Dodaj do ulubionych

Wyjazd nad morze pomocy

18.07.15, 21:11
Jestem ze srodkowej Polski. Wyjechalam nad morze i.... nie moge wytrzymac z bolu glowy....
Mam wysokie cisnienie ale nie lecze sie chociaz podejrzewam nadcisnienie. Mam niedoczynnosc tarczycy. Wydaje mi sie ze po kawie ból sie zmniejsza. Ale nie wiem czy to zbieg okolicznosci. Czy ktos z Was tak ma? Ja nie wiem czy wytrzymam urlop bol jest nie do zniesienia czuje ze mi glowe rozerwie. Czy mozna czyms to zlagodzic? Pomocy
Obserwuj wątek
    • koala0405 Re: Wyjazd nad morze pomocy 18.07.15, 21:40
      a kiedy pojechałaś? Ja mam tak pierwsze dwa dni po przyjeździe nad morze - muszę odchorować /niedoczynność tarczycy też mam i bardzo niskie ciśnienie/
      • ja204 Re: Wyjazd nad morze pomocy 18.07.15, 21:49
        Niestety po 6 dniach to samo mam.
        • eryk2601 Re: Wyjazd nad morze pomocy 18.07.15, 21:54
          Idź do lekarza.
    • lauren6 Re: Wyjazd nad morze pomocy 18.07.15, 22:04
      Wiele osób cierpiących na migreny dostaje napadu właśnie po wyjeździe na urlop. Taka reakcja organizmu na spadek stresu i napięcia związanego z pracą itd.
      Bralas środki przeciwbólowe na migrenę dostępne bez recepty? Ból głowy się przerywa, a nie hoduje. Jesli od kilku dni tak masz polecam jednak odwiedzić lekarza.
      • ja204 Re: Wyjazd nad morze pomocy 18.07.15, 22:09
        Nigdy nie biore lekow oprocz na niedoczynnosc. Dopiero pierwsza od paru lat wzielam ibuprom ale kompletnie mi nie pomogla.
        • lauren6 Re: Wyjazd nad morze pomocy 18.07.15, 22:30
          Ibuprom na migrenę nie działa. Prędzej apap extra, etopiryna. Przy tak intensywnym bólu może się okazać, że dopiero coś na receptę Ci pomoże.

Tak czy inaczej jeśli wcześniej nie chorowalas na migreny to lekarz i tak musi Cię zobaczyć.
    • mildenhurst Re: Wyjazd nad morze pomocy 18.07.15, 22:08
      Masz wrazemie przytkanych uszu?
      • ja204 Re: Wyjazd nad morze pomocy 18.07.15, 22:11
        Nie czuje przytkanych uszu. Oprocz rozrywania glowy nic wiecej mi nie dolega. Ale bol jal nigdy w zyciu. Mam wrazenie ze glowa peknie
    • antyk-acap Re: Wyjazd nad morze pomocy 18.07.15, 22:15
      Idź do lekarza!!! Nie lecz się na forum. Jest taka zasada - jeśli boli powyżej dwóch dni i leki nie pomagają to jazda do lekarza! To może być krwiak.
      • ja204 Re: Wyjazd nad morze pomocy 18.07.15, 22:17
        Jaki krwiak? Od czego?
        • antyk-acap Re: Wyjazd nad morze pomocy 18.07.15, 22:21
          Nie jestem lekarzem. Nie wiem. Lepiej sprawdzić.
      • zuzi.1 Re: Wyjazd nad morze pomocy 18.07.15, 22:19
        Nad morzem tez sa lekarze, wiec nie ryzykuj. Doraznie kup w aptece Apap 500 mg moze Ci troche ten bol uspokoi, ale lekarz to podstawa w takiej sytuacji.
    • ironia-losu11 Re: Wyjazd nad morze pomocy 18.07.15, 22:53
      Idź do lekarza. A doraźnie znacznie lepiej niż np. Apap działa Solpadeine (ja biorę w kapsułach, dawka zalecana to 2 tabl, ale jest też chyba rozpuszczalna). Mi pomaga, no i jest bez recepty. A na takie przewlekłe migreny to tryptany, np. Frimig, ale to już na receptę. To tyle, z mojego wieloletniego doświadczenia migrenowego. Nad morzem mam na ogół tak jak ty - ból, ból, i jeszcze raz ból.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka