Dodaj do ulubionych

Ich się NIE DA deportować!

05.09.15, 21:50
Ich się nie da odesłać tam, skąd przyszli.
Ponieważ nie mają żadnych dokumentów.
Jakim cudem zmusić jakiekolwiek państwo, żeby przyjęło ludzi NIEZNANEGO pochodzenia i narodowości? No nie da się - nie da się do tego zmusić Syrii, Iraku, Afganistanu. Więc nie da się ich deportować, gdy się już tu znajdą. A już tu są.

No to co z nimi zrobić? Ale tak na serio?
Obserwuj wątek
    • aankaa Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 21:57
      w 80% młode chłopy (z rodzinami) pakują tobołki, zmykają do zachodniej Europy (bo przecież nie zostaną w ubogich krajach UE) i nie wzięli żadnych dokumentów ? Przyjmują ich tylko ze względu na wygląd/kolor skóry/darcie mordy, że musieli opuścić domy ?

Europa niech się cieszy, że od Korei czy Chin dzieli ją setki tysięcy km...
      • joanekjoanek Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 21:59
        No, tak twierdzą. Nie wzięli. Nie mają. Nie powiedzą.
        Oni te dokumenty specjalnie wyrzucają, właśnie dlatego.

No więc co z takimi zrobić? Są już, załóżmy, w Austrii czy Grecji, czy gdziekolwiek, i załóżmy, że "ich tu nie chcemy". No i co dalej?
        • baltycki Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 22:11
          1. Dokumenty zaginely w czasie bombardowania domu.
          2. Walizka z dokumentami utonela.
          3. Plecak z dokumentami ukradli w Grecji.
          4. ....

Wybieraj i udowodnij mi, ze klamie.
          • joanekjoanek Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 22:15
            Na przykład.
      • elle-hivernale Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 22:07
        > Europa niech się cieszy, że od Korei czy Chin dzieli ją setki tysięcy km...

...
      • sueellen Re: Ich się NIE DA deportować! 07.09.15, 08:01
        > Europa niech się cieszy, że od Korei czy Chin dzieli ją setki tysięcy km...

Akurat wszyscy skosnoocy jakich znam są jak małe robociki ktore zachrzaniają po kilkanaście godzin na dobę, zapewniam Cię że jako pracownicy będą mile widziani. Spokojni, pracowici - przybysze idealni.
        • myelegans Re: Ich się NIE DA deportować! 09.09.15, 15:07
          No oprocz mafii chinskiej smile streczycieli tajskich i tych od handlu zywym towarem
    • bluebellll Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 22:00
      Oni dobrze o tym wiedzą i dlatego ich dokumenty przepadają.
      Jedyny sposób, to skrajna reglamentacja socjalu. Wtedy uchodźcy zostaną, a reszta zawinie się do siebie, gdzie namiot i miskę ryżu mieli i nawet wieeeele więcej.
    • zielonelato Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 22:00
      A co Cie to boli? Ciocia Merkel da im socjał i wszystkich ich do łona przytuli. Pierwszy zamach terrorysty (a jest ich już sporo w Niemczech) może ich otrzeźwi. Ale to juz będzie za poźno. Co za ironia , Niemcy niegdyś faszystowski kraj, który zrujnował wojną nie tylko Polskę teraz bedzie kalifatem. Jak odróżnić kata od ofiary skoro przybysze celowo dokumenty wyrzucili. Europa sama sznur na siebie kreci.Żal.
      • znowu.to.samo Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 22:17
        Ta Merkel to naprawdę chyba rozum straciła....za rok będzie jeszcze gorzej zobaczycie!
        • znowu.to.samo Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 22:22
          Teraz kończy sie sezon, idzie zima i sztormy, i chwilowo nie będą przepływać przez morza....natomiast za rok o tej porze dopiero bedzie sie działo!!! już kolejni chętni zapewne dostali cynka że do tej europy łatwo sie dostać...uncertain obym sie myliła uncertain
      • totorotot Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 00:02
        Co za ironia , Niemcy
        niegdyś faszystowski kra
        > j, który zrujnował wojną nie tylko Polskę teraz
        bedzie kalifatem.

Może staraja się naprawić swoje winy?
        • joanekjoanek Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 00:14
          Albo na przykład z powodów polityczno-ekonomicznych nie mogą w 70 lat po Holokauście zacząć radośnie strzelać do mniejszości etnicznej i/lub wsadzać jej do obozów?
          • szarsz Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 15:12
            Między Holokaustem a radosnym "przyjeżdżajcie milionami, damy wam wszystko" jest jeszcze spora przestrzeń na normalność.
    • aankaa Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 22:05
      żądać dokumentów na wjeździe, a tych, co nie mają kierować do obozów dla uchodźców ?
      • joanekjoanek Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 22:10
        Uciekną z takich obozów, chyba żeby ich zamknąć jak w więzieniach o zaostrzonym rygorze.

i co, zamykać?
    • woman_in_love jak to się nie da? przekupne władze Afganistanu 05.09.15, 22:09
      czy innej Somalii za sowitą dotację bez problemu pozwolą na zorganizowanie obozów uchodźców na swoim terytorium. I wszyscy "bezpaństwowcy" tam powinni trafić.
      • joanekjoanek Re: jak to się nie da? przekupne władze Afganista 05.09.15, 22:12
        dużo kasy to by kosztowało

Byłoby to jakieś rozwiązanie, no ale bardzo drogie. Przekupne władze czegokolwiek nie zadowolą się kilkoma milionami euro. Nie za takie coś.
        • kota_marcowa Re: jak to się nie da? przekupne władze Afganista 05.09.15, 22:19
          Tańsze niż utrzymywanie całej hordy, ich rodzin i potomstwa w Europie.
          • joanekjoanek Re: jak to się nie da? przekupne władze Afganista 05.09.15, 22:25
            Właśnie nieprawda, że tańsze.

Po pierwsze, nie całą "hordę" trzeba utrzymywać, część hordy będzie pracować. Po drugie, "hordzie" można po prostu odmówić socjalu i liczyć na to, że może sobie pójdzie (ale ona sobie wtedy nie pójdzie, tylko zacznie rozróbę). Po trzecie, to są koszty rozłożone w czasie i legalne (a zapłacenie przynajmniej paru miliardów przekupnym władzom czegokolwiek niestety nie - jak to rozliczyć?)
            • woman_in_love bzdury, przekupne władze zadowolą się 05.09.15, 22:36
              paronastoma milionami. Nie takie wałki tam idą.
              Nawet obywatelstwa im nadadzą. I będzie ich można porzucić.
              • joanekjoanek Re: bzdury, przekupne władze zadowolą się 05.09.15, 22:45
                Bredzisz. Te władze są bardzo bogate. Byle ochłapa nie wezmą. Za setki tysięcy ludzi? Przestań.
                • woman_in_love Re: bzdury, przekupne władze zadowolą się 05.09.15, 22:55
                  A czemu nie? Myślisz że się przejmą uchodźcami? Nic im nie szkodzi i tak większość tej "władzy" jest tymczasowa i chce się jedynie nachapać.
                  • joanekjoanek Re: bzdury, przekupne władze zadowolą się 05.09.15, 22:59
                    Mówimy o setkach tysięcy ludzi, którzy natychmiast zrobią kipisz. Nie, to nie jest tanie.
                    • woman_in_love Re: bzdury, przekupne władze zadowolą się 05.09.15, 23:14
                      kipisz to już tam jest
                      • joanekjoanek Re: bzdury, przekupne władze zadowolą się 05.09.15, 23:16
                        Jeśli tak zakładamy, to jednocześnie zakładamy, że ich tam odsyłamy konkretnie po to, żeby ich tam zabito. OK, dziękuję. Następny proszę.
                        • woman_in_love Re: bzdury, przekupne władze zadowolą się 05.09.15, 23:43
                          To nie deportuj. Przyjmij ich do domu i niech ci głowę obetną.
                          To jedyne rozwiązanie.
            • lauren6 Re: jak to się nie da? przekupne władze Afganista 05.09.15, 22:47
              Jaką pracę w Europie może wykonać młody byczek polanalfabeta? Kóz im nakupimy i będą wypasac pod Berlinem?
              • joanekjoanek Re: jak to się nie da? przekupne władze Afganista 05.09.15, 22:50
                Taką samą, jak biały chrześcijański byczek półanalfabeta. Zresztą to i tak nie na temat.
                • wioskowy_glupek Re: jak to się nie da? przekupne władze Afganista 06.09.15, 00:15
                  Nie, taką samą bo nie zna języka.
                  • rosapulchra-0 Re: jak to się nie da? przekupne władze Afganista 06.09.15, 17:29
                    Życia nie znasz.
          • helka.z.porcelany Re: jak to się nie da? przekupne władze Afganista 05.09.15, 22:52
            Najtaniej i najskuteczniej byłoby nasłać na NICH hordę krwiożerczych, kibolskich ematek z bejsbolami. Te, przerażone wizjami, toczonymi w telewizorze przez złotoustego Mariana Piłkę, ktorego ksenofobia jest jedynym zjawiskiem uzasadniającym ich własną ksenofobię, gotowe są rychło rozprawić się z hordą uchodźców, ich rodzinami i potomstwem.

Tak, to by było najtaniej. I znowu moznaby spokojnie jechać na plażę, żeby na brudasów okiem swym świetlistym nie patrzeć, a i ematkowe berbecie, w lśniących bielą kubraczkach (biel ta zasługą jest ekologicznego proszku do prania, na bazie samych naturalnych składników, broń Boże, bez chemii!!!)budując zamki z piasku, przypadkiem nie natkną sie na zwłoki 3-latka. Bo takie zwłoki, to bardzo nieestetyczne jest i niezbyt zdrowo, gdyby soę zetknąć.

I znów, jak ludzie cywilizowani, ematki bedą mogły pochylić sie nad losem serialowej rodziny Kowaskich, a teraz w tv nic, tylko te nieładne tłumy na dworcach.

Na koniec zaś, na komunii świętej ematkowego dziecka, bedzie sie ematka żarliwie na kolanach modlić o to, żeby dziecko na przyzwoitego człowieka wyrosło.

Powodzenia, ematki, w waszym smutnym i prostym życiu, z którego wynosicie wyłącznie smutne, odczłowieczające i prostackie wnioski. Jak to pisał, Levin, najważniejsze, żeby było czysto. Czysto i nieskazitelnie.
            • joanekjoanek Re: jak to się nie da? przekupne władze Afganista 05.09.15, 22:57
              jak u Jonasza Kofty, wszystko złe na świecie jest z tego, że te ludzie nie sprzątajo po sobie smile
            • zielonelato Re: jak to się nie da? przekupne władze Afganista 05.09.15, 22:59
              Biedne dzieci, poczytaj sobie co wyprawiają hordy agresywnych młodzieńców:
              Oto relacja Kamila Bulonisa

Półtorej godziny temu na granicy Włoch i Austrii na własne oczy widziałem ogromne zastępy imigrantów... Przy całej solidarności z ludźmi znajdującymi się w ciężkiej sytuacji życiowej muszę powiedzieć, że to, co widziałem, budzi grozę...

Ta potężna masa ludzi - przepraszam, że to napiszę - ale to absolutna dzicz... Wulgaryzmy, rzucanie butelkami, głośne okrzyki "Chcemy do Niemiec" - czy Niemcy to obecnie jakiś raj? Widziałem, jak otoczyli samochód starszej Włoszki, wyciągnęli ją za włosy z samochodu i chcieli tym samochodem odjechać. Autokar, w którym się znajdowałem z grupą, próbowano rozhuśtać. Rzucano w nas gównem, walili w drzwi, żeby je kierowca otworzył, pluli na szybę... Pytam się, w jakim celu? Jak ta dzicz ma się zasymilować w Niemczech? Czułem się przez chwilę jak na wojnie...

Naprawdę tym ludziom współczuję, ale gdyby dotarli do Polski - nie sądzę, by otrzymali u nas jakiekolwiek zrozumienie... Staliśmy trzy godziny na granicy, przez którą ostatecznie nie przejechaliśmy. Cała grupa w kordonie policji została przetransportowana z powrotem do Włoch. Autokar jest zmasakrowany, pomazany fekaliami, porysowany, wybite szyby. I to ma być pomysł na demografię? Te wielkie potężne zastępy dzikusów? Wśród nich właściwie nie było kobiet, nie było dzieci - w przeważającej większości byli to młodzi agresywni mężczyźni...

Jeszcze wczoraj, czytając newsy na wszystkich stronach internetowych. podświadomie litowałem się, martwiłem ich losem, a dzisiaj po tym, co zobaczyłem, zwyczajnie się boję, a zarazem cieszę, że nie wybierają naszej ojczyzny jako celu swojej podróży. My Polacy zwyczajnie nie jesteśmy gotowi na przyjęcie tych ludzi - ani kulturowo, ani finansowo. Nie wiem, czy ktokolwiek jest gotowy. Do UE kroczy patologia, jakiej dotychczas nie mieliśmy okazji nigdy oglądać. I wybaczcie, jeśli kogokolwiek obraziłem swoim wpisem...

Dodam jeszcze, że podjechały auta z pomocą humanitarną - przede wszystkim z jedzeniem i wodą, a oni te auta zwyczajnie przewracali... Z megafonów Austriacy nadawali komunikat, że jest zgoda, by przeszli przez granicę - chcieli ich zarejestrować i puścić dalej - ale oni tych komunikatów nie rozumieli. Nic nie rozumieli. I to było w tym wszystkim największym horrorem... Na tych kilka tysięcy osób nikt nie rozumiał ani po włosku, ani po angielksu, ani po niemiecku, ani po rosyjsku, ani hiszpańsku... Liczyło się prawo pięści... Walczyli o zgodę na przejście dalej i tą zgodę mieli - ale nie rozumieli, że ją mają! W autokarze grupy francuskiej pootwierali luki bagażowe - wszystko, co znajdowało się w środku, w ciągu krótkiej chwili zostało rozkradzione, część rzeczy leżała na ziemi... Jeszcze nigdy w swoim krótkim życiu nie miałem okazji oglądać podobnych scen i mam poczucie, że to dopiero początek. Na koniec dodam, że warto pomagać, ale nie za wszelką cenę.

• taje Re: jak to się nie da? przekupne władze Afganista 05.09.15, 23:27
                Opowieść wstrząsająca ale nie wiem wydaje mi czy prawdziwa. To jest profil prawdziwego Kamila Bulonisa, z którego wynika, że obecnie przebywa w Chorwacji i tam nic takiego nie pisał: www.facebook.com/bulonis. A tutaj drugi profil z wpisem www.facebook.com/kamil.bulonis Też niby jego ale raptem z dwoma wpisami. Wygląda to podejrzanie, tak jakby ktoś się pod niego podszywał. Hmm.
                • zielonelato Re: jak to się nie da? przekupne władze Afganista 05.09.15, 23:52
                  Mnie wystarczy to co zobaczyłam na filmach m.in z Lesbos. Po prostu koszmar.
                • claudel6 Re: jak to się nie da? przekupne władze Afganista 06.09.15, 00:51
                  a to jego blog:
                  bulonis.blogspot.com/
                  co tu jest grane?
                  • taje Re: jak to się nie da? przekupne władze Afganista 06.09.15, 10:59
                    Jak to co - obawiam, się, że manipulacja, ktoś się chyba podszywa pod Bulonisa. Sytuacja z imigrantami jest bardzo poważna ale bardziej chyba przeraża mnie ta brunatna fala ksenofobii, która pochłania wszystko po drodze. Zaraz mi tu ktoś wyleci z prawem Godwina ale faktycznie aż trudno nie zauważyć pewnych historycznych analogii... Przeraża mnie to co tu czytam.
                  • rosapulchra-0 Re: jak to się nie da? przekupne władze Afganista 06.09.15, 17:38
                    Pisałam już wcześniej, że to fake.
            • wheels.of.steel Ematka jest u siebie i może robić co chce 06.09.15, 12:25
              I ma święte prawo kupić sobie gacie z cekinami od projektanta mody, zamiast wydać te pieniądze na dary żywnościowe dla uchodźców.
              Uchodźcy nie są u siebie, na dodatek wbijają się do nas nielegalnie, bez zapytania o zgodę.
              To na wstępie taka mała różnica.
              • taje Re: Ematka jest u siebie i może robić co chce 06.09.15, 22:39
                A tu Vontrompka zawsze na czasie:

www.vontrompka.com/blog/2015/09/ludzieczka/

• migona Re: jak to się nie da? przekupne władze Afganista 06.09.15, 13:28
              10/10
    • kota_marcowa Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 22:10
      Jak to nie. ISIS wszystkich chętnych przyjmie z otwartymi ramionami big_grin
      • joanekjoanek Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 22:15
        Jasne. W przypadku tzw. zwykłych ludzi (czyli nie terrorystów islamskich) "odesłać do ISIS" ma mniej więcej taki sam skutek jak "odesłać do Auschwitz".

OK, rozumiem, że takie masz stanowisko. Następny proszę.
        • kota_marcowa Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 22:18
          A ti ti rasistko jedna, takie złe masz zdanie o wyznawcach religii miłości? Przecież to ich bracia w wierze, na pewno ich przygarną do serduszka i nakarmią big_grin
          • joanekjoanek Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 22:23
            sorry, nie mam ochoty na dyskusje światopoglądowe i przerzucanie się argumentami oraz wojenki na słówka.

Ja rzadko mam jakieś poglądy. Ale ciągle się staram rozumieć różne sytuacje i wymyślać albo poznawać rozwiązania. A w tej sytuacji, która teraz jest w Europie, mam ciągle przekonanie, że NIE MA żadnego sensownego (i nie bandyckiego) rozwiązania. Ale na pewno jest, tylko nie wiem, jakie. Więc pytam. Tu jest dużo osób mądrych, a także osób o poglądach i wrażliwości podobnej do mojej, więc tu szukam wsparcia.

Pytam na serio, konkretnie i praktycznie.
            • kota_marcowa Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 22:30
              > , mam ciągle przekonanie, że NIE MA żadnego sensownego (i nie bandyckiego) rozw
              > iązania.

No sorry, ale teraz to już tylko albo my ich albo oni nas.
              • joanekjoanek Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 22:37
                Ale ja dokładnie rozumiem. Postulujesz wojnę lub inny sposób eksterminacji. Przeczytałam, dotarło.
                • lauren6 Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 22:50
                  Ja postuluje wzorem Australii spowrotem ich wsadzić na łódkę i odesłać do Afryki czy Azji. Ktoś już wyżej zaproponował oplacenie jakiegoś obozu w Somalii. Good luck na drogę i tyle.
                  • joanekjoanek Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 22:51
                    OK, eksterminacja metodą toporową. Dziękuję. Następny proszę.
            • mama303 Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 09:48
              joanekjoanek napisała:

>A w tej sytuacji, która teraz jest w Europie
              > , mam ciągle przekonanie, że NIE MA żadnego sensownego (i nie bandyckiego) rozw
              > iązania.

nawet bandyckiego nie ma, bo agresja zrodzi agresję! Juz mamy tego przykłady
              Wszyscy tacy mądrzy a nikt nie wie jak to rozwiązać.
      • iuscogens Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 22:31
        Sporo z nich to własnie ISIS tu wysyła.
        • zielonelato Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 22:34
          A przemytników opłacają bogate kraje Bliskiego Wchodu, bo to i w ich interesie leży przetransportowanie muzułmanów(przy okazji kryminalistów i terrorystów) i islamizacja Europy.
    • antyk-acap Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 22:23
      joanekjoanek napisała:

> No to co z nimi zrobić? Ale tak na serio?
      >
      to proste. Wcielić poborem przymusowym do Legii i wysłać na bliski wschód i Afryki do wali z islamistami.
      • joanekjoanek Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 22:27
        Kolejna lekko przysłonięta dowcipem opcja więzienno-wojenna. Dziękuję. Następny proszę.
        • antyk-acap Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 22:29
          Obowiązkiem każdego obywatela jest służba wojskowa. Jeśli chcą być Francuzami to pobór ich nie obejmuje?
          • joanekjoanek Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 22:33
            Obywatelstwo wiąże się nie tylko z obowiązkami, ale też z prawami.
            Nadawanie obywatelstwa (?!?!?) tylko w celu takiego "ukarania" jakichś ludzi jest albo jakimś abstrakcyjnym żartem, którego nie zrozumiałam, albo czystą psychodelią. Następny proszę.
            • antyk-acap Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 22:53
              www.sfora.pl/swiat/Armia-USA-rekrutuje-emigrantow-a2747
              • joanekjoanek Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 23:03
                Rekrutuje, a nie wciela przymusowo, widzisz różnicę?
          • antyk-acap Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 22:34
            Poza tym uciekają bo tam jest wojna. To skoro tak to kto ma tam zaprowadzać pokój? Europejscy mężczyźni? Czy nie sprawiedliwiej byłoby gdy zrobili to oni? No chyba że egipscy ręcznikowi przyjechali tu za klientkami a nie z powodu wojny...
            • joanekjoanek Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 22:35
              Nie interesuje mnie dyskusja o powodach ani psioczenie na imigrantów lub ich wybielanie.

Interesuje mnie odpowiedź na konkretne pytanie: co z nimi zrobić, tymi, którzy już tu są.
              • asia-loi Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 22:36
                joanekjoanek napisała:
                >
                > Interesuje mnie odpowiedź na konkretne pytanie: co z nimi zrobić, tymi, którzy już tu są.

Nie dawać zasiłków, to sami wyjadą.
                • joanekjoanek Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 22:38
                  Można spróbować. Ale na moje, to nie wyjadą, tylko zrobią rozjebkę. I ci nowi, i ci, którzy już tu wcześniej przyjechali. Raptem, znienacka, rozjebka zrobiona przez parę milionów ludzi - z tego będzie wojna i/lub sytuacja o charakterze wojennym.
                  • antyk-acap Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 22:43
                    Czyli mamy płacić bo mamy nóż na gardle? To lepsza jest rozjebka. Jeśli zaczną broić to sposoby na takich są, Snajperów ani broni przeciwlotniczej nie mają. A krótka wojna wewnętrzna jest lepsza od rozciągania tego w latach. Zresztą takie państwa jak Niemcy jest stać na utrzymanie tych bezproduktywnych jeśli reszta zapełni braki na rynku pracy. Więc zupełnie nie rozumiem w czym problem.
                  • asia-loi Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 22:44
                    joanekjoanek napisała:

> Można spróbować. Ale na moje, to nie wyjadą, tylko zrobią rozjebkę. I ci nowi, i ci, którzy już tu wcześniej przyjechali. Raptem, znienacka, rozjebka zrobiona przez parę milionów ludzi - z tego będzie wojna i/lub sytuacja o charakterze wojennym.

Europa musi być konsekwentna. Nie dać zasiłków, a przy najmniejszej próbie jakiejkolwiek rozróby użyć wojska/policji. Tylko konsekwentnie.
                    • joanekjoanek Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 22:48
                      OK, wojna i/lub eksterminacja. Dziękuję. Następny proszę.
              • antyk-acap Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 22:38
                Wysłać do domu. Gdy wysyłamy wojsko by przywracało pokój na bliskim wchodzie to źle bo niewierni chodzą po świętej ziemi. Gdy nic nie robimy to też źle?
                • joanekjoanek Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 22:39
                  Ale JAK WYSŁAĆ DO DOMU, jak nie wiadomo, gdzie to jest do domu???
                  • asia-loi Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 22:40
                    joanekjoanek napisała:

> Ale JAK WYSŁAĆ DO DOMU, jak nie wiadomo, gdzie to jest do domu???
                    >

Ale oni doskonale wiedzą gdzie jest/był ich dom. Zesłać do obozu o złych warunkach to sami trafią do swojego domu.
                    • joanekjoanek Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 22:42
                      OK, znów jesteśmy w opcji więzienno-wojennej. Dziękuję. Następny proszę.
                      • antyk-acap Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 22:49
                        OK. To kiedy przyjmiesz i ilu muzułmanów do swojego domu? Ile przeznaczysz dla nich pokoi? Jasne! Można ich zasimilować. Ale ja boję się tego że oni nie zechcą. Życie imigranta zarobkowego jest ciężkie. Ciężko tyra, nie dojada, mieszka w norze bo mało zarabia. Inaczej nie miałoby to sensu. Ale robi to z konkretnego powodu. Bo ma marzenie. Dla tego marzenia oszczędza kasę. Lub wysyła do domu. Oni takich marzeń nie mają. Ich marzeniem jest żyć jak w serialu który widzieli w telewizji. A na takie życie nie zarobią.
                        • joanekjoanek Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 22:53
                          Ale ja się z tobą w ogóle nie spieram i nie zamierzam. Dlaczego zakładasz, że ja mam inne stanowisko niż twoje i że cię zamierzam do czegoś przekonywać? Nie zamierzam.

Chciałabym się dowiedzieć, czy jest jakieś inne rozwiązanie niż wojna i/lub eksterminacja. Tylko tyle. Rozumiem, że takowego nie masz i/lub uważasz wojnę i/lub eksterminację za najlepsze wyjście. OK, dziękuję, dalej mnie nie interesuje. Następny proszę.
            • iuscogens Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 23:03
              antyk-acap napisał:

> Poza tym uciekają bo tam jest wojna. To skoro tak to kto ma tam zaprowadzać pok
              > ój?

Te kobiety, które tam zostawili. Młode byczki uciekają przed wojną, ale zostawiają tam swoje żony i dzieci - one to sobie na pewno świetne poradzą na wojnie.
    • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 22:30
      Nie znam się, ale chyba do tej pory były jakieś procedury i będzie można je zastosować?
      • joanekjoanek Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 22:34
        Jakby były i jakby były skuteczne, toby je stosowano (?)

Ale wszelkie procedury mają jakieś kryteria ilościowe. I nawet jak się sprawdzą przy dziesięciu osobach, nie sprawdzą się przy stu tysiącach.
      • zielonelato Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 22:40
        Węgrzy je stosują i dostają w d... za to. Włosi i Grecy w ogóle nie przestrzegają procedur , a Turcja choć nie jest w Unii trzyma się wytycznych (maja u siebie obozy z prawdziwymi uchodźcami, którzy uciekli od kul świszczących im nad głowami). Turcja ma swoje problemy(Kurdowie etc) i już nie wyrabia, trzeba jej pomóc , by polepszyć byt ludziom w istniejących już obozach-są tam skrajnie beznadziejne warunki.
    • kamunyak Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 22:36
      zrobic to, co zrobiła Australia. Proponowała osiedlenie w Papui-Nowej Gwinei.
      Juz do nich nie płyną. Płyną do Europy.
      • joanekjoanek Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 22:41
        Głównie to nie płyną, bo mają za daleko. Akurat ci konkretni.
        Więc jakby bez związku jest ta propozycja.
      • asia-loi Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 22:47
        kamunyak napisała:

> zrobic to, co zrobiła Australia. Proponowała osiedlenie w Papui-Nowej Gwinei.
        > Juz do nich nie płyną. Płyną do Europy.

Bo na tych ich byle jakich tratwach, to nie bardzo da się tak daleko płynąć. Trzeba by jakiś porządny statek, a to już jest koszt.
    • flo-bo Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 22:40
      m.niezalezna.pl/70607-granica-z-austria-wstrzasajaca-relacja-polaka-z-autokaru-napadnietego-przez-imigrantow
      Przerażające, o tym nie mówi się w tv
      • zielonelato Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 22:47
        To, że sporo patologii i kryminalistów wśród nich jest to wiadomo. Cały przekrój społeczny się tam znajdzie. Obawiam się, że Europa nigdy już nie będzie taka, jaką znamy. Mój syn nie zobaczy już tego co ja.
        • asia-loi Re: Mam pomysł 05.09.15, 22:55
          Znaleźć drugiego Jana III Sobieskiego to zrobi z nimi porządek. Tylko nie wiem kto to mógłby być. Nie widzę drugiego Sobieskiego.
          • joanekjoanek Re: Mam pomysł 05.09.15, 23:06
            Opcja więzienno-wojenna, wersja extreme: krwawa rzeź. Dziękuję. Następny proszę.
            • zielonelato Re: Mam pomysł 05.09.15, 23:29
              Gdyby istniało skuteczne i tak jak sobie życzysz humanitarne rozwiązanie już dawno , by je wcielono w życie. Problem z uchodźcami nie pojawił się wczoraj. Był czas, by się przygotować Turcji nikt nie słuchał. Mądrze wypowiadają się arabiści i ludzie znający mentalnośc ludzi Bliskiego Wschodu, ale mało kto im wierzy, bo propaganda rulezz. Media manipulują , epatują obrazkami dzieci, a problem narasta. Ignorancja dziennikarzy gazety przeraża i ich jednostronne widzenie problemu.
              • joanekjoanek Re: Mam pomysł 05.09.15, 23:32
                Wszystko prawda.
                Od początku piszę, że wydaje mi się, że nie ma rozwiązania (tak jak piszesz - już teraz, na tym etapie, gdy rzecz zaszła tak daleko). Ale może jednak jest. Może ktoś wie, może ktoś o czymś czytał, mógłby coś zasugerować. Owszem, tracę nadzieję.
                • triss_merigold6 Re: Mam pomysł 05.09.15, 23:46
                  Problem polega na tym, że nie ma humanitarnych rozwiązań.
                  Odsyłam do Barbera i Huntingtona.
                  • asia-loi Re: Mam pomysł - już wiem 05.09.15, 23:49
                    Już wiem kto mógłby być drugim Sobieskim. ORBAN.
                    Może trzeba mu udzielić dużego poparcia i nie będzie tak krwawo jak za Sobieskiego?
                  • wapaha Re: Mam pomysł 06.09.15, 09:21

Kwestia optyki- i długofalowego spojrzenia na to, co jest lepsze dla danego kraju i wybranie tzw. "mniejszego zła". Ale do tego potrzeba umiejętności perspektywicznego spojrzenia. Polacy jej nie posiadają uncertain
                    • echtom Re: Mam pomysł 06.09.15, 22:05
                      Sugerujesz, że mieszkańcy zachodniej Europy posiadają?
                      • wapaha Re: Mam pomysł 06.09.15, 22:15
                        tak
      • rosapulchra-0 Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 17:47
        Bo to jest nieprawda.
    • czar_bajry Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 22:54
      Nie mogę ci napisać bo to jest karalne...
    • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 23:01
      Wziąć przykład z Węgier- 3 lata więzienia za nielegalne przekroczenie granicy, 5 lat jeśli z bronią. Chodź jeden kraj ludzi myślących. Prawdziwi uchodźcy wystąpią o azyl i spokojnie poczekają.
      • joanekjoanek Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 23:05
        Dzieci też tam wsadzać?
        OK, opcja więzienno-wojenna revealed. Następny proszę.
        • kota_marcowa Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 23:10
          A bierzesz pod uwagę, że innej opcji zwyczajnie nie ma?
          • kota_marcowa Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 23:11
            Tzn. możemy jeszcze sami dobrowolnie przyodziać się w burki, ale w Polsce ta opcja na pewno nie przejdzie.
          • joanekjoanek Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 23:18
            Tak, biorę pod uwagę.
        • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 23:11
          Dzieci jest niewiele, pójdą do sierocińców/rodzin zastępczych. To nie jest opcja, ustawa została zatwierdzona, wchodzi w życie 15.09.2015 r.
          • joanekjoanek Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 23:14
            No ok, rozumiem.
            Jak do tej pory w tym wątku występują tylko dwie opcje tak naprawdę: potraktować imigrantów jak kryminalistów i gdzieś ich zamknąć w więzieniu, albo ich pozabijać jakoś. Wszystko to razem określiłam jako "opcja więzienno-wojenna", tę argumentację już znam, interesuje mnie, czy jest jakaś inna. Dziękuję, następny proszę.
        • edelstein Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 23:20
          Ile ty tych dzieci tak lajf widzialas?ja jeszcze zadnego,za to mlodych byczkow na peczki.
          No niestety,powinna byc granica wzdluz wybrzeza i ci co wysiadaja z lodek bez paszport pakujemy na lodki i nazad.Za kazda probe dostania sie gawaltem na teren Europy.Kulka w leb.Nie certolic sie.
          • joanekjoanek Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 23:23
            Tak, to już wiem.
            Prawie wszyscy wyżej piszą to samo, tylko zwykle mniej bezpośrednio.
            • edelstein Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 23:49
              Zadalam pytanie,ile tych dzieci widzialas na zywo?
              • triss_merigold6 Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 23:55
                Wierzącym w rzewne zdjęcia i relacje prasowe pragnę przypomnieć film "Fakty i akty" (Wag the Dog). Wprawdzie powstał na tle bombardowań Serbii przez USA w celu rzekomo obrony kosowskich Albańczyków, ale sens aktualny do dziś.
          • anorektycznazdzira Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 10:11
            >No niestety,powinna byc granica wzdluz wybrzeza i ci co wysiadaja z lodek bez paszport pakujemy na łodki i nazad.
            No właśnie, takie były ceregiele ze spełnieniem warunków strefu Schengen, szkolili nas, cudowali, uczyli, spełnienie wymogów wymagało przedsiewzięć, czasu, i inwestycji "BO GRANICA SCHENGEN MA BYĆ SZCZELNA". Nasza normalna polska granica nie spełniała wymogów i trzeba było cudów i wianków, żeby zaczęła.

I co ja się pytam???
          • mama303 Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 11:47
            edelstein napisała:

> Ile ty tych dzieci tak lajf widzialas?
            Unicef podaje że co czwarte to dziecko. Naprawde nie widziałas relacji i zdjeć z miejsc koczowania uchodźców?
            • edelstein Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 18:38
              Mnie nie interesuje co twierdzi Unicef,nie interesuja mnie tez relacje i zdjecia,pyta ile realnie tych dzieci widzialyscie?naocznie?
          • baltycki Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 22:31
            edelstein napisała:

> Za kazda probe dostania sie gawaltem na teren Europy.
            > Kulka w leb.Nie certolic sie.
            Urodzilas sie 80 lat za pozno.
        • mama303 Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 10:07
          jestem za opcja humanitarną: przyjmować, zapewnic bezpieczeństwo. Moim zdaniem każda inna opcja bardzo źle się skończy. Ci ludzie są juz o kresu wytrzymałosci, jak trzeba być zdesperowanym, że porzucic wszystko łacznie z tożsamoscią i ruszyc na tratwie tam, gdzie nikt nas nie chce.
          • asia-loi Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 10:30
            mama303 napisała:

> jestem za opcja humanitarną: przyjmować, zapewnic bezpieczeństwo. Moim zdaniem każda inna opcja bardzo źle się skończy. Ci ludzie są juz o kresu wytrzymałosci , jak trzeba być zdesperowanym, że porzucic wszystko łacznie z tożsamoscią i ruszyc na tratwie tam, gdzie nikt nas nie chce.

A pomyślałaś ilu z tych emigrantów to członkowie Państwa Islamskiego, którzy dostali zadanie do wykonania w Europie. Czy może Ciebie to nie interesuje? Zadałaś sobie pytanie skąd mają kasę na drogą niebezpieczną podróż tratwą, a nie mieli u siebie na jedzenie? Dlaczego nie uciekają do bogatych krajów arabskich? Wiem - nie chcą ich bracia w wierze.
            • mama303 Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 11:38
              asia-loi napisała:

> A pomyślałaś ilu z tych emigrantów to członkowie Państwa Islamskiego, którzy do
              > stali zadanie do wykonania w Europie. Czy może Ciebie to nie interesuje?

owszem zastanawiałam sie i wydaje mi sie że opcja pokojowa jest najlepsza jesli nie jedyna. Oni juz tu są!
              • woman_in_love nie, u nas jeszcze ich nie ma 06.09.15, 12:58
                i nie można pozwolić by byli. Nawet w liczbie 2000.
                • asia-loi Re: nie, u nas jeszcze ich nie ma 06.09.15, 13:18
                  woman_in_love napisała:

> i nie można pozwolić by byli. Nawet w liczbie 2000.

Też tak uważam. Bądźmy chociaż raz mądrzy przed szkodą, a nie po szkodzie. Wyciągnijmy wnioski z błędów innych krajów. Myślę, że jest bardzo duży sprzeciw zwykłych Polaków, stąd blokada komentarzy pod artykułami o emigrantach na gazecie.pl i tvn24
                  • triss_merigold6 Re: nie, u nas jeszcze ich nie ma 06.09.15, 13:38
                    Takie No pasaran.
                • mama303 Re: nie, u nas jeszcze ich nie ma 06.09.15, 18:03
                  woman_in_love napisała:

> i nie można pozwolić by byli. Nawet w liczbie 2000.

jesteśmy Europejczykami, juz u nas są! a co mur postawisz? ogień otworzysz? Trzeba się dogadać, to jedyne wyjście, innego nie ma.
                  • woman_in_love Re: nie, u nas jeszcze ich nie ma 06.09.15, 18:04
                    Dogadać się? Hahaha. Dogadamy się z nimi ale jak w Libanie.
                    Ale dopiero o 15 letniej wojnie domowej.
                    • mama303 Re: nie, u nas jeszcze ich nie ma 06.09.15, 18:08
                      woman_in_love napisała:

> Dogadać się? Hahaha. Dogadamy się z nimi ale jak w Libanie.
                      > Ale dopiero o 15 letniej wojnie domowej.

ale nie da sie ich nie wpuścić, oni sami wejdą jak oczywiscie zechca bo narazie nawet nie bardzo chcą. A jak będzie wojna w Europie to i nas będzie dotyczyć a jak będziemy chcieli uciekac to oczywiscie nikt nas nie przyjmie, bo taki zwyczaj wink Więc może nie machajmy szabelką tylko pokojowo sie nastawmy.
                      • woman_in_love Re: nie, u nas jeszcze ich nie ma 06.09.15, 18:11
                        Da się ich nie wpuścić. To PRZESTĘPCY nielegalnie przekraczający granicę. Wojsko powinno ich wyłapywać i odsyłać, a do walczących i opierających się stosować siłę z bronią ostrą włącznie.

• mama303 Re: nie, u nas jeszcze ich nie ma 06.09.15, 18:14
                          woman_in_love napisała:

> Da się ich nie wpuścić. To PRZESTĘPCY nielegalnie przekraczający granicę. Wojsk
                          > o powinno ich wyłapywać i odsyłać, a do walczących i opierających się stosować
                          > siłę z bronią ostrą włącznie.

po pierwsze nikt nie będzie otwierał ognia do bezbronnych cywili /z dziećmi/, Ty tez byś nie otworzyła chyba żeś psychopatka. Po drugie: już Ci pisała autorka wątku: nie ma ich gdzie odesłać bo nie maja dokumentów.
                          • woman_in_love Re: nie, u nas jeszcze ich nie ma 06.09.15, 18:16
                            NIE posiadanie dokumentów nie jest jakąś przeszkodą, a autorka wątku się myli.
                            • sasanka4321 Re: nie, u nas jeszcze ich nie ma 06.09.15, 18:20
                              > NIE posiadanie dokumentów nie jest jakąś przeszkodą, a autorka wątku się myli.

To skoro ja nie mam dokumentow i oswiadcze, ze mieszkam u Ciebie, to mnie policja moze u Ciebie w domu zakwaterowac?
                              • woman_in_love O! świetne porównanie, 06.09.15, 18:25
                                idealnie pasujące do uchodźców, którzy oświadczyli radośnie, że nie mają własnych domów i chcą mieszkać w moim. I żądają by moje państwo ich mi na siłę dokwaterowało.
                              • asia-loi Re: nie, u nas jeszcze ich nie ma 06.09.15, 18:48
                                sasanka4321 napisała:
                                >
                                > To skoro ja nie mam dokumentow i oswiadcze, ze mieszkam u Ciebie, to mnie policja moze u Ciebie w domu zakwaterowac?

Taką strategię obrali właśnie emigranci. Oni nie mają dokumentów i muszą być tu, bo tu chcą.
                            • mama303 Re: nie, u nas jeszcze ich nie ma 06.09.15, 18:24
                              woman_in_love napisała:

> NIE posiadanie dokumentów nie jest jakąś przeszkodą, a autorka wątku się myli.

jestem pewna że się nie myli.
                              • woman_in_love Re: nie, u nas jeszcze ich nie ma 06.09.15, 18:33
                                Dyskusja z tobą jest bez sensu, nie dlatego że masz ugruntowane poglądy i ich nie zmienisz, tylko dlatego, że stajecie się powoli już tak marginalną mniejszością, że nawet gdybyś za jakiś czas protestowała z transparentami na ulicy w obronie imigrantów, to nikogo by to już nie obeszło. Co najwyżej społeczeństwo by doszło do wniosku, ze policja powinna spacyfikować siłą też ciebie.
                                Imigracja zdepcze obecną demokrację europejską tak czy siak. Albo ją zniszczy zupełnie i wprowadzi zamordyzm i szariat, albo demokracja wróci do formy 19 wiecznej, gdzie jakieś grupy były wykluczone i dyskryminowane - będą to albo Europejczycy, albo jednak mam nadzieję wszyscy którzy napłynęli po 1945 i ich potomkowie.
                                • mama303 Re: nie, u nas jeszcze ich nie ma 06.09.15, 19:21
                                  woman_in_love napisała:

> Dyskusja z tobą jest bez sensu, nie dlatego że masz ugruntowane poglądy i ich n
                                  > ie zmienisz, tylko dlatego, że stajecie się powoli już tak marginalną mniejszoś
                                  > cią, że nawet gdybyś za jakiś czas protestowała z transparentami na ulicy w obr
                                  > onie imigrantów, to nikogo by to już nie obeszło. Co najwyżej społeczeństwo by
                                  > doszło do wniosku, ze policja powinna spacyfikować siłą też ciebie.

no jasne, najlepiej wszystkich siła spacyfikować i masz spoko. Próbuje Ci wyjaśnić że walka z imigrantami odwróci sie przeciwko nam predzej czy później a więc ja tez walcze o siebie.Na wojnach tracą wszyscy. Póki co oni się do nas nie garną masowo wiec dlaczego Polacy jako pierwsi chcą strzelać?
                                  • woman_in_love Re: nie, u nas jeszcze ich nie ma 06.09.15, 19:29
                                    Na wojnach tracą wszyscy? Mylisz się, wielu zyskuje. Po to są wojny.
                                    • mama303 Re: nie, u nas jeszcze ich nie ma 06.09.15, 20:42
                                      woman_in_love napisała:

> Na wojnach tracą wszyscy? Mylisz się, wielu zyskuje. Po to są wojny.

nie, wojny sa z głupoty ludzkiej ale to wychodzi po czasie.
                      • echtom Re: nie, u nas jeszcze ich nie ma 06.09.15, 22:11
                        > oni sami wejdą jak oczywiscie zechca bo na razie nawet nie bardzo chcą.

To spróbuj ich jakoś zachęcić, jeśli to Cię tak martwi.
                  • asia-loi Re: nie, u nas jeszcze ich nie ma 06.09.15, 18:09
                    mama303 napisała:

Trzeba się dogadać, to jedyne wyjście, innego nie ma.

Mamy się z nimi dogadywać na ich warunkach? Niesamowite gospodarz ma posłusznie i pokornie wykonywać polecenia najeźdźcy.
                    Uważasz, że będą przestrzegać umowy?
                    Poczytaj sobie co stanowi ich religia w temacie niewiernych, kto kogo ma utrzymywać, kto komu ma służyć. Czemu nie chcą jechać do bogatych krajów arabskich i tam pracować? Uważasz, że będą pracować w bogatych krajach UE i płacić podatki?
                    • mama303 Re: nie, u nas jeszcze ich nie ma 06.09.15, 18:12
                      asia-loi napisała:

> Mamy się z nimi dogadywać na ich warunkach? Niesamowite gospodarz ma posłusznie
                      > i pokornie wykonywać polecenia najeźdźcy.
                      > Uważasz, że będą przestrzegać umowy?

na warunkach poszanowania praw człowieka...a próbujemy w ogóle? bo narazie to się sami nakręcamy własnym strachem
                      • asia-loi Re: nie, u nas jeszcze ich nie ma 06.09.15, 18:14
                        mama303 napisała:

> na warunkach poszanowania praw człowieka...a próbujemy w ogóle?

Oni szanują prawa człowieka? Myślisz kategoriami europejskimi, oni tak nie myślą.
                        Dla nich najważniejsze jest to, co mówi im ich religia, oczywiście tylko to co im z tej religii pasuje.
                        • mama303 Re: nie, u nas jeszcze ich nie ma 06.09.15, 18:25
                          asia-loi napisała:

> Oni szanują prawa człowieka? Myślisz kategoriami europejskimi, oni tak nie myśl
                          > ą.

oczywiscie że myśle kategoriami europejskimi a jakimi mam myśleć?
                      • woman_in_love Re: nie, u nas jeszcze ich nie ma 06.09.15, 18:15
                        Nie ma SENSU próbować.
                        Niemcy, Francja i UK oraz inne kraje UE próbują od lat i się im nie udało. A my mamy jeszcze mniejsze kompetencje kulturowe, społeczne i socjalne.
                        • mama303 Re: nie, u nas jeszcze ich nie ma 06.09.15, 18:29
                          woman_in_love napisała:

> Nie ma SENSU próbować.
                          > Niemcy, Francja i UK oraz inne kraje UE próbują od lat i się im nie udało.

ale co im sie nie udało? wojne tam mają? zislamizowano ich wszystkich na siłę?
                          Mam koleżankę we Francji, która wyszła za mąż za potomka Islamistów, nawet nazwisko ma takie arabskie i żyja normalnie.
                            • mama303 Re: nie, u nas jeszcze ich nie ma 06.09.15, 19:25
                              protestuja i manifestują różne grupy społeczne /mlodzież wszechpolska w naszym kraju też/, a to co jest norma dla Ciebie, może nie byc dla mnie.
                          • woman_in_love wojnę będą mieć, napóźniej za 20 lat 06.09.15, 18:48

• rosapulchra-0 Re: nie, u nas jeszcze ich nie ma 06.09.15, 19:04
                      asia-loi napisała:

> Mamy się z nimi dogadywać na ich warunkach? Niesamowite gospodarz ma posłusznie
                      > i pokornie wykonywać polecenia najeźdźcy.
                      Kogo??
                      • asia-loi Re: nie, u nas jeszcze ich nie ma 06.09.15, 19:07
                        rosapulchra-0 napisała:

> asia-loi napisała:
                        Mamy się z nimi dogadywać na ich warunkach? Niesamowite gospodarz ma posłusznie
                        > > i pokornie wykonywać polecenia najeźdźcy.

> Kogo??

A czego rosa nie rozumiesz?
                        Najeźdźcy to - nielegalni emigranci. Zresztą też będziesz miała okazję im w realu pomóc. W UK też ich będzie dużo, a może już pomagasz?
                        • rosapulchra-0 Re: nie, u nas jeszcze ich nie ma 06.09.15, 19:11
                          Zanim użyjesz w dyskusji jakiegoś trudnego dla ciebie słowa, to najpierw sprawdź jego znacznie, zamiast się wydurniać. Dobrze radzę.
                          • rosapulchra-0 *znaczenie n/t 06.09.15, 19:11

• asia-loi Re: nie, u nas jeszcze ich nie ma 06.09.15, 19:22
                            rosapulchra-0 napisała:

> Zanim użyjesz w dyskusji jakiegoś trudnego dla ciebie słowa, to najpierw sprawdź jego znacznie
                            > , zamiast się wydurniać. Dobrze radzę.
                            T

Rosa przestań się czepiać słówek, bo dobrze wiesz o co mi chodziło.
                            To nie są turyści, to nie są goście mile widziani. Ich ogromna liczba, to co wyprawiają, jak się zachowują agresywnie, dało mi prawo użyć słowa najeźdźcy, ponieważ to jest najazd na Europę, a nie odwiedziny.
                  • pitahaya1 Re: nie, u nas jeszcze ich nie ma 06.09.15, 20:00
                    mama303 napisała:

Trz
                    > eba się dogadać, to jedyne wyjście, innego nie ma.

Czyli mówisz o kompromisie, czyli szukaniu wspólnego rozwiązania.

Pomyślmy.
                    Nasza kultura i ich, nasza religia i ich, nasze podejście do obrzezania i praw kobiet i ich podejście.
                    Jakiś kompromis?
                    Zrezygnują z obrzezania za to pozostawią sobie prawo do wielożeństwa i gwałtu na niewiernych kobietach.
                    Albo może zostawią obrzezanie a zrezygnują z wielożeństwa i gwałtów.

Bo chyba nie liczysz, że zrezygnują ze wszystkich swoich zasad, żeby się do Twoich dopasować.

To bowiem już nie jest dogadywanie się tylko narzucenie im naszych zasad smile
    • kkalipso Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 23:23
      Gdyby już dawno posłali wojsko, które strzegłoby granic problemu by nie było, ale najwidoczniej komuś zależy, żeby Europa żyła w takiej, a nie innej rzeczywistości i oto skutki. Grecja prosi już kochaną unię od miesięcy o pomoc i nic, a Niemcy "ponoć" czekają, aż do nich dojdą. Śmieszne to zaczyna być młodzi europejczycy nie mają pracy zarabiają marne stawki, bądź pracują bez ubezpieczenia ( często zostawiają całe rodziny, emigrują, żeby żyć godnie) a tu nam z każdej strony dokładają tanią siłę roboczą. Może i faktycznie ogłupić nas chcą i zabić chęć walki o własne prawa, indywidualizm, kulturę, bo wiadomo głodnym człowiekiem łatwiej rządzić.
      • joanekjoanek Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 23:24
        Opcja wojenno-eksterminacyjna wzbogacona o elementy spisku. Cool. Dziękuję. Następny proszę.
        • kkalipso Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 23:39
          Więc zabierasz ich do siebie i próbujesz wykarmić/odziać/wykształcić innej opcji nie widzę, bo jest niesprawiedliwa, zakłamana i pogrążająca naszą ojczyznę i kulturę.
          • joanekjoanek Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 23:57
            No, wojna taka jest, nie da się ukryć, podobnie eksterminacja.
            Ale ja naprawdę nikogo do niczego nie usiłuję przekonywać i proszę mi nie wciskać imigrantów do łazienki i dużego pokoju, bo w ogóle nie o tym jest dyskusja. Nie widzisz innego rozwiązania poza "strzelać", ok, zrozumiałam, dziękuję.
    • triss_merigold6 Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 23:44
      m.wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/51,117915,16807661.html?i=1

demotywatory.pl/3009456/Polska-tolerancja

Widzę skuteczne dwie recepty.
      • asia-loi Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 23:54
        triss_merigold6 napisała:

>
        > demotywatory.pl/3009456/Polska-tolerancja
        >
        > Widzę skuteczne dwie recepty.

Jestem za i podoba mi się. Jasno, prosto i dosadnie bez żadnych ą i ę.
        • panirogalik Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 18:42
          Tylko po polsku mogą nie zrozumieć.
      • joanekjoanek Re: Ich się NIE DA deportować! 05.09.15, 23:54
        Obrazek 1: Australia ma, że tak powiem, naturalną barierę ochronną, więc w ogóle się nie odnosi.

Obrazek 2: o Polskę w sumie nie pytałam, bo Polski problem nie dotyczy, oni tu nie idą ani tędy nie idą.
        Dotyczy Europy, powiedzmy, że się "identyfikuję" i chciałabym wiedzieć. Ale nie muszę tego ujmować jako "co MY mamy zrobić". Mogę napisać "ONI", nie ma sprawy. No to co ONI mają zrobić?

(że strzelać, to już wiem).
        • triss_merigold6 Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 00:01
          Oni? Skandynawię, Belgię, Holandię, Francję uważam za kulturowo stracone.
          Grecję i Macedonię również chyba że Rosja udzieli im bratniej pomocy jako braciom w wierze.
          Irlandia się obroni, bo katolicka i tam dużo naszych emigrowało.
          Portugalia jest - jej szczęście - za biedna żeby interesować imigrantów z Afryki.
          Niemcy - zależy od rozwoju sytuacji. 20 lat i będą mieli kalifaty.
          • joanekjoanek Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 00:04
            O, to w sumie jest w tym wątku nowa opcja. Nic się nie da zrobić, strzelać nie umiemy (?), więc należy się poddać islamizacji. OK, dziękuję za powiew świeżości. Następny proszę.
            • triss_merigold6 ??? 06.09.15, 00:12
              Czy Ty rozumiesz co ja napisałam?
              W d..ie mam stawanie w obronie krajów, które same przez lata konsekwentnie ściągały sobie islamski problem na łeb. Ich problem, nie Polski.

Ja Paryż i Brukselę widziałam, moje dzieci może zdążą jeszcze zobaczyć. Legoland w Danii, mam nadzieję, zobaczymy do wiosny, a potem niech zamykają granicę na Odrze jakims kordonem sanitarnym.
              • joanekjoanek Re: ??? 06.09.15, 00:21
                Rozumiem, że masz w dupie. Ja nie pytam o twoje emocje, specjalnie mnie one nie interesują.

Pytałam, co Twoim zdaniem może zrobić Europa. Jeśli nie wiesz i/lub nie uważasz za stosowne tego napisać, to OK, przecież nie ma obowiązku. Napisałaś tylko, jaka jest twoja diagnoza obecnej sytuacji, nie napisałaś, co oni mogliby zrobić, żeby islamizacji uniknąć. Uznałam więc, że islamizację uważasz za nieuniknioną i nic się nie da zrobić. Czego mianowicie nie zrozumiałam?
                • triss_merigold6 Re: ??? 06.09.15, 00:27
                  W krajach które wymieniłam islamizację uważam za nieuniknioną. Pozamiatane. Nawet jeśli do władzy dojdą antyimigranckie partie i będą próbowały utrzymać europejskie prawodawstwo i egzekwować prawo np. w zakresie szkolnictwa, to spotkają się z siłowym oporem V kolumny i rozruchami na dużą skalę.

Wracając do pytania, Europa (UE jeśli wolisz) może wziąć przykład z Węgier i zdecydować się na radykalne rozwiązania siłowe przy użyciu morskich sił zbrojnych, wojska, policji albo nie zrobić nic poza doraźnym łagodzeniem skutków napływu fal imigrantów, co oznacza de facto zgodę na islamizację w ciągu pokolenia.
                  • joanekjoanek Re: ??? 06.09.15, 00:48
                    No to mówię przecież. Strzelać, przy czym niektórym nawet strzelanie nie pomoże. Dziękuję. Następny proszę.
                  • gosia_t Re: ??? 07.09.15, 09:31
                    W Norwegii to jest katolizacja. Najwieksza grupa imigrantow to Polacy, katolicy.
                • asia-loi Re: ??? 06.09.15, 00:38
                  joanekjoanek napisała:

> Pytałam, co Twoim zdaniem może zrobić Europa.
                  >

A Ty jaki ma pomysł? Co może zrobić Europa Twoim zdaniem? Wszystkie nasze pomysły odrzuciłaś.
                  • joanekjoanek Re: ??? 06.09.15, 00:50
                    Przecież piszę od początku, że wydaje mi się, że nie ma rozwiązania. Ale że ciężko mi się z tym pogodzić, to pytam, może jednak jest.
                    Na razie wszystko, co tu czytam, sprowadza się do "strzelać". Ewentualnie zamykać w kazamatach i/lub eksterminować tamże. To nie są jakieś "wszystkie pomysły", to jest jeden pomysł. Dziękuję, po raz któryś z kolei. Następny proszę.
                    • thank_you Re: ??? 06.09.15, 01:04
                      Patrole na morzu - zawracanie łodzi.
                      Rozbicie gangów przemytniczych.
                    • anorektycznazdzira Re: ??? 06.09.15, 10:19
                      To chyba czytamy inny wątek, bo jesteś jedyną osobą, która w nim na wszelkie argumenty odpowiada "aha, czyli strzelać".
                      Ja proponuję, żeby się Polacy tłumnie wybrali do USA, kupując po prostu bilety i na "imigration" zrobili cyrk że oni wchodzą bo oni muszą. Byłaby to może fajna lekcja pokazowa "co zrobić" i zaręczam, że obyłoby się bez jednego wystrzału. Ale nie wszedłby nikt- kto nie zostałby pozytywnie zweryfikowany, tylko dlatego, ze on mówi, że chce i potrzebuje.
                      I tego Europie życzę.
                      • sasanka4321 Re: ??? 06.09.15, 10:34
                        Tylko ze to jakby nie to samo. Amerykanie powkladaliby nas w b e z p i e c z n e samoloty do Warszawy. Jak chcesz deportowac uchodzcow? Samolotami? Czy pontonami? Jesli pontonem, to znakomita wiekszosc z nich zakonczy te deportacje na dnie morza. Jesli samolotem, to dokad? Kto ich przyjmie, jesli nie maja dokumentow?
                        • asia-loi Re: ??? 06.09.15, 11:04
                          sasanka4321 napisała:

Kto ich przyjmie, jesli nie maja dokumentow?

Fajnie. Można nie mieć dokumentów i jechać gdzie się chce, bo takiego jegomościa nie można odesłać, a on bidulek nie wie skąd przyjechał. Szkoda tylko, że Polacy tak nie mogą pojechać do USA. Szkoda też, że te bidulki nie jadą do USA, w końcu to USA odpowiada za wojny u nich.
                          • sasanka4321 Re: ??? 06.09.15, 11:28
                            > Fajnie. Można nie mieć dokumentów i jechać gdzie się chce, bo takiego jegomości
                            > a nie można odesłać, a on bidulek nie wie skąd przyjechał.

No ale dokladnie tak jest. Nie ma co dyskutowac z faktami.

Szkoda tylko, że Pol
                            > acy tak nie mogą pojechać do USA.

Moga. Jak chca na pontonie, droga morska, bez dokumentow, to jak najbardziej moga.
                            • asia-loi Re: ??? 06.09.15, 11:38
                              sasanka4321 napisała:

> Moga. Jak chca na pontonie, droga morska, bez dokumentow, to jak najbardziej moga.

Oni też mogą do Niemiec przylecieć samolotem. Samolotem jest taniej i bezpieczniej.
                              Przecież oni z Syrii nie płyną na tratwach, bo za daleko i byle jaką tratwą nie daliby rady. Płyną z Turcji, bo z Turcji na greckie wyspy jest rzut beretem. Jakby Stany od Polski były w takiej odległości jak Turcja od greckich wysp, to Polacy też by pewnie na tratwach płynęli, tylko nie jestem już przekona, czy by amerykańska straż przybrzeżna ratowała Polaków i wsadzała na swój ląd, bez wizy i bez dokumentów.
                              • baltycki Re: ??? 06.09.15, 11:44
                                > Oni też mogą do Niemiec przylecieć samolotem. Samolotem jest taniej i bezpieczniej.
                                Bez paszportu? Wizy?
                                Latałas kiedys tak?
                                • asia-loi Re: ??? 06.09.15, 12:55
                                  baltycki napisał:

> > Oni też mogą do Niemiec przylecieć samolotem. Samolotem jest taniej i bez
                                  > pieczniej.
                                  > Bez paszportu? Wizy?
                                  > Latałas kiedys tak?
                                  >

baltycki, cofnij się o kilka wpisów.
                              • sasanka4321 Re: ??? 06.09.15, 15:45
                                > Oni też mogą do Niemiec przylecieć samolotem. Samolotem jest taniej i bezpieczn
                                > iej.
                                > Przecież oni z Syrii nie płyną na tratwach, bo za daleko i byle jaką tratwą nie
                                > daliby rady. Płyną z Turcji, bo z Turcji na greckie wyspy jest rzut beretem.

Czy Ty lecialas kiedys w zyciu samolotem??????
                                • asia-loi Re: ??? 06.09.15, 16:02
                                  sasanka4321 napisała:

> Czy Ty lecialas kiedys w zyciu samolotem??????

A co to ma do rzeczy? Nie lecą samolotem, bo nie mają wiz - proste.
                        • 3-mamuska Re: ??? 06.09.15, 16:51
                          sasanka4321 napisała:

> Tylko ze to jakby nie to samo. Amerykanie powkladaliby nas w b e z p i e c z n
                          > e samoloty do Warszawy. Jak chcesz deportowac uchodzcow? Samolotami? Czy pont
                          > onami? Jesli pontonem, to znakomita wiekszosc z nich zakonczy te deportacje na
                          > dnie morza. Jesli samolotem, to dokad? Kto ich przyjmie, jesli nie maja dokumen
                          > tow?

No i juz spokoj bedzie, w końcu sami narażają sie w jedna stronę toni w druga mogą.
                      • joanekjoanek Re: ??? 06.09.15, 16:30
                        anorektycznazdzira napisała:

> To chyba czytamy inny wątek, bo jesteś jedyną osobą, która w nim na wszelkie ar
                        > gumenty odpowiada "aha, czyli strzelać".

Wszelkie "argumenty" do tego się sprowadzają.

> Ja proponuję, żeby się Polacy tłumnie wybrali do USA, kupując po prostu bilety
                        > i na "imigration" zrobili cyrk że oni wchodzą bo oni muszą. Byłaby to może fajn
                        > a lekcja pokazowa "co zrobić" i zaręczam, że obyłoby się bez jednego wystrzału.
                        > Ale nie wszedłby nikt- kto nie zostałby pozytywnie zweryfikowany, tylko dlateg
                        > o, ze on mówi, że chce i potrzebuje.

O, zaręczasz? A czym?
                        Idź takie głupoty poopowiadać rodzinom tysięcy Meksykanów i innych Latynosów, którzy stracili życie na granicy, również od strzałów i również od służb.
                        A potem mnie możesz jeszcze opowiedzieć, co zrobią dzielne amerykańskie służby graniczne z setkami tysięcy ludzi pojawiających się na tratewkach lub piechotą znikąd. "Bez jednego wystrzału", hehe.
                        Dzielne i najbardziej pokojowe mundury świata przecież.
        • asia-loi Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 00:08
          joanekjoanek napisała:

> . No to co ONI mają zrobić?
          >
          > (że strzelać, to już wiem).

Niestety ale Europa zrobiła już na początku błąd. Pierwszą dziurawą łódkę z uchodźcami trzeba było zawrócić z powrotem (do miejsca z którego wypłynęła). Jak ludzie się topili to trzeba było wyłowić, zapakować w bezpieczną/nie dziurawą łódkę i odesłać. Przypominam, że emigranci nie płyną bezpośrednio z Syrii, tylko z krajów gdzie nie ma wojny. Gdzie im już bomby na głowy nie spadają.
          • joanekjoanek Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 00:10
            O, to tak jak w dyskusjach o aborcji. "Trzeba było się nie ru..." to jest na pewno ukochany argument wszystkich kobiet w niechcianej ciąży, które szukają pomocy.
          • kota_marcowa Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 00:10
            No ja stawiam, że będzie wojna. Niech tylko pojawi się pierwsza krew. Na szczęście MY jesteśmy lepiej uzbrojeni.
            • kkalipso Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 00:19
              A, i oni metr pięćdziesiąt i tacy jakby niedrobieni....liczebność nie zawsze ma znaczenie. Jeden rosły europejski chłop jak ich 30 ....pomijając uzbrojenie miało być.
            • anorektycznazdzira Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 10:21
              Ja też tak obstawiam, ale jeszcze nie teraz, konkretnie za 15-20 lat Niemcy napadną wszystkie kraje dookoła, jak to już wcześniej bywalo, ale tym razem jako inicjator wojny religijnej o islam w Europie tongue_out
          • diamondcrazy Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 11:29
            Dokladnie...poza tym...skoro wszyscy imigranci to biedni ludzie , ktorym bomby na glowe spadaja, to dlaczego wiekszosc wnioskow o przyznanie azylu zostaje odrzucona? Podejrzewam, ze z konkretnych powodow, a nie przez widzimisie jakiegos urzednika.
    • piepe Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 00:14
      Kto wie, moze imigranci będą uleczeniem Europy - wreszcie na poważnie będzie musiała ukrócić socjal.

Dla mnie to jest jakis kosmos - dlaczego nikt nie zamyka granic, nie rozpyla gazu łzawiącego, nie zniechęca tych ludzi? Dlaczego Europie tak zalezy na tym, aby ich przyjąć? WTF? Nawet, jesli mają jakies zaszłości w związku z historią, to przecież teraz jest regularny najazd obcych panstw na granice zagrażajacy bezpieczenstwu i niepodległosci poszczególnych panstw.
      Cholera, nigdy nie sądziłam, ze Polsce przyda się ta cała romantyczna naleciałość, jak Kopacz za 2 miesiące odpłynie, to będziemy bezpieczni. Mogą sobie nawet wprowadzac zakaz aborcji nawet dla kobiet zagrozonych zyciem - bo tutaj juz chodzi o ilość zagrozonych.
      Kto wie, moze znowu będziemy prowadzic w walce z islamizmem, tak jak z komunizmem.
      • triss_merigold6 Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 00:16
        Bez przesady. Pod pierwszym Alkohole24 na byle osiedlu skład muzułmańskiej policji obyczajowej zasiliłby szeregi męczenników.
        • kota_marcowa Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 00:28
          U nas jak by zaczęli nierozsądnie nawracać, to nie wiem czy pod lokalny monopolowy by dali radę dotrzeć w całości big_grin
        • claudel6 Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 01:13
          i tego się trzymajmy! big_grin
        • anorektycznazdzira Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 10:23
          big_grinbig_grin
      • antyk-acap Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 00:18
        Bo potrzebujemy tanich rąk do pracy. Coś w stylu "Nietykalnych".
        • triss_merigold6 Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 00:21
          Te obszary zagospodarowali Ukraińcy. Może się nie orientujesz, ale warszawski rynek opiekunek do dzieci i osób starszych jest zdominowany przez Ukrainki, a duże budowy przez całe ekipy ukraińskie.
          • kkalipso Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 00:26
            A gdzie nasi mężowie/bracia/kuzyni/wnuki ....tragiczne to zaczyna być w skutkach dla nowego polskiego pokolenia bez pełnej rodziny i szansy na przyszłość. Same kobiety w miastach popychające wózki ...czekające aż mąż konto zasili.
            • piepe Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 01:21
              Jezu, moze po prostu wszyscy wyemigrujmy do Niemiec?
              To nie jest smieszne, ale serio mam nadzieję, że nasi kibole sprostają sytuacjiuncertain
    • zielonelato Niemcy zmieniaja front 06.09.15, 00:50
      Info z ostatniej chwili:
      Kanclerz Niemiec przeprowadziła w sobotę rozmowę telefoniczną na temat kryzysu imigracyjnego z premierem Węgier. Oboje byli zgodni, że zezwolenie na przyjazd grupy uchodźców z Węgier do Niemiec powinno pozostać wyjątkiem.

I co dalej? z kolejnymi uchodźcami?
    • morekac Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 09:30
      >Jakim cudem zmusić jakiekolwiek państwo, żeby przyjęło ludzi NIEZNANEGO pochodzenia i narodowości?
      Tak szczerze: to skoro da się ustalić, skąd pochodził jakiś paleolityczny nieboszczyk, tym bardziej da się ustalić, skąd pochodzi żywy. Żywy człowiek bowiem dodatkowo mówi, a nawet to, że wychodzi na pole, a nie na dwór sporo mówi o jego miejscu pochodzenia.
      • echtom Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 22:30
        big_grin Arabiści będą mieli co robić.
    • jagienka75 Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 09:53
      ale co nie można?
      przebywają tu nielegalnie i bez dokumentów? za łby ich wszystkich, na pontony/łódki/tratwy i wio. niech wracają, skąd przyszli.
      i tak za każdym razem , aż do skutku.
      Australia wiedziała, jak sobie z nimi poradzić, tylko te nasze głąby rządzące UE nie?
      • thank_you Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 10:02
        Australia chciała sobie z nimi poradzić, UE najwidoczniej nie. Bo chyba nikt mi nie powie, że postawienie wojska na granicach, uszczelnienie granic, drobiazgowe kontrole (nawet jeśli przez jakiś czas upierdliwe dla tubylców), rozbijanie gangów przemytniczych, patrole na morzu i zawracanie łodzi nie były możliwe, gdyby takie dyspozycje zostały wydane.

Komuś na pewno zależy na chaosie, jaki ogarnia Europę. Bogate kraje arabskie są w rewelacyjnej sytuacji - zero ostracyzmu, a i Europa zislamizuje się bez przelania krwi.
        • yadrall Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 11:20
          Proponuje,zeby rzadzacy UE przyjrzeli sie mapie i poszukali na jakims cieplym morzu nie zaludnionej wyspy. Takiej gdzie jest woda i miejsce do uprawiania ziemi. Dac im sprzet, materialy budowlane (skoro wyspa ciepla to namioty wystarcza na poczatek), nasiona (plus zywnosc do pierwszych plonow), zwierzeta hodowlane i odwozic w to przyjazdne miejsce. Niech sobie zbuduja nowy, spokojny dom. Niech uprawiaja ziemie, hoduja zwierzeta, buduja domy, szkoly i cala reszte. Koszty takiej operacji bylyby nie male,ale:
          1. Ci co naprawde uciekaja przed woja mieliby bezpieczenstwo
          2. Ci mlodzi mezczyzni mogliby zbudowac dom i zasadzic drzewo (zwykle syna to juz gdzies splodzili),ale mieliby zajecie
          3. Mogliby wyznawac swoje religje i zyc wg uznania.
          4. Zniecheciloby kolejnych potencjalnych imigrantow do wycieczki w strone europy-kolejne lodzie moznaby kierowac wprost na dana wyspe.
          Tylko,ze UE jakos jest za glupia na takie rozwiazanie sad Ciekawe jaki jest glebszy sens tego co sie obecnie dzieje w Europie...

Ps. Pamietajcie,ze muzeumanie maja zupelnie inna mentalnosc niz my, zupelnie inne poedjscie do kobiet,a dzieci nie stanowia dla nich takiej wartosci jak dla nas-czesto dzieci sa wcielane do armi,albo robia za "zywe tarcze"-ogladajac filmy TV odnosze wrazenie,ze dzieci widoczne w "akcjach" celowo zostaly przeznaczone na rodzaj zaslony dymnej. Jak przezyja to ok,ale jak nie to tez super,bo za mlodu zostana meczennikami religijnymi... Czyli beda miec zaszczyt umrzec w imie wyzszych wartosci. Dla nas to nie pojete,ale taka jest mentalnosc muzeumanska...
          • thank_you Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 12:38
            No przecież egipski miliarder już wyszedł z propozycją kupna jakiejś wyspy od Grecji czy Włoch. wink
            • yadrall Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 12:53
              A to nie wiedzialam-w takim razie czemu UE nie przyjela tej propozycji z otwartymi ramionami?
              • thank_you Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 14:44
                A nie wiem - może dlatego, że to nadal Europa, może dlatego, bo byliby zbyt blisko, a może dlatego, że jednak komuś zależy na takiej sytuacji?
          • mama303 Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 19:31
            yadrall napisała:

> Proponuje,zeby rzadzacy UE przyjrzeli sie mapie i poszukali na jakims cieplym m
            > orzu nie zaludnionej wyspy.

a gdzie jest taka wyspa, jeszcze pewnie do nikogo nie należy....
    • powerextension Jak to, co robić? 06.09.15, 12:04

Robić to samo, co Rosjanie z piratami somalijskimi.
      Po tej akcji -wyborcza.pl/1,76842,7850448,Rosjanie_lapia_somalijskich_piratow.html#ixzz3kx2snMoa zwracam uwagę na "Piraci na próżno dzwonili do agencji prasowej Reuters" a zwłaszcza po tym:
      wyborcza.pl/1,76842,7869146,Uwolnieni_przez_Rosjan_piraci_potopili_sie_w_oceanie.html#TRrelSST
      więcej prób ataków na Rosjan nie było.
      Konsekwentnie jak z dwulatkiem i będzie spokój.
      • triss_merigold6 Re: Jak to, co robić? 06.09.15, 12:16
        Z tego co kojarzę, to nie była jedyna taka akcja. Ci spośród piratów somalijskich, którzy przeżyją atak na rosyjski statek zostają w trybie natychmiastowym osądzeni, skazani i trafiają do kopalni uranu.

Czekam z ciekawością aż Grecja i Macedonia poproszą Rosję o bratnią pomoc w rozwiązaniu problemu szlaku nielegalnych imigrantów.
        • asia-loi Re: Mam pytanie 06.09.15, 13:22
          Czy jak emigranci zostaną przymusowo np. "zesłani" do Polski, Polska ich będzie musiała zarejestrować, a oni później uciekną od nas do Niemiec, to czy w Niemczech będzie im się należał niemiecki socjal?
          • myfaith Re: Mam pytanie 06.09.15, 15:49
            Raczej nie - bedą odesłani do Polski i żyli z polskiej pomocy (jesli taka bedzie)
            • asia-loi Re: Mam pytanie 06.09.15, 16:05
              myfaith napisała:

> Raczej nie - bedą odesłani do Polski i żyli z polskiej pomocy (jesli taka bedzie)

Też mi się tak wydaje, więc oni muszą zrobić absolutnie wszystko, aby do nas nie trafić. Jak już trafią, to ucieczka z Polski nic im nie da. I Polska będzie mieć problem, więc nie ma się co cieszyć, że oni od nas uciekną.
    • szarsz Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 15:30
      > No to co z nimi zrobić? Ale tak na serio?

Po pierwsze - nie wpuszczać więcej. Ani człowieka.

Po drugie, obcinać socjal - w dotychczasowej wysokości dawać tylko tym, którzy są zasiedziali od lat, nowym odpowiednio mniejszy. I coraz mniejszy coraz nowszym. I każdy będzie dostawał socjal pod warunkiem braku karalności i nieuczestniczenia w zadymach.
      • sasanka4321 Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 15:39
        > Po pierwsze - nie wpuszczać więcej. Ani człowieka.

A jak dokladnie ma przebiegac to niewpuszczanie?
        Do brzegu kieruje sie lodka - ledwo trzymajaca sie kupy. Na lodce 80 mezczyzn, 10 dzieci, 10 kobiet. Wsrod pasazerow lodki jedna kobieta jest nieprzytomna, dwoch mezczyzn krwawi, 1 dziecko ciezko chore, 1 zupelnie odwodnione. Reszta slania sie na nogach. Nie maja juz ani jedzenia, ani paliwa, ani picia. Krzycza, ze potrzebuje pomocy. Plyna w strone brzegu.
        Jak - wedlug Ciebie - ma wygladac niewpuszczanie ich? Tak konkretnie. Dajemy im znaki, ze tu zacumowac nie wolno, a oni to ignoruja. I co dalej?
        • asia-loi Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 15:44
          sasanka4321 napisała:

> > Po pierwsze - nie wpuszczać więcej. Ani człowieka.
          >
          > A jak dokladnie ma przebiegac to niewpuszczanie?
          > Do brzegu kieruje sie lodka - ledwo trzymajaca sie kupy. Na lodce 80 mezczyzn, 10 dzieci, 10 kobiet. Wsrod pasazerow lodki jedna kobieta jest nieprzytomna, dwoch mezczyzn krwawi, 1 dziecko ciezko chore, 1 zupelnie odwodnione. Reszta slania sie na nogach. Nie maja juz ani jedzenia, ani paliwa, ani picia. Krzycza, ze potrzebuje pomocy. Plyna w strone brzegu.
          > Jak - wedlug Ciebie - ma wygladac niewpuszczanie ich? Tak konkretnie. Dajemy im znaki, ze tu zacumowac nie wolno, a oni to ignoruja. I co dalej?

Pisałam już, więc jeszcze raz: wyławiamy, leczymy i odstawiamy, w to miejsce skąd przypłynęli, czyli do Turcji, a nie do Syrii.
          • sasanka4321 Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 15:56
            > Pisałam już, więc jeszcze raz: wyławiamy, leczymy i odstawiamy, w to miejsce sk
            > ąd przypłynęli, czyli do Turcji, a nie do Syrii.

Czym ich odstawiasz? Samolotem? Chyba znow musze powtorzyc pytanie: czy Ty lecialas kiedys samolotem? Jak sobie wyobrazsz zaprowadzenie kogos, o kim nie wiesz nawet jak sie nazywa, kto nie ma zadnych dokumentow i zawiezienie go do kraju z ktorego (Twoim zdaniem, bo on temu zaprzecza) przybyl? Zalozmy nawet, ze do samolotu tego czlowieka wpuszczono, bo to linie Twojego kraju i dostaly taki prikaz. Na jakiej podstawie Turcja ma go wpuscic?

I co, wedlug Ciebie, maja robic Turcy z lodziami przybijajacymi do ich brzegow? Tez wylawiac i leczyc - tak jak Ty? I odsylac dokad?
            • asia-loi Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 16:12
              sasanka4321 napisała:

> Czym ich odstawiasz? Samolotem?

Ale dlaczego samolotem, skoro oni przypłynęli do Grecji na dziurawej tratwie. Można ich odstawić drogą morską, tylko nie na dziurawej tratwie, a porządniejszej łódce, co by po drodze nie zatonęła. Powtarzam jeszcze raz: oni nie płynęli na tej tratwie z Syrii tylko z Turcji. Z Turcji na wysypy greckie to rzut beretem. Popatrz na mapę. Popatrz gdzie jest Syria.
            • woman_in_love za bardzo rozkminiasz boś za bardzo humanitarna 06.09.15, 16:16
              W kajdanach jak przestępców (tak jakbyś sama była deportowana z USA czy UK w 1995 gdybyś nie miała tam wizy) w kontenerach przerobionych na cele, na kontenerowcach do wybrzeży Libii i Syrii i tam zamykać w obozach.
              I nie należy się przejmować skąd przybyli.
              • sasanka4321 Re: za bardzo rozkminiasz boś za bardzo humanitar 06.09.15, 16:49
                > W kajdanach jak przestępców (tak jakbyś sama była deportowana z USA czy UK w 19
                > 95 gdybyś nie miała tam wizy) w kontenerach przerobionych na cele, na kontenero
                > wcach do wybrzeży Libii i Syrii i tam zamykać w obozach.
                > I nie należy się przejmować skąd przybyli.

Owszem, tyle ze nie mialabym wizy, ale lotnisko, na ktorym wsiadlam do samolotu byloby znane. Zreszta moje imie, nazwisko i adres zamieszkania tez.

Skad przybyli jest niestety podstawowym pytaniem. Jak sobie wyobrazasz wysylanie do jakiegos obcego kraju ludzi, jesli nie masz zadnych dowodow na to, ze stamtad przybyli, oni zreszta tez temu przecza i definitywnie nie sa obywatelami tego kraju? Przybyli "znikad", z fal oceanu. Tak sobie, wedlug wlasnego widzimisie, decydujesz, dokad ich wyslesz? I tam maja zostac przyjeci "bo tak"?

Wyobraz sobie, ze Ci do Polski rozne kraje przysylaja hordy ludzi ktorzy nie maja zadnych dokumentow, definitywnie nie sa Polakami, twierdza, ze Polski na oczy nie widzieli i nikt nie jest w stanie potwierdzic, ze to nieprawda. No i wysiadaja na Okeciu i mowia panu za okienkiem, ze
                • woman_in_love tak dokladnie tak to sobie wyobrazam 06.09.15, 16:55
                  Przecież mogą też zdradzić skąd pochodzą i wtedy odeślemy ich tam. A na miejscu każdy kraj ma procedury jak zweryfikować swojego obywatela.
                  • sasanka4321 Re: tak dokladnie tak to sobie wyobrazam 06.09.15, 16:57
                    > Przecież mogą też zdradzić skąd pochodzą i wtedy odeślemy ich tam. A na miejscu
                    > każdy kraj ma procedury jak zweryfikować swojego obywatela.

No to przeciez mowia, ze pochodza z Syrii, i uciekli spod lecacych granatow. Do Syrii ich deportujesz???
                    • asia-loi Re: tak dokladnie tak to sobie wyobrazam 06.09.15, 17:00
                      sasanka4321 napisała:

> No to przeciez mowia, ze pochodza z Syrii, i uciekli spod lecacych granatow. Do Syrii ich deportujesz???

Oni się podszywają pod Syryjczyków. Nie uciekli z Syrii tylko z Turcji i innych krajów, popatrz na mapę i się zastanów czy dopłynęli by na tych swoich tratwach z Syrii do greckich wysp.
                      • sasanka4321 Re: tak dokladnie tak to sobie wyobrazam 06.09.15, 17:05
                        > Oni się podszywają pod Syryjczyków

Ja sie odnosze do wypowiedzi woman, ktora twierdzi, ze weryfikacja, z jakiego kraju wyplyneli na tym swoim rozklekotanym pontonie odbedzie sie poprzez zapytanie ich. Oni powiedza, a my ich odeslemy do kraju, ktory podali. Jak beda cwani, to beda mowili, ze z Niemiec plyna.

A Ty masz moze jakis pomysl na udowodnienie im skad sie wzieli, skoro widzialas tylko, jak Ci do brzegu dobijaja lodeczka?
                        • woman_in_love po co chcesz im cokolwiek udowadniać? 06.09.15, 17:12
                          niech sami udowodnią skąd są a jak nie mogą, to trafią do obozów w Syrii albo Libii.
                          • sasanka4321 Re: po co chcesz im cokolwiek udowadniać? 06.09.15, 17:30
                            niech sami udowodnią skąd są a jak nie mogą, to trafią do obozów w Syrii albo L
                            > ibii.

Tych, ktorzy uciekli z Syrii przed pewna smiercia, odeslesz spowrotem do Syrii. Tych, ktorzy Syrii na oczy nie widzieli, chca sobie poziom zycia polepszyc - tez odeslesz do Syrii.
                            No coz - skuteczne ty to bylo. Dlugofalowo.
                            • woman_in_love Re: po co chcesz im cokolwiek udowadniać? 06.09.15, 17:33
                              Te młode byczki mają uciekać przed śmiercią? Nie one mają walczyć o swój kraj. I ginąc jeśli potrzeba. A jeśli nie chcą, należy odesłać ich do Syrii jako dezerterów. I niech ich Syria sama ukarze.
                              • sasanka4321 Re: po co chcesz im cokolwiek udowadniać? 06.09.15, 17:43
                                > Te młode byczki mają uciekać przed śmiercią? Nie one mają walczyć o swój kraj.
                                > I ginąc jeśli potrzeba. A jeśli nie chcą, należy odesłać ich do Syrii jako deze
                                > rterów. I niech ich Syria sama ukarze.

Tak okolo 20 % uciekajacych to kobiety i dzieci. Bedziesz robic przeglad i dzieci zostawiac, czy dzieci tez do Syrii? I jesli dziecko zostaje, to z matka czy ojcem? Czy do RODK, sprawdzic, z kim jest bardziej zwiazane? Czy samo i do domu dziecka? A kobiety - do Syrii walczyc, czy nie musza? Moglyby byc sanitariuszkami, prawda...?

A co myslisz o tych emamach, ktore chcialy rodzinami spylac na zachod w razie wojny z Rosja? Nieladnie? Emamy powinny mezow wyslac na front? Siebie tez? A co z dziecmi?
                                • araceli Re: po co chcesz im cokolwiek udowadniać? 06.09.15, 17:45
                                  sasanka4321 napisała:
                                  > Tak okolo 20 % uciekajacych to kobiety i dzieci.

Jakie piękne odwrócenie kota ogonem smile Skupmy się na tych 20%, żeby 80% młodych byczków nie widzieć smile
                                • woman_in_love hahahah, a co mają do tego kobiety i dzieci? 06.09.15, 17:51
                                  byczki z powrotem do Syrii i niech walczą. Nie chcą walczyć to niech ich Syria potraktuje jak dezerterów i przestępców. To normalna kolej rzeczy. Kobiety bez dzieci mogą wrócić z nimi. Kurdyjki wszakże też walczą i się nie migają .
                                  • baltycki Re: hahahah, a co mają do tego kobiety i dzieci? 06.09.15, 18:10
                                    Naprawde Twoja wiedza jest taka, ze w Syrii trwa wojna wojsk rzadowych z ISIS?
                                    I tylko taka wojna?
                                    • woman_in_love Re: hahahah, a co mają do tego kobiety i dzieci? 06.09.15, 18:13
                                      Nie. Wiem dobrze jaka trwa tam wojna i dobrze pamiętam ze się zachwycałeś próbą obalenia Assada i destabilizacją tego kraju.
                                      • baltycki Re: hahahah, a co mają do tego kobiety i dzieci? 06.09.15, 18:25
                                        Wspolczuje takiej pamieci.
                                    • morekac Re: hahahah, a co mają do tego kobiety i dzieci? 07.09.15, 07:08
                                      W tej chwili to walczą wszyscy ze wszystkimi, zdaje się.
                                • woman_in_love nie widzę potrzeby ratowania dekowników i dezerter 06.09.15, 17:54
                                  ów chowających się za dziećmi i kobietami.
                                  • sasanka4321 Re: nie widzę potrzeby ratowania dekowników i dez 06.09.15, 17:59
                                    A Ty? Ruszysz na front, jak Ci jakis idiota postanowi napasc na kraj, w ktorym zyjesz?
                                    • woman_in_love oczywiście 06.09.15, 18:00
                                      a ty?
                        • echtom Re: tak dokladnie tak to sobie wyobrazam 06.09.15, 22:52
                          > weryfikacja, z jakiego kraju wyplyneli na tym swoim rozklekotanym pontonie odbedzie sie poprzez zapytanie ich.

Morekac pisała wyżej, że można poznać po dialekcie. Ja dodałam, by zatrudnić do tego arabistów.
                          • malpa-co-wlazla-do-auta Re: tak dokladnie tak to sobie wyobrazam 07.09.15, 09:09
                            Wiem, że w Polsce (w znanym mi przypadku Czeczenów) odbywa się z uchodźcami rozmowa przez tłumacza, który od razu jest w stanie stwierdzić czy osoba mówi z akcentem lub w dialekcie, używanym w Czeczeni. I tutaj Zonk... połowa odpada na wstępie. A kolejne 49% odpada, bo trzeba udowodnić, poprzez podanie świadków, iż uchodźca rzeczywiście pochodzi z kraju uznanym za taki, w którym są prześladowania. Ponadto świadków, którzy zeznają, iż osoba była rzeczywiście prześladowana. Dlatego u nas nie chcą występować tzw. uchodźcy o azyl
                            • morekac Re: tak dokladnie tak to sobie wyobrazam 07.09.15, 10:22
                              Podejrzewam, że podobne procedury są również gdzie indziej. Z pewnością tłumacze będą w stanie rozpoznać, skąd kto jest - tylko płacz niemowlaka brzmi tak samo bez względu na kraj pochodzenia.
                    • woman_in_love Re: tak dokladnie tak to sobie wyobrazam 06.09.15, 17:00
                      tak, dokładnie tam
                      • sasanka4321 Re: tak dokladnie tak to sobie wyobrazam 06.09.15, 17:16
                        oman_in_love napisała:

> tak, dokładnie tam
                        >

A to juz idzie stopien dalej niz u wiekszosci ematek. Ta wiekszosc chce wysylac uchodzcow w morze - niech probuja dotrzec do jakiegos innego kraju, albo bezposrednio do jakiegos innego bezpiecznego kraju. Do Syrii wiekszosc emam jednak wstydzi sie uchodzcow odsylac.
                        • woman_in_love Re: tak dokladnie tak to sobie wyobrazam 06.09.15, 17:26
                          Większość tych byczków powinna raczej być teraz w Syrii i bronić swojego kraju przez Państwem Islamskim. Wszakże to jego wina, że muszą uciekać.
                          A ci, którzy nie chcą walczyć, to - jak dla mnie - mogą przez Syrię zostać uznani za dezerterów i trafić do obozu więziennego. Też na terytorium Syrii.
                • asmarabis Re: za bardzo rozkminiasz boś za bardzo humanitar 06.09.15, 18:00
                  > Skad przybyli jest niestety podstawowym pytaniem. Jak sobie wyobrazasz wysylani
                  > e do jakiegos obcego kraju ludzi, jesli nie masz zadnych dowodow na to, ze stam
                  > tad przybyli, oni zreszta tez temu przecza i definitywnie nie sa obywatelami te
                  > go kraju? Przybyli "znikad", z fal oceanu. Tak sobie, wedlug wlasnego widzimisi
                  > e, decydujesz, dokad ich wyslesz? I tam maja zostac przyjeci "bo tak"?

Ty myslisz ze w tych sluzbach pracuja jacys tumani? Przeciez tam sa ludzie/ albo dopraszaja zewnetrznych ekspertow jak jakis rzadki kierunek/, ktorzy znaja nawet jakis zadki jezyk, konczyli jakies studia o kulturach bliskiego wschodu itp. Moga rozpoznac po akcencie z jakiego rejonu dana osoba pochodzi, zadjac jej jakies pytania dot. kraju z ktorego twierdzi, ze pochodzi, to nie jest jakas loteria....
            • myfaith Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 16:18
              Wydaje mi sie ze Turcy maja ostre procedury ( tzn wlasciwie podobne do UE tyle tylko ze egzekwowane bezlitośnie) jak delikwenta złapią bez dokumentów gdzieś w Turcji wsadzają do więzienia i po kilku dniach wsadzają w samolot powrotny do jego kraju (mówimy tu o imigrantach ekonomicznych) , jak to jest Syryjczyk lib niepełnoletni to podejrzewam ze wysylaja do obozu dla uchodźców.
        • kota_marcowa Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 15:55
          Normalnie. Dac zapas wody, coś do żarcia i odholować poza nasze wody terytorialne.
          • sasanka4321 Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 16:04
            > Normalnie. Dac zapas wody, coś do żarcia i odholować poza nasze wody terytorial
            > ne.

Przypominam:
            Oni nie znajduja sie na luksusowym statku pasazerskim, ale na cudem trzymajacej sie jeszcze kupy lodce. Dziwne jest, ze w ogole zyja. Ogolnie to sa w stanie takim, ze wiekszosc z nich powinna natychmiast znalezc sie w szpitalu. Matka zawodzi nad chorym dzieckiem. Pare osob wypacianych krwia. Wode z lodki wylewaja wiaderkiem.
            • kota_marcowa Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 16:07
              Trudno, ich problem.
              • sasanka4321 Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 16:18
                > Trudno, ich problem.

Hm. I te 10 dzieci na lode tez Cie nie ruszylo? Dalas im po bananie i po butelce wody mineralnej (ich tatusiow, ktorzy za bardzo protestowali przeciw odholowaniu poza Twoje wody terytorialne trzeba bylo chwilowo ogluszyc albo inaczej unieszkodliwic) i hajda na fale - kto wie, moze im sie uda przezyc - statystycznie szanse na to wyniosa jakies 5-10% ... To chore to juz raczej nie bedzie mialo zadnych szans.
                • myfaith Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 16:23
                  Wiesz w reportażu ktory oglądałam tak to wlasnie wyglądało- Afgańczyków ktorzy płynęli na pontonie do Grecji złapała straż grecka i zabrała im silnik paliwo i zostawiła na morzu.... I tak sobie dryfowali aż znalazła ich straż turecka także to już sie dzieje .Grecy nie wiedzieli ze w pontonie płynie rowniez francuski operator z kamera i wszystko filmuje...
                  • asmarabis Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 16:30
                    myfaith napisała:

> Wiesz w reportażu ktory oglądałam tak to wlasnie wyglądało- Afgańczyków ktorzy
                    > płynęli na pontonie do Grecji złapała straż grecka i zabrała im silnik paliwo i
                    > zostawiła na morzu.... I tak sobie dryfowali aż znalazła ich straż turecka ta
                    > kże to już sie dzieje .Grecy nie wiedzieli ze w pontonie płynie rowniez francus
                    > ki operator z kamera i wszystko filmuje...

Umarlam, a zdradzisz skad sie wzial francuski operator wsrod tych ludzi? Jak widac ta cala migracja to jedna wielka maniuplacja
                    • myfaith Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 16:39
                      Francuska telewizja postanowiła nakręcić reportaż o nielegalnych imigrantach m.in z Afganistanu. Tam gdzie mogli (czytaj: przemytnicy sie zgodzili ) tam był ktoś z kamera. Tam gdzie nie mogli byc (przeprawa prze góry w Iranie) tam oddali kamerę w ręce Afgańczyka zeby dokumentował.
                      I nie nie była to manipulacja bo ci ludzie pomimo kamer sami musieli przejść te drogę do ( tak sie ułożyło) Włoch a stamtąd do Paryża
                • kota_marcowa Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 16:35
                  No dokładnie tak.
                  I tak powinni się cieszyć, że ich np nie zatopili, a tak zawsze im te 10% zostanie.
            • asia-loi Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 16:17
              sasanka4321 napisała:
              >
              > Przypominam:
              > Oni nie znajduja sie na luksusowym statku pasazerskim, ale na cudem trzymajacej sie jeszcze kupy lodce.

Na którą świadomie wsiadają, płacąc kupę kasy, swoją drogą ciekawe skąd mają tyle kasy, bo przecież normalnie nie mają na jedzenie. Przypominam, że w Turcji wojny nie ma. Dokumenty też świadomie powyrzucali lub pochowali.

• sasanka4321 Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 16:21
                > Na którą świadomie wsiadają,

Oczywiscie.
                Tyle ze, z Twojego punktu widzenia, niestety jest ogromna roznica, czy oni swiadomie wsiadaja, czy Ty ich swiadomie wsadzisz...
                • asia-loi Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 16:28
                  sasanka4321 napisała:

> Oczywiscie.
                  > Tyle ze, z Twojego punktu widzenia, niestety jest ogromna roznica, czy [b]oni [
                  > /b]swiadomie wsiadaja, czy Ty ich swiadomie wsadzisz...

Uważasz, że są przymuszani, aby wsiąść na te dziurawe pontony?
                • kota_marcowa Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 16:36
                  czy Ty ich swiadomie wsadzisz...

Nie, ja im tylko nie pozwolę wysiąść.
      • helka.z.porcelany Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 15:51
        Polakom w Uk też? Jeśli tak, to jestem za.
        • migona Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 15:59
          jak śmiesz kpić z narodu polskiego, który wykrwawia swoją krwawicę na brytyjskim socjalu! Gdyby nie oni, Elka II i mały Dżordż osobiście musieliby prać swoje gacie i kosić trawnik! A poza tym Europa to już mały kalifat, a niektóre z udzielających się tu ematek wychodzą z domu tylko w burkach i z męskim opiekunem u boku i piszą korzystając z oparów internetu, bo resztkę transferu zaiwanili uchodźcy z ISIS, którzy manipulują Angelą Merkel i papieżem oraz podrywają europejskie kobiety czatując na interii i pisząć "z kąd jesteś bjutiful hanyi "
        • helka.z.porcelany Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 16:25
          Myślę, że trzeba obciąć socjal wszystkim emigrantom w Europiesmile. Wielka Brytania odetchnie z ulgą, a ematki wrócą do ojczyzny i zaczną ze swoich podatków utrzymywać kilka milionów 30-letnich byczków w dresach wraz z potomstwem, którego narobili w Londynie. Przeznaczymy też jakieś większe miasto na zorganizowanie więzienia dla obecnie osadzonych w brytyjskich placówkach i zaczniemy, jak pan Bóg przykazał, utrzymywać swoich obywateli.

Ematki, nie zastanawia Was wasz własny język? Przecież Wy, mniej lub bardziej wprost, mówicie o eksterminacji ludności syryjskiej. Jak Was czytam, to mnie przed Wami ogarnia lęk. Bo wasz język, argumentacja, mentalność i proponowane rozwiązania niewiele odrózniają was od bojowników isis i innych ludobójców. Tak, ja wiem, to tylko słowa. Niemniej wszystkie eksterminacje w dziejach ludzkości zaczęły się od przedsennych marzeń takich ematek.

Zamilknijcie już i nie róbcie z siebie prymitywów. Albo rozmawiajcie, używając argumentów - danych statystyk, rozsadnych rozwiązań, które w miarę możliwości pomogą jak największej ilości uchodźców wojennych (bez względu na wyznanie!) i w miarę możliwości ograniczą emigrację ekonomiczną i napływ ewentualnych terrorystów. Szastanie rozwiązaniami, skazującymi ludzi na śmierć jest dla upokarzająca. Nie upokarzajcie się już.

Albo po prostu wyruszcie osobiście, poduście ich gołymi rękami. Po co strzępić język na forum.

• asmarabis Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 16:28
            > Zamilknijcie już i nie róbcie z siebie prymitywów. Albo rozmawiajcie, używając
            > argumentów - danych statystyk, rozsadnych rozwiązań, które w miarę możliwości p
            > omogą jak największej ilości uchodźców wojennych (bez względu na wyznanie!) i w
            > miarę możliwości ograniczą emigrację ekonomiczną i napływ ewentualnych terrory
            > stów. Szastanie rozwiązaniami, skazującymi ludzi na śmierć jest dla upokarzając
            > a. Nie upokarzajcie się już.

A co ty zrobilas, zeby rozwiazac problem ? Oprocz moralizowania ematek.
            Napisz rozwiazania, ktore przygotowalas, to podyskutujemy.
            • migona Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 16:36
              ooo to ematki jedna z drugą zakładając i wysublimowane wątki o muzułmańskiej hordzie przygotowują rozwiązania problemu uchodźców, emigrantów i wojny w Syrii? Łebskie kobitki, wońskie speczjalistki między niedawaniem parówki a wyprawą na eko warzywniak, obmyślają plan zbawienia świata. Aha. Na pewno. Mnie to wygląda na zwykłe nakręcanie się i podsycanie swojego strachu (nie mówię, że całkiem nieuzasadnionego)
            • helka.z.porcelany Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 16:50
              Już odpisuję.

Zrobiłam tylko tyle, ile mogłam, a jako zwykły człowiek i obywatel mogę bardzo niewiele, podobnie jak wy (na całe szczęście dla życie uchodźców) . Wpłaciłam niewielką sumę na konto polskiej akcji humanitarnej - konto podane na stronie ( www.pah.org.pl/nasze-dzialania/19/4399/sos_syria_pomoz_syryjczykom). Nie było to wiele, ale tyle obecnie mogłam. A w październikowych wyborach kierować się będę PRZEDE WSZYSTKIM rozwiązaniami poszczególnych partii w kwestii uchodźców. I jeśli jako szary człowiek będę mogła zrobić coś więcej, to zrobię.

A zanim te niewielkie rzeczy zrobiłam, to zastanowiłam się nad wszystkimi waszymi wypowiedziami (nawet Araceli, twoimi). Rozumiem obawy o własne bezpieczeństwo w kontekście ostatnich zdarzeń w Europie. Ale oprócz waszych wypowiedzi przeczytałam też inne źródła: reakcje społeczeństw, rządów i świata na inne masakry ludności, mające miejsce w XX i XXI wieku oraz po raz kolejny siędnęłam do "Efektu Lucyfera" Zimbardo, który badał zjawisko narodzin zła - a więc mordercy, który żyje w kazdym z nas i przed którym chronią nas jedynie okoliczności.

No i te ostatnie źródła sprawiają, ze dla mnie wasze słowa są przerażające, bo analogiczne do tego, co już historii znane.

I doszłam też do wniosku, że nic w historii się nie zmienia. Masakry i ludobójstwa zawsze wyglądały i wyglądać będą tak samo - przy milczącej bierności świata. A świat zawsze znajdzie odpowiednie lęki i fobie, zeby się usprawiedliwić. Te lęki i fobie zawsze były tak samo realne jak dziś. Dziś lękiem jest terroryzm. Srebrenicę, Rwandę, Oświęcim świat biernie obejrzał usprawiedliwiając się innymi lękami - tak samo realnymi.

I jeśli moje moralizowanie ematek uznajesz za forumową pyskówkę to jesteś w błędzie. Ja jestem wami przerażona naprawdę.
          • araceli Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 16:31
            helka.z.porcelany napisała:
            > Ematki, nie zastanawia Was wasz własny język?
            (...)
            > Albo rozmawiajcie, używając argumentów - danych statystyk,
            > rozsadnych rozwiązań,

No proszę proszę smile Na jakiekolwiek podnoszenie (niewygodnych) argumentów osoby takie jak Ty natychmiast zmieniają ton rozmowy na obrażanie i wyzwiska*. Może więc zastanowisz się w pierwszej kolejności nad sobą?

* owszem - może używacie ładniejszego języka ale nazywanie kogoś 'prymitywem' tudzież odmawianie mu człowieczeństwa to nic innego jak zamienianie merytorycznej dyskusji w personalną dowalankę.
            • helka.z.porcelany Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 16:52
              Araceli, nie będą z tobą wchodzić w pyskówki, pojeździj po mnie, ile wlezie jeśli masz taką potrzebę. Tylko, na boga, zastanów się też nad tym, co ja piszę.
              • araceli Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 16:55

> Araceli, nie będą z tobą wchodzić w pyskówki, pojeździj po mnie, ile wlezie jeś
                > li masz taką potrzebę. Tylko, na boga, zastanów się też nad tym, co ja piszę.

O proszę - kolejna wypowiedź, która ma służyć tylko temu, żeby podkreślić jaka to Helka szlachetna a jaka jej rozmówczyni denna. Proszę - skoro masz tak niskie poczucie własnej wartości, że musisz tak sonie poprawiać wizerunek to jeździj po mnie - na zdrowie! Żadnemu uchodźcy to nie pomoże ale ważne, że Ty poczułaś się lepsza.

I jeszcze - czemu TY nie zastanowisz się nad tym co piszą inni? Nie nie - Ty wielkie, pikające serduszko nie będziesz przecież 'prymitywów' słuchała! Za wielka jesteś na to big_grin
                • helka.z.porcelany Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 17:03
                  Zastanawiałam się po wielokroć i możesz być nawet zaskoczona, ale w niektórych aspektach trudno nie przyznać racji. Niemniej tak jak pisałam. Imigranci JUŻ TU SĄ. Są wsród nich także ekonomiczni, nastawieni na socjal. Być może także terroryści. I oczywiście ja też się tego obawiam. Niemniej daleko mi do pomysłów, by w zwiazku z tym wszystkich skazywać na niemal pewną śmierć.

Załóż, Araceli, na mój temat osobny wątek. A teraz skup się na temacie.
                  • araceli Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 17:06
                    > Niemniej daleko mi do pomysłów, by
                    > w zwiazku z tym wszystkich skazywać na niemal pewną śmierć.

Ty nie masz ŻADNEGO pomysłu zdaje się. ŻADNEGO.
                    • helka.z.porcelany Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 17:13
                      Ja jednak Cię proszę, Araceli, żebyś się zastanowiła, jakie skutki mają pomysły masowo przedstawiane w tej dyskusji. Bo, moim zdaniem, skutki takie liczone by były w tysiącach trupów. Mój brak pomysłu, to przy tym pikuś.
                      • araceli Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 17:15
                        > Mój brak pomysłu, to przy tym pikuś.

Mądrzenie się przy braku pomysłu czyni z Ciebie pożytecznego idiotę. I to wcale nie jest pikuś.
                        • helka.z.porcelany Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 17:35
                          Pytanie brzmi: kogo z Ciebie czyni popieranie pomysłów czynnego lub biernego eksterminowania ludzi.

• ruda.anka2 Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 19:44
                            Te rozmowy są bez sensu. Dyskutujesz z poglądem ekstremalnym zamiast zobaczyć, że głównym problemem dyskutowanym na forum jest to, że Europę zalewa fala młodych mężczyzn, bardzo często wcale nie z Syrii. Podejrzewam że większość ematek (w tym ja) nie odzywałaby się przeciw "uchodźcom" w tych wątkach, gdyby byli to prawdziwi uchodźcy. Problem polega na tym, że europę zalewa fala muzułmańskich marzycieli o europejskim socjalu. I to powoduje takie emocje. Bo właśnie z tego powodu tych ludzi jest tak dużo - do uchodźców prawdziwych zaczyna się podczepiać połowa świata. I tak, tych ludzi trzeba odesłać z powrotem do ich domów.
                            • echtom Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 23:02
                              > Podejrzewam że większość ematek (w tym ja) nie odzywałaby się przeciw "uchodźcom" w tych wątkach, gdyby byli to prawdziwi uchodźcy.

Podejrzewam, że wtedy tych wątków w ogóle by nie było.
                              • migona Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 23:11
                                no jakby nie było? byłoby to samo - nie żadne uchodźce tylko zakamuflowany ISIS płynie do nas, żeby nas zmuślimizować, a poza tym i tak pewnie będą za nasz socjal kupować broń i papierosy.

A jakby ematki przekonane były, że tam tylko matki z dziećmi, to dopiero byłaby jatka:
                                - jak można być tak nieodpowiedzialnym, co to za matki żeby zabierać swoje dzieci na taką przeprawę
                                - ha patrzcie jaka kultura, faceci ładują swoje muzułmańskie żony z muzułmańskimi dziećmi do kiepskich łódek, a sami zostają na miejscu żeby razem z ISIS porywać yy Europejki w Syrii i gwałcić je na zmianę z gwałceniem kóz,

• ruda.anka2 Re: Ich się NIE DA deportować! 07.09.15, 09:33
                                  Wykonujesz teraz manipulację i oczernianie. Przypisując nam gorsze motywacje niż mamy odsłaniasz się sama ze swoją niechęcią do ludzi. Chcesz się pokazać jako moralistka a jednocześnie prezentujesz siebie jako wiejską plotkarę, która - gdy nie ma o czym plotkować- wymyśli ludziom rzekome zło. A złem jest to, co w tej chwili robisz.
                                  Napisałam: gdyby to byli prawdziwi uchodźcy a nie uchodźcy i podczepieni do nich imigranci socjalni, gdyby to były matki z dziećmi a nie zwiewający do lepszego życia tchórze (zakładając, że uciekli z Syrii- i zostawili na pastwę wojny kobiety i dzieci) - temat byłby zupełnie inny. Może by się znalazły 3 osoby przeciwko. Ale nie 3/4 forum.
                                  No ale Ty chcesz się poczuć lepsza, więc zamiast zrozumieć, co się tu mówi, będziesz przypisywać innym nie ich poglądy. Świadczy to bardzo źle o Tobie, nie o nas dziewczyno.
                                  • migona Re: Ich się NIE DA deportować! 07.09.15, 10:05
                                    Nigdy nie będziesz mieć pewności, że to prawdziwi uchodźcy (wtf? z jakimś certyfikatem prawdziwości) Zawsze mogą być nie dość prawdziwi - bo mężczyźni (ematka co prawda jak uciekać to całą rodziną, ale tamci to nie), "zwiewający do lepszego życia tchórze" - sama widzisz, mówisz o tysiącach ludzi i walisz w nich jakby byli jednolitą masę. Imigrantami socjalnymi są też Polacy, kurcze no! (ta wiem, Polacy na emigracji to samo dobro).

Widzisz po pierwszym szoku z gatunku "co tu się wyrabia" postanowiłam się po prostu z tego śmiać.
                                    Dodam, że nie śmieję się z ludzi w Grecji, których uchodźcy/imigranci włażą do domu
                                    Nie śmieję się z ludzi, którzy zostali pobici, okradzeni, czy w jakiś inny sposób skrzywdzeni przez tamtych
                                    Nie śmieję się z ludzi, którzy się boją - boją się tłumów obcych, z obcej kultury, o których nic nie wiedzą
                                    Śmieję się tylko i wyłącznie z nabuzowanych swoją forumową misją rozwiązania kwestii imigranckiej ematek (niektórych, w sumie to jest kilka - kilkanaście osób, które tutaj próbują zbawiać świat swoją dyskusją prowadzącą do nikąd i niczego poza wzajemnym nakręcaniem się i histerii

W ogóle nie czuję się lepsza ani bardziej moralna. Pewnie gdyby dyskusja przebiegała inaczej, z częścią bym się zgodziła. Ale nie będzie przebiegała inaczej, bo jak gdzieś już wspomniałam - poziom emocji i niewiedzy jest zbyt duży (wyjątkowo nie jest to przytyk, powtarzam raz jeszcze). Jedno co rozumiem, to że się ematki boją. Jestem w stanie to rozumieć i sama też mam liczne obawy w związku z sytuacją.
                                    Nie rozumiem tylko czemu ta nawalanka wzajemna ma służyć

PS. Jako manipulująca oczerniająca chcąca się poczuć lepiej niechętna ludziom wiejska plotkara (uff dużo tego) robiąca zło pozdrawiam
                                    • ruda.anka2 Re: Ich się NIE DA deportować! 07.09.15, 10:25
                                      Sama podbijasz pozio emocji nie odpowiadając na argumenty a celowo wybijając ekstrema.

> Nigdy nie będziesz mieć pewności, że to prawdziwi uchodźcy (wtf? z jakimś certy
                                      > fikatem prawdziwości)
                                      Nie z certyfikatem prawdziwości. To jest właśnie Twoje podbijanie emocji bez sensu - wypowiedzi bez zastanowienia. Uciekający przed wojną Syryjczyk mówi we własnym języku, prawda? To jest niepojęte, że uważasz, że nie ma żadnych szans, by oddzielić uchodźców wojennych z Syrii od imigrantów socjalnych z innych krajów. Jesteś za całkowitym otwarciem granic Unii?
                                      Bo wiesz, Niemcy już zapowiedzieli, że będą przybyłych sprawdzać kto zacz i wojenni tak a socjalni won. Więc się ci socjalni rozejdą po Europie.
                                      I nie porównuj agresywnych stad włażących ludziom do domów z polską emigracją. To m.in. Twój poziom niewiedzy i skandaliczne porównania powodują emocje odpowiadających Ci forumek.
                                      Dyskusja nie może przebiegać inaczej, bo takie jak Ty udają, że rozmawiamy o uchodźcach wojennych, podczas gdy dyskusja dotyczy imigrantów socjalnych.
                                      Wówczas możesz udawać święte oburzenie. Bo strasznie złe osoby nie chcą pomagać biednym uchodźcom wojennym. Rzekomo. No ale wiesz, nikt tu w Twoją "lepszość" nie uwierzył. Tak że radzę zmienić metodę. A może i publiczność.
                                      • migona Re: Ich się NIE DA deportować! 07.09.15, 10:39
                                        ależ się zacietrzewiasz. Naprawdę. Nie piszę aż tak dużo, żeby wpływać na emocje forumek, bez jaj wink
                                        Zdaję sobie sprawę że są i uchodźcy i imigranci. Zdaję sobie że są w dużej ilości, w krótkim czasie i z innej kultury i że to nie anioły. Piszę to w sumie za każdym razem jak już się odezwę i o ile nie jest to wyjątkowo zgryźliwy wpis (dlatego wbrew temu co piszesz, nie czuję się jakoś bardziej moralna)

Dyskusja od początku przebiega jak przebiega. Jeśli tylko "takie jak ja" próbują powiedzieć, że to nie jest zbita jednolita masa ludzi bez twarzy i że motywacje tam są różne i że niektórzy z piszących się za bardzo rozpędzają, to od razu albo atak albo podśmiechujki. Większość z tych "takich jak ja" to już chyba się przestało odzywać.

Czytając te tony (no nie wszystko oczywiście) wpisów dotarło do mnie, że mało kto jest w stanie zwyczajnie przyznać się do strachu, niewiedzy czy braku dobrego pomysłu jak rozwiązać tą sytuację.Tyle.

Ale oczywiście już zabieram swoje klocki i idę do kąta.

• ruda.anka2 Re: Ich się NIE DA deportować! 07.09.15, 10:49
                                          Jeśli tylko "takie jak ja" próbuj
                                          > ą powiedzieć, że to nie jest zbita jednolita masa ludzi bez twarzy i że motywac
                                          > je tam są różne i że niektórzy z piszących się za bardzo rozpędzają, to od razu
                                          > albo atak albo podśmiechujki.
                                          To ciekawe, bo to właśnie Ty stosujesz "podśmiechujki". Jak kilka postów powyżej.
                                          Naprawdę myślisz, że piszące tu dziewczyny nie wiedzą, że to nie jest masa ludzi bez twarzy? Twierdzisz, że się nie stawiasz na pozycji tej lepszej, a robisz to w prawie każdym wpisie. Na przykład próbując nam maluczkim "powiedzieć, że to nie masa ludzi bez twarzy". Ojej, jakie jesteśmy tępe. Nie wiedziałyśmy! Dzięki, migona, że raczyłaś nas oświecić tą jakże oczywistą oczywistością. Bez Ciebie nie zliczyłybyśmy do dwóch.
                                          Tyle ode mnie w kwestii nie prowokowania przez Ciebie emocji i nie stawiania się w pozycji tej lepszej. To ma być głos w dyskusji? Kompleksy chyba.
                                          • migona Re: Ich się NIE DA deportować! 07.09.15, 10:52
                                            oj ruda ruda...trzymaj się wink
                  • helka.z.porcelany Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 17:07
                    PS Tak, pomysły żeby czynnie lub biernie eksterminować tysiące ludzi (szukających w Europie ratunku) uważam za prymitywne i bardzo niebezpieczne. A ludzi, prezentujących takie podglądy za niebezpiecznych prymitywów.
                    • edelstein Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 18:56
                      Nic nie stoi na przeszkodzie bys ty,sasanka,ailia,marychna i nanga zostaly dokwaterowane na lodki wybieraja sie w Droge powrotba i przez te Droge dbaly o tych biednych uchodzcow,ktorzy juz raczyli pobic moich znajomych z wdziecznosci za mozliwosc pobytu w De.W skrocie "spier...jcie razem z nimi"
                  • pitahaya1 Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 20:29
                    Ale kto ich chce na śmierć skazywać?
                    Wyławiać z wody, odstawiać do obozów i TAM weryfikować. Kto ma dokumenty lub potwierdzi pochodzenie, ten idzie dalej. Kto ma pod górkę, niech szuka kontaktów, niech wyjaśnia. Ma na to czas, bo na głowę mu się nie leje i kule nad głową mu nie świszczą.
                    Kto nie potwierdzi, niech siedzi w tym obozie aż mu się przypomni. Chyba, że sam zrezygnuje.

Nie wiem, do kiedy. Nie wiem. Ale to jest jakieś wyjście.
                    I w pierwszej kolejności objąć procedurą rodziny z dziećmi. Kawaler może chyba chwilę poczekać. Chyba, że mam papiery.
                    • baltycki Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 20:58
                      > Wyławiać z wody, odstawiać do obozów i TAM weryfikować.
                      Tylko ze takich obozow brak, a miasteczko namiotowe raczej nie nie nadaje sie do calorocznego zakwaterowania w klimacie europejskim.
                      • pitahaya1 Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 21:11
                        Teraz mamy wrzesień. Wrzesień w Polsce to nie wrzesień w Grecji czy innym kraju na południu. Namioty, kontenery, cokolwiek. I myśleć, co w przyszłym roku.
                        Ja nie mówię, że to wyjście idealne, ale jakieś. Masz papiery - przechodzisz dalej, jedziesz do Niemiec, Polski, gdziekolwiek i tam Cię weryfikują porządnie. Nie masz - siedzisz na granicy.
                        Na pewno wyjściem nie jest odsyłać wszystkich jak leci, bo wśród tych ludzi są ci, którzy zginą po powrocie do domu a raczej na gruzy po nim.
                        Takie przyjmowanie i sprawdzanie zniechęciłoby jakiś procent tych ludzi.
                        Wpuszczanie ich bez weryfikacji jedynie zachęca.

Słyszałeś być może wypowiedź uchodźcy z Syrii, który mówi jasno: weryfikować i przyjmować tych, którzy mają zawód, którzy będą pracować. Nie przyjmować wszystkich, bo część z nich idą po socjal.
                        To mówi człowiek, który sam zaraz poprosi o azyl. I nie boi się tak mówić.
                        Człowiek, który wie, że Europa to nie worek bez dna.
                        Cieplej przyjmiemy tych, którzy mają jakiś fach, mają papiery, chcą się dostosować.
                        Może nie wszyscy przywitamy ich kwiatami, ale nas też tak nie przyjmowano za granicą.
                        • baltycki Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 21:56
                          Alez ja sie zgadzam z Toba, nie musisz mnie przekonywac.smile
                          Nie ma obozow, wiec kwareruja gdzie sie da, a weryfikacja nastapi, nie kazdy (mam nadzieje) otrzyma azyl/prawo pobytu z automatu.
                          Latwiej byloby, gdyby istnialy zbiorowe miejsca zakwaterowania, opuszczone koszary, czy cus podobnego, i jak polacy w latach 80., weryfikacja i oczekiwanie/skierowanie na wyjazd do kraju docelowego miejsca pobytu.
                          Polacy tez oczekiwali na deklaracje krajow chetnych na przyjecie, wielu trafilo np. do RPA i nie wiem, czy z wlasnej checi, czy z braku innego wyboru.
          • joanekjoanek Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 16:38
            No. Ja w najśmielszych przypuszczeniach nie sądziłam, że jest aż tak.
            Mein Kampf w całej okazałości, mamy tu o rasie panów (że te syryjczyki takie jakieś kurduplaste i niedorobione), o byciu u siebie i nie u siebie i o przestrzeni życiowej narodu, i o podrzynaniu gardeł i przerabianiu na macę...
            Po co ja zakładałam ten cholerny wątek. Myślałam, że gdzieś da się z kimś pogadać, głupia jestem, ludzie są wszędzie i zawsze tacy sami, niewiele im potrzeba, by zacząć rozpalać piece. I głośno to reklamować jako nieuniknioną konieczność i/lub samo dobro.
            • triss_merigold6 Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 16:40
              Nie uprawiaj lewackiej histerii, bo to tania demagogia.
              • migona Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 16:45
                noo triss..biorąc pod uwagę te chyba już kilkadziesiąt wątków, gdzie ematki płaczą "chcą naszego socjalu" na zmianę z "niewidzięczni nie chcą naszego socjalu", to bym z tą lewacką histerią była ostrożna tongue_out
                • sasanka4321 Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 16:50
                  > gdzie ematki pła
                  > czą "chcą naszego socjalu" na zmianę z "niewidzięczni nie chcą naszego socjalu"

big_grin big_grin big_grin
                • araceli Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 16:50
                  migona napisała:
                  > noo triss..biorąc pod uwagę te chyba już kilkadziesiąt wątków, gdzie ematki pła
                  > czą "chcą naszego socjalu" na zmianę z "niewidzięczni nie chcą naszego socjalu"
                  > , to bym z tą lewacką histerią była ostrożna tongue_out

Ktoś tu ma kłopopty z czytaniem. Wątki są 'oni chcą niemieckiego socjalu - naszego (czy Węgierskiego) nie chcą'. Nie jesteśmy GerMONEY wink
                  • migona Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 17:01
                    że znaczy ematka głęboko sympatyzuje z narodem niemieckim i tym, że ich horda z niemieckiego socjalu ograbi
                    albo ematka traktuje niemiecki socjal jak swój! (no w końcu jesteśmy w UE, to w sumie może i ma to jakiś sens)
                    no i wiadomo, że tamci gardzą naszym wspaniałym polskim socjalem (którego nikt nie widział)

ooh..te wątki aż się proszą o przerobienie historyjki o ojcu - fanatyku wędkarstwa
                    na co w stylu "moja matka to ematka, pół pulpitu zaj*** screenami o imigrantach..."

• araceli Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 17:10
                      migona napisała:
                      > że znaczy ematka głęboko sympatyzuje z narodem niemieckim i tym, że ich horda z
                      > niemieckiego socjalu ograbi
                      > albo ematka traktuje niemiecki socjal jak swój! (no w końcu jesteśmy w UE, to w
                      > sumie może i ma to jakiś sens)

Ależ ematkę niemiecki socjal ni ziębi ni grzeje. Gorzej, że Niemcy nie będąc w stanie przyjąć wszystkich chętnych chcą ich wysłać dalej. Naprawdę tak ciężko to zrozumieć?

> no i wiadomo, że tamci gardzą naszym wspaniałym polskim socjalem (którego
                      > nikt nie widział)

Jakoś się do Polski nie pchają a i przy próbie zatrzymania na Węgrzech agresywnie protestują. Rozumiem, że wyciągnąć z tego wnioski niektórych przerasta big_grin
                      • asia-loi Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 17:18
                        araceli napisała:

> Jakoś się do Polski nie pchają a i przy próbie zatrzymania na Węgrzech agresywnie protestują. Rozumiem, że wyciągnąć z tego wnioski niektórych przerasta big_grin

Mnie też to zadziwia. Uciekają z narażeniem życia, są już w bezpiecznych krajach, nielegalnie, bez dokumentów?, bez kasy? i z wyjątkową agresją i złością, domagają się, aby ich przyjąć na ich warunkach. Nie na warunkach kraju, do którego przyjechali nielegalnie, tylko na ich.

• migona Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 17:28
                          ja nie rozumiem na kij ich tam przetrzymują , zamiast puścić tam gdzie chcą jechać, tym bardziej że ci ludzie mieli bilety. I Węgry całe i imigranci/uchodźcy zadowoleni. Merkel jeszcze też big_grin
                          • araceli Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 17:29
                            Bo zgodnie z prawem UE mają obowiązek zatrzymać osoby, które zidentyfikują jako nielegalnie na terenie UE przebywające.

A Merkel zadowolona nie jest - nie chrzań big_grin
                            • migona Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 17:34
                              oooo od kiedy to się tam Orban tak prawem UE przejmuje. no przecież dałam emotikona do Merkel. Bosz...co za czasy tongue_out
                      • migona Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 17:25
                        ja pierniczę...a co ja napisałam - nie pchają się do Polski, bo w Polsce socjalu nie ma. Przecież to jest jasne. Tylko nie rozumiem po co rozdzierać szaty, że oni do Polski czy Węgrzech nie chcą, tylko do Niemiec, tam gdzie socjal i baloniki big_grin. Jeszcze rozumiem edel, bo ona tam jest, ale reszta - płakać, że te okropne muzułmany nie chcą do Polski, tylko do Niemiec po socjal? albo rozważać głosowanie na PiS, bo obiecuje że nie będzie przyjmował (chociaż oni przecież i tak nie chcą, bo chcą po socjal do Niemiec)

• araceli Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 17:28
                          migona napisała:
                          > ja pierniczę...a co ja napisałam - nie pchają się do Polski, bo w Polsce socjal
                          > u nie ma. Przecież to jest jasne. Tylko nie rozumiem po co rozdzierać szaty, że
                          > oni do Polski czy Węgrzech nie chcą, tylko do Niemiec, tam gdzie socjal i bal
                          > oniki big_grin.

Ale pierwszej części mojej wypowiedzi o tym, że Niemcy nie są w stanie przyjąć wszystkich już nie raczyłaś przeczytać?
                          • migona Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 17:31
                            jep, wyślą ich do Polski, po czym tamci zwieją do Szwecji po socjal smile
                            Naprawdę myślisz że ematkowe rozdzielanie szat w fefnastym wątku temu zaradzi i służy czemuś więcej niż okładaniu pałką?
                            • araceli Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 17:35
                              migona napisała:
                              > jep, wyślą ich do Polski, po czym tamci zwieją do Szwecji po socjal smile
                              > Naprawdę myślisz że ematkowe rozdzielanie szat w fefnastym wątku temu zaradzi i
                              > służy czemuś więcej niż okładaniu pałką?

No jak na prazie Polacy są okładani pałką jako 'prymitywy' co to biednych uchodźców, uciekających przed świstem kul nie chcą przyjąć big_grin
                              • migona Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 17:39
                                też, chociaż też strach powiedzieć coś innego niż je*** ciapatych, bo zaraz cię "wyzwą" od drżących serduszek i każą zbierać do domu 10 muslimów życząc gwałtu i rabunku aż ci się odechce multi-kulti.
                                Dlatego uważam takie wątki za bezsensowne, a już nie w takiej ilości i po prostu po początkowym szoku pt. "jak wspaniale się ludzie okopują na swoich pozycjach", teraz to już mi się śmiać z tego chce.

• asia-loi Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 18:31
                          migona napisała:

Tylko nie rozumiem po co rozdzierać szaty, że oni do Polski czy Węgrzech nie chcą, tylko do Niemiec, tam gdzie socjal i baloniki big_grin. Jeszcze rozumiem edel, bo ona tam jest, ale reszta - płakać, że te okropne muzułmany nie chcą do Polski

A przeczytałaś wszystkie wpisy? My nie rozpaczamy, że oni do nas nie chcą przyjechać, wręcz się cieszymy i to bardzo. Zwracamy uwagę tylko, że ich historie i opowieści się nie kleją. Z jednej strony mówią, że tak szybko uciekają przed wojną, że aż pogubili dokumenty, a z drugiej strony jak już są w bezpiecznym kraju np. Węgry, Austria to nie chcą w nim zostać tylko bardzo ostro domagają się wjazdu do Niemiec i innych bogatych krajów. Więc stąd wniosek, że im chodzi tylko i wyłącznie o dobry socjal, a nie o bezpieczeństwo.
                          • migona Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 19:05
                            ale przecież wy (yy big_grin) te historie znacie z przekazów medialnych, w zależności jakie media tak przedstawią, nie znacie wy tych tysięcy ludzi i każdej historii z osobna, żeby mieć podstawy do rzetelnego śledztwa i debatować nad tym, czy ich opowieści się kleją czy nie. Wszelkie takie dyskusje to takie pitu pitu dla samego pitu pitu nieważne jak bardzo wy chcecie tutaj poważną debatę prowadzić. Poziom emocji i niewiedzy jest zbyt duży (ps. nie mam zamiaru nikogo tą niewiedzą obrazić - po prostu - ematki nie mają informacji z pierwszej ręki, poza małymi wyjątkami i to też w okrojonym stopniu. Ja też takich nie mam, dlatego staram się nie łykać głodnych nakręcających histerię kawałków, nawet jeśli coś mnie złości czy rusza). Już nie mówiąc o tym, że tamta grupa jak bardzo wy byście się nie starały nie jest jednolitą masą z jedną historią, jedną motywacją i jedną osobowością.

Jak już tak bardzo wy chcecie, to może lepiej znaleźć tłumacza, niech przetłumaczy miliony ematkowych wątków , wydrukować i rozwozić po okolicach gdzie koczują imigranci/uchodźcy, żeby sobie przeczytali, jak hehe ematka się nie dała nabrać na ich ściemę i jak bardzo im się opowieści nie kleją.
                            PS. dobry socjal może być jednym z elementów bezpieczeństwa i wcale nie trzeba być przy tym hordą anafalbetycznych muslimów
            • asia-loi Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 16:44
              joanekjoanek napisała:

> No. Ja w najśmielszych przypuszczeniach nie sądziłam, że jest aż tak.
              > Mein Kampf w całej okazałości, ...

Wiesz co, już niedługo będziesz mogła swoją dobroć okazać im w praktyce. Będziemy ich mieć w Polsce, będziesz realnie mogła im pomóc, a pomocy będą potrzebowali bardzo.
            • araceli Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 16:52
              joanekjoanek napisała:
              > Mein Kampf w całej okazałości,

pl.wikipedia.org/wiki/Prawo_Godwina
              "W tradycji użytkowników wielu grup Usenetu wątek, w którym w jednej z wypowiedzi pojawia się porównanie do nazizmu lub Hitlera, uważany jest za skończony, a ponadto uznaje się, że osoba, która użyła tego porównania, „przegrała” dyskusję[2]. Obecnie reguła ta rozciąga się na wszelkie inne sposoby komunikacji internetowej."
            • woman_in_love zakładałaś joanku ten wątek w celu manipulacji 06.09.15, 17:23
              bo sądziłaś, że dojdziemy do wniosku, że: "ojej, faktycznie, no nic się nie da zrobić, no to trudno, musimy ich przyjąć i im pomóc". Ale mało kto doszedł do takie wniosku, raczej większość szuka rozwiązania jak by ich tu odesłać, a nie im socjalu na miejscu udzielać.
              • joanekjoanek Re: zakładałaś joanku ten wątek w celu manipulacj 06.09.15, 18:47
                hehe
                sweet
                manipulacji i lewackiej propagandy przecież, i izraelskiej smile

skąd, na Swaroga, wniosek, że na przykład JA mam ochotę ich przyjmować, albo że uważam, że właśnie tu, na terenie Europy, należałoby im pomagać - nie wiem i nawet nie próbuję dociekać.

ale właśnie lekko mnie zdziwiło, ze zamiast szukania rozwiązania, jak by ich tu odesłać i/lub zrobić z nimi cokolwiek innego, większość radośnie przystępuje do ich eksterminacji i usilnego przekonywania mnie, że to najlepsze i jedyne wyjście.

• woman_in_love Re: zakładałaś joanku ten wątek w celu manipulacj 06.09.15, 18:49
                  Odsyłanie do Turcji, Syrii czy innej Libii to nie eksterminacja.
                  • joanekjoanek Re: zakładałaś joanku ten wątek w celu manipulacj 06.09.15, 19:03
                    Ale odsyłanie do Turcji czy innej Libii jest nierealne. Tak samo, jak wystrzelenie ich na Księżyc. Po co pisać coś takiego i udawać, że to jest rozwiązanie? Te państwa przyjmują, ile mogą, i nie ma powodu, dla którego miałyby zabrać ich z Europy.
                    • woman_in_love Re: zakładałaś joanku ten wątek w celu manipulacj 06.09.15, 19:13
                      Nierealne? Jedynie w twojej głowie. Nierealne dla forumowiczek było też gdy pisałam w 2011, że rozwalenie Libii = najazd uchodźców z Libii, a rozwalenie Assada = najazd uchodźców z Syrii.

Nie ma rzeczy nierealnych w obecnych czasach.
                    • ruda.anka2 Re: zakładałaś joanku ten wątek w celu manipulacj 06.09.15, 19:49
                      Wystarczy ich nie wpuścić i zostaną w Turcji.
                • echtom Re: zakładałaś joanku ten wątek w celu manipulacj 06.09.15, 23:14
                  > ale właśnie lekko mnie zdziwiło, ze zamiast szukania rozwiązania, jak by ich tu odesłać i/lub zrobić z nimi cokolwiek innego, większość radośnie przystępuje do ich eksterminacji

Ale większość proponuje odsyłanie, a Ty nazywasz to eksterminacją. To ja mam pomysł: zrobić listę państw północnej Afryki i Bliskiego Wschodu, w których nie ma wojny, i odsyłać tam imigrantów nieznanego pochodzenia kwotowo i losowo.
                  • sasanka4321 Re: zakładałaś joanku ten wątek w celu manipulacj 07.09.15, 07:16
                    > To ja mam po
                    > mysł: zrobić listę państw północnej Afryki i Bliskiego Wschodu, w których nie m
                    > a wojny, i odsyłać tam imigrantów nieznanego pochodzenia kwotowo i losowo.
                    >

Ten pomysl jest rownie dobry (i rownie realny do wykonania), jak tekst, ktory jest w sygnaturce ktorejs z emam, i brzmi jakos tak: "Proponuje dla dobra brytyjskiej ekonomii obciazyc podatkami wszystkich cudzoziemcow zyjacych zagranica".
                    • echtom Re: zakładałaś joanku ten wątek w celu manipulacj 07.09.15, 07:48
                      A czym w zasadzie się różni od pomysłu rozesłania ich kwotowo i losowo po państwach UE? tongue_out
          • asia-loi Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 16:38

Przecież Wy, mniej lub bardziej wprost, mówicie o eksterminacji ludności syryjskiej.

Ilu masz wśród emigrantów Syryjczyków? Ilu to uchodźcy, a ilu emigranci ekonomiczni.
            Dlaczego nie mają dokumentów? Dlaczego nie chcą być w krajach bezpiecznych, gdzie nie ma wojny np. Austria, Polska, Węgry itd.
            Dlaczego wyrzucali jedzenie i wodę którą otrzymali od Węgrów i Czerwonego Krzyża i robili to z wyjątkową złością i nienawiścią?
            Dlaczego ojciec z małym dzieckiem atakuje węgierskich kiboli?
            Dlaczego jeden z nich rzuca swoją ciężarną żonę trzymającą małe dziecko na rękach, na tory?

• helka.z.porcelany Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 16:55
              To już wszystko było. Na jaką cholerę rozpętywać dyskusję od nowa. Wiemy, że są wśród imigrantów zarówno uchodźcy wojenni, jak i emigranci ekonomiczni, a być może nawet terroryści. Ilość nie jest nikomu znana, Ani Tobie, ani mnie. Wy chcecie eksterminować wszystkich.
              • araceli Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 16:59
                > Wy chcecie eksterminować wszystkich.

O eksterminacji piszesz tylko Ty. Widać pasuje do konwencji romantycznej histerii zamiast merytorycznej dyskusji.
                • helka.z.porcelany Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 17:30
                  Araceli napisała:
                  >O eksterminacji piszesz tylko Ty.

Araceli, a teraz skup się. Oto tylko niektóre wyjątki z dyskusji powyżej. Pomysły ematki na problem z uchodźcami w pigułce. Są to dosłowne cytaty, wyłowione na chybił-trafił i umieszczone tu metodą kopiuj-wklej:

- Znaleźć drugiego Jana III Sobieskiego to zrobi z nimi porządek.
                  - Nie mogę ci napisać bo to jest karalne...
                  - Za kazda probe dostania sie gawaltem na teren Europy.Kulka w leb.Nie certolic sie.
                  - i nie można pozwolić by byli. Nawet w liczbie 2000.
                  - ISIS wszystkich chętnych przyjmie z otwartymi ramionami
                  - dla mnie to jest jakis kosmos - dlaczego nikt nie zamyka granic, nie rozpyla gazu łzawiącego, nie zniechęca tych ludzi?
                  - Po pierwsze - nie wpuszczać więcej. Ani człowieka.
                  - W kajdanach jak przestępców (tak jakbyś sama była deportowana z USA czy UK w 1995 gdybyś nie miała tam wizy) w kontenerach przerobionych na cele, na kontenerowcach do wybrzeży Libii i Syrii i tam zamykać w obozach.
                  I nie należy się przejmować skąd przybyli.
                  - spowrotem ich wsadzić na łódkę i odesłać do Afryki czy Azji. Ktoś już wyżej zaproponował oplacenie jakiegoś obozu w Somalii. Good luck na drogę i tyle.

Araceli napisała:
                  >Widać pasuje do konwencji romantycznej histerii zamiast merytorycznej dyskusji.

Fakt, jak czytam o "kulce w łeb" dla uchodźców to od razu jakiś rozmatyczny nastrój, graniczący z histerią mi się udziela. Tobie nie?
                  • araceli Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 17:32
                    > Fakt, jak czytam o "kulce w łeb" dla uchodźców to od razu jakiś rozmatyczny
                    > nastrój, graniczący z histerią mi się udziela. Tobie nie?

Nie każda osoba nielegalnie przekraczająca granicę jest uchodźcą. Tyle, że to do romantycznej histerii nie pasuje.
                    • helka.z.porcelany Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 17:36
                      A, czyli kulka w łeb tylko dla emigrantów ekonomicznych?
                      • helka.z.porcelany Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 17:38
                        jak jednak odniesiesz się do forumowych pomysłów przeze mnie przytoczonych? Są dobre, czy ani odrobinę cię takie pomysły nie mierżą?
                      • araceli Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 17:48
                        > A, czyli kulka w łeb tylko dla emigrantów ekonomicznych?

Nie - odsyłanie ich skąd przyszli. Choćby dlatego, że zajmują miejsce ludziom naprawdę potrzebującym pomocy.

Pochyl się może nad losem tych wszystkich kobiet i dzieci, które młode byczki zostawiły za sobą.
                        • joanekjoanek Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 18:59
                          I o tych młodych byczkach w kółko. Też cudowny argument.
                          Qrwa, ludzie się wybierają piechotą tysiące kilometrów albo na misce drewnianej przez morze. Wiedzą, że mają ogromną szansę zginąć po drodze, albo przynajmniej wylądować w jakimś niezbyt przyjemnym miejscu. Pewnie, niektórzy pójdą całymi rodzinami, niektórzy wezmą dzieci. Ale niektórzy będą kombinować tak, że taką drogę przebędzie zdrowy, sprawny mężczyzna, który spróbuje się "u celu" jakoś urządzić i dzieci/żonę ściągnąć do siebie legalnie.
                          Od razu: ja nie twierdzę, że wszyscy i nie twierdzę, że większość, i w ogóle nic nie twierdzę, bo z tymi ludźmi przecież nikt nie rozmawia, a nawet jeśli rozmawia, to mediów to nie interesuje, więc nic nie wiemy o ich motywacjach. Tylko że taka motywacja jest bardzo oczywista i na pewno statystycznie istotna. Nie wiem, nie przychodzi to nikomu do głowy, czy naprawdę tak bardzo mocno potrzebujecie powtarzać w kółko i do usrania te swoje "argumenty"...
                          • asia-loi Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 19:15
                            joanekjoanek napisała:

... Ale niektórzy będą kombinować tak, że taką drogę przebędzie zdrowy, sprawny mężczyzna, który spróbuje się "u celu" jakoś urządzić i dzieci/żonę ściągnąć do siebie legalnie.

No właśnie ja tu widzę jeszcze jeden problem, o którym się nie mówi, a mianowicie:
                            młodzi, zdrowi, mężczyźni zostawili swoje kobiety - daleko. Zanim je ściągną minie trochę czasu. Młodzi mężczyźni mają swoje potrzeby seksualne. Ile znajdzie się europejek chętnych na dobrowolny seks z nimi (jakieś się na pewno znajdą), a co z resztą. Zaczną się gwałty? Oni nie uznają słowa NIE u kobiety, w żadnym temacie - nie tylko seksu.
                          • szarsz Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 23:24
                            > na misce drewnianej przez morze.

demagogia. Nie przez morze, a 5 km od brzegu, tak ich wyławiają Włosi. Od swoich brzegów, żeby nie było wątpliwości, nie włoskich brzegów.
                          • araceli Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 23:54
                            joanekjoanek napisała:
                            > rodzinami, niektórzy wezmą dzieci. Ale niektórzy będą kombinować tak, że taką
                            > drogę przebędzie zdrowy, sprawny mężczyzna, który spróbuje się "u celu" jakoś u
                            > rządzić i dzieci/żonę ściągnąć do siebie legalnie.

Kto kombinuje? Myślisz, że to żony, matki, siostry powiedziały: Abdullah - my tu, na tej wojnie wśród bomb, kradzieży i gwałtów zostaniemy a Ty idź urządzać się do GerMONEY a jak się już urządzisz to nas ściągniesz? Naaaaprawdę?

Czy może Abdullah zadecydował i zostawił słabszych członków rodziny na wojnie? A może Abdullah wcale nie zostawił ich na wojnie tylko np. w obozie dla uchodźców, czyli jest zwykłym imigrantem ekonomicznym?

Pytań jest znacznie więcej niż odpowiedzi ale to nie znaczy, że należy pytających uciszać. Wręcz przeciwnie.
                  • asia-loi Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 18:44

> - Znaleźć drugiego Jana III Sobieskiego to zrobi z nimi porządek.

To moje i podtrzymuję to co napisałam. Uważasz, że Sobieski źle zrobił że pokonał K. Mustafę? Poczytaj co Koran mówi w temacie niewiernych. A oni się cały czas na Koran powołują.

> - i nie można pozwolić by byli. Nawet w liczbie 2000.

Pod tym też się podpisałam. Podtrzymuję. Niestety, ale wodzowie UE wcisną nam znacznie więcej niż 2 tys. Będziesz miała okazję pomóc im w realu, tak naprawdę pomóc, a nie tylko pisać.
                  • echtom Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 23:18
                    > Znaleźć drugiego Jana III Sobieskiego to zrobi z nimi porządek.

Sobieski akurat był znany z humanitarnego traktowania jeńców.
              • diamondcrazy Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 20:25
                Ale kto tu chce eksterminowac? Mowa jest o tym, ze nalezy udzielic pomocy tylko prawdziwym uchodzcom, a imigrantow ekonomicznych odsylac z powrotem. Pisalam w innym watku, ze we Wloszech ponad 60 procent wnioskow o przyznanie azylu zostaje odrzuconych... nie przez kaprys kogos tam, tylko z konkretnych powodow. I niestety prawda jest taka, ze te 60 procent to mieszanka imigrantow ekonomicznych, przestepcow i terrorystow, ktora buja sie spokojnie po Europie
      • przeciwcialo Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 19:44
        Dania już obnizyła socjal dla nowych o 45%. Nie wiem jak reszta krajów.
        • szarsz Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 20:15
          O. To w kolejnym roku obniżyć o kolejne 45% - zostanie nieco powyżej 40% z pierwotnego. Aż dojdziemy do granicy jak u nas - 50 złotych kieszonkowego co miesiąc.
    • anatewka11 Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 17:53
      Nie chce mi się czytać całego wątku więc może się powtarzam a może wątek już jest na całkiem inny temat;
      taki pomysł: załadować do samolotów (złożyć się na to całą Unią), przetransportować do tej Papui N G (skoro Australia proponowała) i tam słać pomoc materialną. Humanitarne a stamtąd nie dadzą rady wrócić do Europy raczej.
    • lady-z-gaga Masz swoj pomysł 06.09.15, 19:38
      na ktory tak długo czekałaś wink

wiadomosci.onet.pl/swiat/egipski-miliarder-chce-kupic-wyspe-i-oddac-ja-uchodzcom/70n0wn
    • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 19:55
      Cieszcie się netem póki jeszcze możecie. I odkrytym łbem bo za 10 lat wszystkie będziecie siedzieć w burkach bez prawa do niczego. Inszallah.
      • kozica111 Re: Ich się NIE DA deportować! 06.09.15, 20:04
        telewizjarepublika.pl/raport-onz-75-proc-imigrantow-to-mezczyzni,23429.html
        hmmm
        • kanga_roo Re: Ich się NIE DA deportować! 07.09.15, 09:27
          a jakby tak skonstruować rozwiązanie systemowe w postaci sita, i wdrożyć procedury (w tym UE jest niezła):
          - przepuszczać wszystkich przez obozy dla uchodźców (zbudowane i zarządzane za kasę UE na terytoriach "granicznych"),
          - w obozach po pierwsze oddzielać tych, co mają dokumenty, od tych, co nie mają,
          - tych z dokumentami traktować wg procedur ubiegania się o azyl,
          - na czas oczekiwania na azyl przenosić do innych obozów,
          - tych, którzy dostaną azyl, wpuszczać dalej, po podpisaniu deklaracji przestrzegania praw i obowiązków azylanta (bez prawa ubiegania o obywatelstwo), z klauzulą, że w momencie przekroczenia ustaleń podpisanej deklaracji następuje deportacja do kraju pochodzenia, a jeśli jest objęty wojną, ponowne przechodzenie procedury od początku,
          - tym, którzy nie dostaną azylu, i tych bez dokumentów, traktować wg procedury poniżej:
          - dzielić na kobiety z dziećmi, chorych i starców, i resztę,
          - kobietom z dziećmi (w sensie, matkom), chorym i starcom (60+) proponować kierowanie do obozów, w których będą oczekiwać na przyjęcie przez państwa ue w ramach pomocy humanitarnej uchodźcom,
          - pozostali są problemem, oczywiście, i nie wiem, jak można ich deportować, ale przynajmniej mamy oddzielonych tych, którzy pomocy potrzebują najbardziej, od reszty. może przydałby się tu pomysł z identyfikacją za pomocą języka i pytań nt kultury, wówczas tych, którzy pochodzą z terenów nie objętych wojną można by odsyłać do domku, a tym z terenów wojennych proponować ... no właśnie, co? obozy pracy?
          - dla matek z dziećmi organizować na terenie "docelowych" państw UE ośrodki, w których musiałyby pracować na swoje utrzymanie, a dzieci posyłać do przedszkoli na terenie ośrodków od 3 roku życia, i szkół państw docelowych, powiedzmy, po roku od przyjazdu (ten rok na naukę języka w ramach szkoły w ośrodku). tylko tak mają szanse się zasymilować. ośrodki powinny być niewielkie i rozproszone,
          niestety, wszystkie osoby przyjęte przez ue musiałyby mieć status azylanta, przez, powiedzmy, minimum 10 lat, bez możliwości ubiegania się o obywatelstwo i możliwości ściągania rodzin. albo, jeśli już, rodziny musiałyby przechodzić procedurę powyżej.
          - chorych po wyleczeniu traktować wg podstawowej procedury,
          - chorych nieuleczalnie/przewlekle i starców kierować do ośrodków opieki w krajach "docelowych" i tym faktycznie dać socjal na życie.

• kanga_roo Re: Ich się NIE DA deportować! 07.09.15, 09:31
            zaproponowane przeze mnie rozwiązanie trochę mi pachnie dyskryminacją i generalnie Australią, ale uważam, że dla osób bojących się o własne życie, i życie bliskich, ważniejsze jest, że przeżyją, niż że będą całą rodziną mieszkać w urokliwym zakątku Europy. w każdym razie, ja bym wolała.
    • julita165 Re: Ich się NIE DA deportować! 07.09.15, 10:07
      W porozumieniu z tymi państwami i finansując to budować i utrzymywać obozy przy granicach Syrii ( Turcja, Jordania, Liban ) i Libii ( uchodźcy głownie z Afryki ). Nie wpuszczać natomiast do Europy. Zakończyć konflikt w Syrii i zniszczyć IS - militarnie. To i tak wyjdzie pod każdym względem taniej niż przyjmowanie tych wszystkich ludzie w Europie. I skończyć z mrzonkami o instalowaniu w takich krajach jak Irak czy Syria albo Libia demokracji w naszym rozumieniu. W takich krajach należałoby ustanowić jakieś oswiecone dyktatury pod patronatem i ochroną krajów zachodnich tak aby zapewnić ludziom osobiste bezpieczeństwo, ochronę własności, wolność gospodarczą tak aby mozna było zarobić na zycie ale żadnej politycznej i tak przez jakieś 100 lat po troszeczku wprowadzać wolność polityczną, poczynając od najniższego szczebla. Myślę, że dla milionów tych uchodźców pewność osobistego bezpieczeństwa i mozliwość zarobienia na zycie ma sto albo i tysiąc razy większe znaczenie niż mozliwość głosowania w wyborach. Rozumiem, że takie rozwiązanie oznacza coś na kształt nowej kolonizacji ale niestety wydaje mi się to jedynym rozwiązaniem. Oczywiście nawet wówczas w tych krajach zdarzać się będę wypadki zamachów, zabójstw itp ale w o wiele mniejszej skali niż obecnie. Problemem nie było wejście do Iraku, Afganistanu, wsparcie dla arabskich rewolucji, wsparcie w obaleniu Kadafiego ale robienie tego na pół gwizdka, wchodzenie zbyt małą siła i na zbyt krótko.
      • k1234561 Re: Ich się NIE DA deportować! 07.09.15, 11:40
        Ktoś tu pisał o obcięciu socjalu dla imigrantów przez kraje,które ich przyjmują ewentualnie, które mają przyjąć.Jak dostaną dajmy na to 50 zł kieszonkowego na miesiąc to zaczną się kradzieże,rozboje i inne rozpierduchy,bo oni za 50 zł nie wyżyją a wiadomo ,że apetyt rośnie w miarę jedzenia.....Już współczuję tym państwom europejskim,do których oni przyjadą.Mam tylko cichą nadzieję,że nawet jak trafią do Polski to szybko stąd uciekną,bo u nas socjalu nawet i tych 50zł nie dostaną i jakoś się od nich uwolnimy.Masakra co te rządy Europy wymyślają.Sami bat sobie na głowie kręcą.Jeszcze trochę im miny zrzedną,jak się zaczną masowe ataki i wybuchy w metrach,urzędach,centrach handlowych.Bo"biedni" uciekinierzy wojenni na socjal będą narzekać albo na brak meczetów.Bo o tym ,żeby oni do pracy się brali,albo języka uczyli czy w ogóle się asymilowali to można już teraz zapomnieć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka