Dodaj do ulubionych

mamy nauczycielki

01.06.15, 09:06
Planuję napisać program zajęć wyrównawczych z angielskiego dla dzieci z problemami w nauce w kl.VI. Jak to jest, bo w rozporządzeniu nie znalazłam jasnej odpowiedzi, a może któraś z was to przerabiała. Czy taki program wprowadza się tak jak te "przedmiotowe": wniosek do dyrektora, wciągnięcie na listę programów. Czy po prostu sobie taki program przygotowuję i go realizuję?
Obserwuj wątek
    • asia_i_p Re: mamy nauczycielki 01.06.15, 09:17
      Spytaj swojej dyrektorki, ja bym obstawiała, że jednak nieformalnie. Natomiast nie bardzo widzę, jak w ogóle chcesz ten program pisać - przecież te dzieciaki będą miały raczej różne problemy, przyjrzysz się na początku, czego im trzeba, i tak będziesz musiała działać raczej indywidualnie niż grupowo?
      • magjack Re: mamy nauczycielki 01.06.15, 09:22
        Znam te dzieci bardzo dobrze, bo jest to mała grupka 4 osób, a ja nie dosyć, że uczę ich angielskiego, to jestem także ich wychowawcą, więc o rozpoznanie potrzeb się nie martwię. Potrafię tak zorganizować lekcję, że dla każdego coś przygotuję.
        • asia_i_p Re: mamy nauczycielki 01.06.15, 09:49
          To po co w sumie chcesz do tego pisać program? Zajęcia wyrównawcze to takie, na których reagujesz na potrzeby na bieżąco, pisanie na nie programu to trochę sztuka dla sztuki.
          • magjack Re: mamy nauczycielki 01.06.15, 16:16
            Niekoniecznie - wiem, że mam kilka fajnych pomysłów, które mogą posłużyć jeszcze komuś. Łatwiej skorzystać z nich, kiedy są spisane i tworzą pewną całość.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka