Dodaj do ulubionych

trzy dni bez piwa

12.04.15, 10:45
Przeczytałam wszystkie odpowiedzi. .i chcę naprawdę skończyć z piwem nim ono skończy ze mną. Faktycznie przeliczylam kasę. ..I ogromna to fortuna..😦
Do tego rzeczywiście poogladalam zdjęcia wcześniejsze i teraźniejsze
i wydaje mi się ze juz widać po mnie...Ale może to być kwestia sugestii. .
Tak czy inaczej -dziś jest czwarty dzień w którym nie wypije piwa..
kasę odkładam do słoiczka. .po 3 dniach mam 27zl.
Od 2 lat nie było takich 3 dni żebym się nie napila więc dla mnie to sukces😇

Proszę trzymać kciuki.Robie to dla mojego syna, dla mojego zdrowia
dla urody i dla kasy..Same plusy.
Dodam że pije zamiennie pepsi i mirande. .
Obserwuj wątek
    • mamusia1999 Re: trzy dni bez piwa 12.04.15, 11:03
      kciuki trzymam. pepsi i mir da tez ci zdrowie i urodę mogą nadszarpnac. poczytaj o akt. trendach w podejściu do problemów z alkiem. zdaje się że całkowita abstynencja ma swoje minusy. co nie znaczy ze konkretnie dla CIEBIE tez. poczytaj żeby wiedzieć, jak to się czasem kręci.
      • roks30 Re: trzy dni bez piwa 12.04.15, 11:27
        Jakie są aktualne trendy w podejściu do problemów z alkiem???
        • semihora Re: trzy dni bez piwa 12.04.15, 11:31
          I jeszcze te minusy abstynencji poproszę smile
          • kota_marcowa Re: trzy dni bez piwa 12.04.15, 11:48
            Ciężko jest na trzeźwo czytać tak debilne wpisy tongue_out
      • kota_marcowa Re: trzy dni bez piwa 12.04.15, 11:31
        > kciuki trzymam. pepsi i mir da tez ci zdrowie i urodę mogą nadszarpnac.

Taa, bo to jest teraz największy problem uncertain
        • bei Re: trzy dni bez piwa 12.04.15, 11:56
          Brawo, moze niech to będzie Twoj watek abstynencyjny smile
          Trzymam kciuki za te przyszle trzeźwe dnismile
      • incubus_0 Re: trzy dni bez piwa 12.04.15, 12:41
        mamusia1999 napisała:

> kciuki trzymam. pepsi i mir da tez ci zdrowie i urodę mogą nadszarpnac. poczyta
        > j o akt. trendach w podejściu do problemów z alkiem. zdaje się że całkowita ab
        > stynencja ma swoje minusy. co nie znaczy ze konkretnie dla CIEBIE tez. poczytaj
        > żeby wiedzieć, jak to się czasem kręci.

Przy wychodzeniu z alkoholizmu możliwa jest tylko całkowita abstynencja - i tak do końca życia.
        • aka10 Re: trzy dni bez piwa 12.04.15, 13:06
          incubus_0 napisała:

> mamusia1999 napisała:
          >
          > > kciuki trzymam. pepsi i mir da tez ci zdrowie i urodę mogą nadszarpnac. p
          > oczyta
          > > j o akt. trendach w podejściu do problemów z alkiem. zdaje się że całkow
          > ita ab
          > > stynencja ma swoje minusy. co nie znaczy ze konkretnie dla CIEBIE tez. po
          > czytaj
          > > żeby wiedzieć, jak to się czasem kręci.
          >
          > Przy wychodzeniu z alkoholizmu możliwa jest tylko całkowita abstynencja - i tak
          > do końca życia.

Tak, i nie ma innych opcji.
    • ewa_mama_jasia Re: trzy dni bez piwa 12.04.15, 12:03
      Trzymam kciuki i kibicuje mocno. I nie stawiaj sobie długich okresów w planach, na razie ciesz sie każdym dniem bez piwa. Każdy dzień to wygrana kolejna walka.
    • e-kasia27 Trzymam kciuki, żeby Ci się udało 12.04.15, 12:04
      Czwarty dzień może być ciężki i następne też, ale zaprzyj się mocno, na pewno dasz radę.
      • roks30 Re: Trzymam kciuki, żeby Ci się udało 12.04.15, 12:15
        Nie da się rzucić picia nie zmieniając całego swojego życia. Nawet jeśli uda ci się nie pić ileś dni to natychmiast Twój umysł podpowie Ci, że jeśli tyle dni nie piłaś to przecież nie jesteś alkoholiczką i że jedno piwko nie zawadzi i gwarantuje Ci, że na jednym się nie skończy. Po za tym picia nie rzuca się dla kogoś tylko przede wszystkim dla siebie. Poczytaj w necie historie ludzi, alkoholików niepijących. Nie picie w zaparte do niczego nie prowadzi. Wystarczy jakiś problem, obniżenie nastroju i znowu się napijesz. Trzymam kciuki, abyś nie piła, ale to tylko dobry wstęp do właściwej terapii na którą jeśli chcesz naprawdę przestać pić, MUSISZ iść.
        • kota_marcowa Re: Trzymam kciuki, żeby Ci się udało 12.04.15, 12:37
          Też uważam, że bez fachowej pomocy autorka sobie nie poradzi na tym etapie picia. Wytrzyma z tydzień, może dwa, aż pojawi się okazja, przecież jak wytrzymała tyle czasu, to jedno piwo jej nie zaszkodzi i znowu popłynie.
          To nie jest czarnowidztwo, to standardowy mechanizm u alkoholików. Bo niestety, ale autorka jest już regularną alkoholiczką.
    • incubus_0 Re: trzy dni bez piwa 12.04.15, 12:11
      Trzymam mocno kciuki! Pisz, może będzie Ci choć trochę łatwiej.
    • estelka1 Re: trzy dni bez piwa 12.04.15, 12:29
      Idź na terapię uzależnień. Będzie Ci łatwiej nie pić
      • roks30 Re: trzy dni bez piwa 12.04.15, 12:41
        Sama sobie nie poradzisz. Musisz poprosić o pomoc. To nie żaden wstyd. Wstyd to jest pić.
        • yourdoubt Re: trzy dni bez piwa 12.04.15, 13:05
          Trzymam kciuki Aczkolwiek samo zaprzestanie picia to za Mało. Picie jest konsekwencją nieumiejętności radzenia sobie z emocjami a nie przyczyną. A to za przyczyny trzeba się wziąść, przyjrzeć swoim emocjom i nauczyć się z nimi radzić. Pierwsze 3 mce są najtrudniejsze, ale potem.już łatwiej jeśli tylko się nad sobą pracuje. Po odstawieniu alko jest wzmożone zapotrzebowanie na cukry, stąd ta pepsi i miranda. Zawsze przy sobie, w pierwszym okresie, powinnaś mieć jakąś słodycz. Sama daleko, na tzw duposcisku, nie zajedziesz, dlatego tak ważne jest wsparcie innych zmagajacych się z tym problemem. Jeśli nie chcesz iść do aa, bo mieszkasz w małej miejscowości, poszukaj forów, stron online czy mityngow na skype. Oni cie pokieruja, wespra a dodatkowo poznasz wspaniałych ludzi. Dzięki dzisiejszej technice nie musisz radzić sobie sama. Pozdrawiam
    • misterni Re: trzy dni bez piwa 12.04.15, 13:20
      Trzymam kciuki. Ale zgadzam się, że bez pomocy będzie Ci ciężko. Konieczna jest terapia i mitingi AA.
      Aha, od kogoś słyszałam, że wypicie kilku łyków nierozcieńczonego soku cytrynowego w momencie, gdy czujesz ochotę na alkohol, skutecznie hamuje tę chęć na kilka godzin. Pewnie to rada nie dla każdego i zadziała tylko na poziomie fizycznym, ale wydaje mi się, że doraźnie można się tym wspomóc.
      Ale terapia przede wszystkim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka