Dodaj do ulubionych

emamy mające psy-jakie witaminy dla PONa

27.09.14, 08:45
Mogą być z górnej półki, cały zestaw dla mojego kudłatkasmile
Bardzo proszę poratujcie bo asortyment taki, że nie wiadomo co wybraćsmile
Obserwuj wątek
    • pomidorpomidorowy Re: emamy mające psy-jakie witaminy dla PONa 27.09.14, 08:48
      dawaj mu porzadna karme i witamin nie musisz kupowac
      • afro.ninja Re: emamy mające psy-jakie witaminy dla PONa 27.09.14, 08:53
        pomidorpomidorowy napisała:

> dawaj mu porzadna karme i witamin nie musisz kupowac

Moze lepiej BARF, jak juz chce dla niego co najlepsze.
        • kamea_chateau Barf-:-) 27.09.14, 09:04
          Talik dostaje bardzo dobre pożywienie. Na barfie był ok 8 miesiecy i teraz odmówił mięska.
          Powód nieznany.....
          Pytam o dodatkowe witaminy, z góry dzięki
          • b-b1 Re: Barf-:-) 27.09.14, 09:21
            W jakim wieku jest pies? Czym go teraz karmisz?
            Witaminy(czyli przeważnie wapń i fosfor) dodajemy do jedzenia tylko i wyłącznie w przypadku niedoborów.
            Karma jest zbilansowana, ma dobry stosunek wapnia do fosforu, karmiąc barfem, też na pewno nie dajesz mięsa tyle ile wlezie, ale masz zbilansowany pokarm(odpowiednią ilość mięsa/warzyw).
            Podając wapń i fosfor dodatkowo, bardzo szybko możesz psa wykończyć stawowo, wypikowany fosfor umniejszy wchłaniania wapnia itp...
            Najlepiej sprawdzać-szczególnie jeśli pies młody. Zwykła morfologia ze wskaźnikami wapnia i fosforu co kilka miesięcy(szczególnie przy zmianie karmienia) i tyle. Jeśli coś jest nie ok-wyjdzie-wtedy dołożysz upragnione witaminy big_grin

• peonka Re: emamy mające psy-jakie witaminy dla PONa 27.09.14, 09:23
      Ja miałam ONKA wink jedyny suplement, jaki dostawał, to glukozamina i czarci pazur, na problemy ze stawami. A poza tym oczywiście zróżnicowana dieta, mięso, nabiał, jajka...
      • b-b1 Re: emamy mające psy-jakie witaminy dla PONa 27.09.14, 09:40
        peonka napisał(a):

> Ja miałam ONKA wink jedyny suplement, jaki dostawał, to glukozamina i czarci pazu
        > r, na problemy ze stawami. A poza tym oczywiście zróżnicowana dieta, mięso, nab
        > iał, jajka...

Bo pies z ras dysplastycznych-tu jak najbardziej wskazany wspomagacz z chondroityną, glukozaminą i kwasem hialuronowym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka