Dodaj do ulubionych

Małżeństwa jak pralki

27.07.14, 10:07
„Jeśli chcesz wyjść za niego za mąż, nie wprowadzaj się! Nie będzie miał powodu, by ci się oświadczyć”. „Szaleństwem jest ślub bez wspólnego mieszkania. Trzeba przetestować związek”. Tak „Huffington Post” zilustrował ostatnio dwie postawy względem przedślubnego konkubinatu. To jak to w końcu jest – przed ślubem lepiej być razem czy osobno?
Obserwuj wątek
    • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Małżeństwa jak pralki 27.07.14, 10:16
      Łoborze.
      • antyk-acap Re: Małżeństwa jak pralki 27.07.14, 10:19
        Wymieniasz na nowy model?
        • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Małżeństwa jak pralki 27.07.14, 10:20
          Nie, a co?
    • joanna29 Re: Małżeństwa jak pralki 27.07.14, 10:37
      Najlepiej zamieszkac razem na tydzien. Na koncie miec 400 zl na oplaty, zycie i przyjemnosci. Wynajac 2 dzieci takiego 4 latka i przeziebiona 8 miedieczna dziewczynke. Jedno zostaje z dziecmi w domu, drugie przez 3 dni pracuje po 12 godzin. Samochod zabiera ten co do pracy jedzie. Zamieszkac w blokul na 4 pietrze. Koniecznie w jesienny, deszczowy i zimny tydzien. Jak po takim tygodniu nadal 2 strony bede chcialy slubu, to juz nie ma znaczenia czy poczekaja z wspolnym zamieszkaniem czy zamieszkaja od razu razem.
      • wielkafuria Re: Małżeństwa jak pralki 27.07.14, 11:01
        hahahahha, pięknie big_grin
        przed slubem zamiast nauk przedmałzenskich powinny byc takie praktyczne miesiace big_grin
        • memphis90 Re: Małżeństwa jak pralki 27.07.14, 14:40
          Hmm, z punktu widzenia takiej pary prowadzącej nauki (z mojego doświadczenia- mają co najmniej 4 dzieci) pomysł boski. WYpożyczaliby to swoje potomstwo kolejnym kursantom i mieli spokój (święty).
          • raczek47 Re: Małżeństwa jak pralki 27.07.14, 15:29
            My mieszkaliśmy razem 4 lata, zanim wzięliśmy ślub.Dwa razy w ciągu tego czasu się wyprowadzałam, bo było prawie,że na noże. Ale jakoś się poukładało.To był dobry czas na poznanie się, oswojenie w codzienności.Po ślubie dzięki temu nie było "niespodzianek". Ogólnie jestem za.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka