dyzurny_troll_forum 07.12.15, 17:09 ...trochę szkoda, ale wytrwale, długo i z wielkim zapałem na to pracowali. Jednakże łezka w oku, moje pierwsze zamówienie u nich 24.04.00 Łączcie się w bólu! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ichi51e Re: Merlin upadł.... 07.12.15, 17:11 Czasem zaskakująco tanio zabawki mieli.. Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: Merlin upadł.... 07.12.15, 17:13 Ja tam się łącze w bólu. Mimo złej prasy osobiście byłam zwykle bardzo zadowolona z zakupów. Mały majątek u nich zostawiłam, a zaczęłam na pewno jeszcze w poprzednim wieku ale nie chce mi się sprawdzać daty. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Merlin upadł.... 07.12.15, 17:15 Szanowni Państwo, Zmieniamy sie dla Was! Aktualnie sprzedaż w MERLIN.PL została wstrzymana. Wkrótce wrócimy z szerokim asortymentem w nowej odsłonie. Więcej informacji tutaj Pozdrawiamy, Zespół Merlin.pl Skąd informacja, że upadli? Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Merlin upadł.... 07.12.15, 17:19 Coś jednak nie tak - sprzedaż wstrzymana w najgorętszym okresie handlowym? Nie znam firmy, która by tak robiła. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Merlin upadł.... 07.12.15, 17:20 lauren6 napisała: > Skąd informacja, że upadli? Wstrzymali sobie sprzedaż w najgorętszym okresie zakupowym w roku ponieważ mają akurat sezon urlopowy i nie ma kto pakować stafffu.... Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Merlin upadł.... 07.12.15, 17:24 Wiedziałam, ze tak to się skończy. Od miesięcy zalegają z płatnościami swoim dostawcom. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Merlin upadł.... 07.12.15, 18:08 Kilka tygodni temu czytałam w Gazecie Prawnej artykuł n/t spodziewanego upadku. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Merlin upadł.... 07.12.15, 17:33 Zawsze sie dziwilam jak ktos normalny moze u nich kupowac. Przeciez to byla najdrozsza ksiegarnia wysylkowa! Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Merlin upadł.... 07.12.15, 17:46 Ojej......pamietam, jak zaczynali, pierwszy magazyn w garazu, super mily kontakt, doradzali na telefon co tu kupic, by szybciutko przyszlo, wielokrotnie ratowali gdy prezent byl potrzebny na juz. Buuuuuu Nigdy nie mialam problemu z zamowieniami. No szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Merlin upadł.... 07.12.15, 22:27 tez pamietam magazyn w garazu nie pamietam, ktory to rok byl ale nigdy nie mialam z nimi problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Merlin upadł.... 07.12.15, 17:56 Ale za to - przynajmniej z mojego punktu widzenia - mieli łatwy i tani odbiór. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Merlin upadł.... 07.12.15, 18:58 Ja po nich plakac nie bede. Zdzierali za przesylki zagraniczne najwiecej ze wszystkich. Dobrze im tak! Odpowiedz Link Zgłoś
arim28 Re: Merlin upadł.... 07.12.15, 19:03 21mada napisał(a): > Ja po nich plakac nie bede. Zdzierali za przesylki zagraniczne najwiecej ze wsz > ystkich. Dobrze im tak! To prosze wskaz inna firme, ktora za przesylki pobiera mniej. Ja nie znam. Sprawdzalam. Ceny wszedzie sa takie same. Groszowa roznica w przesylce nie jest powodem do zmiany zaufanej ksiegarni. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Merlin upadł.... 07.12.15, 19:08 Ja kupuje tam gdzie taniej. Ksiazka to ksiazka - ta sama czy za nia zaplace 20zl czy 50zl. Nie jestem lojalna markom. Skoro wolisz doplacac gigantowi za marke to twoja sprawa, ja korzystam z konkurencji i widac, nie tylko ja. Odpowiedz Link Zgłoś
arim28 Re: Merlin upadł.... 07.12.15, 19:11 Nie pisze o cenach ksiazek tylko prosze o wskazanie ksiegarni, ktora przesylke zagraniczna wycenia taniej niz Merlin. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Merlin upadł.... 07.12.15, 19:15 Jakakolwiek na allegro. Merlin nie dosyc ze mial drogie ksiazki to jeszcze wlasnie za sama przesylke kosili ciezkie pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: Merlin upadł.... 07.12.15, 19:48 bookdepository - darmowe wysylki ksiazek Odpowiedz Link Zgłoś
arim28 Re: Merlin upadł.... 07.12.15, 19:55 Tez zamawian na Amazonie niestety nie zawsze maja to, czego szukam. Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: Merlin upadł.... 07.12.15, 20:04 wytlumaczylas mi wiele moich watpliwosci Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Merlin upadł.... 07.12.15, 18:00 Księgarnia jak księgarnia, ale zabawki mieli duuuuzo taniej niż gdzieś indziej. Dwa lata temu nakupilam Lego, rok temu fotelik samochodowy kilkaset złotych taniej. Farby Playcolor, trochę ubrań, perfumy - często byli naprawdę najtańsi na rynku. Ale i dwa lata temu zaczął się ich powolny upadek. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Merlin upadł.... 07.12.15, 18:04 Not good Jedyna sensowna, uczciwa i dostarczajaca bezproblemowo ksiazki, DVDs, CDs w moim kierunku za rozsadne pieniadze. Nigdy mnie nie zawiedli. Zal Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Merlin upadł.... 07.12.15, 19:01 Rozsadne pieniadze? To byli zdziercy! A z jakich innych ksiegarni korzystalas? Czesto moje znajome emigrantki lecialy na merlina bo nie znaly po prostu innych ksiegarni i nie chcialo im sie poszukac a merlin byl rozreklamowany. No i placily za wysylke jak za zboze. Odpowiedz Link Zgłoś
fasol-inka Re: Merlin upadł.... 07.12.15, 21:42 Z czystej ciekawości, jaki fotelik? Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Merlin upadł.... 07.12.15, 21:48 BeSafe IziPlus, kosztował wtedy ok. 1800-1900 zł, a na Merlinie przez kilka m-cy była zniżka 25% na różne produkty. Dostawa fotelików przyszła kilka dni przed zakończeniem akcji, uff. Odpowiedz Link Zgłoś
fasol-inka Re: Merlin upadł.... 07.12.15, 22:15 O, to faktycznie nieźle Jak ja kupowałam naszego pierwszego besafe'a to w merlinie były foteliki klasy caretero, dlatego się dopytałam Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Merlin upadł.... 07.12.15, 23:28 Ja miałam kartę klubowicza w Merlinie, często korzystałam zwłaszcza gdy młodsza córka była mała - były potężne przeceny na zabawki, np domek czajnik dla Little Pony, kosztujący wszędzie 250 zł, tam kupiłam za niecałe 130 zł. Albo interaktywny pies za 2/3 ceny niż gdzie indziej. Nie raz, jak składałam zamówienie z prezentami świątecznymi dla całej rodziny, to po podliczeniu ile musiałbym zapłacić gdzie indziej, wychodziło mi kilka stów taniej. Potem się to nieco zmieniło, bo młoda wyrosła z zabawek, a książki i płyty nie były już na tyle korzystne cenowo w stosunku np do Arosa czy Bonito. Poza tym podzielili się na działy obsługiwane przez inne magazyny, które naliczały za przesyłki osobne opłaty. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Merlin upadł.... 07.12.15, 23:30 książki i płyty nie > były już na tyle korzystne cenowo w stosunku np do Arosa czy Bonito. Były, były, tylko trzeba było trafić. Filmy na DVD nieraz kupowałam po kilka złotych, do 15 zł max. Poza tym p > odzielili się na działy obsługiwane przez inne magazyny, które naliczały za prz > esyłki osobne opłaty. Zrezygnowali z tego po jakims czasie i znów wszystko pakowali razem. Odpowiedz Link Zgłoś
hema14 Re: Merlin upadł.... 07.12.15, 18:06 Jak to?! Parę dni temu złożyłam tam zamówienie na dwie książki, dobrze, że nie zapłaciłam z góry (odbiór osobisty), ale to znaczy, że przesyłki się nie doczekam? Nic mnie nie informowano... Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Merlin upadł.... 07.12.15, 18:49 Nie upadli, tylko naprawiaja sie- wzmacniaja nowym udzialowcem, zwolnienia, odbudowywanie zaufania na rynku u dostawcow jak i u klientow. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Merlin upadł.... 07.12.15, 19:35 Tak czy siak na realizacje zamówienia bym nie liczyła. Odpowiedz Link Zgłoś
fasol-inka Re: Merlin upadł.... 07.12.15, 22:16 Napisali na fb zdaje się, że wszystkie zamówienia są anulowane Odpowiedz Link Zgłoś
hema14 Re: Merlin upadł.... 09.12.15, 16:11 Serio to aż tak mi nie zależy, bo na to zamówienie dwóch książek wykorzystałam bon podarunkowy który dostałam skądś (no trudno, przepadnie), i miałam przy odbiorze w punkcie dopłacić 12zł. Ale najgorsze jest to, że ja nie zostałam poinformowana, gdyby nie to forum to bym nic nie wiedziała, a tak to może te książki kupię gdzie indziej? Przecież bazę klientów ze złożonymi zamówieniami to mają i maile jednym rzutem mogli do wszystkich wysłać,... chyba? Nie wrócę do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Merlin upadł.... 07.12.15, 19:04 A pare dni temu wieszczylam ze pazerni sprzedawcy beda ukarani. No i prosze! Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Merlin upadł.... 07.12.15, 20:22 A ja lubiłam Merlina. Bywało, że to u nich niektóre rzeczy wychodziły najtaniej, książki, zabawki, biorąc pod uwagę darmowy odbiór osobisty. Wtedy kupowałam. A jeśli chodzi o zabawki, to kilka razy nakupiłam rzeczy w takich ekstra cenach, że oczy przecierałam ze zdziwienia. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Merlin upadł.... 07.12.15, 21:23 > A jeśli chodzi o zabawki, to kilka razy nakupiłam rzeczy w takich ekstra cenach, że oczy przecierałam ze zdziwienia. oj tak Różne rzeczy mieli często w śmiesznie niskich cenach, nie tylko zabawki. Też u nich zrobiłam wiele zamówień, aż policzyłam : 135 zrealizowanych zamówień od 2003 roku. Ostatni mój zakup to ta książka: www.empik.com/design-xx-wieku-miller-judith,p1096566410,ksiazka-p kupiona za 33 zł Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Merlin upadł.... 07.12.15, 21:25 Albo to: www.empik.com/serce-europy-davies-norman,p1101491278,ksiazka-p za 19,90 zł Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Merlin upadł.... 07.12.15, 23:05 o kilka razy nakupiłam rzeczy w takich ekstra cenach > , że oczy przecierałam ze zdziwienia. To i nie dziwota, ze upadli.. Odpowiedz Link Zgłoś