Dodaj do ulubionych

infekcja intymna

07.08.14, 23:16
Moze ktoras z was miala podobna infekcje bo zaczynam sie martwic. Mam starszy świąd pochwy i warg sromowych, bardzo swedzi raczej bez uplawow i nasila sie jak wejde do cieplej wody. Myslalam ze to jakas drozdzyca bo kiedys mialam podobne objawy tylko wtedy z uplawami i zaaplikowalam sobie globulki dopochwowe pimofucin dzisiaj zaaplkowalam 3 ale jak weszlam do goracej wanny z woda myslalam, ze oszaleje zaczelo mnie tak swedzec ze masakra. Czyli nic nie pomaga. Jutro pojde do ginekologa mialam isc we wtorek przyszly z nfz ale martwie sie wiec jutro pojde prywatnie. Napiszcie co to moze być czy ktoras miala podobne objawy.
Obserwuj wątek
    • iiinfekcja Re: infekcja intymna 07.08.14, 23:18
      aha co nowego ostatnio to nowy zel inymny ktory od razu odstawilam, bylam tez na basenie wiec moze tam cos zlapalam, nie wiem ale panikuje
      • tomanksa Re: infekcja intymna 07.08.14, 23:31
        Wizyta u lekarza raczej cię nie ominie. Zakażenie może być grzybicze albo bakteryjne. Pimafucin, o którym piszesz działa raczej na grzyba, więc niekoniecznie musi pomóc w bakteryjnym zapaleniu. Może to być też alergia na nowy płyn, ale gdybać to sobie można...
        • iiinfekcja Re: infekcja intymna 07.08.14, 23:33
          wiem, ze nie ominie jutro sie wybieram wiec napisze co i jak boje sie tyklko ze lekarz mnie opieprzy ze sama sobie aplikuje leki i czy jak zaaplikowalam dzisiaj 3globulke to jutro nie bedzie problemu z badaniem, widocznoscia jakas itd ? sad trzeba bylo od razu isc ale tak myslalam, ze to to bo ostatnio bardzo podobne mialam dolegliwosci
    • d.o.s.i.a Re: infekcja intymna 07.08.14, 23:29
      Przede wszystkim to gorace kapiele sa dla kobiet niewskazane, bo sprzyjaja infekcjom. A kapiel przy infekcji tylko pogarsza sprawe wiec tego nie rob raczej. Zaaplikuj sobie jogurt naturalny (bez cukru).
      • d.o.s.i.a Re: infekcja intymna 07.08.14, 23:33
        Doczytalam o basenie i zelu. Zele sa generalnie zle bo, wbrew temu co na nich pisza, zmieniaja ph i wyjalawiaja sluzowke pozbawiajac ja naturalnych mechanizmow nawilzania, lepsza woda i bialy jelen. Basen i kapiele w ogole nie sluza. Przyjrzyj sie temu czy nie za duzo sie moczysz w wodzie.
        • iiinfekcja Re: infekcja intymna 07.08.14, 23:36
          Wlasnie zaraz po zminie plynu tzn wieczorem sie umylam nim a juz rano , popludniu mialam swedzenie wiec wydaje mi sie ze cos z tym plynem nie tak i tez myslalam wlasnie ze to jakas drozdzyca ze mi zaburzylo ph i przez to ale juz 3 zaaplkowalam i dalsze swedzenie tzn nie swedzi np teraz po zaaplikowaniu ale po jakims czasie znowu to samo. Jutro sie dowiem co to uncertain
    • malwa51 Re: infekcja intymna 21.04.15, 10:19
      Zadne plyny, najlepiej czasem zrobic nasiadowke z roztworze azucalenu lub azulanu (lepszy ten z nagietkiem, ten drugi to sam rumianek). Oczywiscie infekcji zaawansowanej sie nimi nie wyleczy, trzeba wizyty lekarskiej.
    • karme-lowa Re: infekcja intymna 15.05.19, 08:45
      Klikajcie w kosz.
      To spamer wyciągający stare wątki.
      Taaa, octenisept.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka