Dodaj do ulubionych

Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy

05.01.16, 20:19
Siedzi Baca na drzewie i piłuje gałąź na której siedzi, przechodzi turysta:
- Baco spadniecie!
- Ni, nie spadnę!
- Spadniecie!
- Ni!
- No mówię wam, że spadniecie!
- Eeee, ni spadnę!
Nie przekonawszy bacy Turysta poszedł dalej. Baca piłował, piłował aż spadł. Pozbierawszy się popatrzy za znikającym w oddali turystą i zdziwiony rzekł:
- Prorok jaki, czy co?

Paczcie, jak ładnie zaproszeni goście, znaczy uchodźcy gromadnie w noc sylwestrową w Niemczech potwierdzili wizje snute przez nieco bardziej zdystansowanych do entuzjastycznej proimigranckiej polityki.
Współczuję poszkodowanym kobietom, ale przynajmniej przysłużyły się dobrej sprawie - lekko obnażyły skalę problemów, jakie generują masy młodych, zdrowych, niepracujących oraz odmiennych kulturowo i religijnie mężczyzn.
Na przyszły sezon łódkowo-pontonowy będzie jak znalazł, nastroje społeczne w Polsce raczej się nie zmienią, a wręcz przeciwnie - doświadczenie niemieckie tylko powtwierdza, że lepiej być mądrym przed szkodą.
Obserwuj wątek
    • mandziola Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 20:41
      Niemcy się po prostu boja być politycznie niepoprawni. Wiesz.. przeszłość. Na całe szczęście Polacy maja to w zadzietongue_outP
      • triss_merigold6 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 20:46
        Najwyraźniej boją się również Szwedzi, Norwegowie, Duńczycy, Francuzi, Belgowie, Holendrzy...
        • marzeka1 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 20:49
          Minister swoje, szef policji swoje
        • kaz_nodzieja Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 21:27
          Z kolei nas boją się "uchodźcy" islamscy.
      • livia.kalina Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 20:48
        tak, w Polsce nie ma imigrantów bo Polacy, w przeciwieństwie do Niemców byli bardzo mądrzy.
        • triss_merigold6 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 20:50
          Ależ są i to tysiące, głównie Ukraińców i Wietnamczyków. Jak sądzisz, czym różnią się od uchodźców? Pomogę Ci - pracują i to bardzo ciężko zamiast stroić fochy.
          • livia.kalina Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 20:54
            Niech będzie: "W Polsce nie ma uchodźców bo Polacy, w przeciwieństwie do Niemców byli bardzo mądrzy".
            Naprawdę taka opinia nabiera teraz dla ciebie sensu?
            • triss_merigold6 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 20:58
              W Polsce jest szansa, że nie będzie uchodźcow rozdzielanych parytetowo spośród tych, którzy dotarli do innych krajów europejskich. Nie będzie, bo nastroje społeczne są konsekwentnie antyislamskie, a przypadki sylwestrowe niemieckie je tylko utrwalają.
          • kaz_nodzieja Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 21:38
            I jakoś nikt ich wyganiać nie chce, spokojnie mieszkają i pracują obok nas.
        • marzeka1 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 20:51
          Mnie np. podoba się, jak w Polsce umiejętnie zintegrowano z Polakami Tatarów, oni zostali często przy islamie, ale też czuli się Polakami, mamy kilku wybitnych w różnych dziedzinach Polaków, z pochodzenia Tatarów- ale oni nie stali się w Polsce potraktowani tak, jak ludzie sprowadzeni do np. Francji- tania siła robocza potrzebna do czasu.
          • obrus_w_paski Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 21:08
            i tu jest pewnie pies pogrzebany. Duzo znajomych mi Francuzow bylo oczywiscie oburzonych i zasmuconych listopadowymi atakami w Paryzu, ale raczej wszyscy twierdzili, ze to poklosie nieodpowiedniej polityki kraju z ostatnich kilku dekad. I nie chodzi o samo przyjmowanie odmienno kulturowych emigrantow, tylko ich traktowanie, tj pozwalanie na getta, czy nawet swiadome oddzielanie od reszty mieszkancow.

marzeka1 napisała:

ale oni nie stali się w
            > Polsce potraktowani tak, jak ludzie sprowadzeni do np. Francji- tania siła rob
            > ocza potrzebna do czasu.
            • triss_merigold6 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 21:12
              Niemcy, zdaje się, nie zamykały najnowszych przybyszów w gettach i ci w Sylwestra poczuli się swobodnie, bardzo swobodnie. Zaczęli wdrażać program ubogacania kulturowego Niemek czy jakoś tak.
              • obrus_w_paski Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 21:20
                Rozumiem, ze starasz sie byc ironiczna.

Pisalam na temat Francji, bo ktos sie odniosl do Francji. Z Niemcami problem jest o tyle, ze maja przerabane z historycznego punktu widzenia i kazde ich slowo przez wiele lat bylo badane pod mikroskopem, wiec nie dziwie sie, ze maja problem z byciem politycznie niepoprawnym. Wiecej nie jestem w stanie sie wypowiedziec, bo nie mam pojecia o ich polityce integracyjnej.

Mam nadzieje, ze ichnia policja probuje patrzec na wydarzenia tego sylwestra z "big picture"- bo to po prostu musialo byc zorganizowane. Skoro organizuja cos takiego, to co jeszcze maja w planach?

• triss_merigold6 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 21:27
                  Nie byłabym do końca pewna, czy to było zorganizowane. Równie dobrze to mógł być spontan, wynikający z połączenia czynników: młodzi zdrowi innokulturowi w masie + poczucie bezkarności + dostępność - ich zdaniem - wielu młodych bezpańskich kobiet.

Podczas zmiany władzy w Kairze nagle tłumy facetów obecnych na ulicach zaczęły gromadnie napastować kobiety, z tymi okutanymi od stóp do głów włącznie. W Kairze po prostu wtedy znikło z ulic wojsko, policja się bała, czuć było, że nie ma władzy = nie ma konsekwencji.
                  • obrus_w_paski Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 11:00
                    podobne sytuacje mialy miejsce tej samej nocy w trzech roznych niemieckich miastach. Spontaniczne akcje i panowie empatyzujacy z innymi tak mocno, ze wyczuwaja emocje pobratymcow nawet na odleglosc kilkudziesieciu km?
                    • triss_merigold6 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 07.01.16, 09:17
                      Przecież oni są do siebie podobni więc reagują podobnie na identyczne - noc, tłum, alkohol, dużo młodych kobiet - bodźce.
              • obrus_w_paski Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 21:25
                no i sorry, naprawde myslisz, ze te 1000 chlopa to byli tylko i wylacznie uchodzcy, ktorzy przybyli do Niemiec miedzy wrzesniem a grudniem 2015?
                Przeciez tam na pewno bylo tez sporo starej emigracji, Pewnie tez jakis arabsko wygladajacy niemiec sie zalapal, jakis cygan, slowem ktokolwiek kto nie byl blondynem a chcial wykorzystac okazje/ poddal sie tlumowi (od patologicznego nawet polskiego bialowlosego 15latka tez nie oczekiwalabym recytowania szekspira)
                • triss_merigold6 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 21:30
                  Ich przybyło do Niemiec w 2015 ponad 700 tysięcy. To szacunkowe dane, bo nie są w stanie ich policzyć i jakoś porejestrować.
                • anorektycznazdzira Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 21:31
                  To nie zmniejsza wagi negatywnych argumentów co do "uchodzców", a właściwie zwiększa: już mamy problem jak cholera z ludzmi z tej kultury, ani się pozbyć ani zintegrować, to sobie jeszcze ściągnijmy kolejne kilka milionów suspicious
              • kaz_nodzieja Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 21:44
                "Kobieta w Berlinie", był taki film. Tyle, że wtedy była wojna. Teraz wszyscy udają, że jest pokój. Tylko, że już za późno. Kobiety z Kolonii są pierwszymi ofiarami gwałtów wojennych, po nich będą kolejne. Wojna właśnie się zaczyna.
    • lusitania2 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 20:50
      triss, piłaś - nie pisz na forum.
      To widać, słychać i czuć, bleeeesad
      • triss_merigold6 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 20:52
        Nie piłam, przykro mi, że nie dostrzegasz jak bardzo Niemcy sami sobie naptali na głowę zaproszeniem uchodźców bez ograniczeń. Ale w sumie dobrze, że ci zaproszeni pokazali the best of dość szybko i jest to przestrogą dla nowego rządu.
        • anika772 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 20:54
          Ciekawe który kraj jako pierwszy zastosuje rozwiązania siłowe?
          • triss_merigold6 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 20:56
            Na razie Finlandia zaczęła wymagac paszportów i wiz.

Siłowe? Jakim cudem mogą zastosować rozwiązania siłowe skoro tę V kolumnę liczoną w setkach tysięcy i milionach mają już u siebie?
            • anika772 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 20:58
              Ale ta V kolumna jednak nie dysponuje wojskiem?
              • triss_merigold6 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 21:03
                Internujesz/usuniesz z kraju kilkaset tysięcy osób w bardzo krótkim czasie? Nie ma w krajach zachodnioeuropejskich sił, które byłyby zdolne przeprowadzić taką operację.
                • anika772 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 21:08
                  I nie mogą powstać, w razie potrzeby? Wyjątkowe sytuacje mogą się przyczyniać do stosowania niestandardowych rozwiązań. Nie żebym tego chciała, przeciwnie, ale kto wie co może się zdarzyć.
                • kaz_nodzieja Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 21:34
                  Boję się żeby nie wpadli na pomysł wywiezienia ich na tereny państw takich jak Polska czy Czechy pod jakimiś karami lub innym przymusem. Zawsze byliśmy chłopcem do bicia dla bogatszych krajów. Może teraz też oni nabroili zapraszając imigrantów, a potem cały ten syf wyleją na biedniejsze kraje UE.
                  • buuenos Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 22:00
                    Na razie to ty sie martw o to, czy EU nie da Polsce ,,braku glosu" . Co wyprawia PiS nie idzie bez echa w europie. Polska doi kase z EU - moga byc kosekwencje. I zasilek spadnie o polowesmile
    • sumire Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 20:57
      Widzę, że z singielek już na dobre przerzuciłaś się na uchodźców. A tyle przyjemnych tematów, na które można by porozmawiać w tym naszym najeżdżanym przez nich kraju.
      • triss_merigold6 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 21:00
        O polityce i KOD-ach mi się nie chce, chyba że alimenciarz Kijowski znów wystąpi publicznie.
        • livia.kalina Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 21:22
          A czemu tak interesujący jest akurat alimenciarz Kijowski a nie np. alimenciarz, ojciec twojego syna?
          • lauren6 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 21:27
            Bo jej płaci?
            • livia.kalina Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 21:30
              To Kijowski ma triss płacić?
              Swoim dzieciom płaci i zawsze płacił. Choć, jak sam przyznaje, nie zawsze w pełnej wysokości. Zważywszy na średnią alimentów w Polsce, całkiem prawdopodobne, ze nawet kiedy płacił najmniej to i tak więcej niż eks triss.
              • triss_merigold6 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 21:31
                Aj waj, płacił i dorobił się samego długu na ponad 80 tysięcy.
          • triss_merigold6 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 21:28
            Ponieważ mój eks alimenty płaci punktualnie, nigdy nie próbował nie płacić i - co liczy się na jego korzyść - nie ma rojeń o jakichś występach publicznych.
            • livia.kalina Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 21:31

> Ponieważ mój eks alimenty płaci punktualnie, nigdy nie próbował nie płacić
              To tak samo jak Kijowski.

> co liczy się na jego korzyść - nie ma rojeń o jakichś występach publicznych.
              Żadne występy publiczne nie wchodzą w grę, czy tylko te niepokorne wobec wszechjasnej władzy?
              • triss_merigold6 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 21:33
                Yyyy KIjowski ma dług alimentacyjny. Nie od wczoraj. Do tego rzucił pracę, żeby się bawić w wielkiego opozycjonistę.
                • kaz_nodzieja Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 21:35
                  Jak większość tatuś ze stowarzyszenia Dzielny Tata czy jakoś tak. Chyba żaden nie ma normalnej stałej pracy z tego co kojarzę, ale dzielnie walczą o dzieci big_grin
                  • triss_merigold6 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 21:37
                    To ci, którzy zrobili wielki marsz w 10 czy 12 osób i zablokowali Most Poniatowskiego o 8 rano? Podobał mi się tam gościu, który twierdził, że od 5 lat nie pracuje, bo walczy o prawa ojców.
          • rosapulchra-0 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 23:05
            livia.kalina napisał(a):

> A czemu tak interesujący jest akurat alimenciarz Kijowski a nie np. alimenciarz
            > , ojciec twojego syna

Bez personalnych wtrętów się da, co?
            • rosapulchra-0 * nie da n/t 05.01.16, 23:32
              rosapulchra-0 napisała:

> livia.kalina napisał(a):
              >
              > > A czemu tak interesujący jest akurat alimenciarz Kijowski a nie np. alime
              > nciarz
              > > , ojciec twojego syna
              >
              > Bez personalnych wtrętów się da, co?
            • livia.kalina Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 12:18
              Odwołuję się do doświadczeń życiowych triss. Może płacenie alimentów to nie jest jakaś najfantastyczniejsza sytuacja w życiu, wiadomo- lepiej mieć dzieci wyłącznie w jednym związku, w kochającej się rodzinie, gdzie nikt nikomu alimentów płacić nie musi. Życie jednak to życie i czasami układa się w bardziej skomplikowany sposób. Alimenciarz to ktoś, kto po prostu płaci alimenty a triss używa tego zwrotu jakby co najmniej jakąś obelgą był. Więc próbuję triss pokazać, ze ten straszny alimenciarz to zwykły człowiek, który płaci alimenty na swoje dziecko, jak chociażby ojciec jej syna.
              To nie żadna osobista wycieczka bo w XXI w rodzina patchworkowa to już przecież żaden wstyd.
              • rosapulchra-0 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 16:31
                OK. Zrozumiałam.
      • kaz_nodzieja Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 21:31
        Singielki są zagrożeniem tylko dla Triss, Uchodźcy (tak zwani) dla całej Europy.
    • lauren6 [...] 05.01.16, 21:26
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • sumire Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 21:31
        Zmartwię - terrorysta z ważną wizą albo paszportem Schengen może w każdej chwili wjechać do Polski i zrobić show w centrum Warszawy.
        A tekst o Merkel jest odrażająco chamski.
        • kaz_nodzieja Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 21:36
          Ale po co skoro może zrobić zamach tam gdzie ma bliżej i więcej ziomków na miejscu do pomocy smile
        • lady-z-gaga Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 21:46
          terrorysta będzie działał tam, gdzie mu każą
          a zwykły chuligan - tam, gdzie mieszka
      • marzeka1 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 21:32
        Lauren, ale to zależy chyba gdzie za Odrą, bo w czerwcu była w Berlinie i Poczdamie- Berlin do obejrzenia, ale stał się takim wielkim muliti kulti miastem, mieszkać tam za karę bym musiała; ale taki Poczdam podobał mi się bardzo. Inny klimat.
      • latarnia_umarlych Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 21:57
        "Merkel może sobie zapraszać towarzystwo do siebie, bo jest stara i jej już nikt nie będzie chciał zmolestować czy zgwałcić."

Przebiłaś właśnie chamstwem wszystkie forumowe trolle, gratuluję. Dawaj jeszcze coś o zgwałceniu prostytutki uncertain
        • rosapulchra-0 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 23:36
          latarnia_umarlych napisał(a):

> "Merkel może sobie zapraszać towarzystwo do siebie, bo jest stara i jej już nik
          > t nie będzie chciał zmolestować czy zgwałcić."
          >
          > Przebiłaś właśnie chamstwem wszystkie forumowe trolle, gratuluję. Dawaj jeszcze
          > coś o zgwałceniu prostytutki uncertain
          >

1000/1000!!!!!
        • lauren6 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 10:31
          Tyle zrozumiałaś z tekstu pisanego? Gratuluję. Ja w przeciwieństwie do ciebie umiem myśleć i dostrzegam podobieństwo między sytuacją młodych Niemek do młodych Polek, którym stare baby z moherami na mózgu próbują dyktować co powinny robić z własnym ciałem. Tutaj też nikt nie pomyślał o ich bezpieczeństwie, gdy ściągał setki tysięcy śniadych młodych byczków do DE.

Proszę, w DE już pojawiły się zalecenia dla młodych kobiet po atakach:
          www.welt.de/politik/deutschland/article150662120/Oberbuergermeisterin-legt-Frauen-Verhaltensregeln-nahe.html

Czyli klasyczne przerzucanie winy na ofiarę. Napadła na ciebie banda ciapatych zboczeńców? Widać śmiałaś wyjść z domu po zmroku, chodziłaś bez samca - opiekuna, nie trzymałaś się w odpowiedniej odległości od grupek mężczyzn i nie przetłumaczyłaś zboczeńcom po arabsku co to jest karnawał. Oni biedactwa mają prawo tego nie rozumieć.

Dalej się oburzaj, że nazwałam starą babę po imieniu. Szkoda, że nie oburza cię jak Merkelowa traktuje młode kobiety ze swojego kraju.

Dawaj, napisz coś o tym, że skoro zostały zgwałcone to pewnie się o to prosiły uncertain
          • sumire Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 10:39
            A ludzi w realu też nazywasz po imieniu? Nie wiem, czy zauważyłaś, ale nikt tu jakoś Merkel nie broni, tylko zwraca uwagę na buraczany język a'la budka z piwem. Nie ma co odwracać kota ogonem i przechodzić do ataku, tylko przyjąć do wiadomości, że to był megachamski tekst. Tyle.
            • lauren6 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 12:59
              To było stwierdzenie faktu. Niektóre kobiety po menopauzie mają tendencje do obrzydliwych poglądów antykobiecych: żądają całkowitego zakazu aborcji czy ograniczenia antykoncepcji. I tak, wiek gra tu pierwszorzedną rolę. Zapomniał wół, że sam cieleciem był.

Możesz się zapierac wszystkimi konczynami, wyzywać mnie, ale prawda w oczy kole. Merkel poswieciła młode kobiety ze swojego kraju w imię poprawności politycznej. Olała ich bezpieczeństwo, bo jej problem gwałtu juz nie dotyczy. Uznała problemy kobiet za wyolbrzymione, tak samo jak policja w Kolonii.

Oburzaj się ile chcesz. Ja Niemkom współczuję takiej kanclerz.
              • sumire Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 14:25
                Nie odpowiedziałaś na moje pytanie - ludziom w twarz też walisz takie teksty?
              • ofelia1982 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 07.01.16, 09:36
                A ja się zgadzam z lauren. Jak widac poprawność polityczna nawet na ematce jest - nie wolno powiedziec, ze Merkel jest stara i nie ma 20-letniej córki, o ktora musiałaby sie bać...a przeciez to prawda. I o ile nie mowie kazdej starszej i brzydkiej kobiecie na ulicy, ze jest starsza i brzydka - to juz w przypadku Angeli ten fakt razi. Bo podjela decyzje, ktorej konsekwencje ponosza teraz Bogu ducha winne mlode kobiety - studentki, czyjes corki, zony, matki, siostry... Zreszta juz wiele miesięcy temu wysuwany byl na forum argument o tym, ze wpuszczajac młodych muzlumanow plci męskiej - zmniejszamy bezpieczeństwo Europy i gwalty sie zaczną. Nie trzeba bylo dlugo czekać...moze gdyby pani Merkel miała mloda córkę, inaczej na to wszystko by patrzyla..
                • kaz_nodzieja Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 07.01.16, 09:39
                  No nie wiem, burmistrz Kolonii jest młodsza i w jakimś tam stopniu atrakcyjna i też nic to nie pomogło.
          • latarnia_umarlych Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 11:48
            Nie jestem pewna, czy jesteś tylko chamką, czy po prostu osobą zaburzoną, więc nie napiszę tego, co pomyślałam po przeczytaniu tego dziwnego bełkotu.
            Myślę, że z taką frustracją i agresją musi ci być ciężko.
            • lauren6 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 12:52
              Ja jestem pewna, że jesteś trollem, który nie potrafi rozmawiać na forum na poziomie bez obrażenia rozmówcy. Do kosza z tobą.
              • sumire Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 14:30
                Napisał ktoś opisujący innego człowieka jako starą babę, której nikt nie chciałby zgwałcić. Mówmy dalej o obrażaniu. Ktoś dobrze wychowany zamilkłby w takim miejscu.
                • ofelia1982 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 07.01.16, 09:40
                  Jakkolwiek zle by to brzmiało - czy nie taka jest PRAWDA? Czy grupa młodych napalonych mężczyzn nie uderzy raczej do szczuplej, 20-letniej Niemki niż do Angeli? Tak wiem wiem, chamskie. Ale skoro pani Merkel juz nie jest mloda (stwierdzenie FAKTU) i nie ma młodej córki - to o ile łatwiej jej decydowac o wpuszczeniu hordy młodych napalencow, prawda? Meczy mnie ta powszechna poprawność...
                  • latarnia_umarlych Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 07.01.16, 10:49
                    Ta "poprawność" to po prostu stara poczciwa kultura. Ni mniej ni więcej. Jeśli cię męczy, to cóż...
                    • kaz_nodzieja Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 07.01.16, 12:06
                      Kultura w starciu z siłą prymitywnych byczków nie ma żadnych szans. Jak się wejdzie między wrony kracz kochana jako ony.
              • latarnia_umarlych Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 07.01.16, 10:55
                Hm. To dziwne, bo nie widzę w moich wypowiedziach wulgaryzmów ani agresji.
                Za to ty wyzywasz obce osoby, jesteś napastliwa, obrażasz i przypisujesz rozmówcom jakieś wyimaginowane intencje i poglądy. Wszystko w tonie bardzo histerycznym.
                I zarzucasz innym bycie trollem. Ha. Typowa projekcja.
                • rosapulchra-0 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 07.01.16, 12:34
                  latarnia_umarlych napisał(a):

> Hm. To dziwne, bo nie widzę w moich wypowiedziach wulgaryzmów ani agresji.
                  > Za to ty wyzywasz obce osoby, jesteś napastliwa, obrażasz i przypisujesz rozmów
                  > com jakieś wyimaginowane intencje i poglądy. Wszystko w tonie bardzo histeryczn
                  > ym.
                  > I zarzucasz innym bycie trollem.
                  Ha. Typowa projekcja.
                  >

100/100! Nic dodać, nic ująć.
      • rosapulchra-0 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 23:34
        lauren6 napisała:

> Merkel może sobie zapraszać towarzystwo do siebie, bo jest stara i jej już nikt
        > nie będzie chciał zmolestować czy zgwałcić. Ja dziękuję. Cieszę się, że mieszk
        > am w tak sympatycznym kraju ksenofobów.

A tyś taka piękna i młoda, że każdy muzułmanin na ciebie poleci? Tylko pozazdrościć..
      • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 00:31
        Byłam niedawno na Białorusi. Polecam. Nie spotka się tam "ubogacającego" elementu kulturowego.
    • buuenos Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 21:45
      Triss, mocno uproscilas. Powiedz mi co taka Susanne, Anne-Marie czy inna Hildegarda sa winne,ze miasto zalane jest uchodzcami? Wierz mi, wiekszosc mieszkancow ma dosyc, ciagle zbiorki klamotow, butow itd.Przed niemalze kazdym sklepem wyciagaja reke po kase.Kolonia od lat jest miejscem wesolego swietowania i zabawy.
      Ja przed 10-12 laty jako wesola singelka nie balam sie wracac sama do domu.Dzis nie do pomyslenia.
      Nie wiem kogo winic. Policji malo, bo reszta siedzi na granicy niemiecko-austriackiej.
      Latwo ci dowcipkowac i proroczyc z kanapy. Tu oni sa i tu trzeba rozwiazan.
      Mam nadzieje,ze politycy,wladze miasta i policja zadzialaja.
      • kaz_nodzieja Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 21:49
        Wydaje mi się, że ona raczej ubolewa nad tym faktem.
      • triss_merigold6 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 21:50
        No co Ty? A kto ich witał kwiatami i darami? Nie Niemcy przypadkiem?
        • zielonelato Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 21:53
          Niemcy, ale to z tego co pamiętam w Monachium na dworcu ich witali.
        • buuenos Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 22:06
          Wierz mediom wierz.. A w PL kto kleka przed Duda i Kaczynskim? I kto kocha PiS? Sama wiesz, inteligentna jestes, wszystko mozna zmanipulowac!
      • edelstein Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 22:02
        To sie przeprowadz.Ja codziennie kolo 21 ide biegactongue_out
        • lady-z-gaga Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 22:04
          nosisz chustę?
          • edelstein Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 22:10
            Nie,nie lubie chust.
        • milka_milka Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 22:06
          Ale dlaczego ona ma się przeprowadzać? Niech przeprowadzą tych, którzy stwarzają zagrożenie.
          • edelstein Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 22:14
            Widocznie mieszka w jakies dziwnej okolicy skoro sie boi wyjsc.
            • kaz_nodzieja Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 22:19
              Obmacane kobiety z Kolonii i Stuttgartu widocznie też się znalazły w takiej dziwnej okolicy.
        • buuenos Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 22:15
          Edel czytac sie naucz a pozniej mozemy pogadacsmile Przed 12 LATY to ja jako mloda singelka w okolicach centrum mieszkalam _blisko do Uni .Dzis mam piekny dom w spokojnej dzielnicy. Ale w przeciwienstwie do ciebie obchodzi mnie co dzieje sie w moim miescie. Nie musze byc osobiscie dotknieta tragedia, zeby reagowac.
          • edelstein Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 22:25
            No bardzo spokojna ta dzielnica skoro boisz sie wyjscbig_grin
            • kaz_nodzieja Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 22:37
              Dziś jej dzielnica (wcześniej bezpieczna) jest niebezpieczna, a jutro będzie to Twoja okolica. Myślisz, że oni będą spokojnie siedzieć w jednych i tych samych częściach Niemiec?
              • buuenos Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 22:48
                Nastepny analfabetasmile przed 12 laty mieszkalam blisko centrum i nie balam sie .Dzis gdybym wciaz tam mieszkala balabym sie.A zreszta co ja bede idiotom tlumaczycsmile
            • buuenos Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 22:45
              Edel,zawsze mialam wentyl tolerancji dla twojej mikrej inteligencji..>Dzis wiem,ze nie warto z toba wymieniac zdan. Ja ci udowadniac nic nie bede. Zyj w swoim swiecie.urojonym.
              • edelstein Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 22:57
                Przestan sie juz tlumaczyc,mieszkasz w podlej okolicy to i nic dziwnego,ze sie boisz.
                • joa66 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 23:03
                  dałam Ci się nabrać dzisiaj, edel. Uwierzyłam, że Twoje teksty są reakcją na agresywne wpisy niektórych osób. Niestety, atakujesz też osoby , które agresywne nie są.
                  • edelstein Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 23:19
                    Nie lubie histeryczek.
                    • joa66 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 23:27
                      skąd wiesz, że jest histeryczką skoro sama przyznałaś dzisiaj, że problem mało Ciebie obchodzi ?
                      • edelstein Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 00:42
                        Bo mam uszy i slucham ci mowia ludzie,a w szczegolnosci kobiety.
                • moofka Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 09:32
                  edelstein napisała:

> Przestan sie juz tlumaczyc,mieszkasz w podlej okolicy to i nic dziwnego,ze sie
                  > boisz.
                  • kaz_nodzieja Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 11:00
                    Co czy kto?
    • szogunna Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 22:18
      Miałam już nie pisać, ale... No niech będzie. Przyznam się.
      W 2003 (chyba, a może w 2002) roku byłam w Berlinie na Love Parade. Pojechałam z koleżanką autokarem (wycieczka z Polski). Zabaw fajna (wbrew temu, co niektórzy sobie wyobrażają), sporo śmiesznych osób na ulicach i raczej bardzo spokojnie i bezpiecznie. Ja i koleżanka po paradzie trochę potańczyłyśmy na ulicach, a potem postanowiłyśmy wrócić do autokaru, bo nie miałyśmy ochoty chodzić już po klubach.
      W drodze powrotne zostałyśmy zaatakowane prze grupę czarnoskórych mężczyzn. Zostałyśmy uratowane przez Niemców, którzy to zauważyli i zareagowali. Jednak te kilka minut było jednymi z najgorszych w moim życiu. Tak, wiem, równie dobrze mogłam stać się ofiarą przemocy seksualnej w Polsce czy gdziekolwiek na świecie, ze strony białych, żółtych czy czerwonych. Tylko że wtedy, tam, poczułam się nie jak kobieta czy człowiek, ale jak zwierzę. Byłam dla nich zwierzęciem. Byłam nikim. To jest nie do opisania po prostu.... Czułam się zagrożona podwójnie. Raz - że to była napaść o podłożu seksualnym, w wykonaniu licznej grupy mężczyzn. Dwa, że oni zachowywali się jakby tworzyli stado, jakby to było polowanie, a każdy w tym stadzie miał wyznaczoną rolę.

Zdaję sobie sprawę, że w podobny sposób zachowywali się podczas wojny Rosjanie czy Niemcy. A w czasie innych wojen inni mężczyźni. W czasach pokoju zresztą też. Tylko my, Europejki, żyjemy w czasach i w krajach, w których prawo lepiej lub gorzej trzyma mężczyzn w ryzach. I stanowcza większość w czasie pokoju zachowuje się w sposób na tyle cywilizowany, że do głowy nam nawet nie przychodzi, by mogli się zachować kiedykolwiek inaczej. I przez to straciłyśmy już dawno temu pewne mechanizmy obronne. Bo po prostu nie spodziewamy się tego, w ruchliwych miejscach, w środku miasta, wśród wielu, wielu ludzi.

"Uchodźcy" pochodzą z innego świata. Ja osobiście doświadczyłam i widziałam potem kilkakrotnie (również w Polsce, w wykonaniu ciemnoskórych obcokrajowców w klubach w Warszawie), jak ten inny świat się potrafi zachować. Dokładnie to opisane polowanie w grupach, które nawet jeśli nie zakończy się niczym tragicznym, to powoduje trwały uraz w psychice ofiary.

I dlatego przeogromnie współczuję kobietom, które doświadczyły tego w sposób dużo gorszy, niż ja. Bo mnie nic złego się nie stało, najadłam się jedynie strachu, a one... Ech.

I co ważne - to, czego ja doświadczyłam i co ja widziałam, to były zachowania obcokrajowców w mało znanych przez nich krajach. Byli mniejszością widoczną na kilometry. A i tak mieli na tyle buty i odwagi, by "polować" na kobiety. Wolę nie myśleć, jak będą się zachowywać teraz, gdy stanowią olbrzymią społeczność.
      • kaz_nodzieja Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 22:35
        Bardzo Ci współczuję, mam nadzieję, że mieszkasz w Polsce obecnie, a nie w którymś z europejskich kalifatów (Skandynawia, Niemcy, Francja, Wielka Brytania). Też byłem zaczepiony (oczywiście na innym tle) w pewnej europejskiej stolicy i też przez "mniejszości", miałem kilka przykrych incydentów (choć nie drastycznych) za granicą i zawsze ze strony imigrantów, a nie rdzennej ludności czy ludzi żółtej rasy. Kilka miesięcy temu znajomy opowiadał o napaści na siebie (pobicie plus kradzież) przez trójkę młodych mężczyzn w Belgii, nic nie powiedział o ich pochodzeniu, ale coś mnie tknęło i zapytałem. Byli to imigranci z północnej Afryki. Mimo, że od razu oddał im telefon i portfel i tak go pobili.
      • buuenos Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 23:18
        Wiem o czym piszesz...Zawsze, kiedy Czarnoskoremu mowie,ze jestem zajeta,mam meza, jestem obrzucana stekiem przeklensw a na koniec jest zawsze,,jestes rasistka"..
        • edelstein Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 23:25
          MusiSZ byc wyjatkowo antypatyczna skoro tak cie traktuja;mi sie nie zdarzylo
          • triss_merigold6 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 23:26
            Może po prostu nie odmawiałaś.
            • kaz_nodzieja Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 11:00
              10/10 big_grin
          • pade Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 22.01.16, 12:15
            To samo zdarzyło się córce mojej szefowej, na uczelni, w Polsce. Jeśli czegoś nie doświadczyłaś, nie znaczy, że nie istnieje.
        • triss_merigold6 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 23:25
          Czekaj, nawet gdybyś była wolna, to co jest złego w braku pociągu do mężczyzn innych ras czy kultur, że trzeba to jakoś wyjaśniać czy tłumaczyć się? Nigdy w życiu nawet nie całowałam się z nie białym chłopakiem/facetem i nie widzę w tym nic dziwnego.
          • joa66 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 23:29
            Nie trzeba się tłumaczyć z braku pociągu do jakiegokolwiek mężczyzny, tej samej rasy i kultury też wink
            • triss_merigold6 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 23:33
              Owszem, ale zwykle faceci z tej samej rasy i kultury nie wyzywają od rasistek w wypadku uprzejmego spławienia. W wypadku nieuprzejmego również nie.
              • edelstein Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 00:45
                Fakt,pobija albo wezma sila,ach ta biala rasa.Ciekawe kto gwalci i bije w Pl skoro uchodzcow tam brak.
                • kaz_nodzieja Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 11:01
                  Zwyrodnialcy. W tamtej kulturze zaś normalni albowiem gwałt na "niewiernej" kobiecie nie jest niczym zdrożnym.
                  • edelstein Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 14:15
                    Gadasz glupoty,normalni maja w nosie cudze kobiety.Maja wlasne i dzieci z nimi.Gdyby bylo jak piszesz to wszystkie kobiety w Niemczech musialby chociaz raz byc zgwalcone.Po co ja trollowi takie oczywistosci tlumacze.
          • buuenos Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 23:39
            No ja tez tak myslalam,nie podobasz mi sie to nie ma sprawy.Ale okazywalo sie,ze moje zdanie trzeba uzasadnic.Wiec ,,jestem zajeta" to zdanie-wytrych.Tak,trzeba sie tlumaczyc, zeby nie wyjsc na rasistkesmileNp spie...j ( nawet w wersji niemickiej) czy angielskiej niewiele pomagasmile
            • triss_merigold6 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 23:41
              Aha. Nie wiem co powiedzieć, sądziłam, że spie..... jest uniwersalne.
            • szogunna Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 23:42
              Jestem zajęta czasem też niewiele daje.
              Jesteś zajęta? To dlaczego go z tobą nie ma? Pewnie cię zdradza. Ja jestem lepszy, ja bym cię samej nie zostawił. Itd.
              • triss_merigold6 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 23:47
                Czyli tak jak napisałam, każda kobieta bez wyraźnej asysty mężczyzny jest postrzegana jako bezpańska. Obleśne. Szczerze mówiąc, przy takich kontaktach towarzyskich/przypadkowych zaczepkach wolałabym chyba nosić koszulkę z logo KuKluxKlanu i być z góry uznawana za rasistkę niż wysłuchiwać propozycji.
                • szogunna Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 05.01.16, 23:58
                  No i tu właśnie wchodzi brak edukacji u Europejek.
                  Europejka idzie w centrum miasta, wieczorem. Niby ludzie są, ale bez szału. I doczepia się do niej facet. Umówisz się? Umówisz się? Ona, że nie.
                  On: Umówisz się? Jesteś fajna, umów się
                  Ona: Nie, dzięki, mam faceta
                  On: Co to za facet, jak go z toba nie ma. Oszukujesz mnie, nie masz facet, umów się
                  Ona: Nie umówię się, spiesze się, jestem umówiona
                  itd.
                  On: Jesteś rasistką? Jesteś rasistką, tak?

I ona nie wie. Odpowiedzieć nie? No to dalej gadka się ciągnie. Odpowiedzieć tak, to się boi. On jej nie obmacuje, jedynie idzie obok, więc powodów do wrzasku "ludzie!!! Pali się!!!" nie ma, ale jednocześnie czuje się co najmniej niekomfortowo.

Niedawno spotkało to moją koleżankę, w centrum Warszawy, ok. 21. I ona autentycznie nie wiedziała, jak się pozbyć natręta.
                  • milka_milka Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 00:04
                    Ale dlaczego brak edukacji u Europejek? One nie muszą wiedzieć, jak reagować w takich sytuacjach, bo to takich sytuacji nie powinno być. I to powinno być tępione.
                    • szogunna Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 00:16
                      Problem w tym, ze takie sytuacje są i to od bardzo dawna, a ostatnio przybraly na sile. I brak edukacji, a raczej edukacja odwrotna. Polakowi mozna powiedziec "spier...", ale ciemnoskoremu juz nie, bo takiemu nic nie mozna powiedziec, bo to rasizm. I to on jeszcze nazywa dziewczyne rasitką. Lata temu przerabiala to calkiem liczna grupa kobiet, ktore zaliczyly nieprzyjemny w skutkach seks z pewnym czarnoskorym panem...
                      • rosapulchra-0 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 16:37
                        szogunna napisał(a):

> Problem w tym, ze takie sytuacje są i to od bardzo dawna, a ostatnio przybraly
                        > na sile. I brak edukacji, a raczej edukacja odwrotna. Polakowi mozna powiedziec
                        > "spier...", ale ciemnoskoremu juz nie, bo takiemu nic nie mozna powiedziec, bo
                        > to rasizm. I to on jeszcze nazywa dziewczyne rasitką. Lata temu przerabiala to
                        > calkiem liczna grupa kobiet, ktore zaliczyly nieprzyjemny w skutkach seks z pe
                        > wnym czarnoskorym panem...

Pleciesz androny.
                        • edelstein Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 16:44
                          Oczywiscie,ze plcie glupoty.Trzeba sie wpasowac w nurttongue_out
                    • misiu-1 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 08:19
                      Znaczy - co powinno być tępione? Próby nawiązania znajomości z osobą przeciwnej płci? Społeczność, która by takie zachowania uznała za niepożądane i tępiła, byłaby chyba pozbawiona instynktu samozachowawczego? big_grin
                  • buuenos Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 00:21
                    Wypisz wymaluj tu tez tak sie to odbywasmile Czesciej mnie to spotaykalo jak mialam na blond pomalowany lebsmile
                    • obrus_w_paski Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 09:27
                      Rany, gdzie wy mieszkacie?!?!
                      • szogunna Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 09:43
                        O rany, o rany. No pewnie w krajach muzułmańskich.
                        Największy problem miała moja siostra w... Padwie.
                        pl.wikipedia.org/wiki/Padwa (gdyby ktoś pomyślał, że to Afryka).
                        Była na erazmusie, dostała akademik. I po dwóch miesiącach z niego zrezygnowała, gdyż czarnoskórzy panowie nie dawali jej żyć. Oni też mieszkali w tym akademiku (handlując w dzień czym się da - torbami, okularami w Wenecji albo narkotykami gdziekolwiek, można sobie spokojnie wyszukać w necie jak to wygląda). Siostra bała się wracać sama do swojego pokoju, bała się w nocy (bo się dobijali do pokoju). Na początku kupiła rower. Ukradli. Potem drugi. Ukradli. Trzeci, ukradli. Aż się przeprowadziła i płaciła kilka razy więcej, ale chociaż nie bała się dzień w dzień, że kolejnego dnia już nie doczeka.

Oczywiście obrus w paski to zaneguje, to niemożliwe, moja siostra kłamie, ja kłamię, wyolbrzymiamy, wcale tak to nie wygląda, jesteśmy uprzedzonymi rasistkami, a komentarze na temat studiów w Padwie, które spokojnie można znaleźć w necie są wyssane z palca.
                        • obrus_w_paski Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 09:59
                          Nie przesadzaj i nie denerwuj sie, sama mieszkam w sporym miescie w Hiszpanii, wiec jestem w stanie zrozumiec problem. Po prostu byłam ciekawa gdzie jest tak złe, zeby odganiać sie jak od much jak to w poprzednich postach zostało opisane.

Fakt, kiedy, w wieku 20 lat dopiero co przyjechałam to zaczepiali- na twarzy było widac "swiezynke", raz tez arabsko wyglądające dzieciaki wyrwały mi torebkę. Ale od lat nic sie nie dzieje, moze to kwestia mimiki; kiedys chodziłam super happy po miescie, teraz mam minę ktora sama z siebie mowi "spie...j". I tez miasto jednak robi wiele celem integracji; np dzielnica ktora kiedys była gettem od kilku jest jedna z najmodniejszych dzielnic na imprezy, jest mnostwo wydarzeń kulturowych ktore maja na celu integracje.. Jedyne co mnie śmieszy, to ze czarny król z parady Trzech Króli to wciaz biały aktor pomalowany na czarno wink

Ciekawe z tymi Afrykanami, w Hiszpanii akademik to luksus, pewnie we Włoszech warunki i cena podobna jak w Pl, dlatego tylu ich tam było
                          • moofka Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 10:06
                            Ale od lat nic sie nie dzieje, moze to kwestia mimiki; kiedys chodziłam super happy po miescie, teraz mam minę ktora sama z siebie mowi "spie...j".
                            • obrus_w_paski Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 10:20
                              Niezbyt precyzyjnie sie wyraziłam-osoba ktora idzie ulica nieświadoma tego co ja otacza, jedt potencjalnym celem dla kogokolwiek kto ma złe zamiary bez względu na kolor skory czy wyznanie.
                              W Warszawie będąc krótko studentka tez chodziłam cała happy- nie zauważyłam ze idzie za mną grupka chłopaków, ktora próbowała mnie wepchnąć do bramy.
                              W krajach turystycznych turysta zawsze bedzie łatwym celem, a ja przez pierwsze miesiące poruszałam sie po miescie jak happy turystka. Teraz czuje sie jak u siebie i na pewno to widac w sposobie chodzenia, minie, stroju.

Z tego co kojarzę, to nie rozmawiamy o zagrożeniu w Polsce tylko o tym, jak sytuacja wyglada obecnie w innych krajach. Na serio myslisz, ze cos podobnego moze miec miejsce w chwili obecnej w Polsce? Chyba nie ma takiej opcji i na pewno nie dzięki prawicowych "bojówkom". To co sie dzieje w Niemczech czy Francji to wynik kilkudziesięciu lat bezsensownej polityki imigracyjnej.
                              W Polsce poprzedni rząd zgodził sie na przyjęcie bodajże 150 tys uchodźców (spełniających konkretne kryteria) i w ciagu dwóch lat. wg triss Niemcy przyjęły e ciagu pol roku 700 tys chłopa, wiec widzisz chyba różnice?

Zreszta obecny rząd pewnie zrobi wsyStko zeby tego nie respektować, wiec nie masz sie o martwić.
                              • szogunna Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 10:37
                                Ależ w Polsce ma to miejsce od wielu, wielu lat! Jak napisałam - ci mężczyzni zachowują się tak niezaleznie od tego, czy jest ich 5 czy 50 tysiecy. Dziewczyny, ktore bywaly w warszawskich klubach na pewno potwierdzą, jesli kiedys spotkaly taką grupkę. Założe się, że z podobnym zachowaniem spotkaly sie rowniez te, ktore samotnie zwiedzaly okolice stadionu dziesieciolecia kilka lat temu. Ja zostalam zaatakowana 12-13 lat temu w Berlinie, w ktorym wowczas wcale nie bylo az tak kolorowo. Moja kolezanka calkiem niedawno, w centrum Warszawy. Tej Warszawy, w ktorej jakies trzy tygodnie w centrum bylo sporo muzulmanskich mezczyzn i kobiet na ul. Marszałkowskiej. Nie sposób bylo ich przeoczyc, gdyz kobietom widac bylo jedynie oczy, a mezczyzni sie zachowywali tak, jakby objeli w posiadanie pol ulicy. Moze ktoras byla tam wtedy i to widziala? Czy to byl jednostkowy przypadek, czy norma? Bo ja w srodmiesciu rzadko bywam, to nie wiem.
                                • obrus_w_paski Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 11:04
                                  Nie pij z rana, bo szkodzi. Zreszta, trudno brac na powaznie nick, ktory istnieje ledwo 3 tygodnie.

• szogunna Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 12:15
                                    A co za różnica, czy istnieję od wczoraj czy od 10 lat? To, co piszę, może potwierdzić sporo warszawianek.

W Warszawie od pewnego czasu, czyli dokładnie od kiedy HGW zrobiła porządek ze stadionem, jest dużo lepiej. Bo tu już nie pohandlują. A jak to wyglądało jeszcze niedawno, to można sobie spokojnie poczytać.
                                    www.se.pl/wiadomosci/polska/zamieszki-przy-stadionie-dziesieciolecia-zarzuty-d_140564.html
                                    Albo to:
                                    www.zw.com.pl/artykul/575129.html
                                    Jak myślisz - dlaczego nie chciano ich wpuścić do klubów? Tak na zaś, czy miano podstawy by sądzić, że jak wejdą czarni, to znowu będzie jakaś awantura?

Krótka jest pamięć niektórych najwidoczniej. Po likwidacji stadionu i okolicznych bud zrobiło się dużo, dużo spokojniej. I większość czarnych panów wyjechała, zostawiając jedynie wiele kolorowych dzieci, o których szybko zapomniała. O to można zapytać osoby pracujące w opiece społecznej lub w USC (najlepiej na warszawskiej Pradze).
                                    • szogunna Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 12:28
                                      A, pamiętam jeszcze obronę czarnoskórych handlarzy. Ktoś pamięta?
                                      Obrońcy argumentowali, że czarnoskórzy mężczyźni mają taki sposób bycia, który my uważamy za agresywny. A oni wcale nie są agresywni, po prostu są głośni i tak gestykulują. W związku z tym MY mamy się do nich dostosować, MY mamy się nauczyć, że to nie agresja, a ich kultura.
                                      O, proszę:
                                      www.benviet.org/zabity-nigeryjczyk
                                      "Z racji, ze jestem psycholożką międzykulturową, pierwsza myśl, która przyszła mi do głowy była taka, ze zapewne biali mężczyźni odbierają zachowania czarnoskórych mężczyzn jako agresywne, gdyż w wyniku różnic kulturowych sposób mówienia osób o afrykańskim pochodzeniu, Europejczykom wydaje sie agresywny."
                                      Z tego, co pamiętam, to właśnie ten wpis zainspirował wiele, wiele innych dot. tego, że to nie oni mają się nauczyć mówić bez agresji, ale to my mamy przestać to odbierać jak agresję.

To samo co teraz. To kobiety w Kolonii powinny zacząć studiować psychologię międzykulturową, może wtedy nauczą się, jak nie prowokować czarnych mężczyzn.
                                      • kaz_nodzieja Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 12:50
                                        Na wakacjach we Włoszech, na dobre kilka lat przed falą "uchodźców" co krok byliśmy zaczepiani przez takich handlarzy, zwykłe "nie, dziękuję" nie wystarczało, byli bardzo nachalni. Wiele osób wyśmiewa się z turystów, którzy nie wychodzą poza leżaki hotelowe. Ja do czasu też. We Włoszech (tego samego roku) poszedłem na ogólnie dostępną, piękną plażę. Nie dało się wypocząć. Co 10-15 minut podchodził handlarz i bardzo nachalnie zachęcał do zakupów, nie dawali nam spokoju. Po którymś razie (zgodnie z tym co ktoś tutaj też pisał) po prostu ignorowałem, zero gadania. I też to nic nie dawało. Dosłownie stali nade mną z torbami z okularami jak sępy, dosłownie tuż obok, nade mną. O wypoczynku nie mogło być mowy. Tak, że ja już nie wyśmiewam turystów, którzy wolą ograniczyć się do basenu czy wydzielonej przez hotel plaży, tam przynajmniej mają spokój bo wejścia są pilnowane i poza personelem nikt nie ma wstępu.
                                        Nachalni polscy sprzedawcy też by mnie irytowali, ale tak się składało, że tamci byli wyłącznie ciemnoskórzy. Nie lubię nachalnych ludzi, nachalnych dzieci.
                                    • joa66 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 14:07
                                      ok. Warszawa. Zamieszczony link dotyczy innej przestępczości niż ta, o której rozmawiamy. Stadion był domem dla różnego rodzaju oszustów, przestępców, z różnych częsci swiata, z dawanego tu za przykład Wietnamu też.

"Kolorowych" widuję na ulicy codziennie - pojedynczo lub niewielkich grupach (2-3 osoby). Ich zachowanie nie różni się od innych przechodniów. Nie mam pojęcia jak zachowują się w klubach, pod klubami, w akademikach, bo tam nie bywam.

W zasadzie , gdybym się uparła , żeby znaleźc jakąś różnicę to w takim kontakcie "ulicznym" wydają się niepewni.
                                      • szogunna Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 14:11
                                        Nie mam pojęcia jak zachowują się w klubach, pod klubami, w akademikach, bo tam nie bywam.

A ja dawno temu bywałam. Wtedy, kiedy w Warszawie było ich sporo. Nie wierzę, że nie ma tutaj tych, które by to pamiętały. I na pewno pamiętają sprawę Simona Mola.
                                        • joa66 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 14:15
                                          ależ oczywiście, tylko to jest trochę inny problem.(nie twierdzę, że nie jest poważny). Po prostu na ulicy nie boję się żadnych zaczepek. Pomijam juz mój wiek big_grin, ale widzę ich np na przystankach tramwajowych itd. Czasami widac, że spodoba im się jakaś dziewczyna, ale tylko patrzą 'spode łba" na nią i tyle.
                                          • szogunna Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 14:21
                                            Ja akurat napisałam o jednym (!) przypadku na ulicy Warszawy w ostatnim czasie. Bo i czarnych u nas mało, i ci, którzy zostali, nie żyją już pewnie z handlu. Przestaliśmy być dla nich rajem, wolą inne (k)raje - te, w których już nie są aż taką mniejszością. Napisałam o tym przypadku (jednym!) i moim w Berlinie, bo i ja, i koleżanka napastowania doświadczyłyśmy na własnej skórze i wiemy, jak to wygląda. Tylko tyle.
                                            • joa66 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 14:49
                                              "Czarnych" u nas (Warszawa) coraz więcej smile
                                              • joa66 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 14:58
                                                Pozwolę sobie (po raz kolejny na tym forum wink ) na podsumowanie. Nie ma nic dziwnego w tym, że ludzie migrują w celu poprawienia swojego bytu. Nie ma nic dziwnego w tym, że wielu z nich idzie na łatwiznę. Nie ma nic dziwnego, że przynoszą ze sobą swoją kulturę.

Wina jest w "nas". W tym na co pozwalamy. Pisząc "my" mam na myśli tzw cywilizację zachodnią. A od lat pozwalamy na za dużo, być może dla swiętego spokoju, być może dlatego, że mamy wyrzuty sumienia (dotyczy przede wszystkim państw pokolonialnych) , byc może mamy inne doraźne interesy i staramy się ich "kupić" . A to wszystko okraszone polityczną poprawnoscią. I zapominamy, że dawanie praw , bez dawania obowiązków jest także formą wykluczenia. I nie można powiedzieć czy dany naród się dobrze lub źle integruje jeżeli nie dano im na to szansy (nie narzucając obowiązków). Tylko to wszytsko można powiedzieć bez nazistowskiego języka albo bez języka spod budki z piwem.
                                                • kaz_nodzieja Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 15:15
                                                  Nic to w gruncie rzeczy nie zmieni, za granicą są bardzo delikatni i nie używają tzw. nazistowskiego języka i jakoś im to w niczym nie pomogło. U nas dużo chamów pozbawionych elementów poprawności politycznej i dziwnym trafem takich cyrków nie ma.
                                                  • joa66 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 15:24
                                                    Zmieni. Nawet w tak ważnej sprawie jak szacunek dla samego siebie. A skuteczność zależy od miliona innych elementów.
                                                  • kaz_nodzieja Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 15:42
                                                    Nie, nie zmieni. Od lat kraje zachodnie i skandynawskie pieszczą się z nimi, także językowo i nic z tego nie wynika oprócz jeszcze większych roszczeń i jeszcze większego chamstwa drugiej strony. Teraz kolej na ich ruch, niech oni zaczną ich szanować. Chociaż nie, nie doczekamy. Piszę ich, bo temat dotyczy krajów zachodnich, u nas problemu nie ma. Może i dlatego (między innymi), że się z nimi nie pieścimy i potrafimy określić własne granice, nie patrząc na słownictwo. Nie ważne czy ktoś powie " Bardzo proszę oddalić się ode mnie" czy "Sp....dalaj", liczy się efekt końcowy i skuteczność. Jeżeli działa to drugie to nie widzę nic w tym złego.
                                                  • joa66 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 15:53
                                                    Nie zrozumiałeś, ale nie chce mi się tłumaczyć po raz kolejny.
                                                  • kaz_nodzieja Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 15:57
                                                    Coś złego się z Tobą dzieje, lewackie media wyprały Ci mózg. Nie idź tą drogą.
                                                  • joa66 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 16:30
                                                    Nie rozumiesz, to nie komentuj wink
                                                  • joa66 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 16:33
                                                    Mój wpis oczywiście nie dotyczy osób, których język na co dzień składa się z tak uroczych słow i wyrażen jak " do gazu" "opuchnięte jądra" itd. , bo nie są w stanie inaczej wyrazić swoich myśli.
                                                  • kaz_nodzieja Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 07.01.16, 09:33
                                                    O opuchniętych jądrach mówiła właśnie owa broniona przez Ciebie druga strona.
                                                  • rosapulchra-0 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 16:45
                                                    Twoje teksty na forum świadczą o tym, że sam należysz do grupy ludzi, którym zarzucasz chamstwo i roszczeniowość.
                                                  • rosapulchra-0 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 16:46
                                                    To było do ga.. tfu! kaznodzieja.
                                                  • kaz_nodzieja Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 07.01.16, 09:33
                                                    Jestem u siebie. W gościach zaś szanuję gospodarza.
                                                  • rosapulchra-0 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 07.01.16, 12:36
                                                    Jasne, dajesz codziennie temu świadectwo big_grin
                                              • szogunna Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 15:00
                                                Trudno mi powiedziec, czy mniej, czy wiecej. Ja ich na Pradze juz prawie nie widuję, a kiedys kręcilo sie bardzo, bardzo duzo. Do klubow juz tez nie chodzę. Za to widuję coraz więcej arabsko wyglądających. W grudniu zobaczylam pod domami centrum ok 30 arabskich kobiet i mężczyzn, całą wielką grupę, kobiety pozaslaniane po same oczy. Moze na zakupy przedswiateczne przyjechali wink
                                              • kaz_nodzieja Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 15:11
                                                Tylko nie rozumiem skąd uśmiech.
                                        • szogunna Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 14:15
                                          www.newsweek.pl/nigeryjska-milosc,41275,1,1.html

To zapewne też wymyślone...
                                          • joa66 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 14:19
                                            To znany problem i dziwię się , że UE nic z tym nie robi.
                                • kaz_nodzieja Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 11:07
                                  Koszmar, myślałem, że ulice Warszawy są białe. Bywam tam rzadko, raz na dwa lata, raz na rok w celach biznesowych.
                                  • leanne_paul_piper Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 14:04
                                    > Koszmar, myślałem, że ulice Warszawy są białe.

Oczywiście, że są. Chodzę po jej ulicach codziennie i nie spotykam jakoś wielkich grup czarnoskórych ani muzułmanów, czyhających na biedne kobiety. Widzę, że zaczyna się jakaś niezdrowa histeria robić.
                                    • rosapulchra-0 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 16:51
                                      Na razie tę histerię wprowadza jedna osoba. Mało wiarygodna moim zdaniem.
                                • arwena_11 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 12:57
                                  a dlaczego koleżanka nie zawołała policji? Dlaczego? Ja bym się wydarła i od razu zadzwoniła na policję.
                                  • kaz_nodzieja Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 13:22
                                    Bała się, że policja zamknie ją za rasizm.
                                    • arwena_11 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 17:14
                                      W Warszawie? No proszę cię, u nas nie ma kalifatu. Ja bym się nie bała.
                          • szogunna Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 10:13
                            Z tym akademikiem to chyba bylo tak, ze w ramach pomocy afrykanskim krajom Włochy przyjmowały do siebie czarnoskórych "studentów". W ilościach sporych. W ten sposób całkowicie legalnie mogli się dostać do Europy. Dostawali akademik, no bo oni biedni. Nie wiem, czy cokolwiek płacili. A potem oczywiście nie pojawiali się na żadnych zajęciach. Za to Prada, Prada królowały i królują na weneckich uliczkach. Jak pierwszy raz pojechałam do Padwy, to nie mogłam uwierzyć własnym oczom. Zdarzało się, że jechałam autobusem pełnym ludzi i nie było w nim oprócz mnie nikogo o rysach europejskich. Wszyscy czarni.
                          • lady-z-gaga Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 11:12
                            >kiedys chodziłam super happy po miescie, teraz mam minę ktora sama z siebie mowi "spie...j".

Po prostu raj na ziemi big_grin co za wspaniała reklama społeczenstwa wielokulturowegobig_grin
                            miej właściwy wyraz twarzy, właściwą mowę ciała, miej świadomość zagrożenia, a byc może będziesz mogła swobodnie chodzic po ulicach swojego miasta
                            • obrus_w_paski Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 11:44
                              wyjasnilam w poprzednim poscie o co mi chodzi, ale tez rozumiem, ze musisz sie do niefortunnego zdania doczepic, takie prawa ematki.

W Warszawie chodzac happy tez mnie spotkaly nieprzyjemnosci. Chodzi o swiadome poruszanie sie po jakimkolwiek miescie, swiadome, ergo pewne siebie, pewnym krokiem z pewna mina. To sa zasady dzialajace w Warszawie, Koziej Wolce, Francji, Hiszpanii czy jakimkolwiek innym miejscu.

Jakos dziwnym trafem, jak czulam sie niepewna i naiwna to przytrafialo mi sie duzo wiecej przykrosci- to po prostu widac.

• kaz_nodzieja Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 11:53
                                Nie rozumiem, to teraz słynne polskie "skwaszone gęby", patrzące spode łba na innych przestały być paskudną polską mentalnością (po której ponoć poznaje się Polaka), a stały się rzeczą wielce pożądaną pod każdą szerokością europejską, a nawet rekomendowaną? Tyle lat wysłuchiwałem jak to zagranicą jest cudownie między innymi dlatego, że nie ma tam skwaszonych gąb, a ludzie głównie się uśmiechają. To w końcu jak jest lub jak ma być bo czuję mętlik?
                              • lady-z-gaga Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 11:57
                                > Jakos dziwnym trafem, jak czulam sie niepewna i naiwna to przytrafialo mi sie d
                                > uzo wiecej przykrosci- to po prostu widac.
                                >

czyli na przykład nastolatki powinny siedzieć zamknięte w domach, aż staną się świadomymi, odważnymi kobietami z pewną miną? wybacz, ale w Warszawie albo w Koziej Wolce nie ma takiej konieczności, w biały dzień w srodku miasta kobieta, nawet niepewna i z niewłaściwym wyrazem twarzy może czuć się bezpiecznie
                                • obrus_w_paski Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 12:41
                                  No, nastolatki akurat sa o wiele bardziej zagrożone ewentualnymi atakami na ulicy niz osobnicy dorośli, prawo dżungli. I to zarowno ze strony swoich pobratymców jak i obcych.

Wiem o co ci chodzi i mysle, ze ty wiesz o co chodzi mnie. Ataki w kolonii sa obrzydliwe i każda kobieta ma prawo czuć sie bezpiecznie w swoim (i nie swoim) miescie. Moje poprzednie posty odnosiły sie do forumek, ktore twierdza ze sa notorycznie nagabywanie przez mężczyzn. Ja twierdze, ze byłam kilka razy nagabywana (rownież w Polsce) gdy zachowywałam sie w specyficzny sposób. Po tym jak mnie zaatakowano w Warszawie poszłam na trening "bezpieczeństwo kobiet" prowadzony nota bene przez pana ktory miał forum eksperckie na gazecie lata temu. I wierz mi, kobiety ktore tam byly miały nieszczęście zostac zaatakowane na ulicy, w Warszawie i przez Polaków czesto w biały dzien. Np Jedna dziewczyna została siła wyciągnięta z warszawskiego tramwaju i zaciągnięta w bramę. w biały dzien. Główna dewiza treningu było unikanie niebezpiecznych sytuacji czyli świadoma analiza sytuacji: "przejsc koło tej grupy ludzi? Isc ta strona ulicy?". To nie tchórzostwo a świadome poruszanie sie poniesie + odpowiednie zachowanie na ulicy (pewny krok), proszenie o pomoc konkretnych ludzi, a nie tłumu oraz branie taksówki podczas wieczornych powrotów. Te same zasady dotyczą zarowno mężczyzn jak i kobiet.

Powtarzam, w poprzednich postach donosiłam sie do konkretnych sytuacji przedstawionych przez konkretne forumki, moje ostatnie posty nie maja bezpośredniego zwiazku z uchodźcami emigrantami ani tym co sie stało w kolonii.
                                  • szogunna Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 12:50
                                    www.wykop.pl/link/2218890/spacer-ulicami-nowego-jorku-bedac-kobieta-nie-jest-najprostszym-zadaniem/

Tak to wygląda.
                                    I nie nagminnie, nikt tu o tym nie napisał. Jak myślisz - autorka filmu specjalnie wycięła białych mężczyzn?
                                    • obrus_w_paski Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 13:10
                                      Eee... Byłam zeszłej jesieni w nowym jorku przez 18 dni i zostałam zaczepiona tylko raz, w kawiarni, przysiadł sie do mnie chłopak z LA, ktory twierdził ze jest bardzo samotny chciał pogadac wink był biały. Spacerowałam po wielu dzielnicach, łącznie z harlemem, przez pierwszy tydzień byłam sama i stacjonowalam w mieszkaniu koleżanki na bronxie i tez nic...a jedtem typowo słowiańska; długie jasno blond włosy szczupła i wysoka.

Zreszta byłam tam kilka razy i zawsze pełen luz..

Moze w innym nowym jorku byłam? Albo dziewczyna z kamera była jakoś dziwnie ubrana?
                                      • szogunna Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 13:16
                                        No właśnie - długie jasne blond włosy, szczupła i wysoka.
                                        A teraz pooglądaj sobie trochę teledysków i zobacz, czy jesteś targetem. Ponieważ wątpię.
                                        I porozmawiaj z dziewczynami niższymi, które matka natura obdarzyła sporą pupą i wielkim biustem.
                                  • kaz_nodzieja Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 12:54
                                    I właśnie dlatego, że mamy rodzimych chamów nie potrzebujemy kolejnych - egzotycznego pochodzenia, prawda?
                              • joa66 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 13:59
                                Chodzi o swiadome poruszanie sie po jakimkolwiek miescie, swiadome, ergo pewne siebie, pewnym krokiem z pewna mina.

ale to zniechęca tylko kieszonkowców i innych drobnych złodziejaszków, których celem sa właśnie "nowi"/turyści itd. Nie zaczepek "męsko-damskich"
                                • szogunna Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 14:01
                                  No wiesz - ona takich zaczepek nie doświadcza, w związku z tym nie istnieją. A to, co się stało w tej chwili w Kolonii i innych niemieckich miastach to światowa nowość, nie spotykana nigdzie do tej pory.
                            • obrus_w_paski Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 11:46
                              a mina per "spie...j" to swiadomy cytat triss, ktora nieraz twierdzila, ze na pradze jej nie zaczepiaja tylko dlatego, ze ma wlasnie taka a nie inna mine
                            • asia_i_p Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 07.01.16, 09:55
                              Tu chyba bardziej chodzi o społeczeństwo miejskie niż wielokulturowe.
                              Pamiętam, jak się męczyliśmy z uczniami, żeby znaleźć polski odpowiednik określenia "streetwise". Samo określenie było jasne, nagrana audycja też - psycholog analizował na zdjęciach zachowania różnych osób i ustalał, która jest najprawdopodobniejszym celem ataku, najprawdopodobniej dla drobnego złodzieja.
                              Przypomina się też Bridget Jones, która po przyjeździe do Londynu uśmiechała się do wszystkich, dopóki ..., względnie Robin z wołania kukułki, której narzeczony nakazał nie używać w Londynie mapy, żeby nie wyglądała na zagubioną turystkę.
                        • rosapulchra-0 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 10:41
                          Pierwszej młodości nie jestem, ale jestem biała, w dodatku blondynka. Jest w naszym mieście dzielnica, którą nazywamy Afryka. W tej dzielnicy jest całodobowy sklep, bardzo dobrze wyposażony i często gęsto, szczególnie w nocy lub nad ranem (takie dziwactwo mam suspicious) robię w nim zakupy. Już kilka lat mieszkam w tym mieście i nigdy nie zostałam zaczepiona w taki sposób, jaki tu był opisany. Wręcz przeciwnie, wszyscy są wobec mnie uprzejmi. Takie generalizowanie, które przedstawia gazeciarz i jemu podobni jest bardzo szkodliwe i niesprawiedliwe.
                          • kaz_nodzieja Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 10:52
                            Myślę, że w pewnym wieku (za wyjątkiem rodzynek jak Bellucci) każda kobieta jest pod tym względem w pełni bezpieczna, jak Ty.
                            • shalalu Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 11:45
                              otóż nie , niestety , zadbana , zgrabna kobieta budzi zainteresowanie i bywa zaczepiania przez kolorowych . wiek nie ma dla nich znaczenia no o ile nie toczy się z balkonikiem . mieszkam w niemczech zachodnich i wiem sporo na ten temat
                              • kaz_nodzieja Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 11:54
                                Zadbana tak, ale moja odpowiedź tyczyła się autorki wpisu wyżej.
                                • rosapulchra-0 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 16:29
                                  Daj Boże, żebyś tak dobrze wyglądał jak ja big_grin
                  • leanne_paul_piper Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 00:34
                    I ona nie wie. Odpowiedzieć nie? No to dalej gadka się ciągnie. Odpowiedzieć ta
                    > k, to się boi. On jej nie obmacuje, jedynie idzie obok, więc powodów do wrzasku
                    > "ludzie!!! Pali się!!!" nie ma, ale jednocześnie czuje się co najmniej niekomf
                    > ortowo.

To ja mogę polecić mój sposób radzenia sobie z zaczepkami w krajach muzułmańskich. Po prostu nie odzywam się ani słowem, nie nawiązuję kontaktu wzrokowego z człowiekiem, który próbuje iść koło mnie i wciągnąć mnie w rozmowę. Tak, jakby ten człowiek był powietrzem i nie istniał. Polecam ten sposób, bo każdy prędzej czy później widzi, że robi z siebie idiotę, gadając sam do siebie.
                    Gdyby próbował mnie dotknąć, nie zawahałabym się rozwrzeszczeć na cały głos, ale nigdy nie musiałam sięgać po takie środki.
                    Tak gwoli ścisłości, muszę powiedzieć, że nigdy podczas wielokrotnych pobytów w krajach islamskich nie spotkało mnie z ich strony nic złego, wręcz przeciwnie, spotkałam wielu pomocnych ludzi. Wierzę jednak, że młode chłystki w większej grupie mogą być niebezpieczne.
                    • edelstein Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 00:49
                      Oczywiscie,ze nalezy ignorowac i nie ma w sumie znaczenia z jakiego kraju facet pochodzi.Dziala.
                      Najbardziej nachalny facet jakiego dane mi bylo spotkac byl polakiem.
                      • marzeka1 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 10:10
                        edelstein napisała:

> Oczywiscie,ze nalezy ignorowac i nie ma w sumie znaczenia z jakiego kraju facet
                        > pochodzi.Dziala.

> Najbardziej nachalny facet jakiego dane mi bylo spotkac byl polakiem.

No ale dziewczyny, które mieszkają w Niemczech pisały wyżej o swoich doświadczeniach- i pokazały, że ignorowanie nie działa.
                        No i piszesz, że tym najgorszym chłopem wg Ciebie był Polak- owszem, może być- ale znasz pomysły, aby zebrało się 1000 Polaków, Niemców czy Francuzów i takie zabawy jak w Kolonii zrobili? Bo ja nie.
                        • edelstein Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 11:17
                          To nie byla zabawa,tylko zaplanowane akcja.Ciekawa rzecz,ze u mnie dziala a u nich nie dziala.Cuda panie cuda.
                      • lauren6 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 10:45
                        Edel, jak nie rozumiesz problemu to po co się wypowiadasz?

Mój jeden ex też był nachalny i miał okres gdy zachowywał się jak stalker - łaził za mną krok w krok. Co nie zmienia faktu, że nie było to zachowanie nawet w połowie niebezpieczne czy obrzydliwe jak zachowanie arabów.

Jako młoda kobieta kilkakrotnie byłam na wyjazdach w krajach arabskich i to tam sobie wyrobiłam opinię, że ci panowie to dzicz, która jest lata świetlne za pospolitymi dresami z polskich blokowisk. Tam nawet ci bardziej wygadani i wydawałoby się na poziomie w gruncie rzeczy traktują kobietę jak przedmiot, żywą lalkę do wyru... . Byłam świadkiem molestowania mężatek: bo przecież jeśli kobieta nie chodzi opatulona od stóp do głów w szmaty z mężem przywiązanym do nogi to znaczy, że sama chce.

Po tym co widziałam rozśmieszają mnie teksty ciekawskich dlaczego nie jedziemy na wakacje do Turcji czy Egiptu. Przecież to taniej niż wakacje w Polsce czy innym kraju UE!

Ja tam swoje już widziałam. Bardzo dobrze wiem o jakie "ubogacenie kulturowe" chodzi i dlaczego go nie chcę tu w Polsce.
                        • edelstein Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 11:19
                          Tak jest, nie rozumiem problemu,od lat mieszkam w kraju Multi kulti i jakos nie mialam nigdy problemu z zaczepkami ze strony muzulman.Cudtongue_out
                          • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 11:23
                            Miałaś, miałaś, tylko straciłaś pamięć cztery miesiące temu. big_grin
                            • edelstein Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 14:07
                              Nie stracilam,nigdy mnie nie wyzwano,bo nie chcialam sie umowic.Zaczepli ignorowalam i ignoruje nadal.
                          • lady-z-gaga Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 11:29
                            Lotnością nigdy nie grzeszyłaś, ale obecna tępota jest jednak udawana i gołym okiem to widać. Jak zwykle nadrabiasz chamstwem, kiedy trzeba zignorowac cudze bezdyskusyjne argumenty i po przeczytaniu tego wątku po raz kolejny jestem zdumiona, że ktokolwiek może miec ochotę na rozmowę z Tobą.
                            • edelstein Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 14:09
                              Powiedz prawde,wqrwia cie,ze nie mam takich doswiadczen jak te dwie.
                          • marzeka1 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 11:45
                            edelstein napisała:

> Tak jest, nie rozumiem problemu,od lat mieszkam w kraju Multi kulti i jakos nie
                            > mialam nigdy problemu z zaczepkami ze strony muzulman.Cudtongue_out

No chyba cud wychodzi.
                            Napisz teraz, że tam kłamią i nieprawdą jest, że "Niemcy są oburzeni":
                            oburzeni
                            • kaz_nodzieja Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 12:40
                              Wszystko się zgadza, Niemcy są oburzeni, ona nie jest Niemką, nie identyfikuje się więc z Niemcami.
                              • lady-z-gaga Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 12:47
                                Polką nie jest na pewno, sama tak deklarowała
                                • kaz_nodzieja Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 12:52
                                  Ja mogę też deklarować, że nie jest Polakiem albo że jestem prezydentem i co wobec tego? Faktycznie nim będę bo tak deklaruję? Ona jest Polką z krwi, wyglądu i kości. Nawet akcentu nie ma niemieckiego bo zbyt późno wyjechała. No niestety, taka prawda.
                                    Taka z niej Polka jak z zamachowców paryskich Francuzi lub Belgowie smile
                                      Niemka miało być.
                                • edelstein Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 14:11
                                  Smieszycie mnie,od nosze sie do moich doswiadczen,no jak ze mi przykro,ze zaden muzulmanin mnie nie napastowal i pbrzucal wyzwiskami.
                            • edelstein Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 14:05
                              Co to ma wspolnego ze mna?mnie nigdy nikt nie pbrzucal wyzwiskami,bo nie reagowalam na zaczepki.Zaczepna bylam przez rózne nacje.
                • edelstein Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 14:16
                  Jakos nigdy nikt nie Uznali mnie za bezpanska.Normalnie poruszam sie po ulicach.
        • cersei8 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 07.01.16, 13:29
          Pamietam dokladnie to samo z czasow gdy mieszkalam we Francji. Chociaz wtedy meza i dzieci jeszcze nie mialam smile, podryw, nieudany, bo ja w ciemnoskorych nie gustuje, moje wyjasnienie, ze mezatka, troje dzieci itd..., czasem byly przeklesnstwa, czasem nie, ale ZAWSZE bylo oskarzenie o rasizm.
          Jakos nigdy nie moglam tego pojac, to biala nie moze odmowic czarnem, jesli jej nie interesuje bo jest rasistka?

buuenos napisała:

> Wiem o czym piszesz...Zawsze, kiedy Czarnoskoremu mowie,ze jestem zajeta,mam me
          > za, jestem obrzucana stekiem przeklensw a na koniec jest zawsze,,jestes rasistk
          > a"..
    • misiu-1 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 08:01
      Ale o cssso chodzi? Logiki w tym nie ma za grosz. Niemcy, w celu walki z niskim przyrostem naturalnym, sprowadzili sobie armię młodych, muzułmańskich mężczyzn. Tak? To o co ten wrzask teraz, kiedy przybysze wzięli się za robotę?
    • izak31 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 09:56
      Te pokrzywdzone kobiety powinny podziękować Pani Merkel za to, że umożliwiła im takie wzbogacenie kulturowe.
      Bardzo współczuje tym kobietom...bo podejrzewam,że ich własny kraj nie stanie na wysokości zadania i nie ukarze właściwie sprawców.
    • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 11:29
      natemat.pl/167461,burmistrz-kolonii-radzi-kobietom-jak-uniknac-gwaltow-internauci-oburzeni-oskarza-ofiary-a-nie-sprawcow--
      "no sorry ale w wieku 14-15 lat nie przyszłoby mi do głowy wejść do autobusu z murzynami i uczestniczyć w orgii." by simply_z
      • kaz_nodzieja Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 11:37
        Czy to jest jakiś niesmaczny żart czy cofamy się do średniowiecza? Gdzie niemieckie feministki? Gdzie prawa człowieka? Przekaz burmistrza powinien być jeden i kierowany do sprawców - jeszcze jeden atak, a pakujemy Was do samolotów. Kobiety są nietykalne.
    • shalalu Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 12:35
      kolonia tam sylwestra spędzała moja córka w towarzystwie dwóch kumpli /niemcow /
      w kolonii byli od 14 stej , knajpki , obiad , winko , piwo , zwiedzanie centrum , tłumy ludzi ,kolorowo , gwarnie , dziewczyny na ulicach odpindrowane w mini i fajnych kreacjach ,luz i zabawa . potem rajd po klubach i dyskotekach . witanie nowgo roku pod katedrą i dalej szampańska zabawa
      córka tej nocy nic niepokojącego nie widziała i na całe szczęście nie była jedną z ofiar napaści
      natomiast we wtorek rano w pracy niemiecki szef pytał o to co zdarzyło się w koloni / wiedział , ze tam spędzała sylwestra / i stwierdził
      będzie jeszcze gorzej to dopiero początek

• marzeka1 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 13:51
        Dopiero teraz prasa pisze, o ilu rzeczach się nie mówiło i jak narasta w ludziach wściekłość, na to, co się dzieje.
        • szogunna Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 13:59
          I świetnie to widać właśnie na przykładzie Gazety.
          Jeśli byłby to artykuł o tym, jak Polacy zgwałcili w noc sylwestrową Polkę, to spokojnie byłoby miejsce na komentarze. Można by wrzucać Polce, że dobrze prowadzące się dziewczyny siedzą w domu, że miała krótka spódniczkę, że jest k**rwą i dz**wką. Nikt by komentarzy nie usunął.
          Niestety, artykuł jest o tym, jak w ostatnich miesiącach w sposób szczególny przymykano oko na to, co się dzieje w Niemczech i nie dopuszczano w przestrzeni publicznej do krytyki imigrantów. W związku z tym komentarze na ten temat są zablokowane.
          • marzeka1 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 14:21
            Szogunna zgadzam się z Tobą; i zabawnie brzmi wpis Gazety pod tym tekstem, który zalinkowałam: "Nie godzimy się na naruszanie godności innych ludzi na naszym forum. "- bo to jest zrozumiała zasada, ale wobec wszystkich, a nie wybranych- a widać, co jest wypisywane pod innymi tematami i jaki jesr wylew "naruszania godności".

I w sumie dopiero teraz przedstawiane są takie "kfiatki", dla mnie straszne, bo dotyczy autentycznych ucbodźców, czyli tych którym powinno się pomagać, zasługują na to, ale mnie szokuje Nie godzimy się na naruszanie godności innych ludzi na naszym forum. - to tak jakby kobieta była zerem, niczym, towarem sad
            • kaz_nodzieja Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 14:23
              Ten zabawny wpis zaczął się pojawiać kilka miesięcy temu. Co ciekawe nie dotyczył artykułu o jakimś pedofilu z Polski czy czymś podobnym tylko zawsze imigrantów.
            • marzeka1 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 14:24
              to ten tekst
            • edelstein Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 14:33
              Wystarczy poczytac teksty "ze kazdy muzulmanin traktuje kobiete jak przedmiot"i juz wiadomo dlaczego komentarze sa zablokowane.Debil,ktorzy w zyciu muzulmanina na oczy nie widzieli rozpowrzechniaja te bzdury.Nie sluzy to niczemu procz nakrecania Spirali nienawisci.Jest duzo normalnych ludzi,muzulman,ktorzy stanowczo odcinają sie od poglady ekstremistow.Tak jak ty odcinasz sie od twierdzenie "kazdy Polak to zlodziej".
              • marzeka1 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 14:41
                Ale mnie ten przykład Syryjczyka, który "sprzedawał: swoją żonę, by znaleźć się w Europie i ona teraz jest "w ukryciu", bo on będzie chciał "zmyć hańbę"- jest przerażający, bo jak tak użytkowo można traktować kobietę, matkę 4 dzieci- a zauważ, że to 1 rodzina i już na wejście z 4 dzieci. Czepiam się odnośnie demografii, bo pod tym względem przegramy jako Europejczycy na pewno.
                Ty masz 1 dzieci, ja- 2- a tamta 1 kobieta: 4.
              • kaz_nodzieja Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 15:19
                Nakręcanie spirali nienawiści to zamachy w których giną realni ludzi i realnie napastowane kobiety, a nie komentarze pod artykułami.
                • rosapulchra-0 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 07.01.16, 03:17
                  kaz_nodzieja napisał(a):

> Nakręcanie spirali nienawiści to zamachy w których giną realni ludzi i realnie
                  > napastowane kobiety, a nie komentarze pod artykułami.

I takie wypowiedzi jak w/w.
        • kaz_nodzieja Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 14:21
          Skończy się drugą kryształową nocą.
      • edelstein Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 14:17
        Przeciez to niemozliwe,wg pan na tym forum musiala jej cos sie stac,a jesli nie to musi byc paskudna jak nocbig_grin
        • arwena_11 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 14:23
          a może była po prostu z kolegami a nie sama?
          • edelstein Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 14:37
            Dopiero co pisano,ze kobiety w towarzystwie tez nie byly bezpieczne.Prawda jest taka,ze to nie jest norma,to byl zaplanowany i przemyslany atak.Niestety dla trollico to woda na mlyn,by wzbidza nienawisc niczemu nie sluzaca.Chyba,ze komus zalezy,by maly Murat dostal w glowe tylko dlatego,ze urodzil sie Muratem a nie Jasiem.
            • arwena_11 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 14:48
              ja tam mam nadzieję, że Polskę obronimy przed "uchodźcami", a Makrela to nawet niech sobie harem założy w domu z Muratami,Selimami czy innymi Ahmedami. Od nas jej wara.
              • sumire Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 15:15
                Niegrzecznie się wyśmiewać z nazwisk.
                • kaz_nodzieja Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 15:21
                  Niegrzecznie gwałcić kobiety.
            • kaz_nodzieja Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 15:20
              I my takich ataków nie chcemy u siebie.
    • jesienna.nuta Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 14:42
      www.polishexpress.co.uk/pozbadzcie-sie-bialych-dzieci-muzulmanscy-rodzice-w-natarciu/
      RZYG.
      • rosapulchra-0 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 07.01.16, 03:19
        jesienna.nuta napisała:

> www.polishexpress.co.uk/pozbadzcie-sie-bialych-dzieci-muzulmanscy-rodzice-w-natarciu/
        > RZYG.

Nius z 2014 roku. Nie postarałaś się za bardzo.
        • kaz_nodzieja Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 07.01.16, 09:30
          Myślisz, że coś drastycznie się zmieniło na przestrzeni niecałych dwóch lat?
    • jesienna.nuta Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 06.01.16, 14:45
      www.youtube.com/watch?v=hYnukUtKawk

RZYG.
      • rosapulchra-0 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 07.01.16, 03:21
        Uczeń Jahwe. 2014 r.
    • araceli Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 07.01.16, 08:39
      triss_merigold6 napisała:
      > skalę problemów, jakie generują masy młodych, zdrowych, ni
      > epracujących oraz odmiennych kulturowo i religijnie mężczyzn.

Masz całkowitą rację! Molestowanie seksualne i gwałty są całkowicie obce 'naszej' kulturze:
      forum.gazeta.pl/forum/w,567,160020858,,Profesor_oskarzony_o_gwalt_na_studentkach.html?v=2
      trojmiasto.wyborcza.pl/trojmiasto/1,35636,19139602,lowca-nastolatek-krystian-w-zatrzymany-przez-policje.html
      • milka_milka Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 07.01.16, 08:46
        Ale co chcesz udowodnić? Że wśród Europejczyków takie zachowania to norma? Że mamy nie zwracać na to uwagi? Że tego typu ataki, jak w Kolonii, nie mają nic wspólnego z napływem gigantycznej masy imigrantów?
        • araceli Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 07.01.16, 08:51
          milka_milka napisała:
          > Ale co chcesz udowodnić? Że wśród Europejczyków takie zachowania to norma? Że m
          > amy nie zwracać na to uwagi? Że tego typu ataki, jak w Kolonii, nie mają nic ws
          > pólnego z napływem gigantycznej masy imigrantów?

Klasyczna belka i drzazga.
          • milka_milka Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 07.01.16, 08:53
            Żadna belka i żadna drzazga. Klasyczny wyprany mózg - dla ułatwienia dodam - nie mój.
            • araceli Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 07.01.16, 08:55
              milka_milka napisała:
              > Żadna belka i żadna drzazga. Klasyczny wyprany mózg - dla ułatwienia dodam - ni
              > e mój.

Twój widać tak mały i ogłupiony strachem , że nie ogarnia.
              • milka_milka Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 07.01.16, 08:59
                Jasne, jasne...

Niezręcznie się przyznać, że się nie miało racji, gdy się otwierało ramiona na przyjęcie "uchodźców" bez planu, ograniczeń i przemyśleń. Ja to nawet rozumiem, że teraz bronisz swojego stanowiska.
                • triss_merigold6 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 07.01.16, 09:02
                  Trzeba sobie jakoś redukować dysonans poznawczy.
              • kaz_nodzieja Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 07.01.16, 09:29
                My tu w Polsce się nie boimy, współczujemy tylko Niemcom. Różnica jest taka, że w Niemczech ludzie boją się mniejszości muzułmańskich, u nas mniejszości boją się nas. Żadna z tych sytuacji nie jest idealna, ale z dwojga złego wolę tę drugą.
          • milka_milka Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 07.01.16, 09:02
            No dobrze, niepotrzebnie użyłam argumentów ad personam, starczy się trzymać obiektywnych faktów. Za uwagę o wypranym mózgu przepraszam, poniosło mnie. Ale resztę odnośnie całego zajścia podtrzymuję.
            • araceli Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 07.01.16, 09:07
              Wieloletnie gwałty Białych Panów w Polsce przy milczącej akceptacji społeczeństwa i robieniu z ofiar k..ew faktem dla Ciebie nie są?
              • triss_merigold6 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 07.01.16, 09:14
                Ależ są. I nadal są to przypadki jednostkowe, w wykonaniu pojedynczych mężczyzn, a nie zorganizowanych polujących na ulicach grup.
                wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19436403,kolonia-sa-pierwsi-zatrzymani-po-serii-napasci-na-kobiety.html?lokale=local#BoxNewsImg
                Zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa, w tym dwóch gwałtów, złożyło dotychczas 106 kobiet z Kolonii i 53 kobiety z Hamburga, gdzie miały miejsce podobne incydenty. Trzy czwarte zgłoszeń dotyczy napaści seksualnych.

Kojarzysz taką sytuację w Polsce, że po jednej imprezie masowej zawiadomienia o gwałtach i molestowaniu złożyło 100/kilkadziesiąt kobiet jednocześnie?
                • araceli Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 07.01.16, 09:18
                  > Kojarzysz taką sytuację w Polsce, że po jednej imprezie masowej zawiadomienia o
                  > gwałtach i molestowaniu złożyło 100/kilkadziesiąt kobiet jednocześnie?

Ależ to jest 'logika' pokroju:
                  - w weekend w wypadkach na drogach zginęło 50 osób - normalka
                  - w poniedziałek rozbił się autokar zginęło 20 osób - szok i żałoba narodowa.

Rili?
                  • kaz_nodzieja Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 07.01.16, 09:21
                    Wypadki drogowe były i są, takie cyrki jak w Kolonii w Polsce nie było i mam nadzieję nie będzie.
              • kaz_nodzieja Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 07.01.16, 09:19
                Podaj przykład masowych gwałtów i molestowań w centrum dużego miasta z okazji imprezy masowej. W Polsce. Mogą też być Czechy albo Słowacja. Pozdrawiam.
      • triss_merigold6 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 07.01.16, 08:58
        Reductio ad absurdum.

Nie dostrzegasz różnicy między skalą i formą czynów w postaci jednostkowych gwałtów/molestowań, a działaniami grupowymi, charakterystycznymi dla przedstawicieli nieeuropejskiego kręgu kulturowego?
        • araceli Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 07.01.16, 09:06
          > Nie dostrzegasz różnicy między skalą i formą czynów w postaci jednostkowych gwa
          > łtów/molestowań, a działaniami grupowymi, charakterystycznymi dla przedstawicie
          > li nieeuropejskiego kręgu kulturowego?

Ależ piękna bagatelizując WIELOLETNIEGO molestowania i gwałcenia, również nieletnich dziewcząt przy milczącej akceptacji otoczenia...

Ciekawe, że takie 'jednostkowe' sprawy wieloletniego łamania prawa wychodzą co rusz ale co tam... są 'jednostkowe'. Ciekawe, że według organizacji kobiecych zdecydowana większość gwałtów nie jest w ogóle zgłaszana ale co tam... nadal 'jednostkowe'...
          • kaz_nodzieja Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 07.01.16, 09:27
            Gwałty zawsze były, jednakże zwykle znacząco wzrastają w krajach, miejscach gdzie istnieje wyraźna nadpopulacja młodych mężczyzn.
            Już we wrześniu 2015 roku na forum Społeczeństwo i chyba też tutaj prorokowałem, że tak duża liczba młodych mężczyzn bez kobiet (zostały jak wszyscy wiemy w "bezpiecznych" obozach o nieznanych adresach), w dodatku nim jeszcze przekroczyli właściwą granicę agresywnych spowoduje falę molestowań i gwałtów. Swoje kobiety zostawili (większość) nie wiadomo gdzie i nie wiadomo na jaki los, a nie czarujmy się u europejskich kobiet (no dobrze, pomijając mitycznych syryjskich lekarzy i inżynierów) większość nie ma żadnych szans. Prostytutki zaś sporo kosztują.
            Przepraszam, nie prorokowałem tylko wyciągałem rozsądne wnioski z ilości mężczyzn i ilości kobiet.
    • martishia7 Re: Przypomniał mi się czerstwy dowcip o bacy 07.01.16, 09:49
      Zanim weszłam w wątek, już wiedziałam, o który dowcip chodzi. Dostanę cukierka? big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka