Dodaj do ulubionych

Blogowe stylizacje vs reality

06.01.16, 00:02
Przyznaję, ten blog mi wpadł w oko. Klasyka, prostota i fajne zestawienia, można coś podpatrzeć (aczkolwiek strzelałabym w inne półki cenowe, bo ok 200EUR za szal to lekka przesada).
I jak już się zachwyciłam właścicielką bloga, to zobaczyłam jej post z 4 stycznia - wczoraj - z Katowic. Temperatura ok -10C...Stylizacja piękna, a jakże. Ale dziewczyna wyskakuje w jesiennym płaszczyku, bez czapki i rękawiczek, z szalem ledwo zawieszonym na szyi...I mnie wkurzyłasmile Nie sztuka zrobić studyjną stylizację w przemyślanych pozach - sztuka to ubrać się fajnie i zgodnie z rzeczywistością (pogoda). Ja chcę zobaczyć jak dobrze można wyglądać zimą, gdy musem jest czapka, rękawiczki, kozaki (lub UGG, odsyłam do wątku obokwink i puchowy płaszcz lub kurtka. A stylizacja zrobiona tylko do zdjęć? Bez sensu, bo co można z niej "wyciągnąć"...?

https://fashionmugging.com/wp-content/uploads/2015/12/261220153.jpg
Obserwuj wątek
    • kkalipso Re: Blogowe stylizacje vs reality 06.01.16, 00:27
      To pewnie stare zdjęcie ....zanim "obrobią" trochę czasu mijatongue_out Dodała 4 stycznia - luz i spokój po świętach w końcu.
      • ofelia1982 Re: Blogowe stylizacje vs reality 06.01.16, 01:04
        ale tak jest wszędzie. Te blogowe "zimowe" stylizacje w cieniznach, bez czapek...
        • miss_fahrenheit Re: Blogowe stylizacje vs reality 06.01.16, 01:24
          Jeśli chodzi o tę konkretną stylizację, to na innych zdjęciach z tego dnia widać w tle ludzi bez czapek/kapeluszy, więc pewnie nie było tak zimno. Poza tym autorka bloga zapewne porusza się samochodem/taksówkami, stąd lekki strój.
          • miss_fahrenheit Re: Blogowe stylizacje vs reality 06.01.16, 01:26
            Ach, zapomniałam podziękować za adres bloga. Rzeczywiście świetny.
    • lady-z-gaga Re: Blogowe stylizacje vs reality 06.01.16, 11:24
      Nie bardzo rozumiem, co tam widać fajnego. Każda zgrabna szczupła dziewczyna będzie dobrze wyglądać w porządnych dżinsach albo innych fajnych spodniach. Biała bluzka, marynarka - to nie jest odkrywcze, jak też i to, że jeśli stac nas na ciuchy ( i oczywiście dodatki) drogich marek, to wystarczy najprostszy zestaw do stworzenia szykownej stylizacji.
      • bei Re: Blogowe stylizacje vs reality 06.01.16, 11:29
        Oj tam, w jej wieku tez tak sie ubieralam w wielkie mrozysmile
        Teraz, gdy mam przejsc tylko do garazu, pozniej jechac do kina czy CH lub do knajpki tez nie zakladam cieplych butow, czapki czy bardzo cieplych okryc. Welniany plaszczyk tez grzejesmile
    • pade Re: Blogowe stylizacje vs reality 06.01.16, 11:33
      Ma świetne torebki. Aż mnie zazdrość zżerabig_grin
    • koronka2012 Re: Blogowe stylizacje vs reality 06.01.16, 12:29
      Ja się tak ubieram czasem, -10 mi nie przeszkadza, bo jeśli płaszcz jest wełniany, a botki mają odpowiednią podeszwę to jest mi wystarczająco ciepło. Fakt, że jeżdżę samochodem i nie spaceruję godzinami, no i
      czapek zasadniczo też nie noszę na krótkie dystansetongue_out choć bez rękawiczek bym nie dała rady, szkoda rąk.
    • antychreza Re: Blogowe stylizacje vs reality 06.01.16, 13:12
      Co w tym blogu jest fajnego? Czarne smutne ubrania, czasem niemożebnie wymięte, jak np. czarne szerokie spodnie (same spodnie bardzo ok, posiadam bardzo podobne, ale żeby dobrze wyglądały muszą być idealnie odprasowane), sfotografowane tak żeby przypadkiem nie było za dobrze widać jak wyglądają, dziwne kadrowania, nieeleganckie pozy modelki. Byłoby ok gdyby nie było tak na czarno.
      A co do zdjęć, sesja była pewnie przed świętami. Profesjonalna obróbka trochę trwa.
      • miss_fahrenheit Re: Blogowe stylizacje vs reality 06.01.16, 14:43
        antychreza napisała:

> Co w tym blogu jest fajnego?

Według mnie - proste, nieprzesadzone i klasyczne zestawienia ubrań.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka