mg1993 14.01.15, 21:55 Co sadzicie o cwiczeniach na WF boso, szczegolnie w szkole podstawowej? W klasie mojej corki ponad 50% uczniow nie ma butow na WF-ie. jak jest u waszych dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aankaa Re: WF boso? 14.01.15, 22:00 na wypasione tornistry rodzice się wykosztowali i zabrakło na najtańsze tenisówki ? Odpowiedz Link Zgłoś
derka1 Re: WF boso? 14.01.15, 22:00 Przypomnialy mi sie lata podstawowki, wieki temu (niestety ). Tez cwiczylismy na bosaka. I pamietam jeszcze taki sposob, zeby nie slizgaly sie te gole stopy po posadzce, srednio higieniczny . Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw To chyba zależy, co robią? 14.01.15, 22:18 Niektóre ćwiczenia wręcz należy wykonywać boso, ale nauczyciel przecież nie pozwala im chyba tak ćwiczyć ogólnie? Odpowiedz Link Zgłoś
mg1993 Re: To chyba zależy, co robią? 14.01.15, 22:35 tak pozwala cwiczyc ogolnie, gdyz nie ma gry twarda pilka. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: To chyba zależy, co robią? 15.01.15, 12:16 Jak ktoś napisał niżej - wszystko fajnie, dopóki wszyscy są boso. Jeśli część jest w butach, to proszenie się o niemiłą kontuzję - przydeptanie komuś bosej stopy butem - i to z impetem, bo np. w czasie biegu - może się źle skończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
pederastwa Re: WF boso? 14.01.15, 22:47 Powinno być tak, że albo wszyscy są boso, albo wszyscy w butach. Inaczej jest ryzyko bolesnego podeptania bosego dzieciaka przez obutego kolegę. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: WF boso? 15.01.15, 22:50 Ok, ale jak jeden ciągle zapomina butów albo nawet nie jeden, a kilku, to dlaczego reszta ma latać boso? Ja pilnuję, żeby moja córka nosiła buty i nie chciałabym, żeby musiała ćwiczyć boso, bo ktoś ma w nosie przynoszenie obuwia na wf. Odpowiedz Link Zgłoś
princess_yo_yo Re: WF boso? 14.01.15, 23:00 nie przeraza mnie taka wizja, widzialam gre touch rugby gdzie czesc uczestnikow wolala boso na trawie niz w butach. ale jak ktos wyzej napisal w przypadku dzieci albo wszyscy w butach albo bez zeby nie jesli w programie sa jakies gry zespolowe. Odpowiedz Link Zgłoś
fasolka33 Re: WF boso? 15.01.15, 12:13 u mojej corki w klasie prawie wszystkie dzieci cwicza boso- ale nie dlatego, ze nie mają butów ale dlatego, ze podloga byla odnawiana na sali i jest tak nawoskowana, ze praktycznie wszystkie buty sie slizgaja i bezpieczniej jak dzieciaki boso biegaja.(co srednio mi sie podoba) Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: WF boso? 15.01.15, 12:32 Jeśli nie grają w piłkę to nie widzę nic złego w ćwiczeniu boso... Odpowiedz Link Zgłoś
eve-lynn Re: WF boso? 15.01.15, 12:39 To zależy. Kilka lat chodziłam na karate i ćwiczyliśmy boso - bo takie jest założenie. Ale jeśli założenie jest, że ćwiczy się butach a dzieci butów nie mają to ćwiczą boso, to coś nie halo. Dlaczego nie mają? Bo zapominają? 50% uczniów zapomina? - jak tak, to uwagi i po ocenach jechać Bo rodziców nie stać? Połowy rodziców nie stać na trampki? - tu już problem większy, ale też chyba z pomocą MOPSu, dyrekcji, pedagoga czy kogo tam jeszcze, do rozwiązania. Bo częśc lubi boso - tu nauczyciel musi ocenić czy to dobry pomysł akurat do danych ćwiczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: WF boso? 15.01.15, 13:21 Wynik traktowania wfu po macoszemu.Nie wyobrazam sobie,by mój syn nie mial odpowiedniego obuwia. Odpowiedz Link Zgłoś
sitniczek Re: WF boso? 15.01.15, 14:54 Hm, biegać po parkiecie na bosaka? Przecież to boli! Płaskie podłogi, płaska stopa, buty jednak albo są lekko wyprofilowane, albo stópka sama ułoży górki i dołki. Co innego ćwiczenia na macie.. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz1978 Re: WF boso? 15.01.15, 18:44 boso tylko na gimnastyce korekcyjnej. Bez przesady - mało prawdopodobne ze az polowa dzieci nie ma tenisowek... jeśli tak, to może szkola/ gmina powinna wygospodarować na ten cel jakies srodki? Odpowiedz Link Zgłoś