hedna 31.07.15, 16:41 badał ktoś sobie lub dziecku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hedna Re: Kortyzol- badanie 31.07.15, 18:14 o co właściwie chodzi z tym badaniem,jak Ci wyszedł wynik (orientacyjnie) Odpowiedz Link Zgłoś
wilowka Re: Kortyzol- badanie 31.07.15, 18:20 Z tego co kojarzę to chodzi o to ze dexametazon hamuje wydzielanie kortyzolu i jeśli człowiek ma jego właściwy poziom to powinien mu wyjść właściwie nieoznaczalny. Brałam jedna tabletkę punkt23.00 A punkt 8 mialam zrobić badanie. Zleciła badanie endokrynolog bo po przyjmowaniu encortonu zrobiły mi się poduszki kortyzolowe nad obojczykami. No i mam od zawsze trochę kortyzolowe budowę. Ale na przykład Nie mam wcale A wcale rozstępów A one sa jednym z głównych wyxnacznikow podw. Kortyzolu. A Ty czemu masz zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
wilowka Re: Kortyzol- badanie 31.07.15, 18:22 Wynik wyszedł na zasadzie" trochę podwyższony ale będzie Pani żyć " Z zaleceń dostałam : unikanie stresu, ruch i jedno jajko dziennie Odpowiedz Link Zgłoś
girl.anachronism Re: Kortyzol- badanie 31.07.15, 20:50 Ja robiłam, wyszedł znacznie za wysoki poziom niż w normie, ale typowych cech osoby z podwyższonym kortyzolem brak a po Dexamethasonie nie ustąpiły żadne inne objawy uznane za problemy hormonalne, więc olałam temat Odpowiedz Link Zgłoś