Dodaj do ulubionych

Londyn z dzieckiem

14.06.15, 18:48
Wybieram się na dwa tygodnie latem i zbieram info gdzie warto sie z dzieckiem 8letnim udać, doradzicie? Na razie mam zachwalane Trocadero, Regents Park, London Eye, Madame Tussauds, British Museum i resztę klasyków z przewodnika, może podpowiecie coś nietypowego biorąc pod uwagę, że jadę z chłopcem, który jak to chłopiec lubi ruch i przygody?..
Obserwuj wątek
    • sumire Re: Londyn z dzieckiem 14.06.15, 19:08
      Muzeum Historii Naturalnej. Science Museum. Londyńskie parki wszystkie, bo można tam do woli ganiać po trawie i piknikować (w Regent's masz też zoo).
    • alanine Re: Londyn z dzieckiem 14.06.15, 21:52
      Jeśli jest fanem piłki nożnej to wycieczka po stadionie Chelsea lub Arsenalu. Jeśli Harrego Pottera to muzeum tegoż Filmu (Warner Bros. Studio Tour London) ok 20 mil na północny zachód od Londynu. Dojazd pociągiem i shuttle busem. Tylko trzeba wcześniej zarezerwować bilety przez net. No i oczywiście Legoland w Windsorze smile
    • volta2 Re: Londyn z dzieckiem 14.06.15, 22:01
      byłam z chłopcem w tym wieku i bardzo żałujemy, że nie wiedzieliśy o harrym potterze, a na gorąco - po wręczeniu ulotki okazało się, że biletów nie ma, uznaliśmy że to okazja do powrotu - ale ja się tam po raz kolejny jednak nie wybieram. mówi się trudno.

a dzieci (interesujący się zamkami, królami, rycerzami itp.) najbardziej chciały zobaczyć Tower. calej reszty mogło nie być.
      domyślam się że fajne też jest london dungeons my nie poszliśmy bo byliśmy w edynburgu. i to była bomba, zakładam, że w londynie jest to coś podobnego, na pewno warto.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka