09.07.14, 09:48
Czy rzeczywiście są aż tak dobre? Kupuje przez internet, nie przymierze. Mąż kocha markę nike i to do nich mnie namawia. Tymczasem mnie wpadły w oko takie: answear.com/315525-ecco-buty-aimee.html

Podobają się smile ale nie mam z tej firmy żadnej pary.
Rozmiarówkę mają standardową? Skórę wytrzymałą? jak kupie chciałabym mieć je na kilka lat - nie tak często chodzę w obuwiu sportowym.
Obserwuj wątek
    • imsad Re: buty ecco 09.07.14, 09:54

Ja jestem fanką butów marki Ecco.
      Od lat kupuję dla siebie i córki. Posiadamy wiele par zarówno eleganckich jak i sportowych.
      Cenię sobie wygodę i funkcjonalność i one takie są. Dodatkowo są wytrzymałe.
      Rozmiarówka typowa jeśli chodzi o długość stopy, zdarzają się modele , które są węższe (np z serii sculptured).
      Ja kupuję z reguły w sklepie Eobuwie. Mogę z czystym sumieniem polecic.

ladnyusmiech napisała:

> Czy rzeczywiście są aż tak dobre? Kupuje przez internet, nie przymierze. Mąż kocha markę nike i to do nich mnie namawia. Tymczasem mnie wpadły w oko takie: answear.com/315525-ecco-buty-aimee.html
      >
      > Podobają się smile ale nie mam z tej firmy żadnej pary.
      > Rozmiarówkę mają standardową? Skórę wytrzymałą? jak kupie chciałabym mieć je na
      > kilka lat - nie tak często chodzę w obuwiu sportowym.
    • ophelia78 Re: buty ecco 09.07.14, 09:58
      Ja kupuję dziecku od 4 lat i o ile sandały i buty wiosenno-jesienne sprawdzają się super, to kozaki były porażką (zimne a kosztowały majątek). Staram się kupowac na wyprzedażach. Jakościowo są SUPER.
      Mam też swoich 2 pary ecco i tu już róznie: tenisówko-balerinki są ekstra, mimo ze kupowane używki na All. I zachecona tym doświadczeniem kupiłam sobie sandały, taki sportowy model... I porażka. Bo mają profilowaną podeszwę i jest mi niewygodnie. Mimo, że dobierałam, mierzyłam (kupioane stacjonarnie). Mama ma takie same i zachwycona... Więc bywa róznie. Natomiast nie słyszałam, zeby ktoś się skarżył na jakość. Nawet dziecko moje 5letnie raczej wyrośnie niż zniszczy (a wiele innych marek zniszczy nim zdąży wyrosnąć).
      • ivaz Re: buty ecco 09.07.14, 10:11
        A ja się naciełam ostatnio, wiosną kupiłam córce półbuty model alicia, po miesiącu chodzenia na przemian z innymi, buty wyglądają jak stare, zniszczone, schodzone buciory, a córka raczej butów nie niszczy
        Odradzam ten model, www.mivokids.pl/product-pol-6851-Alicia-Fioletowe-Skorzane-Polbuty-Dzieciece-72567258027.html tu jest swietna cena, ale mimo to nie warto.
        Kupuję często ecco dla młodej i jak do tej pory tylko raz sie nacięłam
        Mąz chodzi tez tylko i wyłącznie w butach tej marki jak dotąd zawsze jest zadowolony.
    • atena12345 Re: buty ecco 09.07.14, 10:04
      są dobre, nie do zdarcia. Ale nie każde są wygodne do danej stopy. Trzeba przymierzyć.
    • lauren6 Re: buty ecco 09.07.14, 10:05
      Moim zdaniem bardzo wygodne i wytrzymałe buty na lata.
    • gaskama Re: buty ecco 09.07.14, 10:13
      My kupujemy wyłącznie buty ecco odkąd ta firma jest na polskim rynku, czyli od ładnych kilkunastu lat. Kupuje mąż, ja i syn. Kilka razy szukałam alternatyw. Sprawdziły mi się też geox i clarks. Ale ja mam wrażliwe stopy i buty "modowe" typu hilfigher nie wchodzą u mnie w grę.
      Miałam jednak też dwa razy porażki. Raz kozaki zimowe rozeszły się na szwie a raz czółenka pękły po miesiącu noszenia ich tylko w biurze. Oczywiście nie miałam rachunków, bo zawsze od razu wyrzucam.
      Ecco nie mają też połówek. Radzę więc przed kupnem przymierzyć w sklepie. Ja mam 39 i prawie zawsze ecco są dobre. Ale tak co 10 przymierzona para jednak ciśnie. Jeśli nie znasz firmy zupełnie, radzę przynajmniej przymierzyć w sklepie.
    • babcia.stefa Re: buty ecco 09.07.14, 10:14
      Pewniak, jeżeli chodzi o wygodę - z żadną inną marką nie jest tak różowo.

Dość trwałe, jak na współczesne normy jakości. Większość tego, co mam, to Ecco, i niektóre mam od wielu lat.
    • tonik777 Re: buty ecco 09.07.14, 10:40
      Ogólnie lubię tą markę, ale raz się naciąłem. W jednych letnich butach tej firmy nie mogłem chodzić. Jakoś tak się działo, że po półgodzinie chodzenia strasznie bolała mnie stopa (jakby była wykrzywiana). Przy przymierzaniu w sklepie niby wszystko było w porządku. Na szczęście sklep zgodził się wymienić buty na inne (łatwe to nie było, ale udało się).
    • antychreza Re: buty ecco 09.07.14, 10:40
      Trzeba koniecznie mierzyć i najlepiej pochodzić po sklepie dłużej, a najlepiej w ogóle nie kupować. Jak dla mnie wyrzucona kasa.
      Raz kupiłam, bo tam trafiłam od razu na takie sportowe skórzane, nie wyglądające jak adidasy ani buty górskie, a nie miałam czasu na szukanie w innych sklepach, w sklepie wydawały się ok, następnego dnia przeszłam kilkaset metrów i myślałam, że zdejmę, wywalę do najbliższego kosza i pójdę dalej w samych skarpetkach. Jak zdjęłam, okazało się, że mam w stopach dziury prawie do żywego mięsa. Nawet szmaciane baleriny z Kari są wygodniejsze.
      Jakość taka sobie, buty po roku niezbyt intensywnej eksploatacji (niewygodne były, to nosiłam tylko jak musiałam) wyglądały jak ryłki czy gabory po 3 latach. Lico skóry jest bardzo słabe, podeszwa bardzo łatwo się ściera. Zastanawiam się o co chodzi z tymi peanami o jakości ecco.
      Mój chłop ma takie same wrażenia, a rany na stopach miał jeszcze bardziej widowiskowe niż ja. Jego buty też przetrwały 1 sezon jeśli chodzi o wygląd (a to była 1 z 4 par butów garniturowych, też najmniej używana, bo brązowa i niewygodna)
      • gaskama Re: buty ecco 09.07.14, 10:48
        Jezu, kupiłam w swoim życiu ze 100 par butów ecco i nigdy nie miałam takich przejść.
        • antychreza Re: buty ecco 09.07.14, 11:01
          A ja tylko 2 i obie były do tyłka. Mój chłop ma bardzo wrażliwe stopy, gdyby chodziło tylko o niego, powiedziałabym, że to buty na standardową stopę. Ale ja mam standardowa stopę, do tego raczej mało wrażliwą (vide tanie szmaciane baleriny, które nie obcierają i nie uszkadzają mi stóp), a buty zrobiły mi taką samą masakrę.
          • gaskama Re: buty ecco 09.07.14, 11:05
            Wszystko zależy jednak od konkretnego modelu, chyba. Mnie masakrę ze stóp zrobiły wszystkie Hilfighery, które kupiłam. Trzy pary i trzy razy porażka. Ecco mi się sprawdzają, aczkolwiek mąż kupił miesiąc temu na eobuwie eleganckie Ecco i też mu porobiły dziury. Uważam, że bez przymierzania butów nie wolno kupować.
      • pade Re: buty ecco 09.07.14, 12:45
        To zależy jaki model się wybierze. Ja kiedyś kupowałam tylko Ryłkę, ale odkąd nabyłam pierwszą parę Ecco już nawet do sklepu nie zaglądam. Ryłko ma tak twardą skórę, że musiałam się plastrami poobklejać, spreyami zmiękczającymi buty popsikać, zanim mogłam swobodnie chodzić. Ecco wkładam i jużsmile Lekkie i superwygodne.
        A ten model dosłownie uwielbiamsmile
        archiwum.allegro.pl/oferta/buty-ecco-spin-249004301065r-38-i3314568763.html
        • gaskama Re: buty ecco 09.07.14, 12:46
          Też mam ten model. Bardzo wygodne.
      • imsad Re: buty ecco 09.07.14, 14:22
        Nie chce mi się wierzyć w to co napisałaś.
        Zastanawiam się jak musisz chodzić ty i twoj chłop ,że macie takie problemy z obuwiem.
        Dla mnie to jakiś kosmos. Może to kwestia wad stóp? Albo sposobu chodzenia?
        No i to co piszesz o łatwo ścierającej się podeszwie i słabym licu skóry. Ja mam mnóstwo modeli kupowanych w różnych czasookresach (średnio kupuję sobie 5 par rocznie + corce 3-4 pary) i w żadnym ale to w żadnym nie było tego typu problemow (a przekroj obuwia ; śniegowce, oficerki, sandały, czółenka i trekkingowe.
        • imsad Re: buty ecco 09.07.14, 14:24

poniższe do antychrezy było ale źle się podpięło.

imsad napisała:

> Nie chce mi się wierzyć w to co napisałaś.
          > Zastanawiam się jak musisz chodzić ty i twoj chłop ,że macie takie problemy z o
          > buwiem.
          > Dla mnie to jakiś kosmos. Może to kwestia wad stóp? Albo sposobu chodzenia?
          > No i to co piszesz o łatwo ścierającej się podeszwie i słabym licu skóry. Ja ma
          > m mnóstwo modeli kupowanych w różnych czasookresach (średnio kupuję sobie 5 par
          > rocznie + corce 3-4 pary) i w żadnym ale to w żadnym nie było tego typu proble
          > mow (a przekroj obuwia ; śniegowce, oficerki, sandały, czółenka i trekkingowe.
          • antychreza Re: buty ecco 09.07.14, 14:46
            Chodzimy zupełnie normalnie, ja mam nawet przyklepane przez lekarza, że z moimi stopami jest wszystko w porządku, wręcz modelowe są. Problemy były tylko i wyłącznie z butami ecco. Również tylko i wyłącznie buty ecco sprawiały problemy jeśli chodzi o jakość, lico na czubkach wyglądało źle już po miesiącu, tylko do pewnego momentu dało się to zamaskować pastowaniem.
            • imsad Re: buty ecco 09.07.14, 14:48
              tak się tylko zastanawiałam.
              czyli widać ,że to buty nie dla każdego (w sensie nie służą każdemu)
              Ja kiedyś kupowałam tylko ryłkę , ale to było ponad 15 lat temu, potem jakość się pogorszyła i szukałam nowych marek, no i znalazłam tę ,ktora mi odpowiada.

antychreza napisała:

> Chodzimy zupełnie normalnie, ja mam nawet przyklepane przez lekarza, że z moimi
              > stopami jest wszystko w porządku, wręcz modelowe są. Problemy były tylko i wył
              > ącznie z butami ecco. Również tylko i wyłącznie buty ecco sprawiały problemy je
              > śli chodzi o jakość, lico na czubkach wyglądało źle już po miesiącu, tylko do p
              > ewnego momentu dało się to zamaskować pastowaniem.
      • ichi51e Re: buty ecco 09.07.14, 14:54
        Tez mam zle wspomnienia -zadne buty mnie tak nie poobcieraly uncertain wracalam boso uncertain
    • marina111 Re: buty ecco 09.07.14, 10:55
      Ja ma jedna pare i corce kupilismy pierwsze buty ecco.
      Moje sa ok ale zeby jakis szal byl wybitny to nie moge powiedziec. Corce chyba bardzo odpowiadaja bo ich nie zdejmuje, odrazu super jej sie chodzilo w tych butach, w przeciwienstwie do innych ktore jej mierzylismy. Napewno na jesien tez jej kupie ecco.
      Dla doroslych nie ma moim zdaniem wielu interesujacych fasonow
    • solaris31 Re: buty ecco 09.07.14, 11:28
      ja polecam bardzo. nie kupuję innych sandałów, jak własnie ecco, i sportowych butów do dżinsów. są rewelacyjnej jakości, i naprawdę bardzo wygodne, warte swojej ceny. noge mam trudną, z wysokim podbiciem, i niedużą. cieżko mi buty dopasować.

nie mam doświadczeń jak chodzi o buty eleganckie, czółenka itd. buty kupuję w sklepach stacjonarnych, bez mierzenia nie wobrażam sobie kupić obuwia.
    • zurekgirl Re: buty ecco 09.07.14, 11:31
      Moj facet nosi ecco na zmiane z nike, innych firm nawet nie oglada, tylko w tych dwoch firmach mu wygodnie i uznaje je za godne zakupu. Ja mam dwie pary ecco i nie przepadam, jedne sportowe baleriny mam od miesiaca, zalozylam z piec razy, wygladaja jakby mialy dwa lata. Drugie, podobne do twoich zalinkowanych, pewnie starszy model, trzymaja sie ok, ale nie byly moimi najwygodniejszymi butami, w sumie nie wiem dlaczego, bo sa miekkie.
    • moyyra Re: buty ecco 09.07.14, 13:02
      jakoś ich nie miałam,
      ciężko u nich z rozmiarówką czy fajnym fasonem
      a mam duży rozmiar - ok 43/44 w zalezności od długości wkładki
    • kajak75 Re: buty ecco 09.07.14, 14:17
      Kiedys bylam fanka, ale juz nie jestem. W przypadku 3 par typu turystycznego ( a wiec noszonych od czasu do czasu) podeszwy rozsypaly sie w proszek.

Dzieciece zimowe sa super, ale polbuty czy sandaly szybko sie zniszczyly. Jedynym chlubnym wyjatkiem sa balerinki model Alice.

Ecco nie ma tez polowek w rozmarowce, wiec mnie 38 pasuje tylko na gola stope lub rajstopy a 39 jest za duze nawet z gruba skarpeta. Niezaleznie od modelu, wiec tylko gratulowac, ze trzymaja 'kopyto".

• ladnyusmiech Re: buty ecco 09.07.14, 14:30
        To widzę, że bywa różnie uncertain a buty mają się nosić długo.
        Znalazłam jeszcze takie:
        answear.com/239857-adidas-originals-buty-court-star-slim-w.html
        Nie umiem się przekonać do innych niż typowych czarnych i zgrabnych. Więc od razu zawężam sobie możliwości.
    • kropkaa Re: buty ecco 09.07.14, 14:35
      Buty jak buty, kosmiczne ceny, przeżyłam szok, gdy zobaczyłam na na nich, że uszył je Schin.
    • agni71 Re: buty ecco 09.07.14, 16:37
      ja lubię te marke, dla siebie nie mam wielu, dla dzieci za to prawie wyłącznie ecco.

Z damskich sportowych modeli polecam Ecco vibration:

https://merkschoenenwinkel.nl/images/Ecco-047233-53859-400.png

od kiedy w ciązy miałam problem ze sznurowaniem, preferuję buty na rzepy smile Te są w miare wąskie, miękkie i leciutkie. Ja mam stopy problemowe, łatwo obcierające się i w tych butach jest mi bardzo wygodnie. Problemem w ecco damskich jest dla mnie to, że niektóre modele są dość szerokie w pięcie i spadają mi. Ten zalinkowany model jest wąski, a jednocześnie przód buta jest na tyle szeroki i miękki, ze nie uciska (lekkiego) halluksa.

Dobrze sprawdzają mi się równiez zimowe ecco, ale tych nie kupuje damskich tylko dziecięco-młodzieżowe, niektóre modele mają rozmiarówkę do 40, ja kupuję 38.

Bardzo lubię te buty za lekkośc (szcsególnie dotyczy to modeli na podeszwie ecco light) i jakość, długo nie są zniszczone, większość modeli w każdym razie, bo półbuty Alicia na rzepy faktycznie i u nas szybko się zniszczyły. Ale to jeden model na kilkanaście, jakie wypróbowałam w sumie z dziećmi.
      • antychreza Re: buty ecco 09.07.14, 16:53
        Bardzo podobny model, tylko że wiązany i bez zamszu na czubku dosłownie zabił mi stopy.
        • agni71 Re: buty ecco 09.07.14, 18:39
          może jednak inny, nie vibration?

np. spin

aimee

summer zone

babett

crisp

sky

wczesniej był podobny model jump

https://www.halbschuh.org/wp-content/images/halbschuh.org/B00465QJPU_1_41mvxSKkUSL._SL500_.jpg

, gorszy trochę od vibration, no i cały czas są inne podobne wprowadzane

choć oczywiście stopy są różne, co podpasuje jednym, to innym może zmasakrować stopy

albo to faktycznie były vibration, ale sznurowane też mają zamsz na czubkach:

https://www.mivo.pl/pol_pl_Vibration-II-Czarne-Skorzane-Polbuty-Damskie-04710353859-6946_1.jpg

one są naprawdę bardzo lekkie i bardzo miękkie, więc trudno mi sobie wyobrazić, że mogą cokolwiek komuś uciskać, obcierać

Mierzyłam też świetne sandały sportowe chyba to był model offroad lite (leciusieńkie, dla mnie to ma znaczenie), nie kupiłam tylko dlatego, że mam dwie inne pary sportowych sandałów, które chciałabym najpierw wykończyć....
    • jematkajakichmalo Re: buty ecco 09.07.14, 16:49
      Jak dla mnie - rewelacja.

Przekonalam sie do nich jak kupilam sandaly, zalozylam je pierwszy raz i zrobilam prawie 10km spacerek... Uczucie jakbym na boso szla smile zadnych obtarc, babli itp.
      Kazde sandaly kupuje zazwyczaj na jedno lato, ale te wyciagam juz 4 sezon smile nie ruszam sie bez nich nigdzie.

Kupilam sobie tez ich japonki (normalnie zeby mi zaplacicli to japonek nie zaloze, bo nie znosze tego obuwia). Tez super.

mam tez mokasyny, juz rozczlapane, ale zal mi sie ich pozbyc, bo takie wygodne

Jakosciowo wszystkie byly OK
    • marcelina4 Re: buty ecco 09.07.14, 18:56
      buty ecco rządzą! kupuję od kilku lat i nigdy się na nich nie zawiodłam, przede wszystkim jakość i mega wygoda, ecco to buty długodystansowe, na kilka lat, bardzo porządnie wykonane, trwałe, uzytkowanie - pełen komfort, nigdy nie obtarły mi stóp, żadnych pęcherzy, odcisków
      wada to cena, za drogie moim zdaniem, ale ja głównie poluję na wyprzedaże, albo kupuję na outletstore
      desing tez nie powala, ale ecco to nie są buty do lansowania się w galerii handlowej, to są buty zadaniowe i swoje zadania wypełniają, chociaż przyznam, że ostatnio w temacie coś drgnęło, bo kilka lat temu królowały u nich modele pielgrzymkowo-babciowe, a teraz zdecydowanie lepiej smile
    • nastjaa Re: buty ecco 09.07.14, 19:25
      Uwielbiam ecco, najbardziej ecco biom ze skory yaka. Mam bardzo wrazliwe stopy, dzis zalożylam sandaly lasockiego i mam pozdzierane cale stopy. Od jutra znow wracam do ecco.
    • stara-a-naiwna Re: buty ecco 09.07.14, 19:38
      dla mnie szału nie ma
      mam jedną parę w której poci mi się noga
      więcej nie kupię

i jak by tego mało, kot mi naszczał (w złości nie wiem za co) do środka i już teraz nie wiem czy ich nie wywalić bo się doprać nie chcą
    • koronka2012 Re: buty ecco 09.07.14, 20:11
      Miałam kilka par sportowych. Zostały mi dotąd sportowe sandały, reszta poszła do kosza.

Ogólnie cenię markę za jakość i wygodę, natomiast uważam, ze 80% ich modeli to taki babciny fason. Krzty wdzięku te buty nie mają niestety.
    • gazeta_mi_placi Re: buty ecco 10.07.14, 08:15
      Mam buty Ecco szósty rok, dość intensywnie użytkowane np. przez 8 miesięcy codziennie pokonywanie łącznie 6 km do dawnej pracy w różną pogodę np. deszcz ze śniegiem.
      Nigdy butów specjalnie nie pielęgnowałam, nie impregnowałam, od czasu do czasu gdy były bardzo brudne opłukałam i przejechałam bezbarwną pastą w gąbce.
      Dalej są w dobrym stanie, jedynie na czubkach mają przytarcia skóry, to wszystko, dalej w nich chodzę.
    • rosapulchra-0 Re: buty ecco 27.01.15, 15:32
      Dla mnie to najlepsze buty na świecie. Średnio pięć lat noszone bez większych ubytków. W jednych po siedmiu latach wkładki się zniszczyły i podeszwa pękła.
    • mamaemmy Re: buty ecco 22.02.15, 22:21
      Kupujemy ecco od lat,są nie do zdarcia,moje sa na lata,męża też,a te Emki sprzedajemy na allegro,prawie w cenie zakupu...Polecam firmę,jedne z najwygodniejszych butów,oprócz emu smile
    • helufpi Re: buty ecco 22.02.15, 22:46
      Mój mąż ma jedne, mówi, że wygodne, choć niestety porządny wygląd straciły dość szybko. Ja ich nie kupuję, są dla mnie zbyt brzydkie. Tzn. nie lubię akurat tego konkretnego rodzaju dyskretnej brzydoty, bo na przykład interesująco brzydkie crocsy już toleruję.
      • helufpi stary wątas, ech ci spamerzy 22.02.15, 22:48

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka