plater-2 Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 09:59 W naszym bloku Jurek ufundował windę, kilka lodówek lokatorom i pięć plecaków uzdolnionym dzieciom. Mysle tak, bo skąd by sie wzięły serduszka w kabinie, na plecakach i lodówkach ? Odpowiedz Link Zgłoś
przystanek_tramwajowy Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 10:14 Ty już nie myśl plater. To nie dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 10:29 przystanek_tramwajowy napisał: > Ty już nie myśl plater. To nie dla ciebie. osobnicy pokroju plater widza tylko caritas Ok tez coś robi ale bardzo często dla kurii bo je utrzymuje klery z Opola z 15 lat temu przyznał ze około 40% wpływów finansowych do caritas opole trafia do kasy kurii , ile za mogliby kupić lodówek dla biedoty ?? Odpowiedz Link Zgłoś
kotradykcja Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 17:14 > Ok tez coś robi ale bardzo często dla kurii bo je utrzymuje > klery z Opola z 15 lat temu przyznał ze około 40% wpływów finansowych do carit > as opole trafia do kasy kurii , ile za mogliby kupić lodówek dla biedoty ?? Oczywiście, że Caritas daje biednym! Osobiście znam rodzinę (3 dzieci) która od Caritas dostawała pomoc przez całe lata. Pampersy, mleko dla dzieci, owoce, produkty spożywcze, leki, sprzęt AGD, me Odpowiedz Link Zgłoś
kotradykcja Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 17:15 Za szybko wysłało, kontynuacja : Meble, wyprawki do szkoły dla dzieci oraz. Dobry Caritas. Ona nigdy nie pracowała, on był kierowcą. W Caritasie Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 20:47 hahaha no...obawiam się, ze takich rodzin jest wiele, bardzo wiele Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 22:01 kotradykcja napisała: > Za szybko wysłało, kontynuacja : > Meble, wyprawki do szkoły dla dzieci oraz. > Dobry Caritas. > Ona nigdy nie pracowała, on był kierowcą. > W Caritasie rodzina słowem silna Five Finger Death Punch - House Of The Rising Sun Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 21:47 kotradykcja napisała: > Oczywiście, że Caritas daje biednym! > Osobiście znam rodzinę (3 dzieci) która od Caritas dostawała pomoc przez całe > lata. > Pampersy, mleko dla dzieci, owoce, produkty spożywcze, leki, sprzęt AGD, me moli by wiecej gdyby tyle nie musieli haraczu biskupom płacić Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 21:50 pewnie masz rację. Mnie zbulwersowała ostatnio wiadomość, że ktoś dał w spadku ziemie z domem i kupiła to za grosze szefowa jednego z regionalnych oddziałów Caritasu. Śledztwo jest w toku. Dlatego żadnych pośredników Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 10:21 plater-2 napisała: > W naszym bloku Jurek ufundował windę, kilka lodówek lokatorom i pięć plecaków > uzdolnionym dzieciom. > > Mysle tak, bo skąd by sie wzięły serduszka w kabinie, na plecakach i lodówkach ? w tej prymitywnej retoryce zabrakło jednego ; PISuarko Owsiak konkretnie mówi na co zbiera ,dzięki temu tysiące dzieci dziś funkcjonuje Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 11:00 Idź ty lepiej do spowiedzi i wyznaj swój grzech, jak kłamiesz przeciw bliźniemu swemu. Tylko, pamiętaj, aby szczerze żałować ! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 11:01 la_mujer75 napisała: > Idź ty lepiej do spowiedzi i wyznaj swój grzech, jak kłamiesz przeciw bliźniemu > swemu. Tylko, pamiętaj, aby szczerze żałować ! jak ma żałować skoro nie rozumie czy jest postępek Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 10:03 Czyli jestem z PiSu, bo swoje zgubiłam Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 10:23 triismegistos napisała: > Czyli jestem z PiSu, bo swoje zgubiłam dałaś na WOŚP, to nie Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 10:09 Nie ulegajmy w tym roku propagandzie złodzieja Owsiaka co rozpija i narkotyzuję Polską młodzież. Piękny przykład policji na Pomorzu która nie uległa Owsiakowej propagandzie. Mam nadzieję że w telewizji też go nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 10:25 marianna1960 napisała: > Nie ulegajmy w tym roku propagandzie złodzieja Owsiaka co rozpija i narkotyzuję > Polską młodzież. Piękny przykład policji na Pomorzu która nie uległa Owsiakowej propagandzie. Mam nadzieję że w telewizji też go nie będzie. mam nadzieje ze masz jaja i jak zobaczysz logo orkiestry na jakiejś ratującej życie aparaturze to zabierzesz umierające dziecko ze szpitala leczyć tam gdzie nie ma jego aparatury ??? Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 10:30 Nie znam nikogo komu uratował życie widzę tylko jego nachalną propagandę jestem ciekawa czy rozliczył się z kasy Mamy rekord! Przez 6 lat blisko 50 milionów do podziału dla rodziny Owsiaków! gloria.tv/media/mX8hAgbJjA1 Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 10:44 a bylas kiedys w szpitalu? a wiesz, ze wszystkie noworodki maja robione badania przesiewowe sluchu aparatura wosp? tak to jest, jak sie widzi tylko wlasny czubek nosa, ewentualnie kaczy dziub. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 10:51 thea19 napisała: > a bylas kiedys w szpitalu? a wiesz, ze wszystkie noworodki maja robione badania > przesiewowe sluchu aparatura wosp? tak to jest, jak sie widzi tylko wlasny czubek nosa, ewentualnie kaczy dziub. ))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
anty_nick Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 21:05 marianna1960 napisała: > Nie znam nikogo komu uratował życie widzę tylko jego nachalną propagandę jestem ciekawa czy rozliczył się z kasy Mamy rekord! Przez 6 lat blisko 50 milionów do podziału dla rodziny Owsiaków! boli co? że nie ty dostałaś 50 baniek do podziału.... ja ci mogę przykłądów na pęćzki podać komu sprzęt z serduszkiem WOŚP uratował życie. Min mojemu dziecku i tysiącu innym. Jak trafisz do szpitala, prosze powiedz otwarcie, że od złodzieja niczego nie weźmiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 11:01 Tobie to samo powiem, co innym : "Idź ty lepiej do spowiedzi i wyznaj swój grzech, jak kłamiesz przeciw bliźniemu swemu. Tylko, pamiętaj, aby szczerze żałować ! " Odpowiedz Link Zgłoś
jdylag75 Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 14:30 Warunkiem dobrej spowiedzi jest też mocne postanowienie poprawy... Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 11:31 przestań słuchać radia maryja, księdza i innych oszołomów, to ponoć jeszcze jest do wyleczenia, choć znam takich, co twierdzą, że to nie wyleczalne Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 11:58 Złodziej? Zgłosiłaś na policję? Nie? To nie oczerniaj. Rozpija? Zgłosiłaś to? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 12:21 kub-ma napisała: > Złodziej? Zgłosiłaś na policję? Nie? To nie oczerniaj. > Rozpija? Zgłosiłaś to? dysponuje obszernym materiałem ma jak każdy obywatel prawo napisać do prokuratury zgłoszenie podejrzenia przestępstwa Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 13:27 a wiesz że pomówienia są karalne i są grzechem? Nie chcesz nie dawaj, nie ma sprawy. Ale nie głoś tak nachalnie fałszywego świadectwa przeciw innemu człowiekowi, co? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 20:52 maadzik3 napisała: > a wiesz że pomówienia są karalne i są grzechem? Nie chcesz nie dawaj, nie ma sprawy. Ale nie głoś tak nachalnie fałszywego świadectwa przeciw innemu człowiekowi, co? > przecież katolika polskie prawo nie obowiązuje ,a kłamstwo popełnione w obronie wiary katolickiej zostanie rozgrzeszone w konfesjonale Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 10:27 No weź... ja jeszcze z domu dziś nie wychodziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 10:30 ga-ti napisała: > No weź... ja jeszcze z domu dziś nie wychodziłam. no to się ogarnij i pitaj na jednej nózi Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 11:34 a ja byłam dziś w centrum handlowym - o zgrozo haha - i dwa kółka zrobiłam w poszukiwaniu kogokolwiek z puszką - NIE BYŁO NIKOGO !!! ale nic, przejadę się na Targówek, tam w okolicach parku na pewno będzie ich kilku, więc nie omieszkamy się ładną kwotą wesprzeć WOŚP Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 10:39 ga-ti napisała: > No weź... ja jeszcze z domu dziś nie wychodziłam. Nie musisz. Przelew przez internet zrób Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 10:51 rosapulchra-0 napisała: > ga-ti napisała: > > > No weź... ja jeszcze z domu dziś nie wychodziłam. > > Nie musisz. Przelew przez internet zrób No ale o serduszko chodzi przecież! Mam sobie wydrukować? Bo - co ludzie powiedzą Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 10:52 ga-ti napisała: > rosapulchra-0 napisała: > > > ga-ti napisała: > > > > > No weź... ja jeszcze z domu dziś nie wychodziłam. > > > > Nie musisz. Przelew przez internet zrób > > No ale o serduszko chodzi przecież! Mam sobie wydrukować? Bo - co ludzie powiedzą koniecznie się ogarnij masz czas chyba do 20 Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 22:20 Ogarnęłam się Otóż wolontariusze stali przy kościele, więc wchodząc i wychodząc wrzuciłam. I jeszcze dzieciaki zachęciłam, by swoją kaskę z domu wzięły I potwierdzam to, co pisała Asia_i_p przy kościele największy ruch a w kościele duuużo ludzi z serduszkami, nawet pani która czytała czytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 22:24 ga-ti napisała: > Ogarnęłam się Otóż wolontariusze stali przy kościele, więc wchodząc i wychodząc wrzuciłam. I jeszcze dzieciaki zachęciłam, by swoją kaskę z domu wzięły e tam ogarnęłaś się da tego nowego cudnego wikarego nie dla starego Owsiaka > I potwierdzam to, co pisała Asia_i_p przy kościele największy ruch a w kościele duuużo ludzi z serduszkami, nawet pani która czytała czytanie. co za naród skoro plebana juz nie słucha Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 10:33 A co, jeśli ktoś głosował na PIS i dał na WOŚP? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 10:37 rosapulchra-0 napisała: > A co, jeśli ktoś głosował na PIS i dał na WOŚP? to znaczy ze nie zdurniał , i jest dla niego jeszcze ratunek Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 10:37 Znaczy, że jest jeszcze dla niego szansa, choć popełnił straszliwy błąd, jeśli chodzi o to pierwsze. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 10:45 sumire napisała: > Znaczy, że jest jeszcze dla niego szansa, choć popełnił straszliwy błąd, jeśli > chodzi o to pierwsze. ja głosowałem na burmistrza z PIS ale to mój kolega od wieków i uczciwy człowiek wie ze jego prezesa nie kocham , i nie z zaburzeniami smoleńskimi Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 11:36 to oznacza, że wśród tej grupy są jeszcze mądre osoby Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 10:41 Poniosło Cię. Sama znam parę osob, ktore glosują na PiS i dają na Orkiestrę. Wchodzisz w narrację, która oni (PiS) narzucają, więc ją wzmacniasz. Jak nie przestaniemy sie tak nawzajem nakręcać, zaczniemy do siebie strzelac. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 10:48 nangaparbat3 napisała: > Poniosło Cię. > Sama znam parę osob, ktore glosują na PiS i dają na Orkiestrę. > Wchodzisz w narrację, która oni (PiS) narzucają, więc ją wzmacniasz. Jak nie przestaniemy sie tak nawzajem nakręcać, zaczniemy do siebie strzelac. niestety pewno nić juz została przerwana Odpowiedz Link Zgłoś
lokitty Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 13:40 Dokładnie. Głupi ten post jest jak nie wiem co, a większość odpowiedzi podobnie głupia (nie, nie cierpię PISu i nie daję na orkiestrę, natomiast nie przeszkadza mi w niczym, że inni lubią jedno lub drugie, bądź też jedno i drugie). Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 21:01 lokitty napisał(a): > Dokładnie. > Głupi ten post jest jak nie wiem co, a większość odpowiedzi podobnie głupia (nie, nie cierpię PISu i nie daję na orkiestrę, natomiast nie przeszkadza mi w niczym, że inni lubią jedno lub drugie, bądź też jedno i drugie). każdy ma swoje z kamerą przez świat Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 10:47 Wybiorę się za jakieś dwie godziny Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 10:48 A głosowałaś na PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 10:49 Nie idźmy ich drogą, nie blokujmy przeciwników. Odpowiedz Link Zgłoś
marycha1433 Re: Do budy !!! 10.01.16, 10:53 Ateiści i protestanci rozwalają społeczeństwa. Wszystko przez Lutra od niego wziął początek antysemityzm i ateizm. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: Do budy !!! 10.01.16, 10:55 Nie tylko największym nieszczęściem dla ludzkości była rewolucja francuska. Dzięki takim bezbożnikom powstał faszyzm komunizm wymordowali w XX wieku setki milionów ludzi a teraz biorą się za nasze dusze Odpowiedz Link Zgłoś
marycha1433 Re: Do budy !!! 10.01.16, 11:03 Tylko ze idee rewolucji francuskiej wywodzą się od tez Lutra. Luter to szatan i fałszywy prorok a protestanci są winni lewactwa. To oni m.in. wprowadzili tzw. równouprawnienie i wygonili kobiety z domu gdzie ich miejsce jako kaplanek ogniska domowego, do pracy. Efektem tego jest bezrobocie wśród mężczyzn a to oni są glowami rodzin, wymieranie społeczeństw bo kobietom nie chce się rodzic dzieci i wzrost przestępczości wśród młodzieży bo matki w pracy i nie ma się kto nimi zajac. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Do budy !!! 10.01.16, 11:05 A ile masz dzieci, "kapłanko ogniska domowego" ? Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 marycha 10.01.16, 12:49 Jak dla mnie - nagroda roku dla Ciebie w kategorii "najzabawniejsza parodia zaangażowanego wyznawcy pisimzu". Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: Do budy !!! 10.01.16, 13:37 i dlatego senator Katon Starszy pisał o obmierzłych żydowskich obyczajach, a św. Tomasz z AKwinu głosił antyjudaizm i średniowieczny kk (długo przed narodzeniem Lutra) wymyślił oskarżenia o używanie krwi chrześcijańskich dzieci do macy? (dla twojej wiedzy zaczęło się w Oxfordzie w XII w. to konkretne pomówienie). O, i jeszcze pewnie dlatego rozpowszechnione pogromy Żydów oskarżanych o zatruwanie studni w czasie wielkiej dżumy i wiele, wiele tp. (niestety) Odpowiedz Link Zgłoś
kotradykcja Re: Do budy !!! 10.01.16, 17:20 marycha1433 napisał: > Ateiści i protestanci rozwalają społeczeństwa. Wszystko przez Lutra od niego wz > iął początek antysemityzm i ateizm. Oł jeach! Jeszcze antychrysty to som! Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Do budy !!! 10.01.16, 11:04 Jeszcze byciem ateistą nie jest zakazane. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Do budy !!! 10.01.16, 11:50 la_mujer75 napisała: > Jeszcze byciem ateistą nie jest zakazane. komunizm, nazizm ,kaczyzm charakteryzuje sie tym samym ; kto nie z nami to wróg a tego nalezy zniszczyć Odpowiedz Link Zgłoś
reszka2 Re: Do budy !!! 10.01.16, 14:14 Kto nie z nami, ten nasz wróg, a wroga należy zniszczyć. Kto nie ma serduszka wośp ten nasz wróg, a wroga należy zniszczyć. To kaczyzm, faszyzm, nazizm czy komunizm? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Do budy !!! 10.01.16, 20:50 reszka2 napisała: > Kto nie z nami, ten nasz wróg, a wroga należy zniszczyć. Kto nie ma serduszka wośp ten nasz wróg, a wroga należy zniszczyć. > To kaczyzm, faszyzm, nazizm czy komunizm? to nasza rzeczywistość Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: Do budy !!! 10.01.16, 11:16 I ramach samoobrony w czasie rewolucji francuskiej kolumny piekielne mordowały w Wandee tysiące wieśniaków. Wymordowano 100tys. i tak się zaczął postęp lewactwa okropieństwo XX wieku brak Boga czynienie raju na ziemi komunizm. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Do budy !!! 10.01.16, 11:55 marianna1960 napisała: > I ramach samoobrony w czasie rewolucji francuskiej kolumny piekielne mordowały > w Wandee tysiące wieśniaków. Wymordowano 100tys. i tak się zaczął postęp lewactwa okropieństwo XX wieku brak Boga czynienie raju na ziemi komunizm. nieuku jeszcze nie ostygły zwłoki Konstantyna pierwszego tzw chrześcijańskiego cesarza a juz jego synowie władcy tzw chrześcijańscy prowadzili pomiędzy sobą krwawe wojny z Jezusem na ustach a, wiedz nieuku ze było to w IV wieku n.e, 1700 lat temu i tak macie od tego czasu ,mordujecie innowierców stalin hitler nawet w 10% tego nie wymordowali mając tak doskonałe ku temu narzędzia niz wasza sekta przez 17 wieków jej istnienia > Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 11:19 Ja nie mam serduszka, bo zrobiłam przelew. Za to mam potwierdzenie przelewu. Trochę głupie jest takie założenie bo zaczyna ukierunkowywać ludzi. Nie trzeba obklejać się serduszkami żeby pomagać i manifestować swoje "przekonania polityczne". A, i szczerze PISu nie cierpię, nie chę więc być postrzegana jako członkini PISu bo ktoś uskutecznia taką "kampanię". To krzywdzące. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 11:57 saszanasza napisała: > Ja nie mam serduszka, bo zrobiłam przelew. Za to mam potwierdzenie przelewu. Tr > ochę głupie jest takie założenie bo zaczyna ukierunkowywać ludzi. Nie trzeba ob > klejać się serduszkami żeby pomagać i manifestować swoje "przekonania polityczn > e". A, i szczerze PISu nie cierpię, nie chę więc być postrzegana jako członkini > PISu bo ktoś uskutecznia taką "kampanię". To krzywdzące. > nie chciałem krzywdzić ale wskazać na podziały w tym społeczeństwie Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 12:04 Wiem, ale myślę, że są PISowcy którzy orkiestrę wspomagają i PO-wcy, którzy ni dadzą ani grosza. Na takim podziale można się przejechać. Ostatnio obgadywałam PIS z koleżanką...szło nam całkiem dobrze, do czasu kiedy nie stwierdziłam, że nie znam nikogo kto głosował na PIS (dobrze, że ta cała rozmowa nie poszła w kierunku obgadywania wyborców). Wtedy ona stwierdziła, że już znam, bo to ona głosowała, brrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 12:08 saszanasza napisała: > Wtedy ona stwierdziła, że już znam, bo to ona głosowała, brrrrr ja też głosowałem na PIS w wyborach samorządowych' tylko samorządowych ' burmistrzem został mój kolega z którym znamy się ponad 30 lat jestem zadowolony z tego wyboru ,bo to uczciwy facet a i widać ze coś w tym mieście robi i robił jako radny powiatowy Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 12:25 ale wybory samorządowe to co innego, tam rzeczywiście głosuje się na konkretnego kandydata. też wychodzę z takiego założenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 12:33 saszanasza napisała: > ale wybory samorządowe to co innego, tam rzeczywiście głosuje się na konkretnego kandydata. też wychodzę z takiego założenia. no i dlatego nie jest mi wstyd ze mój kandydat był z PIS to porządny ,uczciwy Człowiek, spotykam go niedawno i mowie mu :Jurek zrób 30-40% tego co w kampanii obiecałeś ,a znowu masz mój głos Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 11:37 tak. wiem, ty fundujesz wille i samochody oraz wakacje tym z kościoła co kto lubi my pomagamy dzieciom i starszym osobom, ty wspierasz patologię Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 11:38 Radzę lepiej się przykładać do nauki polskiego w szkole. Używanie przecinków to cenna umiejętność. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Do budy !!! 10.01.16, 11:45 Jak to co ? To przecież plugawa Wyborcza, więc wiadomo, co on tu robi. Pytanie jest : co ty tu robisz ? P.S. pewno nie odpowiesz, bo wy nigdy nie odpowiadacie na konkretne pytania (przypominam, że już dwukrotnie pytałam się, co sądzisz na temat ludzi, którzy działali w PZPR a teraz stoją obok Kaczuchy - nigdy nie odpowiedziałaś). ja wiem, że macie szablony gotowych wypowiedzi i trudno jest je dopasować, ale chyba wolno wam czasami użyć własnego rozumu ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Do budy !!! 10.01.16, 12:14 la_mujer75 napisała: > no wam czasami użyć własnego rozumu ? miłośnik PIS jest niczym kasjerka z marketu !! (nikomu nie ubliżając) nie musi myśleć tak jak i kasjerka nie musi umieć liczyć ,maszyna liczy za nią Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 11:47 Do nich to nie dotrze mają klapki na oczach albo im zarosły Owsiakiem może jest na to lekarstwo ale chyba to jest nieuleczalne tyle lat prania mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 11:56 To są ludzie, którzy w ten sposób starają się uzasadnić i rozgrzeszyć własne skąpstwo i brak empatii. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 12:18 marianna1960 napisała: > Do nich to nie dotrze mają klapki na oczach albo im zarosły Owsiakiem może jest > na to lekarstwo ale chyba to jest nieuleczalne tyle lat prania mózgu. też nie podoba mi się ze katolicka katecheza jest w przedszkolu Odpowiedz Link Zgłoś
madi138 Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 13:34 Rozumiem, że znasz to z autopsji? Tyle lat prania mózgu przez kościół... A przypomnisz mi łaskawie, co Jezus mówił o jałmużnie i pomocy bliźnim? A tak, wy słuchacie kleru, a nie jakiegoś tam Jezusa... Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 13:37 Jezus Ch, jakby żył wrzucałby do puszki, a być może nawet sam stał z puszką jako wolontariusz albowiem kochał dzieci i chorych, chciał ich uzdrawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 20:58 kaz_nodzieja napisał(a): > Jezus Ch, jakby żył wrzucałby do puszki, a być może nawet sam stał z puszką jako wolontariusz albowiem kochał dzieci i chorych, chciał ich uzdrawiać. Jezus sypiał na pustyni z kamieniem pod głową a jego samozwańczy następca na ziemi ma 1000 pokoi w Watykanie do dyspozycji Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 12:00 Nie twórz podziałów. Po co. I tak jest za dużo wrogości. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 12:24 kub-ma napisała: > Nie twórz podziałów. Po co. I tak jest za dużo wrogości. od 10 kwietnia 2010 w tym kraju trwa nienawistna wojna dwóch światów nie ja ja inspirowałem,ale nie mam zamiaru być opluwany przez to towarzystwo nie mam zamiaru tez do nich wyciągać ręki,oni zaczęli od nich oczekuje inicjatywy pokoju Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 12:28 Po co do tego mieszać politykę? Robię za bodyguarda dla dwóch nieletnich wolontariuszek - córki i jej koleżanki. Jak dotąd bezapelacyjnie najwięcej pozbierały pod oboma miejscowymi kościołami i doświadczona od czterech lat wolontariuszka potwierdziła, że to najlepszy teren "na łowy". Wrzucały "moherowe babcie", takie klasyczne, wrzucił przechodząc prawie cały chór parafialny. Znając wynik PiS-u w Trzebnicy, nie wierzę, żeby w tej grupie nie było wyborców PiS-u, po prostu nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 12:36 asia_i_p napisała: > Po co do tego mieszać politykę? > . Wrzucały "moherowe babcie", takie klasyczne, wrzucił przecho > dząc prawie cały chór parafialny. Znając wynik PiS-u w Trzebnicy, nie wierzę, > żeby w tej grupie nie było wyborców PiS-u, po prostu nie wierzę. wczoraj na demonstracji KOD w Opolu, takie babinki skandowały przeciwko PIS ze normalnie w innej sytuacji byłbym pewny ,ze to w stu procentach moherowe fanki rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś
lokitty Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 13:43 No i widać, jak klasyfikujesz ludzi w tępy, ograniczony sposób... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 21:02 lokitty napisał(a): > No i widać, jak klasyfikujesz ludzi w tępy, ograniczony sposób... nie opisuj mi swojego faceta , nie ja zaczynałem ten podział Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 13:44 Tam gdzie stałem najgłośniej skandowały babinki, które z wyglądu i wieku uznałbyś za typowe moherowe berety. Odpowiedz Link Zgłoś
vi_san Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 12:45 Nie mam żadnego serduszka WOŚP, nie znoszę Owsiaka i nie mam zamiaru go utrzymywać. Nie jestem z PiSu, nie popieram tej partii, nie głosowałam na nią ani na jej przedstawicieli. I co z tego wynika? Odpowiedz Link Zgłoś
vi_san Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 12:55 A, na marginesie - pomagam, i owszem, nie przez Caritas, a bezpośrednio osobom potrzebującym. Nie funduję Owsiakom [bo i rodzinie Jurka] pensyjek miesięcznych jak roczne uposażenie przeciętnie pracującego człowieka, bo mnie na to nie stać. Cenie zarobione przez siebie pieniądze - więc pomagam tam, gdzie WIEM, że nie utrzymuję pasibrzuchów i obiboków. Pomagam częstokroć wyższymi kwotami, nią deklarowane przez niektórych 50,- czy 200,- wrzucone do puszki WOŚP "na złość" PiSowi. Mną PiS nie kieruje - nawet w ten sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 15:14 O to to! Nie jestes sama Odpowiedz Link Zgłoś
vi_san Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 15:17 Jedno szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
inka754 Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 11.01.16, 07:33 Zgadzam się w 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 15:48 vi_san napisała: > Nie mam żadnego serduszka WOŚP, nie znoszę Owsiaka i nie mam zamiaru go utrzymywać. Nie jestem z PiSu, nie popieram tej partii, nie głosowałam na nią ani na jej przedstawicieli. I co z tego wynika? > utrzymuj ministra zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 15:50 to niestety musi. Podatków nie płacić się nie da Odpowiedz Link Zgłoś
vi_san Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 20:16 Niestety, każdy uczciwy go utrzymuje. Nie mamy wpływu na to, na co przeznaczane są nasze podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 22:06 vi_san napisała: > Niestety, każdy uczciwy go utrzymuje. Nie mamy wpływu na to, na co przeznaczane > są nasze podatki. no a teraz dodatkowo całe społeczeństwo zapłaci za PIS tv jako ze PIS ma pomysł jak Polaków zmusic do płacenia za media publiczne, w których będzie PISowska sieczka wciskana Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 22:22 do tej pory płaciło za PO tv,więc różnicy nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 22:57 arwena_11 napisała: > do tej pory płaciło za PO tv,więc różnicy nie widzę. jak rozumiem ich minister wybierał osobiście prezesów ?? tak po prostu bez konkursu ? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 23:00 kolter dorosły facet i wierzy w konkursy? Że zwyciężają ci co wygrali, a nie ci co mieli wygrać? Pamiętasz ostatni unieważniony konkurs na prezesa ZUS? Jak przegrali ci co powinni wygrać, to unieważniono konkurs Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 23:15 arwena_11 napisała: > kolter dorosły facet i wierzy w konkursy? Że zwyciężają ci co wygrali, a nie ci > co mieli wygrać? > > Pamiętasz ostatni unieważniony konkurs na prezesa ZUS? Jak przegrali ci co powi > nni wygrać, to unieważniono konkurs jednak ci z PO w ugnojonych buciorach nie ładowali sie na dywany ,przynajmniej udawano tam bezstronność Odpowiedz Link Zgłoś
me-lissa Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 12:48 Nóż k...., spokojny ze mnie człowiek ale jak czytam co wypisują trole w rodzaju marianny to aż mną trzęsie. Masz dziecko marianno albo choć znasz jakieś osobiście? Już mniejsza z tym że moja córka miała po urodzeniu przebadany słuch dzięki sprzętowi od WOŚP. Ale parę miesięcy później wylądowałam z mią na chirurgii, w sali obok leżały noworodki z poważnymi wadami serca, operowane tuż po porodzie. Poznałam ich rodziców. Sprzęt od WOŚP uratował tym dzieciom życie. I proszę mi tu nie p.i.e.r.d.z.i.e.l.i.ć o tym że gdyby nie orkiestra to te sprzęty zapewniłby NFZ. Bo stołeczny NFZ mimo że mocno finansowo odciążany przez WOŚP karmiącym matkom w połogu proponuje kilkutygodniowe kiblowanie na koślawym krzesełku, o braku posiłków i jednym prysznicu na cały oddział nie wspomnę. Sorry za słownictwo ale poniosło mnie Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 15:22 finansowo odciążany? 50 milionów, to jest kropelka. To tak jakbym ci dała 10 zł i pytała dlaczego nie jesz codziennie krewetek. Przecież, cie odciążam finansowo. Roczny budżet NFZtu to 2,3 MILIARDA złotych, a potrzebnych jest znacznie więcej, bo nie ma na wiele terapii. Kołderka jest krótka. Podnieśmy składki o 2 złote miesięcznie i wyjdzie więcej. Ale ludzie zamiast płacić podatki wolą raz w roku zapchać swoje sumienie i wrzucając kilka-kilkadziesiąt złotych do puszki stwierdzić, że uratowali czyjeś dziecko. Ludzie myślcie trochę! Odpowiedz Link Zgłoś
me-lissa Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 16:28 Podatki płacę. Ja wiem że z moich wpłat nie uratowano żadnego dziecka, natomiast z wpłat wielu ludzi uratowano mnóstwo dzieci. Widziałam te dzieci. NFZ nie ma pieniędzy, każdy grosz się liczy. Więc czemu zniechęcać ludzi do akcji dzięki której kupiono choć jedną ratującą życie maszynę? A przecież maszyn z serduszkiem jest w każdym Polskim szpitalu mnóstwo, na kardiologii dziecięcej na Litewskiej np serduszko jest na każdym aparacie do echo Odpowiedz Link Zgłoś
vi_san Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 21:12 Tak z ciekawości... Twierdzisz, że nie uratowano żadnego dziecka? A z czego, twoim zdaniem, idzie np. refundacja leków koniecznych po przeszczepach? Z czego płacona jest pensja lekarza, który operuje dziecko, pielęgniarki, która go dogląda [oczywiście kiedy leży w "sprzęcie" WOŚP]? Z czego jest utrzymywana w szpitalu znośna temperatura, z czego opłacone posiłki itd... Szpitale jako takie są niedochodowe, więc jak sadzisz? Jurek Owsiak to opłaca? Czy jego żonusia, z 15 000 pensji miesięcznie? W szpitalu w którym pracowałam serduszka były naklejone również na podajnikach do mydła w łazienkach - czy to znaczy, że WOŚP kupiła te podajniki? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 21:16 vi_san napisała: W szpitalu w którym pracowałam serduszka były naklejone > również na podajnikach do mydła w łazienkach - czy to znaczy, że WOŚP kupiła tepodajniki? uciekaj jak najszybciej z domu lodówki nie otwieraj bo ci z niej Owsiak wyskoczy W zarządzie fundacji zasiadają trzy osoby - poza samym Owsiakiem, również jego żona Lidia Niedźwiedzka-Owsiak oraz dr Bohdan Maruszewski. Cała trójka zarabia rocznie niespełna 150 tysięcy złotych. A to oznacza pensję miesięczną w wysokości 4136 zł na osobę. Z tym, że sam Owsiak, jak mówił w rozmowie z dziennik.pl, nie bierze z tej sumy ani złotówki. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 21:26 a jaką pensje bierze ze Złotego Melona i Mrówki? Nie ujawnia kontraktu jaki ma z WOŚP na prowadzenie wykładów ( zasłania się tajemnicą handlową ) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 21:28 arwena_11 napisała: > a jaką pensje bierze ze Złotego Melona i Mrówki? Nie ujawnia kontraktu jaki ma > z WOŚP na prowadzenie wykładów ( zasłania się tajemnicą handlową ) czyli łżesz ,bo kasy nie ma wypłacanej z datków a za wykłady Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 21:40 a kasa na wykłady to z czego idzie? Przecież też z datków ( np pieniądze z datków idą na lokaty ). Podobno WOŚP nie może zarabiać. Więc wszystko co ma to z datków. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 21:54 arwena_11 napisała: > a kasa na wykłady to z czego idzie? Przecież też z datków ( np pieniądze z datków idą na lokaty ). > Podobno WOŚP nie może zarabiać. Więc wszystko co ma to z datków. nie kumam kto komu i dlaczego ?? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 21:56 jak włożą pieniądze jakie dostaną ze zbiórki na lokaty, to mają odsetki ( z tego nie muszą się rozliczać przed MF, bo to nie zbiórka publiczna ). Z tych pieniędzy (a pewnie niemałych ) pewnie opłacają owsiaka Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 22:09 arwena_11 napisała: > jak włożą pieniądze jakie dostaną ze zbiórki na lokaty, to mają odsetki ( z tego nie muszą się rozliczać przed MF, bo to nie zbiórka publiczna ). Z tych pieniędzy (a pewnie niemałych ) pewnie opłacają owsiaka każda transakcja bankowa powyżej 15 tys euro jest ,alba musi być zgłaszana w skarbówce wiec skarbówka musiałaby wiedzieć o tych operacjach a Owsiak wykazać to Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 22:16 Nie są rozliczane w MF jako zbiórka publiczna,a ostatnie wypowiedzi MF dotyczyły rozliczenia zbiórki publicznej. Aukcje internetowe też nie są zbiórką publiczną Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 22:22 arwena_11 napisała: > Nie są rozliczane w MF jako zbiórka publiczna,a ostatnie wypowiedzi MF dotyczyły rozliczenia zbiórki publicznej. Aukcje internetowe też nie są zbiórką publiczną jak rozumiem sugerujesz ze Owsiak wpłaca kasę na konta bankowe ,nie jako WOŚP a jako Owsiak i z tego żyje ?? Odpowiedz Link Zgłoś
vi_san Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 21:27 "Owsiak podkreśla też, że dyrektorem działu medycznego w Fundacji jest jego żona. Pracuje tam od 12 lat i zarabia 12,2 tys. złotych brutto" - dane sprzed dwóch lat... "Inna sprawa to wypłacane przez zarząd premie - w 2011 roku było to 100 tysięcy złotych, w tym 9,5 tys. zł dla zarządu - czyli dla siebie, żony. Nie ma sprecyzowanych kwot, które trafiły do poszczególnych osób. I jeszcze premie jubileuszowe - 13,3 tys. zł." Być może, przy całkowitych przychodach WOŚP to nie są kwoty powalające, ale na serio kompletnie nie widzę powodów, dla których pani Owsiak nie mogłaby zarabiać np. 3 000 na rękę a musi mieć 10 000. Plus premie. I nagłaśnianie, jak to oni nic nie biorą. No, biorą, biorą. I niech sobie biorą, nikomu nie bronię, tak jak i nie biorę nikomu im dawać. Ja nie muszę. Bo ja, w przeciwieństwie do pani Owsiak, na każda złotówkę, którą otrzymuję - muszę zapracować. I mogę się podzielić z biedniejszymi, potrzebującymi, ale nikt mi nie wmówi, że "potrzebująca" jest babsko, kasujące 10 tysi miesięcznie! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 21:35 vi_san napisała: > "Owsiak podkreśla też, że dyrektorem działu medycznego w Fundacji jest jego żona. Pracuje tam od 12 lat i zarabia 12,2 tys. złotych brutto" - dane sprzed dwóch lat... " jak widać manipulujesz ucinając pełny tekst ; "Owsiak podkreśla też, że dyrektorem działu medycznego w Fundacji jest jego żona. Pracuje tam od 12 lat i zarabia 12,2 tys. złotych brutto, czyli ok. 8 tys. złotych "na rękę"." >Inna sprawa to wypłacane przez zarząd premie - w 2011 roku było to 100 tysięcy złotych, w tym 9,5 tys. zł dla zarządu - czyli dla siebie, żony. czyli po 3166 zł dzielone przez 12 na głowę Nie ma sprecyzowanych kwot, które trafiły do poszczególnych osób. I jeszcze premie > jubileuszowe - 13,3 tys. zł." czyli ponad 1000 zł na miesiac .. Być może, przy całkowitych przychodach WOŚP to ni > e są kwoty powalające, ale na serio kompletnie nie widzę powodów, dla których p > ani Owsiak nie mogłaby zarabiać np. 3 000 na rękę a musi mieć 10 000. Plus prem > ie. I nagłaśnianie, jak to oni nic nie biorą. No, biorą, biorą. I niech sobie b > iorą, nikomu nie bronię, tak jak i nie biorę nikomu im dawać. Ja nie muszę. Bo > ja, w przeciwieństwie do pani Owsiak, na każda złotówkę, którą otrzymuję - musz > ę zapracować. I mogę się podzielić z biedniejszymi, potrzebującymi, ale nikt mi > nie wmówi, że "potrzebująca" jest babsko, kasujące 10 tysi miesięcznie! dopiero co łgałaś ze zarabia po 15 tys Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 21:38 nie przypominam sobie. Nadal to nie zmienia faktu, że ja wolę aby 100% moich pieniędzy jakie daję na cele charytatywne szło na pomoc a nie na "obsługe". Dlatego pośredników omijam. Odpowiedz Link Zgłoś
vi_san Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 22:14 Ok, pomyliłam się, nie 15, a 12 z okładem. Z głodu by umarła jakby zarabiała np 2 500 na rękę? Ja bym tam nie miała nic przeciwko premii, nawet w kwocie 3 000 rocznie. No, nie pogniewałabym się, gdyby mi kto dawał za nie robienie nic. Sorry, ale tak jak Arwena - nie widzę powodów, by wypychać tłuściutki portfel pani Owsiak - ona na pewno nie jest potrzebująca - zarabia więcej, niż niejeden ciężko i uczciwie pracujący człowiek, strażak, pielęgniarka czy przedszkolanka. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 22:20 vi_san napisała: > Ok, pomyliłam się, nie 15, a 12 z okładem. taka pomyłka często bywa celowa > Z głodu by umarła jakby zarabiała np 2 500 na rękę? kierownik składu opałowego ma z piątaka.. Ja bym tam nie miała nic przeciwko premii, nawet w kwocie 3 000 > rocznie. No, nie pogniewałabym się, gdyby mi kto dawał za nie robienie nic. > Sorry, ale tak jak Arwena - nie widzę powodów, by wypychać tłuściutki portfel p > ani Owsiak - ona na pewno nie jest potrzebująca - zarabia więcej, niż niejeden > ciężko i uczciwie pracujący człowiek, strażak, pielęgniarka czy przedszkolanka. ona tez uczciwie pracuje i wątpię czy od 7 do 15 od poniedziałku do piątku Odpowiedz Link Zgłoś
