Dodaj do ulubionych

Obiecałam

27.09.14, 10:42
Kiedyś oglądałam z dziećmi program o bezdomnych psach i obiecałam, że jak przybłąka się do nas jakaś bida to ją przygarniemy. I właśnie nadszedł ten dzień. Przyszła bida z nędzą, kundelek brudny i śmierdzący i młody ryczy, że obiecałam. Na razie go wpuściłam za płot, z naszą suczką się pieeeeeknie bawią, ale to pies. I co teraz? Zostawić, wykapać, wykastrować i zaszczepić czy wyjść na świnię, niesłowną matkę i pogonić? Emamy uważajcie co obiecujecie 😊
Obserwuj wątek
    • liliawodna222 Re: Obiecałam 27.09.14, 10:46
      A może ma właściciela?
    • nangaparbat3 Re: Obiecałam 27.09.14, 10:49
      _Mamusiu, kupimy pieska?
      - Pieska sie nie kupuje, pieska się przygarnia. Jak do nas przyjdzie, przygarniemy.
      No i przyszedl, ona miala wtedy niecale 5 lat.
      Slowo sie rzekło, kundelek u plota.
      Byl z nami 13 lat, bardzo go kochalismy.
    • wielkafuria Re: Obiecałam 27.09.14, 10:55
      ja zgarniałam wszystkie zwierzeta ktore znalazłam, lacznie z gołębiami i srokami, ktore wypadly z gniazda.
      ja bym wzieła, zwlaszcza jakbym miala ogrod i płot.
      mozesz wystawic mu budę, ocieplić i byc idolką w oczach dziecka.
      jak to mały kundelek to nie zbankrutujesz na jedzeniu wink
      poza tym, jak mały to i kawałek podłogi w domu sie pewnie znajdzie.
      nie wiem jak z psami, ale z kotami w wawie jest tak (ursynów przynajmniej)
      ze jak zgłosisz ze znalazłas i chcesz przygarnac to oni za free sterylizują.
    • peonka Re: Obiecałam 27.09.14, 10:57
      Zostaw, wykąp, nakarm, poszukaj właściciela. Jeśli nikt psa nie szuka, zostaw, wykastruj i kochaj jak swojego.
      Nie tylko dlatego, że obiecałaś, ale dlatego, że masz szansę uratować psie życie smile
    • marusia_ogoniok_102 Re: Obiecałam 27.09.14, 17:44
      Jasne, że zostawić, wykąpać, dbać i kochać!
    • crea.tura Re: Obiecałam 27.09.14, 18:48
      Sukę wysterylizować, psa wykastrować i się cieszyć pełnym domem, zwierzęta wnoszą do domu dużo radości. Poza tym jeśli obiecałaś dziecku to kiedyś, to teraz się nie wycofuj, dużo stracisz w jego oczach. Za pozostawieniem same plusy smile
      • andaba Re: Obiecałam 27.09.14, 18:49
        Zdecydowanie przygarnąć.
        • 3-mamuska Re: Obiecałam 27.09.14, 18:57
          Dotrzymać słowa ....
          Wykapać nakarmić skoczyć do weta, wykastrować jak zdrowy i jest możliwość.
          I kochaćsmile
    • marychna31 dziewczyny same mądre rzeczy napisały 27.09.14, 18:55
      więc się już dopisywać nie będęsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka