Dodaj do ulubionych

chce mi się palić

10.10.14, 15:20
na studiach paliłam sporo ale nigdy się nie uzależniłam, przestałam ot tak
potem tylko imprezowo ale że tryb życia mam mało imprezowy to średnio to było 0-5 papierosów ROCZNIE
w tym roku jakoś sporo było imprez wink od początku roku pewnie wypaliłam już ze 20 papierosów
i kurcze chodzi za mną to palenie teraz codziennie, no po prostu mam straszną ochotę np po południu tak sobie zapalić
znam wszystkie argumenty na nie ale i tak chodzi...
czemu tak mam i napiszcie coś żeby mi się odechciało
Obserwuj wątek
    • jola-kotka Re: chce mi się palić 10.10.14, 15:34
      Jak mi się chce palić to podpalam kolejnego papierosa i tak około dwudziestu razy dziennie. Także zrób to i nie mecz się od tego tak szybko się nie umiera. Zresztą sama widzisz że można nie pić nie palić i zwinąć się na raka mając np. Szeisc lat także nie warto sobie odmawiać,warto żyć jak się chce dopóki można.
      • marzeka1 Re: chce mi się palić 10.10.14, 15:38
        jola-kotka napisał(a):

> Jak mi się chce palić to podpalam kolejnego papierosa i tak około dwudziestu ra
        > zy dziennie. Także zrób to i nie mecz się od tego tak szybko się nie umiera.
        Zr
        > esztą sama widzisz że można nie pić nie palić i zwinąć się na raka mając np. Sz
        > eisc lat także nie warto sobie odmawiać,warto żyć jak się chce dopóki można.

- Jolka, głupot nie gadaj, pomijam smród od tak dużo palących papierosy, to brak mojego ojca zmarł w wieku 39 lat na raka płuc, miał typowego raka palacza, więc nie gadaj, że takie palenie to nic takiego, bo dla jednego tak będzie, inny narazi się na choróbsko.
        Bo tak, można mieć raka, bo geny, ale samemu sobie takie choróbsko sprowadzić, to niezbyt dobre.
      • jola-kotka Re: chce mi się palić 10.10.14, 19:04
        Ale o co ci chodzi jeśli uważasz inaczej to to napisz i tyle ,twój ojciec umarł a mój dziadek od 55 lat pali od dawna 40 szt dziennie dzisiaj ma 75 lat i jest zdrowszy niż ją,jaki moral z tego? Że nie warto się sugerować ani dziadkiem ani twoim ojcem bo i tak nie wiadomo co będzie. Każdy ma prawo mieć swoje zdanie,prawda?
    • kawa_o_poranku Od palenia się śmierdzi n/t 10.10.14, 15:45
      • kawa_o_poranku Re: Od palenia się śmierdzi n/t 10.10.14, 16:05
        Uzupelnie, bo zabrzmialo niegrzecznie. Sama sobie mowie, ze to smierdzi, kiedy mnie korci, zeby zapalic. Bo oczywiscie zdrowie tysiackrotnie wazniejsze, ale tak na szybko to ten smrod jakos tak do mnie przemawia...
    • eilian Re: chce mi się palić 10.10.14, 15:58
      pali tylko patologia
      • kawa_o_poranku Re: chce mi się palić 10.10.14, 16:01
        E tam, nie tylko. Wiekszoac znajomych moich tesciow pali, a tam ponizej doktora nie uswiadczysz...
    • jehanette Re: chce mi się palić 10.10.14, 16:06
      www.google.pl/search?q=rak+p%C5%82uc&client=firefox-a&hs=vec&rls=org.mozilla:pl:official&channel=sb&biw=1280&bih=871&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=sec3VPirNcqxaauogcAO&ved=0CAYQ_AUoAQ
    • turzyca Re: chce mi się palić 10.10.14, 16:14
      > i kurcze chodzi za mną to palenie teraz codziennie, no po prostu mam straszną o
      > chotę np po południu tak sobie zapalić

A tak konkretnie to dlaczego Ci sie chce palic? Masz ochote na tego nikotynowego kopa, czy chcialabys sobie zrobic zasluzona przerwe czy o cos jeszcze innego biega? Pogrzeb sobie w srodku, ustal, co te chcice powoduje i wdroz odpowiedni program zaradczy. Na glod nikotynowy czysta nikotyna, na przerwe taka porzadniejsza przerwa, z jakas inna przyjemnoscia itd.
    • daisy Re: chce mi się palić 10.10.14, 16:36
      Uwielbiałam palić, to jest po prostu strasznie przyjemne (nie mam pojęcia dlaczego) i zazdroszczę tym wszystkim, którzy się nie przejmują i palą sobie, bo lubią.
      Jeżeli nie chcesz palić, to po prostu tego nie rób, nie jesteś uzależniona. Przedstaw sobie wszystkie powody, dla których rzuciłaś i po sprawie.
      Ale chęć rozumiem jak najbardziej. Dlaczego ktoś nie wymyśli nieszkodliwych papierosów!!!!!
      • menodo Re: chce mi się palić 10.10.14, 19:14
        10/10

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka