07.12.15, 20:04
Czy wszystkim tak się robi z wiekiem, że sny stają się takie jakieś mało wyraźne. Dawniej miałam barwne sny i je zapamiętywałam a od paru lat mam wrażenie, że nic mi się nie śni.
Obserwuj wątek
    • nangaparbat3 Re: Sny 07.12.15, 20:39
      Nie sądzę, żeby mialo to wiele wspólnego z wiekiem. Moja mama (85) opowiada mi czasem swoje sny, z fabułą mogącą slużyć za scenariusz teatralny, słowo.
      Po sobie obserwuję, ze śnię więcej i barwniej, kiedy nie mam deficytów snu. Może sie nie wysypiasz po prostu?
      • zona_glusia Re: Sny 07.12.15, 21:04
        Ogólnie czuję się wyspana, ale budzę się raz dwa razy w nocy na chwilę.
    • ola_dom Re: Sny 07.12.15, 20:51
      zona_glusia napisał(a):

> Czy wszystkim tak się robi z wiekiem, że sny stają się takie jakieś mało wyraźne.

Nie wszystkim. Tak się robi, jak zaczyna brakować witaminy B6. Wskutek niewłaściwej diety, niektórych leków, nadużywania kawy, albo z jeszcze innego powodu.
      Kup jakiś dobry kompleks witamin B i już po paru dniach powinnaś zauważyć poprawę.
      Wtedy można zaobserwować, jak organizm wręcz "nadrabia" czas, kiedy nie pamiętał snów smile.
      • zona_glusia Re: Sny 07.12.15, 21:02
        Dzięki za radę.smile Zastosuję.
    • angeika89 Re: Sny 07.12.15, 20:54
      To chyba nie od wieku zależy.
      Mi raz coś się śni, raz nie...
      Czasem są to sny realne, czasem jak przez mgłę...
      Nie ma reguły.
      Mówią, że jak spojrzysz na okno po przebudzeniu to zapominasz co Ci się śniło big_grin
      • zona_glusia Re: Sny 07.12.15, 21:07
        angeika89 napisał(a):
        > Mówią, że jak spojrzysz na okno po przebudzeniu to zapominasz co Ci się śniło :
        Tak ma łóżko ustawione, że nie da się nie spojrzeć big_grin
        • angeika89 Re: Sny 07.12.15, 21:54
          No to już wiesz w czym problem big_grin
          Nie witaminy, zmęczenie itd, tylko łóżko przestaw big_grin
    • kita.szek Re: Sny 07.12.15, 21:21
      najbardziej barwne i zapamiętane mam sny po używkach, czyli często wink tak, ze 2-3x w tygodniu.
      i przy drzemce za dnia (cała moja rodzina od strony ojca drzemie w ciągu dnia, a od strony matki się tego nie praktykuje).
      wczoraj śniło mi się, że jestem na obozie sportowym, niedaleko miejsca, gdzie spędziłam dzieciństwo. a później, wraz z moim bratankiem, próbowaliśmy wygonić małą jaszczurkę z pokoju, która co jakiś czas rosła, aż wyrosła na wielkiego dinozaura!
      śnią mi się dość regularnie zmarli dziadkowie - ale to chyba dlatego, że bardzo ich kochałam i do tej pory często o nich myślę...
    • katriel Re: Sny 08.12.15, 00:39
      W ciążę sobie zajdź. Ja zawsze miałam w ciąży kolorowe sny z mega skomplikowaną fabułą.

A serio: o wysypianiu się potwierdzam, deficyt snu przeszkadza w zapamiętywaniu marzeń sennych.
    • ida_listopadowa Re: Sny 08.12.15, 01:13
      Jak juz jedziemy po używkach 😉 to ja popularną tabletkę na chorobę morska na "a" polecam. Jedna tabletka a sny jak serial hollywoodzki. Wzięłam dwa razy w życiu i za każdym razem miałam sny takie, że mi sie wstawać nie chciało smile
    • feel_good_inc Śpij w okularach 08.12.15, 08:49
      Sny będą wyraźniejsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka