Dodaj do ulubionych

Zdegradowane gminy

31.10.15, 11:16
PiS sporządził listę zdegradowanych gmin. Wyszło mu, że jednak 1/4 Polski jest w ruinie.
Pomysł mają taki, że gminy niezdegradowane, bogatsze, mają dopłacać do tych w ruinie.
Fajny pomysł, prawda?smile

ps. mnie wychodzi, że po "reformach" PiSu cała Polska będzie ze sobą skłócona.
Obserwuj wątek
    • kadfael Re: Zdegradowane gminy 31.10.15, 11:28
      Akurat dopłacanie do regionów uboższych już istnieje. Bogatsze regiony płaczą i płacą. To tzw. janosikowe
    • paskudek1 Re: Zdegradowane gminy 31.10.15, 11:33
      Hmm, z jednej strony moja gmina jest na tej liście i powinnam się cieszyć że nam ktoś dopłaci a z drugiej rzeczywiście mało mamy kłótni w kraju?
    • d.d.00 Re: Zdegradowane gminy 31.10.15, 11:42
      złota myśl w wykonaniu PiSu, a zapomnieli, że "janosikowe" już istnieje
      • d.d.00 Re: Zdegradowane gminy 31.10.15, 11:43
        i to od 2003r
      • andaba Re: Zdegradowane gminy 31.10.15, 11:47
        Akurat moja rodzinna gmina znalazła się na liście.
        Mimo to żadne ruiny tam nie widzę. Fakt, bezrobocie duże, ale trudno inaczej, jak tereny popegerowskie, a do najbliższego porządnego zakładu przemysłowego 150 km.
        Emigracja duża, emigranci ślą, biedy po ludziach nie widać. Za to kombinatorstwo rozwinięte na wysokim poziomie.
    • krejzimama Re: Zdegradowane umysły 31.10.15, 11:58
      Te co sporządziły tą bzdurną listę.
      Na tej liście jest gopodarczy wulkan Stryków, a nie ma Brzeszcz które zniszczyła Szydło.
    • iuscogens Re: Zdegradowane gminy 31.10.15, 15:01
      Poczytaj sobie pade o tzw. janosikowym. Za czasów PO to jak najbardziej funkcjonowało.
      Powiem szczerze, że mnie wychodzi, że się czepiasz dla samego czepiania smile
      • pade Re: Zdegradowane gminy 31.10.15, 15:46
        Czytałam, wiem o janosikowym i zastanawiam się czy Pisowi to umknęło czy chce podwoic te "składki".
        Z innej strony, głupio bym się czuła, gdybym gdzieś przeczytała, że moje miasto, gmina są zdegradowane.
        Co to za określenie w stosunku do zjawiska?
        • iuscogens Re: Zdegradowane gminy 31.10.15, 17:00
          No ja szczegółów nie znam. Tylko nie wiem czemu akurat ten pomysł ma skłócić Polskę, skoro to funkcjonuje już ponad 10 lat. Chyba, że już jest skłócona przez janosikowe??
          • pade Re: Zdegradowane gminy 31.10.15, 18:37
            Nie musisz znać szczegółówsmile
            Chodzi mi o określenie: zdegradowana gmina.
            A skłócenie dotyczy wszystkich pomysłów PIS.
    • joanekjoanek Re: Zdegradowane gminy 31.10.15, 15:06
      pade napisała:

> ps. mnie wychodzi, że po "reformach" PiSu cała Polska będzie ze sobą skłócona.

a to teraz nie jest? smile

A lista jest słodka. Jak zazwyczaj z teorii spiskowych się śmieję do rozpuku, tak tutaj nie mogę się powstrzymać przed podejrzeniem, że ktoś usiłuje manipulować cenami ziemi.
    • antyideal Re: Zdegradowane gminy 31.10.15, 17:18
      Ani POM-u, ani młyna,
      Krzyż, chałupy i krowina -
      Taka gmina... sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka