kozlam
21.09.11, 09:40
Witam
Mam dwójkę dzieci, ostatnie przemyślenia sprawiły ze zdecydowaliśmy się na trzecie dziecko( tzn to dopiero plany), pełna entuzjazmu chwalę się moim bliskim i co słyszę…………..jesteś niepoważna !!! wiesz ile to kosztuje??? Teraz masz małe dzieci jeden po drugim nosi ciuszki i finansowo jest łatwo, ale jak dzieci zaczynają chodzić do szkoły to koniec z rzeczami jeden po drugim, książki, buty, basen, zajęcia dodatkowe!!! ………………tak mi to skrzydła podcięło jakoś tak mi smutno się zrobiło. Zaczęłam rozmyślać, zastanawiać się. Oboje z mężem pracujemy i nie zarabiamy najniższej krajowej, nasza sytuacja nie jest zatrważająca bo na chwilę obecna jesteśmy nawet w stanie co nie co odłożyć, ale faktycznie jak dzieci zaczną chodzić do szkoły to wydatki wzrosną i to sporo, a nie chciała bym żeby moje dzieci przez 3 lata chodziły w tych samych butach - bo mnie nie będzie stać….
Jak to jest u Was? Tez mieliście takie dylematy?
Ja miałam 2 siostry i brata i teraz mam bardzo fajną dużą rodzinę ach za niedługo wigilia wszyscy się zjadą do mamy pełno małych dzieci – nie mogę się doczekać

!! Ale jak byliśmy w wieku szkolnym to bywało różnie, raczej kolorowo nie było, czasami nawet smutno, jak miałam jedne jedyne spodnie na cały rok szkolny, jak inne dzieci się podśmiewały…