vi_san Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 22:28 A strażak ma 2 500. I też nie pracuje od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 15:00. Sprawiedliwie jak cholera. Wszak nie twierdzę, że ona MUSI żyć za ograniczoną kwotę. Jak dla mnie może sobie przyznać pensję choćby i pięć razy wyższą niż ma. Tylko nie widzę powodów, by z MOICH pieniędzy cokolwiek szło do jej portfela. Czy jej męża, nota bene. Niech sobie żyją jak chcą, uczciwie czy nie, nie mój interes. Po prostu napisałam jak jest, że WBREW temu co napisałeś w tytule wątku - mimo, że nie znoszę Jerzego O. i nie daję grosza na jego fundacje [ani na Woodstocki] w związku z tym nie miewam irracjonalnych serduszek - naklejek - nijak się to ma do moich preferencji politycznych - PiSu nie popieram, prezes tej partii jest [moim zdaniem] człowiekiem z potężnymi kompleksami i prędzej mu do leczenia niż do rządzenia, nie głosuję i nigdy nie głosowałam na PiS ani na przedstawicieli tejże frakcji politycznej. I co? Twoja [bzdurna] teza, że kto nie daje na WOŚP MUSI popierać PiS jest... Cóż, po prostu bzdurna. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 22:37 vi_san napisała: > A strażak ma 2 500. I też nie pracuje od poniedziałku do piątku w godzinach 8:0 > 0 - 15:00. który ?? mój kuzyn obecnie juz po 27 latach ma 75% procent emerytury 3.200 zł Sprawiedliwie jak cholera. Wszak nie twierdzę, że ona MUSI żyć za og > raniczoną kwotę. Jak dla mnie może sobie przyznać pensję choćby i pięć razy wyż > szą niż ma. Tylko nie widzę powodów, by z MOICH pieniędzy cokolwiek szło do jej > portfela. Czy jej męża, nota bene. Niech sobie żyją jak chcą, uczciwie czy nie > , nie mój interes. Po prostu napisałam jak jest, że WBREW temu co napisałeś w t > ytule wątku - mimo, że nie znoszę Jerzego O. i nie daję grosza na jego fundacje > [ani na Woodstocki] w związku z tym nie miewam irracjonalnych serduszek - nakl > ejek - nijak się to ma do moich preferencji politycznych - PiSu nie popieram, p > rezes tej partii jest [moim zdaniem] człowiekiem z potężnymi kompleksami i pręd > zej mu do leczenia niż do rządzenia, nie głosuję i nigdy nie głosowałam na PiS > ani na przedstawicieli tejże frakcji politycznej. I co? Twoja [bzdurna] teza, ż > e kto nie daje na WOŚP MUSI popierać PiS jest... Cóż, po prostu bzdurna. no ale zasadniczo to o co ty walczysz ?? Odpowiedz Link Zgłoś
vi_san Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 22:39 O nic nie walczę, po prostu wypowiadam się na forum DYSKUSYJNYM, że temat wątku, który założyłeś jest kretyński i bezpodstawny. Plus służy tylko upolitycznieniu sprawy, która powinna się od polityki trzymać jak najdalej. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 22:43 vi_san napisała: > O nic nie walczę, po prostu wypowiadam się na forum DYSKUSYJNYM, że temat wątku > , który założyłeś jest kretyński i bezpodstawny. Plus służy tylko upolitycznien > iu sprawy, która powinna się od polityki trzymać jak najdalej. powiedz to tej babie z zaburzeniami osobowości Pawłowicz oburzona: WOŚP na ulicy stawia na wabia dzieci i młodzież Odpowiedz Link Zgłoś
vi_san Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 22:51 Kolter - pokaż mi JEDNĄ moją wypowiedź, w której popieram postawę PiSu w jakikolwiek sposób, bądź w którym wypowiadam się pozytywnie o poseł Pawłowicz. Jedną. W jakimkolwiek wątku! Nie dasz rady? No cóż za pech... Fakt zaś mojej głębokiej niechęci do poseł Pawłowicz i jej guru - prezesa ma się nijak do mojej niechęci do Owsiaka. I do sporej części kleru, mimo, że jestem wierząca. Więc temat wątku "Kto nie ma serduszka WOŚP ten z Pis" jest idiotyczny. Nie mam serduszka i mieć nie chcę, nie popieram WOŚP i Owsiaka, nie daję ani złotówki. Nie ma to nijakiego wpływu na to, że z PiSem mam niewiele wspólnego, nie popieram tego ugrupowania, nie głosuje na jego przedstawicieli. Tylko tyle. A zgadzam się całkowicie, że Pawłowicz to kobieta z zaburzeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 23:09 vi_san napisała: > Kolter - pokaż mi JEDNĄ moją wypowiedź, w której popieram postawę PiSu w jakiko > lwiek sposób, bądź w którym wypowiadam się pozytywnie o poseł Pawłowicz. zasadniczo nie mówiłem o tobie ,ale ino odniosłem sie do tych słów twoich zresztą ; " Plus służy tylko upolitycznien iu sprawy, która powinna się od polityki trzymać jak najdalej. " zasadniczo od razu nie wiedzieć czemu ta psychopatka mi się skojarzyła, jako ktos kto upolitycznia to dzieło młodych ludzi Jedną. W jakimkolwiek wątku! Nie dasz rady? No cóż za pech... Fakt zaś mojej głębokie > j niechęci do poseł Pawłowicz i jej guru - prezesa ma się nijak do mojej niechę > ci do Owsiaka. I do sporej części kleru, mimo, że jestem wierząca. > Więc temat wątku "Kto nie ma serduszka WOŚP ten z Pis" jest idiotyczny. Nie mam > serduszka i mieć nie chcę, nie popieram WOŚP i Owsiaka, nie daję ani złotówki. > Nie ma to nijakiego wpływu na to, że z PiSem mam niewiele wspólnego, nie popie > ram tego ugrupowania, nie głosuje na jego przedstawicieli. Tylko tyle. > A zgadzam się całkowicie, że Pawłowicz to kobieta z zaburzeniami. > Odpowiedz Link Zgłoś
ra-sowa Re: Do budy !!! 10.01.16, 13:02 a to ateistyczne treści są już niezgodne z prawem Marianno ? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 13:06 Ja nie dałam na Wośp, mało mnie obchodzi co kto i komu daje. Wczoraj zrobiłam przelew na leczenie konkretnego zwierzaka. Rozliczą się ze zbiórki fakturami z lecznicy, ze sklepy na karmę. 100% pójdzie na potrzeby kociaka. Organizatorzy robią za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 14:18 No, mało cię obchodzi, że dał i tobie, co? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 14:22 ale co dał i kto? Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 14:30 Np. przesiewowe badania słuchu twoich dzieci - w Polsce wykonywane na sprzęcie WOŚP. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 14:36 Dziecko arweny jako jedyne z tego rocznika, szcześliwie dla mamusi, nie zostało objete programem Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 14:40 No jakbyś zgadła - tak właśnie niżej napisała. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 15:35 Matka jest głucha, więc i dziecko może być głuche, ale niestety na ten rodzaj głuchoty wobec którego wszelkie badania i medycyna jest bezsilna. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 14:37 Moje dzieci się nie załapały. Ja nie zamierzam płacić na pensje żony Owsiaka. Gdyby oni wszystko przekazywali na zakup sprzętu to co innego. Wolę pomóc tam, gdzie wiem, że wszystko idzie nadany cel. Dlatego od kilku lat daję tylko na leczenie konkretnych zwierzaków. Albo sama kupuję żarcie w sklepie i wysyłka idzie do punktu,gdzie opiekują się zwierzakami bez domów, albo płacę za konkretne fv na konto lecznicy. Zdecydowanie zaczęłam omijać pośredników. Za mało pieniędzy szło na dany cel, a za dużo na ogólnie rozumianą administracje Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 14:39 arwena_11 napisała: > Moje dzieci się nie załapały. Będziesz się w piekle smażyć za te swoje kłamstwa. Czujesz już ciepełko? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 14:51 a dlaczego tak twierdzisz? Syn rocznik 2000 - nie miał żadnych badań. Córka co prawda 2002, ale w książeczce nie mam śladu że coś miała ( chyba by w tajemnicy nie trzymali?) aż specjalnie sprawdziłam. Inna rzecz, że z tego co wiem, to nikt się rodziców nie pytał o zgodę na takie badania - podpisywałam zgody tylko na jakieś badania na fenyloketonurię. Przy synu odsyłałam próbkę pobraną 7 dnia po urodzeniu, przy córce robili sami w szpitalu, bo byłyśmy dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 15:33 Arweno, nie idź tą drogą, wrzuć coś do puszki. Twój idol, a mój dobry kumpel z dzieciństwa Jezus Ch. z pewnością by wrzucił. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 15:44 Zrobiłam przelew na chorego kota - uważam, że bardzo dobrze wykorzystane te pieniądze będą ( przelew poszedł na lecznicę weterynaryjną która go leczy - na konkretną fv ). Nie bronię nikomu wrzucać do puszek. Kiedyś ( na samym początku ) wrzucałam do puszek. Dopóki myślałam, że wszystkie pieniądze idę na pomoc. Nie mam zamiaru płacić pensji rodzinie Owsiaka. Podobnie jak nie zapłaciłabym nigdy fundacji Elbanowskich - też płacić im pensji nie mam zamiaru Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 16:37 >Będziesz się w piekle smażyć za te swoje kłamstwa. wink Mogły się nie załapać, zwłaszcza jeśli rodziła w domu lub prywatnej małej klinice. Moja się nie załapała. Odpowiedz Link Zgłoś
lusitania2 Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 20:00 paszczakowna1 napisała: > Mogły się nie załapać, zwłaszcza jeśli rodziła w domu lub prywatnej małej klini > ce. ani jedno, ani drugie: forum.gazeta.pl/forum/w,567,156667536,156667618,Re_Warszawianki_gdzie_rodzilyscie_.html Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 20:07 nie rodziłam w domu, ale w książeczce nic nie mam. To że rozpoczęli w 2002 ( czyli mój syn z 2000 r nie miał szansy się załapać ) nie oznacza że od razu wszystkie szpitale były w tym programie. Po drugie wtedy nawet jeszcze im dawałam, bo wierzyłam, że całość idzie na sprzęt. Dopiero od kilku lat ujawniono, że biorą sobie pensje. A tego finansować nie zamierzam. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 20:15 Ohydni ludzie, jak mogą mieć własne pensje i to wyższe niż kasjerki w Tesco. Kanalie. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 20:17 Nie dlaczego, niech mają i jak chcesz to im płać na to. Ja nie chcę i mam prawo. Wolę pomagać tam gdzie 100% idzie na pomoc, bo omijam pośredników. Każdy ma prawo do swojego wyboru. Elbanowskim też w życiu bym nie wpłaciła, mimo że robią dobrą robotę. Po prostu nie funduje nikomu pensji. Odpowiedz Link Zgłoś
przystanek_tramwajowy Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 20:18 Jest szansa, że kiedyś klienci twojego mężusia też dojdą do wniosku, że po grzyba mają mu płacić i pójdą do kogoś innego. --- Kazałam dzieciakowi wysiąść, mówiąc, że ze mną jej rodzice nie ustalali, że wraca z nami. Dzieciak przerażony, bo ona sama autobusami jeszcze nie jeździ i jak ona ma teraz wrócić. Powiedziałam jej by zadzwoniła do rodziców i odjechałam (by beatulek). Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 20:22 ale oczywiście że tak, każdy ma prawo wyboru. Tylko co was tak boli, że ja wolę kupić jedzenie psom ze schroniska czy opłacić fv na leczenie jakiegoś zwierzaka, albo zrobić zakupy bezpośrednio osobie potrzebującej? Naprawdę tak ciężko przeżyć, że ktoś nie chce finansować pensji żonie owsiaka czy woodstoku? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 20:28 I jednocześnie inkubatorów dla wcześniaków, respiratorów dla ciężko chorych oraz nowoczesnych materacy dla obłożnie chorych, tego zapomniałaś dodać. Ale masz rację. Wyżej wymienionych rzeczy nie musisz finansować. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 20:34 ale zdajesz sobie sprawę, że tych rzeczy się nie da oddzielić? Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 20:54 mam nadzieję, że te psy później odwdzięczą się tobie i wspomogą leczenie - odpukać - twojej rodziny jakby zaszła taka potrzeba, bo mam też taką nadzieję, że dobrowolnie zrezygnujesz z korzystania sprzętu WOŚP Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 21:10 Leczę się prywatnie. A jak będzie trzeba do szpitala, to naprawdę duże składki płacimy. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 21:23 Tak duże składki płacisz, że Z NICH będzie można sfinansować przeszczep serca? Czy jednak trzeba będzie dołożyć z moich składek? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 21:23 cosmetic.wipes napisała: > Tak duże składki płacisz, że Z NICH będzie można sfinansować przeszczep serca? > Czy jednak trzeba będzie dołożyć z moich składek? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 21:28 jak by moje składki były na moim koncie - to spokojnie starczyłoby i na przeszczep, bo nie korzystamy z publicznej służby zdrowia. Ale tak dobrze nie ma, więc na razie ty korzystasz z moich składek. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 22:32 > jak by moje składki były na moim koncie - to spokojnie starczyłoby i na przeszc > zep, Przeszczep wg NFZ kosztuje 140 tysięcy. Więc na pewno by nie starczyło. Ponieważ pewnie się słabo orientujesz, to realnie twoja (moja oczywiście też) składka zdrowotna wynosi 1,25% wynagrodzenia, gdyż 7,75% wraca do ciebie w formie odpisu od podatku. Aby "uzbierać" 140 tysi musiałabyś przez 20 lat płacić składkę w wysokości ponad 4 tysiące zł miesięcznie, z czego do NFZ trafiałaby około 580 zł, a reszta byłaby odpisywana od podatku. Mam nadzieję że zrobienie prostego wyliczenia ile musiałabyś zarabiać miesięcznie przez te 20 lat, wiedząc, że 4 tysie to 9% wynagrodzenia, nie sprawi ci trudności. > bo nie korzystamy z publicznej służby zdrowia. Co ty powiesz? Dzieci szczepisz też prywatnie? > Ale tak dobrze nie ma, więc > na razie ty korzystasz z moich składek. Nie kochanieńka, na razie moja rodzina korzysta z własnych składek, gdyż jesteśmy zdrowi. Jeśli sporadycznie potrzebujemy konsultacji lekarskiej, to też korzystamy z prywatnej słuzby zdrowia, ze wzgledu na czas oczekiwania na wizytę. Przypominam jeszcze, że u nas pracują aktualnie trzy osoby, a u ciebie tylko jedna, więc jeśli chciałabyś się policytować na składki to zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 22:40 Pytanie za 100 punktów ilu osobom ze zdrowym sercem potrzebny jest przeszczep? A ty szczepisz państwowo? Inna rzecz że córka ma zakaz szczepień. Nie znam nikogo kto szczepi państwowo. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 22:45 > Nie znam niko > go kto szczepi państwowo. Oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 20:22 Arweno droga, daj przykład jakiejkolwiek fundacji, która nie ponosi kosztów swojego funkcjonowania. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 20:28 Ja nie płacę fundacjom, tylko na konkretne zwierze - czyli np jest do opłacenia hotelik dlapsoaka, aby go wyrwać ze schronu i zsocjalizować - robię bezpośrednio na konto hoteliku zlecenie na przelew stały na kwotę x ( podobnie jak kilka innych osób aby zebrała się kwota np 400 zł za miesiąc). Kupuję jedzenie w sklepie i wysyłka idzie bezpośrednio do punktu przetrzymań np ( stamtąd moi rodzice wzięli swojego psa ). Opłacam fv wystawioną przez lecznicę wet ( również na spółkę z innymi osobami bo kwoty opiewają często na kilkaset zł a nawet kilka tys. ) Poza tym na FB jest wiele akcji, które organizują wolontariusze za darmo - każda zł idzie na konkretny cel i jest rozliczana fv. Np. bazarki, zbiórki na leczenie itd. Fundacje użyczają swoich kont ( żeby nie było kłopotów ) ale te pieniądze idą na konkretny cel - zebrano np 1500 i na 1500 rozliczają się fv. Odpowiedz Link Zgłoś
ghrtth Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 11.01.16, 19:42 A płacąc za ten hotelik nie płacisz przypadkiem pensji pracownikom hoteliku? Może lepiej sama zbuduj hotelik, żeby mieć pewność, że żaden Twój ciężko zarobiony grosz nikomu nie wpadnie do kieszeni. Ten hotel to z zebranych w lesie gałęzi oczywiście, bo nawet kupując deski opłaciłabyś całe grono ludzi, którzy drzewo pielęgnowali, ścięli, przerobili na deski, przewieźli i sprzedali. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 11.01.16, 20:27 nie ma znaczenie, płacę za konkretną usługę a nie pośrednikowi. Gdyby płacić pośrednikowi to hotel ne kosztowałby 400 tylko np 450. a za te 50 mogę kupić karmę dla innego psiaka. Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 20:52 przecież to żadna tajemnica, że biorą pensje, skoro cały swój czas poświęcają WOŚP, w końcu chyba nie oczekujesz, że będzie się to robić za free. Każda jedna fundacja ma w celach statusowych jakiś określony przez przepisy procent przeznaczony na utrzymanie fundacji - biur, pracowników, opłat za wynajem, media itd. itd. Łapiesz, czy nie za bardzo? nawet ostatnio ministerstwo podało, że ponad 92 procent jest przeznaczane na sprzęt, szkolenia itd. itd Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 21:08 no to ja wolę pomagać bezpośrednio bez pośredników. I to robię. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 21:23 thank_you napisała: > arwena_11 napisała: > > > Moje dzieci się nie załapały. > > Będziesz się w piekle smażyć za te swoje kłamstwa. > > Czujesz już ciepełko? do piekła kler kieruje wiec jej na 100% tam nie wyślą Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 20:55 arwena_11 napisała: > Ja nie dałam na Wośp, mało mnie obchodzi co kto i komu daje. Wczoraj zrobiłam p > rzelew na leczenie konkretnego zwierzaka. Rozliczą się ze zbiórki fakturami z lecznicy, ze sklepy na karmę. 100% pójdzie na potrzeby kociaka. Organizatorzy robią za darmo. mnie też stać zeby babince zanieść po drodze do mieszkania za darmo wiaderko węgla ,ale kiedy musiałbym przez 8 godzin około 250 dni w roku to robić to tez nie za bóg zapłać rozumiesz to za darmo ?? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 21:07 ale to nie mój problem. Ja pomagam cały rok zwierzakom ( stałe przelewy na hoteliki ). Zdecydowanie wolę tak niż dawać na pensję żonie Owsiaka. Dlaczego uważasz, że muszę? Nie lubię Owsiaka, zawsze mnie denerwował. Zdecydowanie wolę pomagac bez pośredników Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 21:10 arwena_11 napisała: > ale to nie mój problem. Ja pomagam cały rok zwierzakom ( stałe przelewy na hoteliki ). Zdecydowanie wolę tak niż dawać na pensję żonie Owsiaka. Dlaczego uważa > sz, że muszę? Nie lubię Owsiaka, zawsze mnie denerwował. > Zdecydowanie wolę pomagac bez pośredników czemu łżesz katoliczko ?? ile procent ze złotówki idzie na ich wydatki ?? mają caritas-owi dać to co zebrali do dyspozycji do zeby swoje kurie utrzymywały ?? kto ma podzielić te naście milionów ?? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 21:14 a co mnie to obchodzi. Żona Owsiaka bierze ok 9000 pensji. Nie może 1/3? I tak jak nie daję na Wośp tak nie daję na Caritas. Pośredników omijam. Chcesz dawać - to dawaj. Nikt ci nie zabrania. Ale nie zmuszaj innych Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 21:18 arwena_11 napisała: > a co mnie to obchodzi. Żona Owsiaka bierze ok 9000 pensji. Nie może 1/3? ma około 4 tys > I tak jak nie daję na Wośp tak nie daję na Caritas. Pośredników omijam. Chcesz > dawać - to dawaj. Nikt ci nie zabrania. Ale nie zmuszaj innych ktos cię zmusza ,a niby to kto i kiedy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 21:29 No cały czas udowodnić próbujesz, jacy to źli sa ci co Owsiakowi nie dają. No wredni, jak śmią. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 21:37 arwena_11 napisała: > No cały czas udowodnić próbujesz, jacy to źli sa ci co Owsiakowi nie dają. No wredni, jak śmią. nie , po prostu niech ci co nie dają to niech zamkna twarze i niech nie sieją nienawiści i łgarstwa Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 21:43 a czy ja komuś zabraniam dawać na Owsiaka? Każdy robi co chce ze swoimi pieniędzmi. A że oni dobrze żyją z kasy z fundacji. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 22:08 Piszesz, że placisz duże składki. Jak ktoś zarabia dużo, to nie ciska się o kasę rzędu 4-9 tyś. Ile to dla ciebie jest dużo? Czy pensja 9 tyś. za bycie prezrsem takiej fundacji to kokosy? Ojp... Dużo to prezes pko zarabia! Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 22:11 nie interesuje mnie ile zarabia, dopóki na to nie idzie z mojej kasy. Ja jak daję na cele charytatywne to oczekuję, że 100% pójdzie na konkretny cel. Dlatego omijam pośredników, a wszystkie fundacje to pośrednicy. Jedynie 1% dajemy fundacjom, ale też dla zwierzaków. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 22:16 arwena_11 napisała: > Jedynie 1% dajemy fundacjom, ale też dla zwierzaków. moja kotka po skoku z 3 pietra ma typowy PTSD możesz ja wspomóc datkiem Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 22:20 wybacz, ale jesteś fundacją opp? Bo chyba nie. Pomagam organizacji, która wyciągnęła z lasu psicę adoptowaną przez moich rodziców. Gmina daje grosze na punkt przetrzymań i wolontariuszki organizują lepsza karmę, lekarzy, spacery i socjalizację. Udało się stworzyć fundacje i z 1% budowane są kojce, żeby wyciągać zwierzaki z koszmarych warunków w punkcie. No i sama mam kota po przejściach. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 22:40 arwena_11 napisała: > No i sama mam kota po przejściach. żartowałem mój kot ma się juz dobrze, a juz ze 3 miechy jak go do dzieci do Niemiec wywiozłem zeby mu się Polska kiepsko po skoku nie kojarzyła Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 22:54 Bardzo kibicowałam twojej kotce, żeby była zdrowa. Żebyś nie był taki zacietrzewiony, to nawet dałoby się z tobą normalnie pogadać Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 23:12 arwena_11 napisała: > Bardzo kibicowałam twojej kotce, żeby była zdrowa. Żebyś nie był taki zacietrzewiony, to nawet dałoby się z tobą normalnie pogadać po prostu nie lubię watykańskich wafelków ,wiec wkurza mnie jak ktos ten ich bałach wciska znam teologię katolicką i znam biblie ,dlatego nie trawię dyletantów bezkrytycznie tej korporacji służących Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: kto nie ma serduszka WOŚP ten z PIS :) N/T 10.01.16, 13:16 Nie rozumiesz, że w ten sposób działasz na niekorzyść WOSP, bo ją upolityczniasz? Odpowiedz Link Zgłoś