Dodaj do ulubionych

Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił

10.10.15, 22:25
a mianowicie dlaczego Prezydent Andrzej Duda zawetował ustawę o uzgadnianiu płci.
Bo homoseksualiści i lesbijki będą masowo zmieniać płeć aby adoptować dzieci.
Rzadko popełniam tu taki błąd by zakładać nowy wątku ale dziś po rozmowie z fanatykiem Terlika, Frondy, Gazety Codziennej zupełnie inaczej dostrzegam rzeczywistość suspicious
Czy słuchając takich bzdur nie czujecie czasem że tracicie jasność umysłu? Bo ja nadal nie pojmuję jak osoba wykształcona, inteligentna o wysoki IQ ( mój rozmówca ) może bez skrępowania opowiadać takie bzdury ?! Odsłaniając podstawowe braki wiedzy? Czy uprzedzenia powodują, że nawet nie sięga się do źródła by wiedzieć o czym się mówi?
Obserwuj wątek
    • ruda.anka2 Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 10.10.15, 22:29
      > a mianowicie dlaczego Prezydent Andrzej Duda zawetował ustawę o uzgadnianiu płc
      > i.
      > Bo homoseksualiści i lesbijki będą masowo zmieniać płeć aby adoptować dzieci.
      > Rzadko popełniam tu taki błąd by zakładać nowy wątku
      Dobrze, że założyłaś wątek, bo ja bym się w życiu nie domyśliła takiego powodubig_grin
      PS> Wysokie IQ bym jednak poddała w wątpliwośćwink
      • iziula1 Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 10.10.15, 22:36
        Widzisz Anka, ja nie wiedziałam dlaczego. owszem słyszałam wypowiedz Prezydenta że to "furtka " do małżeństw jednopłciowych i homoadopcji ale przeczytałam projekt ustawy i nie znalazłam uzasadnienia. Potraktowałam to jako wymówkę Prezydenta który jest w trakcie kampanii PISu.
        Do dziś , kiedy mi to wyjaśniono.
        Nie ukrywam,że nie jestem w stanie sobie wyobrazić masowego poddawania się bolesnej korekty płci przez osoby homoseksualne, które tej zmiany nie potrzebują, i nie chcą.Bo żaden gej czy lesbijka nie chce zmiany swojej płci!
        • misiu-1 Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 11:08
          iziula1 napisała:

> Widzisz Anka, ja nie wiedziałam dlaczego. owszem słyszałam wypowiedz Prezydenta
          > że to "furtka " do małżeństw jednopłciowych i homoadopcji ale przeczytałam projekt ustawy
          > i nie znalazłam uzasadnienia.

Są też tacy, co pójdą do lasu na grzyby, pół dnia będą łazić, a nie znajdą ani jednego, chociaż zdeptali dwadzieścia.
    • redheadfreaq Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 10.10.15, 22:29
      Nie. Fanatyzm właśnie na tym polega, że się nie szuka, nie drąży, nie pyta, tylko WIE, a kto uważa inaczej, tego w mordę i nożem.
    • nangaparbat3 Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 10.10.15, 22:38
      Czy uprzedzenia powodują, że nawet nie sięga się do źródła by wiedz
      > ieć o czym się mówi?

Oczywiście.
    • mid.week Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 10.10.15, 22:41
      Jak się porówna zarobki pracowników z fujarkami z tymi bez to kompletnie się do pracy bez fujarki przychodzić nie opłaca. Zatem sporym zagrożeniem było to, że większość Polek zechce zostać Polakami. Powstałby wtedy czarny rynek fujarek. Oraz zagrożenie dla mężczyzn - skądś te organy do przeszczepów brać trzeba. A że prezydent to jedna wielka fujarka...
      • iziula1 Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 10.10.15, 22:55
        A widzisz , aspektu ekonomicznego nie wzięłam pod uwagę... wink
      • kamunyak Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 01:54
        > Jak się porówna zarobki pracowników z fujarkami z tymi bez to kompletnie się do
        > pracy bez fujarki przychodzić nie opłaca.

no i jesli powróci zróżnicowany wiek emerytalny dla kobiet i mężczyzn to wtedy Polska ma szansę stać się krajem kobiet 50+.
        Juz to omówiłam z moim mężem i ostatecznie zgodze się być w zwiazku z kobietą, a co mi tam.
        A tu nam tak wbrew zrobili...
      • triismegistos Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 09:01
        big_grin
      • srebrnarybka Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 23:10
        także wyższy wiek emerytalny mężczyzn umożliwiającym im dłuższą pracę.. Np. na państwowych uczelniach do czasów ministry Kudryckiej, przypadkiem kobiety, doktor habilitowany i profesor belwederski mógł pracować do 70 r. ż. niezależnie od płci. Ministra Kudrycka ograniczyła to prawo do profesorów belwederskich, a uzyskanie profesury belwederskiej uczyniła prawie niemożliwym (trochę to już złagodzono, ale nadal bardzo trudne. Obecne liczne nominacje to jeszcze procedury wszczęte przed wejściem w życie ustawy Kudryckiej). Dr hab. mają przechodzić na emeryturę zgodnie z kodeksem pracy, czyli kobieta parę lat wcześniej, mimo, że 62letnia kobieta dr hab. na ogół dementem jeszcze nie jest. Rząd PO wszakże kieruje się zasadami gender i dba o to, by kobiety miały równe prawa z mężczyznami. Ustawa Grodzkiej mogła być dla takich kobiet ratunkiem: jeśli się rozwiodą z mężem, a dużo wśród nich starych panien, to mogą zmienić płeć i uzyskać prawo do pracy parę lat dłużej.
        • migona Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 12.10.15, 00:05
          już widzę te dr hab. po 60. zmieniające płeć, żeby dłużej popracować...Naprawdę, dodaj trochę jednorożców hasających po tęczowym polu - mniej więcej ten sam poziom fantasy.
        • araceli Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 12.10.15, 07:17
          srebrnarybka napisała:
          > Dr hab. mają przechodzić na
          > emeryturę zgodnie z kodeksem pracy, czyli kobieta parę lat wcześniej,

A kodeks pracy chociaż na oczy widziałaś?
        • plater-2 choroby układu krązenia i udary mózgu! 14.10.15, 15:40
          Rysuja sie jeszcze inne ciekawsze perspektywy. Mężczyźni maja częściej zawały serca i innych chorob kardiologicznych oraz udarów mózgu. Po 60 roku życia u kobiet obserwuje się szybki wzrost częstości zachorowań.

"Panie doktorze, jak ja zmienie płeć, to mi ta częstotliwość serca sama minie..."?????

- Tak, ale po sześćdziesiątce znowu wróci."

Czyli po 60 znów płeć zmienic na odwyrtkę trzebaby. Czy Najświętszy Fundusz to nam wszystko będzie refundował ???

• naplaze Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 10.10.15, 23:46
      Od kiedy usłyszałam, że wybory prezydenckie - mimo, że wygrał Duda - też zostały sfałszowane ("tylko, że fałszerze nie doszacowali jego popularności wśród narodu i Duda miał taką przewagę, że mimo fałszerstwa był pierwszy") nie zdziwi mnie już nic.
      • iziula1 Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 00:03
        Tego jeszcze nie słyszałam. Fakt, że unikam rozmów z prawicowcem więc jestem niedoinformowana. Dziękuję za uświadomienie wink
    • anorektycznazdzira Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 07:22
      To, że delikwent jest wykształcony i umie czytać oraz dobrze składać zdania po polsku nie znaczy wcale, że jest inteligentny albo że ma wysokie IQ, koleżankosmile
    • melancho_lia Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 07:56
      Ja ostatnio usłyszałam od osoby wydawać by się mogło wykształconej i oczytanej ze osoba chora na raka nie powinna przytulać dzieci bo je zarazi chorobą...
      W takich chwilach też przestaję jasno myśleć.
      • woman_in_love są 3 nowotwory przenoszonezakaźne i to udowodniono 11.10.15, 09:18
        1) rak pyska diabła tasmańskiego (DFTD)
        2) zakaźny psi guz weneryczny (CTVT)
        3) białaczko-podobny nowotwór małży

Teoretycznie żaden z nich nie występuje u ludzi.
        W praktyce niektóre zwierzęce wirusy raka mogą być przenoszone na ludzi.
        Teoretycznie są niezbadane jeszcze inne nowotwory zakaźne.
        Teoretycznie mogą to być też nawet nowotwory "ludzkie".

Do tego "onkolodzy twierdzą, że aż 18 proc. wszystkich zachorowań na nowotwory złośliwe to skutek zakażeń rakotwórczymi wirusami, bakteriami i pasożytami. I w większości przypadków są to infekcje, których można było uniknąć." Stąd może być pytanie: Czy jeśli osoba chora zachorowała na raka na skutek takiej infekcji, to czy nie może zarazić także innych tym czynnikiem infekcyjnym, czyli tymi rakotwórczymi wirusami, bakteriami i pasożytami.

"W 2008 r. uczeni z USA i Kanady opisali przypadek mieszkającej w jednym domu rodziny. Wszyscy jej członkowie - 82-letnia matka, 56-letnia córka i 79-letni ojciec - zachorowali na raka piersi (u mężczyzn ten nowotwór też występuje, choć bardzo rzadko). Badania genetyczne wykazały, że cała trójka była zainfekowana MMTV - mysim wirusem raka piersi. Badacze spekulowali, że członkowie rodziny mogli się nim zarazić od myszy domowych. MMTV jest wykrywany u wielu pacjentek z rakiem piersi, ale jego związek z powstawaniem choroby nadal nie jest jasny."

www.focus.pl/czlowiek/rakiem-mozna-sie-zarazic-11754?strona=2
        biotechnologia.pl/biotechnologia/artykuly/zarazliwy-rak,15256
    • misiu-1 Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 08:38
      Obojętne, jakie były powody, bardzo dobrze, że ustawa poszła do kosza, bo jest chyba najgłupszą ustawą, jaka pojawiła się w Sejmie. Różnie dobrze można by uchwalić ustawę "o uzgodnieniu gatunku", dzięki której każdy, kto poczuje się np. psem, czy koniem, zostanie w uproszczonej procedurze sądowej uznany za zwierzę. O licznych Napoleonach Bonaparte ze szpitali psychiatrycznych też można by pamiętać i wysmażyć ustawę "o uzgodnieniu tożsamości". Nie dajmy się zwariować. Czyjeś chciejstwo, urojenia i ocipienie to materia dla psychiatrów, a nie sejmu.
      • araceli Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 10:38
        Prawicowy oszołom oczywiście nie wie, że płeć można zmienić - wyśmiewana przez Ciebie ustawa nie wprowadziła takiej możliwości bo ona cały czas była i nadal jest big_grin
      • zofijkamyjka Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 12:37
        no przecież obecnie MOŻNA skorygować płeć. Przecież Twój ukochany prezydent tego nie zablokował. gdzie te masowe zmiany płci przez homoseksualistów?
        • misiu-1 Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 13:11
          Skoro MOŻNA, to właściwie po co ta lewacka histeria?
          A różnica polega na tym, że jeśli ktoś chce zmienić płeć tylko w papierach, a nie naprawdę, bo naprawdę wcale nie czuje się kobietą, a tylko chce obejść prawo cywilne i jako "papierowa kobieta" zawrzeć małżeństwo z drugim pederastą i adoptować dziecko, to konieczność przejścia przez kuracje, operacje itp. taki projekt czyni nieopłacalnym. A jeśli wszystko załatwi się tylko na papierze, to stwarza zupełnie inną sytuację. I o to właśnie chodzi lewicy.
          • zofijkamyjka Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 13:46
            misiu-1 napisał:

> Skoro MOŻNA, to właściwie po co ta lewacka histeria?

znaczy nic nie rozumiesz z tego problemu. Dokształć się, nie można zmienić płci "w papierach", jest cała procedura, zaświadczenia lekarskie, podjęta terapia a jeżeli ktoś znajdzie obejście o to uczyni to i teraz też.
            • misiu-1 Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 14:04
              zofijkamyjka napisała:

> znaczy nic nie rozumiesz z tego problemu. Dokształć się, nie można zmienić płci
              > "w papierach", jest cała procedura, zaświadczenia lekarskie, podjęta terapia a
              > jeżeli ktoś znajdzie obejście o to uczyni to i teraz też.

Jeśli miałbym się tak "dokształcić", jak Ty, to serdecznie dziękuje, nie skorzystam.
              TERAZ trzeba terapii i procedury, a chodzi o to, żeby za łapówkę albo i bez, jeśli lekarze "z sercem po lewej stronie" (czyt. z moralnością odwróconą na lewą stronę), dostać papier, na podstawie którego sąd, na jednym posiedzeniu klepnie "zmianę płci". Łatwo i prosto.
              • zofijkamyjka Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 14:12
                misiu-1 napisał:

> TERAZ trzeba terapii i procedury, a chodzi o to, żeby za łapówkę albo i bez, je
                > śli lekarze "z sercem po lewej stronie" (czyt. z moralnością odwróconą na lewą
                > stronę), dostać papier, na podstawie którego sąd, na jednym posiedzeniu klepnie
                > "zmianę płci". Łatwo i prosto.
                procedury medyczne pozostają, jednak sie dokształć.
                • misiu-1 Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 14:16
                  Czytałaś w ogóle projekt ustawy?
                  • zofijkamyjka Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 14:31
                    misiu-1 napisał:

> Czytałaś w ogóle projekt ustawy?
                    owszem i za łapówkę zawsze można wszystko napisać, prawda?
                    Nowa ustawa nie mówi natomist, że sąd MUSI poprzestac na orzeczeniach medycznych i oswiadczeniu wnioskodawcy. Jeśli coś zaniepokoi sąd może zarządać innych dokumentów czy zeznań rzeczoznawców....
                    • misiu-1 Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 14:39
                      Sądu nic nie zaniepokoi, ponieważ sędziowie dostaną wytyczne, żeby uznawać zmiany płci szybko i bez wnikania w szczegóły.
                      • woman_in_love czyli to samo co w przypadku księży pedofilów, 11.10.15, 14:55
                        sióstr boromeuszek, pijanych biskupów i dewiantów religinych jak ty. Wiec nic zlego nie stanie się.
                      • zofijkamyjka Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 19:29
                        misiu-1 napisał:

> Sądu nic nie zaniepokoi, ponieważ sędziowie dostaną wytyczne, żeby uznawać zmia
                        > ny płci szybko i bez wnikania w szczegóły.

bredzisz, równie dobrze moga dostać wytyczne, żeby sprawy przeciągać i utrudniać.
                        • misiu-1 Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 21:13
                          zofijkamyjka napisała:

> bredzisz, równie dobrze moga dostać wytyczne, żeby sprawy przeciągać i utrudniać.

Niestety, nie bredzę. Ciągle mam w głowie oświadczenie sędzi Małgorzaty Jungnikiel, że polskie sądy będą stosowały prawo unijne nawet wtedy, kiedy będzie to sprzeczne z polską konstytucją. Co zresztą potwierdzały fakty, np. wydawanie polskich obywateli na podstawie europejskiego nakazu aresztowania zanim jeszcze usunięto z konstytucji zapis o zakazie ekstradycji polskich obywateli. Najwyraźniej wytyczne są na jedno kopyto, a nie "równie dobrze".
          • turzyca Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 14:33
            > Skoro MOŻNA, to właściwie po co ta lewacka histeria?

Z dwoch powodow.
            Bo po pierwsze, obecna procedura wymaga m.in. zaskarzenia rodzicow. Dla wielu osob to jest nie do przejscia, bo jak to wytaczac swoim rodzicom proces? Za co? Ze ruletka genow wyszla akurat tak, ze nie wszystkie aspekty plci sa spojne?
            A po drugie - podobnie jak z in vitro - istnieje proznia prawna, zachodzace procesy sa nieuregulowane do konca, a to sprzyja patologiom. Wbrew temu co piszesz, to wlasnie ustawa okresla jednoznacznie, jakie warunki trzeba spelnic koniecznie - miedzy innymi przedstawic opinie dwoch niezaleznych specjalistow - zeby zmienic plec. Obecnie mamy jakas tam praktyke, ale w sumie teoretycznie nie ma zadnych regulacji. I np. byl juz przypadek, gdy uznano zmiane mezczyzna-kobieta, a osoba ta pozostawala w zwiazku malzenskim i miala dzieci.
            • misiu-1 Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 14:41
              Takie rzeczy, jak zakaz zmiany płci w przypadku małżonków robi się przez drobną nowelizację, dodającą do istniejącej ustawy dodatkowy zapis. Chodzi dokładnie o to, co napisałem - stworzenie możliwości zmiany płci dla pozoru.
              • turzyca Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 15:27
                misiu-1 napisał:

> Takie rzeczy, jak zakaz zmiany płci w przypadku małżonków robi się przez drobną
                > nowelizację, dodającą do istniejącej ustawy dodatkowy zapis.

Jaka nowelizacja jakiej ustawy??? Przeciez o tym wlasnie pisze - nie ma obecnie ZADNEJ ustawy, na podstawie ktorej zmienia sie plec. Nie ma.
                A to znaczy, ze nie ma zadnych procedur. Np. niektore sady nie wzywaja bieglego. Niektore nie wymagaja zadnych ingerencji. Niektore ustalaja nowe dane osobowe. A inne nie. Niektore wymagaja zaswiadczenia z USC, a inne nie. I dlatego to oslawione zagrozenie malzenstwem homo jest teraz - bo skoro nie ma procedur, to wystarczy pozytywnie nastawiony sedzia, ktory wszystko klepnie. Ustawa miala to uregulowac.
                • misiu-1 Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 17:07
                  turzyca napisała:

> Jaka nowelizacja jakiej ustawy??? Przeciez o tym wlasnie pisze - nie ma obecnie
                  > ZADNEJ ustawy, na podstawie ktorej zmienia sie plec.

Nie masz racji. Gdyby ustawy nie było, to taki np. stary komuch, Krzysztof Bęgowski nie posługiwałby się dziś dokumentami wystawionymi na nazwisko Anna Grodzka. Konstytucja RP stanowi bowiem, że instytucje państwa działają na podstawie i w granicach prawa. Co oznacza, że bez odpowiedniej ustawy sądy nie mogłyby wydać żadnego takiego postanowienia. W chwili obecnej podstawą jest art. 189 KPC. Pozytywną okolicznością jest przy tym fakt, że pozew musi być wytoczony przeciwko rodzicom, zatem w sprawie pojawia się strona formalnie zainteresowana odrzuceniem powództwa. Co w przypadku, gdyby chodziło tylko o zmianę pozorną, mogłoby doprowadzić do ujawnienia tego faktu z oczywistą korzyścią dla porządku prawnego.
                  • turzyca Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 22:22
                    misiu-1 napisał:

> turzyca napisała:
                    >
                    > > Jaka nowelizacja jakiej ustawy??? Przeciez o tym wlasnie pisze - nie ma o
                    > becnie
                    > > ZADNEJ ustawy, na podstawie ktorej zmienia sie plec.
                    >
                    > Nie masz racji. Gdyby ustawy nie było, to taki np. stary komuch, Krzysztof Bęgo
                    > wski nie posługiwałby się dziś dokumentami wystawionymi na nazwisko Anna Grodzk
                    > a. Konstytucja RP stanowi bowiem, że instytucje państwa działają na podstawie i
                    > w granicach prawa. Co oznacza, że bez odpowiedniej ustawy sądy nie mogłyby wyd
                    > ać żadnego takiego postanowienia.

Tę dyskusję da się prosto rozwiązać. Skoro twierdzisz, że jest już ustawa regulująca przebieg zmiany płci, to po prostu podaj numer Dziennika Ustaw, w którym została opublikowana.
                    Ja twierdzę, że granice i podstawa prawna nie w każdej sytuacji są wyznaczone oddzielną ustawą. Szczególnie nowe zjawiska istnieją przez jakiś czas na podstawie zasad ogólnych, a dopiero z czasem dostają własne, szczegółowe przepisy. Zjawiskami, które przeszły ten proces, są np. przeszczepy czy in vitro. Kwestia zmiany płci tego procesu nie przeszła i podlega tylko ogólnym zasadom, nie ma zaś własnej ustawy.
    • triismegistos Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 09:00
      https://lh6.googleusercontent.com/7nq1heND1qlUepBvBsFJcP0yhFPdMUOwCTXujpVsa8sGT2Wj15DHj5vrNT8rVPs5Z5tuqI5uuZO8dOUrL41T7IRVTmXcM9uU8p-JsRWFiUkzeCqW8AnJGXYRmmRzcqq4fQ=s1600
    • grrrrw Re: odpowedz imi dewiancie religijny 11.10.15, 09:48
      Moj maz bardzo sie rozczarowal, juz szykowal sie, by zmienic płec. Niestety przechodzi na emeryture razem z kolegami z naszej klasy w listopadzie 2021 :[....
    • migona Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 10:25
      uprzedzenia polegają m.in. na tym, że się obiekt uprzedzeń widzi trochę jak takiego niepełnego człowieka - odmawia mu się uczuć wyższych, zdolności do refleksji, przypisuje najgorsze cechy. Tutaj widać wyraźnie, że uprzedzeni do osób homoseksualnych myślą o nich jako o jakiś spiskujących robotach, które jak tylko ustawa przejdzie masowo będą zmieniać płeć, żeby adoptować dzieci. Co tam ich własne ciało, ich tożsamość - oni przecież tego nie mają. Są tylko swoją orientacją i dążą do zagłady jedynej słusznej rodziny. Już nie mówię o tym, że dla szerokiego grona uprzedzonych homoseksualizm to płeć, transseksualizm to w zależności od pogody homoseksualizm albo transwestytyzm, a wszystko to pedofilia. Dlaczego? - bo 1. uprzedzeni widzą ich jak jedną masę 2. nie traktują jak ludzi 3. złe intencje (pedofilia - gwałcenie dzieci, zmiana płci by adoptować i gwałcić dzieci) łatwiej przypisać jednolitej masie, której nie uważa się za ludzi takich jak my.

I tak - słuchając/czytając takie coś czuję mieszankę zażenowania z bezsilnością. Bo ich "argumenty" są tak głupie że aż śmieszne i tak śmieszne, że nie sposób z nimi dyskutować.
      • misiu-1 Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 10:44
        To nie osoby homoseksualne spiskują, tylko lewacka międzynarodówka. Osoby homoseksualne są tylko mięsem armatnim, wykorzystywanym instrumentalnie w celu "dekonstrukcji" znienawidzonej, tradycyjnej kultury. I nie ma się co łudzić - po zużyciu zostaną bezceremonialnie wyrzuceni w "ciemności zewnętrzne", bo w Nowym Wspaniałym Świecie dewianci nie będą już do niczego potrzebni. Podobni są do byka, któremu przed złożeniem z niego ofiary Jowiszowi, złocono rogi. Pewnie taki byk też wyobrażał sobie wówczas, że jest pępkiem świata, aż do smutnego końca.
        • ola766 Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 17:29
          1. Czemu miałaby służyć ta "dekonstrukcja"?

2. Dlaczego jest znienawidzona?
          Serio się pytam.

3. Czy istnieje również jakaś "prawacka międzynarodówka"? smile
          • ola766 Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 17:30
            Tzn. dlaczego tradycyjna kultura jest znienawidzona, sorry
          • misiu-1 Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 17:50
            ola766 napisał(a):

> 1. Czemu miałaby służyć ta "dekonstrukcja"?

Stworzeniu "nowego człowieka" - wykorzenionego, bez tożsamości i wolnej woli i "nowego społeczeństwa" - izotropowej, zatomizowanej masy niewolników, dającej się łatwo, jak miękkie goowno, ulepić w każdą formę.

> 2. Dlaczego jest znienawidzona?
            > Serio się pytam.

Serio odpowiadam. Dlatego, że stoi na przeszkodzie rewolucji komunistycznej. Bo dostarcza ludziom poczucia tożsamości i kryteriów etycznych.

> 3. Czy istnieje również jakaś "prawacka międzynarodówka"? smile

Niestety, nie. A szkoda. Bo czas by już był najwyższy zatrzymać lewicowy "długi marsz przez instytucje". Czy raczej zmienić kierunek tego marszu i poprowadzić go przez trochę inne instytucje - prokuraturę, trybunały karne i więzienia.
            • woman_in_love KK 1700 lat niszczył "stare" i wrowadzał nowe 11.10.15, 18:41
              ale na niewiele się to zdało. Ultrakatolicki Meksyk to taki sam syf i degrengolada jak Rosja postradziecka.
              Skoro wam nie wyszło, to czas na nowe.

Izotropowa, zatomizowana masa niewolników, dających się łatwo, jak miękkie goowno, ulepić w każdą formę to już było - udało się to wam świetnie w katolickim średniowieczu i katolskiej Polsce z pańszczyzną. I mamy to w całej katolickiej Ameryce Południowej oraz Środkowej.
    • araceli Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 10:36
      Dla mnie najśmieszniejsze jest to, że te ograniczone umysłowo osobniki nie rozumieją, że płeć zgodnie z obowiązującym prawem MOŻNA ZMIENIĆ. Im się wydaje, że guru wetując ustawę zablokował taką możliwość big_grin
    • klubgogo Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 11:40
      Ja takich bzdur po prostu nie słucham, a jeśli już usłyszę, uśmiecham się tylko pod nosem i myślę sobie, biedni ludzie.
    • marianna1960 Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 12:00
      Jak osoba wykształcona, inteligentna o wysoki IQ ( ???? ) może bez skrępowania pisać takie bzdury i popierać sodomitów zboczeńców
      • azja001 Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 12:07

misiu-1 napisał:

> To nie osoby homoseksualne spiskują, tylko lewacka międzynarodówka. Osoby homos
        > eksualne są tylko mięsem armatnim, wykorzystywanym instrumentalnie w celu "deko
        > nstrukcji" znienawidzonej, tradycyjnej kultury.

Gdzie w XXI wieku robią takie pranie mózgu? Jakaś sekta czy wystarczy radia maryja posłuchać i poczytac skrajnie prawicowe gazety?
        • marianna1960 Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 12:10
          A wam kto robi pranie mózgów Gazeta Wyborcza, TVN
        • azja001 Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 12:12
          A co do ustawy to słusznie ktos zauważył, że możliwość zmiany płci istnieje od dawna, chodziło w tej ustawie o pewne ułatwienia natury prawnej. Chodziło o to, aby tak po ludzku zrozumieć drugiego człowieka i ułatwic mu przejście przez całą procedurę bez wciągania w to najbliższej rodziny co było trudne a wręcz upokarzające. No ale ludzie pokroju Dudy prawdopodobnie nie uznaja człowieczeństwa osób które odbiegaja od ideału nakreślonego przez święta księgę.
          • migona Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 12:36
            bo to jest "walka" (w piaskownicy, ale co tam). Prezydent zachowuje się jak obrażony chłopczyk w piaskownicy pełnej dzieci z obcej bandy. Jego banda czeka na swoją kolej do piaskownicy, ale że on już w niej jest i jako jedyny w piaskownicy ma łopatkę, to mówi ahahaha - zabieram łopatkę i nie będziecie się już mogli bawić. Co z tego, że bez łopatki i tak dadzą radę (z łopatką trochę łatwiej). Grunt, że mógł im dogryźć i jeszcze parę punktów w swojej bandzie zyska.
          • misiu-1 Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 13:02
            Chodziło o to, żeby procedura była prosta i nie wiążąca się z koniecznością ingerencji medycznej, żeby można ją było przeprowadzić pozornie. Na przykład, żeby pederasta zmienił sobie urzędowo płeć na żeńską w celu obejścia ustawy i zawarcia małżeństwa z drugim pederastą i adopcji dzieci. Dotychczas musiałby przechodzić szkodliwe kuracje hormonalne albo zabiegi chirurgiczne, co jest poważnym utrudnieniem i zniechęca do takich pozornych działań.
            • araceli Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 13:30
              To co napisałeś kompletnie mija się z prawdą.
            • zofijkamyjka Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 13:50
              w nowej ustawie tez były te wszystkie medyczne kwestie, o których piszesz tyle, że sama sprawa sądowa była formalnością bez pozywania rodziców i rozprawy sądowej. Więc nie opowiadaj bzdur.Po co ciągać rodziców? narażać ich na stresy i konfliktować rodzinę?
              • misiu-1 Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 14:08
                zofijkamyjka napisała:

> w nowej ustawie tez były te wszystkie medyczne kwestie

I kto tu się potrzebuje dokształcić?
                Czytać umie? To niech czyta:
                Art.6. Wydanie orzeczenia, o którym mowa w art. 5 ust. 2 pkt. 2, a także postanowienia sądu o uzgodnieniu płci NIE WYMAGA, aby wnioskodawca był uprzednio poddany jakiejkolwiek interwencji medycznej, zwłaszcza terapii hormonalnej lub zabiegom chirurgicznym, zmierzającym do korekty zewnętrznych lub wewnętrznych cech płciowych, a także wprowadzenia zmian w budowie i funkcjach organizmu związanych z płcią."

I niech ktoś jeszcze zaprzeczy, że lewak = obskurant, kołtun i ciemnogród.
                • zofijkamyjka Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 14:34
                  misiu-1 napisał:

> I niech ktoś jeszcze zaprzeczy, że lewak = obskurant, kołtun i ciemnogród.

człowieku, ten lekarz któremu tak łatwo zarzucasz łapówkarstwo wszak napisze Ci wszystko, także to że poddałeś sie terapii jak tylko zapragniesz zmienić płeć i bez ustawy.
                  • misiu-1 Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 14:49
                    Nie bij piany, bo tekst jest jasny i oczywisty. Ustawa jest napisana specjalnie po to, żeby ułatwić pozorną, papierową "zmianę płci". A jak chcesz, to sobie możesz zaprzeczać, że deszcz pada z góry na dół.
                    • zofijkamyjka Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 19:38
                      misiu-1 napisał:

> Nie bij piany, bo tekst jest jasny i oczywisty. Ustawa jest napisana specjalnie
                      > po to, żeby ułatwić pozorną, papierową "zmianę płci".

Ograniczony jakiś jesteś.
                      Piszesz jakby ludzie sobie masowo chcieli płeć "na niby" zmieniać.... smile
                      • misiu-1 Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 21:01
                        zofijkamyjka napisała:

> Ograniczony jakiś jesteś.

Niewykluczone. Ale z Tobą bym się i tak nie zamienił

> Piszesz jakby ludzie sobie masowo chcieli płeć "na niby" zmieniać.... smile

A kto tu mówi o masowych zmianach? Zresztą jak, skoro wszystkich pederastów do - nomen omen - kupy może być raptem 2%? Jak gdzieś wprowadzają ustawy o "związkach partnerskich" to też masz wątpliwości, czy ludzie masowo będą chcieli je zawierać?
                • woman_in_love misiu teraz tez nie wymaga, co wiecej musi byc 11.10.15, 14:49
                  zmiana plci na paperze najpierw, a dpiero wtedy moga ci ciachnac fiuta. To wynika z innych ustaw.
        • misiu-1 Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 12:52
          Wystarczy poczytać dzieła lewicowych ideologów, jak np. Antonio Gramsci.
    • zofijkamyjka Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 12:31
      przecież sam PAD tak twierdzi na stronie kancelarii smile
    • jesienna.nuta Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 13:25
      Prezydent nie podpisał kretyńskiej ustawy, bo dla tych paru osób się po prostu nie opłaca sobie głowy zawracać.
      • araceli Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 13:29
        A spoko! Prezydent jednym fochem wyrzucił do kosza pracę wielu ludzi, żeby 'nie zawracać sobie głowy'! Podpis - 2 sekundy. Wymyślanie bzdurnych uzasadnień weta - 2 dni big_grin Alleluja i do przodu!
        • jesienna.nuta Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 13:31
          Nie wygłupiaj się.
          Jaka praca wielu ludzi? Następny gniot nadający się TYLKO DO KUBŁA.
          • araceli Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 13:56
            Może sama jesteś gniotem nadającym się do kubła?
      • sumire Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 13:50
        Tych parę osób to pełnoprawni obywatele tego kraju i jak najbardziej powinno się chcieć zawracać sobie dla nich głowę.
      • zofijkamyjka Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 13:54
        jesienna.nuta napisała:

> Prezydent nie podpisał kretyńskiej ustawy, bo dla tych paru osób się po prostu
        > nie opłaca sobie głowy zawracać.

właśnie dlatego, że jest to tak niewielka liczba osób poszkodowanych przez los, powinna zainteresować szanownego pana Prezydenta.
      • nangaparbat3 Szanowna Jesienna Nuto, 11.10.15, 14:20
        dla tych paru osób się po prostu
        > nie opłaca sobie głowy zawracać.

Piszesz zupelnie jak jeden z moich uczniow, który twierdził, że szkoda pieniędzy na drukowanie kart wyborczych alfabetem Braille'a, bo "dla paru tysięcy ludzi to sie nie opłaca", i nie jest żadnym problemem niedostosowanie metra dla osob na wózkach, "bo oni i tak w domu siedzą".
        Ja Ci powiem jedno: nie ma osoby, która prędzej czy później nie należala do jakiejś grupy osób dyskryminowanych. Jeśli nawet jesteś bialą wyksztalconą zdrową szczupłą i zamożną katoliczką, przyjdzie czas, że się zestarzejesz po prostu. wtedy innym nie będzie się oplacalo glowy zawracać tym, że urodzonych parę dekad wczesniej lekceważy się i traktuje gorzej niż czterdziestolatków.
        • jesienna.nuta Szanowna Nango, 12.10.15, 12:55
          Jesteś wykształcona, inteligentna i zrealizowana zawodowo.
          I wiesz doskonale, że tzw. problem fałszywej płciowości dotyczy bardzo małej grupy ludzi.
          I naprawdę szkoda czasu i pieniędzy na zajmowanie się niszowymi problemikami.

Szkoda, że Ustawodawca ma w odwłoku np. dzieci z chorobą motylą i to my musimy na takie dzieci zbierać pieniądze. O dzieciach chorych na choroby nowotworowe nawet nie wspomnę.

Jesteś chyba z Wrocławia?
          Prof. A. Chybicka wreszcie wybudowała Przylądek Nadziei - wspaniały szpital dla dzieci chorych na raka, ale dzieci nadal tkwią w starym szpitalu z widokiem na czynny cmentarz, bo - nie ma pieniędzy na sprzęt do nowego szpitala, a ten stary w większości nie przetrwa przeprowadzki.

O dorosłych chorych nawet mówić nie warto. Czyż to u Was na Borowskiej jest kolejka na endoprotezy wynosząca 12 lat?

Nie mam zamiaru ekscytować się każdą papką, którą podsuną partyjni cwaniacy lemingom.
          Lemingi podniecają się bzdetami nie bacząc, na bilionowe zadłużenie Polski powstałe w ciągu 8 lat rządów PO.

I co z tego?
          A no nico.
          Lemingi nadal będą się podniecać tematami zastępczymi. Wszak ich dzieci i wnuku zawsze mogą pójść na szczaw, albo na mirabelki. Jak to bywa w państwie czysto teoretycznym, gdzie tylko ch...j, d..a i kamieni kupa.

• kozica111 Re: Szanowna Nango, 12.10.15, 13:07
            Dobre podsumowanie.
            • woman_in_love jak wyrzucimy kozica religię ze szkół 12.10.15, 13:28
              to i na choroby jesiennej się znajdzie. Nie martw się.
            • araceli Re: Szanowna Nango, 12.10.15, 13:48
              kozica111 napisała:
              > Dobre podsumowanie.

Wytłumaczysz w jaki sposób ustawa o uzgodnieniu płci odbiera pieniądze chorym dzieciom?
          • woman_in_love no i co z tego że musicie zbierać pieniądze 12.10.15, 13:26
            na jakieś tam niszowe choroby? Zbierajcie i dajcie innym żyć, tym bardziej że tu nie było mowy o refundacji.
            Państwo by wam i tak nie dało i tak.
            • iziula1 Re: no i co z tego że musicie zbierać pieniądze 12.10.15, 13:33
              Widzę,że argument "o chorych dzieciach na które brakuje środków" jest uniwersalny. Służy nawet jako argument wymierzony w ustawę za którą żaden z podatnik nie zapłaci ani żadna organizacja poza rządowa nie dorzuci. Tym samym chorym dzieciom nikt nie zabierze no ale tak ładnie się mówi o potrzebach tych najmniejszych......rzyg!

Smaczku dodaje fakt,że do korekty płci nadal dochodzi i dochodzić będzie zgodnie z Polskim prawem. Wasz DUDA nic nie zrobił oprócz zwykłej złośliwości. No cóż, typowe dla katolika.
              • araceli Re: no i co z tego że musicie zbierać pieniądze 12.10.15, 13:45
                Dokładnie tak - czysta żywa złośliwość. Złotówki nie muszą poświęcić, minuty nie muszą poświęcić ale pokażą, że ludzi mają za g..o! Katolicka miłość bliźniego!
                • jesienna.nuta Re: no i co z tego że musicie zbierać pieniądze 12.10.15, 14:37
                  Z zasady tego nie robię, ale same chcecie.

Cóż, jesteście głupie po prostu.
                  Jak się Wam nie powie jak chłopu cepem to nie rozumiecie.

Ustawodawca zajmuje się głupotami, bo go prawdziwe problemy społeczne nie interesują i przerastają po prostu, bo w parlamencie też jest dużo lemingów, tylko są bardziej cyniczne niż te, na tym forum.

Nie rozumiecie, że zajmowanie się bzdetami kosztuje podatnika straszną kasę z Waszych kieszeni? To są pieniądze, które powinno się wydać roztropnie.

NIE JESTEM KATOLICZKĄ.
                  PiS to nie moja bajka.
                  Nie noszę moherowego beretu, więc się nie pocieszajcie.

Bez względu na opcję w Polce, ja sobie poradzę.
                  A WY?

• araceli Re: no i co z tego że musicie zbierać pieniądze 12.10.15, 14:40
                    jesienna.nuta napisała:
                    > Cóż, jesteście głupie po prostu.

Usłyszeć to ze strony osoby tak ograniczonej mentalnie to prawdziwy komplement!

> Nie rozumiecie, że zajmowanie się bzdetami kosztuje podatnika straszną kasę z
                    > Waszych kieszeni? To są pieniądze, które powinno się wydać roztropnie.

Jakie koszty wprowadza ta ustawa? KONKRETNIE proszę.
                  • woman_in_love ale że co, 30 min głosowania sejmu +1 12.10.15, 14:48
                    podpis prezydenta kosztuje podatnika straszną kasę? Nie sądzę.

Owszem leczenie niszowych chorób - choroba motyla? WTF? to coś z House`a? - faktycznie może kosztować podatnika straszną kasę. Ale to przecież inna kwestia.
                  • turzyca Re: no i co z tego że musicie zbierać pieniądze 12.10.15, 15:03
                    > Ustawodawca zajmuje się głupotami, bo go prawdziwe problemy społeczne nie inter
                    > esują i przerastają po prostu, bo w parlamencie też jest dużo lemingów, tylko s
                    > ą bardziej cyniczne niż te, na tym forum.

Grodzka podczas wyborow jasno deklarowala, ze bedzie chciala zajac sie ta sprawa. I ludzie ja wybrali, a ona realizuje swoje obietnice wyborcze, a do tego jest tez po prostu dobra poslanka, pracowita, zaangazowana. Gdyby "ustawodawce" tworzylo wiecej poslow jej pokroju, to wiecej spraw byloby rozwiazywanych. Niestety wsrod poslow sa tez tacy, ktorzy spedza godziny na tweeterowej klotni, ze sie mowi "wziasc".
                  • sumire Re: no i co z tego że musicie zbierać pieniądze 12.10.15, 15:24
                    Argumentów ad personam używa się zwykle wtedy, gdy kończą się ad rem.
                    Jako podatnik jestem niezadowolona z bardzo wielu pomysłów władz i sposobów, w jakie wydają moje pieniądze. Zdaję sobie jednak sprawę z tego, że dla kogoś z 38 milionów ludzi w tym kraju te sposoby mogą być zasadne, mogą być też im potrzebne. Jakkolwiek brutalnie to zabrzmi - państwo to nie tylko chore dzieci.
                  • plater-2 Re: no i co z tego że musicie zbierać pieniądze 14.10.15, 15:47
                    Spoko, ja jestem monarchistka, na glowie nosze amarantowa konfederatke, nie moherowy beret. Nikt mnie palcem nie tknie.

Na polskim tronie ma zasiaść mężczyzna, potomek króla Piasta, który amarantowa konfederatke mial w koronie za podkladke.

• araceli Re: Szanowna Nango, 12.10.15, 13:39
            jesienna.nuta napisała:
            > I naprawdę szkoda czasu i pieniędzy na zajmowanie się niszowymi problemikami.

A to TWÓJ czas? Ktoś poświęcił swój - Ty nie musisz.
          • sumire Re: Szanowna Nango, 12.10.15, 13:59
            Tym sposobem absolutnie każdy problem można sprowadzić do roli niszowego, nicnieznaczącego i niemającego wpływu na los obywateli w tym kraju - dotyczy garstki ludzi, nie dotyczy mnie, to znaczy, że to problem zastępczy.

PS Co to jest państwo teoretyczne?
          • turzyca Jesienna nuto 12.10.15, 14:53
            > I wiesz doskonale, że tzw. problem fałszywej płciowości dotyczy bardzo małej gr
            > upy ludzi.
            > I naprawdę szkoda czasu i pieniędzy na zajmowanie się niszowymi problemikami.

I dlatego lepiej, zeby na tym malym kawalku przewalac kase i czas - sadow, adwokatow, specjalistow, bieglych, koniec koncow rodzin, ktore tez maja swoje zycie zawodowe, w ktorym musza wygospodorowac czas na obecnosc podczas rozpraw - mimo ze ktos przygotowal juz usprawnienie? Za kazdym razem, gdy termin naszej rozprawy bedzie irytujaco odlegly, gdy dziecku przepadna lekcje, bo nauczyciel musi sie stawic w sadzie, gdy psycholog nie bedzie mial terminu na konsultacje, slowem, gdy zmiana plci jednej osoby bedzie zajmowac wiecej czasu i roznego typu zasobow, niz by mogla, trzeba sobie pomyslec, ze to wszystko zawdzieczamy temu, ze aktualny prezydent zawetowal te ustawe.

Jak to bywa w państwie czysto
            > teoretycznym, gdzie tylko ch...j, d..a i kamieni kupa.

A to weto wlasnie do tego sie przyczynilo. Bo panstwo nieteoretyczne dziala sprawnie i nie rozpirza kasy z powodu czyichs durnych fobii.
    • grrrrw Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 19:00
      Czy ustawa daje mozliwosc zostania osoba "trzeciej płci, nieokreslonej płci" ?

I czy taka osoba może zawrzeć związek małżeński z mężczyzna lub kobietą, dowolnie, jak chce ?

I czy później będa mogli zmienic płeć ?
      • woman_in_love Re: Dziś mi prawicowiec wszystko wyjaśnił 11.10.15, 19:04
        Czy ustawa daje mozliwosc zostania osoba "trzeciej płci, nieokreslonej płci" ?
        Niestety nie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka