > Po prostu nie był świadomy że mordował dzieci, każdy może się nawrócić i odpoku
        > tować swoje grzechy nawet wy drogie koleżanki które zabiłyście swoje dzieci

Tekst stulecia big_grin big_grin big_grin
    • mamolka1 Re: Chazan - dwulicowy tchórzliwy hipokryta 16.06.14, 19:32
      Kolejny kur... a święto... bliwy któremu się światopogląd zmienił uncertain. Inny taki to mój niestety krajan Piecha który jak mógł to skrobał ile czasu starczyło a teraz bardziej święty od Boga. Gdybym tylko mogła to takich wywaliłabym do kopania rowów za najniższą krajową z obligatoryjnym zakazem dorabiania gdziekolwiek i niech sobie żyją szczęśliwi w ubóstwie i wolny czas poświęcają swoim ideałom..
      • paskudek1 Re: Chazan - dwulicowy tchórzliwy hipokryta 16.06.14, 21:25
        mamolka lubię to smile mam takie same odczucia co do tych akurat panów.
    • joxanna1 Re: Chazan - dwulicowy tchórzliwy hipokryta 16.06.14, 22:07
      Chyba nie nam osądzać co go motywowało.

Nie mamy żadnej pewności, więc wszystkie hipotezy są tak samo ważne - także to, że po prostu dojrzał do takiej decyzji, albo się nawrócił.

Ludzie nie krowy, zmieniają zdanie.
      • paskudek1 Re: Chazan - dwulicowy tchórzliwy hipokryta 16.06.14, 22:17
        szkoda tylko, że zarowno pan Chazan jak i Piecha nawrocili się wtedy, kiedy stało się to bezpieczne, wygodne i.... w wielu przypadkach opłacalne. Ponadto obrzydwlie jest to, że usiłują wejsc do nieba na barkach zależnych od siebie kobiet. Piecha co prawda już nie praktykuje ale ciągle probuje wplywać na ustawodawstwto, Chazan zas jest wyjątkowo odrażającą kreaturą, która pnie sie do zbawienia kosztem zdrowia i życia kobiet i ich dzieci. Bo np. programowo nie wykonuje cesarek, bo NIE. I w du...pie ma zagrozenie dla kobiety i dziecka. Po jego wypowiedziach widać, ze ta samo zdrowie kobiety w ciaży pozamacicznej ma gdzieś. O kant d..y potłuc takie nawrócenia cudzym kosztem
        • brak.polskich.liter Polecam dzisiejszy Duzy Format 18.06.14, 20:53
          a w nim wywiad z Prof. Debskim. Wywiad ciekawy, a w nim bardzo znamienny fragment w sprawie cudownie nawroconych ginow:

"Znam też trochę lekarzy, którzy "nawrócili się", przestali przerywać ciąże, jak już "wyskrobali" sobie dwa porządne mieszkania w Warszawie albo piękną willę. Teraz są już bardzo przeciw. O jednym lekarzu, znane nazwisko, przez lata mówiło się nawet "złota łyżka". A teraz jest publicznie przeciw i pierwszy chce rzucać kamieniem. Nie wypada mi lub wręcz nie wolno mi wymieniać nazwisk, zwłaszcza kiedy obowiązuje mnie tajemnica lekarska, ale bardzo drażni mnie ta hipokryzja. Żonie jednego znanego przeciwnika diagnostyki prenatalnej robiłem amniopunkcję, w wielkiej tajemnicy, żonie obrońcy życia terminowałem ciążę z zespołem Downa. Pytałem: jak to jest, przecież jesteście przeciw? A oni mówili: słuchaj, to naprawdę "wyjątkowa sytuacja" Wyjątkowa, bo dotyczyła ich osobiście, a nie ich pacjentek. Bo dla pacjentek zawsze mają żelazne sumienie. Podobne refleksje miałem kiedyś, dyskutując z kobietą, słuchaczką jakiegoś programu, do którego mnie zaproszono. Ona opowiedziała, że miała pięć aborcji, ale teraz zrozumiała, że to grzech, i żąda, aby aborcji całkowicie zakazać. Ale ona do tego wniosku doszła, jak już była w menopauzie. Teraz chce nawracać młode dziewczyny."

Calosc tu: wyborcza.pl/duzyformat/1,139142,16171511,Debski__Jestem_z_pacjentka_na_dobre_i_na_zle.html
      • aankaa Re: Chazan - dwulicowy tchórzliwy hipokryta 16.06.14, 22:53
        Ludzie nie krowy, zmieniają zdanie

jak za np 2-3 lata terminacja ciąży nie będzie opisywana we wszystkich możliwych mediach być może i profesorek wyciągnie narzędzia, przypomni sobie co robił lat temu ileś i bez skrupułów przystąpi do dzieła...
      • mamolka1 Re: Chazan - dwulicowy tchórzliwy hipokryta 16.06.14, 23:05
        To niech rzuci w diabły ten zawód i jako osoba zupełnie prywatna agituje gdzie tylko może jako czynny lekarz ma robić to co w prawie napisano... Wiek emerytalny chyba już osiągnął więc nic go nie powinno powstrzymywać.. No ale jak to bez splendoru kasy odpowiedniej i wycierania sobie pyska działaniem dla dobra żyć.. A jak już taki humanitarny to niech odda to co zarabia na chore niepełnosprawne dzieci - niekoniecznie wszystkie, niech wspomoże tylko te które urodziły się w takim a nie innym stanie tylko dzięki panu tfu doktorowi uncertain
      • burina Re: Chazan - dwulicowy tchórzliwy hipokryta 17.06.14, 00:41
        A czy ktoś mu broni tego nawrócenia? Ba, gdyby tyle samo energii, co na udawanie świętego i mogącego decydować o cudzym życiu, poświęcił na wyjaśnienie tego, co w jego przypadku było powodem tego nawrócenia, to byłaby szansa, że ktoś uzna jego argumenty i być może sam zaniecha aborcji.

Problem z tym panem polega na tym, że nie jest szczery oraz że nie ma na celu przekonania do swoich racji, tylko zmuszenie do nich. On ma prawo być człowiekiem, w którym zachodzą jakieś tam procesy moralne, ale my to już ciemna masa, którą należy okłamywać, zwodzić, bo sama nie wie, czego chce.

A co z tego wynika? No ja na przykład kwestionuję jakość takiego nawrócenia, jeśli rozumiemy nawrócenie, jako coś duchowego, czego skutkiem jest głęboka przemiana, 'łaska' ujrzenia pewnych spraw w nowym świetle. Jak już to po tym, jak ten pan się zachowuje, można dojść do wniosku, rozładowuje jakieś swoje frustracje i tym antyaborcjonistą został z przyczyn politycznych/przebywania w somonakręcających się w agresji przeciw wszystkim, którzy nie z nimi kręgach (stąd pobłażliwość wobec metod, którymi się posługują, by osiągnąć cel - kłamstwo, szantaż) a nie, że próbuje wznieść się na jakiś lepszy moralnie poziom.

joxanna1 napisała:

>
        > Ludzie nie krowy, zmieniają zdanie.

Sama widzisz, że nie jest pewne iż za kolejnych parę lat ten sam doktor nie będzie walczył o prawo do aborcji, bo znów mu się odmieni. I na tym polega clue programu: prawo powinno uwzględniać osoby w różnym stadium 'dochodzenia do prawdy'. A sam nawrócony powinien najlepiej rozumieć, jak to jest mieć opinię z przeciwnego bieguna.
      • lauren6 Re: Chazan - dwulicowy tchórzliwy hipokryta 17.06.14, 07:12
        joxanna1 napisała:

> Chyba nie nam osądzać co go motywowało.

A komu, do jasnej Anielki?!?!!!

Niech bozia go osądzi? Tak, pozostawmy całą ocenę siłom wyższym i zmuszajmy kobiety, do sprowadzania na ten świat potworków bez mózgu. Rokowania nie są takie złe, jak rodzice będą mieli szczęście to dziecko nie umrze zaraz po urodzeniu, tylko poleży trochę pod rurkami w szpitalu i poumiera sobie w męczarniach pare miesięcy.

Niech bozia oceni, czy zarabianie na lewych aborcjach i odmawianie tych ratujących zdrowie (w tym zdrowie psychiczne rodziców) i życie jest dobre czy złe. Nam małym żuczkom nie wypada.
        • joxanna1 Re: Chazan - dwulicowy tchórzliwy hipokryta 17.06.14, 09:03
          No nie, ja odnoszę się tylko do zarzutu, że zmienił poglądy kiedy już nie trzeba było się bać. I twierdzę - że nie wiemy, być może szczerze zmienił poglądy.

Natomiast zdecydowanie uważam, że jeśli pracuje w państwowej służbie zdrowia, to powinien realizować państwowe prawo. Jeśli nie pasują mu tu procedury dozwolone przez prawo, to niech założy prywatny gabinet i tam robi co chce, jestem pewna, że nie zabraknie mu pacjentek.

A to, że zwodził tę dziewczynę ostatnio uważam za chamstwo i aktywne czynienie zła.
      • mary_ann Re: Chazan - dwulicowy tchórzliwy hipokryta 18.06.14, 16:39
        >>Ludzie nie krowy, zmieniają zdanie.

Zwłaszcza jak zarobią pierwszy milion, a wiatr zawieje z innej strony i odwaga stanieje...
    • malgosiek2 Re: Chazan - dwulicowy tchórzliwy hipokryta 16.06.14, 23:05
      szpitalmadalinskiego.pl/
      • aniani7 Re: Chazan - dwulicowy tchórzliwy hipokryta 17.06.14, 00:27
        Ludzki pan. Pozwala pracować ludziom o różnych światopoglądach.
    • mejerewa Re: Chazan - dwulicowy tchórzliwy hipokryta 17.06.14, 07:53
      "Ze wstydem muszę powiedzieć, że (...) był czas, kiedy dokonywałem aborcji"

I zobaczcie, pisze o dokonywaniu aborcji, a nie mordowaniu dzieci.
      Gdyby odmówił dokonywania aborcji, to kariery by nie zrobił, nie mówiąc o majątku. Zdążył też wziąć rozwód z żoną.
      A teraz przyszły takie czasy, że na swojej "bohaterskiej" postawie może wjechać do polityki. PIS i kościół przygarną chętnie takiego bojownika o prawa do życia*.

* choćby kilkugodzinnego życia dziecka śmiertelnie chorego, bo oczywiście życie kobiet nie ma tu znaczenia.
    • sko.wrona Re: Chazan - dwulicowy tchórzliwy hipokryta 17.06.14, 08:34
      Ech, właśnie dlatego, chociaż sama mam poglądy pro life, z tym ruchem nie chcę mieć nic wspólnego.

Dla mnie zawsze wydaje się podejrzane to, że ktoś, za cel swojego życia, obiera sobie walkę o ograniczenie aborcji w kraju, w którym ta aborcja jest znacznie ograniczona.
      Nie uważam, że cel uświęca środki i w tej el"walce" wolno kłamać, epatować zdjęciami ludzkich szczątków w przestrzeni publicznej itd.

I zawsze się zastanawiam, w przypadku ilu osób, ta "walka" to efekt wyrzutów sumienia. Bo przecież stosunkowo niedawno, aborcja była w pełni legalna. I z tego co mi się wydaje, jej odbiór społeczny też był inny.

Swojego podpisu pod projektem ustawy antyaborcyjnej nie złożyłam. I uważam, że sposób w jaki te podpisy były zbierane był skandaliczny sad
    • tedesca Re: Chazan - dwulicowy tchórzliwy hipokryta 17.06.14, 09:16
      Chazan wlasnie w DDTVN. Gdy go widze odzywaja sie we mnie mordercze instykty.
      Imo wcale sie nie nawrocil, a jest zwyczajnym konformista, ktory robi to co jest wygodniejsze, a poglady zmienia jak chorogiewka, w zaleznosci od tego skad wieje wiatr. Teraz wieje ze strony biskupow i kk.
      • paskudek1 Re: Chazan - dwulicowy tchórzliwy hipokryta 17.06.14, 09:20
        dlatego ja przełączyłam. Nie rozumiem czemu go lansują. Niech może zaproszą do studio jakąś kobietę, której Chazan spier..lił życie?? A tak, w oczach części społeczeństwa Chazan bohaterem jest i basta. Bo nie pozwala "mordować nienarodzonych".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka