Dodaj do ulubionych

Fotel dla starszej osoby

14.07.15, 11:12
Czy ktoś z was z doświadczenia może polecić wygodny fotel dla starszej schorowanej osoby mającej problemy z bólami kręgosłupa?
Żeby podnieśc komfort odpoczynku?
Może z funkcją automatycznej regulacji oparcia?
Na razie ma w pokoju zwykłe krzesło, wersalkę z oparciem, łóżko z prostym materacem(zawsze i tak podklada sterty poduszek.
Nic z w/w jak dla mnie nie jest zbyt wygodne.
Wasi seniorzy maja jakieś fotele/łożka ułatwiające im funkcjonowanie gdy już ten etap, że wszystko boli?
Obserwuj wątek
    • jola-kotka Re: Fotel dla starszej osoby 15.07.15, 02:28
      Z funkcja masażu może one sa dobrze wyprofilowane.
      • koala0405 Re: Fotel dla starszej osoby 15.07.15, 07:59
        tutaj są takie fotele:
        allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=16416149&order=m&string=fotel&search_scope=userItems-16416149&bmatch=engagement-v10-promo-sm-sqm-hou-1-5-0629&id=121882
        Nie wiem co to za cudo. Kiedyś obserwując aukcje sprzedawcy natknęłam się na nie.
        • andaba Re: Fotel dla starszej osoby 15.07.15, 09:55
          Moja babcia, rozpieszczana rozmaitymi fotelami, najbardziej lubi... ogrodowy plastikowy fotel, taki zwyczajny. Twierdzi, że najlepiej jej się na nim kręgosłup układa (połamany niejednokrotnie wskutek osteoporozy). Więc fotele stoją w strategicznych punktach domu i ogrodu, żeby nie trzeba było nosić. Maja dodatkowa zaletę, że są lekkie i można babcię przenieść razemi z nimi (babcia chodząca, choć aktualnie kiepsko, bo ze złamaną szyjką kości udowej).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka