kamea_chateau 27.09.14, 08:45 Mogą być z górnej półki, cały zestaw dla mojego kudłatka Bardzo proszę poratujcie bo asortyment taki, że nie wiadomo co wybrać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pomidorpomidorowy Re: emamy mające psy-jakie witaminy dla PONa 27.09.14, 08:48 dawaj mu porzadna karme i witamin nie musisz kupowac Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: emamy mające psy-jakie witaminy dla PONa 27.09.14, 08:53 pomidorpomidorowy napisała: > dawaj mu porzadna karme i witamin nie musisz kupowac Moze lepiej BARF, jak juz chce dla niego co najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
kamea_chateau Barf-:-) 27.09.14, 09:04 Talik dostaje bardzo dobre pożywienie. Na barfie był ok 8 miesiecy i teraz odmówił mięska. Powód nieznany..... Pytam o dodatkowe witaminy, z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: Barf-:-) 27.09.14, 09:21 W jakim wieku jest pies? Czym go teraz karmisz? Witaminy(czyli przeważnie wapń i fosfor) dodajemy do jedzenia tylko i wyłącznie w przypadku niedoborów. Karma jest zbilansowana, ma dobry stosunek wapnia do fosforu, karmiąc barfem, też na pewno nie dajesz mięsa tyle ile wlezie, ale masz zbilansowany pokarm(odpowiednią ilość mięsa/warzyw). Podając wapń i fosfor dodatkowo, bardzo szybko możesz psa wykończyć stawowo, wypikowany fosfor umniejszy wchłaniania wapnia itp... Najlepiej sprawdzać-szczególnie jeśli pies młody. Zwykła morfologia ze wskaźnikami wapnia i fosforu co kilka miesięcy(szczególnie przy zmianie karmienia) i tyle. Jeśli coś jest nie ok-wyjdzie-wtedy dołożysz upragnione witaminy Odpowiedz Link Zgłoś
peonka Re: emamy mające psy-jakie witaminy dla PONa 27.09.14, 09:23 Ja miałam ONKA jedyny suplement, jaki dostawał, to glukozamina i czarci pazur, na problemy ze stawami. A poza tym oczywiście zróżnicowana dieta, mięso, nabiał, jajka... Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: emamy mające psy-jakie witaminy dla PONa 27.09.14, 09:40 peonka napisał(a): > Ja miałam ONKA jedyny suplement, jaki dostawał, to glukozamina i czarci pazu > r, na problemy ze stawami. A poza tym oczywiście zróżnicowana dieta, mięso, nab > iał, jajka... Bo pies z ras dysplastycznych-tu jak najbardziej wskazany wspomagacz z chondroityną, glukozaminą i kwasem hialuronowym. Odpowiedz Link Zgłoś