Dodaj do ulubionych

Co tam ostatnio ciekawego oglądałyście?

• iuscogens Re: Co tam ostatnio ciekawego oglądałyście? 04.02.15, 22:01
      Z filmów - Zaginiona dziewczyna (może być), Za jakie grzechy, dobry Boże (świetny)
      seriale - Endevour (super!) i Outlander (bardzo przyjemny, z piękną piosenką tytułową)
      • bi_scotti Re: Co tam ostatnio ciekawego oglądałyście? 05.02.15, 00:44
        Z series to ja sie probuje wciagnac w te dwa: www.imdb.com/title/tt3920814/ i www.imdb.com/title/tt3475734/ - oba sa dosc nierowne, fajnie grane ale plots raz lepsze, raz mniej swietne - zobaczymy czy i kiedy sie zniechece wink Narazie daje im szanse z tygodnia na tydzien - moze sie rozkreca ... time will show smile Oba maja super kostiumy i art designing wiec moze dlatego jeszcze z nimi nie skonczylam.
    • agniesia1973 Re: Co tam ostatnio ciekawego oglądałyście? 05.02.15, 08:36
      W kinie bez wątpienia Whiplash oraz serial Gomorra.
    • koronka2012 Re: Co tam ostatnio ciekawego oglądałyście? 05.02.15, 16:45
      Boyhood - rewelacja
      Ostatnio lecę po oskarowych nominacjach, Boyhood (świetny), Gra Tajemnic, Ida (poruszająca)
      Birdman - IMO przereklamowany, Whiplash - genialna rola Simmonsa, trochę go psuje banalne amerykańskie zakończenie.
      W kolejce czekają Dzikie historie i Lewiatan
    • fadilla Re: Co tam ostatnio ciekawego oglądałyście? 05.02.15, 18:39
      "Nic osobistego"- mój ulubiony gatunek, dla niektórych irytujący i oklepany, a wręcz w kinie wyczerpany. Bohater (tu bohaterka) zostawia wszystko i wyrusza przed siebie. Film drogi, ale bez nadmiaru środków lokomocji, babka włóczy się z plecakiem i namiotem po mokrych łąkach Irlandii. Dokładnie w tym stylu, sadząc po zapowiedziach jest też "Dzika droga", muszę obejrzeć i polski "Serce serduszko", też do zobaczenia.
      • leanne_paul_piper Re: Co tam ostatnio ciekawego oglądałyście? 08.02.15, 02:51
        Czy 'Dzika droga' to 'Wild' z Reese Witherspoone? To w takim razie świetnie kino, w ogóle Reese ma nosa do dobrych ról. Nie boi się też ani pobrzydzić (no przynajmniej nie pomalować, bo piękna jest praktycznie w każdym wydaniu) ani rozebrać, jeżeli rola tego wymaga. Dlatego jest autentyczna. I obok Hilary Swank moja ulubiona aktorka.
        • fadilla Re: Co tam ostatnio ciekawego oglądałyście? 08.02.15, 18:55
          Tak to ten film. Widziałam go dzisiaj. Polecam. W końcu i babka wyruszyła samotnie w dzicz. Reese jest w nim świetna. Troche plenery mnie zawiodły, spodziewałam się soczyście zielonych łąk, ośnieżonych gór i jezior jak Brokeback Mountain, jednak to zupenie inne miejsca, bo wyprawa zaczyna sie od pustyni. Wcześniej ekscytowałam się "In to the wild" polski tyt. "Wszystko za życie". Chciałam czegoś takiego w wersji damskiej, proszę oto jest.
    • rosapulchra-0 Birdman!!! 06.02.15, 13:14
      Rewelacja nie film! Michael Keaton - dla mnie - to jego rola życia. Bardzo polecam!
      www.tvn24.pl/oscary-2015,114,m/oscary-2015-birdman-zgarnie-oscara,511989.html
      • kubara1 Re: Birdman!!! 06.02.15, 14:04
        Mów mi Vincent, dla Billa Murrey'a ale i dla fabuły, dobry kawałek kina
        Whipplash, rewelacja
        • rosapulchra-0 Re: Birdman!!! 06.02.15, 14:13
          Potwierdzam, Whiplash - rewelacja!
    • nangaparbat3 Re: Co tam ostatnio ciekawego oglądałyście? 08.02.15, 11:09
      O Whiplash juz pisałam, wybieram sie po raz trzeci, bo to cezura w moim zyciu (jako odbiorczyni muzyki), zaraz pewnie zniknie z kin, a w domu nie ma co tego oglądać.
      Poza tym bylam na "Ziarnie prawdy" (takie sobie), "Exodusie" (świetna rola Ramzesa, zaciekawiło mnie, czemu wielu Egipcjan ma niebieskie oczy - niedopatrzenie czy rzeczywiście tak było? - ogolnie nie ma sensu ogladać, chyba ze ktoś uwielbia starozytność na ekranie) i "Teorii wszystkiego" - ugladzonej, bardzo hollywoodzkiej, grzecznej, ale w sumie jaka ma byc, skoro bohaterowie zyją? jednak warto obejrzeć, bo sklania do refleksji, a to zawsze coś smile
      • lauren6 Re: Co tam ostatnio ciekawego oglądałyście? 08.02.15, 12:06
        Gra tajemnic - genialny. Whiplash polecam, Birdmana również. Natomiast Teoria Wszystkiego to dla mnie porażka. Czułam sie jak na tefauenowskim filmie z serii historie prawdziwe. Spodziewalam sie biografii trochę w stylu gry tajemnic, a nie melodramatu do kotleta.
    • nangaparbat3 Re: Co tam ostatnio ciekawego oglądałyście? 17.02.15, 08:06
      Dopiero wczoraj obejrzałam - też klasakalam. Nie pamietam kiedy tak dobrze sie bawiłam.
      • morgen_stern Re: Co tam ostatnio ciekawego oglądałyście? 17.02.15, 09:44
        To samo powiedzieliśmy po seansie smile Że to była jedna z lepszych kinowych rozrywek, w dodatku rozrywka niegłupia. Bo czyż scenka z kierowcami nie dawała trochę do myślenia?
        Mogłabym bez przerwy oglądać takie filmy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka