Dodaj do ulubionych

Pomysł na prezent

08.12.15, 09:20
Na rocznicę związku matki z facetem, który nigdy nie został przez Was do końca zaakceptowany. Mniejsza o powody antypatii, długa i skomplikowana historia. W każdym razie żaden tam alkoholik czy przemocowiec. Tak czy inaczej postanowili w tym roku po raz pierwszy wyprawić imprezę dla najbliższej rodziny, są razem od wielu lat. No i nie mam pojęcia, co im kupić. Raz, że związek nieformalny, więc wszelkie tradycyjne dedykacje odpadają. Dwa - ja tego faceta organicznie nie trawię, a z drugiej strony szanuję wybór matki. Potrzebuję pomocy. Co łaska, każdy pomysł na wagę złota.
Obserwuj wątek
    • alina460 Re: Pomysł na prezent 08.12.15, 09:32
      Najlepiej wspólny prezent do domu typu: koc, ręczniki, pościel etc. I bardziej dla mamy.
    • heca7 Re: Pomysł na prezent 08.12.15, 09:55
      Może jakiś landszaftcik na ścianę? wink
      Wspólne ich zdjęcie oprawione w ciekawą ramę.
      Album ich wspólnych zdjęć wydrukowanych w Rosmanie czy gdzie tam wam pasuje.
      Bilet podwójny do kina , na kabaret, do teatru itd.
      Voucher na kolację w eleganckiej restauracji smile
      • zuzi.1 Re: Pomysł na prezent 08.12.15, 15:54
        Podpytaj mame jakie ma preferencje odnosnie prezentu, podkresl, ze chcialabys, zeby prezent byl trafiony.
    • pir_anyai Re: Pomysł na prezent 08.12.15, 10:38
      dwa bilety na coś co lubią (koncert, zwiedzania zamku w Łańcucie, opera, restauracja, spa)
      coś do domu: ozdobna pościel dobrej jakości, zestaw lnianych obrusów,narzut, srebrna patera, świecznik typu odlew-dwa jednorożce razem , itp
      coś do powieszenia na ścianie: plaskorzeźba z drewna (znajomi dostali rzeźbioną w drewnie piękną "świętą rodzinę", ale rozumiem, że jak twoi bez ślubu żyją to ich religijna tematyka nie interesuje to jakąs inną), rycina, coś na szkle malowane itd - coś co trafi w gusta matki,
      są też gotowe zestawy typu wino/szampan i dwa kieliszki,
      • eliszka25 Re: Pomysł na prezent 08.12.15, 16:23
        pir_anyai napisał(a):

> dwa bilety na coś co lubią (koncert, zwiedzania zamku w Łańcucie, opera, restau
        > racja, spa)

opera i restauracja zlaly mi sie w jedno i przeczytalam "koncert, zwiedzanie zamku w lancucie OPERACJA "big_grin
    • eliszka25 Re: Pomysł na prezent 08.12.15, 16:22
      prezent mozna zrobic i bez zadnej dedykacji. padlo juz calkiem sporo pomyslow. ja bym obstawiala jakis podwojny bilet na cos - nie wiem, zalezy co lubia - moze byc teatr, jakas wystawa, opera, jakis zabieg spa dla dwojga, kolacja w fajnej restauracji itp.

jesli twoja matka jest raczej domatorka i cos takiego jej nie ucieszy, to mozna np. wspolny portret, jakies filizanki dla pary - np. na dawandzie jest spory wybot i mozna nawet samemu ulozyc tekst dedykacji, ktory chce sie miec na kubkach. jakas fotoksiazka z ich wspolnymi zdjeciami, cos po prostu do domu - ladna posciel, obrus z serwetkami, jakis dobry, drogi koc, narzuta na lozko - wszystko to, co pasowaloby tez na slub, bedzie sie nadawac.

jak macie wieksze mozliwosci finansowe albo mozecie zlozyc sie na prezent, to mozna zafundowac im jakas wycieczke czy np. weekend w jakims hotelu.
    • azurana Re: Pomysł na prezent 08.12.15, 17:13
      Dzięki za inspiracje, jedyne na co wpadłam wcześniej to komplet noży. Wiecie, sęk w tym, że ja niespecjalnie chcę ich rozpieszczać, ale też nie będę urządzać dziecinnych demonstracji. Pewnie kupię komplet filiżanek albo jakiś wazon.
    • werka1183 Re: Pomysł na prezent 09.12.15, 15:47
      Witaj! Też kiedyś miałam podobny problem, nie lubiłam wybranka mojej mamy, nie lubiłam spotkań z nim w gronie "rodzinnym" - ogólnie unikałam kontaktu jak tylko mogłam. Najgorsze były pierwsze wspólne święta i temat co kupić - bo z jednej strony mogłam dać prezent tylko dla mamy ale jakoś tak czułam, że nie wypada Go olać. Zdecydowałam, że kupię im wspólny prezent, zestaw pięknych filiżanek ceramicznych (podświadomie to i tak miałoby służyć mamie) i wydaje mi się, że dobrze postąpiłam. Poszukam zaraz tego sklepu, a jeżeli chcesz to odezwij się do mnie na priv smile)
      • werka1183 Re: Pomysł na prezent 10.12.15, 15:33
        Znalazłam bardzo podobne filiżanki, tych samych nie ma już w sprzedaży. Zerknij na ten model: www.homesquare.pl/produkt/filizanka-ze-spodkiem-manufaktura-boleslawiec-4/
        Moim zdaniem tego typu prezent to najlepsze wyjściesmile Pozdrawiam, Weronika
    • ela.pu.ko Re: Pomysł na prezent 10.12.15, 16:35
      kup 2 opakowania czopków glicerynowych i zawiń w złoty papier.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka