Dodaj do ulubionych

Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja...

22.03.15, 23:16
Kupiłam sobie sukienkę na wesele córki. Przyznam, że absolutnie nie odpowiada ona wymaganiom odnośnie stroju dla matki panny młodej, bo jest dość odważna i krótka.
Nie jakieś ekstremalne mini, ale nie tuż nad kolanko. To jest wieczorowa kiecka, z kamieniami swarovskiego.
Sukienka jest granatowa, ale przez te błyszczące elementy wydaje się jaśniejsza.
Do kościoła mam na to płaszczyk, w pastelowym kolorze, ale też krótki, ale spokojny, elegancki, nawet nieco ascetyczny. Jest jednak tak zapinany, że z przodu kieckę widać.
Buty też stonowane , eleganckie.
I nie pytam, czy mogę w tym pójść, bo pójdę, kiecka była bardzo droga, więc nie ma opcji, że kupię inną.
Byłam wybierać z synem, i absolutnie odrzucił wszelkie kreacje przeznaczone dla matki panny młodej, bo stwierdził, że wyglądam w nich jak własna ciotka. Tę samą opinię wydała moja córka i, co najważniejsze, mój mąż , który jest dość zachowawczy w kwestiach mody.
W kiecce czuję się świetnie, na błogosławieństwo włożę płaszczyk, żeby ludzi nie gorszyć.
Czy uważacie, że totalnie odjechałam, czy też ważniejsze, żebym dobrze się czuła?
Mam problemy z wklejeniem zdjęcia sukienki, ale w zasadzie głownie łamię zasady długością.
Obserwuj wątek
    • aka10 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 22.03.15, 23:22
      Bedziesz wygladac super i czuc sie dobrze. I o to chyba chodzi. Tym bardziej, ze cala rodzina Cie popiera. Co Cie obchodzi "co ludzie powiedza"?
      • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 22.03.15, 23:26
        W sumie nie tyle chodzi, co ludzie powiedzą, bo gdybym się tym przejmowała, to bym tej kiecki nie kupiła.
        Bardziej o to, że łamię jakieś tam ogólne zasady , jeśli chodzi o stosowność stroju do okoliczności.
        • iwoniaw Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 00:18
          No łamiesz, w dodatku wiesz o tym najwidoczniej, zatem po co pytasz o zdanie ematki?
    • kkalipso Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 22.03.15, 23:25
      Wiedziałam, że będą problemy z wklejeniem zdjęcia suknitongue_out
      • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 22.03.15, 23:31
        Poważnie mam problemy. Nie mam zdjęcia w tej sukni, link do sklepu nie chce mi się wkleić.
        Kiecka jest krótka, błyszcząca. Oglądałam mnóstwo zdjęć w necie i matki panny młodej w takiej kiecce nie widziałam. Nie, że w identycznej, ale w tym stylu.
        Na żywo owszem, widziałam suknie z dużymi dekoltami , wieczorowe, ale długie.
        Jestem niska, przymierzałam długie, ale z proporcjami było nie bardzo, w dodatku wszystkie należałoby mocno skrócić.
        • asmarabis Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 22.03.15, 23:39
          Napisz nazwe to sobie znajdziemy w google wink wtedy bedzie mozna konkretniej podyskutowac wink
          • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 22.03.15, 23:46
            Evita. Numer sukienki to 418.
            Na mnie ta sukienka jest trochę dłuższa, bo jestem niższa od modelki.
            • asia_i_p Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 22.03.15, 23:50
              To?
              https://evita.com.pl/minifotka.php?f=http://evita.com.pl/userfile/5496e5265891f.jpg
              Ładne jest, choć rzeczywiście odważne.
              • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 22.03.15, 23:51
                Tak, to.
                • kkalipso Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 22.03.15, 23:55
                  W konkursie tańca będziesz występować?
                  Jakie tango czy co???
                  • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 22.03.15, 23:57
                    To nie jest sukienka do tańca, tylko wieczorowa. I fakt, mam nadzieję, że przez większość wieczoru i nocy będę w niej właśnie tańczyć.
                    • kkalipso Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 22.03.15, 23:58
                      Bardzo zabawna jesteś, lubię Cię.
                • ina_nova Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 07:16
                  Świetna jest! Baw się dobrze i olej zasady smile
              • ichi51e Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 04:58
                Wyglada nieco tandetnie. Jak masz figure jak pani to smialo.
                Do kosciola nawet pod plaszczem bym chyba nie wlozyla.
              • wegatka Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 09:06
                Łał, znakomicie będą do niej pasować łyżwy do jazdy figurowej na lodzie.
                • ichi51e Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 13:53
                  Moj chlopak to samo powiedzial big_grin
              • zuleyka.z.talgaru Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 09:39
                Omg. Na wesele córki? ;D
                Równie gustowne co bladoróżowa suknia balowa z gorsetem mojej ciotki - też była matką weselną.
              • magiczna_marta Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 28.03.15, 18:41
                Jeśli masz koleżanki zza wschodniej granicy to na bank będą zachwycone i poproszą o adres sklepu.
            • snakelilith Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 22.03.15, 23:50
              To ta?

https://evita.com.pl/minifotka.php?f=http://evita.com.pl/userfile/5496e5265891f.jpg
              • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 22.03.15, 23:51
                Ta.
              • landora Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 08:24
                Kiecka wygląda tandetnie.
                Chyba bym zawału dostała, gdyby moja mama wyskoczyła w czymś takim na moim weselu.
                Już pomijam, że nawet najbardziej zadbana pięćdziesięciolatka nie ma już gładkiego dekoltu i idealnej skóry, żeby ją aż tak eksponować.
                Jak ktoś napisał -ośmieszysz się.
                • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 08:54
                  Do pięćdziesiątki mi jeszcze sporo lat zostało.
                  • landora Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 08:58
                    No ale chyba dwudziestu lat też nie masz?
                    Z resztą nieważne, sukienka jest kiczowata i zwyczajnie nie pasuje na wesele.
                    • rhysmeyers22 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 09:44
                      No cóż,7 lat to jest sporo?sporo do 50tki to ma 30 latka sorry.
                  • iwoniaw Azile, zlituj się 23.03.15, 09:51
                    CytatDo pięćdziesiątki mi jeszcze sporo lat zostało.

Naprawdę nie ma znaczenia, czy masz lat 41 czy 52. Jesteś na tym weselu matką panny młodej i dawanie strojem przekazu "w sumie to jestem młodsza niż własne wnuki" jest po prostu groteskowe. Ta kiecka byłaby zresztą równie tragicznie niestosowna dla 20-letniej świadkowej czy 30-letniej ciotki, dziewczyny napisały dlaczego. W sumie brakuje tylko pęku piór do zatknięcia w tyłek. uncertain
                  • anusia_magda Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 08:55
                    azile.oli napisała:

> Do pięćdziesiątki mi jeszcze sporo lat zostało.

mi , też ( mam 5 letnie dziecko smile), ale tego bym nie załozyła ...i nie chodzi ze odważna , jakaś taka przepraszam, tandetna, ja lubię sukienki w stylu Audrey Hepburn ... z klasą. Ale to ja. Długość jeszcze ujdzie tylko własnie taki styl ( góra) jak na konkurs tańca...
        • kkalipso Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 22.03.15, 23:45
          Taką długość masz na myśli?
          https://image.ceneo.pl/data/products/18767523/f-sliczna-granatowa-mini-sukienka-r-36-s-wesele.jpg
          • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 22.03.15, 23:48
            Mniej więcej, może minimalnie dłuższa, bo tkanina nie jest taka sztywna i inaczej się układa.
            • iwoniaw Tak wygląda z tyłu? 23.03.15, 00:02
              https://evita.com.pl/minifotka.php?f=http://evita.com.pl/userfile/5496e53103a89.jpg
              • azile.oli Re: Tak wygląda z tyłu? 23.03.15, 00:09
                O dziwo, jak ją włożę, to z tyłu nie ma takiego dekoltu. Normalny biustonosz mogę założyć.
                Na moją prośbę doszyto tam z drogiej strony tiulowe, granatowe przymarszczone ramiączko, żebym mogła założyć klasyczny biustonosz, bez odpinania ramiączka, albo posiłkowania się silikonowym.
                • aurinko Re: Tak wygląda z tyłu? 23.03.15, 00:13
                  Tiulowe ramiaczko do tej sukienki?no comments.
                • burina Re: Tak wygląda z tyłu? 23.03.15, 04:18
                  O, to jeszcze sobie tiulową falbanę na dole doszyj i będzie git.

Albo zadzwoń do proboszcza, bo trochę łyso by było, jakby Cie do kościoła nie wpuścili na slub dziecka.
                  • ina_nova Re: Tak wygląda z tyłu? 23.03.15, 07:18
                    Byście się jedna z druga nie zadławiły tą klasą w modzie.
    • agus-ka Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 22.03.15, 23:27
      Jak jest ładna i dobrze się w niej czujesz, a do tego masz zgrabne nogi to nie przejmuj się. Jeśli córka do tego ją akceptuje to tym bardziej.
    • buuenos Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 22.03.15, 23:50
      Wiesz ja generalnie jestem strasznie spokojna i opanowana osoba, ale jek widze watek o kreacji,z opisem,ze byc moze niestosowna,ale syn,corka mowia,ze ok,przy braku zdjecia to sie zastanawiam,czy zalozycielka postu ma rowno pod sufitem.Chcialas sie pochwalic czy pozalic?
      Ja dzis zjadlam kawalek ciasta, ladne takie,w pastelowych kolorach,maz mowil-ladnie ci z nim,ale nie jestem pewna czy pasowalo do niedzieli.Kochane podpowiedzcie,smakowalo mi czy nie?PS ja z cistem sie dodrze czulam, ale czy ono ze mna??
      • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 22.03.15, 23:54
        A czytałaś może wątki, jakie kreacje dla matki panny młodej, na komunię dziecka, na inne okazje.
        Owszem, dobrze się czuję w tej sukience, nie chciałam się pochwalić, po prostu zapytać, czy bardzo się wyłamuję wkładając taką kieckę.
        • iwoniaw Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 22.03.15, 23:59
          No raczej faktycznie kiecka dość dyskotekowa, matki panny młodej w czymś podobnym rzeczywiście nie widziałam nigdy. Skoro i tak w niej idziesz, to dalsze uwagi są w zasadzie bezprzedmiotowe, zatem baw się dobrze i nie nasłuchuj, co inni mówią na temat tej kiecki za Twymi plecami.
        • buuenos Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 00:08
          Nie, nie czytalam,ale widze teraz twoja kreacje.Sukienka dla sexi mamysmile Niech ci wygodnie lezy i tak sie nosi! Ino nie przycmij panny mlodejsmile
          • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 00:11
            Spokojnie, córki nie przyćmię. Nie ma takiej opcji.
        • cosmetic.wipes Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 07:18
          > Owszem, dobrze się czuję w tej sukience, nie chciałam się pochwalić, po prostu
          > zapytać, czy bardzo się wyłamuję wkładając taką kieckę.

Owszem, bardzo się wyłamujesz, zwłaszcza z kanonu elegancji.
          Czy w związku z większością odpowiedzi zamierzasz włożyć inną kreację? Jeśli nie, to po wuj takie pytanie?

Zaczynam podejrzewać, że gazeta ci płaci za rozhuśtywanie forum, bo nikt normalny nie maglowałby przez tysionćpincet wątków wesela córki tongue_out
          • zuleyka.z.talgaru Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 09:42
            Masakra jak dla mnie. Nawet ja bym takiej krótkiej, która przy nachyleniu odsłania gacie bym nie założyła na wesele.
          • elle-hivernale Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 11:00
            Zaczynam podejrzewać, że gazeta ci płaci za rozhuśtywanie forum, bo nikt normalny nie maglowałby przez tysionćpincet wątków wesela córki

Patrząc na kreację, jestem w stanie w to uwierzyć.
          • menodo Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 11:15
            Zaczynam podejrzewać, że gazeta ci płaci za rozhuśtywanie forum, bo nikt normalny nie maglowałby przez tysionćpincet wątków wesela córki tongue_out "

Znam azile z innego forum i kiedyś wydawała mi się rozsądną forumką, angażującą się w edukację dzieci - mamy córki w podobnym wieku.
            To, co od jakiegoś czasu wyprawia na ematce, świadczy moim zdaniem albo o jej układach z gazetą, albo o jakimś jej potężnym kryzysie emocjonalnym czy wręcz chorobie psychicznej.
            Mam w związku z tym problem, jak reagować na jej posty.
            • aurita Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 13:52
              ja tez kojarze azile jako "normalna" forumke... stawiam na kryzys emocjonalny
            • ichi51e Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 13:58
              Corke za maz wydaje to i w stresie jest
              • menodo Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 14:03
                Też na początku wydawało mi się się, że o stres chodzi, ale po tych kilku "sezonach" uważam, że azile jest albo gazetową bajkopisarką/trollem, albo osobą chorą psychicznie.
                • anusia_magda Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 09:00
                  menodo napisała:

> Też na początku wydawało mi się się, że o stres chodzi, ale po tych kilku "sezo
                  > nach" uważam, że azile jest albo gazetową bajkopisarką/trollem, albo osobą cho
                  > rą psychicznie.
                  odpisywałam w jej paru wątkach, ale to chyba jest tak jak piszesz, bo te sytuacje same takie z kosmosu ( nawet z ta sukienką) , coś jest nie teges...zdecydowanie.
        • babcia.stefa Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 07:25
          Ale zdajesz sobie sprawę z tego, że w tym przypadku "wyłamywanie się" oznacza "zrobienie z siebie idiotki przez pojawienie się na mocno formalnej uroczystości w całkowicie nieodpowiednim stroju". Jesteś pewna, że taki efekt chciałaś osiągnąć?!
          • zuleyka.z.talgaru Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 09:42
            Pewno tak big_grin żeby wyglądać w 100% inaczej niż matka pana młodego big_grin
        • asmarabis Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 08:36
          Sorry, ale jak dla mnie to kreacja na karnawal. I zupelnie nie pasuje na wesele, no moze wesele osoby na ktorej mi kompletnie nie zalezy, ale nie moich dzieci.....Jesli wezmiesz pod uwage ze polowa zaproszonych przychodzi po to zeby poobgadywac i rozniesc na caly swiat plotki co sie nie udalo, to mysle ze moze to byc jedna z najbardziej udanych imprez w ich zyciu bo sama sie rzucasz na zer...
          • atena12345 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 09:14
            asmarabis napisała:

> Sorry, ale jak dla mnie to kreacja na karnawal.

w Rio wink
            • elle-hivernale Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 11:01
              W Bukareszcie.
        • ketra_a Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 28.03.15, 13:45
          Moim zdanie bardzo sie wyłamujesz . Sukienka nie ma klasy, nadaje sie najwyżej na domówkę dla 18nastolatki. Przykro mi .Nawet jeżeli masz super figurę i młodą skórę wink
    • pani.jezowa Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 00:06
      Jeśli to ta, co na zdjęciach to dla mnie to nie jest sukienka na ślub i wesele dla nikogo, nie tylko dla matki panny młodej.
      • rhysmeyers22 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 00:13
        Omg..jeśli to sukienka dla matki panny młodej czyli mniej więcej 40+ lub 50+ to no comments .😂
        Sukienka sama w sobie dość tandetna ,ale na 20parolatce wybierającej sie na imprezę jeszcze by uszła.na pewno nie ubrałabym tego na wesele czy ślub. I nie mam żadnych uprzedzeń typu po 30tce trzeba zapomnieć o mini a 50latki widzę li i jedynie spowite w gustowna czerń 😃😃😃.tu po prostu ktoś nie ogarnia..😊
      • bi_scotti Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 00:17
        pani.jezowa napisał(a):

> Jeśli to ta, co na zdjęciach to dla mnie to nie jest sukienka na ślub i wesele
        > dla nikogo, nie tylko dla matki panny młodej.

Bo to taka bardziej sylwestrowa kreacja dla kolezanek z akademika, ktore beda sie bawic same, bo chlopakow zabraklo albo ewentualnie na girls night out gdy potanczyc ida ryczace czterdziestki, ktorym sie wciaz wydaje, ze 20letni syn sasiadki zaglada im w dekolt gdy uprzejmie wciska w windzie guzik "parter". Gdzie ma byc to wesele, w remizie w Kocmolowiskach Starych czy jak? Czy az tak sie zwyczaje w PL pozmienialy ...? Hmmm ...
        • iwoniaw Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 00:20
          CytatCzy az tak
          > sie zwyczaje w PL pozmienialy ...? Hmmm ...

Nie, aż tak się nie pozmieniały, co możesz ujrzeć w postach innych forumek w tym wątku big_grin
        • maslova Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 10:10
          > Gdzie ma byc to wesele, w remizie w Kocmolowiskach Starych czy jak?

No cóż, ja dwa lata temu byłam na weselu w remizie, ale żadna z pań nie wyskoczyła w takiej kreacji...
    • incubus_0 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 00:07
      Jeśli Ty się będziesz dobrze czuła, to ok. Aczkolwiek sukienka dla matki panny młodej mocno niestandardowa.
    • ruda.anka2 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 00:11
      Niestosowna to jest mało powiedziane. Wg mnie się ośmieszysz.
    • aurinko Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 00:11
      Nie stosowną, w dodatku tył ma brzydki, skoro jesteś niższa od modelki to jeszcze gorzej z tyłu będzie leżała. Sukienka typowo sylwestrowa i dla trochę młodszej.
      Nie rozumiem tylko po co pytasz skoro i tak w niej idziesz.
    • kkalipso Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 00:16
      Mam pomysł, tę sukienkę możesz założyć po dwunastej ....po oczepinach.
      Druga sprawa, bo nie śledzę wątków związanych z tym weselem ile pani mama ma lat?
      • misiekzdzisiek2 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 00:25
        Azalie, ośmieszysz się.
        Nie wkładaj jej.
      • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 08:57
        Pani mama ma 43 lata.
      • zuleyka.z.talgaru Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 09:44
        No przynajmniej 40+
    • evolene Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 00:31
      Zaczynam myśleć, że cały ten ślub to jakaś wielka ściema. To przecież nie może dziać się naprawdę?
      Przegapiłam informację kiedy jest to weselisko, chyba juz niebawem?
      Oby. Już mi się chyba na zawsze Twój nick będzie kojarzył ślubno-weselnie. Tyle problemów, stresów i wątpliwości masz z tą imprezą, że niech ona już będzie.
      A suknia - nie wiem czemu tu pytasz, w końcu już ją kupiłaś i nawet ramiączko jest doszytewink
      Każdy ma swój gust, czasem lepiej go nie komentować.
    • totorotot Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 00:52
      Tylko całun wypada, a gdy będziesz juz kolo kościoła nie zaszkodzi oberkac jakiejś fajnej miejscówki na cmentarzu, ponoć od południa mniej wieje.
      • wioskowy_glupek Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 01:27
        OJP świeci się jak Edward ze zmierzchu, szkoda też że jeszcze krótsza nie jest. Ona nie tylko nie wypada matce panny młodej ale ogólnie raczej nikomu na weselu. Żeby nie było, sukienka jest piękna, po prostu nie ten wiek, nie ta okazja.
        • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 09:01
          Ona się w realu aż tak nie świeci.
          No i na mnie jednak nie jest taka krótka, jak na modelce.
          Ale przynajmniej przyznałaś, że sukienka jest ładna. Bo co, jak co, ale ona nie jest tandetna.
          • anusia_magda Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 09:01
            azile.oli napisała:

> Ona się w realu aż tak nie świeci.
            > No i na mnie jednak nie jest taka krótka, jak na modelce.
            > Ale przynajmniej przyznałaś, że sukienka jest ładna. Bo co, jak co, ale ona nie
            > jest tandetna.
            no...jest
        • elle-hivernale Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 11:02
          OJP świeci się jak Edward ze zmierzchu

big_grin Pokochałam ten wątek
        • dziennik-niecodziennik Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 11:03
          nie świeci tylko sparkli! big_grin
      • rosapulchra-0 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 04:19
        totorotot napisała:

> Tylko całun wypada, a gdy będziesz juz kolo kościoła nie zaszkodzi oberkac jaki
        > ejś fajnej miejscówki na cmentarzu, ponoć od południa mniej wieje.
        >

big_grinbig_grinbig_grin
    • sanciasancia Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 02:29
      No oczywiście, że wypada big_grin
      Daj tylko znać, kiedy wesele, żebym mogła uzupełnić zapasy popcornu. Antycypuję wysyp smakowitych wątków, od:
      "Poszłam na wesele i rodzina pana młodego ostentacyjnie mnie ignorowała. Jak wymusić na zięciu zerwanie kontaktów z rodzicami?"
      przez
      "Moja córka zrobiła się taka chłodna, wredna teściowa nastawiła ją przeciwko mnie"
      i
      "Strasznej siary narobiła matka mojej przyjaciółki, przyszła ubrana jak "working girl" na wesele swojej córki, nie wiedzieliśmy, jak się zachować",
      po
      "Najgorsze kreacje rodziców państwa młodych, wpisujcie miasta".
      • tak_to_nowy_nick Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 03:13
        > No oczywiście, że wypada big_grin

Jest wręcz idealna dla TEJ osoby na TO wesele, prawda? wink
      • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 09:03
        To jest wątek o mojej kiecce, a nie o weselu, mojej córce i jej teściowej. Tych tematów na tym forum nie poruszę.
        • sanciasancia Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 13:07
          Bo sukienkę zakładasz w oderwaniu od wesela swojej córki, a rodzina pana młodego ciebie wcale nie oceni... Łudź się dalej.
          A zastanawiałaś się, czy nie musisz być zawsze w cenrum uwagi, i w celu zapewnienia sobie tej uwagi, wyszukujesz nowe problemy i dramaty? Trochę taka "drama queen"? Bo kiepsko widzę kontakty z zięciem i córką, jeżeli tak jest.
          • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 14:15
            Szczerze mówiąc, to niewiele mnie obchodzi, jak oceni mnie rodzina pana młodego, zwłaszcza na podstawie kreacji.
            Moja kiecka to akurat nie jest problem, ludzie tu piszą o gorszych duperelach.
            • aniani7 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 14:59
              Szczera rada. Nie daj sobie zrobić zdjęcia, bo wylądujesz na wiocha.pl.
            • anusia_magda Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 09:03
              azile.oli napisała:

> Szczerze mówiąc, to niewiele mnie obchodzi, jak oceni mnie rodzina pana młodeg
              > o, zwłaszcza na podstawie kreacji.
              > Moja kiecka to akurat nie jest problem, ludzie tu piszą o gorszych duperelach.
              nawet jeśli masz ok.40 lat to jesteś matką panny młodej ( potencjalnie mogłabyś być więc babcią) i dla mnnie taki strój to tzw. dzidzia piernik...
    • evee1 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 03:54
      Na poczatku chcialam powiedziec, ze jak najbardziej wypada matce panny mlodej zalozyc odwazna, elegancka sukienke.. dopoki jej nie zobaczylam na zalinkowanym obrazku.
      Myslalam, ze moze chodzi o cos takiego https://www.sofiehouse.com/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/S/i/Simple-Elegant-Short-Navy-Blue-Ruched-Jersey-Evening-Dress-With-Beading-Straps.jpg albo takiego https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCqalkkIlXJ9HFXxTO73Jhtl2olWxbj-vaAthJYBsbpXunKSt5.
      A Twoja sukienka moim zdaniem nie jest elegancka i nadaje sie (moim zdaniem) raczej dla mlodej dziewczyny. Ubierajac sie w nia bedziesz raczj wygladac jak kobieta w srednim wieku, ktora desperacko chce uchodzic za mlodke. No, niestety takie jest moje zdanie.
      • ichi51e Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 05:04
        Druga fajna. W typie Glorii z modern family
      • arwena_11 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 09:30
        Obie są ślicznesmile Gdzie do kupienia?
        • evee1 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 10:13
          Nie mam pojęcia niestety. Wyguglalam po prostu granatową elegancką krótką sukienkę z kryształkami, tyle że po angielsku smile.
    • ichi51e Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 04:56
      O matko ze jeszcze ci sie chce tu oisac o tym slubie. big_grin
      Zalezy od nog - jak masz spoko to zakladaj. Jakie to ma zreszta znaczenie? To na panne mloda beda sie wszyscy patrzec nie na jej matke. Chyba ze swiekra ma lepsza figure i w worku na ziemniaki wyglada zjawiskowo. Wtedy gorzej bo zawsze sie trafi ktos kto wyjedzie z -twoja zona bedzie wygladac jak tesciowa za 20 lat...
      • zottarella Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 07:32
        >To na panne mloda beda sie wszyscy patrzec nie na jej matke.

Nie byłabym tego taka pewna. Jak pójdzie w tej tandetnej kiecce, to na bank będzie bardziej zwracać na siebie uwagę aniżeli córka.
      • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 09:07
        Moja świekra jest prawie 20 lat starsza ode mnie, nie konkuruję z nią w sprawach wyglądu. Zapytałam tylko, jaki będzie mieć kolor kiecki, żeby nie wyskoczyć z podobnym.
        A moja córka - cóż, nie jest do mnie podobna, więc i za 20 lat też nie będzie, tym bardziej, że ja jestem niska, a ona ma 180 cm.
        • zona_mi Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 15:28
          > Moja świekra jest prawie 20 lat starsza ode mnie, nie konkuruję z nią w sprawach wyglądu.

A co ma do tego Twoja świekra?
          Chyba że miałaś na myśli świekrę córki?
          • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 15:39
            Miałam napisać swatowa, nie wiem, skąd mi ta świekra się wzięła.
    • atena12345 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 05:46
      Niech już będzie po ślubie !

A sukienka nawet ładna, ale nie tylko niestosowna dla matki panny młodej, ale i dla nikogo innego na weselę. Już ktoś napisała, że nadaje sie do tańca z gwiazdami albo na sylwestra dla studentek.
      Będziesz wyglądała jak desperatka
      • ala_bama1 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 06:41
        Jak dla mnie sukienka dla młodej dziewczyny (wybacz ale pewnie masz w okolicach 50 lub 40+) bardzo szczupłej. Podpisuję się pod dziewczynami - trochę desperacki krok. Mini - dlaczego nie ale z klasą, ta sukienka niestety jest tandetna.
    • franczii Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 06:38
      Juz chcialam pisac, ze nie, nie jest niestosowna taka suknia ale zobaczylam zdjecie. Inaczej ja sobie wyobrazilam: seksi lecz z klasa. Pomijam, ze na zdjeciu ta sukienka wyglada tanio ale to moze tylko kwestia zdjecia, choc zazwyczaj jest odwrotnie czyli, ze na zdjeciu ciuch wyglada na lepszy jakosciowo niz jest w rzeczywistosci. Ale ta sukienka sie nie nadaje na slub lecz na dyskoteke, sylwestra i to dla dziewczyny nie tyle mlodej co jeszcze z niewyrobionym gustem czyli krotko, obcislo, wydekoltowanie i jeszcze na dodatek blyszczaco czyli wszystko w jednym. Miedzy ciotkowymi kreacjami a dysotekowymi chyba cos jeszcze jest, nie? Ryzykujesz, ze w swoich obawach o to, zeby nie wyjsc na matrone popadniesz w smiesznosc albo cale wesele przesiedzisz nakryta plaszczykiem. No chyba ze to takie specyficzne srodowisko.
    • lauren6 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 07:03
      Poradziłaś się nastoletniego syna. Mhm...
    • solejrolia Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 07:16
      Moim zdaniem ośmieszysz się.
      Sukienka ani na taka okazję, ani dla kobiet w wieku mamy panny młodej, ponieważ
      to taka dyskotekowa sukienusia.
      • aneta-skarpeta Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 08:06
        wy chyba dawno na dyskotece nie bylyscie skoro uwazacie ze to sukienka na discosmile

to jest sukienka do tanca z gwiazdami. tylko
        • shell.erka Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 08:11
          Aneta to jest z opisu na stronie sukienka sylwestrowa. Napisalam, ze nawet na bal sylwestrowy bylaby nieodpowiednia, predzej na impreze sylwestrowa w klubiewink
    • heca7 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 07:18
      Już bardziej na wesele córki nie dało się rozebrać? suspicious

Nie wierzę, że tam gdzie mieszkasz nie udało się znaleźć czegoś naprawdę ładnego podkreślającego atuty figury, w ładnym kolorze a jednocześnie nie będącego jak sukienka zdesperowanej 20-latki w klubie nocnym.
    • shell.erka Sukienka sylwestrowa... 23.03.15, 07:24
      Dosc ryzykowny pomysl....
      Na bal sylwestrowy bym jej nie zalozyla... Na impreze w klubie predzej...

Matka panny mlodej powinna wygladac pieknie i z klasa.
      Jedna z dziewczyn zalinkowala tu swietna kiecke. Granatowa, tez ze swiecidelkami, seksowna, ale z klasa wlasnie.

Ta twoja niestety kojarzy sie bardziej z jazda figurowa na lodzie....

Masz zapewne swietna figure, wiec naprawde mnostwo pola do popisu i mozliwosci podkreslenia swoich walorow tak, zeby tesciowa corki szlag trafil (bo mysle, ze taki jest twoj zamiar - inaczej nie popadalabys w taka desperacje), a jednoczesnie sasiedzi, znajomi, maz i wszyscy goscie wzdychali "woooooow"....

Od kiecki odczep to ramiaczko co ci je doszyli i uzywaj w sypialni bawiac sie z mezem w streapteaserkewink
      • heca7 Re: Sukienka sylwestrowa... 23.03.15, 07:29
        shell.erka napisała:
        >
        > Ta twoja niestety kojarzy sie bardziej z jazda figurowa na lodzie...

Masz rację. Tak czułam, że coś mi ten styl przypomina big_grin

cdn14.se.smcloud.net/t/pics/t/2010/03/23/EN-Kim-Yu-Na_19941338.jpg
    • mejerewa Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 07:39
      Syn tak doradził, bo pewnie nie bardzo zna się na tym jak wypada się ubrać na różne okazje. A jednak mama panny młodej powinna się kierować tym co wypada. To jednak nie jest typowy gość, który przemknie gdzieś w tańcu, ale zajmuje honorowe miejsce w kościele (już samo to miejsce wymusza pewien strój) i w trakcie przyjęcia również (nie tylko świetnie się bawi, ale też powinna poświęcić czas na poznanie rodziny zięcia, przedstawienie swojej najbliższej rodziny, rozmowę, czyli integrację rodzin).
      Tak samo jak nie wypada, żeby ojcowie państwa młodych upili się, zwłaszcza szybciej niż reszta gości.

Sukienka, którą masz będzie idealna na tańce po północy - wtedy atmosfera się rozluźnia i możesz pokazać figurę, luz i seksapil. Wcześniej wypadałoby włożyć coś eleganckiego. Nawet krótkiego jak lubisz, ale eleganckiego.
    • fadilla Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 07:40
      To ja jednym zdaniem odpowiadając na pytanie w tytule. Tak, to bardzo niestosowne.
      • czar_bajry ha ha ha 25.03.15, 14:14
        miałam napisać iż wątki n/t rodziny zięcia były bardziej pasjonujące ale cofam to co pomyślałambig_grin Po obejrzeniu zdjęcia sukienki doszłam do wniosku iż wybierasz się do TzG a nie na wesele córki.
        Czekam z niecierpliwością na dalsze perypetie ślubnebig_grin
    • asia_i_p Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 07:49
      Dress code mam mało opanowany, więc o stosowność z lepszymi ode mnie kłócić się nie będę.

Ale twierdzenie, że ta sukienka jest tandetna, to przegięcie. Nie włożyłabym, bo nie ta figura, ale jako przedmiot ona jest po prostu ładna. Jeżeli to są, jak pisała Azile, kryształki swarowskiego, a nie cekiny i jeśli ten materiał rzeczywiście tak spływa jak na tej modelce, a nie elektryzuje się i przyczepia, to daje efekt wody morskiej z pianą w świetle księżyca (tylko żadnych ramiączek tiulowych, przy tej koncepcji to musi być asymetryczne) i na ładnej osobie będzie wyglądać ładnie.
    • lady-z-gaga Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 07:51
      Sukienka dla desperatki z kryzysem wieku średniego, ktora koniecznie musi udowodnic, że jeszcze ma co pokazać. Masz jakiś problem z faktem, że będziesz miała zamężną córkę i że - być może - zostaniesz babcią? wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka