korag100 10.07.15, 00:16 Szukam wycieczki do Legolandu w połowie sierpnia. Znane mi biura podróży nie mają w tym terminie. Inne nie wiem, a w niektórych nie da się zrobić rezerwacji. Pomóżcie proszę. Jadę ja i 11 letni syn Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bergamotka77 Re: Legoland wycieczka-problem 10.07.15, 01:08 Ale czego ty oczekujesz, ze ci ta wycieczke zalatwimy czy cos? Jak to biura nie maja terminow? Zna sie angielski, umie sie poslugiwac netem? To szukamy taniego polaczenia lot, rezerwujemy nocleg i bilety i jedziemy. W czym lezy problem konkretnie? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Legoland wycieczka-problem 10.07.15, 07:29 No wlasnie tez nie rozumiem. To ma byc zorganizowana wycieczka czy szukasz pOmocy z rezerwacja lotu/hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: Legoland wycieczka-problem 10.07.15, 09:09 Może się nie zna angielskiego, może bezpieczniej się czuje z wycieczką. Może ktoś zna takie biura podróży, które mają terminy i możliwą rezerwację. Nie ma obowiązku być doświadczonym globtroterem , któremu wystarczy tylko wziąć plecak na plecy i ruszyć w świat, a reszta się ułoży sama. Gdyby każdy tak potrafił, niepotrzebne by były wycieczki. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Legoland wycieczka-problem 10.07.15, 07:42 Itaka - ale tam jest dziwne ze pokazuje tylko 2 doroslych a nie dorosly i dziecko. Zadzwon tam najlepiej i zapytaj dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
aquella Re: Legoland wycieczka-problem 10.07.15, 07:49 a to ciekawe, bo na stronie legolandu berlińskiego jest wyraźna informacja, że dorosłemu musi towarzyszyć dziecko !! Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Legoland wycieczka-problem 10.07.15, 08:24 ??? To juz dorosly nie moze sam wpasc pobudowac??? pewnie boja sie ze jakby wlezli to by nie wylezli.. Odpowiedz Link Zgłoś
aquella Re: Legoland wycieczka-problem 10.07.15, 12:47 no z tego wynika, że nie, 18latek zatem ma być z kimś młodszym, nawet o rok, a 17latek jako dziecko ma być z kimś starszym Odpowiedz Link Zgłoś
zurekgirl Re: Legoland wycieczka-problem 10.07.15, 10:32 Ale do ktorego Legolandu? Jesli do tego pod Londynem, w Windsorze, to polecilabym kupic przelot do Londynu, potem zarezerwowac hotel (sprawdzic na laterooms.co.uk, ktory jest w miare blisko) i osobno kupic bilet do Legolandu. Czesto pobliskie hotele maja oferte wejscia w cenie pokoju, ale trzeba przeliczyc. Najblizej do Windsoru jest z Heathrow zdaje sie. Potem Gatwick. Albo odwrotnie. Luton i Stansted sa daleko, czasem warto doplacic troche za samolot niz sie czlapac dwie godziny z odleglego lotniska. Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: Legoland wycieczka-problem 10.07.15, 12:41 Ale do którego Legolandu i czy koniecznie z biurem podróży. W przyszłym tygodniu teściowie zabierają moje dzieci do Legolandu w Billund w Danii, na 2 dni. Bilety kupią na miejscu w kasie, dla dzieci mają kupony promocyjne z gazetek Lego pobranych u nas w sklepie z zabawkami, więc za nich nie płacą. Na stronie booking.com zarezerwowałam im 1 nocleg w hostelu odległym o 12 km od Legolandu. Płatność za nocleg kartą, kwota pobrana przy rezerwacji, mailowo uzgodniliśmy późniejszy przyjazd, klucze do pokoju będą zostawione w specjalnym boksie, kod mamy w mailu, nikt z obsługi nie będzie na nich czekał. Nawet języka nie trzeba znać (teściowa nie zna angielskiego, trochę zna niemiecki), no może do pisania maili, ale to ktoś zawsze ci pomoże. Pozostaje dojazd. Teściowie jadą własnym samochodem, ok. 900 km w jedną stronę, tak wychodzi ekonomiczniej. Ale przy 2 osobach może bardziej opłacalny byłby przelot samolotem? A co do biur podróży to są takie lokalne ze Świnoujścia, oferują wycieczki 1-dniowe, wyjazd bladym świtem, powrót późno w nocy. Poszukaj w necie, może mają wolne miejsca w odpowiadającym ci czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
ida_listopadowa Re: Legoland wycieczka-problem 10.07.15, 13:02 Tu masz wycieczki autokarowe z Gdyni: www.stenaline.pl/do-szwecji/rejsy-turystyczne/legoland/legoland-kopenhaga Są terminy 10 i 17.08, to by chyba pasowało? Zadzwoń i sie zapytaj, to tez można kupić w biurze podróży Z Gdańska lata samolot do Billund (chyba Wizzair) a wejścia z noclegiem były w dobrej cenie na gruponie - zobacz. Mam nadzieje, ze pomogłam Odpowiedz Link Zgłoś