Dodaj do ulubionych

Znany lekarz?

11.09.15, 08:50
Witam,
mam pytanie, może ktoś będzie wiedział.
Do tej pory szukając lekarza specjalisty sugerowałam się opiniami na tym portalu, dodatkowo korzystając z opcji umówienia się za pomocą dostępnego kalendarza, bo łatwiej i szybciej.
Jakiś czas temu, zachęcona pozytywnymi opiniami umówiłam się do ginekologa. Wizyta bardzo mnie rozczarowała, nie otrzymałam pomocy i na pewno była to moja pierwsza i ostatnia wizyta u tego lekarza.
Sytuację opisałam na tym portalu - wypunktowałam moje zastrzeżenia (a było ich sporo) oraz opisałam plusy tej wizyty. Tak, aby moja opinia była pomocna innym pacjentkom.
I co?
Pod moją opinią pojawił się wpis lekarza, który zaprzecza, aby w ogóle cokolwiek takiego miało miejsce, zarzucono mi kłamstwo, zanegowano każde moje zdanie.
Trochę mi to wszystko nie pasuje, bo wygląda na to że jestem jedyną niezadowoloną pacjentką. Po przeanalizowaniu innych wpisów zaczęłam się zastanawiać czy nie są aby pisane "na zamówienie", bo jakoś dziwnie podobne w swoim entuzjastycznym tonie.
Macie jakies doświadczenia w tym temacie?
Obserwuj wątek
    • katnip Re: Znany lekarz? 11.09.15, 08:56
      Dziwne, że w ogóle taka opinia negatywna poszła. Bo z reguły chyba je usuwają. Chyba, że dotyczy to wyjątkowo kiepskiego lekarza, któremu już na opinii nie zależy. Znałam takiego, co na tym portalu miał same negatywne opinie, a pracował w jednym z najlepszych stołecznych szpitali - już nie pracuje. Aż go sprawdziłam - 14 opinii, każda z 1 gwiazdką big_grin
      Ale to wyjątek. Ci, którzy chcą mieć pacjentów, dbają o to, żeby żaden negatyw tam długo nie powisiał. I na pewno sami sobie wystawiają oceny.
      • b-b1 Re: Znany lekarz? 11.09.15, 09:05
        Ciesz się, że Cię nie nęka telefonami big_grin
        Weterynarze też mają taki portal-jak koleżanka opisała sytuację wysterylizowanej suni z pozostawionymi wewnątrz nożyczkami( wrzuciła fotki RTG) to weterynarz wydzwaniał do niej na okrągło(nie odbierała) pisał również maile-z prośbą o kontakt big_grin
    • solaris31 Re: Znany lekarz? 11.09.15, 09:41
      w ogóle nie sugeruję się tego typu portalami wink nie wierzę w ich rzetelność, i w ogóle nie patrzę do netu, szukając lekarza.
      • extra_vaganza2015 Re: Znany lekarz? 11.09.15, 09:47
        zaczynam dochodzić do tych samych wniosków wink
    • afro.ninja Re: Znany lekarz? 11.09.15, 09:54
      Czytam, ze wzgledu na abonament w luxmedzie. To jest chyba glownie pod tych lekarzy... Niestety, ale dostepni ginekolodzy, tak od razu, maja tak koszmarne opinie, ze strach isc. Raz poszlam do takiej pani i wszystko co napisali na portalu- brak zaangazowania, mrukliwosc, nieuprzejmosc to byla prawda, ale zupelnie nie zwracalam na to uwagi.

• lauren6 Re: Znany lekarz? 11.09.15, 10:06
        Dokładnie, lekarze z LuxMedu to dno. Nie tylko ginekolodzy. Kiedyś trafiłam do lekarza innej specjalizacji, który - jak się później okazało - na ZL ma średnią z 9 ocen 1.0 big_grin Koleś okazał się psycholem, który nie dość, że mnie źle zdiagnozował, przepisał mi badania pod kątem złej choroby (bo zła diagnoza), to jeszcze poobrażał mnie, że pewnie udaję i objawy wzięłam z internetu.

Serio zastanawiam się czy LuxMed bierze do siebie lekarzy z selekcji negatywnej, byle tani byli.

Dla porównania bywałam u świetnych specjalistów, którzy na znanym lekarzu mają średnią ocen 4.6, 4.8. Takie oceny są dla mnie prawdopodobne.

Jeśli chodzi o ZN to kiedyś był to rzetelny portal, ale postanowili na nim zarobić i już jest gorzej. Przy ocenie oceny patrzę właśnie na to czy lekarz współpracuje z tym portalem, czy ma tam konto, czy nie. Jeśli ma to opinie pozytywne są podejrzane.

• milka_milka Re: Znany lekarz? 12.09.15, 09:07
          Trochę za bardzo uogólniłaś. Nie mam abonanentu w Lux Medzie, lekarzy szukam konkretnych, poleconych i zdarza się, że właśnie do Lux Medu trafiam za nimi.
    • mozambique Re: Znany lekarz? 11.09.15, 11:11
      niesteyt są juz wyspejalizownae firmy , które na zamowienie takeimu lekarzowi wpiszą co chce i ile chce , koszt - złotówka od wpisu

nikomu juz nie mozna wierzyc
    • ulla_cebulla Re: Znany lekarz? 11.09.15, 13:17
      Dla mnie portal zupełnie niewiarygodny, chociaż z polecenia ZL skorzystałam tylko raz, kiedy w Pl pilnie musiałam znaleźć dentystę. Bardzo gorąco polecany pan okazał się partaczem, chamem i w dodatku autystą. Zamiast odpowiadać na pytania mamlał coś do sufitu niezrozumiałym żargonem, zapomniał na co byliśmy umowieni, spartaczyl dwa zęby i na koniec odmówił wystawienia faktury. Masakra! Przebieg sprawy opisałam na Znanym Lekarzu ze skutkiem takim, że zazadano ode mnie usunięcia opinii. Dopiero wtedy przyjrzałam się bliżej rzekomym opiniom innych użytkowników. Moim zdaniem ze względu na specyficzną stylistykę, ogromne podobieństwo i całkowitą bezkrytyczność wyglądają na fejki.
    • asia_i_p Re: Znany lekarz? 11.09.15, 13:19
      Nie wiem, jak jest teraz, ale parę miesięcy temu były jeszcze bardzo wiarygodne. Mojej pani ginekolog bardzo trafnie wypunktowano wszystkie wady i zalety.
    • mruwa9 Re: Znany lekarz? 11.09.15, 17:26
      slyszalam, ze ludzie z portalu Znany Lekarz i tym podobnych dzwonia do lekarzy i oferuja, za kase, pozytywne komentarze. Propozycje nie do odrzucenia. Za odmowe zaplaty potrafia wysmarowac cala liste negatywnych opinii.
      Kiedys, z glupia frant, wrzucilam na ZL nazwisko znajomego lekarza. Przeczytalam za to bardzo pozytywna opinie na temat uslugi sprzed miesiaca, choc lekarz od kilku lat nie zyje.
      Tyle warty jest ten portal.
      • melancho_lia Re: Znany lekarz? 11.09.15, 17:31
        Mi do tej pory mniej więcej się zgadzało. Ale generalnie to należy to wszystko traktować z przymrużeniem oka.
        Weryfikuję głównie przypadkowych lekarzy z Luxmedu czy medicoveru.
      • disco-ball Re: Znany lekarz? 11.09.15, 17:39
        A moze ktos napisal opinie z duzym poslizgiem?

Moj gin trafnie opisany, gin, do ktorego kiedys musialam isc - z lux medu - calkiem spoko sensowny, a opinie mial fatalna.
    • tatrofanka Re: Znany lekarz? 11.09.15, 18:46
      Ja wystawialam tam opinię- bardzo dobrą ortopedzie mojego syna i mojej gin.
      Zatem niektore wpisy na pewno są autent.
    • marikooo Re: Znany lekarz? 11.09.15, 18:53
      Jak napisałam rzetelną, wyczerpującą opinię negatywną na temat lekarza, który ma same dobre opinie, to ją usunięto.
    • czarnaryba78 Re: Znany lekarz? 11.09.15, 19:38
      Na razie mam dobre doświadczenia z tym portalem. Dzięki tej stronie znalazłam genialnego ginekologa. Ooo nawet teraz sprawdziłam - ma średnią 5,0 i 69 opinii. Po wizycie byłam po prostu zachwycona. W gabinecie spędziłam chyba 45 minut, zostałam dokładnie przebadana, lekarz rozmawiał ze mną nie tylko o sprawach ginekologicznych, ale ogólnie interesował się stanem zdrowia (pod kątem diety, stresu, itd.). O delikatności podczas badania, wysokiej kulturze osobistej itp. nawet nie wspominam. No i to co mówił "trzymało się kupy" wink Bo już wcześniej co nieco sobie poczytałam o moich dolegliwościach i poszłam na wizytę całkiem dobrze przygotowana.
      Korzystam z tego portalu, kiedy wybieram lekarza.
      Ale żeby nie było tak pięknie... Jeden lekarz rodzinny z mojego miasta ma na tej stronie same pozytywne opinie. Ja byłam u niego raz. Potraktował mnie jak wariatkę, która wymyśla problemy (mam niedoczynność tarczycy). Także... różnie bywa.
    • mytoya Re: Znany lekarz? 12.09.15, 00:21
      Przez ten portal trafiłam do ginekologa, który prowadził moja ciążę. Super facet. Zupelnie prywatne wizyty. Byłam u innego najpierw, który miał mieszane opinie i faktycznie to się pokryła w realu bo taki średni był. No ale był z abonamentu. Tak też trafiłam na świetnego dentystę. Ake sprawdziłam go jeszcze w szpitalu gdzie pracuje. Nie mogłam sobie pozwolić na kolejnego partacza bo przez 2 poprzednich dentystów Straciłam 1 ząb a reszta jest w takim stanie ze leczę żeby od dwóch lat. Drogi jk cholera ale nikomu juz nie zaufam.
      Wiec portal ok ale trzeba być czujnym. Ja wybieram tylko lekarzy którzy maja powyżej 30 opinie i muszą być tez sprzed lat.
    • jammer1974 Re: Znany lekarz? 13.12.21, 10:18
      Tak uwazam ze wpisy tego typu sa Czesto na zamowienie. Nawet sie nie roznia od siebie.
    • nigdynigdynigdy84 Re: Znany lekarz? 13.12.21, 23:10
      Po tym, jak trafiłam do świetnej według ZL ginekolog, usłyszałam, że moja wtedy reakcja uczuleniowa to pewnie kwestia brudu.
      Pani nawet mnie nie zbadała, przez biurko przepisała leki.
      Ku wyjaśnieniu, użyłam żelu do higieny intymnej, i aż wypaliło mi skórę, poszłam po pomoc do polecanej lekarki, a usłyszałam że to z brudu.
      Opinia została na zl usunięta, więc portal o kant dupy potłuc.
    • iziula11 Re: Znany lekarz? 13.12.21, 23:28
      Ja korzystam z tego portalu.
      Opinie tam wystawione okazały się prawdziwe,ten podobne do mojego doświadczenia z daną lekarką.

Swoją opinię też tam dodałam.

Możesz mieć rację,że część jest na zamówienie. Może też tak być,że tylko ty tak negatywnie oceniłas na portalu tego lekarza,co absolutnie nie neguje twego doświadczenia. Może innym się nie chciało,lub nie mieli takiej motywacji.
    • budda.z.brzuchem Re: Znany lekarz? 14.12.21, 15:31
      Tak, mam takie doświadczenie z endokrynologiem i psychoterapeutą.
      Obecnie chodzę do lekarza, który nie na wpisów na znany lekarz i bardzo sobie to chwalę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka