Dodaj do ulubionych

Gnojenie Komorowskiego

14.05.15, 17:59
To, że ogromna fala trolli ruszyła do ataku w internecie po to by opluć Bronisława Komorowskiego to widać.
Jednak także media głownego nurtu przesciagają się w tym jak zgnoić Komorowskiego.
Mam już po dziurki w nosie newsów gdzie kazda duperela urasta do miana wpadki.
Zaczynam się czuć nieswojo w kraju gdzie byle ukryty za nickiem śmiec, gdzie byle podrzędna dziennikarzyna może pluc na Prezydenta.
Im więcej tego hejtu tym bardziej utwierdzam się przekonaniu że głosowanie na Komorowskiego to własciwa decyzja.
Obserwuj wątek
    • asmarabis Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 18:01
      > Zaczynam się czuć nieswojo w kraju gdzie byle ukryty za nickiem śmiec, gdzie by
      > le podrzędna dziennikarzyna może pluc na Prezydenta.

Masz mozliwosc gdzies wyemigrowac?
      • goja85 Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 18:03
        Dlaczego mam emigrować?
        • asmarabis Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 18:05
          Skoro sie czujesz nieswojo w Polsce to moze lepiej przeprowadzic sie tam gdzie bedziesz czula sie dobrze???
          • goja85 Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 18:10
            Tu jest mój kraj i chcę tu mieszkać.
            • asmarabis Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 18:19
              Ale to nie twoj kraj ale obecnego prezydenta i jego spolki, ty sluzysz tylko do zakreslania raz na kilka lat okienka na kartce aby im zylo sie jeszcze lepiej....
              • goja85 Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 18:28
                Szkoda czasu na wymianę zdań z tobą.
    • marzeka1 Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 18:03
      A ktoś Ci zabrania głosować na p.Komorowskiego? Chcesz głosuj, ja nie chcę i nie zagłosuję, już nie zagłosuję na PO, na które kiedyś głosowałam.
      • goja85 Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 18:04
        Nie dziwię się. Jak ciebie czytam to za mądra nie jesteś.
        • marzeka1 Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 18:07
          Goju, ważne , że z Ty jesteś mądra i na p. Komorowskiego głosujesz. Wystarczy.
        • na_prage_nie_wroce Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 23:39
          A fe, nieładnie kogoś przezywać. Na tym polega demokracja, ze każdy głosuje na kogo chce. Ty chcesz na Komorowskiego, ja będę na Dudę, a wygra lepszy. Albo i nie. Albo to się jeszcze okaże.
        • atena12345 Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 09:03
          goja85 napisał(a):

> Nie dziwię się. Jak ciebie czytam to za mądra nie jesteś.

sama o sobie świadczysz
      • kropkacom Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 18:05
        Wszyscy już to wiedzą marzeko, że nie zagłosujesz. big_grin
      • baltycki Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 18:11
        > już nie zagłosuję na PO, na które kiedyś głosowałam.
        Stary chwyt propagandowy.
        • na_prage_nie_wroce Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 23:36
          W moim przypadku prawda, to może i w marzeki.
      • marychna31 marzeko 14.05.15, 18:11
        > A ktoś Ci zabrania głosować na p.Komorowskiego?
        no przecież ona nie pisze o tym, ze ktoś zabrania tylko, ze gołym okiem widać sterowany odgórnie zmasowany atak hejtu. Ty tego, chociażby na ematce nie widzisz?

DOKŁADNIE TAK SAMO wygląda zmasowany atak hejterski (na polskojęzycznych forach) na przeciwników Putina. To się dokładnie odbywa w ten sam sposób. I teraz można sobie zadać pytanie: pis sie uczy od Putlera czy w interesie Kremla jest taki kandydat jak Duda?
        • marzeka1 Re: marzeko 14.05.15, 18:18
          Marychno, chcesz powiedzieć, że tylko głosując na p. Komorowskiego jest się niesterownym?
          Widzisz, ja mam takie podejście, Ty inne- ale zauważ, że nie czuję potrzeby wyzywania którejś z Was z tego powodu, że tak zagłosujecie. Po prostu inaczej to widzicie.
          Goja już wie, że jestem niemądra, bo nie tak chcę zagłosować.

I żeby było jasne- przy każdych wyborach z każdej strony ( i nie tylko w Polsce) są stosowane chwyty wszelakie i będą.
          Ba- Kukizowi zmarł dziś ojciec, gdy przed pierwszą turą odwołał spotkania, mówiono,że to taka manipulacyjka.
          Więc tak: jest atak na . Komorowskiego, jest atak na p. Dudę- kto komu itd. itp.
          • kropkacom Re: marzeko 14.05.15, 18:21
            Jak ty pięknie i tak taktownie umiesz przechodzić nad pewnymi rzeczami do porządku dziennego.
            • marzeka1 Re: marzeko 14.05.15, 18:24
              Kropko, wygaś mnie, zniknę i będziesz miała spokój, święty spokój.
              • kropkacom Re: marzeko 14.05.15, 18:28
                No tak, zawsze można wygasić big_grin Co za takt...
          • marychna31 Re: marzeko 14.05.15, 18:28
            > Marychno, chcesz powiedzieć, że tylko głosując na p. Komorowskiego jest się nie
            > sterownym?
            Nie, w ogóle nic takiego nie napisałam.

> Widzisz, ja mam takie podejście, Ty inne- ale zauważ, że nie czuję potrzeby wyz
            > ywania którejś z Was z tego powodu, że tak zagłosujecie. Po prostu inaczej to w
            a kogo ja wyzywam? Myślisz, ze my z goją jestesmyw jakiejś organizacji i mamy uzgodnione jedno stanowisko?
            > I żeby było jasne- przy każdych wyborach z każdej strony ( i nie tylko w Polsce
            > ) są stosowane chwyty wszelakie i będą.

Akurat to co się teraz dzieje w internecie jest zupełnie nowa jakością w historii polskich wyborów. Nigdy wcześniej nic takiego, na taką skale nie miało miejsca.

> Ba- Kukizowi zmarł dziś ojciec, gdy przed pierwszą turą odwołał spotkania, mówi
            > ono,że to taka manipulacyjka.
            Kto mówił? Ja nie mówiłam i nie słyszałam, żeby ktoś tak mówił.

> Więc tak: jest atak na . Komorowskiego, jest atak na p. Dudę- kto komu itd. it
            > p.

Na Dudę nie ma żadnych ataków. Gdyby wszyscy kandydaci obrywali po równo- można by rzec- znak czasów. Ale dysproporcja jest bardzo widoczna. I o tym piszę.
        • matematryczka00 Re: marzeko 14.05.15, 18:37
          A chcesz wiedzieć co ja widzę na ematce?
          Wiem, że pewnie nie ale i tak powiem big_grin

Widzę, że cokolwiek boski Komorowski by głupiego nie zrobił czy nie powiedział a TO SĄ FAKTY i tak jest super bo lepszy komorowski niż PISIORY - kościół.......................itd.
          A każda wielka zwolenniczka wolnego wyboru oczywiśce użytkowniczka ematki prawie oczy pazurami wydrapie temu kto komorowskiego nie poprze tylko te głupie psiosry- zapewne jest zacofana, głupia patrz wyżej odpowiedź autorki do osoby, która w sumie jej nic takiego nie powiedziała - jesteś głupia...NO. PO.
          • gogologog Re: marzeko 14.05.15, 18:50
            Kto od miecza wojuje itd
            Komorowski kpil i drwil z ludzi przez 5 lat, teraz zbiera zniwo
          • aalex7 Re: marzeko 15.05.15, 09:25
            Zgadzam się w wielką ilością hejtu i nienawiści do Komorowskiego.
            I to jest przerażające. Nie potrafimy jako naród wzajemnie przedstawiać sobie argumentów, przyjąć krytyki.....i niestety przoduje w tym partia PIS.
            Jakże znamienne były słowa Prezesa "nikt nam nie udowodni, że białe jest białe a czarne jest czarne".
            Pis nie proponuje nic konstruktywnego, nic przyszłościowego - bo rozliczać każdego i za wszystko (nawet że beknie) tylko dlatego, że nie jest z tej samej partii, mnie nie pociąga....

I co takiego zrobił PIS aby mu zaufać? Aby mieć pewność, że nie będzie gorzej? Ze za inne zdanie nie będę zlinczowana..... i dobrze pamiętam stan Polski w latach 2005-2007, oj zbyt dobrze...
            • scher Re: marzeko 15.05.15, 09:27
              aalex7 napisała:

> i dobrze pamiętam stan Polski w latach 2005-2007, oj zbyt dobrze...

Sawicka to twoja mama? siostra? córka?
              • aalex7 Re: marzeko 15.05.15, 09:39
                Nie- jestem kuzynką Obamy -
                Jakie pytanie taka odpowiedź (ostatnia - bo z Tobą nie zamierzam prowadzić jakiejkolwiek dyskusji. Lubię merytorykę nie ........
        • na_prage_nie_wroce Re: marzeko 14.05.15, 23:42
          Pewnie i tak PR działa nie tylko za plecami obecnego prezydenta. Ale nie każdy, kto nie popiera twojego kandydata jest zaraz trollem.
      • araceli Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 18:12
        Marzeko - a może odniesiesz się do MERITUM? Nikt głosować nie zabrania - czy to daje prawo do pogardy i wyzwisk pod adresem człowieka będącego prezydentem RP?
        • marzeka1 Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 18:20
          Araceli, czy ja gdziekolwiek wyzywałam p. Komorowskiego? Bo widzisz, każdy z nas odpowiada za to,co sam robi.
          I powiem coś więcej- jak wygra, nie użyję pięknego zdanka z forum, że "trzeba z kraju wyjechać", który odnośnie innego zwycięstwa przeczytałam. Po prostu p.Komorowski będzie prezydentem Polski. Bo został wybrany w wyborach.
          • araceli Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 18:25
            marzeka1 napisała:
            > Araceli, czy ja gdziekolwiek wyzywałam p. Komorowskiego?

Ty nie - choć uszczypliwości na temat myślistwa sobie nie odmówiłaś smile Nie da się jednak zaprzeczyć, że inni posuwają się o wiele dalej.
        • matematryczka00 Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 18:42
          A wyszukaj sobie wątki ematek odnośnie katastrofy smoleńskiej i zmarłego prezydenta RP - no milutko nie było. No ale jak na psiora którego emtaka nie toleruje to można a Komorowski to już wielki prezydent, któego nie można. Aha...straonnicza ematka jakież to zaskakujące prawda?
      • anusia_magda Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 11:21
        marzeka1 napisała:

> A ktoś Ci zabrania głosować na p.Komorowskiego? Chcesz głosuj, ja nie chcę i ni
        > e zagłosuję, już nie zagłosuję na PO, na które kiedyś głosowałam.

gratuluję przebudzenia, naprawdę smile
    • zuleyka.z.talgaru Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 18:03
      No przecież ściepę na troli robią smile
    • araceli Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 18:11
      Tyle było mówione po śmieci Kaczyńskiego, że był 'opluwany', że źle, że chamsko komentowano wygląd jego małżonki itd. I co? I nic - widać są nasi i reszta.

Mnie ta fala błota przeraża. I ludzie za nią stojący.
      • laquinta Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 18:21
        araceli napisała:

> Tyle było mówione po śmieci Kaczyńskiego, że był 'opluwany', że źle, że chamsko
        > komentowano wygląd jego małżonki itd. I co? I nic - widać są nasi i reszta.

Naprawde nie pamietasz jak opluwano J. Kaczynskiego po wypadku pod Smolenskiem.
        Nie bronie go, bo JK to nie moja bajka, ale badz sprawieliwa na litosc boska.
        Nigdy nie przeczytalam, ani nie slyszalam mowiacego JK. Wszystko co o nim wiem, wiem z forum emama i GW. I wlasnie tu czytalam te wszystkie obelgi pod jego adresem.
        • marzeka1 Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 18:23
          Bo zawsze, zawsze za takimi czy innymi słowami kryje się bardzo konkretny człowiek.
          Dlatego podpiszę się pod tym,co piszesz Laquinto.
          Bo teraz p. Komorowski nie jest moim wyborem, ale wyzywać nie mam zamiaru go, głosować na niego też.
          • laquinta Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 18:28
            Nie wiem, jak mozna nie pamietac tych lat opluwania J. Kaczynskiego. Przeciez robila to regularnie PO, robila to emama i robila to GW. Czy ludzie naprawde maja taka krotka pamiec?
            Ja nawet uwierzylam, ze ten Jaroslaw, to jakis straszliwy potwor jest.
            • marzeka1 Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 18:34
              Ale Laquinto, tak to działa, takie nakręcanie- więc dziwi mnie tylko zdziwienie gnojeniem jako metodą.
              Może dlatego uważam, ze takie ważne jest co i JAK się mówi.
              • laquinta Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 18:50
                marzeka1 napisała:

> Może dlatego uważam, ze takie ważne jest co i JAK się mówi.

Tak, masz racje, to jest jednak bardzo wazne.
                To jest dobra lekcja dla nas wszystkich.
            • gogologog Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 18:54
              Drwiny z Komorowskiego to jest obecnie kropla w porownaniu z morzem nienawisci przetaczajacej sie przez media wobec Prawa i Sprawiedliwosci, gdy partia zagrozila roznym metnym grupom interesow.
              Ale ostatnio przyklad spuszczenia ze smyczy dala Tadla, po prostu toczyla piane gdy rozmawiala z Andrzejem Duda
          • baltycki marzeko.. 14.05.15, 18:37
            "już nie zagłosuję na PO, na które kiedyś głosowałam."

W ktorym roku i w jakich wyborach?.
            Z archiwum wynika, ze raczej stale masz przekonania.

Wybory 2010
            Kaczynski-Komorowski.
            marzeka1 20.05.10, 22:32

> Lepiej z kotem niż flintą.

Podaj w ktorym, ulatwisz mismile
            • kropkacom Re: marzeko.. 14.05.15, 18:48
              I nastała niezręczna cisza...
              • marzeka1 Re: marzeko.. 14.05.15, 19:20
                Nie, Kropko, dostał odpowiedź i konkretne przywołanie, o jakim czasie pisałam. No ale jak zwykle, Ty wiesz lepiej. Wiem.
                • kropkacom Re: marzeko.. 14.05.15, 19:22
                  Co ja wiem lepiej?
            • baltycki Re: marzeko.. 14.05.15, 19:01
              Po wyborach do Sejmu 2011r.

marzeka1 08.11.11, 17:54
              > Ok, ale wg pani Kopacz "jest pięknie"- ona ile razy się wypowiadała,
              > prezentowała wkurzająco promienne oblicze pełne samozadowolenia.
            • marzeka1 Re: marzeko.. 14.05.15, 19:19
              Baltycki, ale ja nie ukrywałam i pisałam nie raz, nie dwa, że jestem typową" popisową sierotą"- w 2005 r. głosowałam na jednych do sejmu, i na drugich do senatu. Jak chcesz poszukasz, przeczeszesz i na bank moja przyznanie się do bycia" popisową sierotą" też znajdziesz.
              Może dlatego teraz odnoszę się do 8 konkretnych ostatnich lat rządów PO.
              O, o tych wyborach pisałam i mówiłam z racji wieku o planach PO i PiS wtedy pamiętasz, prawda?

Kropka wiadomo już było, jak zareaguje (aż chyba jej tych nieszczęsnych "brunatnych chłopców" nierozpoznanych- przypomnę ) .
              • baltycki Re: marzeko.. 14.05.15, 19:23
                Musze uwierzyc Ci na slowo,
                tak daleko nie siega archiwm, Twoje zaczyna sie w 2006wink
                • marzeka1 Re: marzeko.. 14.05.15, 19:26
                  Zbadałeś to, o czym zapomniałam big_grin To już 9 lat? O matko smile
                  Ale tak- jestem "popisową sierotą", której rozczarowaniem było takie rozwalenie ich kontaktów, podobnie jak głosowałam kiedyś na Mazowieckiego i jego przegranej z Tymińskim pojąć nie mogłam.
                  • pade Re: marzeko.. 15.05.15, 10:53
                    Tyle lat jesteś rozczarowana? to musi być męczącesmile
                    Marzeka, podejrzewam, że przyczepiono się do Ciebie, bo każdy Twój wpis jest okraszony tym samym tekstem "PO mnie rozczarowało". Po prostu się powtarzasz.
              • araceli Re: marzeko.. 15.05.15, 07:38
                marzeka1 napisała:
                > Baltycki, ale ja nie ukrywałam i pisałam nie raz, nie dwa, że jestem typową"
                > popisową sierotą"- w 2005 r. głosowałam na jednych do sejmu, i na drugich
                > do senatu.

Czy dobrze zrozumiałam? Przez ostatnie 10 lat RAZ zagłosowałaś na PO w 'połowie' wyborów (parlamentarne do jednej izby) w 2005 roku, gdzie w ich wyniku rządził PIS i czujesz się wielce oszukanym elektoratem PO?
        • araceli Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 18:28
          Przeczytaj jeszcze raz o kim pisałam.
          • laquinta Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 18:30
            Wiem o kim pisalas, a ja pisalam o Jaroslwie Kaczynskim. J. Kaczynskiego wolno bylo opluwac?
            • araceli Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 18:40
              Nie - nie wolno. Tyle, że Ci co psioczą na plucie - sami teraz plują. Hipokryzja? Kalizm?
              • laquinta Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 18:46
                Ci co pluli wczesniej, teraz psiocza, ze inni pluja teraz. Hipokryzja i kalizm?
        • misiu-1 Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 18:34
          laquinta napisała:

> Nie bronie go, bo JK to nie moja bajka, ale badz sprawieliwa na litosc boska.

Trudno być sprawiedliwym, jeśli samemu brało się udział w opluwaniu.
        • vocativa Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 19:48
          Dokładnie tak. Moim zdaniem aktualne opluwanie Komorowskiego jeszcze nie dotarło do poziomu opluwania Kaczyńskiego. Z tym, że to nieważne. Myślę,że niezależnie od sympatii politycznych i poglądów opluwanie jest po prostu niegodne. I argumentem w równym stopniu sięgającym dna jest ten, że jedna pierwsza dama jest brzydka, a druga jest gruba... itp.( nie wyrażam opinii o urodzie, czy tuszy którejś z nich tylko cytuje "argumenty" obu stron). No "dyskusja" na tym poziomie to nie dyskusja. Plus wyszukiwanie najmniejszych potknięć i nagłaśnianie jako nie wiadomo jak wielkiego problemu tez uważam za irytujące i odwracające uwagę od istoty rzeczy. A jako naprawdę istotne uważam programy wyborcze (ich zgodność z moim światopoglądem) i stopień ich realizacji w trakcie sprawowania rządów (wiarygodność polityka).
    • fiu-bzdziu2010 Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 18:26
      kto gnojem wojuje, od gnoju zginie
      amen
    • wbka2 Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 18:27
      Wczoraj byłam lemingiem, dzisiaj hejterem, ja głosuję przeciwko PO - bardzo mnie zawiodła
    • lauren6 Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 18:39
      Tak z ciekawości - zdjęcie z sarenka to też trolling i mieszanie z błotem?
      • araceli Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 18:41
        Kukiz jest myśliwym - to ok? Komorowski jest myśliwym to zaraz wielka zbrodnia?
        • lauren6 Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 23:43
          Czy ja glosowalam na Kukiza? To po co z nim wyjezdzasz?

Ktoś wkleil na forum zdjęcie Bronka pozujacego z zabita, zakrwawiona sarna. Wątek zniknął czyli mam odpowiedź na pytanie. Wg moderacji wklejanie zdjęć prezydenta z polowań to trolling.
      • goja85 Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 18:42
        Z jaką sarenką? Chodzi o to, że Prezydent kiedyś polował?
        Co z tego? Jedynie weganie i wegetarianie mogą tu rzucić kamieniem.
        Zabawni są ludzie zjadający zwierzęta, którzy hejtują Prezydenta za te polowania.
        • lauren6 Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 23:40
          Chodzilo mi o wątek, który najwyraźniej moderacja wywalila w kosmos.
          Ja tam widzę różnicę w zabijaniu dla mięsa i zabijaniu for fun.
    • matematryczka00 Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 18:49
      No ciekawe czy gdyby reprezentantem PISu był Jaruś a nie jakaś " nowa twarz" Duda czy byłoby tu tak spokojnie n/t kandydata PIS i jego obsesji, zapędów, gaf. Byłby tu szał pał n/t. Ale wtedy możnaby było nie?
      Dudzie to za dużo nie można zarzucić bo nie jest rozliczany z prezydentury, jest trochę bardziej ogarnięty niż obecny prezydent ani nie "nazywa się" Jaruś ze swoją bujną przeszłością polityczną.
      No sorry ale jak sie DALEJ chce być prezydentem RP to trzeba się liczyć z tym, że w przeciweństwe do innych kandydatów będzie sie rozliczanych z owej prezydentury,kiedy inni mają tutaj czystą kartę a co najwyżej mniej lub bardziej bujną pzreszłość polityczną...Czy ktoś mówił że będzie łatwo? No to może tutaj jest ta naiwność?
    • edelstein Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 18:56
      Komorowski nadaje sie na prezydenta jak ja do baletu.Wielkie zdziwienie,ze ludzie maja dosc.W ostatnich wyborach obrywal Kaczor,slusznie,w tych wyborach obrywa Komor,Rownie slusznie.Jestem zdziwiona,ze ematka glosujesz na Komorowskiego,przeca to ucielesnienie wszystkiego czym jematka gardzi i z czego sie smieje.
    • kozica111 Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 19:00
      Zgodziłabym się z tobą gdyby nie to że polewka z prezesa była zupełnie inaczej traktowana.Czyli wychodzi na to że nie chodzi o to że się śmieją, ale z kogo się śmieją...
    • mia_siochi Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 19:01
      Jak dla mnie w zasadzie nie ma takiej historyjki, która mogłaby sprawić że nie zagłosuję na Komorowskiego. No ok, gdyby nagle wypłynęło, że jest pedofilem.
      A jego irytację np w rozmowie z tym młokosem z niewydarzoną siostrą rozumiem, co odpowiedzieć komuś, kto uważa że mu się NALEŻY za sam fakt istnienia.
      Duda to jest człowiek znikąd. Wytresowany pionek. Współczesny Stan Tymiński kierowany przez bandę paranoików.
      • mia_siochi a propos hejtu grubymi nićmi szytego 14.05.15, 19:04
        Ten chłystek z siostrą-nieudaczniczką to pisowczyk. Podstawiony, żeby ośmieszyć prezydenta.
        • marychna31 Re: a propos hejtu grubymi nićmi szytego 14.05.15, 19:17
          > Ten chłystek z siostrą-nieudaczniczką to pisowczyk. Podstawiony, żeby ośmieszyć
          > prezydenta.
          ta na wózku tez z pisu. Pokazywali przed chwilą na Polsacie konwencję PIS-owską w której brała udział.
          • mia_siochi Re: a propos hejtu grubymi nićmi szytego 14.05.15, 19:22
            No właśnie widziałam.
            Brawo.
            Tym bardziej zagłosuję na Komora.
            • jakw Re: a propos hejtu grubymi nićmi szytego 15.05.15, 08:42
              mia_siochi napisała:

> No właśnie widziałam.
              > Brawo.
              > Tym bardziej zagłosuję na Komora.
              A ja tym bardziej nie zagłosuję, skoro może odpowiadać tylko na pytania osób z PO.
          • ola_fatyga Re: a propos hejtu grubymi nićmi szytego 15.05.15, 07:33
            A ta baba, co łazi za komorem i podpowiada, co ma pacynka powiedziec, to tez podstawiona z pisu ?

<iframe width="560" height="315" src="www.youtube.com/embed/NUE26o1Oh3Y" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

> > Ten chłystek z siostrą-nieudaczniczką to pisowczyk. Podstawiony, żeby ośm
            > ieszyć
            > > prezydenta.
            odnośnie siostry nieudaczniczki ..wiedz, ze dla bardzo wielu osob w tym kraju zarabianie 2000 to szczyt marzen trudny do usiagniecia. Ludzie zarabiaja i polowe tego.
            • jakw Re: a propos hejtu grubymi nićmi szytego 15.05.15, 09:06
              Przy "chłystku z siostrą" pani Jowita utknęła kila osób dalej i nie zdążyła...
          • ssnival Re: a propos hejtu grubymi nićmi szytego 15.05.15, 09:14
            I znowu ściema, startowała ze WSPÓLNYCH list PO-PIS w 2002, nawet tvn24 to przyznaje!
            www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/niepelnosprawna-rozmawiala-z-komorowskim-startowala-z-list-po-pis,542341.html
            • ssnival Re: a propos hejtu grubymi nićmi szytego 15.05.15, 09:16
              Na stronie internetowej Państwowej Komisji Wyborczej, w 2002 roku na liście "Koalicyjnego Komitetu Wyborczego Platformy Obywatelskiej i Prawa i Sprawiedliwości" widnieje nazwisko Bogumiły Dawidowicz. Przy nazwiskach innych kandydatów jest przynależność partyjna, przy nazwisku kobiety - puste pole.
          • purchawkapuknieta a ten, bo sie pogubiłam? 15.05.15, 10:42
            https://media.wpolityce.pl/cache/62/ec/62ec3edbf4211962c4f5f4b2e854d250.jpg
            • scher Re: a ten, bo sie pogubiłam? 15.05.15, 11:03
              purchawkapuknieta napisała:

> https://media.wpolityce.pl/cache/62/ec/62ec3edbf4211962c4f5f4b2e854d250.jpg

https://dzieckonmp.files.wordpress.com/2015/05/hard2.png?w=562&h=374

A tu więcej o Andrzeju Hadaczu:
              dzieckonmp.wordpress.com/2015/05/12/jak-wsi-tworzy-atmosfere-polityczna-w-polsce/
              To zwykły agent WSI. To z jego pomocą Komorowski rozpętał wojnę o krzyż.
        • derena33 Re: a propos hejtu grubymi nićmi szytego 14.05.15, 19:20
          Te hejty tyko mnie utwierdzaja w moich pogladach.
          Ale takiego wylewu brudu dawno nie czytalam.
        • na_prage_nie_wroce Re: a propos hejtu grubymi nićmi szytego 14.05.15, 23:50
          Ale że co? Normalne pytanie ośmiesza prezydenta? Opozycja nie może już o nic zapytać? Mi się wydaje, że prezydent, to powinien umieć sensownie odpowiedzieć na proste pytanie. Pierwszy lepszy nauczyciel by sobie z tym poradził, chyba od prezydenta można wymagać krasomówstwa, czy jednak nie?
          • jakw Re: a propos hejtu grubymi nićmi szytego 15.05.15, 08:58
            na_prage_nie_wroce napisał(a):

> Ale że co? Normalne pytanie ośmiesza prezydenta? Opozycja nie może już o nic za
            > pytać? Mi się wydaje, że prezydent, to powinien umieć sensownie odpowiedzieć na
            > proste pytanie. Pierwszy lepszy nauczyciel by sobie z tym poradził, chyba od p
            > rezydenta można wymagać krasomówstwa, czy jednak nie?
            Dokładnie. O nic zapytać nie można, bo prezydent głupieje. Nie ma nic do powiedzenia na temat osiągnięć kilku ostatnich lat i chyba dopiero od pani na wózku dowiaduje się, że studentom wprowadził 50% czy 51% ulgę w komunikacji wink Bo pan prezydent ma takich speców od kampanii, że nie przewidzieli, że wypuszczenie go na ulicę spowoduje , że ktoś zacznie się żalić czy zada jakieś proste pytanie w stylu "Jak żyć". Albo są tak oderwani od realu albo są tak głupi, że szkoda gadać albo nie zamierzali w ogóle wypuszczać prezydenta z pałacu i bronkobusa, ale II tura ich do tego zmusiła i prezydent nie jest po prostu do tego w ogóle przygotowany. Ten ostatni przypadek oznacza, że całą kampanię chcieli odbyć w stylu "spotkania towarzysza I sekretarza z towarzyszami partyjnymi".
        • kozica111 Re: a propos hejtu grubymi nićmi szytego 15.05.15, 04:46
          Ciągle tylko ktoś mu kłody pod nogi, no no.To może trzeba robić casting na pytającego?
        • wasp20 Re: a propos hejtu grubymi nićmi szytego 15.05.15, 09:11
          A co za różnica skąd? Elektorat PiSu też żyje w Polsce, a Komor nie jest prezydentem PO tylko Polaków (ponoć).
          Poza tym stwierdzanie, że osoba zarabiająca 2000 i nie mająca możliwości kupić własnego mieszkania jest nieudacznikiem obraża ponad połowę społeczeństwa.
          Nikt nie musi być podstawiany żeby ośmieszyć prezydenta.
          Prezydent doskonale radzi sobie sam tongue_out
          • araceli Re: a propos hejtu grubymi nićmi szytego 15.05.15, 09:21
            wasp20 napisał(a):
            > Poza tym stwierdzanie, że osoba zarabiająca 2000 i nie mająca możliwości kupić
            > własnego mieszkania jest nieudacznikiem obraża ponad połowę społeczeństwa.
            > Nikt nie musi być podstawiany żeby ośmieszyć prezydenta.
            > Prezydent doskonale radzi sobie sam tongue_out

Czemu kłamiesz, że tak powiedział? Kto Cię podstawił big_grin
      • laquinta Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 19:17
        > Duda to jest człowiek znikąd. Wytresowany pionek. Współczesny Stan Tymiński kie
        > rowany przez bandę paranoików.

Inteligencji nie da sie wytresowac.
        Czytalam jego zyciorys. Ponoc jest z Krakowa.

No i kto kogo tu oplul?

• mia_siochi Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 19:23
          Znikąd, czyli bez dorobku.
          Jak Tymiński. Od też był znikąd, choć fizycznie z Peru czy z innej Brazylii.
          • laquinta Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 19:42
            Obama tez byl bez dorobku, a popatrz, druga kedencje rzadzi.
            Od czegos trzeba zaczac. smile
      • pade Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 10:56
        Wczoraj słyszałam coś o Norwegii...
        Tzn wkurzony pan prezydent na pytanie o wyjazd młodych do pracy za granicę, odpowiedzial, ze jego córka wyjeżdża do Norwegii malować płoty.
    • vocativa Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 19:22
      Tak, denerwuje mnie opluwanie Komorowskiego podobnie jak denerwowało mnie opluwanie Kaczyńskiego. W ogóle denerwuje mnie schodzenie poniżej poziomu merytorycznej dyskusji i uwłaczanie godności kogokolwiek.
    • ofelia1982 Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 23:00
      A nie przeszkadzało Ci, jak media nazywaly Kaczyńskiego kartoflem? Jak pelno bylo memow z nim na necie?
      • bi_scotti Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 23:27
        Nie z porywu serca a z braku laku glosowalam w I turze na BK i konsekwentnie oddam glos w II turze na BK, co nie znaczy, ze nie mam krytycznych obserwacji, szczegolnie jesli chodzi o kampanie wyborcza, ktora po prostu sztab BK wlasciwie oddal walkowerem. Jak de facto kazdy incumbent, BK mial na poczatku ulatwione zadanie - co sie stalo, ze sie stalo jak sie stalo to juz pewnie jakis political science Master albo nawet Ph.D. candidate bedzie sobie badal dla akademickiej satysfakcji i literek przed nazwiskiem.
        Zaczynam podejrzewac, ze BK II ture przegra (moge sie mylic i zyczylabym sobie zebym sie mylila) i wtedy juz wszystko bedzie zalezalo wylacznie od samego Dudy. Na ile naprawde okaze sie "alternatywa" dla "lesnych dziadkow i kombatantow", ktorzy te nowa Polske w wiezieniach i na demonstracjach wyspacerowali dajac sobie przy okazji porobic troche krzywd, o ktorych mlode pokolenie, spragnione CHANGE szczesliwie nie ma pojecia i oby nigdy miec nie musialo! Na ile ten Duda bedzie sprawny w komunikowaniu sie z JK z pozycji Prezydenta, na ile bedzie umial to czego chyba nawet nie probowal BK a co teraz tak bardzo sie na nim msci - byc Prezydentem tylko marginalnie kojarzacym sie z "Partia-Matka" no i na ile bedzie umial zrezygnowac z roznych wlasnych pomyslow zeby dostosowac sie do potrzeb kraju. To juz bedzie up to Duda. Jezeli wygra. Oby nie smile
        A co do gnojenia BK, to negatywne kampanie ZAWSZE sa skuteczne. Taka prawda. Przykra. Wstydliwa. No ale z faktami sie nie dyskutuje, eh uncertain
        • laquinta Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 00:31
          sobie zobacz, ale zawsze mozna oczy zaslonic i uszy zatkac

www.youtube.com/watch?v=1RDv8_iaXWE
        • scher [...] 15.05.15, 07:32
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • ofelia1982 Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 08:51
          Bi-scotti a dlaczego Ty będziesz na BK vote? W końcu w Polsce juz nie live! Może sobie choose prezydenta w country, w ktorym mieszkasz now?
          • iskierka3 Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 08:54
            To zza granicy juz tylko na Kukiza vel Dude mozna glosowac? Ciekawostka. Dopiero co byl radosny watek, ze wygrali wsrod Polonii. Znowu podwojne standardy.
            • scher Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 09:03
              iskierka3 napisała:

> To zza granicy juz tylko na Kukiza vel Dude mozna glosowac?

Niech głosuje na kogo chce, ale ja mam prawo to oceniać.
              Walczyła dla mnie niby o wolną Polskę. Potem wyjechała, a mnie zostawiła przepełnione szambo, do którego jeszcze swoją kartką wyborczą dolewa systematycznie fekaliów.
              • pade Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 11:01
                A Ty o co walczyłeś?
                Co Ty robisz oprócz plucia na forach??
                • laquinta Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 12:00
                  pade napisała:

> A Ty o co walczyłeś?
                  > Co Ty robisz oprócz plucia na forach??

Typowe udupiajajace pytanie. Moze wlasnie zaczal swoja walke? Trzeba dac prawo ludziom sie wypowiedziec.
                  • pade Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 12:18
                    Znasz historię Bi_scotti? Chyba nie, bo nie nazwałabyś klepania w klawiaturę "walką". W tym kontekście były pytania.
                    • laquinta Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 12:25
                      Mamy postep technologiczny i walka przeniosla sie ze steropianow w inetrnet. Jeszcze tego nie wiesz?
                      • pade Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 12:30
                        Bardzo śmieszne.
          • laquinta Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 12:01
            big_grin
    • piepe Re: Gnojenie Komorowskiego 14.05.15, 23:58
      Prezydenta z wielkiej litery, jestem pod wrażeniem i zazdroszczę naiwności. Lemingi wiecznie żywe, reszte pożarł frank.
    • mid.week Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 06:08
      Niecierpie PISu i uważam, że poprzednik był ostatniego sortu, ale gwoli sprawiedliwości - pluto na niego znacznie mocniej. Bez przesady z tym hejtem.
    • jakw Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 08:28
      Zaraz sterowany... Szanowni wyborcy PO jakoś nie są w stanie zrozumieć, że całkiem sporo ludzi PO po prostu nie cierpi. A że po I turze czuć świeżą krew platformy ...
      • iskierka3 Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 08:47
        A szanowni wyborcy PIS jakos nie sa w stanie zrozumiec, ze mnostwo odob PISu po prostu noe cierpi i wcale nie trzeba ich nim straszyc. Sam PIS straszy soba wystarczajaco skutecznie.
        • scher Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 08:49
          iskierka3 napisała:

> A szanowni wyborcy PIS jakos nie sa w stanie zrozumiec, ze mnostwo odob PISu po
          > prostu noe cierpi

Ale kto cię zmusza, kto cię na siłę przekonuje? Chcesz, idź głosuj na ruskich!
          • iskierka3 Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 08:58
            Odpowiadalam na post powyzej, DOKLADNIE w jego duchu. Ten sam kierunek, ta sama retoryka tylko przeciwny zwrot - i co? To MOJ post jest niepoprawnywink hehe
            Na Rosjan nie bede glosowac bo ani jeden Rosjanin w tych wyborach nie kandydujewink chociazby dlategowink
            • scher Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 09:00
              iskierka3 napisała:

> ani jeden Rosjanin w tych wyborach nie kandydujewink chociazby dlategowink

Nie udawaj gimbazy.
              • aalex7 Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 09:34

scher właśnie ten poziom rozumowania mnie przeraża ...- nie z Tobą, to z automatu przeciw Tobie prawda?! zatem niech giną...

• jakw Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 13:22
          Ależ możesz mieć takie poglądy. Są to poglądy tzw. żelanego elektoratu. Tylko że PO na tym opiera całą kampanię i na tym prawdopodobnie polegną. Bo straszenie PiSem na mniej żelazny elektorat działa już słabo. Widziałam dzisiaj, że Komorowski ma być u Wojewódzkiego , a hasło czy tytuł ma być "Stop dudobusowi". Sądząc po tytule będzie to kolejny odcinek straszenia PiSem, które to straszenie przekona co najwyżej tych, którzy już i tak są przekonani.
          • ssnival Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 13:35
            Komorowski u Wojewódzkiego, co za kompromitacja.
            Udział w debacie tv z kandydatami na urząd prezydenta był obrazą urzędu, to czym jest występ u Wojewódzkiego?????
    • iskierka3 Re: Nie chwal się tymi więzieniami 15.05.15, 08:30
      Chcialam Ci odpisac jak juz sie przestalam smiac. Ale jest taki poziom paranoi, z ktorym sie nie da dyskutowac. Tylko miej na uwadze, ze jak kogos wyzywasz od zdrajcow i idiotow to jest ryzyko, ze odpowie Ci w podobnym duchu - nie podnos wtedy kwiku, ze przemysl pogardy naszych opluwawink
      • laquinta Re: Nie chwal się tymi więzieniami 15.05.15, 11:55
        iskierka3 napisała:

> Chcialam Ci odpisac jak juz sie przestalam smiac.

Tu sie nie ma z czego smiac. TO JEST PRAWDA. A nazwanie zdrajcow zdrajcami jest prawem zdradzonego. Nie sadze, zeby Bi_scotti byla zdrajczynia. Prawdopodobnie dostala bilet w jedna strone i nie miala wyboru.
        Ale Trzymanie z tymi, ktorzy trzymaja z komuchami, ktorzy dopuscili komuchow do wladzy, pozwolenie na ich panoszenie, rozkradanie Polski i czerpanie z tej sitwy korzysci, to jest zdrada stanu.
        Poopatrzcie na Tuska. Porzucil urzad szefa rzadu wlasnego kraju. Jaki premier tak robi? Wyobrazacie sobie np. Merkel, porzucajaca urzad kanclerza i w podskokach pedzaca na urzad w Brukseli?
        Tak, to sa, i male sprzedawczyki i wielcy zdrajcy, wymieszani w jednym kotle z komuchami.
        • laquinta Re: Nie chwal się tymi więzieniami 15.05.15, 12:35
          laquinta napisała:

jest:
          > Ale Trzymanie z tymi, ktorzy trzymaja z komuchami, ktorzy dopuscili komuchow do
          > wladzy, pozwolenie na ich panoszenie, rozkradanie Polski i czerpanie z tej si
          > twy korzysci, to jest zdrada stanu.

Ma byc:

Ale trzymanie z tymi, ktorzy trzymaja z komuchami, ktorzy dopuscili komuchow do
          > wladzy, pozwolenie na ich panoszenie sie, rozkradanie Polski i czerpanie z tej si
          > twy korzysci, trzymanie z tymi, ktorzy dopuscili sie zdrady stanu, jest moralnie podejrzane.
          W wypadki Bi_scotti mysle, ze to zwykla niewiedza.
    • serei Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 08:36
      ja bardzo lubie serwis demotywatory.pl ale od kilku dni nie idzie tam wchodzić, wszystko na B.K, ale to wiele mówi o wyborcach PiS nieprawdaż... macie doskonały przykład jacy ludzie chcą tej partii w rządzie, miałam nie głosować w drugiej turze bo odpadł mój kandydat, ale pójdę i oddam głos na Komora!
    • karola1008 Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 08:36
      Ciekawa jestem, czy byłaś tak samo oburzona, gdy na forach czołgano Kaczyńskiego za odwrócony szalik, Irasiada i Borubara. A może miałaś dość "hejtu", gdy tegoż Kaczora nazywano kartoflem, przygłupem, i gdy obecny prezydent mówił o ówczesnym :"Jaki prezydent taki zamach"?
      • kropkacom Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 08:41
        No ale jak ktoś był świecie oburzony to teraz też powinien być. Prawda? Czy akurat tutaj to tak nie działa?
        • karola1008 Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 09:02
          Działa, oczywiście, mogę nie przepadać za Komorowskim, ale to prezydent mojego kraju i z tego powodu go szanuję. Nie wypisuję na forach inwektyw pod jego adresem. Po prostu rozczula mnie ten lament nad Komorowskim, który sam o swoim poprzedniku wyrażał się bez szacunku.
          • kropkacom Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 09:09
            To Komorowski wyrażał się źle o poprzedniku? Jak?
            • wtop.ek Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 09:35
              wpolityce.pl/polityka/113065-autor-slow-jaki-prezydent-taki-zamach-i-frazy-o-slepym-snajperze-apeluje-o-szacunek-do-panstwa-i-jego-symboli
              rżniemy głupa?
              • kropkacom Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 11:40
                I do czego to porównujesz? Wiesz chociaż?
                • matematryczka00 Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 12:53
                  ha ha ale żal. A ty wiesz w ogóle o czym piszesz? Czy tak jęczysz bez ładu i skałdu bo argumenty Ci się skończyły?
            • karola1008 Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 09:38
              O matko, pierwsze z brzegu: "Jaki prezydent, taki zamach". No, szacunek - jak w mordę strzelił. Naprawdę, wystarczyło powiedzieć, że działania Kaczora mu się nie podobają z takich i takich powodów.
              • kropkacom Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 11:42
                Chyba: jaka wizyta, taki zamach... Jak już. I to nadal nie jest gnojenie prezydenta.
      • iskierka3 Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 08:53
        Powiem tak - osoby, ktore wtedy byly oburzone smianiem sie i uwazaly tamte wpadki za nic nie znaczace drobiazgi - powinny nie robic tego, co tak mocno je oburzalo wowczas. Irasiad byl mega smieszny i niektore wpadki Bronka tez sa smieszne i ludzi prawo sie radowac. Ale wpadki Bronka traktujecie jak zdrade stanu a nabijanie sie z irasiada - tez jak zdrade stanu. To sa podwojne standardy.
        • scher Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 08:59
          iskierka3 napisała:

> To sa podwojne standardy.

A propos podwójnych standardów. Wiadomości dzisiaj o 7. rano w pierwszym programie Polskiego(?) Radia. Publicznego radia.
          Obszerna relacja z działań podejmowanych przez BK w ramach trwającej kampanii wyborczej. BK to, BK tamto, BK siamto. Potem zapowiedź gościa do późniejszej audycji - trzeba trafu z PSL-u.
          O AD ani słowa.

I za to was Naród nienawidzi, dziennikarskie gnidy!
          • kropkacom Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 09:01
            No i myślisz, że co? Ludzie już dawno zadecydowali. Można najwyzej dywagować czy glosujący na Kukiza pójdą do wyborów.
            • scher Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 09:15
              kropkacom napisała:

> No i myślisz, że co?

No i myślę, że za tę sytuację, że w mediach publicznych nie przebijają się dziennikarze, lecz funkcjonariusze, sprzedajne resortowe gnidy, odpowiada osobiście Komorowski i wszyscy stojący mu za plecami WSI-arze.
              • kropkacom Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 09:18
                Resortowe gnidy powiadasz? No i co?
          • oqoq74 Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 09:08
            Jeszcze tydzień kampanii. Od rana do później nocy i ciągle te kłamliwe media słuchasz i oglądasz. A za chwilę ruszy kampania do parlamentu.
            Wykończysz się smile
        • karola1008 Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 09:27
          Nie traktuję wpadek Komorowskiego jak zdrady stanu. Nie wyśmiewam się z jego błędów ortograficznych, bo z dyslektyków się nie śmieję. Nie załamuję rąk nad tym, że kiedyś tam usiadł w Wilanowie zanim jego goście usiedli, ani nawet nad tym cholernym szogunem. Z Irasiada też się śmiałam, tak jak z odwróconego szalika i Borubara, bo to było zabawne. I, ach, nie rozdzierałam szat na tym forum, ani na innych, jak to się Kaczora krzywdzi. W gruncie rzeczy, tego typu wpadki latają mi koło tyłka. Ale gdy ktoś rozdziera szaty nad tym, jak to się "hejtuje" polityków, to chyba mogę przypomnieć, że druga strona w swoim czasie też sporo oberwała? Może mam słabą pamięć, ale jakoś sobie nie przypominam, by ktoś tutaj tak się nad Kaczyńskim użalał.
          • wasp20 Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 10:02
            Nie wyśmiewam się z jego błędów ortograficznych, bo z dyslektyków się nie śmieję.

Że co?
            Tyle kasy jest wydawane na obsługę kancelarii prezydenta, że NAPRAWDĘ można sprawdzić co pan prezydent drukiem podaje. A skoro pan prezydent posiada dysleksję (widziałaś orzeczenie? bo ja nie), to chyba powinien na tyle mieć we łbie rozumu żeby powiedzieć komuś "słucha, Mietek, weź mi korektę tego zrób żeby siary nie było na świecie".
            • karola1008 Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 11:17
              Tak, owszem, kancelaria dała ciała w tym przypadku.
              A co do orzeczenia o dysleksji, to weź mnie nie rozśmieszaj, ludzi z pokolenia Komorowskiego pies z kulawą nogą nie diagnozował. Jako dzieciaki parę razy po łapach w szkole dostali i na tym kończyła się diagnoza, terapia i pomoc. Może się mylę, ale wydaje mi się, że w przekaziorach dosyć jednoznacznie podawali, że ma dysleksję.
              PS. No i do czego to doszło, żebym ja Komorowskiego broniła. W głowie się nie mieści big_grin.
              • wasp20 Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 11:38
                To jeszcze raz - skoro MA dysleksję, TYM BARDZIEJ powinien mieć na tyle rozumu w głowie (państwa) żeby poprosić o sprawdzenie mu tych wypocin przez kogoś, kto dysleksji nie ma żeby po pierwsze nie robić z siebie pośmiewiska, po drugie z szacunku dla języka ojczystego, po trzecie z szacunku dla obywateli, którzy nie chcą się wstydzić, że ich prezydent nie potrafi poprawnie pisać, po czwarte żeby nie dawać złego przykładu młodzieży, bo i tak w szkołach poprawna polszczyzna jest rozłożona na łopatki.
            • triss_merigold6 Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 11:26
              Jeśli sądzisz, że każda pisemna lub i ustna wypowiedź prezydenta jest ściśle monitorowana i podlega cenzurze prewencyjnej, to masz niewielkie pojęcie o funkcjonowaniu urzędu w tym konkretnym zakresie.
              Nie podlega, bo nie może, akurat obecny prezydent, jeszcze na stanowisku marszałka Sejmu przywykł, że wypowiada się dość swobodnie i nie ma nawyku zwracania się o weryfikację tekstów (z wyjątkiem oficjalnych wystąpień, bo te są na piśmie, ale i tak zdarzały mu się swobodne interpretacje).
              • wasp20 Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 11:35
                No błysnęłaś Triss big_grin No to dobrze, że Ty masz wielkie pojęcie o funkcjonowaniu urzędu w tym konkretnym zakresie. Pracujesz w kancelarii prezydenta? To powinnaś wylecieć za olewanie obowiązków tongue_out
                Przeczytaj jeszcze raz, na spokojnie. Kto mówi o cenzurze? Piszę o szacunku dla społeczeństwa, o dobrym przykładzie oraz o zwykłym rozsądku.
                • triss_merigold6 Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 11:43
                  Nie, akurat tam nie pracuję, ale pojęcie mam.
                  Generalnie zgadzam się z tym, że głowa państwa/szef rządu powinni mieć nawyk poddawania swoich złotych myśli weryfikacji zanim zostaną upublicznione. Niemniej, jeśli głowa państwa/szef rządu takiego nawyku nie mają, to otoczeniu trudno jest nad nimi w 100% zapanować.
                  Przypominam, że poprzedniego prezydenta nikomu nie udało się wysłać do logopedy ani na proste i bardzo skuteczne szkolenie z emisji głosu, mimo że były ewidentnie potrzebne.
                  Jeszcze wcześniej - prezydent Wałęsa ze swoim swobodnym strumieniem świadomości był przekleństwem tłumaczy, nikt nie chciał jeździć z nim w delegacje.
                  • wasp20 Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 11:55
                    Co nie oznacza, że należy to traktować jak normę i radośnie pozwalać panu prezydętowi na ośmieszanie rodaków na arenie międzynarodowej!
                    • triss_merigold6 Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 12:02
                      O, w temacie ośmieszania sugeruję posłuchać wystąpień byłego prezydenta mocarstwa, Busha juniora.
                      pozwalać Nie używaj słów, które w tym kontekście nie mają racji bytu. Tłumaczę Ci, że pozwalanie lub niepozwalanie nie jest możliwe do zrealizowania w 100%, bo prezydent 9dwolny, nie musi być ten), to nie robot czy awatar.
                      • wasp20 Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 12:16
                        I z prezydenta Busha juniora drwi cały świat. No i?
                        A słowo POZWALAĆ owszem, ma rację bytu w tym kontekście. Od tego cały sztab ludzi i ludzików dostaje (z naszych pieniędzy) co miesiąc spore wypłaty, plus trzynastki, plus karpiowe, plus premie, itd. żeby swojego prezydęta pilnować.
      • inguszetia_2006 Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 09:09
        karola1008 napisała:Ciekawa jestem, czy byłaś tak samo oburzona, gdy na forach czołgano Kaczyńskiego za odwrócony szalik, Irasiada i Borubara
        Witam
        A propos Barubara... Nigdy takiego nie było;-P Lech Kaczyński powiedział, że podobała mu się gra "Artura Boruca bardzo..." Barubara wyrzucamy z zestawieniawink
        Pzdr.
        Ing
        • karola1008 Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 09:36
          Lech Kaczyński miał fatalną dykcję. Z "Artur Boruc bardzo" (się podobał) zrobił się "Borubar". Tego "Borubara" usłyszałam na własne uszy w materiale pokazywanym w tv, chyba w "Szkle kontaktowym" i naprawdę w pierwszej chwili też nie usłyszałam dokładnie, co Kaczor mówił. W każdym razie w świat poszło, że nazwał Boruca "Borubarem" .
    • olewka100procent Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 08:43
      nie rozumiem twojego rozumowania, chcesz głosować na bronka bo ci go szkoda ? ok mi w sumie też , bo wszystkie plagi świata teraz zwalane są na jego konto, ale nie będe na niego głosować, bo ten pan po prostu nie nadaje się na prezydenta . Zresztą mogę się założyć , że on sam ma już tego serdecznie dosyć i najchętniej rzuciłby to w pi.zdu ale narazie musi udawać że mu zależy. Bedzie teraz na prezydenckiej emeryturze, może sobie pierdzieć w stołek do końca życia
      • serei Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 08:56
        > . Zresztą mogę się założyć , że on sam ma już tego serdecznie dosyć i najchętn
        > iej rzuciłby to w pi.zdu ale narazie musi udawać że mu zależy. Bedzie teraz na
        > prezydenckiej emeryturze, może sobie pierdzieć w stołek do końca życia

ludzie, którzy mają dość nie startują w kolejnej kadencji, ale fajnie, że choć jedna tutaj wie co czuje nasz prezydent tongue_out
        • scher Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 09:05
          serei napisała:

> ludzie, którzy mają dość nie startują w kolejnej kadencji, ale fajnie, że choć
          > jedna tutaj wie co czuje nasz prezydent tongue_out

Czuje bul. Ukryty w krzakach.
    • iskierka3 Re: Nie chwal się tymi więzieniami 15.05.15, 08:49
      Osoba, ktora nie chce zeby znowu krajem zawladnela jedyna sluszna opcja, ktora - kto nie z nami ten przeciw nam. To samo tylko z innym sztandarem.
    • ewa_mama_jasia Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 09:10
      No niestety, na tym polega "kultura medialna" w Polsce. Pewnie nie tylko w Polsce, ale akurat o Polsce rozmawiamy. Wszystko obsmiac, wszystko zniszczyć werbalnie. Nic dziwnego, że brak w polskiej przestrzeni autorytetów. Każdemu coś się uda wytknąć: Baumanowi, papieżowi, Owsiakowi, Czapińskiemu, politykom, sportowcom.....
      Swego czasu była kampania wyszydzania skierowana przeciwko Kwaśniewskim. Potem - Kaczyńskim. Teraz przyszła pora na Komorowskiego. No cóż, jak się zacznie kopć poniżej pasa, to potem trudno jest się tego oduczyć. I obrywa każdy, kto się wychyli ponad normalność. Obojętnie, czy ksiądz, polityk, naukowiec czy działacz społeczny.
    • inguszetia_2006 Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 09:22
      Witam
      Politycy zawsze byli wyszydzani, nic nowego pod Słońcem. Jak się któremu należy to dostanie przez łeb piórem i obrazkiem. Dobrze, że nie gilotyną;-P A tak na marginesie - nie ma ofiar, są tylko ochotnicy. Fajna ta kampania, nie powiem. Ja to lubię jak ludzie idą na żywioł, szczere to takie, mocne. Mamy świetne tradycje, walka z cenzurą etc. Te mizerie i ciasteczka nie wzięły się znikąd. Bawmy się!wink Bo zaraz kampania się skończy i pozostaną wspomnienia.
      Pzdr.
      Ing
    • afro.ninja Re: Gnojenie Komorowskiego 15.05.15, 09:33
      Żal wam biednego misia, co?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka