kacz-ka99 06.08.14, 17:57 Czytałam ostatnio na damaztorebka że z ADHD się nie wyrasta, więc jak w końcu z tym jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ichi51e Re: Choroby, z których dzieci wyrastają 06.08.14, 18:51 Tiaaaa Z alergii sie wyrasta ale czesto potem te dzieci astme maja Odpowiedz Link Zgłoś
69daro Dziecko? Nie,dziekuje. 13.06.15, 13:51 Na szczescie bezdzietni NIGDY nie beda miec takich problemow Jest rewelacyjnie,ze nie musze sobie zawracac glowy takimi sprawami Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Dziecko? Nie,dziekuje. 13.06.15, 13:56 to prawda, bezdzietnych omija wiele smutkow, ale i sporo radosci Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: Dziecko? Nie,dziekuje. 13.06.15, 15:59 majenkir napisała: > to prawda, bezdzietnych omija wiele smutkow, ale i sporo radosci > z tymi radosciami to mocno przereklamowana sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: Choroby, z których dzieci wyrastają 13.06.15, 14:26 Cześć wyrasta, część nie, część nie, ale uczy się z tym funkcjonować i wyciągać korzyści. Odpowiedz Link Zgłoś
zebra12 Re: Choroby, z których dzieci wyrastają 13.06.15, 14:29 Z tymi alergiami to totalna bzdura. Mam od urodzenia silną alergię na pyłki i mimo, że jestem po 40 alergia trwa nadal w najlepsze, tylko do traw doszły drzewa, kurz, pleśń, owoce, orzechy... List się wydłuża. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna1zmija Choroby, z których dzieci wyrastają 13.06.15, 15:42 choroba lokomocyjna nie zawsze mija z wiekiem. Do dziś wolę w autobusie stać niż jechać do tyłu. Śmierdzący diesel nadal działa na mnie wyrywająco (chodzi zarówno o spaliny jak i swąd paliwa). Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Choroby, z których dzieci wyrastają 13.06.15, 16:32 To prawda. Mnie nie minęła. Osłabła trochę, ale bywa, że wysiadam z autobusu przystanek wcześniej, bo nie mogę dojechać. Busiki są moim koszmarem. Teraz, w początkach ciąży, moja choroba lokomocyjna rozwija skrzydła Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: Choroby, z których dzieci wyrastają 13.06.15, 15:49 Przecież ten lekarz przy każdej jednostce pisze "zwykle... ale może być różnie". Z ADHD może się nie wyrasta, ale się to jakoś socjalizuje i człowiek uczy sobie z tym radzić. Nadal ma ADHD, ale to jest znośniejsze dla otoczenia. Ja nie wyrosłam z alergii, jako dorosła nabyłam astmę, nie wyrosłam z choroby lokomocyjnej - ale to nie znaczy, ze inni nie wyrośli Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Choroby, z których dzieci wyrastają 13.06.15, 16:50 u nas minęły problemy z nietolerancją laktozy oraz z drogami moczowymi- częste zapalenia Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Choroby, z których dzieci wyrastają 13.06.15, 17:20 Mi minęła choroba lokomocyjna, za to morskie fale nadal powodują dolegliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: Choroby, z których dzieci wyrastają 13.06.15, 17:44 Ja wyrosłam z zapaleń płuc. W dzieciństwie chorowałam chyba kilkadziesiąt razy, powinnam mieć już wyżarte płuca. Może dlatego nie choruję na choroby z kaszlem. Są teorie, ze z psychopatii się wyrasta, bo mózg w końcu (koło 70tki) dojrzeje. Może z ADHD jest podobnie (mózg w końcu zacznie się sam pobudzać, bez nadpobudliwości ruchowej). Odpowiedz Link Zgłoś
nikita978 Choroby, z których dzieci wyrastają 13.06.15, 22:37 Co za głupi artykuł !!! Choroby z których się wyrasta a przy adhd piszą że z tego raczej się nie wyrasta .. Dziennikarski kretynizm?? Albo o czymś wiem i piszę albo dalej układam pasjansa za najniższą krajową.. Odpowiedz Link Zgłoś