Dodaj do ulubionych

Znów problem z allegro - payu

13.08.14, 20:51
Bardzo rzadko sprzedaję na allegro, może zdarzyło się to trzy razy, ostatni raz przedwczoraj. Kupujący zapłacił przez payu, musiałam wcześniej zweryfikować konto, bo zmieniałam bank. Dostałam informację, że weryfikacja się powiodła, ale środki wplacone przez kupującego przeleją mi dopiero po 11 września 2014. Wściekłam się, oczywiście napisałam do nich, że absolutnie się nie zgadzam, czekam do poniedziałku, a później podejmę kroki prawne. Jakim prawem przez miesiąc będa obracać moją kasą? Zwykłe złodziejstwo. Miałyście może taki problem?
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: Znów problem z allegro - payu 13.08.14, 22:32
      Nie, nigdy nie zmieniałam rachunku, a następnym razem jak chcesz mieć szybciej pieniądze to daj opcję "przelew", pieniądze z Payu schodzą nawet do 3 dni roboczych.
    • zdzisnadzis Re: Znów problem z allegro - payu 13.08.14, 22:38
      Prawdopodobnie wybrałas zła opcje wypłat, jest cos takiego jak wypłata na żadanie i wtedy masz kase do 24 h...
      • lillaj Re: Znów problem z allegro - payu 13.08.14, 22:47
        Nie przypominam sobie, żebym zmieniała cokolwiek w ustawieniach dotyczących Payu. Jak pisałam rzadko sprzedaję, chyba po raz pierwszy zapłacono mi przez payu i od razu problem. Ale czy payu może tak długo przetrzymywać wpłaty?
        • lillaj Re: Znów problem z allegro - payu 13.08.14, 22:55
          Weszłam w swoje ustawienia i mam tam: wypłaty codziennie od 20 zł. Wydaje się to ok. Tym bardziej, że kwota przekracza podane 20 zł. Następnym razem o ile taki będzie, bo allegro mnie ostro wkurzyło zrobię jak radzi gazeta. Forma wpłaty tylko przelew na konto. Niestety allegro wciska zawsze payu. Sama do tej pory tak płaciłam, bo wydawało mi się to wygodne, ale po tej akcji nigdy więcej.
          • mozambique Re: Znów problem z allegro - payu 14.08.14, 10:13
            tez pisalam ze allegro staje sie coraz mniej wygodne i dla sprzedawców i dla kupujących
            i placici juz trzeba za niemal kazdy oddech
            niedlugo samo zalogowanie sie tez bedzie platne

nie dziwie sie ze tyle ludzi z allegro odchodzi
            • eks.partner Re: Znów problem z allegro - payu 20.08.14, 11:10
              Mam podobny problem. Sprzedalem ostatnio telefon i minelo kilka dni a pieniedzy z PayU nie widac. Wiec zaczalem dokladniej sprawdzac i co sie okazalo. Nie dosc ze nie ma pieniedzy za telefon to na koncie payU wisza mi jeszcze inne zalegle wyplaty od UWAGA czerwca 2014. Niewazne ze klikam na wyplac teraz. System przenosi mnie na podstrone gdzie informuje ze nic nie wyplacilem. Bledne kolo. Napisalem do allegro i czekam na odpowiedz. Jednak jestem wsciekly.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka