Dodaj do ulubionych

gadżety do samochodu- co polecacie?

24.07.14, 09:13
wreszcie po latach pożyczania mężowskiego samochodu mam własne autko!!! strasznie się cieszę i chciałabym dobrze je wyposażyć: żeby mąż się do niego nie przypiął kupię sobie samochodowe rzęsy smile))))
ale serio: jakie gadżety sprawdzają się, co warto mieć co jest zbędnym dodatkiem? dodam, że autem będę przewozić furę moich dziatek- w porywach siódemkę, więc jakieś ułatwienia prodzietne mile widzianewink
Obserwuj wątek
    • amoreska Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 24.07.14, 09:31
      Przyczepę big_grin

A tak serio?
      -dobre foteliki (reszta to zależy w jakim wieku dzieci)

Aha, czy będziesz przewozić psa? Wtedy przyda ci się koc i adapter do pasów bezpieczeństwa dla niego).
    • mid.week Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 24.07.14, 09:39
      przy 7 dzieci to tylko korki do uszu wink
      • wtopek Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 24.07.14, 09:43
        w porywach siódemkę? mąż ci kupił Lublina?
        • wielkafuria Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 24.07.14, 09:55
          masz siodemke dzieci? wow!
          busem jezdzisz? big_grin z rzesami big_grin
          • raczek47 Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 26.07.14, 07:53
            Tak z ciekawości-co to za auto,do którego wchodzi 8 osób+foteliki?
            • thea19 Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 13.10.14, 22:06
              sprinter chyba ale toto na parkingi podziemne chyba nie wjedzie
        • zlotonaiwnych Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 24.07.14, 09:58
          Mam tylko jedno dziecko, ale zdarza mi się przewozić więcej sztuk na raz, więc jako takie doświadczenie posiadam. Dla mnie w samochodzie niezbędne są - uchwyt na kubek, taki dodatkowy, nawilżane chusteczki - często coś się rozlewa, torebka na śmieci, koniecznie pokrowce na siedzenia, osłony przeciwsłoneczne na okna. No i ja kocham pachnące wnętrze samochodu, mam manię skupowania różnych odświeżaczy, zapachów, nabłyszczaczy. No i zawsze wożę ze sobą torbę z rzeczami do ewentualnego przebrania, pieluchy flanelowe z czasów niemowlęctwa - bardzo się przydają. O typowych samochodowych przydasiach typu ściągaczki itp. nie piszę, bo każdy to ma. Tak jak apteczkę.
          • mid.week Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 24.07.14, 10:04
            A`propos samochodowych uchwytów na kubki. Zastanawia mnie ich popularność w kontekście ostatnich wątków o lekkomyślności i nieodpowiedzialności przejawiajacej się w piciu i jedzeniu podczas jazdy.
          • gazdzinazdaleka Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 24.07.14, 15:39
            zlotonaiwnych napisała:

> No i ja kocham pachnące wnętrze samochodu, mam manię skupowania różnych odświeżaczy, zapachów, nabłyszczaczy.

No i potem się ludzie dziwią, skąd alergie i astma. Wdychanie takiej chemii, zwłaszcza w tak małym wnętrzu, jakim jest samochód, to zbrodnia.
        • mx3_sp Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 24.07.14, 09:59
          e tam zaraz lublin, jak donoszą media wystarczy pojemny bagażnik.
    • joxanna1 Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 24.07.14, 10:02
      Klima, przyciemniane szyby i we wszystkich drzwiach zapasy chusteczek do nosa.

Poza tym to pewnie kwestia wieku, ale przy dzieciach 4-6-8 warto mieć pod ręką płyty z Pippi Pończoszankąsmile
    • serei Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 24.07.14, 10:06

polecam organizer zakładany na tył przedniego fotela, na wszelkie picia, ciasteczka, kredki, rysunki, bibeloty dzieci, nie trzeba potem zbierać z siedzeń i spod siedzeń smile
      https://nokautimg2.pl/p-88-32-88329244292e1cec6bb195d6933e54c2500x500/kaufmann-kolorowy-organizer-do-samochodu.jpg

chusteczki nawilżane obowiązkowo, nakładki przeciwsłoneczne na tylne szyby, mały pojemnik umieszczony między fotelikami z tyłu na napoje np., dla siebie z gadżetów mam porządne okulary do jazdy w nocy i porządny sprzęt grający bo spędzam w nim duzo czasu a ja bez musyki ani rusz smile
      • opium74 Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 24.07.14, 10:11
        Ja np. latem wożę na stałe lodówkę turystyczną, taką podłączana do zapalnicznki. Jak robię zakupy to się nie stresuje że masło mi wypłynie czy jogurt wybuchnie a mieso sobie pójdzie smile
        Mam tez pochowane przekąski suche - np. ciasteczka owsiane sante czy suchary, biszkopty - jak czasem się trafi jakas obsuwa, korek itp. to mam czym zapchać głodne dziecko big_grin
        ładowarka samochodowa do telefonu.
        zimą saperka
        w bagażniku kombi - transporter na psa
      • kkalipso Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 24.07.14, 14:50
        W życiu bym takiego czegoś nie chciała w aucie. Samochód to nie plac zabaw a takim pisakiem to można sobie oko wyjąć przy gwałtownym hamowaniu. Nie lubię jak w samochodzie jest dużo rzeczy i każda kieszeń wypchana pierdołami. Dziecko zabiera tylko jedną rzecz i ona wraca do domu z powrotem. Ma być czysto tak jakbyś pierwszy raz do nowego auta wchodziła. Mamy chusteczki (schowane) i dwie małe poduszeczki nic więcej zero klamotów pluszaków. Bagażnik też pod kontrolą apteczka i torba z najpotrzebniejszymi rzeczami w razie utknięcia gdzieś. A z gadżetów to chyba tylko uchwyt na tablet na masce i w planach pokrowiec/uchwyt na tablet dla małej.
        • boo-boo Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 21.01.19, 13:45
          To tak jak ja- żadnych organizerów i bajzlu w aucie. Nie podoba mi się wizja ołówka czy kredki w oku w razie wypadku.

"Ma być czysto tak jakbyś pierwszy raz do nowego auta wchodziła." - normalnie jak bym samą siebie czytała big_grin big_grin

Chusteczki nawilżane dla dzieci, żel antybakteryjny do rąk, ładowarka do telefonu, odkurzacz samochodowy w bagażniku i tyle mam z gadżetów. W bagażniku mam jeszcze skrzynkę plastikową żeby mi torby na zakupy po bagażniku nie latały luzem.
    • slonko1335 Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 24.07.14, 10:08
      Przy siódemce dzieci, zwłaszcza przed tymi mniejszymi powiesiłabym organizery na fotelach przed nimi, raz żeby nie były ubabrane przez buciska, dwa żeby dzieciaki mogły tam sobie powsadzać jakieś umilacze na podróż czy picie.
      No i porządne foteliki dla młodszych i klima i może przyciemnienie szyby jak nie ma od razu.
      Zapatrzyłabym auto w ręczniki papierowe, chusteczki do nosa i mokre chusteczki, wodę mineralną i woreczki na wszelki wypadek-u nas doskonale sprawdzają sie te na psie kupy-papierowe....
      O rany gratulacje i podziwiam!
    • saszanasza Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 24.07.14, 10:10
      Ja myślę że o "gadżetach" to powinnaś pomyśleć przed zakupem.
      Fajny gadżet który ma mój m. w samochodzi to możliwość automatycznego dostosowywania prędkości do samochodu poprzedzającego, w przypadku gdyby samochod przed tobą gwałtownie zahamował, nie najedziesz mu na dupę, bo twój samochod również zahamuje.
      Poza tym dobrym rozwiązaniem na trasie jest tempomat, czy informacja w lusterku o możliwości pojawienia się samochodu w twoim martwym punkcie, kamera cofania, również jest przydatna, zwłaszcza gdy za samochodem są małe dzieci.
      To moim zdaniem są gadżety (bo mieć ich nie musisz) zwiększające bezpieczeństwo, pozostałe to marne dodatki....
      • mx3_sp Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 24.07.14, 10:13
        to co wymieniłaś w większości to nie gadżety, a wyposażenie auta. Tak jak klima. Teraz to może sobie powybierać wśród organizerów, nakładek i tego typu przedmiotów.
        • saszanasza Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 24.07.14, 10:55
          mx3_sp napisała:

> to co wymieniłaś w większości to nie gadżety, a wyposażenie auta.

no wlaśnie dlatego "gadżety" ubralam w cudzysłówwink

jeżeli wyposażenie auta jest zoptymalizowane, nic nie powinno być potrzebne, chyba że tablet do ręki, albo za zagłówkiem. pozostałość to duperele bez których można się obejść
      • thea19 Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 24.07.14, 13:42
        jak zyje, nigdy w bolandzie nie uzylam tempomatu
        • miliwati Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 24.07.14, 15:16
          > jak zyje, nigdy w bolandzie nie uzylam
          tempomatu

To spróbuj kiedyś pojeździć po Polsce. Na setkach kilometrów dróg znacznie fajniej by mi się jechało z tempomatem, niestety mój samochód nie ma.
          • thea19 Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 24.07.14, 15:26
            setki km drog w Polsce, gdzie mozna jechac ze stala predkoscia bez hamowania? to ja znam chyba inna Polske
        • heca7 Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 24.07.14, 15:34
          Mój mąż użył raz w volvo. Nie spodziewaliśmy się problemów. Bo i dlaczego? A samochód od razu zgłupiał i zaczął jechać 30 km/h. Na szczęście po wyłączeniu silnika się zresetował i dalej jechał normalnie wink Nie pamiętam co okazało się zepsute, to z 5 lat temu było.
          Teraz mam w swoim i nie użyłam ani razu.
      • milka_milka Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 24.07.14, 17:46
        W życiu nie chciałabym, żeby mój samochodów hamował za mnie.
        • muchy_w_nosie Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 21.01.19, 10:59
          A ja lubię tempomat na autostradzie. Używam kilka razy w roku, bo po moich pipidówach czy wrocławiu to faktycznie niepotrzebny.
    • miliwati Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 24.07.14, 10:13
      > ale serio: jakie gadżety sprawdzają się, co
      warto mieć co jest zbędnym dodatkie

Wszystko jest zbędnym dodatkiem. Żadnych trzymaczków, kubełków, zasłonek, wieszaczków, parawaników, telewizorków, playstationków, nic. Jak dziecko czegoś potrzebuje, to sobie weźmie.

> m? dodam, że autem będę przewozić furę
      moich dziatek- w porywach siódemkę, więc
      > jakieś ułatwienia prodzietne mile widzianewink

Potrzebujesz ośmiu foteli i to wszystko. Dzieciom nic więcej nie potrzeba, wszelkie "ułatwienia" to tylko ból d*py kierowcy, bo to zbędne rzeczy, którymi trzeba się zajmować.

Na użytek kierowcy warto mieć: komplet żarówek, gąbkę do wycierania zaparowanych szyb, kartkę, długopis i skrobaczkę na zimę. Dodatkowo ja mam nóż do cięcia pasów, bo był w promocji i przejściówkę robiącą 5V USB z gniazdka zapalniczki, bo smartfony wiadomo jak żrą baterie.
      • wtopek Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 24.07.14, 10:23
        głos rozsądku smile

organizery....big_grin
      • boo-boo Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 21.01.19, 13:48
        " i skrobaczkę na zimę."
        Ja tam nie mam- całe życie szyby skrobię kartami kredytowymi.
        • ginger.ale Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 31.01.19, 13:37
          Zeskrob sobie kartą kredytową przednią szybę mini vana np.grand picasso, podczas gdy w środku czeka na Ciebie kilkoro dzieci..znam lepsze atrakcje.
          • boo-boo Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 31.01.19, 13:44
            Mam 4x4 i w środku czekające dzieci. Żaden problem.
    • feel_good_inc Wideorejestrator 24.07.14, 10:16
      Może nawet taki nagrywający w obie strony, żeby dzieciaki nie robiły głupich min do mamuśki wink
    • mx3_sp Tak a propos 24.07.14, 11:01
      rzeczy wożonych w aucie. Widziałam symulację jak zachowuje się taki kiwak - piesek z kiwającą się głową. Przy gwałtownym hamowaniu przeleciał całą długość auta, z tylnej półki i tym metalowym bolcem pasażera uderzył w głowę. Może mnie znaczy bezpieczniej.
      • sonix73 Re: Tak a propos 24.07.14, 11:46
        dziękuję za wszystkie propozycje, z wielu z pewnością skorzystam.
        tak, mam dużo dzieci-siódme niedługo pojawi się na świecie, auto tez jest duże 3 letni, 9 miejscowy fiat scudo, szyby są przyciemniane, klima działasmile no i jest kamera do cofania z dużym wyświetlaczemsmile
        organizery i kosze/woreczki na śmieci obowiązkowo muszę mieć, świetny pomysł z lodówką!
        auto musi pięknie pachnieć, bo mężowski samochód to auto wędkarza-maniaka, nie wiem czy możecie sobie wyobrazić ten ....bleee!!! aromacikwink
        • thea19 Re: Tak a propos 24.07.14, 13:46
          jak auto bedzie czyste, to bedzie pachniec. wszelakie zapachy choinkowe to trucizna i dziwie sie ludziom, ze sami chca wdychac chemikalia.
          jak juz chcesz bardzo zapachy, to sama zrob z naturalnych olejkow
          • landora Re: Tak a propos 09.11.14, 10:09
            Mnie się od tych zapachów natychmiast włącza choroba lokomocyjna.
    • dziennik-niecodziennik Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 24.07.14, 11:58
      jak dla mnie to coś co bedzie pełniło rolę smietnika - bodaj i zapas worków na śmieci.
      i ewentualnie w dodatkowe lusterka wsteczne - zeby ogarnąć rzutem oka całą czeredę z tyłu, bez odwracania głowy czy manipulacji lusterkiem głównym.
      poza tym nic specjalnego.
      • mayaalex Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 24.07.14, 15:14
        tak, takie dodatkowe lusterko jest superprzydatne. w niektorych samochodach juz jest na wyposazeniu, jak nie ma to mozesz dokupic.
        Siodemka - kurcze, troche zazdroszcze i gratuluje! smile
    • neffi79 Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 24.07.14, 12:03
      gażdzety dla pań? Tablica rej. z własnym imieniem, jak dla mnie szczyt buractwa ale widzę wiele pan we własnych autkach a napisem np. W1 KASIA.
    • hamerykanka Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 24.07.14, 14:29
      Ja co prawda woze tylko jedno dziecko, ale tez wybieralam pewne rzeczy pod katem jej; srodkowe siedzenie zamieniajace sie w stolik z dwoma uchwytami na picie, w drzwiach z kazdej strony sa po dwa uchwyty na kubki; na smieci woze zamykany plastikowy pojemnik bo kosze potrafia sie wysypac.
      Z moich prywatnych gadzetow bardzo doceniam dobry odtwarzacz ze zmieniarka na cztery CD, podgrzewane siedzenia, podgrzewane lusterka, kamera z tylu. Mozliwosc odpalania silnika przez breloczek przy kluczach i przez komorke. Przydaje sie nie tylko w zimie, ale i w lecie-przed wyjsciem odpalam silnik i wnetrze mam schlodzone zanim zabiore dziecko do samochodu, podobnie przy odbieraniu dziecka ze szkoly moge wyjsc, zablokowac drzwi i wlaczyc silnik, zeby dalej sie chlodzilo lub grzalo. Przez komorke rowniez mozliwosc zablokowania drzwi, zdalnego wylaczenia silnika i inne .
      Woze z soba zasilacz do corki iPada i zabieram go na dojazdy-na poczatku myslalam o odtwarzaczach DVD wbudowanych w zaglowki, ale kosztowaly dodatkowe 2000$ no i trudniej je wymienic/naprawic niz taki iPad.
      • mx3_sp Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 24.07.14, 14:32
        i myślisz, że autorka pytała o wspomnianych przez Ciebie gadżetach do zakupionego już auta?
        • hamerykanka Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 24.07.14, 15:19
          Wiekszosc z tych rzeczy mozna zakupic i zamontowac w aucie. I tak, uwazam, ze zwiekszaja one komfort i bezpieczenstwo.
      • miliwati Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 24.07.14, 16:22

> m jej; srodkowe siedzenie zamieniajace sie w
        stolik z dwoma uchwytami na picie,
        > w drzwiach z kazdej strony sa po dwa
        uchwyty na kubki;

Kurde, co to za absurdalny fetysz z tymi kubkami? Jeszcze mi się w życiu taki uchwyt nie przydał. Ile w ogóle te Wasze dzieci piją?

> na smieci woze zamykan
        > y plastikowy pojemnik bo kosze potrafia sie
        wysypac.

I z tymi śmieciami też. No bez jaj, przecież ile się w samochodzie produkuje śmieci? Parę papierków po cukierkach i pusta puszka po Pepsi? Na to wystarczy samochodowa popielniczka. A Ey wymyślacie całe kosze? Może jeszcze z sortowaniem i kącik na kompostownik w bagażniku?

> Z moich prywatnych gadzetow bardzo

> podgrzewane siedzenia

Doskonała metoda na nabawienie się zapalenia korzonków. Za to przydatna tylko dla ludzi, którzy siadają w samochód gołą d*pą w zimie, bo przez normalną zimową odzież to się temperatury fotela nie czuje.

> odpalania silnika przez breloczek przy
        kluczach i przez komorke. Przydaje sie
        > nie tylko w zimie, ale i w lecie-przed
        wyjsciem odpalam silnik i wnetrze mam sc
        > hlodzone zanim zabiore dziecko do

To jest sprzeczne z prawem. Nie wolno trzymać samochodu z pracującym silnikiem. Nie wspominając już o buractwie takiego hałasowania smrodzenia spalinami dookoła.
        • jematkajakichmalo Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 24.07.14, 18:22
          miliwati napisała:

> > podgrzewane siedzenia
          >
          > Doskonała metoda na nabawienie się zapalenia korzonków.

?????? Od lat uzywam ogrzewania i jakos ngdy mnie ta dolegliwosc nie dopadla smile

Za to przydatna tylko d
          > la ludzi, którzy siadają w samochód gołą d*pą w zimie, bo przez normalną zimową
          > odzież to się temperatury fotela nie czuje.

Owszem, na skorzanych siedzeniach nawet bardzo.
          • miliwati Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 25.07.14, 22:29
            jematkajakichmalo napisała:

> miliwati napisała:
            >
            > > > podgrzewane siedzenia
            > >
            > > Doskonała metoda na nabawienie się zapalenia korzonków.
            >
            > ?????? Od lat uzywam ogrzewania i jakos ngdy mnie ta dolegliwosc nie dopadla smile

Nie ma obowiązku. Ale wystawianie przegrzanych pleców na mróz to bardzo skuteczny pomysł.

> Za to przydatna tylko d
            > > la ludzi, którzy siadają w samochód gołą d*pą w zimie, bo przez normalną
            > zimową
            > > odzież to się temperatury fotela nie czuje.
            >
            > Owszem, na skorzanych siedzeniach nawet bardzo.

Ach, skórzane siedzenia smile Te do których człowiek klei się w lecie i z których zeskrobuje szron w zimie smile No to rzeczywiście lepiej już podgrzewać smile
        • hamerykanka Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 24.07.14, 21:33
          Miliwati-nie mieszkam w Polsce.
          Tu, w Stanach calkiem sporo samochodow ma takie wlasnie wyposazenie. Moje dziecko pije sporo, wiec zamiast sie zatrzymywac, ma butelke wody wsadzona w uchwyt i czestuje sie, kiedy jest spragniona. Przy odwozeniu na zajecia sportowe biore rowniez cos do jedzenia, wiec dziecko wsadza potem papierki do owego plastikowego pojemnika. Podobnie jak puste butelki po wodzie.
          Zaloze sie, ze nie masz skorzanych siedzen. Usiadz nawet w spodniach, na nich w zimie, wtedy pogadamy.
          A odpalac tutaj i trzymac mozna. Pod szkola/przedszkolem mnostwo jest zaparkowanych samochodow z kluczykami w stacyjce, zeby silnik chodzil i chlodzil (w tym tygodniu temp 37-40C dzien w dzien), lub ogrzewal.

Twoj post sprawia wrazenie histerycznego ataku raczej niz wywazonej dyskusji. A szkoda.
          • miliwati Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 25.07.14, 22:32
            hamerykanka napisała:

> Zaloze sie, ze nie masz skorzanych siedzen. Usiadz nawet w spodniach, na nich w
            > zimie, wtedy pogadamy.

Oczywiście że nie mam, przecież jeszcze mnie nie powaliło żeby dla lansu kupować sobie coś tak niepraktycznego.

> A odpalac tutaj i trzymac mozna. Pod szkola/przedszkolem mnostwo jest zaparkowa
            > nych samochodow z kluczykami w stacyjce, zeby silnik chodzil i chlodzil (w tym
            > tygodniu temp 37-40C dzien w dzien), lub ogrzewal.

Ale jakoś wątpię żeby pytanie dotyczyło samochodów amerykańskich. Rozmawiamy o cywilizowanym kraju, a nie o dziczy wypuszczającej bez sensu spaliny w powietrze.

• lola211 Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 13.10.14, 21:26
              Dla mnie skora jest praktyczna- łatwiej utrzymac ja w czystosci.Jak sie ma klime to latem nie ma szans sie kleic do fotela, a zima wystarczy chwile ogrzac i problem z głowy.Nie musza byc siedzenia podgrzewane non stop podczas jazdy-wówczas grzeje je juz tyłeksmile.
              Nie mam zadnych gadzetów, bo nie widze potrzeby,samochod głownie uzywam w miescie na krótkie przejazdzki.
        • boo-boo Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 31.01.19, 13:51
          "podgrzewane siedzenia

Doskonała metoda na nabawienie się zapalenia korzonków. Za to przydatna tylko dla ludzi, którzy siadają w samochód gołą d*pą w zimie, bo przez normalną zimową odzież to się temperatury fotela nie czuje."

Metoda na co ? Chyba sobie żartujesz. Mam podgrzewane siedzenia i moje "korzonki" mają się świetnie.
          Usiądź sobie zimą na fotelach skórzanych- poczujesz jaka jest różnica między niepodgrzewanym skórzanym, a materiałowym- zasadnicza.

"Nie wolno trzymać samochodu z pracującym silnikiem. Nie wspominając już o buractwie takiego hałasowania smrodzenia spalinami dookoła."
          Wole zimą 2 minuty postać na parkingu z włączonym silnikiem i "odmrozić" szyby od środka niż jechać z zamarzniętymi i spowodować wypadek.
    • mruwa9 Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 24.07.14, 15:14
      chusteczki higieniczne, ewentualnie tez nawilzane, guma do zucia, ladowarka do komorki, MUZYKA!!
      W bagazniku torby na zakupy, rezerwowa butelka oleju silnikowego, na zime skrobaczka do szyb. Zarowki i bezpieczniki moga byc, ale ich wymiana na trasie bywa trudna.
      Butelka z woda do picia nie jest bledem.
    • edelstein Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 24.07.14, 15:35

• jematkajakichmalo Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 24.07.14, 18:24
      Odtwarzacze DVD, u nas niezawodna sprawa.

Ja jestem przecowna np. dzieciecym piosenkom, bo mnie doprowadzaja do szalu, a DVD moze sobie ogladac i nic nie slysze.
      • paliwodaj Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 13.10.14, 20:49
        >Doskonała metoda na nabawienie się zapalenia korzonków. Za to przydatna tylko dla ludzi, którzy siadają >w samochód gołą d*pą w zimie, bo przez normalną zimową odzież to się temperatury fotela nie czuje.

Boze, nie kazdy mieszka na Syberii i dope nagrzewa do 100 stopni
        Osobiscie uwielbiam podgrzewane siedzenie, zaluje ze sama nie mam, ale jezdzilam autem z wypozyczlni wiec moge opiniowac

> Oczywiście że nie mam, przecież jeszcze mnie nie powaliło żeby dla lansu kupować sobie coś tak >niepraktycznego.
        jakie te baby glupie som, dla nich lans to nawet siedzenia w samochodzie, padlam big_grin
        • bovirag Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 13.10.14, 21:44
          Skorzane podgrzewane siedzenia sa extra. W moim aucie podgrzewaja sie w 10 sekund, w zimie ogrzewania nie musze wlaczac a jest przyjemnie w tylek i plecy cieplo. Poza tym skora jest praktyczna w utrzymaniu czystosci. Wiem co mowie. Mam w aucie kremowa skore i woze dzieci. 4 x w tygodniu na treningi rugby. Wiec syfu, blota i trawy mam zawsze w aucie pod dostatkiem.
    • mynia_pynia Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 09.11.14, 08:41
      Co mam w samochodzie gratis?
      Zmiotkę i szufelkę, skrobaczkę do szyb, nóż (mąż ma maczetę wink ale to z racji wykonywanego zawodu). Mam lusterko dodatkowe żeby widzieć dziecię. Koc też mam zawsze w samochodzie.
      • annakate Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 09.11.14, 09:30
        Rzęsy niestety Ci odradzę, chociaz wyglądają odjazdowo - jak miałam to ludzie na ulicy palcem mnie pokazywali z uśmiechem i rzeczywiście mąz nagle w ogóle przestał potrzebować mojego samochodu. Musiałam zdjąć, bo przy większych prędkościach uderzały w maskę i pojawiły się drobne ryski na lakierze, bałam się, że lakier się uszkodzi na dobre.
        • czar_bajry Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 05.11.15, 01:16
          Ty nie samochód masz tylko autobussmile
    • minor.revisions Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 05.11.15, 04:00
      Specjalny nóż do rozcinania pasów.
      Na wypadek, gdybyś musiała błyskawicznie wyjąć siódemkę dzieci z siedmiu fotelików.
    • bei Re: gadżety do samochodu- co polecacie? 21.01.19, 12:00
      Na śnieg i na błoto- podkładki pod koła.
      Lampa samochodowa zewnętrzna.
      Podkładki pod fotelik by nie niszczyć tapicerki
      Uchwyt na telefon- jeśli nie możesz go podłączyć do sprzętu auta.
      Poduszka dmuchana -sensomotoryczna
      Odkurzacz samochodowy- niewielki, bo bardziej chodzi o szybkie pozbycie się okruszkow niż generalne sprzątanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka