24.09.14, 10:16
Kaloryfery już ciepłe?
Pytanie oczywiście do użytkowniczek ogrzewania miejskiego.

U mnie jeszcze nie, ale ogłoszenie o odpowietrzaniu już wisi, więc zaraz lada moment.
Rano były 4 stopnie na zewnątrz, a sąsiedzi skrobali auta, brrr!

To straszne, nie znoszę zimnasad
Obserwuj wątek
    • lafiorka2 Re: Grzeją? 24.09.14, 10:18
      ano grzeją.smile

dzisiaj odkryłam tę wspaniałą sprawe tongue_out na rano przed pracą.
    • mx3_sp Re: Grzeją? 24.09.14, 10:20
      jeszcze nie, ale kazali grzejniki odkręcić. Nawet jeśli to ja i tak się wstrzymam. W mieszkaniu zimno nie jest na tyle by się dogrzewać. Poza tym grzanie od końca września do kwietnia to masakra finansowa.
      • tonik777 Re: Grzeją? 24.09.14, 10:37
        U nas ludzie jeszcze na klatkach schodowych okna otwierają. Więc z jednej strony mocno się grzeje, z drugiej ochładza. A potem się dziwią, że są wysokie rachunki za ogrzewanie części wspólnych.
    • dorek3 Re: Grzeją? 24.09.14, 10:21
      grzeją od przedwczoraj.
      • pomidorpomidorowy Re: Grzeją? 24.09.14, 10:29
        zawsze fascynowala mnie to marnowanie energii...a potem pootwierane okna i kaloryfery na full. ale oczywiscie wszyscy smieci segreguja big_grin i sprzataja "swiat"
        • dorek3 Re: Grzeją? 24.09.14, 10:36
          Dlaczego marnowanie. Niepotrzebny grzejnik się skręca dość prosto. Na razie są letnie, ale atmosfera w mieszkaniu o wiele lepsza.
        • rhaenyra Re: Grzeją? 24.09.14, 11:50
          jak wolisz siedziec w grzybie albo zaduchu to twoja sprawa
          • pomidorpomidorowy Re: Grzeją? 24.09.14, 12:55
            rozumiesz slowo pisane?jaki grzyb i zaduch? blokerska natura mnie przeraza....
        • owianka Re: Grzeją? 24.09.14, 13:06
          > zawsze fascynowala mnie to marnowanie energii...a potem pootwierane okna i kalo
          > ryfery na full.

Czyli Twoim zdaniem nie powinno się wietrzyć przez cały sezon grzewczy?
    • slonko1335 Re: Grzeją? 24.09.14, 10:32
      Tak grzeją, juz od dość dawna(na koniec sierpnia jak pogoda się skiepściła, potem wyłączyli we wrześniu jak było tak ciepło i teraz znowu właczyli. Mam odkręcony grzejnik w łazience tylko na razie.
    • agaja5b Re: Grzeją? 24.09.14, 10:42
      U mnie grzeją, ale ja nie grzeje, bo ciepło jest w mieszkaniu, w duzym pokoju 23 stopnie, więc w mniejszych jeszcze cieplej. Ja zaczynam grzac jak temp w mieszkaniu spadnie ponizej 18 stopni i to tylko po południu, jak się zejdziemy bo po co cały dzień? W duże mrozy, zimą grzeję całą dobę. W tym roku ucieszył mnie rachunek za ogrzewanie, bo mamy ok tysiąc zł nadpłaty, choc wiadomo ze to są koszty które i tak sie ponosi jak nie w tym roku to w nastepnym, ale mam nadzieję że ta zima będzie tez łaskawa.
    • kawka74 Re: Grzeją? 24.09.14, 10:42
      Bulgotanie w instalacjach słychać od dwóch tygodni, ale zimno jest, jak było.
      Pobulgotali i przestali, a mi tyłek wieczorem marznie.
    • martishia7 Re: Grzeją? 24.09.14, 10:42
      Wydawało mi się, że jeszcze nie, ale skoro wszystkie tak przytakują, to chyba muszę obmacać smile
    • rhaenyra Re: Grzeją? 24.09.14, 10:51
      dzieki ze mi przypomnialas big_grin
    • aquella Re: Grzeją? 24.09.14, 11:08
      hhehe uwielbiam ten wątek obowiązkowo pojawia się co roku jak tylko się oziębi. Ja to muszę pilnować aby kaloryfery pozakręcać żeby mi nie nabijały licznika skoro mieszkam od południa i nawet w zimie jest ciepło w domu. Jeszcze za zeszły rok nie zapłaciłam dopłaty a jednego grzejnika w ogóle na dzień nie zakręcałam i naciągnął na 200zł sad
    • ma.mma.mia Re: Grzeją? 24.09.14, 11:08
      Na szczęście nie.
    • iwoniaw Tak, dziś rano ten cudowny fakt zarejestrowałam 24.09.14, 11:14
      Nie znoszę zimna, a od kilku dni było już naprawdę nieprzyjemnie. Wiem, że niektóre tutaj wyznają zasadę, że 18 stopni w mieszkaniu jest cudowne, ale ja bym chyba umarła w takiej temperaturze. Nawet przy 20 siedzę w swetrze i co chwilę dolewam sobie gorącej herbaty.
      • pomidorpomidorowy Re: Tak, dziś rano ten cudowny fakt zarejestrował 24.09.14, 12:57
        jakie 18 stopni, nie grzeje i mam w domu 22 st....nie mieszkam w kurniku
        • agaja5b Re: Tak, dziś rano ten cudowny fakt zarejestrował 24.09.14, 13:12
          Ja na razie również mam ok 22 stopni bez grzania. Jak przychodzą dni w których temp na dworze w dzień i w nocy nie przekracza 10 stopni( a w nocy jest minus) to u mnie tez robi się chłodno, a ze w temp ponizej 18 st w mieszkaniu hibernuję to staram się miec cieplej, więc wlączam ogrzewanie, bo na razie takich cudów, że na dworze mróz a ja nie grzeje i mam ciepło nie doswiadczam, choc nie ukrywam, chciałabym.
    • jowita771 Re: Grzeją? 24.09.14, 11:17
      Ja sama sobie uruchamiam ogrzewanie, jeszcze nie włączyłam, ale ja nie znoszę sezonu grzewczego.
    • redheadfreaq Re: Grzeją? 24.09.14, 11:19
      Nie sad łazimy i macamy kaloryfery, bo zimno jak cholera i nie możemy się doczekać. Dziś rano były 3 stopnie, myślałam, że mi nos odpadnie.
    • 3fanta Re: Grzeją? 24.09.14, 13:05
      U mnie zimno.Okna od zachodu wszystkie.Słońce będzie tylko na chwilkę.Mieszkanie nad bramą.Siedze z lapkiem w łóżku.Na myśl o umyciu garów i wsadzeniu łap do wody robi mi się niedobrze.W dodatku pranie ciężko wysuszyć
    • ichi51e Re: Grzeją? 24.09.14, 13:16
      Od 25ego... Jestem zimnolubna ale pstatnie dni to juz nawet ja w swetrze smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka